Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: inwestować pieniądze i żyć w Panamie

Napisany przez rolanddo
Witajcie,

jestem tutaj nowy i chciałbym się przedstawić. Mamy 46/44 lata i myślimy o emigracji do Panamy. Pracujemy jak większość ludzi. Chcielibyśmy teraz żyć z naszych środków z funduszy emerytalnych, jeśli to możliwe. Być może podlegam jakiejś złudzeniu i to w ogóle nie jest możliwe. Już byliśmy w Panamie i będziemy tam jeszcze kilka razy, zanim to nastąpi.

Więc teraz do planu.

Przygotowanie: zakup ziemi/domu w Panamie (od inwestycji 100 000 dolarów można uzyskać 15-letnie zwolnienie podatkowe). Być może zakup auta. Otwarcie konta bankowego, złożenie wniosku o wizę emerytalną (ale można to zrobić dopiero po definitywnym przekroczeniu granicy).

Teraz: sprzedać wszystko, co się da. Czyli Dom, sprzęt domowy, samochód, kamper.

Następnie przelać wszystkie oszczędności i środki emerytalne do Panamy. Zakładamy 400 000 dolarów.

Na przykład, jest taka oferta na stronie >>globalbank(punkt)com(punkt)pa

Napisany przez rolanddo
cześć wszystkim,

hmm nikt nie ma rady czy pomysłu?

ale dzięki i tak

pozdrowienia roland

Napisany przez 2Bolitho
To jedyne, co mi przychodzi na myśl: jak w takim razie będą wypłacane odsetki? Miesięcznie? Rocznie? Na koniec okresu trwania?
To może pokrzyżować twoje plany, przecież chcesz wydawać pieniądze co miesiąc, a nie czekać aż upłynie rok lub 5 lat

Napisany przez rolanddo
cześć Bolitho,
dzięki za odpowiedź. tak, pomysłem jest comiesięczna wypłata.

oczywiście trzeba to omówić i zabezpieczyć z instytucją finansową. ale takie modele emerytur powinny być dostępne.

pozdrowienia, roland

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata