Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Marzenie o domu jednorodzinnym się nie spełniło??

Napisany przez ADMCI4
Cześć,

mój mąż i ja mamy miesięczny dochód netto w wysokości 3000 euro. Bez dzieci. Mamy stałe umowy o pracę i chcemy kupić Dom jednorodzinny.
Cena wynosiła 149 000 euro
Nowa cena: 128 000 euro,
Można od razu się wprowadzić i stopniowo remontować. Jest w bardzo dobrym stanie, 140 m² powierzchni mieszkalnej, 4000 m² łąki.
Naszym problemem jest brak wkładu własnego. Poza tym mamy około 3000 euro oszczędności.
Dodatkowo bieżący kredyt w wysokości 20 000 euro.
Obecnie płacimy 470 euro czynszu plus 490 euro kredytu.
Według naszego doradcy musielibyśmy pozyskać 180 000 euro na pokrycie kosztów domu, dodatkowych opłat, remontu i spłatę starego kredytu. Wtedy musielibyśmy spłacać od 850 do 900 euro miesięcznie.
Nasz doradca chciał nas zarejestrować w księdze wieczystej rodziców za 40 000 euro jako dziedziczenie z wyprzedzeniem. Ale domy naszych rodziców nie są jeszcze spłacone i miałyby rzekomo zbyt wysokie zadłużenie. Więc finansowanie upadło.
Moim pomysłem teraz jest:
150 000 euro kredytu w banku na zakup domu, dodatkowe koszty i spłatę kredytu.
Zamieszkanie i stopniowe remontowanie z własnych środków lub
za rok ewentualnie ubieganie się o dodatkowy kredyt, być może od KFW, na modernizację.
Czy sądzisz, że to jest możliwe.... do kogo powinniśmy się zwrócić? Banki w pobliżu, kasy oszczędnościowo-budowlane, czy nie ma żadnej pozytywnej perspektywy? Obiecałem pośrednikowi, że moje finansowanie będzie gotowe. Dla dużego ogrodu miałbym najemcę, który płaciłby dodatkowe 200 euro czynszu. Jednak nawet bez tego czynszu miesięczne obciążenie byłoby łatwe do poniesienia.

Z góry dziękuję.
Z poważaniem

Z góry dziękuję.

Napisany przez ADMCI4
Cześć,

Po pierwsze:
kredyt ratalny może być tańszy - to zależy od czasu trwania.
Po drugie:
Jeśli chodzi o kapitał własny i cesję - istnieje wystarczająco dużo możliwości uzyskania zwykłego kredytu analitycznego (przy tym dochodzie) bez poręczycieli ani cesji. Korzystne finansowanie w wysokości około 590,-€ miesięcznie + prywatny kredyt w wysokości około 260,-€.
Po trzecie:
Remontuj zgodnie z dostępnymi środkami finansowymi - być może, w zależności od zakresu remontu, warto rozważyć wniosek o kredyt KFW.
Po czwarte:
Przy zakupie nowej nieruchomości zdecydowanie warto złożyć wniosek o kredyt KFW na cele mieszkaniowe. Przy obecnie niskich stopach procentowych zaleca się zablokowanie stopy na jak najdłuższy okres.

Napisany przez MINI25
Cześć

kto może mi pomóc??????

Chcielibyśmy zakupić nieruchomość, mamy jedno wpisane zdarzenie w rejestrze dłużników, które zostało zakończone. Które banki oferują finansowanie budowy pomimo wpisów w rejestrze dłużników? Wkład własny jest dostępny w formie nieruchomości bez obciążeń.

DZIĘKUJEMY

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Jaki wpis?

Napisany przez MINI25
Zgoda negatywna, która została opłacona, zostaje usunięta z biura informacji kredytowej dopiero po 3 latach, nawet jeśli wszystkie zobowiązania zostały spełnione.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Cóż, o co chodziło w tym wpisie??

Napisany przez 6Bankkaufmann
Posiadanie bezciężarowego mieszkania jest bardzo korzystne.
Jeśli spłacona kwota w rejestrze dłużników (Schufa) wynosi mniej niż 1 000 euro, prawnik może również uzyskać usunięcie wpisu z Schufy. Jednakże nadal nie będziesz znać swojego własnego wskaźnika kredytowego. Jest to również istotne dla decyzji o udzieleniu kredytu. Co mówi Twój bank?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata