Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Union Investment - Data zakończenia funduszu

Napisany przez DerParte
Dzień dobry,

kilka lat temu założyłem fundusz w Union Investment. Teraz zbliża się data zakończenia (30.06.2014). Ponieważ wyniki były kiepskie, chciałbym wycofać się z tego funduszu w podanej dacie. Z tego, co sobie zapisałem, wystarczy złożyć odpowiednie zamówienie w moim banku, przez który pierwotnie założyłem ten fundusz, aby otrzymać wypłatę.

Jednak nie chcę zakładać nowego funduszu ani płacić dodatkowych opłat za konto czy depozyt. Czy ktoś może mi powiedzieć, czy w takim przypadku konieczne jest osobiste wypowiedzenie umowy? Nie znalazłem informacji o tym w regulaminie, więc sądzę, że wciąż muszę złożyć pisemne wypowiedzenie?

Napisany przez EuroPaule
Cześć,

Jeśli chcesz się upewnić, napisz do swojego banku, żeby sprzedał wszystkie twoje udziały w funduszu i przelał zysk ze sprzedaży na twoje konto bieżące.
Następnie depozyt powinien zostać usunięty.
Jeśli twój portfel jest prowadzony przez Union Investment, powinieneś wysłać pismo bezpośrednio do nich, a nie do banku.

Nawiasem mówiąc, nie musisz czekać, aż fundusz dobiegnie końca swojego okresu trwania. Możesz sprzedać w dowolnym momencie.

Pozdrowienia, Paule

Napisany przez DerParte
Cześć EuroPaule,

jeśli poczekam do końca emisji, przynajmniej odzyskam swój wkład i teraz już nie zależy mi na 3 miesiącach. Ale postąpię tak, jak piszesz.

Pozdrowienia

DerParte

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata