Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Co mogę zrobić, jeśli ubezpieczenie od niezdolności do pracy odmawia wypłaty?

Napisany przez ADMCI4
Cześć,

czy ktoś może mi powiedzieć, czy naprawdę trzeba być całkowicie niezdolnym do pracy, czyli nie mogąc być zatrudnionym nigdzie, aby otrzymać wypłatę z ubezpieczenia od niezdolności do pracy?

Pozdrowienia
Manisko

Re: Co mogę zrobić, jeśli ubezpieczenie od niezdolności do pracy odmawia wypłaty?

Napisany przez PI112
Cześć Manisko,

tutaj nie można dokonać jednoznacznego stwierdzenia. To zależy od warunków ubezpieczenia danego ubezpieczyciela, czy może on skierować cię do innych zajęć, i od kiedy będziesz uznany za niezdolnego do pracy.
Zazwyczaj w obecnych taryfach to wykluczone. Niezdolność zawodowa istnieje, gdy możesz wykonywać podany zawód tylko w 50%. Jak długo ten stan musi utrzymać się, znowu różni się. Widzisz, bez dokładnej znajomości konkretnych warunków umowy i podstawowych warunków nie można dokonać jednoznacznej oceny.

Pozdrowienia, Chris

Napisany przez Mike Spezi
Najpierw należy podać powód odrzucenia! W przeciwnym razie, tak jak już powiedział PI 112, nie można w ogóle wyciągnąć żadnych wniosków w tej sprawie. Zazwyczaj orzekanie o stopniu inwalidztwa / niezdolności do pracy jest wydawane przez lekarzy medycyny pracy lub odpowiednie służby medyczne. W ten sposób określany jest również procentowy stopień niepełnosprawności! Jak już wspomniał PI 112, w przypadku prywatnego ubezpieczenia od niezdolności do pracy, które nie są starymi umowami, nie dochodzi do abstrakcyjnego zmuszania do zmiany zawodu. ubezpieczenie od niezdolności do pracy zazwyczaj wypłaca świadczenia aż do momentu, kiedy zostało to umownie ustalone, lub do momentu, kiedy poprzez wykonywanie innego zawodu osiągnęlibyście Państwo dotychczasowe dochody. W jednym aspekcie, PI112, pozwolę sobie odnieść się odmiennie. Sprzedaję ubezpieczenia od niezdolności do pracy praktycznie wyłącznie z zastosowaniem zasady 25% / 75%. Oznacza to, że świadczenia rentowe są wypłacane proporcjonalnie już przy 25% stopnia niezdolności do pracy. Przy 75% stopniu niezdolności otrzymuje się wtedy 100% renty. Przy zasadzie 50/50 istnieje ryzyko, że do 50% zostaniesz bez świadczenia, ale powyżej 50% otrzymasz już 100% renty. Jest to z pewnością indywidualna decyzja ubezpieczającego. Jednak większość zaświadczeń o stopniu niezdolności mieści się poniżej 50%, a w przypadku ponownej oceny często dochodzi do dalszych obniżek. Być może osoba pytająca poda trochę więcej informacji dotyczących kontekstu, abyśmy mogli udzielić lepszej odpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie, Mike

Napisany przez ADMCI4
Cześć Mike, cześć Chris,

dziękuję za Wasze szczegółowe informacje!!

Po co najlepsze ubezpieczenie od niezdolności do pracy, jeśli w końcu nie wypłaca?
Dlatego należy zrobić wszystko dobrze już przy zawieraniu umowy.

W przyszłym tygodniu przyjedzie przedstawiciel ubezpieczeń z Debeki. Jestem również
prywatnie ubezpieczony zdrowotnie. Słyszałem, że ubezpieczenie od niezdolności do pracy Nürnberger też nie jest złe. Kto ma doświadczenie z tymi dwoma ubezpieczeniami?

Pozdrawiam
Manisko

Napisany przez wolfgang
Cześć Manisko,

według Fundacji Warentest, ubezpieczenie od niezdolności do pracy oferowane przez Debekę jest jedynie:

„satysfakcjonujące” (2,9)

Wiek końcowy/ zdolne do ubezpieczenia zawody (10%): „dobrze” (2,0)
Podania (20%): „dobrze” (2,3)
Zasady ubezpieczenia (70%): „satysfakcjonujące” (3,2)

Wydanie 7-2009.

Napisany przez PI112
Cześć Wolfgang,

dziękuję za wpis. Zawsze uważam testy ubezpieczeń za naprawdę słodkie. Mnie, jako ubezpieczonego, interesują zawody objęte ubezpieczeniem (pod warunkiem, że mój zawód się w nich znajduje) i wniosek (w tej sprawie są pośrednicy, czy to maklerzy, czy także związkowi przedstawiciele). Ważne są warunki. Zazwyczaj patrzę krytycznie na raporty Fundacji Warentest, ale dopóki mój pracodawca (ten duży niebieski z literą A na początku) zajmuje wysokie miejsce, zawsze miło je się czyta.

Pozdrowienia,
Chris

Cześć Wolfgang,

dzięki za wpis. Zawsze uważam testy ubezpieczeń za dość zabawne. Co mnie, jako ubezpieczonego, obchodzą ubezpieczalne zawody (o ile mój zawód się w to wpasowuje) i wniosek (do tego są pośrednicy, niezależnie czy agenci czy związani przedstawiciele). Ważne są warunki.
Normalnie patrzę krytycznie na raporty ze strony Stiftung Warentest, ale dopóki mój pracodawca (ten duży niebieski z literą A na początku) zajmuje wysokie miejsce, są one zawsze miłe do przeczytania.

Pozdrowienia, Chris

Dokładnie Chris, podzielam twoje zdanie! Porównania są niestety często jednostronne lub powierzchowne. Jeśli ubezpieczyciel ocenia pewne tzw. zawody ryzykowne nieco gorzej w swojej taryfie, to stamtąd wyciąga się absurdalne wnioski. W ten sposób ryzyko jest po prostu sprawiedliwie rozłożone, co leży w interesie wszystkich ubezpieczonych.

I dlatego jest dobrze u takiego dużego niebieskiego A oraz u dużego niebieskiego D! heheszki, Jeśli chodzi o ubezpieczenie zdrowotne, już wszystko załatwił prawidłowo.

Pozdrowienia
mike

Cześć Mike, cześć Chris,

dzięki za Wasze wyczerpujące informacje!!

Co z tego, że masz najlepsze ubezpieczenie od niezdolności do pracy, jeśli w końcu nie wypłaci.
Dlatego już na początku trzeba zrobić wszystko prawidłowo podczas zawierania umowy

W przyszłym tygodniu przyjdzie przedstawiciel ubezpieczeniowy z firmy Debeka. Jestem tam również
ubezpieczony prywatnie. Słyszałem, że ubezpieczenie od niezdolności do pracy Nürnberger też nie jest złe. Kto ma doświadczenie z tymi dwoma ubezpieczeniami?

Pozdrowienia
Manisko

Może powiesz nam, jaki masz zawód i w jakim stopniu Twoje dochody zależą od Twojej własnej siły roboczej?

Mike

Napisany przez ADMCI4
Oczywiście firma ubezpieczeniowa będzie chciała zweryfikować, czy podane informacje (stopień niezdolności do pracy) są zgodne z prawdą.

Na pewno istnieje wiele przypadków, gdzie życzliwi lekarze rodzinni wystawiają pozytywne opinie, które później okazują się zupełnie inne. Na przykład, jeśli jesteś jedynie w stopniu 30% niezdolny do pracy, a w twojej umowie ubezpieczenia od niezdolności zawarto klauzulę o niezdolności (jak zwykle) od 50%, to firma ubezpieczeniowa oczywiście odmówi wypłacenia świadczenia.

Niestety nie możesz z tym nic zrobić, poza udowodnieniem, że jesteś faktycznie w stopniu niezdolny do pracy, na jaki zgodziłaś się w polisie ubezpieczeniowej.

Pozdrawiam, Mickie

Na pewno firma ubezpieczeniowa będzie chciała sprawdzić, czy podane informacje (procent niezdolności do pracy) odpowiadają rzeczywistości.

Istnieje wiele przypadków, które zostały ocenione przez życzliwych lekarzy rodzinnych, a później okazało się zupełnie inaczej. Jeśli na przykład jesteś niezdolny do pracy tylko w 30%, a w twojej umowie o niezdolności do pracy jest zazwyczaj ubezpieczony poziom 50%, to firma ubezpieczeniowa naturalnie odmówi wypłaty.

Niestety nie możesz nic z tym zrobić, chyba że udowodnisz, że faktycznie jesteś niezdolny do pracy w stopniu, który został określony w polisie ubezpieczeniowej.

Pozdrowienia, Mickie

Zgodnie z zasadą: lepiej zapobiegać!!! Wszystko zostało już powiedziane!! Reguła 50/50 - 25/75!!

Napisany przez ADMCI4
Cześć!

Właśnie przeczytałam z zaskoczeniem, że ktoś poleca również Nürnberger. Jako niezależna mistrzyni krawiecka, po wypadku ręki prawej, cierpię na całkowitą drętwotę palca wskazującego od prawie 8 miesięcy i jestem całkowicie niezdolna do pracy. Dotychczas miałam tylko kłopoty z Nürnberger! Gdy składa się dokumenty, trzeba dzwonić 1000 razy, aby upewnić się, że wszystko jest na miejscu. Potem słyszy się, że sprawdzenie 5 stron dokumentów zajmuje około 4 tygodni. Gdy pyta się po 5 tygodniach, mówią, że jeszcze nie dotarli do tego, a żadnego ustalonego terminu, kiedy to się w ogóle stanie, się nie dostaje. Gdy próbuje się dodzwonić do zarządu, bo całe istnienie jest niszczone, się zostaje wyrzuconym z rozmowy. Nawet jeśli rzekomo było to przez przypadek, nie otrzymuje się oddzwonienia, tylko trzeba samemu ponownie zadzwonić. I chociaż ustala się, że po kolejnych 14 dniach przynajmniej dostanie się informację, czy już udało się zajrzeć do sprawy, i tak nikt nie dzwoni ani nie pisze. A kiedy próbuje się ponownie zadzwonić, nikt nie odbiera telefonu, a maile nie są już czytane - inaczej zobaczyliby, że próbowałam wycofać swoje skargi do BaFin. Teraz miła ubezpieczalnia jest zdenerwowana, przynajmniej 4 (!) specjalista od mojej sprawy, i rzekomo to teraz moja wina, że dalsze postępowanie się zatrzymało, bo nie odpowiedziałam na ich pismo sprzed 1,5 miesiąca (chociaż 2,5 miesiąca temu potwierdzono, że wszystkie dokumenty są już zgromadzone). Problem w tym, że nigdy nie dostałam tego listu. Podejrzewam, że ubezpieczalnia wysłała to pismo tylko dlatego, że kilka dni później złożyłam skargę do BaFin...

Mój poradnik na przyszłość - jeśli jeszcze mi ta przyszłość będzie dana - kupcie sobie mały sejf, który schowacie w szafie, piwnicy albo gdziekolwiek indziej i każdego miesiąca wpłacajcie tam rozsądną kwotę - tak jak opłacalibyście ubezpieczenie. Jeśli kiedykolwiek coś się wydarzy, będziecie mieli pieniądze od razu dostępne! Gdybym miała teraz dostęp do pieniędzy, które przez ponad 6 lat wpłacałam do tej cholernie ubezpieczenia, miałabym więcej niż w najlepszym przypadku otrzymam od ubezpieczalni i nie miałabym teraz masowych problemów z utratą ubezpieczenia zdrowotnego i długami na długi długów tylko dlatego, że żadna ubezpieczalnia nie chce zapłacić...

Faktycznie niewiarygodne, że nasz kraj pozwala na niszczenie egzystencji poprzez takie postępowanie, gdyż ogólny stan finansów jest już i tak słabo zabezpieczony.

Przepraszam, ale od tamtej pory naprawdę mam z ubezpieczeniami na wojennej ścieżce, kosztują mnie w końcu z dużym szczęściem tylko moje istnienie, a nie życie. Najważniejsze, że one mają spokojne życie.

Napisany przez EasyD
Państwa frustracja po tych doświadczeniach jest absolutnie zrozumiała.

Ponieważ w moim biurze obecnie również występują dwa przypadki, w których wniosek o świadczenie z tytułu ubezpieczenia od niezdolności do pracy został złożony w Norymberdze, wiem, że obecnie w procesie oceny świadczeń panuje tam chaos organizacyjny z powodu dużej liczby takich wniosków.

Radziłbym skontaktować się z opiekunem lub pośrednikiem zawartej umowy. Jako doradca, zazwyczaj wie się, kogo należy zadzwonić, aby przyspieszyć takie sprawy.

Generalnie uważam, że obecne warunki oferowane przez Norymbergę w ramach taryfy Comfort są w pełni w porządku. Uważam, że prywatne zabezpieczenie od niezdolności do pracy jest absolutnie niezbędne dla większości obywateli Niemiec! I trzeba się jakoś zabezpieczyć. Czy warto się zdecydować na inną firmę, jeśli przypadają na nią negatywne opinie z powodu chaosu organizacyjnego w momencie żądania świadczenia lub nawet w przypadku skrajnej sytuacji, jak w przypadku Pana, nieszczęśliwego pechowca, nikt nie może przewidzieć.

Napisany przez Naseweis
Dodatkowo, dotycząc tematu Ubezpieczenia na życie Nürnberger.

W najnowszym numerze Finanztest 7/2011 wymieniona została jedynie Nürnberger Versicherung w artykule Ubezpieczyciele nie zawsze wypłacają na stronie 61.

Nauczycielka z Drezna otrzymała dwa lata temu protezę kolana. Ponadto 53-letnia nauczycielka języka niemieckiego i angielskiego odczuwa silne dolegliwości w drugim kolanie. Dłuższe siedzenie i stanie, co jest konieczne w pracy nauczyciela, staje się niemal niemożliwe.

Jednak ubezpieczyciel od niezdolności do pracy, Nürnberger, odmówił jej renty. Twierdził, że podała błędne informacje w wniosku, nie wspomniała o dolegliwościach żołądkowych i bólu karku. S. zawarła umowę w 1998 roku przez pośrednika, który obecnie nie jest już dostępny. Nauczycielka powiedziała: odpowiedziałam szczerze na wszystkie pytania, ale chyba nie wszystko zostało zanotowane. Nie ma kopii wniosku. S. nie chciała się udać na drogę sądową, chociaż miałaby wysokie szanse. Jednak prawnik odradził jej, dlatego zrezygnowała z polisy. Nie otrzymała zwrotu składek.

Być może warto tutaj zauważyć, że z jednej strony istnieje potrzeba posiadania czytelnej i dobrze przygotowanej umowy ubezpieczenia zawodowego w szufladzie, z drugiej strony można jednak stać w długiej kolejce, aby dochodzić tych świadczeń w przypadku częściowej niezdolności do pracy lub uzyskiwania ich akceptacji.

Fair jest jednak powiedzieć, że obecnie u prawie wszystkich ubezpieczycieli, a nie tylko u Nürnbergera, dochodzi do niekończących się ocen i prób przerzucenia odpowiedzialności, ponieważ wskaźnik szkód stale rośnie. Niestety Nürnberger w ostatnim czasie zbyt często pojawiała się w nagłówkach w związku z takimi problemami.

Pozdrowienia
Mike

Napisany przez AlexanderBU

Cześć Wolfgang,

dzięki za wpis. Zawsze uważam testy ubezpieczeń za bardzo urocze. Co mnie, jako ubezpieczonego, obchodzą zawody ubezpieczalne (o ile mój zawód jest objęty) i wniosek (na to są pośrednicy, czy to maklerzy, czy związani agenci). Ważne są warunki.
Zazwyczaj patrzę krytycznie na raporty Fundacji Warentest, ale o ile mój pracodawca (ten dużo niebieski z literą A na początku) stoi wysoko, zawsze są one miłe do przeczytania.

Pozdrowienia, Chris

Według warunków, Alte Leipziger z wynikiem 0,5 ++ zajmuje pierwsze miejsce w Finanztest. Test z lipca 2011 został już wielokrotnie omówiony.
Teraz obliczyłem tę stawkę dla jednego klienta. Bardzo niskie składki, pomimo ryzykownego zawodu, a nawet ubezpieczalne do wieku emerytalnego 65 lat. Rzadkość w przypadku ryzykownych zawodów. Pracuję także z programami porównawczymi.

Jeśli jesteś zainteresowany, bezpłatnie i bez zobowiązań policzę ofertę
ubezpieczenia od niesprawności zawodowej w Alte Leipziger oraz porównam ją z programem porównawczym:

Bezpłatne obliczenie niesprawności zawodowej

Pozdrowienia

Alexander

Napisany przez Sonne36
Cześć
z ogromnym zainteresowaniem śledzę Wasze raporty dotyczące Norymbergii.
Otrzymałem swoje oświadczenie w ciągu 6 tygodni. Okazało się również pozytywne. Mój kontrakt jest także stary, z 1998 roku. Złożyłem wniosek. ubezpieczenie skontaktowało się z moimi lekarzami. I po 6 tygodniach uzyskałem uznanie mojego stopnia niezdolności do pracy zawodowej.
To, co nadal nie do końca mi się klaruje, to jak długo będą płacić. Porozmawiałem z bardzo miłym pracownikiem działu świadczeń.
Powiedział mi, że będą płacić tak długo, jak długo lekarz potwierdzi, że nie jestem w stanie pracować w tej branży. Mimo to, nadal zamierzam skonsultować wszystko z prawniczką. Z drugiej strony.
Kto wie, co będzie za 5 lat. Być może do tego czasu poczuję się znacznie lepiej i znajdę zupełnie nowe zajęcie. Jestem w końcu jeszcze młody.
Tak więc jestem zadowolony.
Może to przez chorobę?
Nie mam pojęcia. Wygląda na to, że miałem szczęście w nieszczęściu.

Napisany przez fvf-makler
Można zauważyć, że istnieją zarówno pozytywne, jak i negatywne informacje dotyczące poszczególnych towarzystw ubezpieczeniowych w zakresie ubezpieczenia na wypadek niezdolności do pracy (BU).
Wynika to między innymi z jasności diagnozy lekarskiej lub z ewentualnych wątpliwości co do niezdolności do pracy ze strony ubezpieczyciela.
Między różnymi firmami istnieją także duże różnice w zakresie wskaźników skuteczności procesów (patrz link), jednak powinny one odgrywać podporządkowaną rolę w decyzji o wyborze lub odrzuceniu danej firmy. W znacznie większym stopniu ważne są warunki umowy ustalone podczas zawierania umowy.

https://arbeitskraftsicherer.de/wp-co...tenBU_1009.pdf

Jedno jest pewne. Jak tylko złoży się wniosek o rentę z tytułu niezdolności do pracy, towarzystwa ubezpieczeniowe przejmują inicjatywę i przeszukują wszystkie opinie lekarskie w celu sprawdzenia, czy pytania dotyczące zdrowia zostały udzielone poprawnie. Jeśli występuje sprzeczność, to próbuje się udowodnić klientowi naruszenie obowiązku informacyjnego przedumownego. Ten sposób postępowania dotyczy wszystkich towarzystw, czy to Nürnberger, Alte Leipziger, itd.
Dlatego należy uważnie odpowiadać na pytania dotyczące zdrowia i zawodu, aby zminimalizować ryzyko ewentualnego postępowania sądowego.
Należy również zgłaszać drobne problemy. Upewnij się, że Twój pośrednik przeniesie wszystkie informacje do wniosku i nie zbagatelizuje ich. To nie on jest osobą oceniającą ryzyko w firmie i decydującą o istotności ograniczenia.

Wątpię, czy porównanie z testem finansowym i innymi przedsięwzięciami przyczynia się do decyzji o wyborze lub odrzuceniu określonego taryfy.
Te testy dotyczą zazwyczaj określonego zawodu z określonymi cechami wykonywanej pracy (studia, odpowiedzialność personalna...).
Jeśli mój zawód różni się od tych z określonymi cechami wykonywanej pracy, wynik takiego testu będzie zupełnie inny.
Dlatego zalecane jest przeprowadzenie porównania za pomocą programu porównawczego i analitycznego, który uwzględnia nie tylko warunki, ale także relację ceny do jakości.
Racjonalny doradca korzysta z programu porównawczego Franke&Bornberg lub Morgen&Morgen, aby określić dla klienta najbardziej odpowiednią taryfę.
Te dwa agencje analityczne są liderami w dziedzinie analizy ubezpieczeń na wypadek niezdolności do pracy i klient nie powinien się zadowalać mniej niż tym.
Oprócz przejrzystego i wyczerpującego porównania warunków, opartego na aktualnych taryfach, będą również porównywane składki. Tutaj również różnice są znaczące (przy identycznych warunkach).

Obecnie można zauważyć, że wiele towarzystw, z powodu konkurencji (konkurencja pobudza biznes), ulepsza swoje warunki oraz optymalizuje kalkulację składek na rzecz ubezpieczonych. Dlatego klienci powinni sprawdzić swoje istniejące ubezpieczenie od niezdolności do pracy, ponieważ często (w zależności od stanu zdrowia i wieku) można uzyskać tańszą składkę lub lepsze warunki z aktualnymi taryfami.

Co do zasady 25/75
Osobiście nie przypisuję dużej wagi tej regule. ubezpieczenie od niezdolności do pracy ma na celu utrzymanie standardu życia oraz zabezpieczenie utraty zdolności do pracy/dochodu. W przypadku 25% niezdolności do pracy i odpowiednio 25% renty (w przypadku ustalonej renty w wysokości 1 000 € oznacza to 250 €) będzie to trudne do przezwyciężenia.
Kluczowa będzie rekomendacja klienta, aby znaleźć nową odpowiednią pracę, biorąc pod uwagę, że w tym przypadku nie ma również prawa do renty z tytułu częściowej niezdolności do pracy ze strony państwa.
Jeśli klient znajdzie nową pracę, firma ukarze go, cofając mu rentę (w zależności od stylu życia, dochodu). Co wielu osób nie wie, to fakt, że odwołanie dotyczy tylko arbitralności firmy, unikając wskazania innych ewentualnych zawodów. Jeśli klient sam znajdzie nową pracę, to ta zostanie uwzględniona przy ocenie przyszłych wypłat renty.
Oznacza to, że ubezpieczony od 25% niezdolności do pracy posiada rentę, która nie wystarcza do zabezpieczenia egzystencji i zmuszony jest szukać nowej pracy.
Dlatego reguła 25% nie jest praktyczna, ponieważ w dużej mierze jest to programowane do korzystania z pomocy społecznej (albo nowa praca z ryzykiem utraty renty z tytułu niezdolności do pracy, albo pomoc społeczna).
Jeśli teraz złożysz wniosek o pomoc społeczną, to spotka Cię kolejne zaskoczenie, ponieważ renta z tytułu niezdolności do pracy będzie doliczana do świadczeń socjalnych (pomoc społeczna/Hartz4), co sprawia, że jestem równoznaczny z osobą niezdolną do pracy bez renty. Innymi słowy, renta zostanie odpowiednio pomniejszona o świadczenia socjalne, ponieważ jest w pełni doliczana.

Podsumowując, renta z tytułu niezdolności do pracy powinna być na tyle wysoka, aby pokryć zobowiązania oraz koszty utrzymania, co pozwoli mi być niezależnym od pomocy społecznej (w połączeniu z rentą z tytułu częściowej niezdolności do pracy wypłacaną z funduszy publicznych, która zapewnia pewne świadczenia w przypadku odpowiedniej niezdolności do pracy). Odpowiedz prawdziwie i tak szczegółowo, jak to tylko możliwe na wszystkie pytania. Zażądaj od swojego lekarza raportu lekarskiego z ostatnich 5/10 lat i dołącz go do wniosku, nawet jeśli doradca sugeruje coś innego.
Renta z tytułu niezdolności do pracy jest moim zdaniem zabezpieczeniem na wypadek życiowych trudności, gdy nie ma możliwości lub jest ich bardzo niewiele i w połączeniu z rentą z tytułu częściowej niezdolności do pracy zapewnia utrzymanie standardu życia, nic więcej i nic mniej.
Porównaj, bo każdego euro można wydać tylko raz. A po co płacić więcej za tę samą usługę, niż jest to konieczne.

fvf-makler

Napisany przez khuesser
Jeśli naprawdę chcesz zmienić, zawsze warto skorzystać z bezpłatnego kalkulatora porównawczego w Internecie do pierwszego porównania. Obecnie istnieje ich dość wiele, ale niektóre z nich zostały zamówione przez same firmy ubezpieczeniowe i odpowiednio prezentują wyniki. Porównanie stopnia niezdolności do pracy, o ile mi wiadomo, jest niezależne.

Napisany przez Olaf_75
Cześć,

w moim ubezpieczeniu od niezdolności do pracy jest dość wyraźnie określone w dokumencie, od jakiego procentu niezdolności do pracy wypłacana jest świadczenie. Dlatego w moim przypadku nie było na szczęście żadnych niejasności.

Pozdrowienia,

Olaf

Napisany przez egal2015
Przepraszam, że usunąłem mój wpis z sieci.

Zostałem jasno poproszony o nie wyrażanie publicznie swojej opinii. Pieniężna arystokracja brzęczy swoim szablą.

W ten sposób tłumi się opinie. Dobranoc, niemieckie prawo.

Napisany przez Matthew Pryor
Jest trochę głupio, gdy pośrednik nie zna własnych praw I jeszcze pomyli coś takiego jak Norymberczycy.
Potem występować jako anonimowy w forach, prezentując się jako niewinna ofiara, oraz ryzykując oskarżenia o zniesławienie, to już czysta szczypta.
Czego oni właściwie chcą?

Napisany przez egal2015

Jakaś głupota, jeśli pośrednik nie zna swoich własnych praw I jeszcze potrafi pomieszać takie rzeczy jak Norymberga.

Da masz całkowitą rację. Ludzie popełniają błędy. To naprawdę głupie.

Jednak zastanawiam się, dla której firmy ubezpieczeniowej pracują, albo po krótkim przejrzeniu ich postów... może są może niezależnym agentem finansowym itp.? Skąd mają czas na pisanie setek postów na temat ubezpieczeń na forum takim jak to?

Czy w piątek o tej porze nie powinni raczej być u klienta, zarabiać pieniądze zamiast udzielać tu złośliwych komentarzy? Albo przynajmniej być z rodziną?

Zarzucają mi anonimowość. Czy oni ujawnili tutaj swoją tożsamość? Ja niczego takiego nie widzę.

Jeśli moim wpisem jakoś cię osobiście uraziłem lub zdenerwowałem, to nie było moim zamiarem. Jednak ich reakcja daje do myślenia.

Życzę dobrego wieczoru (i zrób coś pożytecznego zamiast marnować czas na przesiadywanie w internetowych forach, wszak nie są państwo niezdolni do pracy)

Skąd mają Państwo czas na pisanie setek postów na temat ubezpieczeń na forum takim jak to?

Oczywiście, epoka cyfrowa przegoniła Państwa. W skrócie, aktywność na forum kosztuje mnie jedną małą filiżankę kawy dziennie. Być może po prostu nie potrzebuję tak długo, aby napisać post, jak wydaje się być w Państwa przypadku. To jednak nie jest mój problem.

Czy ujawnili Państwo swoją tożsamość tutaj? Ja niczego nie znalazłem.

Nie, nie ujawniłem. Jednakże tutaj nie prowadzę kampanii oszczerstw przeciwko innym, którzy nie mogą się bronić z braku wiedzy. Rozumieją Państwo?

Przejrzyjmy jakieś sensowne sprawy zamiast marnować czas na internetowych forach.

Nie martw się, można marnować czas I jednocześnie robić coś sensownego. Powinniście to spróbować. Na szczęście dzisiaj nie jest już tak, jak za Państwa czasów, gdy trzeba było marnować czas w salonie klienta i podjadać mu kawę i ciastka.

Napisany przez egal2015

Ale na szczęście już nie jest to jak za ich czasów, kiedy mężczyzna musiał rumienić się w salonie klienta i podjadać mu kawę i herbatniki.

Był to jednak piękny czas. Miałem 18 pracowników i 4 stażystów, zanim z powodu choroby musiałem zrezygnować z firmy. Wszyscy oni zajadali ciasteczka klientom w salonie.

A teraz ruszają tyłki do swoich rodzin albo do pracy, ci młodzi uczniowie.

Ładna struktura, którą tu wykorzystali. Powinni być zadowoleni, że teraz nie muszą siedzieć na tyłku kosztem innych, zniechęceni. Czy coś poszło nie tak w ich przypadku? Czy zawsze tak szybko tracą panowanie nad sobą i pozwalają sobie na tak prymitywne zachowanie?

Napisany przez uwehaensch

Kurz: Od lat otrzymuję rentę inwalidzką od Norymberskiej.

Moja nowa ocena została wykonana przez firmę IMB (Właściciel Dr. Schweyer).

Powołany przez IMB ekspert, dr Winterer, traktował mnie w sposób nieludzki. Celowo doprowadził mnie do ataków paniki i jednocześnie przez prawie godzinę odmawiał mi przyjęcia płynów. Po badaniu miałem zamiar popełnić samobójstwo. (Jak działanie odwodnienia na osobę cierpiącą jednocześnie na ataki paniki, może zrozumieć jedynie osoba dotknięta tym problemem)

Działalność ekspertów należy obecnie uznać za przestępczą.

Tutaj poruszacie się na cienkim lodzie, wymieniając nazwy firm i konkretnych osób.
Rozumiem zastrzeżenia niektórych moich kolegów wobec wspomnianego ubezpieczyciela, ale sens waszych rozważań w tym forum nie jest dla mnie jasny.

Napisany przez patrice999
Krótkie pytanie:

Czy zawsze jako makler ubezpieczeniowy przekazywałeś wszystkim klientom produkty tej samej firmy ubezpieczeniowej? (Prawdopodobnie w tym przypadku Nürnberger...) Co teraz robią Twoi 18 pracownicy i 4 praktykanci po tym, jak jesteś na zwolnieniu lekarskim?

Napisany przez Hanomag

Nie, nie robiłem tego. Ale nie prowadzę kampanii obmowy przeciwko innym, którzy ze względu na brak wiedzy nie mogą się bronić. Zauważasz?

Matthew Pryor to po prostu mądrala, który lubi podkreślać swoją ważność i potrafi być wulgarny i obraźliwy.

Ogólnie rzecz biorąc, trollem forum!

Napisany przez uwehaensch

Matthew Pryor to po prostu żądny uwagi snob, który potrafi być obelżywy i obraźliwy.

Ogólnie rzecz biorąc, troll internetowy!

Czy masz może coś merytorycznego do wniesienia? Wygląda na to, że nie, zamiast tego zajmujesz się obrażaniem innych. Jeśli masz sporadyczny problem z Matthewem Pryorem w związku z pytaniem, to jedno, ale wtrącenie takiej uwagi jest zupełnie zbędne.

Napisany przez Hanomag

Zwracasz się tutaj do dość śliskiego tematu wymieniania firm i konkretnych osób.
Podzielam zastrzeżenia niektórych moich kolegów co do wspomnianego ubezpieczyciela, ale sens twoich wypowiedzi tutaj, na tym forum, mi również nie jest jasny.

Jak wyżej zauważyłeś, zwłaszcza ty sam nie zrozumiałeś sensu wypowiedzi autora tematu (TS). Stąd nie masz możliwości oceny, czy ja czy ktoś inny ma coś istotnego do wniesienia w sprawie.

Cytat od uwehaensch

Masz może coś konkretnego do dodania w temacie? Wygląda na to, że nie masz, zamiast tego masz czas na obrazanie innych lub ich oczernianie.

Jeśli już bawisz się w strażnika cnót, to już przy pierwszym poście trolla forumowego Matthewa Pryora powinieneś interweniować.

Cytat od uwehaensch

..., ale zwyczajnie zaczynać takie krzykliwe uwagi jest zbędne i zupełnie niepotrzebne.

Nie widzę żadnej wartości ani w twoich, ani w postach trolla forumowego dla TS.

Napisany przez obelix
Czy będziemy mieć to wkrótce?

Zawstydzające.

Nie, nie mogę dać żadnego wkładu w tę sprawę.

Nie jestem w stanie dostrzec wartości dodanej dla TS ani w Twoich postach, ani w postach trolla z forum.
To dlatego, że nie jesteś w stanie odróżnić wartości dodanej od wartości odżywczej. To Twoja sprawa.
Ponadto ciekawe jest dowiedzieć się, że odrzucasz zasady państwa prawnego i akceptujesz przestępstwa takie jak oszczerstwo.

Napisany przez sapine
Stopniowo odbiegacie od tematu...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata