Re: Jak jak najszybciej zrezygnować z ubezpieczenia emerytalnego opartego na funduszach - jak wydobyć z tego jak najwięcej?
Napisany przez Cheska -
- śr sie 29, 2012 11:30 am
Cześć, r n r n naprzód: tak, byłem głupi, łatwowierny i naiwny. r n r n W 2006 roku z dobrego charakteru zawarłem ubezpieczenie emerytalne związane z funduszem inwestycyjnym i wczoraj mój przyjaciel podczas wspólnego przeglądania dokumentów zwrócił mi uwagę, że początek wypłaty jest dopiero w 2064 roku. Wtedy będę miał 79 lat r n r n Początek ubezpieczenia: 01.11.2006 r n Koniec okresu odroczenia: 31.10.2064 r n Koniec płatności składek: 31.10.2049 r n Początek wypłaty renty: 01.11.2064 r n r n Przemyślałem jeszcze raz szczegółowe dane i teraz chcę tylko jednego: wyjść z umowy i odzyskać jak największą część wpłaconej sumy (kto by nie chciał?). r n r n Rozmawiałem z ubezpieczycielem i ani zmiana daty wypłaty, ani nawet zwolnienie z płatności składek nie są możliwe. r nn n Wpłaciłem około 2450, a wartość wykupu wynosiłaby 770. r n r n Czy istnieje jakaś możliwość uzyskania większej kwoty? r n r n Pozdrowienia, r n Anna