Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy zakup połowy bliźniaka jest sensowny w tych warunkach?

Napisany przez PeterSchandl
"Hallo razem,
nazywam się Peter i mieszkamy w Brandenburgii, ale bezpośrednio na obrzeżach Berlina w wynajmowanym domku bliźniaczym. Właściciel planuje teraz sprzedać nasz [url]Dom[/url] wynajmowany i zastanawiamy się nad jego zakupem. Jednak wszystko to w następującym kontekście. W ciągu 4-5 lat chcemy zbudować [url]Dom[/url] na jeszcze do zakupienia działce. To prowadzi mnie do mojego pytania. Chcemy sfinansować [url]Dom[/url] bliźniaczy bez wkładu własnego - nie dlatego, że go nie mamy, ale dlatego, że chcemy go użyć do zakupu wspomnianej wcześniej działki z domem do zbudowania. Gdy wyprowadzimy się z domku bliźniaczego, chcemy go wynająć i używać go jako inwestycję. Co sądzicie o tym? Czy jest to sensowne? Pomysł polega na finansowaniu za pomocą KFW 124, który może być również używany na koszty poboczne zakupu i normalnego [url]kredytu[/url] bankowego - chcielibyśmy skorzystać z jednego z niewielu banków, które zaliczają KFW jako kapitał własny. Ale czy w ogóle to działa?
Mówimy tu o finansowaniu nie tylko domu w 100%, ale także kosztów pobocznych zakupu (ok. 19 000 [url]euro[/url]).
Jestem ciekawy waszych szczerze zadanych porad i wskazówek.
Pozdrowienia
Peter"

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Na szybko, abym zrozumiał:

19 000 EUR kosztów zakupu ?? Skąd się one wzięły ? Przecież nie ma pośrednika, prawda ??

Napisany przez PeterSchandl
Niestety zarządca nieruchomości, który niedawno przeszedł na emeryturę, zaniedbał poinformowanie swojego następcy o naszych zamiarach zakupowych. Jego następca przekazał te informacje agencji nieruchomości w imieniu właściciela. Skontaktowałem się jednak za pośrednictwem zarządcy nieruchomości i niestety raczej średnio entuzjastycznie omiję jego prowizję (9.000€) :-(

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Hm,
jeśli agent nieruchomości nie przedstawił Wam obiektu, tylko nawiązaliście kontakt bezpośrednio, albo już wcześniej wiedzieliście, że Dom ma być sprzedany, to zdziwiłbym się, gdyby agent mógł wtedy wyciągnąć rękę po prowizję....

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata