Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej dla par

Napisany przez schmidthansi
Witajcie drodzy użytkownicy,

mam pewną sprawę. Musisz wiedzieć, że mam 41 lat, jak na mój wiek całkiem normalne jest utrzymywanie się z pracy i teraz chcę zamieszkać razem z moją partnerką życiową. Ma 39 lat. Jesteśmy oboje ubezpieczeni od odpowiedzialności cywilnej. Czy coś się zmienia, gdy zamieszkamy razem?

Liczę na szybką pomoc od was!

Pozdrowienia,
Hansi

Napisany przez soundjunk
Istnieje prawo do specjalnego wypowiedzenia dla młodszego kontraktu. Następnie starsza umowa powinna zostać zmieniona, nie powinien już obowiązywać taryfa dla singli.

Napisany przez dersimon

Istnieje specjalne prawo odstąpienia od młodszego kontraktu. Wtedy jednak starszy kontrakt powinien być zmieniony, nie powinno już istnieć jednorodzinne stawki.

Tak jest, soundjunk ma rację!

Gdy para się łączy, zazwyczaj każda osoba ma już własne ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej. W ramach zawierania partnerskiej relacji – gdzie istotne jest wspólne zamieszkanie - podwójne ubezpieczenie można w każdej chwili zrezygnować po okazaniu dowodu, nie musząc przestrzegać terminów wypowiedzenia. Jednak zgodnie z porozumieniem między towarzystwami ubezpieczeniowymi obowiązuje zasada, że najstarsza umowa pozostaje w mocy.

Porównanie ubezpieczeń odpowiedzialności cywilnej - HaftpflichtPrivat.com

Tutaj można to jeszcze raz przeczytać.

Pozdrowienia
dersimon

Napisany przez Ophelia
Cześć,

zaleca się, aby obie osoby pomimo zamieszkania razem miały indywidualne i niezależne ubezpieczenie. W większości przypadków członkowie rodziny (partnerzy) są automatycznie ubezpieczeni. Mogą jednak pojawić się problemy, jeśli partnerzy nie są małżeństwem. Ponadto warto regularnie sprawdzać aktualność polisy.

Napisany przez crs

[..] Jednak mogą pojawić się problemy, gdy partnerzy nie są małżeństwem. [..]

Aha? (10 Zeichen)

Napisany przez Charlotte500
W zasadzie nic się nie zmienia, chyba że oboje tego chcecie. Kiedy wprowadziłem się ze swoim partnerem życiowym, mieliśmy własne ubezpieczenia. Okazuje się jednak, że wspólne mieszkanie może przynieść oszczędności w wielu ubezpieczeniach. Dlatego zrezygnowałem z mojego ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej i zostałem automatycznie dodany do ubezpieczenia mojego partnera po zmianie warunków. To samo dotyczy ubezpieczenia ochrony prawnej. Warto skontaktować się z doradcą ubezpieczeniowym.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata