Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Niepewność przy zmianie ubezpieczenia.

Napisany przez Carsten_
Cześć,
obecnie porównuję ubezpieczenia. Mam pewien problem. Moje auto jest obecnie ubezpieczone na pełne ryzyko (ze względu na kredyt). Od 01.01.14 chciałbym zmienić je na ubezpieczenie od kradzieży i pożaru.

Muszę zapłacić moją ostatnią ratę pod koniec listopada i później otrzymam mój dowód rejestracyjny pojazdu (czy tak to działa?). Muszę już zrezygnować z ubezpieczenia do 31.11.13. Przed tą datą musiałbym już podpisać umowę na nowe ubezpieczenie.
Czy może to spowodować jakieś problemy?

Czy więc wszystko wygląda tak?
1. Zbierać/wybrać oferty
2. Podpisać ofertę
3. Wysłać wypowiedzenie listem poleconym
Czy reszta załatwi się sama?
Przepraszam za głupie pytania, nie mam z tym dotąd doświadczenia.

Napisany przez ERGO Direkt
Cześć Carstenie,

Masz całkowitą rację, gdy spłacisz kredyt i zdeponujesz dowód rejestracyjny jako zabezpieczenie, zostanie Ci on zwrócony.
Większość ubezpieczycieli daje możliwość wypowiedzenia umowy do 30.11. Zalecamy sprawdzenie warunków w Twojej polisie dla pewności.
Twoja kolejność działań jest poprawna. Nie jest jednak błędem wypowiedzenie umowy przed podpisaniem nowej. Przy zmianie ubezpieczyciela wszystko odbywa się automatycznie, nie musisz ponownie odwiedzać urzędu rejestracyjnego.

Napisany przez isabs

W większości ubezpieczycieli istnieje możliwość zrezygnowania z umowy do 30.11. Zalecamy sprawdzenie warunków umowy dla pewności.

W większości ubezpieczycieli istnieje możliwość zrezygnowania z ubezpieczenia do 31.12. List z wypowiedzeniem musi dotrzeć do ubezpieczyciela do 30.11...

Napisany przez Objektiv33
Moim zdaniem nie musisz nawet samodzielnie rezygnować z ubezpieczenia. Wszystko załatwi za Ciebie nowe ubezpieczenie. Najlepiej dokładnie dowiedz się wcześniej u poszczególnych firm.

Napisany przez isabs

Moim zdaniem, nie musisz nawet sam anulować ubezpieczenia. Wszystko załatwia twoje nowe ubezpieczenie. Najlepiej zorientuj się dokładnie wcześniej u poszczególnych firm.

Nie, moim zdaniem nie można tego zrobić. ubezpieczenie potrzebuje podpisu klienta...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata