Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: ubezpieczenie dla absolwentów

Napisany przez lautern85
Cześć,

mam 27 lat i właśnie skończyłem studia. Studiowałem inżynierię mechaniczną. Potrzebuję kompetentnej osobistej porady w zakresie zawarcia różnych ubezpieczeń i szukam brokera ubezpieczeniowego. Do tej pory posiadam tylko ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej i majątkowe, ponieważ nie byłam w stanie sobie na więcej pozwolić z moim głodowym wynagrodzeniem jako student. Co tak naprawdę jeszcze potrzebuję i które ubezpieczenia są mi potrzebne? Będę wdzięczny za wskazówki.

Napisany przez tequila
Nie powinniście zastanawiać się, na jakie ubezpieczenie sobie mogą sobie pozwolić, ale na jakie ryzyka chcą się zabezpieczyć. Wykupienie ubezpieczenia OC to pierwszy krok. ubezpieczenie mienia jest zalecane, ale nie jest konieczne dla przetrwania. Ważniejsze jest zabezpieczenie zdolności do pracy poprzez ubezpieczenie od niezdolności do pracy. Jeśli nie jest to możliwe lub finansowo opłacalne, można zastanowić się nad ubezpieczeniem od następstw nieszczęśliwych wypadków. W innym przypadku, po prostu żyjcie i starańcie się zaoszczędzić na nagłe wydatki poprzez konto oszczędnościowe lub lokatę.

Napisany przez petra

Cześć,

Mam 27 lat i właśnie skończyłem studia. Studiowałem inżynierię mechaniczną. Potrzebuję kompetentnej osobistej porady w sprawie zawarcia różnych ubezpieczeń i szukam brokera ubezpieczeniowego. Do tej pory miałem tylko ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej i ubezpieczenie mienia, ponieważ nie mogłem sobie pozwolić na więcej z moją głodową pensją studenta. Czego jeszcze właściwie potrzebuję i jakich? Cieszę się z wszelkich wskazówek.

Uważam, że ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków jest również konieczne.
Najlepiej skonsultować się z jednym lub dwoma brokerami ubezpieczeniowymi osobiście w okolicy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata