Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie projektu bez kapitału własnego jest możliwe.

Napisany przez Hauskauf-Plan
Witajcie Kochani,
już tu dużo przeczytałem i zgromadziłem wiele cennych wskazówek.
Nasz plan:
Kupno istniejącej nieruchomości za 120 000€, na modernizację przed wprowadzeniem szacujemy koszty na 18 000€. Dotyczy to tylko materiałów, + 8 400€ kosztów notarialnych itp.
Mój partner życiowy ma zawód rzemieślniczy i zrobi wszystko sam.
Brak wkładu własnego, ponieważ mój partner kilka lat temu rozpoczął własną działalność, potrzebowaliśmy całkowicie mojej pensji.
Jego firma działa teraz, jednak na oficjalnych dokumentach nie wygląda to jeszcze tak dobrze.
Ja pracuję jako pracownik od 10 lat w tej samej pracy, zarabiam miesięcznie 3800€.
Pracuję w Niemczech, ale płacę podatki za granicą. Tak, to całkowicie legalne. Dlatego w zeszłym roku, przy zapytaniu o nieruchomość, 400€ zostało odjętych od mojej pensji w obliczeniach, aby osiągnąć niemiecki poziom podatków.
Wiec 3 400€ + 13. pensja - Bożonarodzeniowy bonus i pieniądze na urlop
Z tej kwoty płacę 565 za prywatne ubezpieczenie zdrowotne, 380€ na spłatę samochodu (suma 13 000€), 100€ na kredyt ramowy (karta zakupowa w sklepie meblowym saldo 3 000€). Zamierzam spłacić go na początku przyszłego roku.

Kilka miesięcy temu 18-letni syn mojego partnera życiowego przeprowadził się do nas. Nadal uczęszcza do liceum.

Chciałem zrobić finansowanie samodzielnie, ponieważ wyniki finansowe mojego partnera jeszcze się nie zgadzają. Ze względu na straty z poprzednich lat. Jednak on zarabia około 1800€ miesięcznie.

Obecnie płacimy 800€ czynszu, + 275€ za media. Co roku otrzymujemy zwrot około 800€ kosztów dodatkowych.

Czy uważacie, że to jest realne? To stara posiadłość wiejska z bardzo solidnym fundamentem.

Dziękuję!

Napisany przez GeraldmitdemHut
Mam na myśli uwzględnienie scenariusza, w którym twój partner/partnerka przestaje mieć jakiekolwiek dochody. Spłacanie takiej sumy przy danym dochodzie może trwać około 30 lat. A jeśli ktoś chce to wszystko zrobić samodzielnie i jest samozatrudniony = Szacunek!

P.S.: Jak dokładnie opłacać podatki za granicą? Inne obywatelstwo?

Cześć,
dziękuję za ocenę.
Oczywiście każdy człowiek może zostać bezrobotny. Moja praca jest bardzo pewna, mój partner jest samozatrudniony i zarabia każdego roku coraz więcej. Ponieważ wszystko idzie coraz lepiej.
Dlatego prawdopodobnie sam(a) wzięłabym odpowiedzialność za finansowanie.
W jego branży zwykle zimą jest mniej pracy.
Dlatego obecny okres czasu byłby idealny. Wiosną sytuacja wygląda zwykle inaczej. Oczywiście będą też pomocne ręce, przyjaciele itp.!
Tak, mam podwójne obywatelstwo, a mój pracodawca nie odprowadza moich podatków do Niemiec.
Jest to specjalna umowa między obydwoma państwami.
Pozdrawiam

PS. Wprowadziłem kropkę do kwoty zakupu, chodzi o 120.000€ +NK itp., a nie o miliony!

Napisany przez Torian
Czego ekspert mówi o konieczności remontu domu?? Cena domu wydaje się po prostu zbyt niska, biorąc pod uwagę duże różnice cenowe w poszczególnych regionach.

Cześć, w zasadzie wszystko pasuje. Teoretycznie Dom ma znacznie wyższą wartość. Ale ponieważ jest to dawna farma z dużą stodołą (dokładnie to, czego potrzebujemy), zainteresowanie jest raczej niewielkie. Większość osób woli zwykły Dom jednorodzinny. Pozdrawiam

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Co mówi o tym planie twoje bank?

Pod względem liczb wygląda to na wykonalne. 150 000 EUR powinno być możliwe do sfinansowania, miesięczna rata około 700 EUR, twoje dochody 2 400 EUR (odjęte kredyty), więc rata stanowi mniej niż 1/3 dochodu.

Problemem może być konieczność finansowania kosztów dodatkowych związanych z zakupem przez bank... Czyli finansowanie w wysokości 120%...

Napisany przez 6Bankkaufmann
Oto niektóre banki domowe finansują cenę zakupu oraz koszty dodatkowe, oferując pełne finansowanie.

Cześć, Moja domowa bankowość to czysty bank internetowy, więc raczej nie jest to tradycyjnie pojęty domowy bank. Czy myślicie, że koszty modernizacji możemy uwzględnić w finansowaniu domu? Na przykład za pośrednictwem KfW? Czy możliwe jest również oddzielne finansowanie? Wüstenrot & Co oferuje kredyty modernizacyjne. Myślę, że skontaktujemy się z pośrednikiem finansowym. Czy ktoś ma dobre wskazówki? Dziękuję bardzo!

Napisany przez Matthew Pryor
Myślę, że powinniśmy skonsultować się z pośrednikiem finansowym. Czy ktoś ma jakieś dobre wskazówki?

Kilka projektów finansowych moich klientów i znajomych zostało bardzo dobrze poprowadzonych przez FMH. Formularz kontaktowy:
Kontakt ? Doradztwo Finansowe FMH

Napisany przez Janina27
Czy ten domek wiejski rzeczywiście pasuje do planów życiowych, czy jest po prostu tanią opcją? Opis brzmi mało entuzjastycznie.

Ale czy to nie jest nieruchomość zabytkowa? Wtedy byłoby bardziej skomplikowane.

Warto się dobrze zastanowić.

Cześć,
tak, entuzjazm jest obecny w dużych ilościach. Nawet jeśli może to nie do końca widać na piśmie. Dla nas idealne byłoby tylko gospodarstwo z budynkami. Jednak finansowanie zawsze trzeba rozważać zimno.
Brak ochrony zabytków.
Pozdrowienia

Gospodarstwo z oborą jest również z perspektywy banku miejscem, które trzeba traktować delikatnie.

Napisany przez Janina27
To już dwa dobre punkty.

W takim razie po prostu porównajmy ofertę profesjonalnego specjalisty.

Napisany przez Finanz-Profi
Wszystko bardzo interesujące, proszę się po prostu skontaktować ze mną. TAK, istnieją możliwości!

Napisany przez Andy34

To już dwa dobre punkty.

W takim razie po prostu zleć profesjonalistowi porównanie.

Nie takie proste. Im mniej pieniędzy masz do dyspozycji, tym dłużej będziesz musiał
spłacać. Im dłużej spłacasz, tym dłużej płacisz odsetki. W rezultacie musisz
zwrócić znacznie więcej pieniędzy niż zwykli kredytobiorcy. Czasami możesz
też dobrze dowiedzieć się od producenta domów. Na przykład firma Kagebau na podstawie swojego
długoletniego doświadczenia z pewnością ma możliwość zaproponowania alternatywy.

Osobiście doradzałbym zakup starszego domu i jego częściową renowację przy pomocy
znacznej ilości własnej pracy. Jeśli zrezygnujesz z niektórych rzeczy tu i ówdzie,
możesz stworzyć sobie piękne własne mieszkanie. Może to być przyjemne doświadczenie, poświęcenie,
oddanie serca i potu. Ponadto, dla środowiska lepiej jest naprawiać rzeczy niż
ciągle burzyć i budować na nowo.

Pozdrawiam

Cześć Andy,
dokładnie taki jest plan.
Chcemy kupić stary Dom wiejski, a następnie z własnymi siłami go odnowić i wyremontować.
Pozdrawiam

Cześć
wtedy jednak jest to z punktu widzenia banku, nie sądzę, że jest to możliwe lub wykonalne.
Bank chce, żeby obiekt został ukończony w miarę szybko.
Dlatego ma sens tylko w przypadku, gdy obiekt modernizują albo firmy, albo jeśli jest to niewielka kwota, to państwo sami.
Jednak finansowanie z otwartym terminem zakończenia modernizacji nie jest możliwe w obszarze pełnego finansowania.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata