Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt dla ucznia na samochód.

Napisany przez xyz
Cześć,

aktualnie mam problem, który naprawdę mnie denerwuje..

Znalazłem samochód za 4.000 €, co jest naprawdę okazją, a ja nadal jestem w trakcie stażu i zarabiam 483 €, a za 2 miesiące będę miał pensję netto w wysokości 560 €.

Znalazłem już odpowiedni kredyt.. Raty wynosiłyby 89 € przez 4 lata i mógłbym spokojnie spłacać to każdego miesiąca.

Moich rodziców nie chcą być moimi poręczycielami.. Nie widzą sensu w poręczeniu dla samochodu..

Ja jednak myślę o tym inaczej.. Obecnie jeszcze mieszkam z moimi rodzicami i chciałbym kupić samochód, aby gdy będę miał swoje własne mieszkanie, już mieć samochód..

Czy jest jakaś możliwość uzyskania kredytu pomimo tego?

Pozdrawiam

Napisany przez 2Escorpio
Hej,

dopóki nikt nie ręczy za ciebie, szanse są niewielkie, jeśli mam być szczery.

Zarabiasz dużo poniżej kwoty podlegającej zajęciu, więc bank nie ma 0% zabezpieczenia. Oczywiście, samochód ma swoją wartość, ale myślę, że jest ona zbyt niska (szacowana cena).

Pozdrawiam, esco

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czy próbowałeś już z prywatnymi inwestorami takimi jak Auxmoney, Smava, itp...??
Tutaj dostaniesz kredyty samochodowe, gdzie tytuł własności pojazdu jest również wykorzystywany jako zabezpieczenie.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
To byłby już pierwszy krok w pułapkę zadłużenia.....
To nie kończy się na 89 EUR/miesiąc, bo dojdą jeszcze podatki/ubezpieczenie/paliwo itp., a przy tak tanim samochodzie naprawy nie będą długo się zwlekać. Kosztują dodatkowo od 200 do 400 EUR.

Wskazówka: Odkładaj 100 EUR miesięcznie, wtedy po ukończeniu nauki będziesz mógł kupić samochód (za gotówkę)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata