Również się nabrałem. Przynajmniej do momentu dokonania płatności za pobraniem.
Znalazłem Luzern Finanz, tak samo jak inni tutaj. Po wypełnieniu wszystkiego tam nie zostałem odrzucony. Dostałem potem list z umową pośrednictwa. Ok, podpisałem ją. Potem dostałem kolejną przesyłkę za pobraniem. Właściwie powinienem się zastanowić, bo wszystko działo się zbyt szybko. Ale kto jest w potrzebie, ten wyłącza mózg i sięga po każdy dostępny ratunek.
Zapłaciłem za pobranie całą moją ostatnią gotówką. Dokumenty, które się w nim znajdowały, obudziły moje myślenie. Miałem podpisać umowę usługową z Royal Finance Ahlen. Po raz kolejny poszukałem w internecie i trafiłem na to forum. Szkoda, że wcześniej go nie znalazłem. Ale kto jest w potrzebie, ten wyłącza mózg i sięga po każdy dostępny ratunek.
Krótko mówiąc, myślę, że mogę zapisać kwotę za pobranie, ponieważ pośrednictwo zostało nawiązane - albo co o tym sądzicie!!?? Czy teraz mogą dochodzić od nas dalsze roszczenia poza wezwaniem do odesłania podpisanej umowy?
W trakcie mojego poszukiwania negatywnych informacji o Lugano, natknąłem się tylko na pozytywne opinie i to wyłączyło mój mózg! W międzyczasie dodałem również negatywny wpis na stronie (kredittester.wordpress.com/2011/08/29/wer-kennt-die-lugano-finanz/#comment-231). Pierwszego wpisu już nie mogę znaleźć, a drugi obecnie oczekuje na zatwierdzenie. Myślę, że też zniknie.
Dodam jeszcze coś: Dzisiaj postanowiłem sprawdzić to osobiście.
Szanowni Państwo,
Podpisałem i odesłałem Państwu umowę pośrednictwa, ale to, co otrzymałem za pobraniem, to TYLKO umowa usługowa z Royal Finance Group.
Do dzisiaj nie otrzymałem żadnych informacji od Państwa partnera wskazanego w piśmie! Nie zleciłem Państwu pośrednictwa dla dostawcy usług!
W związku z tym żądam zwrotu opłaty za pobranie w wysokości 169,50 € natychmiast za pomocą czeku. Jeśli nie otrzymam w ciągu kilku najbliższych dni czeku od Państwa, podejmę kroki prawne, zgodnie z zaleceniem mojego prawnika.
Ponadto zwalniam Państwa z dalszego pośrednictwa w zakresie
kredytów. Ponadto informuję, że moje dane nie mogą być przekazane dalej.
Z poważaniem
--- Oryginalna wiadomość ---
Od: Luzern Finanz GmbH
Wysłano: 24.10.11 10:44
Do:
Temat: Zatwierdzenie Państwa wniosku
Szanowna Pani .......,
Cieszymy się, że możemy Panią poinformować, iż udało nam się pozyskać bardzo udanego partnera, który zatwierdził Pani wniosek i teraz zajmuje się dalszym procesem.
Dalsze kroki dla Pani:
W ciągu najbliższych 24 godzin otrzyma Pani swoją zatwierdzoną ofertę drogą mailową i pocztą, bezpośrednio od naszego partnera. Prosimy zatem sprawdzać maile i pocztę od naszego partnera.
Ważne wskazówki:
W międzyczasie proszę nie kierować dalszych wniosków do innych pośredników czy banków, ponieważ może to prowadzić do zamieszania i okresów blokady, co może utrudnić lub uniemożliwić proces przetwarzania.
---
Nie pomogę chociaż warto