Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Temat: Dividium Capital Ltd.

Napisany przez forsum

Już jakiś czas temu napisałem, że DC oczywiście jest już w stanie swobodnego upadku. To, że teraz to właśnie zorro potwierdza te podejrzenia, no, to już coś. Zorro zawsze jest dobry na niespodziankę.

Cześć Schneemann,

sam jestem zaskoczony sprawą z Zorro. Wydaje się, że on lub ona zejść z właściwej drogi, bo J.B. nie przyszedłby nawet do głowy, aby opublikować taki komunikat na tym forum. Ponadto według posiadanej przeze mnie korespondencji, sprawa została już zgłoszona, więc władze prowadzą w tym przypadku śledztwo od pewnego czasu. Brak aktualnych informacji nie oznacza więc, że nic się nie dzieje. Bieżące informacje z otoczenia DCGI raczej wskazują na to, że J.B. faktycznie opanował sytuację. Mam nadzieję, że ta pozytywna ewolucja szybko zostanie zauważona, być może za sprawą kilku wpisów znowu zadowolonych inwestorów, w tym także oszukanego, jak można sobie życzyć...

Napisany przez CFO
Besen, Besen, byliście
Teraz Zorro ma małe problemy i zwolennicy DCGI (pośrednicy) reagują swobodnie według Goethego (Uczeń czarnoksiężnika):
Duchy, które wezwałem, już ich nie mogę pozbyć!

Na koniec słyszymy komunikat stewarda lotu Forsum:
Szanowni pasażerowie...... (patrz mój ostatni post).

Wszystko pod kontrolą, tylko wasze pieniądze zniknęły, drodzy inwestorzy!

@forsum: po raz x-ty od kwietnia 2009 roku wszystko zostanie rozwiązane najszybciej jak to możliwe -Uważasz oszukanych za idiotów?

Przy okazji, JB może się sam zgłosić, ma tu konto na forum
Finanzforum - Zobacz profil: Josef Blashchak
Prawdopodobnie już wie, dlaczego tego nie robi. Podane tam dane osobowe były zapewne już oszustwem - tak jak wszystko w życiu JB

Pozdrowienia MFG CFO

PS: Wkrótce strona szrotu DCGI zostanie oficjalnie otwarta dla przetwarzania śmieci JB

Napisany przez Justice

Josef Blashchak poszukuje Ilyi Shcherbaka i wyznacza nagrodę.
Poszukiwane są informacje, gdzie przebywa Ilya Shcherbak i gdzie można go schwytać.
Nagroda skierowana jest przede wszystkim na informacje o internecie piracie oraz hakerze, który nielegalnie zhakował i zablokował stronę internetową Dividiumgroup.
Te informacje może podać jedynie Ilya Shcherbak i można je zdobyć odpowiednimi środkami.
Sposób pozyskania tych informacji dla nas nie ma znaczenia, jednak wartość dowodowa pozostaje nienaruszona.
Osoba, która dostarczy nam imię i adres hakera, otrzyma nagrodę w wysokości 25 000 euro.

Josef Blashchak poszukuje Ilyi Shcherbaka i wyznacza nagrodę:
Poszukiwane są informacje, gdzie przebywa Ilya Shcherbak i gdzie można go schwytać.
Nagroda skierowana jest przede wszystkim na informacje o internecie piracie
i hakerze, który nielegalnie zhakował stronę internetową Dividiumgroup i ją zablokował.
Te informacje można uzyskać tylko od Ilii Shcherbaka i należy je zdobyć odpowiednimi środkami.
Sposób pozyskania informacji jest dla nas nieistotny, jednak wartość dowodowa pozostaje w tym nienaruszona.
Osoba, która dostarczy nam imię i adres hakera, otrzyma nagrodę w wysokości 25 000 euro.

Zorro, czy jesteś z Dividium? Co za żart. JB i Dividium nigdy nie zapłacą 25 000 euro komukolwiek. Nigdy. Zapytaj kogokolwiek, kto kiedykolwiek zainwestował z nimi. Ukradli też pieniądze Ilyi. Kolejne kłamstwa od nich.

Napisany przez Justice
Czym jest DCGI? Znam Dividium Capital, ale co oznacza GI? Jestem Anglikiem, nie Niemcem, więc potrzebuję pomocy w zrozumieniu.

Napisany przez verlorene zeit
Droga sprawiedliwości! Zorro to osobisty asystent z firmy JBL, mieszka w Mołdawii. Nie wiem, jak możemy się skontaktować. Jestem zainteresowany współpracą, jeśli jest to poważne. Proszę stworzyć opcję. Ten forum musi pokazać, jak JBL i Dividium oszukują świat i jak inwestorzy tracą pieniądze raz za razem. On nie ma aktywów. On nie ma doświadczenia w inwestycjach finansowych. Mam jego osobiste CV. Pracował jako kierowca w firmie budowlanej, a jego ostatnią pracą było praca jako robotnik w firmie budowlanej w Bazylei. Przedtem został aresztowany w Duisburgu-Hamborn (w więzieniu), był jedynie zainteresowany gromadzeniem pieniędzy na prywatne cele. W czasie działalności Internationalinvest i Dividium nigdy nie prowadził działań handlowych. To fakt. Rewie Trust może to potwierdzić na bilansach. Nazywam go złym fałszywym schematem Ponziego lub Madoffem. Te osoby mają styl życia, nie są jak dr. Kimble. JBL gra w chowanego.

Napisany przez Justice
Stracony czas, Wysłałem Ci prywatną wiadomość. Dziękuję.

Napisany przez CFO
@Justice

Możesz skontaktować się bezpośrednio z Blashakiem na jego LinkedInie

Josef Blashchak - Rosja | LinkedIn

ale wątpię, czy odpowie.
Interesujące jest to, że twierdzi, iż jest właścicielem firmy inwestycyjnej, co jest raczej śmieszne.
W razie podania poprawnych danych adresowych lub innych współrzędnych władze powinny go łatwo znaleźć.

Nie straciłem żadnych pieniędzy w tej 100% czystej piramidzie. To ja byłem osobą wysyłającą ostrzeżenia i zalecenia, aby nie inwestować ani jednego centa w to oszustwo na początku 2009 roku.

Albo ten facet jest głupi, albo psychicznie chory. W przeciwnym razie nie sposób wyjaśnić, dlaczego on i jego wspólnicy (pozostało dwóch, a jeden z nich jest w krytycznym stanie psychicznym) wciąż walczą o to nielegalne przedsięwzięcie.

Mam nadzieję, że pewnego dnia policja go złapie, a zaangażowani agenci również zostaną ukarani.

Czasem sprawiedliwość przychodzi późno, ale na końcu zapanuje sprawiedliwość.

Pozdrawiam CFO

Napisany przez Justice
Szanowny Dyrektor Finansowy,
Dziękuję za odpowiedź. Oczywiście on nie odpowie. Nigdy nie odpowiedział na żadne moje telefony na jego infolinię ani na moje e-maile. Widzę, że masz tu doświadczenie. Próbuję przejrzeć wszystkie informacje, nie jestem pewien, które są dobre, a które nie. Czy potrafisz zidentyfikować członków z pewnością pochodzących z Dividium? Wiem, że Zorro jest oczywiście przestępcą z Dividium. Czy znasz innych? O, gdybym widział tę witrynę 2 lata temu!

Napisany przez schneemann
@forsum:

Właśnie wyobrażam sobie, jak JB - mając przy sobie swoją towarzyszkę o imieniu zorro - idzie na policję i składa doniesienie o przestępstwie. Co, panie, myślisz, co zrobią funkcjonariusze, gdy tam się pojawi? Słychać klik - klik - i to wszystko. Sami przecież nie wierzysz w to bajeczka o doniesieniu o przestępstwie. A spróbuj złożyć pisemne zawiadomienie bez nadawcy lub z fałszywym nadawcą. Skończy się ono albo w segregatorze P, albo w akcie śledztwa przeciwko JB.

Schneemann

Napisany przez forsum

@forsum:

Właśnie wyobrażam sobie, jak JB - w towarzystwie swojej towarzyszki o imieniu zorro - idzie na policję i składa zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa. Co, proszę pana, myśli pan, że dyżurni zrobią, gdy się tam pojawi? Klik - klik - i koniec. Wydaje mi się, że sam nie wierzy pan w bajkę o zawiadomieniu o popełnieniu przestępstwa. A może pan spróbować złożyć pisemne zawiadomienie o przestępstwie bez nadawcy lub z fałszywym nadawcą. Złamie to albo ląduje w koszu, albo jako materiał dowodowy przeciwko JB.

Schneemann

Cześć Schneemann,

Uważam, że po prostu nie jesteś wystarczająco poinformowany w tej sprawie. Upieram się przy swoim! Wkrótce ten chaos się skończy.

@forsum:

Więc zgadzamy się co do jego nadchodzącego aresztu. Nigdy bym nie pomyślał, że ty i ja będziemy kiedyś zgodni w tej dyskusji

Schneemann

Napisany przez CFO
.... strach minął od Halloween. Wkrótce przyjdzie JB jako Mikołaj Bożonarodzeniowy i rozdaje czekoladę i orzechy (wirtualnie, w postaci wyciągów z konta) dla grzecznych inwestorów, a chłosta dla niegrzecznych inwestorów, którzy ośmielili się skarżyć. Później pojawi się również jako Dzieciątko Jezus i rozda jeszcze kilka prezentów w postaci możliwych, udanych nowych inwestycji...... Wiadomo, że wiara czyni cuda. Co z tego wynika? Inwestowanie w Dividium ma sens tylko dla tych, którzy wierzą w Mikołaja Bożonarodzeniowego i Dzieciątko Jezus. @forsum Czy już niedługo oznacza jeszcze w tym tysiącleciu? Ponieważ jak zauważył już Einstein: Czas jest względny Pozdrowienia CFO @justice Większość zwolenników Dividium to agenci osadzeni w schemacie piramidy. Strona dividiumgroup.org w języku angielskim może podać niektóre nazwiska bardziej krytycznych głosów w strukturze Dividium. Te nazwiska (agenci i inwestorzy) znajdziesz na czarnej liście. Oczywiście istnieje sekcja na Majorce, która może dostarczyć więcej informacji, jak pan Emmrich. Powodzenia

Dobrze, że forsum zawsze jest tak dobrze poinformowany - naprawdę zastanawiam się, dlaczego można ciągle wypowiadać te bzdury - ale Ricci również miał zawsze nieskończone rozmowy na Skype, czyż nie, panie W.? Nie uważam, aby warto było robić sobie taką żałosną łaskę - pozdrowienia dla operatora koparki - swoją drogą, sprzedaż biletów kinowych też kiedyś miała sens - to jest życiorys waszego kręgu informatorów

Wygląda na to, że ktoś obejrzał zbyt wiele złych filmów kinowych i pomyślał: jeśli oni potrafią, to ja tym bardziej. Na szczęście istnieje ta lokalna społeczność

Byłem ostatnio na Wall Street 2 - Gordon Gekko ma know-how - JBL nie - otrzymałem jego życiorys - w 2005 roku podał tam nowe kierunki - czy Essenstraeger pracuje w zakładzie karnym w Duisburgu - powinien znowu zasiąść na gorącym krześle - tym razem nie z panem Gauweilerem, ale z jego inwestorami - ale proszę nie zapomnieć dokumentów - w przeciwnym razie będzie to monolog a la Fidel Castro 8 godzin mówienia o niczym - być może forsum powinien napisać te przemowy - na pewno są tak wartościowe i pochodzą z informowanych źródeł

Napisany przez CFO
To staje się coraz bardziej interesujące. Po przejęciu wrogo przez stronę dividiumgroup.ru teraz pod adresem dividiumgroup.org można przeczytać:

This account has been suspended

Przypuszczam, że jest to część taktyki, a Wiehler alias Forsum, jako pośrednik z flagową nazwą, z pewnością może dokładnie i na bieżąco wyjaśnić ten rozwój.
No cóż, jesteśmy ciekawi. W przeciwnym razie Dividium nie przyniesie nam zbyt wiele pożytecznych rzeczy - zwłaszcza jeśli chodzi o wypłaty.

Pozdrowienia CFO

Dziękuję CFO - odpowiedź pochodzi tylko z dobrze poinformowanych kręgów pana W. - jbl na pewno nie ma nawet wróbla w ręce - nie mówiąc już o gołębiu na dachu - tylko wizje - ale jako były przedstawiciel Straży Wieży - wciąż ma euro od inwestora - albo idzie do ośrodka rehabilitacyjnego Wspólnoty Syjon i doi krowy, a nie inwestorów - co najmniej to przynajmniej sfinansował - jako inwestycję z zerowym zyskiem - ale dla własnego interesu - zbiera pieniądze od wyznawców - płac i otrzymaj więcej z powrotem

Napisany przez CFO
Oto kolejna interesująca informacja od Finma FINMA - FINMA ostrzega przed nielegalnymi i oszukańczymi pośrednikami finansowymi Jednym z tych 103 nielegalnych i oszukańczych pośredników finansowych, znanych czytelnikom tego forum, jest... Zacytujmy: Straty dla inwestorów wynikające z działalności nielegalnej, już ujawnionej przez FINMA od 2009 roku, wynoszą ogółem około 220 milionów franków. To już nie są małe kwoty, dlatego zaleca się dokładne sprawdzenie, komu powierza się pieniądze. Gdyby przeprowadzono staranne badanie, Dividium nie zobaczyłby pieniędzy. Przeczytaj więc artykuł i weź to pod uwagę przy kolejnej inwestycji. Pieniądze zainwestowane w Dividium na pewno już nie istnieją. Pozdrawiam, CFO

I nawet gdyby to jeszcze istniało, JB broniłby się wszelkimi środkami przed zwrotem środków inwestorom. To już jest pewne, ponieważ - jak można było się spodziewać - żadne z obietnic rozpowszechnianych przez forsum nie spełniły się. Tylko aresztowanie w ramach pomocy w odzyskaniu przez prokuraturę mogłoby jeszcze pomóc, ale właśnie próbuje się to uniemożliwić ze strony osób stojących za DC.

Napisany przez Betrogener
OFC, dziękuję za adres kontaktowy do FINMA. Mam pytanie do Schneemann i ciebie:

Czy ma sens opowiedzieć FINMA swoją historię, ponieważ moje zarządzanie majątkiem zawsze podkreśla, że jest uznane przez FINMA jako pośrednika finansowego? Przecież to nie daje mi zgody na ryzykowanie moimi pieniędzmi z oszustami.

Ponieważ mam teraz wiele dowodów na to, że zostałem również oszukany, chciałbym, oprócz mojego pozwanego sądu cywilnego, ewentualnie zgłosić wniosek o ściganie. Czy to ma sens?

Poza tym, teraz szwajcarski organ dostarczył pozwem z Niemiec do pozwanego. W końcu to coś, po moim pierwszym spotkaniu z prawnikiem w październiku 2009 r. Więc wszystkim poszkodowanym: Trzeba mieć cierpliwość. Ale teraz konsekwentnie prowadzę sprawę.

Pozdrowienia

@ Oszukany:

Nie zastanowiłbym się ani chwili, i przekazałbym Finma wszystkie (brudne) szczegóły dotyczące Twojej sprawy zarządzania majątkiem z inwestycją w DC na piśmie. Finma z pewnością będzie miała otwarte ucho na tego rodzaju sprawy, ponieważ szwajcarskie władze są zainteresowane integralnością swego systemu finansowego. Jednakże jest to jednoznacznie sprzeczne z faktem, że zatwierdzeni zarządzający majątkiem narzucają inwestorom tak niewiarygodną... jak inwestycja w DC. Ponieważ cała koncepcja inwestycyjna DC była nieuzasadniona od samego początku, że nie wspomnę już o rażącej głupocie. Przypomnijmy sobie: Każde depozyty są zabezpieczone całkowicie złotem fizycznym, a mimo to jesteśmy w stanie dokonywać nieprawdopodobnych inwestycji, aby osiągać zwroty w wysokości 4-6% (!) na tydzień (!!). Jak niby to ma działać? Eksperci z DC pomimo całej (wątpliwej) kreatywności nie wzięli pod uwagę jednej rzeczy: Pieniądze inwestorów można wydać tylko raz (więc albo na zakup 100% bezpieczeństwa, albo na cele inwestycyjne). Nawiasem mówiąc, jest to wniosek, którego do dzisiaj odmawia się forsum. Dlatego jako rzetelny zarządca majątku należy zdecydowanie trzymać się z dala od tego rodzaju modeli oszustw. O tym nie może być absolutnie żadnej dyskusji, co potwierdzi Ci również Finma.

Czy wniesienie oskarżenia ma sens, czy nie, nie jestem w stanie ocenić z dala. Musiałbym znać więcej szczegółów. Uważam jednak, że Twój adwokat będzie mógł udzielić Ci dalszych informacji na ten temat. Z tacticalznych powodów poczekałbym jeszcze chwilę z wniesieniem oskarżenia, ponieważ jeśli sąd cywilny dowiedziałby się o postępowaniu przeciwko zarządcy majątku (pozwany z pewnością powiadomiłby o tym sąd), to może mieć skłonność zawiesić proces do zakończenia postępowania karnego. Nie mogliby Państwo zapobiec ani zaskarżyć takiej decyzji. Sam doświadczyłem takich przypadków. Postępowanie karne może jednak trwać długo, zanim zostanie zakończone. Proces cywilny zostaje wtedy na lodzie. Być może rozsądniejsze byłoby więc złożenie oskarżenia po zakończeniu postępowania cywilnego. I do osobistej odpowiedzialności deliktowej za umyślne szkodzenie wbrew moralności, nie potrzebna jest skazująca decyzja sądowa. Odpowiedzialność z tytułu czynu niedozwolonego powinna jednak być możliwa w przypadku, gdy chodzi o zarządcę majątku, który wkłada majątek klienta w inwestycję w DC. Nie chcę się jednak zbytnio uprzedzać, ponieważ nie jestem Państwa pełnomocnikiem procesowym ani sędzią właściwym do wydania decyzji. Po prostu trzeba sobie uświadomić, że model oszustwa DC nie da się obronić, tak że zarządzający majątkiem powinien mieć ogromne trudności z dyskutowaniem o swej ewentualnej winie.

I wreszcie mogę tylko potwierdzić, że doręczenie pozwów cywilnych złożonych w Niemczech osobom mieszkającym w Szwajcarii w zasadzie odbywa się bezproblemowo. Dotyczy to również i zwłaszcza egzekucji przymusowej (pozdrawiamy z Lugano).

Odwagi, nie daj się zniechęcić czasem trwania procesu: Co dobre potrzebuje czasu.

Pozdrowienia
Schneemann

Schneemann,
całkowicie serdecznie dziękuję za bardzo pomocną odpowiedź. Będę na bieżąco informował o dalszym postępie sprawy.

Napisany przez CFO
Niech będą parę pytań pośrednich:

Jak wyglądały występy w Moskwie i Dubaju? Podobnie pomyślne jak w Maroku?

Jak promuje się światową nowość w technologii materiałowej? Podobnie skutecznie jak kopalnie złota?

Gdzie zniknął Blashchak? Gdzie są Forsum, zorro i reszta pośredników?

Kto jest odpowiedzialny za aktualizację strony internetowej Dividiumgroup?

Nie spodziewa się żadnych informacji zwrotnych, ponieważ jak mówi się pięknie: Szczury opuszczają tonący statek. A kapitan Blashchak znowu zmienił imię na Kobietyidzieciznaprzód. Tak więc był pierwszym, który opuścił pokład - co było do przewidzenia. Tchórz zostaje tchórzem!

Pozdrawiam CFO

@ CFO:

W gruncie rzeczy obowiązuje zasada: Kiedy reputacja została zrujnowana, można postępować zupełnie swobodnie.

W tym specjalnym przypadku reputacja została jednak tak gruntownie zniszczona, że nawet dla twórcy cudownego sposobu pomnażania pieniędzy, który teraz zamierza zaskoczyć prywatnych inwestorów rewolucją w technologii materiałowej po genialnym kroku DC, może być trudno znaleźć nowych sponsorów na luksusowe pobytu w Maroku, Moskwie czy nawet w Dubaju.

Myślę, że strategia ukrywania się to już zakończenie tego teatru, po tym jak nawet Zorro porzucił pisanie bezmyślnych postów i nie ma już nudnych wypowiedzi typu bla-bla. Pozostaje mieć nadzieję, że przynajmniej będzie miało miejsce obowiązkowe zakończenie...

Z mroźnym pozdrowieniem
Bałwan

Cześć bałwanie,

Forsum miał niedawno rację, że ta szopka wkrótce dobiegnie końca. Jednakże prawdopodobnie nie miał na myśli tego w tym sensie.

Finma odpowiedziała mi i wyraziła ogromne ubolewanie z powodu wszystkich przykrych zdarzeń, które miały miejsce na miejscu finansowym w Zurychu. Niestety, ich kontrola w przypadku podmiotów niebędących bankami ogranicza się jedynie do przeciwdziałania praniu brudnych pieniędzy i finansowaniu terroryzmu. Zatem nie można spodziewać się pomocy z tej strony.

Dlatego też nie można już uzasadniać absolutnej wiarygodności usługodawcy majątkowego nada nią genehmigung durch die Finma.

Cześć śnieżynko, cześć OFC,

Dziękujemy za Wasze informacyjne i pomocne wpisy na zakończenie roku, życzymy Wam wspaniałych Świąt i udanego roku 2011. Trzymajcie się tak dalej, żeby nie było więcej osób, które jak ja dają się oszukać.

Pytanie do forsum, o którym nic już nie słychać: Czy spotkałeś się z JB i Zorro gdzieś w Syberii, żeby wznieść toast krymkiem na Nowy Rok i głupich inwestorów?

Napisany przez CFO
@Betrogener

Dziękuję serdecznie za to samo, ponieważ bez opinii bezpośrednich zainteresowanych krzyki ostrzegawcze są nieskuteczne. Sprawa Dividium ma służyć jako przykład na to, jak przekrętni ludzie próbują wyciągnąć pieniądze z kieszeni przy użyciu nielegalnych środków (patrz również Rainbow Real Estate).

Na rozsądną odpowiedź od forsums możesz czekać wiecznie, teraz zajmuje się on czymś ważniejszym i zajmuje się swoimi bardzo ważnymi sprawami, w których ma tak duże doświadczenie.

W skrócie: Przygoda Harakiri dotarła teraz do miejsca, gdzie takie modele zawsze się kończą - w ostatecznym samozniszczeniu. Mam nadzieję, że poszkodowani Rosjanie zastosują rozwiązanie problemu, które może być dla nas, Zachodnioeuropejczyków, nieco niekonwencjonalne, i sprawią, że sprawca zostanie ostatecznie wyeliminowany. Mam nadzieję, że JB po raz trzeci nie uda się oszukać ludzi.

Pomimo złej wiadomości życzę wszystkim błogosławionego Bożego Narodzenia i szczęśliwego Nowego Roku

Pozdrawiam CFO

@ Betrogener:

Mogę tylko przyłączyć się do słów CFO. Po tym, jak JB rzucił rękawicę i DC jako narzędzie oszustwa nie jest już dla niego interesujące, nie ma już powodu dla forsum i innych, aby nadal robić reklamę dla cudownego pomnażania pieniędzy tutaj.

Skoncentruj się wyłącznie na swoim procesie przeciwko doradcy finansowemu, bo w DC nie ma już pieniędzy i nie będzie ich w przyszłości.

Mimo wszystko życzę Wesołych Świąt
Schneemann

Na święta nie mogę się powstrzymać od wysłania wiadomości pozdrowienia do forsum, zorro i wszystkich innych uczniów (jak sądzę) świętego Józefa: Jak spędzicie święta i Sylwestra, skoro pomogliście w nieszczęściu innych ludzi? Wygląda na to, że teraz musimy niestety zrezygnować z waszej zaciekłej obrony, bo jak zapowiedziano, ta straszna rzecz wydaje się dobiegać końca.

@ Oszukany:

Istnieje wystarczająco dużo zacienionych pomieszczeń w jakichś podejrzanych spelunkach, burdelach lub gdziekolwiek indziej, gdzie można w kameralnym gronie wymyślić nowy schemat oszustwa. Doświadczenie już zostało zdobyte. Teraz trzeba pozbyć się błędów przeszłości. Na początek należy pozbyć się drukarki igłowej, za pomocą której tworzone były dokumenty sprzedaży DC. To była czysta amatorka. Trzeba wprowadzić najnowsze technologie, papier o wysokim połysku itp. I na to potrzebne są pieniądze. Być może teraz pieniądze poszkodowanych przez DC posłużą jako początkowe finansowanie dla kolejnej piramidy finansowej.

Pozostaje tylko pytanie, kto teraz udzieli absolwentowi Międzynarodowej Szkoły Bankowości w San Francisco, którego tak wielki talent tam zastał, zwieńczenia edukacji. Dotychczasowe nazwiska są spalone, o czym sami protagonistowie DC powinni już wiedzieć.

Z mroźnym pozdrowieniem
Bałwan

@ Oszukany:

Pod koniec roku coś, co budzi nadzieję i co zgadza się z tym, na co tu już kilkakrotnie zwracałem uwagę:

Musi istnieć wyrok Sądu Apelacyjnego w Stuttgarcie z dnia 19.08.2010 r. (sygn. 1 U 62/10), w którym pośrednik DC został skazany na wypłacenie odszkodowania w pełnym zakresie. Istnieje o tym raport kancelarii z Stuttgartu, który można znaleźć za pomocą odpowiednich wyszukiwarek internetowych. Jednym z głównych zarzutów wobec pośrednika jest brak przeprowadzenia oceny wiarygodności lub okoliczność, że DC nie wytrzymuje takiej oceny wiarygodności. Pośrednicy powinni teraz być jasno świadomi powagi sytuacji.

Młyny sprawiedliwości mielą wolno - ale niezawodnie.

Szczęśliwego Nowego Roku życzy
Bałwan

Napisany przez CFO
@schneemann Przynajmniej można skutecznie dochodzić roszczeń przeciw pośrednikom. Jednakże wątpię, czy w wyroku wspomnianych 60000 euro zostanie zapłacone przez pozwane. Wyrok powinien być bodźcem do kolejnych pozwów - tylko w ten sposób całe rozmiary problemu ujrzą światło dzienne. Klimat dla pośredników staje się coraz chłodniejszy - nie tylko ze względu na porę roku! Zalecane jest ciepłe ubranie. Pozdrowienia CFO PS: Jeśli ktoś posiada szczegółową wersję wyroku - jestem zainteresowany wersją pdf.

Napisany przez Strubelpeter46
Czy mogę dowiedzieć się, o który agencie pośrednictwa chodzi? Dziękuję i pozdrawiam

@CFO:

Jest to prawdą, że egzekwowanie tytułu w kwocie powyżej 60 000 € nie będzie łatwe, jeśli skazany nie jest już zrujnowany ekonomicznie. Być może odpowiedzialność pośrednika wynika z tzw. czynu niedozwolonego (np. umyślne bezprawne naruszenie zgodności z zasadami uczciwości zgodnie z § 826 BGB), w takim przypadku roszczenie inwestora byłoby przynajmniej odpornością na upadłość.

Wyrok można zamówić (każdy) w Sądzie Apelacyjnym w Stuttgarcie, podając numer akt i datę wydania decyzji. W zamian otrzymuje się skrócone kopie (zwykle za 50 centów za stronę) (w odniesieniu do stron postępowania).

@Strubelpeter46:

Jedyne sposobem, aby dowiedzieć się, kto otrzymał wyrok, jest zapytanie do kancelarii, która go uzyskała. W innym przypadku jest to prawie niemożliwe do ustalenia.

Ważnym jest jednak znak, który został ustanowiony. Pośrednicy ponoszą odpowiedzialność i muszą ponosić odpowiedzialność, jeśli zajmują się takim nonsensem jak DC i takim nieświadomym inwestorom je sprzedają.

Z radosno-mroźnymi pozdrowieniami
Bałwan

Dziękuję bardzo za informacje i życzę udanego przejścia w nowy rok

Dziękuję Schneemann za wskazanie decyzji sądu w Stuttgarcie. Skoro mój były zarządca majątku wyraźnie nadal cieszy się życiem na pełnej petardzie, daje mi to nową nadzieję. Jakiś czas temu nawet odważył się zarzucić mi, że być może jestem zazdrosny o jego bogactwo - naprawdę można by mu dać w pysk (przepraszam)

Do 30.12. (czyli do dzisiaj) jego prawnik ma zająć stanowisko w sprawie zarzutów - jestem ciekawy i będę nadal informować o postępach w tej sprawie.

Jeszcze raz serdeczne podziękowania dla Pana/Pani i także dla CFO.

Wszystkiego dobrego i najlepszego w roku 2011 dla Was obojga

Cześć forsum,

dobrze by było, gdybyś przyznał, że przez długi czas stałeś po złej stronie. Myślę, że nie byłoby to hańbą - choć wskazuje na brak rozważenia wiarygodności. Ale jesteś w dobrym towarzystwie - nawet z moim oszustem z zarządzania majątkiem.

Pomyłka jest ludzka - ale tchórzostwo nie jest przeze mnie wybaczane. Zastanów się nad tym.

Czym właściwie zajmuje się Zorro ze swoimi zuchwałymi komentarzami - chociaż trochę się wstydzi?

Napisany przez CFO
@Betrogener
Trafiłeś w sedno: Forsum, Zorro, oraz cała drużyna Pro-Dividium to prawdziwi tchórze, których widzi się tylko z tyłu, gdy jest gorąco.
Trzeba przyznać, że w tej rundzie nie przyznaje się niczego - z przeszłości wiemy: Wszyscy dookoła są winni, oprócz uczniów Dividium. Inni też wierzyli w błędność . . . . .

Byłoby interesujące dowiedzieć się, jak udane były dni w Moskwie. Niestety strona internetowa Dividiumgroup została zaanektowana, więc nie otrzymujemy już obiektywnej informacji ze strony JB.

Na poważnie: Mogliśmy już wcześniej zrezygnować z tego bełkotu. Ciekawe, jak daleko Rosjanie doszli w polowaniu na JB. Życzę im w każdym razie udanego polowania. Przypuszczam, że jest on dopuszczony do strzału

Pozdrawiam CFO

Dyrektor finansowy, masz rację, mogliśmy już wcześniej zrezygnować z tego nielogicznego absurdalnego zachowania.

Zorro, z powodu swojego sposobu wyrażania się, już i tak nie był dla mnie poważany, ale forsumowi przynajmniej przypisywałem trochę poziomu. Jednakże widząc, że on również ma bardzo tchórzliwy charakter, to chyba dobrze pasuje do tego szalonego Zorro.

Cześć, czy ktoś zna aktualny stan dochodzenia w sprawie Achima Volka? Dzięki i pozdrowienia

Napisany przez forsum

CFO, masz rację, moglibyśmy zrezygnować z tego nielogicznego bzdurnego wcześniej.

Zorro zawsze ze względu na swoją sposób wypowiedzi nie był dla mnie wiarygodny, ale przynajmniej myślałem, że forsum ma trochę poziomu. Wygląda na to, że jednak ma bardzo tchórzliwy charakter, więc pewnie pasuje do tego szalonego Zorro.

Nie powinieneś zbyt szybko oceniać i po prostu poczekaj trochę!

Napisany przez CFO
@forsum

Dobry żart - niestety już nie tak oryginalny jak kiedyś. Zwłaszcza że osoby poszkodowane nie przepadają za tym rodzajem humoru.

Pozdrowienia CFO

Napisany przez forsum

@forsum

dobry żart - niestety już nie tak oryginalny jak kiedyś. Szczególnie że poszkodowani nie przepadają za takim rodzajem humoru.

MFG CFO

Tak wiele przed wcześniejszym... Już niedługo przestaniesz się śmiać! ... lub nie... Humor to przecież, gdy śmiejesz się mimo wszystko. Odezwę się za około dwa - trzy tygodnie...

Napisany przez CFO
@forsum
Zawsze śmieję się z całego serca, gdy chodzi o beznadziejne próby, jak JB będzie ratować swoje dupska.

No dobrze, zobaczymy się 6 lutego 20?? (który rok?).
Hej, zakład stoi (albo lepiej: Hej, wata pęka).

Goethe odpowiedziałby tutaj: Słyszę przekaz, lecz .......

Pozdrowienia, CFO

Cześć CFO, jak zwykle trafiłeś w sedno. Po dwóch latach naprawdę straciłem zdolność śmiechu z powodu tych nieznośnych obietnic. Ile razy forsum podawał nam terminy? - nie jestem w stanie policzyć.

Ponieważ w przeciwieństwie do całej bandy wokół JB jestem uczciwym człowiekiem, muszę przyznać forsum, że przynajmniej nie jest tak tchórzliwy, jak myślałem. Przynajmniej się odezwał - ale niestety nadal nie zdaje sobie sprawy, że siedzi na tonącym statku.

Napisany przez CFO
@Betrogener
Postawię tutaj hipotezę: Zwolennicy Dividium zatrudnili nowe biuro programistyczne i ponownie rozprzestrzeniają swoje bzdury poprzez

Dividium

Niestety strona została uruchomiona trochę za wcześnie i jeszcze niczego nie dostosowano pod względem treści. Założenie zakładu, że za trzy tygodnie strona zostanie wzbogacona o nową bzdurę!

Ponadto w międzyczasie Dividium Asia Ltd z Hongkongu została dodana do listy niezarejestrowanych firm.

Lista ostrzeżeń - Dividium Asia Limited

Sposób postępowania jest bardzo przewidywalny. Jesteśmy teraz wszyscy ciekawi, jak JB przearanżuje stronę. Strona została zarejestrowana 27.12.2010 roku w Hongkongu. To na pewno zainteresuje władze w Hongkongu, jak również osoby oszukane

Na temat
Dividiummediagroup.net - Dividi Um Media Group

na pewno można się dowiedzieć więcej. Ale pozostawiam to innym do zbadania.

Pozdrowienia, CFO

@forsum: Jesteśmy szybcy, co nie!

Napisany przez CFO
Nach aktualizacji:
Wyraźnie Dividium działa według zasady: Jeśli nie możesz przekonać, zdezorientuj!

W międzyczasie istnieje co najmniej trzy aktywne strony internetowe dotyczące Dividium:

Ta zaanektowana przez Rosję:

Dividium

Bliska kopia:

Dividium

Nowa witryna ze starym treścią

Grupa Kapitałowa Dividium: O nas

To odzwierciedla sposób myślenia JB i jego stronników, oraz jest interesujące, jak próbują zacierać ślady. Internet potrafi być bardzo bezlitosny w tym kontekście. Nie zapomina żadnych wpisów. Dlatego należy być ostrożnym z tym, co się publikuje.

Pozdrawiam, CFO

Napisany przez peterm

Dodatek:
Nowa strona internetowa z dawną treścią
Dividium Capital Group: O nas

Zastanawiam się, czy oni to naprawdę poważnie traktują.

W każdym razie pełny rekord DNS można znaleźć pod adresem

dividiumcapitalgroup.net - Domain Dossier - informacje o właścicielu i rejestratorze, whois oraz rekordy DNS

Tam można znaleźć również nowy adres e-mail JB, jeśli ktoś chce mu wysłać prywatną wiadomość e-mail lub potrzebuje adresu e-mail do innych celów.

Hosting strony należy do NWT iDC Data Service. Jeśli ktoś ma czas i ochotę, może poinformować ich, że hostują oszukańczą stronę internetową.

@Czarny Rycerz i inni:
Wciąż z niecierpliwością czekam na ujawnienie informacji dotyczących wizyt Snieżka w burdelu. Jeszcze mała wskazówka: moje aktualne IP to 10.0.0.61 .

Pozdrowienia
Peter

@ peterm: Wyobrażam sobie to teraz wizualnie, bałwana w burdelu, który desperacko trzyma się barowej ściany i błaga o kostki lodu. Ponieważ jak mówią, w burdelu panuje raczej gorąca atmosfera. Nie jest to najlepsze miejsce dla bałwana. Wolę raczej pójść do chłodni na hurtowni spożywczej... Co więcej, nie wierzę już, że kopacz i jego pracownicy jeszcze coś oświecącego powiedzą na temat DC. Pozdrowienia Bałwan
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 41

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata