Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Jakie są alternatywy w finansowaniu budowy?

Napisany przez ADMCI4
Cześć,

Mój mąż i ja zamierzamy wreszcie odnowić nasz Dom i wciąż szukamy korzystnej formy finansowania. Między innymi myśleliśmy o dobrym starym kontrakcie oszczędnościowym na cele mieszkaniowe.
Czy rzeczywiście oszczędzanie na cele mieszkaniowe jest korzystną formą finansowania budowy, czy istnieją inne tańsze alternatywy?

Jesteśmy wdzięczni za wszelkie sugestie i porady.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Madness,

czy twój mąż wie, co tutaj robisz???

Na poważnie: z niewystarczającymi informacjami, które podałaś powyżej, nawet doradca finansowy prawdopodobnie nie będzie w stanie ci udzielić sensownej odpowiedzi. Mogę tylko doradzić skorzystanie z pomocy specjalisty, który znajdzie dla was najlepsze rozwiązanie finansowania.

Powodzenia życzy blackbird

Napisany przez ADMCI4
Szaleństwo, mogę się tylko z tym zgodzić. Im większe jest zapotrzebowanie na finansowanie, tym ważniejsze jest rozmawianie z fachowcem. Na pewno istnieją alternatywy dla umowy oszczędnościowej, które oferują korzystniejsze warunki. Być może warto skonsultować się z niezależnym usługodawcą, ponieważ banki zwykle chcą sprzedawać tylko swoje produkty.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Madness,

z której regionu pochodzisz? Pytam, ponieważ jedna z dużych banków oferuje obecnie lokalnie bardzo atrakcyjną i korzystną pożyczkę bez konieczności wpisu hipotecznego!

Jaka jest wysokość potrzebnych funduszy? Czy istnieją wolne części hipoteki?

Czasem nie ma alternatywy dla umów oszczędnościowo-kredytowych podczas remontów i modernizacji, zwłaszcza jeśli wysokość inwestycji jest niewielka! Podobnie jeśli nie ma wolnych części hipoteki i/lub nie chcesz wprowadzać nowych zabezpieczeń hipotecznych!

@blackbird Co więc robisz źle? Pytasz tutaj, to przecież właściwa ścieżka!

Napisany przez rosenthal162
Cześć,

moja żona i ja również szukamy alternatywy dla finansowania budowy. Możemy zapewnić wymaganą ratę (dzięki pomocy teściowej z Ameryki Południowej), ale ze względu na obecny brak dochodu nie otrzymujemy finansowania od banków.

Nasza obecna sytuacja mieszkaniowa (Dom jednorodzinny z około 1886 roku, wymagający remontu, powierzchnia mieszkalna około 50 mkw, bliźniaki w wieku 1 roku) wymaga szybkiego i nieskomplikowanego rozwiązania.

Nasza działka ma około 1000 mkw i chcemy wybudować nowy Dom. Księga wieczysta jest bez obciążeń, ponieważ zapłacone zostało gotówką 3 lata temu.

Czy istnieją może firmy budowlane, które zbudują Dom na własny rachunek z odpowiednim zabezpieczeniem w księdze wieczystej, a my będziemy płacić firmie miesięczną ratę?

Czy istnieją inne możliwości? Kto ma dla nas wskazówki lub sugestie?

Pozdrowienia

Napisany przez 6Bankkaufmann
Madness
kilka dodatkowych informacji byłoby interesujących:
- ile kredytu potrzebujesz?
- ile wart jest twój Dom?
- ile pozostałych zadłużeń jest jeszcze na domu (księga wieczysta)
- ile miesięcznie zarabiasz.

Napisany przez C. Andreas
Bausparkassen udzielają kredytów hipotecznych do 30 000 euro na remonty bez dodatkowego zabezpieczenia. Warunkiem jest brak zmian wpisanych do księgi wieczystej od co najmniej 2 lat oraz samodzielne zamieszkiwanie nieruchomości.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata