Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Kto pożyczy mi prywatnie pieniądze?

Napisany przez biene8381
Cześć
Chciałbym wziąć prywatny kredyt. Chciałbym spłacać go w miesięcznych ratach w wysokości 40 euro. Jestem emerytem. Moi krewni nie mogą mi finansowo pomóc, a bank nie udziela mi kredytu. Brak opłat wstępnych, brak opłat za przetwarzanie i brak prowizji pośrednictwa. Byłbym wdzięczny za pozytywną odpowiedź.
Pozdrawiam, Andreas

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć, tutaj nie jest miejsce, gdzie można kontaktować się z prywatnymi inwestorami. Czy mógłbyś jednak napisać coś więcej o sobie?
- Pożądana kwota kredytu
- Czy Twoja historia kredytowa w Schufa jest negatywna czy normalna?

Napisany przez biene8381

Cześć
to nie jest forum, na którym mogą Państwo szukać prywatnych inwestorów.
Czy moglibyście jednak napisać nieco więcej o sobie?
- Pożądana wysokość pożyczki?
- Ujemna historia kredytowa w Schufa czy normalna

Cześć
Mam 31 lat, pobieram rentę inwalidzką w wysokości 252 euro + 184 euro zasiłku na dziecko.
Potrzebuję 500 euro. Mam ujemny wpis w Schufa. Mam nadzieję, że pomogą mi Państwo mimo to. Dziękuję
Pozdrawiam, Andreas

Nie mogę niestety pomóc. Może ktoś z Twojego otoczenia?

Napisany przez Hanni77
Myślę, że tutaj też jest trudno. Być może zastaw? Tam powinno być mniej problemów.

Napisany przez Yakfreak
Oszczędzaj! Być może również portal kredytowy, ale nie jestem pewien, czy to jest możliwe z moimi zarobkami.

@Yakfreak, zaoszczędzić EUR 252 na emeryturze?

Napisany przez Reinsch
Jeśli planujesz być w stanie spłacić miesięcznie 40 € (i zazwyczaj na tym liczy kredytodawca), powinieneś również być w stanie zaoszczędzić 40 € miesięcznie...

Napisany przez Yakfreak
Tak samo uważam, przecież nie jestem organizacją charytatywną, a banki też nie są.

Napisany przez b.schlosser
Ale istnieje wiele portali opartych na biznesie P2P. Czy kiedykolwiek tam zaglądałeś?

Napisany przez Blue
Mam 31 lat, pobieram rentę z tytułu niepełnosprawności w wysokości 252 euro + 184 euro zasiłku rodzinengo. Potrzebuję 500 euro. Mam negatywny wpis w rejestrze dłużników. Mam nadzieję, że mimo to będą Państwo w stanie mi pomóc.

W związku z tym dobrze, że chodzi tylko o niewielką kwotę, ale równocześnie źle, że dostępne środki są bardzo ograniczone.

Na co pan/pani potrzebuje pieniędzy?

Najpierw polecam podjęcie następujących kroków:

- Zidentyfikowanie potencjalnych oszczędności w gospodarstwie domowym i ich wykorzystanie.
- Ewentualne uzgodnienie raty (w zależności do czego będzie potrzebna suma).
- Złożenie wniosku w banku i spróbowanie nieco poruszyć litością.
- Szukanie pośrednika finansowego w najbliższym otoczeniu.
- Ostatnim krokiem powinno być wzięcie prywatnego kredytu na złych warunkach.

Temat prywatnych kredytów jest dość delikatny, ponieważ nie każdemu się one nadają i zawsze oferują gorsze warunki niż kredyt bankowy.

W mojej opinii jest to dość dobrze podsumowane w tym artykule:

Potrzebny jest nowy samochód, zbliża się okres urlopowy, lub chcielibyśmy spłacić stare zobowiązania – coraz częściej potrzebne są pieniądze, które nie są dostępne dla każdego. Rozwiązaniem są wówczas kredyty. Jednak już dzisiaj nie jest tak łatwo otrzymać kredyt, jak to było kilka lat temu. Warunki, jakie stawiają banki dla udzielenia kredytu stały się tak wysokie, że wielu osób ich nie spełnia. Często na przykład nie ma się dostatecznej wysokości dochodu, albo w rejestrze dłużników jest zbyt wiele wpisów. Istnieje wiele powodów, dlaczego banki obecnie odmawiają udzielenia kredytu, nawet jeśli jest to kwota niewielka.

W takim przypadku wartość jest równa do wartości pieniędzy. Odwiedzanie innych banków, jeśli bank już odmówił kredytu, ma niewielki sens. Banki działają według podobnych wytycznych, więc nie otrzymamy kredytu w innych bankach. Wielu zainteresowanych wtedy widzi jedynie jako ostateczne rozwiązanie pójście do tzw. pożyczkodawcy. Są to osoby, które oferują pieniądze w ogłoszeniach bez wysiłku i sprawdzania. Oczywiście wielu otrzymuje tam również pieniądze, ale z absolutnie zawyżonymi odsetkami. Wiele osób w ten sposób już popadło w pułapkę długów. Co się może zdarzyć, jeśli nie można spłacać rat, nie chciałbym wyobrażać sobie.

Istnieje jednak inna alternatywa dla kredytu, a mianowicie kredyt od osób prywatnych. Ten rodzaj kredytu nie jest udzielany przez banki, ale przez prywatnych inwestorów. Wiele osób ma pewne środki, które chciałaby zwiększyć. Dziś akcje są zbyt ryzykowne, dlatego też pożyczają swoje pieniądze z odsetkami osobom, które poszukują kredytu. W Internecie istnieją specjalne platformy takie jak smava i auxmoney, które łączą kredytodawców i poszukujących kredytu. Osoba poszukująca kredytu może wprowadzić swój projekt i wyjaśnić, na co przeznaczy pieniądze. Potencjalni kredytodawcy mogą wówczas zdecydować, czy chcą wesprzeć projekt. Projekty zazwyczaj finansowane są przez kilku kredytodawców.

Gdy znajdą się wystarczające środki i projekt jest sfinansowany, cała transakcja przebiega bezproblemowo za pośrednictwem banku. Bank zajmuje się tylko wypłatą kwoty i pobieraniem rat. kredyt nie pochodzi więc od banku. Kredytodawca i kredytobiorca nigdy osobiście się nie spotykają w przypadku takiej udzielenia kredytu, cała procedura jest obsługiwana przez portal. Dodanie projektu zazwyczaj jest darmowe. Jeśli kredyt zostanie zawarty, pobierane są niskie opłaty, które są już zawarte w ratach do zapłacenia.

Jest to zależne od osoby poszukującej kredytu, aby przedstawić swój projekt tak dobrze, że zainteresowanie kredytodawców zostanie szybko zwrócone. kredyt od osób prywatnych jest zdecydowanie dobrą alternatywą do zwykłego kredytu bankowego.

Źródło: kreditvonprivat.ws

W razie pytań na temat kredytów prywatnych służę pomocą również indywidualnie, ponieważ przez długi czas pracowałem w tej dziedzinie.

Zarówno Smava, jak i Auxmoney współpracują także z bankami. Jak ma to działać z miesięczną ratą przy emeryturze w wysokości 252 EUR?

Napisany przez Blue
Ale za Smava lub Auxmoney stoją także banki. Przy rentcie w wysokości 252 EUR, jak ma to być możliwe z miesięczną ratą?

Myślę, że można w tej sprawie negocjować, chociaż jest to oczywiście trudne i chciałbym podkreślić, że uważam, że jest to najgorszy możliwy model.

Czego chcesz tam negocjować? Nie ma tam nic do negocjacji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata