Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Finanse w Lucernie / Finanse w Lugano itd.

Napisany przez Gell
UWAGA: LUGANO FINANZ = LUZERN FINANZ !!!

Jak się obawialiśmy, strona internetowa Lugano jest teraz aktywna i już wysyła pierwsze umowy.
Lugano Finanz GmbH Ahlen - Solidna, dyskretna i szybka | Lugano-Finanz.de

Ta sama scam, ci sami ludzie co LUZERN FINANZ:
Luzern Finanz GmbH Ahlen - Pożyczki natychmiastowe i kredyty bez BIK | Luzern-Finanz.de

Podobnie jak w przypadku Luzern Finanz, teraz w sieci pełno jest pozytywnych recenzji, które zostały samodzielnie przygotowane.

Odsyłacz do forum finansowego dotyczący LUZERN FINANZ:
viewtopic.php?t=6448

Wieś

Napisany przez Dynamo
Zdaję sobie sprawę, że to skandal, żądali ode mnie 377,50€ za przetworzenie. Nie mogłem tego zapłacić, ponieważ otrzymuję świadczenie h4 i po pewnym czasie dostałem list, w którym było dokładnie to samo. Skontaktowałem się z moim prawnikiem, a on powiedział mi, że nie powinienem płacić, ponieważ ta firma otrzymuje pieniądze od banku za przetworzenie i mogą żądać pieniędzy dopiero po otrzymaniu kredytu przez wnioskodawcę, ponieważ to może być pułapka, i do dziś nie widziałem tych pieniędzy i sąd nie może podjąć żadnych kroków, ponieważ jeśli nie otrzymałeś pieniędzy, to dlaczego oni chcieliby pobierać opłatę od ciebie, więc naprawdę, nie daj się wystraszyć. Byłem naprawdę zły, chciałem spłacić moje długi za jednym zamachem, ale nic się nie stało, ale co naprawdę mnie dziwi, to że od mnie żądają więcej, już dziwne.

Napisany przez Dynamo
Zdaję sobie sprawę, że to skandal, żądali ode mnie 377,50€ opłaty za przetworzenie. Nie mogłem tego opłacić, ponieważ otrzymuję zasiłek h4, a po pewnym czasie dostałem list, w którym było to samo. Skonsultowałem się z moim prawnikiem, który powiedział mi, żebym nie płacił, ponieważ ta firma otrzymuje pieniądze od banku za przetworzenie, a mogą żądać pieniędzy dopiero, gdy wnioskodawca otrzyma kredyt, bo może to być pułapka, do dziś nie widziałem tych pieniędzy, a sądowo też nie mogą podjąć działań, bo jeśli nie otrzymałeś pieniędzy, za co mają żądać od ciebie opłatę, naprawdę, nie daj się wyprowadzić z równowagi. Byłem naprawdę zły, chciałem uregulować swoje długi za jednym razem, a nic się nie wydarzyło, ale to, co jest dla mnie naprawdę dziwne, to że ode mnie żądają więcej, już to dziwne.

Napisany przez britta19971
@dynamo więc czy osoby otrzymujące zasiłek dla bezrobotnych dostają kredyt? Zapytam, ile wnioskowałeś, to zawsze zależy od wnioskowanej kwoty, a nie źle mnie zrozum. Nie mam nic przeciwko odbiorcom zasiłku dla bezrobotnych. Nie kontaktuję się też z nimi, zobaczymy, co się wydarzy, i jak wspomniałem, zwróć uwagę na swoje dane bankowe – potrafią naliczyć opłaty bez twojego podpisu, czyli dopóki nie podpiszesz umowy, nie będą mogli pobrać żadnych opłat.

Napisany przez Dynamo
Złożyłem wniosek o 10000, miałem zapłacić 377,50, ale nie mogłem tego zrobić, więc dostałem list (co jest w nim napisane, zobacz na stronie 1 u nico). Teraz będę czekać dalej, zgodnie z zaleceniem mojego prawnika. Nie mogą pobierać żadnych opłat, ponieważ dostaję pieniądze osobno.

To naprawdę świetne, że tak dużo wzięli? Ale musiałeś podać swoje dane bankowe i wykupić ubezpieczenie na spłatę kredytu? Mimo wszystko uważaj, ja też czekam, co dalej zrobią.

Napisany przez Dynamo
Nie opłaciłem ubezpieczenia kredytowego. Mam dane konta tak. Znalazłem inną firmę, ale zanim się tam zgłoszę, poczekam jeszcze około 6 miesięcy. Dostaniesz więcej za mniej, pomimo wsparcia socjalnego i punktacji kredytowej oraz bez opłat.

Hej Jak już wspomniano, sprawdzaj zawsze konto, ponieważ niektórzy piszą, że po prostu coś zostało obciążone. Moja rada dla ciebie, jeśli masz naprawdę dużo długów, dlaczego nie spróbować prywatnej upadłości? Ja też to zrobiłem i skończyłem z tym, to nic strasznego, ale możesz nam napisać, gdzie teraz próbujesz z kredytem. Pozdrawiam, Britta

Napisany przez Gell
Dynamo: Co masz na myśli mówiąc o ...dane konta tak...? Czy wkrótce przed zakończeniem zapytania zaznaczyłeś ubezpieczenie rat kredytowych i wprowadziłeś dane swojego konta bankowego (numer konta + numer banku)? Jeśli TAK , no to gratulacje, niedługo zobaczysz na swoim koncie bankowym, że firma ubezpieczeniowa będzie pobierać 20 euro comiesięcznie. I to za kredyt, który nie został udzielony! Jeśli zauważysz taką kwotę, natychmiast złożyć skargę tam (do firmy ubezpieczeniowej) i poproś o anulowanie. Na twoim miejscu posłuchałbym również Britty. Nie myli się całkowicie. W sieci jest wiele Luzern Finanz. Uważaj, żebyś nie złapał się na kolejnego takiego. Prawda

Napisany przez Dynamo
Oczywiście nie wykupiłem ubezpieczenia kredytowego, ponieważ wydawało mi się zbyt drogie.

@dynamo ale powiedz gdzie chcesz teraz spróbować, bo jak już mówi gelli, za wieloma firmami stoi Lucernia, więc warto poszukać, czy mają w tym udział, bo gelli ma doświadczenie, haha.
A jeszcze raz, wydaje mi się, że żadne banki nie będą w stanie Ci pomóc, dopóki nie będziesz miał dochodu, więc bądź naprawdę ostrożny

Napisany przez nico2011
Więc tak, odzywam się ponownie. W maju złożyłem wniosek kredytowy, ale spotkało mnie to samo, co wszystkich innych! Zignorowałem wszystkie listy i od czterech ostatnich miesięcy nie słyszałem już nic od Luzern! W zeszły piątek dostałem miłe pismo! Przepiszę je krótko: .................................................. Ponieważ nie zareagowali Państwo na nasze ostatnie 4 upomnienia, przekażemy teraz roszczenie do odzyskania przez agencję windykacyjną. Proszę pamiętać, że agencja windykacyjna naliczy wysokie koszty za upomnienie na Państwa rachunek. Ponadto powinniście Państwo być świadomi konsekwencji oraz niedogodności związanych z egzekucją przez komornika, aż do złożenia oświadczenia majątkowego. Możecie Państwo obronić roszczenie tylko poprzez spłatę zaległej kwoty w wysokości 247,50 do najpóźniej 25.10.2011!.................................................

Napisany przez Gell
Tylko gorące powietrze. Tutaj po prostu próbuje się zastraszać, licząc na to, że zastraszony klient zapłaci. Usługi windykacyjne nie mają jednak żadnych specjalnych uprawnień (szczególnie priorytetowa windykacja, która działa w porozumieniu z nimi)).

NIC nie płacić! !

PONADTO:
Ponieważ Twoja umowa została zawarta w maju, wchodzi w życie nowa zasada:
Błędne pouczenie o odstąpieniu od umowy
Luzern Finanz GmbH, oświadczenie o wstrzymaniu z 14.06.2011 r.:
„Możesz odstąpić od swojej deklaracji umowy w ciągu dwóch tygodni bez podawania
przyczyny na piśmie (np. listownie, faksem, mailem). Termin rozpoczyna się po
otrzymaniu tego pouczenia na piśmie. Aby zachować termin odstąpienia, wystarczy
przesłanie odstąpienia w terminie. Odstąpienie należy wysłać do: ....Twoje prawo do odstąpienia od umowy
wygasa wcześniej, jeśli umowa została w pełni zrealizowana i wyraziłeś na to zgodę. Przeczytałem/am deklaracje dot. ochrony danych i wyrażam na to zgodę.“

Urząd Ochrony Konsumenta:
Potwierdzenie deklaracji o ochronie danych nie może być zawarte w pouczeniu o odstąpieniu od umowy. Powoduje to nieważność całego pouczenia o odstąpieniu, co skutkuje możliwością przez klienta czasowego odstąpienia od umowy.

Przeczytaj tutaj: https://www.vz-bawue.de/UNIQ131883576...nk906001A.html (na dole jest również plik PDF)

W odpowiedzi: Odwołaj (ponownie) umowę z odwołaniem do błędów w pouczeniu o odstąpieniu od umowy, a także (jeśli nie przestaną Cię dręczyć) groźbę zatrudnienia prawnika, który zażąda wglądu w dokumenty umowy, a także poinformuje Urząd Ochrony Konsumenta w Badenii-Wirtembergii, Urząd Ochrony Konsumenta w Saksonii oraz Prokuraturę Regionalną w Dortmundzie.
Tylko w przypadku otrzymania (OFICJALNEJ) nakaz płatniczy sądowy, złożyć formularną rezygnację bez podania powodu.

Nie bój się, nic Ci się nie stanie.

Prawda

Napisany przez Labo
Świetny pośrednik. Możesz śmiało złożyć tam wniosek o kredyt. Musisz jednak najpierw zrealizować przekaz pocztowy, aby otrzymać dokumenty wypłaty.

Napisany przez Gell
jak widać, „Luzern Finanz” czyta tutaj ;-)

Labo:
wielkie dzięki za te bardzo podnoszące na duchu słowa, ale twój szef w Hamm zdaje się mocno wątpić w twoje słowa. Czy to było ironiczne?

Luzern Finanz:
ile jeszcze macie dostępnych nicków? Powoli z pewnością zaczyna ich brakować, co nie?

Gell

@gelli

czy możesz do mnie napisać na ps, dostałem(a) kolejny list i wydajesz się naprawdę znać się na tym
byłbym(a) bardzo wdzięczny(a)

dziękuję Britta

doskonały pośrednik. Możesz śmiało złożyć tam wniosek o kredyt. Musisz jednak wcześniej zrealizować przekaz pieniężny, aby otrzymać dokumenty wypłaty.

więc, złożyłem wniosek online na początku października, chyba był 8 października, 10 października dostałem wszystko zaakceptowane pocztą e-mail. Byłem zadowolony, ale następnie przeczytałem, że żądamy 167,50 euro, wtedy zacząłem szukać informacji i patrz, teraz przyszła ta umowa pośrednictwa, którą moje dziecko dostało do pokolorowania, wczoraj dostałem ważne powiadomienie
W NIM JEST NAPISANE, ŻE MAM PODPISAĆ W CIĄGU 7 DNI, ALE NA DRUGIEJ STRONIE TERAZ JEST NAPISANE FINANSOWANIE. Wniosek o kredyt, cholerny zespół. I w pouczeniu o odstąpieniu od umowy teraz jest coś nowego

możesz odwołać swoje oświadczenie o umowie w terminie 2 tygodni bez podania przyczyny w formie pisemnej listem, faksem, e-mailem. Termin rozpoczyna się po otrzymaniu tego pouczenia w formie pisemnej, ale nie wcześniej niż po udostępnieniu ci dokumentu umowy, twojego pisemnego wniosku albo odpisu umowy lub wniosku. Aby zachować termin odstąpienia, wystarczy terminowe wysłanie odstąpienia. Odstąpienia należy wysłać pod adres bla bla

uwaga specjalna
twoje prawo do odstąpienia wygasa wcześniej, jeśli umowa została w pełni wykonana i wyraziłeś na to wyraźną zgodę...

co mam teraz zrobić, nie chcę nic płacić

Napisany przez Gell
Britta:

Jeśli NIC nie podpisałaś, to odpowiednio NIC Ci się nie stanie.
Po prostu zignoruj ten list.
Za około tydzień dostaniesz kolejny list zawierający tekst: „…. Nie rozumiemy….. bla bla bla…. dlatego obniżamy opłatę o połowę..“. Innymi słowy, nie będziesz musiała płacić 167 euro, ale tylko 80 (śmieszne... prawda?).
Po tym ostatnim (nieodpowiedzianym) liście nie usłyszysz od nich nic więcej.

Historia z błędnymi informacjami o odstąpieniu od umowy dotyczy tylko osób, które podpisały UMOWĘ przed 14.06.2011 r. Jesteś więc bezpieczna, bo nic nie podpisałaś (ani nie zapłaciłaś), prawda?
Jasne?

Prawda?
Z tym:
szczególna uwaga
Twoje prawo do odstąpienia wygasa wcześniej, jeśli umowa została w pełni spełniona i wyraziłaś na to wyraźną zgodę…
to jest ciekawe.
Co na to specjaliści? Kto podpisuje, ten traci prawo do odstąpienia?
Zatwierdzenie umowy oznacza spełnienie umowy?

nie, żadne podpisanie nie miało miejsca, w żadnej formie, więc nic się nie stanie, a to był kredyt, który chciałem, zawsze było to powiedziane, teraz jest to renowacja, cieszę się, że nie byłem tak naiwny, dzięki Gelli

Napisany przez Gell
Izba Pracy Górnej Austrii niedawno dodała Luzern Finanz i Lugano Finanz do listy ZŁA FIRMA:

Zobacz tutaj (na dole):
Doradztwo w zakresie inwestycji i kredytów - AK - Górna Austria

Tam można również znaleźć ALPINA FINANZ i BONCRED

Fajnie

Och, mam nadzieję, że ludzie będą ostrożni. Teraz także Boncred dołączył do tego, nie sądzę, żebym kiedykolwiek składał wniosek o kredyt online.

Napisany przez pinguin
Cześć, ostrożne lisy!

Po tym, jak znajoma poprosiła mnie o zapłacenie opłaty pośrednictwa jako zaliczki na kredyt i pokazała mi w dobrej wierze dokumenty podobnej firmy, mianowicie Lugano Finanz GmbH z Ahlen, najpierw byłam zaskoczona, a potem pełna wątpliwości.
Aby potwierdzić prawdomówność, moja znajoma ponownie zadzwoniła do tej firmy - tym razem w moim towarzystwie! Ludzie, jestem wykwalifikowanym technikiem handlowym z branży sprzedaży, nigdy nie doświadczyłam tak obojętnej i niezainteresowanej obsługi telefonicznej! Przede wszystkim nie dokonano weryfikacji prawdziwych danych klienta! To jedynie zwróciło moją uwagę!!??
Wystarczyło mi krótko poszukać w Google, aby ustalić, że

LUZERN FINANZ z Hamm, Ahlen lub także Dorsten;

teraz

LUGANO FINANZ z Ahlen to to samo

:razz:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:razz:

Trzymajcie się z dala!! To ta sama sztuczka pod inną nazwą firmową!

Każda technologia jest i błogosławieństwem, i przekleństwem jednocześnie! W moim przypadku to forum jest promieniem nadziei w tym przeklętym dżungli!!!

Dzięki wszystkim niestertyfikowanym konsultantom finansowym!!, żegna was wasz imigracyjny pingwin!

Napisany przez Gell
Również bardzo piękne tutaj: GoMoPa:Alpina - Luzern - Lugano Finanz GmbH: Porady oszczędnościowe zamiast kredytów? Ostrzeżenie przed podejrzanymi pośrednikami kredytowymi jak Luzern-Finanz! - Zgłoś - SNITCHING By: - InsideSnitch Prawda

Napisany przez 2Escorpio
Niedawno dodałem post

Ostrzeżenie: Lugano Finanz = Luzern Finanz !!!

i dostosowałem tytuł posta. W innym przypadku jest za duża rozbieżność.

Więc dzisiaj mamy 28.10.2011 i dzisiaj przyszła poczta od Württembergische Versicherung. Pomyślałem, że zwariowałem - ta ubezpieczenie od niewypłacalności kredytów teraz chcą również pieniędzy, chcą pobierać opłaty. Natychmiast zadzwoniłem i powiedziałem im, że jeśli wejdą na moje konto, to będziecie mieli kłopoty - po pierwsze, brak podpisu, po drugie, umowa wchodzi w życie dopiero wtedy, gdy kredyt zostanie zatwierdzony. Po długiej dyskusji kazałem im wysłać oświadczenie o odstąpieniu pocztą elektroniczną, co zrobiłem. Mam nadzieję, że rzeczywiście nie będą sięgać po moje konto, bo będzie problem.

Napisany przez Gell
Britta:

Tutaj jest także gotowy wzór odwołania dla ubezpieczenia Wuertenbergische (czy to było ubezpieczenie Würzburger?)

Specjaliści z finansowej firmy Geldsackwirtschaft dr. falk von morgen

Prawda

Napisany przez Sash
Cześć ludzie,

Czy ktoś w ostatnich dniach otrzymał list od finanzpunkt24?
Wygląda na to, że to ta sama sztuczka co Wasze Luzerner, chociaż ja w ogóle nie byłem na ich stronie internetowej ani nie wyraziłem zgody na klauzulę dotyczącą ochrony danych - cytuję: „Zaakceptowana klauzula ochrony danych tylko kredytu.de §4.Abs.c jest podstawą tej przesyłki.

Oto kilka szczegółów:
Finanzpunkt24 GmbH
GF: Lars Vatheuer, HRB 6616, Fritz-Husemann-Straße 17a 59199 Bönen lub skrytka pocztowa 1252 59199 Bönen

A teraz zabawne rzeczy, na rzekomym umowie widnieje moje stare nazwisko (kiedyś się rozwiodłem) i data urodzenia, z którą w ogóle się nie identyfikuję....

Czy ktoś jeszcze otrzymał taką przesyłkę bez wcześniejszego skontaktowania się z nimi?

Napisany przez Gell
Sash:

Zbierane adresy i dane są oczywiście przekazywane dalej. Jest to także deklarowanym celem Luzern Finanz i konsorcjum: Z rejestru firm Luzern Finanz: Przedmiotem działalności przedsiębiorstwa jest - marketing adresowy - pośrednictwo w adresach - ... oraz: - Pośrednictwo i udokumentowanie okazji do zawarcia umów ubezpieczeniowych...

Nigdy nie mieliście styczności z ALPINA Finanz, ZÜRICH Finanz, LUZERN Finanz, LUGANO Finanz, ROYAL Finanz... SEVENFLAKES albo czymś innym...? Czy to teraz kontaktujesz się, bo po prostu znajdujesz się w książce telefonicznej, nie wiem. Nawiasem mówiąc: byłoby to świetne nowe pomysł, prawda?

NURCREDIT: Również pochodzi z Hamm, tak na marginesie. Odnośnie tego tematu (patrz uwaga od członka Teleton):
ohman: noreply@nurkredit.de: Re: Upomnienie | Forum dyskusyjne na computerbetrug.de

FINANZPUNKT24: Adres w Bönen według Google Maps bardziej przypomina magazyn niż biura. Witryna internetowa, składająca się z jednej strony, nie budzi zaufania. Istnieje również wiele złych opinii na temat Finanzpunkt24 w sieci.

Gell

Napisany przez Xena1955
Również się nabrałem. Przynajmniej do momentu dokonania płatności za pobraniem.

Znalazłem Luzern Finanz, tak samo jak inni tutaj. Po wypełnieniu wszystkiego tam nie zostałem odrzucony. Dostałem potem list z umową pośrednictwa. Ok, podpisałem ją. Potem dostałem kolejną przesyłkę za pobraniem. Właściwie powinienem się zastanowić, bo wszystko działo się zbyt szybko. Ale kto jest w potrzebie, ten wyłącza mózg i sięga po każdy dostępny ratunek.

Zapłaciłem za pobranie całą moją ostatnią gotówką. Dokumenty, które się w nim znajdowały, obudziły moje myślenie. Miałem podpisać umowę usługową z Royal Finance Ahlen. Po raz kolejny poszukałem w internecie i trafiłem na to forum. Szkoda, że wcześniej go nie znalazłem. Ale kto jest w potrzebie, ten wyłącza mózg i sięga po każdy dostępny ratunek.

Krótko mówiąc, myślę, że mogę zapisać kwotę za pobranie, ponieważ pośrednictwo zostało nawiązane - albo co o tym sądzicie!!?? Czy teraz mogą dochodzić od nas dalsze roszczenia poza wezwaniem do odesłania podpisanej umowy?

W trakcie mojego poszukiwania negatywnych informacji o Lugano, natknąłem się tylko na pozytywne opinie i to wyłączyło mój mózg! W międzyczasie dodałem również negatywny wpis na stronie (kredittester.wordpress.com/2011/08/29/wer-kennt-die-lugano-finanz/#comment-231). Pierwszego wpisu już nie mogę znaleźć, a drugi obecnie oczekuje na zatwierdzenie. Myślę, że też zniknie.

Dodam jeszcze coś: Dzisiaj postanowiłem sprawdzić to osobiście.

Szanowni Państwo,

Podpisałem i odesłałem Państwu umowę pośrednictwa, ale to, co otrzymałem za pobraniem, to TYLKO umowa usługowa z Royal Finance Group.

Do dzisiaj nie otrzymałem żadnych informacji od Państwa partnera wskazanego w piśmie! Nie zleciłem Państwu pośrednictwa dla dostawcy usług!

W związku z tym żądam zwrotu opłaty za pobranie w wysokości 169,50 € natychmiast za pomocą czeku. Jeśli nie otrzymam w ciągu kilku najbliższych dni czeku od Państwa, podejmę kroki prawne, zgodnie z zaleceniem mojego prawnika.

Ponadto zwalniam Państwa z dalszego pośrednictwa w zakresie kredytów. Ponadto informuję, że moje dane nie mogą być przekazane dalej.

Z poważaniem

--- Oryginalna wiadomość ---
Od: Luzern Finanz GmbH
Wysłano: 24.10.11 10:44
Do:
Temat: Zatwierdzenie Państwa wniosku

Szanowna Pani .......,

Cieszymy się, że możemy Panią poinformować, iż udało nam się pozyskać bardzo udanego partnera, który zatwierdził Pani wniosek i teraz zajmuje się dalszym procesem.

Dalsze kroki dla Pani:

W ciągu najbliższych 24 godzin otrzyma Pani swoją zatwierdzoną ofertę drogą mailową i pocztą, bezpośrednio od naszego partnera. Prosimy zatem sprawdzać maile i pocztę od naszego partnera.

Ważne wskazówki:

W międzyczasie proszę nie kierować dalszych wniosków do innych pośredników czy banków, ponieważ może to prowadzić do zamieszania i okresów blokady, co może utrudnić lub uniemożliwić proces przetwarzania.

---

Nie pomogę chociaż warto

Napisany przez Gell

Podczas mojego poszukiwania negatywnych informacji o Lugano natrafiłem jedynie na pozytywne, co chyba wyłączyło mój mózg!
W międzyczasie dokonałem także negatywnego wpisu, dzisiaj ponownie na tej stronie: (kredittester.wordpress.com/2011/08/29/wer-kennt-die-lugano-finanz/#comment-231).
Pierwszego wpisu już nie znajduję, drugi jest właśnie: Twój komentarz czeka na zatwierdzenie.
Myślę, że także zniknie.

m

Xena:

Niestety, jest dość bezsensowne pisanie jakichkolwiek wpisów na tej stronie.
Ta strona, tak jak wiele innych, jest tworzona PRZEZ siebie przez Luzern/Lugano.
Nawet jeśli w impresum jest napisane, że stroną zarządza (prawdopodobnie nieistniejący) Christian de la Munez ze Hiszpanii.

List był właściwym działaniem, zagrożenia prawnymi i donosy są jedynym językiem, który tam jest zrozumiany.
Najlepiej w korespondencji zawsze podać do wiadomości Konsumenckie Biuro Porad Baden-Württemberg, Konsumenckie Biuro Porad Saksonii oraz Prokuraturę w Dortmundzie.

Prawda

Napisany przez Xena1955

Xena:

Niestety, pisząc tam jakieś posty, jest dość bezsensowne.
Ta strona jest również, jak wiele innych, tworzona PRZEZ samego Luzern/Lugano
Nawet jeśli w stopce strony jest napisane, że strona jest zarządzana przez (prawdopodobnie nieistniejącego) Christian de la Munez z Hiszpanii.

Tak, Gell, teraz z głową, zauważyłem to samo. Bez sensu, ale jest zabawne, że typowie muszą zawsze usuwać wpisy.

Napisany przez samsun
Cześć wszystkim,

Czy ktoś może mi udzielić dobrej rady? Niedawno zainteresowałem się kredytem na luzern.finanz,
otrzymałem list pocztowy, podpisałem go, a następnego dnia dostałem przekaz pocztowy, który muszę opłacić 167,50 €. Teraz pytam was, minęły zaledwie 2 dni od momentu podpisania, wysłałem już e-mail z odstąpieniem od umowy, a w poniedziałek wysyłam to samo listem poleconym, żeby nie mówić, że nic nie dostali,
a przecież zgodnie z prawem mam 2 tygodnie na odstąpienie od umowy...?
Proszę o szybką odpowiedź. Och, chłopcy, nie dostaną ode mnie ani grosza, szczerze mówiąc nie mam ochoty na te niekończące się listy... och, podpisałem się, ale szybko zareagowałem. Napisałem im, że grożę skierowaniem sprawy do adwokata, jeśli nie prześlą mi jak najszybciej potwierdzenia.

Napisany przez Gell
Samsun:

Tak, jeśli chcesz być naprawdę pewny, po prostu wyślij kolejne odwołanie za pomocą przesyłki poleconej. Szkoda jednak poświęcać znaczek pocztowy. Przykład tekstu odwołania znajdziesz tutaj w wątku.
Dodaj również, że jeśli nękające działania nie przestaną, skontaktujesz się z prawnikiem oraz poinformujesz również o tym Centrum Praw Konsumenta w Badenii-Wirtembergii, Centrum Praw Konsumenta w Saksonii i Prokuraturę Miejską w Dortmundzie.

Udowodniono, że dyrektor Luzern Finanz, Norbert Volkmer, utrzymuje relacje z firmą Alpina Finanz, która jest obecnie oskarżona przez prokuraturę w Dortmundzie o oszustwo:

https://www.gomopa.net/Pressemitteilungen.html?id=827&meldung=Alpina-Luzern-Lugano-Finanz-GmbH-Spartipps-statt-Kredite

Dlatego zalecam zignorowanie WSZYSTKICH roszczeń/pogróżek ze strony Luzern Finanz. Kiedyś też przyjdzie ich kolej :-)

Prawda

Napisany przez samsun
@Gell Dzięki, więc na pewno napiszę do nich, zanim skorzystają z windykacji, ponieważ szczerze mówiąc nie mam ochoty ani naprawdę nie chcę szukać prawnika. Jeśli konieczne, to muszę to zrobić... ale chciałbym to załatwić za pomocą sprzeciwu... Dzięki, napiszę to także, z udziałem stowarzyszenia ochrony konsumentów itd. :-))))

Napisany przez Gell
Dla wszystkich, którzy (niestety) zapłacili opłaty za pobranie, oto przykładowy list do Luzern/Lugano::

Ostatnie pozasądowe wezwanie.
Po konsultacji z moim prawnikiem, wypowiadam, (Imię) …….., numer klienta……. z natychmiastowym skutkiem umowę pożyczki i proszę o zwrot kosztów w wysokości …..€ za rzekome pośrednictwo w uzyskaniu kredytu.
Nie otrzymałem od Państwa kredytu, ale umowę o renowacji finansowej, której nie zleciłem.
Ponieważ zgodnie z §123 BGB chodzi o podstęp, jeśli koszty nie zostaną mi zwrócone, zgłoszę sprawę na policję i podejmę dalsze kroki prawne, jednocześnie z przyjemnością oczekując osobistego spotkania w sądzie.
Ponadto dołączę się do zbiorowego pozwu przeciwko Luzern-Finanz.
Proszę przelać pieniądze na moje konto .......... w banku (Nazwa banku) do najpóźniej …..”

Tekst podałem stając oto:
Verbraucherschutz.de Konsument odzyskał pieniądze od Luzern Finanz za pomocą niniejszego pisma
Komentarz:
Osobiście zagroziłem firmie znaczącymi działaniami policji i sądów. Po wysłaniu im ostatniego wezwania drogą mailową (ważne jest, aby w tytule umieścić od razu słowa policja lub sąd), otrzymałem pełną kwotę (417,50 EUR) bez komentarza! Wygląda na to, że słowa „policja” i „sąd” są jedynymi słowami, na które reaguje firma.

Rozumiesz

Napisany przez peter L.
Cześć,

Przeczytałem Twój post na forum i sam dałem się oszukać przez tych przestępców, ale nie podpisałem niczego. Kiedy dostałem ten zły list i miałem zapłacić jakąś kwotę za pobraniem, natychmiast podjąłem działania i sprawdziłem firmę w Google. Dzięki Bogu, nie ma potrzeby dalszych obaw, prawda?

Jednak irytuje mnie fakt, że te oszustwa mają teraz moje dane adresowe i mogą je udostępnić!!!

Napisany przez Gell
Peter L:

Niczego nie podpisałem = nie ma się czego bać
Pojawi się jeszcze kilka śmiesznych listów z przypomnieniami, poza tym nic.

Prawda

Napisany przez peter L.
Dziękuję za szybką odpowiedź!

Musi być jakiś sposób, aby w kraju takim jak Niemcy sprawy takie zostały załatwione.

Może czas włączyć telewizor i obejrzeć Akte11 lub Stern TV.

Proszę powstrzymać się od oceniania ludzi, dopóki sędzia nie uzna kogoś za winnego. Wszelkie inne działania mogą być traktowane jako zniesławienie i mogą sprawić Ci kłopoty. Pozdrawiam, escorpio

Napisany przez GolfGti
Cześć ludzie,

Musiałem zarejestrować się na tym forum, aby uzyskać dobrą odpowiedź.

Poprzez firmę MAXDA (znana z telewizji) złożyłem wniosek kredytowy w wysokości 3000 euro, szybko znaleziono kogoś Luzern. Umowa przyszła do mnie pocztą elektroniczną i tradycyjną.
Tak jak w przypadku każdego innego umowy dotyczącej restrukturyzacji finansowej.

Niestety, teraz podpisałem ten dokument, listonosz niedługo zapuka do moich drzwi i zażąda pieniędzy (chodzi o 227 euro) jak było napisane w liście.

Jak powinienem teraz postępować? Czekać, aż listonosz zażąda pieniędzy? (Oczywiście nie płacić) i natychmiast napisać wypowiedzenie, grożąc skorzystaniem z ochrony konsumenta, aby uzyskać natychmiastowe wypowiedzenie?

Bardzo byłbym wdzięczny za pomoc, nie ubezpieczyłem się również w ramach tej umowy.

Dziękuję bardzo za pomoc!

Napisany przez Gell
GolfGti:

Nic nie płacisz!, Wyślij odwołanie listem poleconym!:
-----------------------------------------------------------------------------------------
Hans Muster
Mustermannstraße 1
4020 Musterstadt

LIST POLECONY
Luzern Finanz
Xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx

Numer klienta: ____________________________

Od Państwa otrzymałem umowę klienta z datą wystawienia ________, w której zlecenie na pośrednictwo w uzyskaniu kredytu zostało przekazane Tobie. Tę umowę przesłałem do Ciebie dnia ________ pocztą/faksem*.

Zakładałem, że chodzi o udzielenie kredytu, a nie umowę dotyczącą sanacji finansowej, i w tych warunkach zleciłem zlecenie.
Jestem zdania, że zostałem wprowadzony w błąd, ponieważ nigdy sam nie złożyłem wniosku o umowę sanacji finansowej.
Ponieważ zgodnie z §123 BGB wystąpiła podstępna obietnica, jestem uprawniony do zaskarżenia umowy zawartej z Tobą z powodu błędu poprzez odwołanie.

Mam nadzieję na szybkie i pozytywne rozwiązanie oraz proszę o pisemne potwierdzenie.

Z poważaniem

Hans Muster (=podpis własnoręczny)

PS: Jeśli pojawią się problemy w tej sprawie, mój prawnik zgodził się udzielić mi pomocy i mam komisariat policji (ze względu na zawiadomienie) tuż za rogiem.
--------------------------------------------------------------------------------

Zrozumiane?

Napisany przez GolfGti
Dzięki, Gell, jesteś naprawdę super.

Nadawca, jak podejrzewałem, dzwonił dzisiaj. Powiedziałem mu, że może zabrać paczkę z powrotem dzięki Forum & szczególnie za twoje odpowiedzi, Gell.

Naprawdę ogromne podziękowania, Gell!

Napisany przez Tanja1984
Cześć.....no więc nic nie podpisałem, czy mimo to powinienem odwoływać się?
Dostałem już 2 razy listy od nich...obowiązujące potwierdzenie...bla bla...
Dzięki Bogu trafiłem na tę stronę,
od razu wydało mi się podejrzane, że dostałem potwierdzenie emailem następnego dnia! Dodatkowo jestem z Austrii.
Nie rozumiem również, dlaczego nic nie można z nimi zrobić!!??
Jestem zirytowany, że teraz mają moje dane, na pewno jeszcze kilka listów prześlą... emaile już zablokowałem...

Napisany przez Gell
Tanja1984:

Pierwszy list niepodpisany = Nic do odwołania.
Wydaje mi się, że przyjdą jeszcze dwa listy. W ostatnim nawet "opłaty" zostaną zmniejszone o połowę!
Warto więc poczekać.... Nie, tylko żartowałam...

Dla naszych sąsiadów z Austrii:
Doradztwo inwestycyjne i kredytowe - AK - Górna Austria
Na samym dole znajduje się lista "złych" z Luzern i Lugano Finanz.

Rozumiesz

Napisany przez Tanja1984
Dzięki, prawda!!! Ach, będę działać w Izbie Pracy....
nie, dziękuję, oni nic ode mnie nie dostaną.... Pozdrowienia z Austrii i jeszcze raz dzięki!

Napisany przez GolfGti
Więc, list wysłany jest teraz listem poleconym. Szkoda, że nie byłem mądrzejszy i nie znalazłem wcześniej tej strony.

Napisany przez GolfGti
Po tym, jak listonosz zażądał teraz pieniędzy i ja ich nie przyjąłem, wysłałem pismo do firmy z informacją o żądaniu zapłaty od firmy Gell. Dziś zadzwoniła do mnie moja mama, informując mnie o otrzymanej korespondencji z wezwaniem do zapłaty. Nie wiem dokładnie, co w nim pisze, bo jestem w podróży służbowej.

Moje pismo zostało więc zignorowane...

A więc co teraz :-(?

Napisany przez Gell
GolfGti:

Co zrobić?... nic!
Opłacenie kosztów przesyłki za list polecony było już wystarczająco złe, aby zrezygnować z jakiejkolwiek kolejnej złotówki na tę żałosną oszustwę.

Będą nadchodzić dalsze listy aż do absolutnego (ale naprawdę absolutnego) pozaustrojowej ugody.
Pozaustrojowa ugoda to ulubione słowo tych osób, i można zrozumieć dlaczego.
Co się stanie po tym ostatnim liście?: nic!

Po prostu gra się tu na strachu i niewiedzy.
Jeśli spośród 100 zagrożonych klientów tylko 2 płacą, to koszty przesyłki i nakład pracy są spłacone. A nawet jest zysk.

Należy zareagować tylko na oficjalną (listownie, na oficjalnym papierze firmowym, z podpisem i pieczątką) pozasądową wezwanie do zapłaty: złożyć sprzeciw bez uzasadnienia.

Jeśli Luzern/Lugano wpadną na absurdalny pomysł skierowania sprawy do sądu, to chciałbym zobaczyć miny sędziego i adwokatów w Luzern przedstawiających uzasadnienie tej procedury.

Jeśli nadal masz strach, ale stać cię na opłacenie adwokata: zapytaj go o dostęp do akt w Luzern Finanz.
Skarga do policji (z powodu groźby zgodnie z §123 BGB - podstępne wprowadzenie w błąd) także bardzo pomaga.

Ostrzeżenie ze strony organizacji konsumenckiej oraz organizacji pracowniczej przed tą firmą powinno być wystarczającym powodem, aby nic nie płacić.

Oto kilku współcierpiących:
Verbraucherschutz.de Jakie są podobieństwa między Luzern Finanz a Lugano Finanz?
Oraz następujący raport:
Napisałem braciom, że nie poprosiłem o konsolidację finansową, a o pożyczkę - ŻADNEJ odpowiedzi!
Ponownie (list polecony z potwierdzeniem odbioru) żądano odpowiedzi na moje pytania i wyraźnie zrezygnowano z konsolidacji finansowej - BRAK reakcji! Jednak ciągle przychodziły upomnienia i groźby, że pieniądze trzeba zapłacić, w przeciwnym razie adwokat i postępowanie windykacyjne, mimo że ci ludzie NIC nie zrobili poza wysyłaniem faktur. Zwróciłem się potem do organizacji konsumenckiej i otrzymałem zalecenie, ABY W ŻADNYM WYPADKU nie płacić, lecz złożyć zawiadomienie o przestępstwie. W ostatnim liście do tej tajemniczej organizacji ponownie wyraźnie zawiadamiałem o moim wypowiedzeniu i zagroziłem zawiadomieniem o przestępstwie w przypadku dalszych żądań związanych z forderunkami. To było na początku sierpnia i od tamtej pory nie usłyszałem od nich ani słowa.

Rozumiesz

Napisany przez Gell
Interesujące informacje z Berlina, ale przypominają mi coś:

Darmowa wstępna kontrola - Optymalizacja prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego - Optymalizacja prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego - Zmiana taryfy ubezpieczenia zdrowotnego - Optymalizacja taryf - optymalizacja pkv

Tutaj nie ma przynajmniej żadnych numerów telefonów 0900, skrzynek pocztowych, a nawet są zdjęcia pracowników w Berlinie.

Nie wiedziałem dokładnie, co to wszystko oznaczało.

Niestety, po kliknięciu na PRZECHODZI do refinansowania (w prawym dolnym rogu) pojawia się następujące:
Zalety refinansowania przez Luzern Finanz GmbH w skrócie...........
refinansowanie tanie

OPINIE KLIENTÓW są również identyczne z tymi od Luzern Finanz

Rozumiesz

Napisany przez Willi207
Cześć ludzie,

niestety nie znałem tej firmy i zapłaciłem tę opłatę (raczej z obawy i nieświadomości). Zapłaciłem 140 €. Musiałem to przelać po otrzymaniu trzeciego listu! Teraz otrzymałem umowę na renowację finansową, czego nie chciałem! Chciałem ewentualnie dostać kredyt dla siebie ... Teraz nie podpisałem umowy.

Co mam teraz zrobić? Czy nie podpisywać umowy, skoro pieniądze i tak nie trafią do mnie? Czy napisać czy załatwić odwołanie umowy? Jak w takim przypadku odzyskać 140 €? Czy mogę zagrozić jakimiś krokami prawnymi za pomocą maila lub czegoś podobnego, aby zwrócili mi te pieniądze? To chyba najlepsze rozwiązanie ... Albo po prostu nic nie robić i pieniądze pójdą się ... :-(

Proszę pomóżcie mi w tej sprawie ... Dziękuję Wam z góry!

Napisany przez Gell
Willi207:

Teraz dostałem umowę dotyczącą restrukturyzacji finansowej, czego wcale nie chciałem!....

No cóż, w takim przypadku na twoim miejscu złożyłbym zawiadomienie na policji z powodu "§123 BGB - oszustwo".
Przed tym poinformowałbym Luzern/Lugano Finanz i wyznaczył termin na zwrot pieniędzy.
Jeśli do tego czasu się to nie wydarzy, to złożyłbym zawiadomienie.

Nie jesteś sam z tym problemem. Wszystkie szczegóły tutaj:
Verbraucherschutz.de Konsument otrzymał swoje pieniądze z powrotem od Luzern Finanz

Zgoda
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata