Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Inwestycje, ale jak???

Napisany przez PzBrig15
Cześć użytkownicy forum! W moim pierwszym wątku chcę zasięgnąć informacji i dyskutować z wami o tym, co warto polecić w roku 2013. Z powodu bańki spekulacyjnej na rynku akcji w ciągu ostatnich 20 lat, także ja straciłem trochę w moim portfelu. Z jednej strony dlatego, że ja i szczególnie ja jako inwestor indywidualny po prostu zbyt długo trwałem w przekonaniu: trzymać, trzymać ... zamiast czasem sprzedać porządnie. Ale człowiek uczy się na błędach.
Na rok 2013 planuję jako alternatywną inwestycję (dodatkową do moich wartości akcyjnych) inwestycję w złoto / metale szlachetne. Chciałbym poznać wasze opinie i przeczytać, czy powinienem raczej inwestować w bary złota jako fizyczny majątek czy też powinienem inwestować w Fundusze inwestycyjne w złoto. Zamierzam zainwestować miesięcznie 50 euro. Wtedy kupowałbym złoto w różnych odstępach czasu w zależności od zmian na rynku. doradca inwestycyjny polecił mi następujący fundusz z naciskiem na złoto/metale szlachetne:
M und W Privat: WKN / ISIN LU 027582706
Mam nadzieję na ożywioną dyskusję. DZIĘKUJĘ

Napisany przez domrepp
Prawdziwe złoto to tylko to, co masz fizycznie w rękach - wszystko inne to obietnice na papierze. Istnieje wiele sposobów inwestowania w złoto.
- Grupy oszczędnościowe lub zakupowe
- specjalne ETF-y / fundusze
- Kopalnie złota na całym świecie
- i wiele innych.
Na pewno najlepszą opcją do spekulacji jest inwestowanie w złoto. Jednak ja uważam, że złoto nie powinno służyć głównie do spekulacji. Widzę je raczej jako środek do przechowywania wartości i ochronę przed inflacją - dlatego też preferuję złoto fizyczne. Oczywiście, opinie na ten temat są podzielone.

Napisany przez PzBrig15
To już wiadome. To tylko niewielka część mojej inwestycji. Jako zabezpieczenie, gdy wszystko inne zawiedzie. Ale czytałem, że sztabki, zwłaszcza te mniejsze, mają znaczną marżę i znowu są zbyt drogie. Z drugiej strony udziały w funduszach są ponownie narażone na spekulację. Naprawdę niełatwa decyzja. Szczególnie że polecony mi fundusz także inwestuje w obligacje skarbowe i bony skarbowe.

Napisany przez domrepp
Nie znam tego funduszu. Czy w takim razie nie brzmi to bardziej tak, jakby to w ogóle nie trafiało w Twoje oczekiwane inwestycje!?

Czy konieczne są to złote sztabki??? Istnieją również monety, które nie są aż tak drogie i nie odbiegają aż tak bardzo od ceny rynkowej. Wtedy miałbyś coś dla oka.

Być może już znasz tę stronę, ale to jest dobry początek, aby się rozejrzeć.

Gold.de - Porównywarka cen metali szlachetnych do kupienia złota, srebra, sztabek i monet

Napisany przez Ravemaster84
Jaki jest z tym:
A0S9GB | Xetra Gold od Deutsche Börse Commodities GmbH | DE000A0S9GB0 | finanzen.net

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata