- ndz gru 30, 2012 8:24 pm
Cześć użytkownicy forum! W moim pierwszym wątku chcę zasięgnąć informacji i dyskutować z wami o tym, co warto polecić w roku 2013. Z powodu bańki spekulacyjnej na rynku akcji w ciągu ostatnich 20 lat, także ja straciłem trochę w moim portfelu. Z jednej strony dlatego, że ja i szczególnie ja jako inwestor indywidualny po prostu zbyt długo trwałem w przekonaniu: trzymać, trzymać ... zamiast czasem sprzedać porządnie. Ale człowiek uczy się na błędach.
Na rok 2013 planuję jako alternatywną inwestycję (dodatkową do moich wartości akcyjnych) inwestycję w złoto / metale szlachetne. Chciałbym poznać wasze opinie i przeczytać, czy powinienem raczej inwestować w bary złota jako fizyczny majątek czy też powinienem inwestować w Fundusze inwestycyjne w złoto. Zamierzam zainwestować miesięcznie 50 euro. Wtedy kupowałbym złoto w różnych odstępach czasu w zależności od zmian na rynku. doradca inwestycyjny polecił mi następujący fundusz z naciskiem na złoto/metale szlachetne:
M und W Privat: WKN / ISIN LU 027582706
Mam nadzieję na ożywioną dyskusję. DZIĘKUJĘ
Na rok 2013 planuję jako alternatywną inwestycję (dodatkową do moich wartości akcyjnych) inwestycję w złoto / metale szlachetne. Chciałbym poznać wasze opinie i przeczytać, czy powinienem raczej inwestować w bary złota jako fizyczny majątek czy też powinienem inwestować w Fundusze inwestycyjne w złoto. Zamierzam zainwestować miesięcznie 50 euro. Wtedy kupowałbym złoto w różnych odstępach czasu w zależności od zmian na rynku. doradca inwestycyjny polecił mi następujący fundusz z naciskiem na złoto/metale szlachetne:
M und W Privat: WKN / ISIN LU 027582706
Mam nadzieję na ożywioną dyskusję. DZIĘKUJĘ