Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: NFI

Napisany przez ADMCI4
Cybercrash, inne akcje zrekompensowały REITS. Ale szczerze mówiąc, nigdy by mi się nie śniło, że NFI i NEW zostaną tak okaleczone. Jak już mówiłem, obecnie trzymam większą pozycję NFI i w przeciwnym razie bardziej przeszedłem na technologie i tytuły surowcowe.

Napisany przez 2cybercrash
Sprawia wrażenie, że gałąź ta już nikogo nie interesuje, pozostaje tylko najbardziej intensywne odciąganie lin i wydawanie rozkazów na pożegnanie. Dzisiaj CFC informuje, że instytucja finansowa tej branży odnotowała spadek zysków o 33%, co w sumie nie jest zaskakujące. Teraz, jeśli jeszcze wszystkie duże banki będą musiały pozbyć się swoich śmietników z amerykańskich funduszy hipotecznych, aby w ogóle sporządzić bilans, biorąc pod uwagę codzienne niszczenie wartości o około 10% przez gildie hejterów. Podobno niektóre z tych funduszy stały się bezwartościowe, chociaż dotyczy to prawdopodobnie tylko prywatnych klientów, a znane instytuty czerpią złote zyski z takich manipulacji na spadkach. \r\n\r\nJeśli chodzi o obrzydliwe resztki amerykańskich GNOJÓW-HE

Napisany przez richard100

Sprzedałem cały pakiet NFI. Przetrzymałem stratę, zapłaciłem lekcję. Inwestycja zła pod każdym względem. Styl życia amerykański trudny do zrozumienia dla nas, Szwajcarów. :lol:
Powód sprzedaży: 1. Prawdopodobnie nie będzie już dywidend przez najbliższe lata.
2. Od 1.01.2008 r. NFI zostanie przekształcone przez spółkę REITS w zwykłą spółkę akcyjną.
IMH pozostają w PF.
Pozdrowienia Rich

Nadal mam IMH w PF. Ale one pozostaną. Wtedy całkowita amortyzacja nie będzie już taka duża.. :cry:
Pozdrowienia Rich

Napisany przez richard100

Ponieważ mogę również wyrzucić obrzydliwe pozostałości US-BRECH-REITS do jeziora, poczekam aż zgniją na kompostowisku w składzie.

Cześć Cybercrash,
Teraz się samoczynnie rozkładają... :cry:
Pozdrowienia, Rich

Akcje zwykłe NovaStar Financial będą notowane po korekcie w stosunku jeden do czterech na dzień 30 lipca 2007 roku
KANSAS CITY, Mo., 27 lipca /PRNewswire-FirstCall/ -- NovaStar Financial, Inc. (NYSE: NFI), kredytodawca hipoteczny i zarządca portfela hipotecznego, ogłosił dzisiaj, że dokonał korekty w stosunku jeden do czterech akcji zwykłych. Akcje zwykłe NovaStar będą notowane po korekcie w stosunku jeden do czterech od poniedziałku, 30 lipca 2007 roku pod nowym numerem CUSIP -- 669947889.

W wyniku korekty wstecznej, każde cztery akcje zwykłe zostały zamienione na jedną akcję zwykłą. Nie wyemitowano ułamkowych akcji zwykłych NovaStar w związku z korektą wsteczną. Zamiast tego, każdy posiadacz akcji uprawniony do ułamkowej akcji ma prawo otrzymać w zamian gotówkę w wysokości iloczynu ułamka akcji pomnożonego przez cenę zamknięcia akcji zwykłych NovaStar, jak podano przez New York Stock Exchange w dniu 27 lipca 2007 roku. Posiadacze akcji otrzymają informacje od agenta transferowego NovaStar dotyczące procedury wymiany ich świadectw akcji i otrzymania pieniędzy w miejsce ułamkowych akcji.

Bezpośrednio po korekcie wstecznej NovaStar miał 50 000 000 akcji zwykłych na okaziciela o wartości nominalnej 0,01 dolara za akcję, około 9 469 910 akcji zwykłych na okaziciela o wartości nominalnej 0,01 dolara za akcję w obrocie oraz około 40 530 090 akcji zwykłych na okaziciela o wartości nominalnej 0,01 dolara za akcję, które były przygotowane, ale nie zostały wydane. Nie dokonano zmian w liczbie akcji zwykłych na okaziciela NovaStar 8.90% Series C Cumulative Redeemable Preferred Stock ani w akcji zwykłej na okaziciela NovaStar 9.00% Series D1 Mandatory Convertible Preferred Stock w wyniku korekty wstecznej.

O firmie NovaStar

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata