Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Boncredit

Napisany przez Bern138
Czy Boncredit jest wiarygodny? Czy są jakieś opinie?

Napisany przez Gell
Bon Kredit jest tylko pośrednikiem kredytowym, który również chce zarobić na dodatkowych ubezpieczeniach, marketingu adresowym (udostępnianiu danych), prowizji itp....
To nie jest wcale tanie (o ile w ogóle udaje się uzyskać kredyt) - na koniec kosztować może nawet do 17% efektywnego oprocentowania rocznego.

Oto jedno doświadczenie znalezione w sieci:
Również złożyłem tam wniosek. Przy kwocie 3500 EUR dołączają 520 EUR ubezpieczenia kredytowego, 140 EUR prowizji pośrednika i kończą to efektywnym oprocentowaniem rocznym w wysokości 15,95%! Końcowa suma około 5360 EUR!!! To już naprawdę spora liczba! Ja na to nie pójdę!

Uważaj! Wygląda na to, że współpracują również z BONCRED.
To już wisi na czarnej liście pośredników (patrz komentarz na samym dole posta):
Uważaj na restrukturyzację finansów - AK - Portal
To wygląda mniej więcej tak:
…..ponadto każdy kredytodawca uważa pozytywnie, gdy kredytobiorca zabezpiecza się na wypadek trudnych czasów..... w moim przypadku powinienem kupić udziały w spółdzielni Saxonia e.G.
28 udziałów po 255,65 euro plus 12,78 euro opłaty manipulacyjnej za udział. ostatecznie
do zapłaty 7516,04 euro w ratach po 50 euro miesięcznie. Drugi list od Boncred oferujący ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków za 80 euro miesięcznie - treść była w zasadzie taka sama. Ponieważ nie zareagowałem na ten nonsens, dostałem odmowę drogą mailową.

Wygląda to jednak na mało poważne.
Spróbuj raczej w SMAVA (kredyt od osoby prywatnej), jeśli twoim banku odmówił kredytu
Tutaj gwarantowane nie będą fałszywe opinie (z prasy i telewizji):
https://www.smava.de/1497+smava-in-der-Presse.html
https://www.smava.de/2100+smava-im-TV.html

Co ty na to

Napisany przez Gell

Dokładnie: kredyty od osoby prywatnej do osoby prywatnej stają się coraz bardziej popularne!

Goldfuchs:

Rozumiem, że chcesz uzyskać dostęp do swoich prowizji MLM.
Jednak zaczyna być uciążliwe, że KAŻDY twój post jest wypełniony tymi linkami.

Tutaj wymieniłem SMAVA, a nie AUXMONEY:
kredyty prywatne przez Auxmoney - Pułapka dla poszukujących kredytu - Komunikat - Test Stowarzyszenia Ochrony Konsumentów

I nie..., sam nie otrzymuję prowizji od SMAVA, ale potrafię czytać i interpretować PRAWDOMÓWNE artykuły prasowe i telewizyjne.

Rozumiesz?

Napisany przez Naseweis
Cześć Goldfuchs,

dlaczego zawsze te podejrzane linki?

Stiftung Warentest ostrzega przed Auxmoney:

Pożyczki prywatne przez Auxmoney - Pułapka dla poszukujących kredytu - Komunikat - Stiftung Warentest

kredyty w internecie - Ostrzeżenie przed auxmoney - Komunikat - Stiftung Warentest

Auxmoney - Droga platforma kredytowa - Szybki test - Stiftung Warentest

według poniższego komunikatu od Stiftung Warentest

pośrednictwo w przypadku SMAVA jest ok,

ale lepiej trzymać się z daleka od Auxmoney!

https://www.test.de/themen/geldanlag...14502-1816923/

Więc jak już powiedziano: Trzymaj się z daleka od Auxmoney, a użytkownika Goldfuchs należy zignorować.

Pozdrowienia N.

Napisany przez RichardSchneide
Istnieje wiele ofert, które nie wymagają wpisu do Schufy. Jednakże w tych ofertach nie dostaniesz pieniędzy na wymarzoną willę. Richard

Napisany przez Bern138
Potrzebuję tylko 3000-5000 € na nowy samochód, ponieważ mój stary się zepsuł, a ja potrzebuję samochodu do pracy. Smava próbowałem, ale się nie udało, ponieważ moja ocena w Schufa wynosi 76,10%, a wydaje mi się, że w Smava wymagane jest 78%. To nazywam pechem... W wyniku głupiego zdarzenia dostałem wpis do Schufa i będę obciążony nim do czerwca 2013 roku.

Napisany przez Evama
Byliśmy dość długo bezskuteczni w poszukiwaniu kredytu, czy to Boncredit, auxmoney, czy jakkolwiek się one nazywają, żadna z firm nie składała łatwych ofert, wszystkie chcą wiedzieć wszystko o nas, a mimo to kredytu brak. Może to kosztować, ale chcemy też wiedzieć na co, i nie tracić czasu. Oczywiste jest, że jako osoba szukająca kredytu trzeba udowodnić pewną płynność finansową, żaden pożyczkodawca nie udzieli kredytu osobie, która jest całkowicie zrujnowana. Jednakże obecnie uważamy tych dostawców za dość bezsensownych. Nasze poszukiwania zakończyły się pozytywnie dopiero wtedy, gdy brat dał mi gorącą wskazówkę. Z kolei on miał szwajcarskie połączenia biznesowe i stamtąd polecony został do prawdziwych pożyczkodawców. Tam udało nam się również. Bez szajek finansowych, ale naprawdę bardzo nieskomplikowanych i szybkich.

Napisany przez Kobiasch
Jak nazywa się ta szwajcarska firma? W telewizji niedawno był program o osobach poszukujących pożyczki w internecie. Mówiono w nim o szwajcarskim adresie, który obiecywał pożyczki, a następnie wysyłał dokumenty za pobraniem. Skutkiem tego biedni ludzie tracili kilkaset euro, otrzymując tylko plany restrukturyzacji zamiast pożyczki. Żadna uczciwa firma nie postępuje w taki sposób, dlatego chciałbym poznać nazwę tej szwajcarskiej firmy. Jeśli jest to firma godna zaufania, to z pewnością można ją tutaj wymienić, prawda?

Napisany przez Bern138
Więc mam teraz ofertę od boncred, która dostałem od Sigma Kreditbank AG z Liechtensteinu.

Teraz zastanawiam się, czy mam to wysłać.

Czy ktoś może mi pomóc, czy wszystko jest w porządku, czy ktoś miał negatywne doświadczenia z Sigma Kreditbank?

Z góry dziękuję

Napisany przez Gell
Bern138:

Bank należy do miliardera z Austrii.
Niestety brak doświadczenia, ale jeśli już, dlaczego nie od razu?:
SIGMA Kreditbank AG : pożyczka gotówkowa, pożyczka, Mała pożyczka

Tutaj przynajmniej jasno określone są koszty:
SIGMA Kreditbank AG : kredyt, pożyczka gotówkowa, Mała pożyczka

Pożyczka w wysokości 3500 euro kosztuje 4,270 euro

Pożyczka w wysokości 5000 euro kosztuje 6100 euro

Nie ma możliwości pożyczenia większej sumy.

Wymagane jest jednak zaświadczenie o zarobkach (więc nie dla bezrobotnych lub osób otrzymujących zasiłek Hartz4), ponadto:

stabilne zatrudnienie na co najmniej 12 miesięcy, zapewniające stały dochód powyżej granicy zajęcia komorniczego. Klasyczne kryteria wykluczenia to: zeznanie pod przysięgą, zobowiązanie majątkowe, upadłość, bezrobocie, samozatrudnienie,

Jednak (pozornie) nie trzeba płacić żadnych opłat z góry (jak w przypadku....) dlatego dlaczego po prostu nie spróbować? Poinformuj potem, czy się udało.

Kobiasch:

Po prostu zapomnij o Evama Beitrag (>Spam)

Aha (który teraz wyjeżdża na wakacje)

Napisany przez Bern138
Chciałem się krótko odezwać.

Ostatecznie zdecydowałem się skorzystać z oferty boncred poprzez bank sigma krditbank i oto po odesłaniu wszystkich dokumentów, po 2 dniach dostałem pismo od boncred informujące, że kredyt został uruchomiony i mogę spodziewać się pieniędzy w ciągu najbliższych dni. 6 dni po wysłaniu dokumentów pieniądze znajdowały się na koncie.

W sumie zaskoczony pozytywnie.

Chętnie udzielę odpowiedzi na pytania dotyczące tego tematu.

Napisany przez Luisa5677
Bardzo zaskakujące, ale dziękuję za informację! Czy ktoś ma jeszcze dobre doświadczenia z Bon Kredit?

Aktualizacja: słyszałem teraz już kilka razy, że jest to raczej podejrzane, tutaj nawet więcej niż wyraźnie ostrzegają: Doświadczenia z Bon Kredit, więc teraz też trzymam się z daleka.

Napisany przez 6Bankkaufmann
W Sigma Banku nie trzeba płacić żadnych opłat wstępnych.
Jednakże nie w każdym pośrednictwie. Na przykład u mnie nie płacisz również żadnych opłat wstępnych za kredyt ratalny bez sprawdzania w Schufie.
Dlatego też wstępna analiza przez pośrednika bezpośrednio związanego z Sigma jest interesująca, ponieważ dzięki oprogramowaniu można od razu sprawdzić, czy to jest możliwe z punktu widzenia banku. Istnieje kilka szczegółów, na które należy zwrócić uwagę.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata