Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy mógłby mi ktoś pożyczyć pieniądze?

Napisany przez helfegerne
Cześć
Pilnie potrzebuję pieniędzy na zakup. Jest to bardzo pilne. Spłacę pieniądze małymi ratami. Jestem uczciwą i otwartą osobą. Proszę pomóż mi. Dziękuję
Pozdrowienia, Andreas

Napisany przez Ravemaster84
Tak, Najlepiej dodać, że płaci się 15% odsetek i wszystko jest w 100% bezpieczne.

Napisany przez helfegerne
Cześć
Zapłać 100% zwrotu pieniędzy.

Napisany przez tnt
Żeby uniknąć nieporozumień: To nie jest drugie konto moje.

Różnice:

1. Oferuję tylko 10%, niezależnie od czasu trwania (kilka tygodni do maksymalnie pół roku, spłata po terminie). Mogę sobie na to pozwolić, biorąc pod uwagę kwoty, które (pewnie) otrzymam.

2. Nie potrzebuję tego do jakiegoś zakupu - więc oczywiście nie dla jakiejś dodatkowej, bardziej niż zbędnej konsumpcji.

3. Moje bezpieczeństwo wynosi 100%.

Proszę, teraz proszę nie powtarzać: Nie rozumiem twoich linków. Nikt cywilizowany mieszkaniec Europy Środkowej XXI wieku nie jest tak głupi. Trochę samodzielności myślenia jednak nie zaszkodzi. Jeśli masz jakieś wątpliwości (możliwe, że coś nie jest jasne) - po prostu zadzwoń.

Napisany przez tequila
Ale są głupiutcy. I ponieważ wszyscy są tak niedouczeni, nikt nie ma ochoty finansować takich obskurnych projektów.
I to już od lat. Dziwne.

Napisany przez tnt
Oczywiście, jako pierwszy musi się wtrącić tequila. Jeśli jeszcze nie zauważyłeś, że jest to bardziej niż zbędne: lista ignorowanych jest naprawdę świetnym rozwiązaniem.

Napisany przez tequila
Lista ignorowanych jest naprawdę fajna.

Znalazłeś ją. I nawet potrafisz z niej skorzystać. Szacunek. Ale o to nie chodzi. Inni powinni po prostu móc dowiedzieć się, jaki to człowiek jest Hartmut Kraus. Google jest tutaj bardzo pomocny.
A dlaczego w ogóle odpowiadasz, skoro nie czytasz moich postów?

Napisany przez eichi

Proszę, nie mów teraz znowu: Nie rozumiem twoich linków. Żaden cywilizowany mieszkaniec Europy Środkowej XXI wieku nie może być tak głupi. Musisz jednak trochę samodzielnie pomyśleć. Jeśli nadal pozostaną jakieś niejasności (co jest możliwe, cała ta sprawa nie jest prosta) - po prostu zadzwoń.

Bardzo dziękuję, biorę to osobiście.
Mogę na to odpowiedzieć:
Wydaje się, że brakuje ci umiejętności abstrahowania swojej wiedzy i wczuwania się w położenie innych osób. Konkretnie chodzi o zdolność wyobrażenia sobie, jak ktoś inny może odebrać twój link, jeśli jeszcze nie zrozumie całej sytuacji.

Człowiek o zdrowym rozwoju nabywa tę zdolność około czwartego roku życia. Jest to również uważane za jeden z podstawowych filarów kompetencji społecznych.

Zabawne: mimo że nie masz rozwiniętej tej umiejętności, nazywasz innych ludzi głupimi. Jeśli coś jest głupie, to właśnie to.

Życzę miłego wieczoru.

Napisany przez tnt

Dziękuję bardzo, to biorę osobiście.

Nie rób tego - czy chcesz się równać z osobami takimi jak tequila?

Cytat od eichi

Wydaje się, że brakuje ci zdolności do abstrakcyjnego wczuwania się w perspektywę innych osób.

Absolutnie nie - wiem, że to wszystko nie jest łatwe do zrozumienia. Ale niemożliwe jest sformułowanie tego dla wszystkich w taki sposób, aby dotarło. Jeśli spróbuję to streścić w kilku zdaniach: To za mało, kto ma to zrozumieć? Jeśli sformułuję to w taki sposób, że ostatni to zrozumie (jak staram się od lat ): Zdecydowanie zbyt rozwlekłe, skup się na istocie.

Więc proszę, nie bądź głupi, ok? Wystarczy, że zadzwonisz.

Napisany przez tnt
Przy okazji, uważam ten wątek też za zabawny, zwłaszcza helfegerne. Więc, Kochanie - jeśli myślisz, że rzuciłeś na mnie szczególnie sprytny cios: Twoje wpisy można obiektywnie nazwać kompletnie szalonymi.

A co to za działka...

4.000 m² terenu wypoczynkowego, uzbrojona, zabudowana, super lokalizacja (10 minut przed stolicą Turyngii) - szacowana wartość rynkowa 160.000 €. (Jeśli przyjmiemy średnią z aktualnych cen w i wokół Erfurtu, czyli 40€/m². Faktycznie to powinno być minimum, a wartość rynkowa będzie tylko rosła.)

...albo, dlaczego tobie przysługuje?

Ponieważ odziedziczyłem to razem z moją siostrą, która jednak dobrowolnie zrezygnowała z swojej części (mam to na piśmie) - jednak za moimi plecami chciała to sprzedać za bezcen. Co złowieszczy system Niemiec oczywiście zainteresował - myślało, że może grać intrygę pod przykrywką procesu sądowego - przez moje zwłoki, muszą szukać kogoś głupszego!

Więcej informacji tutaj, dla pełnego zrozumienia proszę przeczytać załącznik Aufrechterhaltung.doc:

viewtopic.php?p=58112

A co do aktualnej sytuacji, czyli prawdziwej 100% pewności, zobacz link w moim podpisie. Nadal masz wątpliwości? Również zrozumiałe - po prostu umówmy się na sesję telefoniczną. Proszę się powstrzymać od dalszych komentarzy tutaj - potrafię być zabawny, ale również o wiele lepszy.

Pytania są oczywiście zawsze mile widziane - tylko, jakie teraz mogą jeszcze pozostać otwarte...

Napisany przez tnt

Pytania są oczywiście zawsze mile widziane - tylko, które teraz mogą jeszcze pozostać otwarte...

Ale tak, pojawią się jeszcze, i to nie głupie:

Hmmmm, po co potrzebujesz pieniędzy?

Jako kapitał początkowy dla mojego projektu:

viewtopic.php?p=63635

Pieniądze, które chcę wyciągnąć ze zbioru ziemi, mam na myśli. kredyt jako refinansowanie (jestem jeszcze kilka tysięcy w długach - również nie z mojej winy, ale to musi zostać spłacone wkrótce), i żeby odczarować się z tego ciśnienia: Co zrobić, jeśli na końcu tego ALG II znowu zostanie mi miesiąc? Chcę w końcu iść naprzód w tej sprawie, gdzie od lat stoję w miejscu z braku środków, i szkoda każdego kolejnego dnia - przecież nie stajemy się młodsi (mam teraz 58 lat)... Zanim będę mógł przekształcić teren w pieniądze, może to potrwać aż do przyszłej wiosny - dlatego ustawiam czas trwania maksymalnie na pół roku. To zależy od tego, czy i jak dogadam się po wyroku sądowym z ludźmi, którzy teraz się nim zajmują.

W jakim stadium jest wszystko?

Papierkrieg jest bliski pewnego zwycięstwa, jak już wspomniałem. To już czas - po 9 i pół roku. Teraz każdego dnia może przyjść coś do skrzynki (ale tylko coś dobrego), na pewno spodziewam się tego przed świętami Bożego Narodzenia.

Słusznieść nie zawsze ma sens

Komu to mówisz - komuś, kto mógł zbierać doświadczenia przez 9 i pół roku? Waga jest przechylona, opaska na oczy ma dziury i miecz ma dwie krawędzie. W innym przypadku teren już dawno byłby mój i przeznaczony na sprzedaż. Ale teraz udało mi się ją zmusić do zrozumienia - jak już wspomniałem, poznajesz swoich przeciwników i bijesz ich ich własnymi broni. :wink:

Napisany przez CFO
@tnt, wodim, Hartmut Kraus albo jakkolwiek chcesz być nazywany. Wygląda na to, że stałeś się głównym trollem w różnych forach - można to zauważyć po reakcjach innych uczestników forum.

Zasadniczo nie powinno się odpowiadać trollowi, ale zwłaszcza tobie, kto tak poważnie traktuje prawo i wytyczne:
Wodim został już zbanowany jako główny troll za używanie nieodpowiedniego języka. Krótko po tym pojawia się jako tnt - generalnie jest to naruszenie wytycznych forum.

Ponadto, chciałbym pochować pomysł biznesowy, który boryka się z problemami od prawie 10 lat. Można założyć, że produkt ten jest wytwarzany na potrzeby muzeum, ponieważ znajduje się już na końcu cyklu życia produktu.

Jestem członkiem komitetu, który ocenia nowe pomysły biznesowe. Jeśli po około 30 minutach nie usłyszymy:
a) że pomysł biznesowy jest wyjątkowy i
b) że dostawca pomysłu w pełni go popiera

to zalecamy autorowi pomysłu, aby lepiej dołączył do ezoterycznej grupy tańca brzucha - co swoją drogą gorąco polecam również tobie. To odwróci twoje myśli i nauczy cię czegoś sensownego po drodze.

Dlatego była by wielką ulgą dla wszystkich uczestników forum, gdybyś nie próbował szantażować pieniędzy na martwym pomysle biznesowym - przynajmniej nie na tym forum.

Życzę powodzenia w innych forach - jest ich mnóstwo.

Z poważaniem, CFO

P.S.: Jeśli nie masz nic przeciwko dołożeniu do ogólnej rozrywki tutaj na forum, to koniecznie pisz dalej!

Napisany przez Ravemaster84

Aby uniknąć nieporozumień: To nie jest mój drugi rachunek.

Różnice:

1. Oferuję tylko 10%, ale niezależnie od okresu trwania (od kilku tygodni do maksymalnie pół roku, płatne z góry). Mogę sobie na to pozwolić, przy kwotach, które (pewnie) otrzymam.

2. Nie potrzebuję go na jakieś zakupy - czyli oczywiście na jakieś dodatkowe, bardziej niż zbędne konsumpcje.

3. Moje zabezpieczenie wynosi 100%.

Proszę, teraz nie mów: Nie rozumiem twoich linków. Żaden cywilizowany mieszkaniec Europy Środkowej XXI wieku nie może być tak głupi. Trzeba trochę pomyśleć. W razie ewentualnych niejasności (możliwe, że to wszystko nie jest łatwe) - po prostu zadzwoń.

Czy ktoś mógłby wezwać lokalnego dostawcę odpadów, bo kosz się znowu przepełnia...

Napisany przez tnt

W dalszej kolejności chciałbym pogrzebać pomysł biznesowy, który jest w kryzysie od prawie 10 lat. Należy założyć, że produkt ten będzie produkowany dla muzeum, ponieważ już na początku swojego cyklu życia jest na jego końcu.

Powinieneś nauczyć się czytać. Ten projekt jeszcze nawet nie zaczął być realizowany. A kryzys istnieje najwyżej w twojej głowie. Uważaj - żadne obelgi - dowody dostarczyłeś sam:

Cytat od CFO

Jestem członkiem komisji, która ocenia nowe pomysły biznesowe.

Wątpię w to. Przynajmniej w kompetencje w tej dziedzinie. Najwyżej tyle co dobra pani w moim Centrum Zatrudnienia. Bo tak samo mało rozumiesz. (Jestem technikiem! Ale przed naszą rozmową nie wiedziała nawet, że lampa to element elektroniczny. Najważniejsze w wzmacniaczu gitarowym są dla niej basy, różnica między analogowym i cyfrowym, oscyloskopem a maszyną do szycia to dla niej czeskie wioski, ponadto mój sprzęt jest od dawna na rynku znany jako chiński tandetny towar itd. itp. - to wszystko na poziomie przedszkola.)

Cytat od CFO

Jeśli po około 30 minutach nie usłyszymy, że
a) pomysł biznesowy zachwyca

Jasne - zachwyca. Jeśli ktoś mówi, że wreszcie wynalazł perpetuum mobile, które działa, to jesteś zachwycony. Zwłaszcza jeśli zaprezentuje ci to na własne oczy. Dla osób niezorientowanych nie stanowi to problemu.

Pozostałą bzdurę pozostawiam bez komentarza, bo po pierwsze też te wyświechtane slogany zostały dawno temu obalone przez każdego logicznie myślącego, po drugie w moim przypadku istnieje rzeczywiście ryzyko powrotu do starych nawyków: że będę pokazywał się również tak głupio.

Więc dobra rada: jeśli coś u ciebie nie idzie tak, jakbyś chciał (czyli np. pomysł biznesowy, który cię tak zachwycił, że władowałeś w niego nie wiadomo ile pieniędzy wyrzuconych w błoto), zastanów się nad przyczynami zamiast szukać zadośćuczynienia w próbach zepsucia czegoś innym.

Jeszcze jedna dobra rada: trzymaj się z dala, pozwól forumowiczom, którzy wiedzą o czym mówią, zajmować się tym, i zajmij się rzeczami, na których się znasz. Jeśli masz nudę i nic nie robisz: spróbuj się czegoś nauczyć.

Ach, swoją drogą: Jeśli sprawa z nieruchomością zostanie rozwiązana, to pożyczkodawcy będzie zupełnie obojętne, co się ze mną dalej będzie działo, ponieważ w końcu dobrze zarobi swoje pieniądze z odsetkami. Przypominam, gdyby to jeszcze do ciebie nie dotarło. Albo zaginęło się w twojej gadaninie.

Napisany przez tequila
Projekt nie rozpoczęło jeszcze swojej realizacji. To się nigdy też nie stanie. Po prostu nie chcesz tego zrozumieć. Historia się powtarza, drogi Hartzmut. Po pierwsze, te powtarzane jak mantry argumenty dawno zostały obalone dla każdego myślącego logicznie. Po drugie, to jest po prostu jasne: oprócz Ciebie nikt nie potrafi logicznie myśleć. I tylko z tego powodu Twoje pomysły są skazane na niepowodzenie i nikt się nimi nie interesuje.

Napisany przez CFO
@tnt
W projektach, które osobiście wspierałem, nie straciłem jeszcze ani grosza. Wręcz przeciwnie: Oprócz zdrowych zysków miałem także długoterminowe mandaty w radach nadzorczych - dobre i pewne źródło dochodu. Projekt Pana/Pani mógłbym dziś sfinansować z kieszonkowego - jednak z pewnością tego nie uczynię, ponieważ z zasady nie wspieram osób, które są notorycznymi mądralami mającymi ochotę bez potrzeby obciążać sądy.

Oprócz fachowych kwalifikacji potrzebny jest jeszcze jeden istotny element, by stać się przedsiębiorcą: osobowość i kompetencje społeczne. W oparciu o Pana/Pani wypowiedzi, brakuje tego w 100% u Pana/Pani.

Dlatego pozostaję przy wnioskodawcach, którzy potrafią pozytywnie przedstawić swój projekt i unikam tych, którzy szukają winy u innych.

Jeśli spojrzeć na Pana/Pani wpisy tutaj, zawsze skupiają się na beznadziejnych sposobach zdobycia pieniędzy. Muszę ostrzec każdego, kto pomyśli o zainwestowaniu nawet jednego euro w ten projekt - przez najbliższe 10 lat nic z tego nie będzie. Moja rada: Zajmij się na przykład produkcją kilku lamp Tiffany na jarmark bożonarodzeniowy i sprzedawaj je z zyskiem. Jeśli odniesiesz sukces, chętnie podam mój numer konta - jako wdzięczność za pomysł.

Z poważaniem, CFO

Napisany przez tnt

... jestem jeszcze kilka tysięcy debetowy - również nie z mojej winy, ale to wkrótce musi zostać spłacone, ...

Konkretisiere: Według moich obliczeń 5.817,69 €, które codziennie rosną o 7,29 ct odsetek.

Napisany przez tnt

Na projektach, które osobiście wspierałem, nie straciłem jeszcze ani grosza. Wprost przeciwnie: Oprócz solidnych zysków, dostałem długoterminowe mandaty w radach nadzorczych - dobre i pewne źródło dochodów.

Wierzę w to, kiedy dowiem się, o które projekty chodzi. A przestań wreszcie pisać takie bzdury - czy chcesz kolejne zawiadomienie zgodnie z §§ 185...187 Kodeksu Karnego? Ta zabawa już dawno się skończyła, ale nawet tego do tej pory nie pojąłeś, Panie Członku Rady Nadzorczej.

Napisany przez tequila
lub chcesz złożyć doniesienie zgodnie z przepisami §§ 185...187 Kodeksu karnego?

Można głęboko współczuć. Albo szczerze się śmiać. Wybieram drugą opcję.
Uciecha już dawno minęła, a nawet tego nie zrozumieliście do tej pory,Szczerze mówiąc, myślę że zabawa dopiero się zaczyna. Ja osobiście wezmę sobie coś do przegryzienia i z przyjemnością będę obserwować, jak Hartzmut dalej robi z siebie durnia. Cudownie!

Napisany przez tnt
Powinieneś przeczytać teksty prawne:

§ 187 StGB Oszczerstwo - dejure.org

Jeśli nasz rzekomy CFO mógłby sfinansować mój projekt z kieszonkowego - grzywna byłaby mniejsza. Jest ona bowiem obliczana na podstawie dochodu/majątku.

Napisany przez tnt
[cytat=tnt">
Powinieneś raczej przeczytać teksty prawne:

§ 187 StGB Oszczerstwo - dejure.org

Jeśli nasz rzekomy dyrektor finansowy mógłby sfinansować mój projekt z kieszeni - grzywna jest już mniejsza. Jest ona bowiem obliczana na podstawie dochodu/majątku.
[/cytat]
Nawet jeśli tutaj bardziej odpowiedni byłby § 186 StGB:

§ 186 StGB Pomówienie - dejure.org

§ 187, czyli wbrew lepszemu wiedzeniu - przecież nie wie lepiej.

Napisany przez CFO
@tequila

Osiągneliśmy ogólną radość, tak, nawet przewyższyliśmy oczekiwania z absurdalnym groźbami złożenia skargi. Widziałem już kilka podobnych wpisów - ale nic się nie wydarzyło.

Takie wpisy jak ostatni pokazują brak kompetencji społecznej. Aby pomóc tnt, przekażę trochę pieniędzy na cel charytatywny - to chyba będzie lepsze rozwiązanie.

Pozdrowienia CFO

Napisany przez tnt

Osiągnęliśmy ogólną radość, tak, nawet przewyższając oczekiwania dzięki śmiesznemu groźeniu doniesieniem do prokuratury.

Kto tu groził? To było propozycja pozasądowej ugody, więc pańska oskarżenie o groźbę jest kolejnym przestępstwem...

Cytat od CFO

Takie i podobne wpisy widziałem już kilka razy - nic się nie stało.

Powiedziałem już, że powinien pan zajmować się sprawami, o których się zna? Na przykład nie tym, co działo się od tamtej pory i nigdy nie wyszło na jaw.

Cytat od CFO

Takie wpisy jak ten ostatni pokazują brak kompetencji społecznej.

No tak, zbieraj pan dalej punkty. To w języku prawniczym nazywa się związkiem czynów w x przypadkach - ale niech pan sam policzy.

Cytat od CFO

Żeby TNTowi było lepiej, przekazuję trochę pieniędzy na cel charytatywny...

Co miałbym z takiego przekazu? A pan...

Cytat od CFO

- to chyba lepiej zainwestowane.

Darowizny nie są inwestycjami - to trzeba wyjaśnić nawet CFO (Chief Financial Officer). W czym pan w ogóle jest kompetentny?

Napisany przez tnt

W praktycznie każdym wątku żebrałeś bezskutecznie o pieniądze.

Powinieneś być szczęśliwy, gdybyś miał nawet ułamek moich pomysłów - tym bardziej tylko ułamek moich zabezpieczeń. (Uwaga, znowu coś do przemyślenia!) :wink:

Napisany przez tequila
Możesz być szczęśliwy, gdybyś nawet miał tylko ułamek moich pomysłów. Nie potrzebuję twoich żałosnych pomysłów, mam pracę. Jestem cię o lata świetlne wyprzedzony. A gdybyś miał pewność siebie, nie musiałbyś chodzić po forum. Pozostaniesz tym, czym jesteś, Hartzmut.

Napisany przez tnt
Mężczyzna, dzisiaj znów jest nudno tutaj.

Napisany przez tequila
Czy tak uważasz? Bardzo się dobrze bawimy, czytając Twoje wypowiedzi. Dziękujemy!

Napisany przez tnt

... mam pracę. Jestem Tobie o lata świetlne do przodu.

Najwyżej z tyłu, ale zrozumienie tego może znacznie przewyższyć Twój horyzont (czyli zasięg talerza).

Cytat od tequila

A gdybyś miał pewne zabezpieczenia, nie musiałbyś popisywać się na forum.

Gdybym nie miał pewności, nie zaproponowałbym interesu. (To samo dotyczy Twoich problemów z zrozumieniem.)

Cytat od tequila

Zostaniesz tym, kim jesteś, biedaku.

Dobrze, że nie musimy Cię pytać, słodka wódko.

Napisany przez tequila
Odkąd że żebractwo i handlowanie ustalono jako działalność gospodarczą?

Napisany przez tnt
Czy to nie jest męczące ciągle widzieć świat do góry nogami?

Napisany przez tnt

... mam pracę.

Nie, pracodawca ma Twoją siłę roboczą.

Jeśli widzisz pracę zanim zostanie Ci przypisana, to znaczy, że masz predyspozycje do pracy jako freelancer.

Napisany przez tnt

Dziękuję Ci bardzo, to biorę do siebie.
W zamian mogę powiedzieć:
Wydaje się, że brakującej Ci umiejętności jest abstrahowanie od swojej wiedzy i wczucie się w postrzeganie przez inne osoby. Konkretnie brakuje Ci umiejętności wyobrażenia sobie, jak ktoś, kto jeszcze nie rozumie całej sytuacji, spojrzy na Twój link.

Osoba o zdrowym rozwoju rozwija tę umiejętność około czwartego roku życia. Umiejętność ta jest również uważana za jedną z podstawowych kompetencji społecznych.

Źródło? Tutaj nic takiego nie znalazłem, ale za to mnóstwo bardziej przeciwstawnych opinii:

Kompetencje społeczne - Wikipedia

Napisany przez tnt
[cytat=tequila">
Historia się powtarza.
[/cytat]
Myślisz. Historia się powtarza, to prawda. Ale nie sama sobie.

Napisany przez tnt

Użytkownik wodim został już zablokowany jako Wielki Troll, ponieważ użył nieodpowiedniego tonu.

Tak więc podsumowując:

Błąd, nie podano powodu blokady. Nie musi (prawo do własności wirtualnej).

Cytat od CFO

Należy założyć, że produkt jest przeznaczony dla muzeum, gdyż na etapie wprowadzenia znajduje się już na końcu cyklu życia produktu.