Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy istnieją specjalne ubezpieczenia na życie do finansowania domów?

Napisany przez ADMCI4
Kochani użytkownicy.
Mamy już ubezpieczenie na życie, które ma być przeznaczone wyłącznie na czas emerytury i ma zrekompensować deficyt emerytalny, jaki może wystąpić.
Jednakże, ze względu na fakt, że wkrótce planujemy zbudować lub kupić Dom, zastanawiamy się, czy finansowanie w połączeniu z nowym ubezpieczeniem na życie może być dobrym pomysłem.
Mamy teraz po trzydziestce i mamy jeszcze wiele czasu, aby wpłacać regularnie składki na to ubezpieczenie. Obecnie ubezpieczenia na życie nie są już tak atrakcyjne, więc chciałbym wiedzieć, czy istnieją specjalne formy ubezpieczeń na życie, które można wykorzystać jako zabezpieczenie nieruchomości lub jako formę finansowania, a które dodatkowo są korzystnie opodatkowane.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć
nieruchomość jako zabezpieczenie powinna wystarczyć. Istnieje ubezpieczenie na życie. Ale przypuszczam, że nie o to właśnie chodziło?

Napisany przez NaTwoim13
Czy masz na myśli ubezpieczenie na życie z saldem zadłużenia o zbyt wysokiej cenie?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jeśli istnieje możliwość, że ta ubezpieczenie kredytu spłaty ostatecznej może również być moja, to również o tym pomyślałem.

Napisany przez Sirad
Tak. W mojej ofercie finansowania mam zabezpieczenie od wypadku śmiertelnego, które w przypadku mojej śmierci spowoduje całkowite umorzenie pożyczki w okresie trwania finansowania. Koszt to około 25,- miesięcznie (nie obliczyłem dokładnie co do grosza)

Pod względem kosztów jest to nieco droższe niż równoważne ubezpieczenie na życie z ryzykiem (co zdaje się dotyczyć tylko zdrowych niepalących osób), osoby obciążone zdrowotnie lub należące do grup ryzyka musiałyby zapłacić znacznie więcej.

Moją korzyścią było: brak oceny zdrowia ani uciążliwych pytań.

Mając 44 lata, będąc wzorcem wszystkich możliwych grup ryzyka i będąc samotnym ojcem rodziny oraz jedynym kredytobiorcą, uznałem, że jest to konieczna opcja.

Napisany przez NaTwoim13
Jak wygląda zasadniczo finansowanie według elementów w stosunku do ceny zakupu?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata