Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Obserwacje

Napisany przez 2cybercrash
Kaba ziemlich ostra do góry 306, z bazy 288, 275 ledwo przegapił. Serono gwałtownie wzrasta, po raz pierwszy od xxx lat spadł do 1000, tutaj Goldman Sachs robi dobrą robotę w kontroli kursu. Tecan gwałtownie wzrasta, raczej bez podstaw, to raczej gorące powietrze. Wiele kursów jest obecnie na orbicie, koniec roku będzie nieprzewidywalny. Straumann trochę uciskany Lonza pierwszy raz przewyższa kapitał początkowy, wskazówka była dobrze na czasie. Synthes oczywiście teraz stabilny, gdzie wyrzuciłem najniższą transzę. Ogólnie raczej lekki nacisk i tendencja do sprzedaży, w każdym razie dobre obroty, różne ruchy i jeszcze nie pokój sen. Swiss Life jako potencjalny spóźnialski na nieco przeceniony zakup w zasięgu wzroku.

Napisany przez richard100
Na polecenie Cypercrash i Dany dzisiaj sprzedano RUKN po cenie 102.40..... :lol:
O, przepraszam, to był tylko rad :wink:
W ciągu ostatnich lat brałem udział w kilku podwyżkach kapitału. Chciałbym tym razem odpuścić.
Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Simona
Tecan dzisiaj przegapił. Idzie kurs w górę (nie mam pojęcia dlaczego), czy niedługo będzie można go znowu handlować w przedziale 54/57.-?

Serono: Wydaje się, że sprawa nabiera powagi w związku z oczekiwanymi ofertami zakupu :arrow: Poczekajmy.

Swiss Life: Obecnie niestabilne ruchy kursu, lepiej sobie darować.-

Micronas: Handlowalne, 42.50/44.10?

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez 2cybercrash
Tak czy inaczej, zostałem złapany jeszcze bardziej optymalnie niż moje SwissRe Pudełka z kursem 100, a ja jestem prawie trochę zazdrosny? Nie, właściwie nie. To jest w porządku, i każdemu życzę, jeśli wybrał taktycznie właściwe wejście i wyjście. Powszechnie popularny biuletyn giełdowy również raczej myśli o wyjściu z rezerwy w SwissRe przy tej cenie. SwissRe może stać się ponownie interesujące po zwiększeniu kapitału. PE teraz już wynosi 17. Podniosłem spóźnionego SwissLife po 231 CHF, ale nie spodziewam się natychmiastowych wzrostów, mogę poczekać lub w razie konieczności dokupić na niższym piętrze.

Napisany przez speedskater
@cybercrash
Czy naprawdę myślisz, że Swiss Life będzie nadal szybko rosnąć?
Inwestuję już od dłuższego czasu i przeżyłem z tą firmą wiele (2 podwyżki kapitału) i teraz zastanawiam się nad sprzedaniem pierwszej partii. Niemniej jednak ta firma jest dla mnie wyraźnie inwestycją długoterminową.
Mimo to zyski kursowe z ostatnich dni są całkiem znaczące.
W przypadku nieoczekiwanych spadków chciałbym od razu dokupić.
Pozdrowienia, speedskater

Napisany przez Dany1

@cybercrash
Czy naprawdę uważasz, że Swiss Life będzie nadal rosnąć krótkoterminowo?
Inwestuję już od dłuższego czasu i przeżyłem wiele z tą firmą (2 zwiększenia kapitału) i teraz zastanawiam się nad sprzedażą pierwszej transzy. Jednak dla mnie ta firma jest jasno długoterminową inwestycją.
Niemniej jednak, wzrosty kursu w ostatnich dniach są dość znaczne.
W razie niespodziewanego spadku natychmiast znowu bym kupił.

cześć speedskater
Swiss Life nadal jest niedrogo wyceniane i może nadal rosnąć.
Jeśli dla Ciebie to inwestycja długoterminowa, to tak naprawdę nie musisz martwić się krótkoterminowymi kursami. Wygląda na to, że cybercrash za wcześnie opuścił ostatnią transakcję...
nie zapominaj: bardziej prawdopodobne jest, że rosnąca akcja będzie kontynuowała wzrost, niż że spadająca akcja właśnie wtedy zacznie rosnąć, gdy ją kupię.

Napisany przez speedskater

nie zapominaj: jest dużo bardziej prawdopodobne, że rosnąca akcja będzie nadal rosła, niż że spadająca akcja zacznie rosnąć dokładnie wtedy, gdy ją kupuję.

Wygląda na to, że nie tylko u Ciebie tak jest! Ale w przeciwnym razie rynek byłby kontrolowalny, a my nie potrzebowalibyśmy tego forum! ;-)
Dopóki akcja nadal rośnie, pozostaję na pokładzie, cieszę się z codziennych zysków kursów i mam nadzieję, że moja chciwość nie zostanie ukarana! :roll:

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata