Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Solarworld

Napisany przez beat

Czy można jeszcze zaryzykować mały zakup?

Zawsze można zaryzykować. W dłuższej perspektywie to raczej powinno się udać, inaczej musiałbym sprzedać swoje SWV. Ale przecież wiemy, że Simona planuje tylko krótkotrwałe skoki, a wtedy moment może być już nieco nieidealny.

Już od jakiegoś czasu na wykresie był sygnał wybicia przy wielokrotnym oporze. A potem jeszcze podział jako push... Teraz wygląda na gonienie odjeżdżającego pociągu. To więc kwestia butów sportowych i kondycji. Wartość może być tu również jeszcze raz sprawdzona. Ona też już nie jest zbyt niska. Ale nie chcę stać w słońcu na szczęście, bo ten sam sobie będę świecił z moją sekcją solarnej energii.

Napisany przez Simona
Otóż tak, na krótkoterminowe transakcje jest obecnie za późno. Natomiast doskonałe jako inwestycja dla cierpliwiejszych osób.

@beat: Jak minęła jazda na rowerze?

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez beat
[cytat=Simona">
@beat: jak było na rowerze?
[/cytat]
Było jak zawsze świetnie. Czasami trochę wilgotno, na przełęczach trochę chłodno... Nie można przecież być wybrednym, gdy patrzę przez okno... Jestem też trochę zmęczony/a.
Ale gdy deszcz przestanie, znów zniknę, zniknę, zniknę...

Napisany przez beat
Trzeba jednak delikatnie zrelatywizować perspektywę branży solarycznej. Czasy, kiedy można było szybko zamienić każdy ziarenko piasku w złoto, minęły... teraz trzeba zainwestować w następne pokolenie, na przykład w firmę DYESOL.

Dlaczego SWV promuje sprzedaż zewnętrzną zamiast wewnętrznego użytkowania? A dlaczego QCE dodaje kolejny etap produkcji?

Obecnie następuje ekspansja i zdobywanie udziałów w rynku... W niedalekiej przyszłości pojawi się nadwyżka mocy produkcyjnych, co doprowadzi do wyłonienia się zwycięzców i przegranych. Wyraźnie określenie kto jest zwycięzcą będzie trudniejsze... oprócz tych niezbędnych, którzy dostarczają łopaty...

Oczywiście, garstka liderów rynkowych jest w obiecującej pozycji...

Napisany przez Simona
Trzeba jednak nieco uświadomić realia branży solarnych. Czasy, kiedy każdy zarabiał fortunę na każdym ziarenku piasku, minęły... teraz trzeba szukać w następnym pokoleniu, na przykład w DYESOL.

Dzięki za wskazówkę. Przejrzałem to. Jest to dość interesujące. Jako dodatek, mogłoby mi się to spodobać.

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez Simona
Interesujące dla inwestorów w SWV, kurs znów rośnie:

https://www.solarserver.de/news/news-7241.html

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez 2cybercrash
Dzisiaj jest handlowane pomimo ceny ropy naftowej wynoszącej 80$ za baryłkę po kursie 35+€.
Ponieważ nic lepszego nie przychodzi mi do głowy, złożyłem znowu zlecenie zakupu.

Napisany przez Simona
W dniu 9.7. kurs już przekroczył 39.-. Myślałam, że przegapiłam pociąg i wkrótce przekroczą 40.-. Nic z tego, w ciągu ostatnich dni nawet samo patrzenie zaczęło mnie irytować. W końcu dostałam jeszcze jedną porcję po 35.80, dzięki wskazówce od cybercrash, dzięki! Już 14 sierpnia zobaczymy wyniki za pierwsze półrocze. Pozdrowienia, Simona

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata