Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Karta kredytowa odrzucona - wpis negatywny?

Napisany przez nici356
Dzień dobry, mam pytanie do ekspertów.

Dzisiaj odrzucono moją kartę kredytową bez podania przyczyny. Teraz jednak znam powód, wcześniejsze czytanie i studiowanie może uchronić przed problemami. Instytucja wydająca kartę oraz dostawca sprawdza oprócz SCHUFA (bez zarzutu) również w Infoscore (jest zła. W przeszłości popełniłem błąd w o2, spłaciłem całą kwotę w ratach, ale negatywne uwagi nigdy się nie zmieniły).

Mam teraz pytanie. Czy odmowa karty kredytowej jest również informowana do SCHUFA, czy nie ma to żadnego znaczenia dla jakiejkolwiek cechy?

Jeśli tak, jak długo będzie to widoczne w SCHUFA i czy to wpłynie długoterminowo na mój wynik, który wynosił 98,7% w moim ostatnim raporcie samokontroli!

Dziękuję!

Napisany przez 6Bankkaufmann
98% jest dobrą oceną. Jednak może być wiele innych powodów odrzucenia.
Możliwe, że Infoscore jest jednym z powodów.

Napisany przez nici356
To nie chodzi o odrzucenie, szczególnie że mam inne karty w rękawie.

W małym druku jest napisane, że Schufa i agencje informacyjne będą konsultowane, a agencje informacyjne to Creditreform i Deltavista. Wiem, że mam złe karty w Infoscore, ale na razie mi to obojętne. Interesuje mnie jedynie wpływ na SCHUFA.

Jeśli ma negatywne skutki, jak długo one trwają (12 miesięcy?). Przecież to nie może być prawdziwy negatywny znak. To byłoby żartem.

Napisany przez 2Escorpio
Dlaczego nie doszło do umowy (kredytowej) Schufa nie wie. Możliwe, że anulowałeś umowę, bo znalazłeś lepszą ofertę gdzie indziej. Niemniej jednak, w zależności od cech przeglądania, twój wynik może się pogorszyć.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Również adres ma znaczenie. Niezależnie od tego, jak wiele razy była zmiana.

Napisany przez nici356
Och, mieszkam w dobrej lokalizacji małego miasta od ponad 5 lat i w moim życiu przeprowadziłem się tylko raz, albo dwa razy. Odejście od rodziców do małego mieszkania 20 lat temu. Z małego mieszkania tutaj. To wszystko. Bez problemu

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata