Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Rozpoczęcie działalności gospodarczej - jakie ubezpieczenia?

Napisany przez Jolme
Dzień dobry wszystkim,

Obecnie zajmuję się otwarciem własnego sklepu i mam pytanie dotyczące ubezpieczeń: Jakie ubezpieczenia muszę zawrzeć? Jest ich tak wiele i trudno jest zdobyć sensowny przegląd..!?

Napisany przez Gomb
Cześć,

istnieje wiele różnych rodzajów ubezpieczeń. Które uważasz za ważne lub konieczne, zależy w zasadzie od Ciebie!

Napisany przez Sandork
Cześć,

Osobiście uważam, że najważniejsze jest posiadanie ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej.
Musisz szczególnie na początku uważać, aby nie wydawać zbyt dużo pieniędzy!!

Napisany przez Jolme
Tak, jestem świadomy, że istnieje wiele rodzajów ubezpieczeń. Dla mnie ważne jest po prostu wiedzieć, jakie są mi potrzebne, oraz mieć ogólny przegląd dostępnych opcji!!
Być niedostatecznie ubezpieczonym też nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem...

Napisany przez Nomik
Cześć Jolme,

to zależy od twojego przedsiębiorstwa i od tego, co chcesz ubezpieczyć, jakie rodzaje ubezpieczeń w ogóle wchodzą w grę dla Ciebie. Informacje na temat popularnych ubezpieczeń w branży biznesowej można znaleźć praktycznie wszędzie. Sprawdź na przykład tutaj, aby uzyskać przegląd z wyjaśnieniem poszczególnych możliwości ubezpieczeń.

Pozdrowienia

Napisany przez uwehaensch
Cześć Jolme,

Sprawdź na przykład tutaj, aby uzyskać przegląd z wyjaśnieniem poszczególnych możliwości ubezpieczenia.

Po prostu pomij reklamę dla brokera ubezpieczeniowego!

Napisany przez uwehaensch
Cześć,
Powinieneś posiadać ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej dla firm, które obejmuje ryzyko związane z miejscem prowadzenia działalności oraz, jeśli dotyczy, ryzyko związane z odpowiedzialnością za produkty.
Następnie, w zależności od wartości/ryzyka twoich towarów i wyposażenia, powinieneś rozważyć ubezpieczenie mienia (chroniące przed ogniem, zalaniem, włamaniem/wandalizmem), ewentualnie w połączeniu z ubezpieczeniem przeciwwyważkowym. To drugie, ogólnie mówiąc, rekompensuje ci utracone zyski, jeśli twój sklep nie może być otwarty z powodu pożaru, zalania, wandalizmu, itp. i ty nie generujesz żadnych dochodów.
Reszta (np. ochrona prawna, zamknięcie firmy, elektronika, transport) jest według mnie drugorzędna i zależy od rodzaju sklepu oraz twojej osobistej oceny.
Przypuszczam, że wynajmujesz swoje pomieszczenia. Jeśli jesteś właścicielem (np. budynku), wtedy oczywiście potrzebne jest odpowiednie ubezpieczenie budynku.

Ponadto powinieneś się zająć swoimi osobistymi ubezpieczeniami, mogą być konieczne pewne zmiany (np. ochrona prawna, ubezpieczenie zdrowotne, itp.).
Podobnie, w zależności od tego, co wcześniej robiłeś, powinieneś się zapoznać z ubezpieczeniem emerytalnym, ubezpieczeniem zdrowotnym (w szczególności zasiłkiem chorobowym), ubezpieczeniem od bezrobocia i ubezpieczeniem wypadkowym.

Pozdrawiam,

Napisany przez mikaela
ubezpieczenie ochrony prawnej byłoby sensowne. Sam mam takie, ponieważ jestem również samozatrudniony!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata