Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Temat: Dividium Capital Ltd.

Napisany przez CFO
@peterm: Dobrze zbadane, JB wydaje się nigdy się nie poddawać, nawet gdy woda sięga mu do włosów.

@wszyscy
Ponieważ Dividium pozwala zadawać pytania za pośrednictwem strony internetowej

Dividium Capital Group: Strona główna

„Zadaj pytanie”, zachęcam wszystkich przeciwników / poszkodowanych do zadawania pytań w następującym stylu:

Zineal-Abidine@BenAli.com

Drodzy członkowie zespołu Dividium
Mam tymczasowy problem z moimi kontami bankowymi w Szwajcarii. Czy mogę przelać pieniądze do was, aby ukryć je przed opozycją?
Dzięki za odpowiedź
Zine al-Abidine Ben Ali
(były prezydent Tunezji)

Uprzejmie proszę o następującą odpowiedź:

Dziękujemy za zapytanie. Odpowiemy w ciągu 24 godzin.
Kliknij tutaj, aby wrócić do strony głównej.
Jeśli Dividium otrzyma kilkaset takich zapytań, JB przynajmniej znów będzie zajęty swoją dawną działalnością - „usuwaniem” śmieci.

Pozdrowienia CFO

Napisany przez Betrogener
Czwórka dynamicznych młodych ludzi na nowej stronie internetowej DC na pewno nie zainwestowała i nie straciła pieniędzy. Wygląda raczej na to, że śmieją się z nas, wykorzystując nasze straty.

Cześć ludzie, Czy ktoś może pokazać mi, że zbyt pochopnie wydałem osąd o Forsumie 14.01. w ciągu dwóch lub trzech tygodni? Czy naprawdę nikt mu jeszcze nie podarował kalendarza, żeby wreszcie poczuł czas? Ciekawe, czy się jeszcze odezwie i jakie znowu wymówki nam poda.

Napisany przez CFO
Tak, to naprawdę nie budzi zaufania, gdy coś zostaje zapowiadanym, a termin nie jest dotrzymany. Dajmy wyznawcy Dividium jeszcze tydzień (11 lutego). Po tym czasie każde oświadczenie stanie się niewiarygodne, nawet jeśli byłoby prawdziwe. Ogłoszone terminy nie mogą zostać ignorowane - tym bardziej jeśli chce się odzyskać stracone zaufanie inwestorów. Odpowiedź musiałaby być nadzwyczaj dobra, ponieważ zaufanie wynosi obecnie minus 3 dni. Pozdrawiam, CFO (wkrótce na nartach w Alpach)

Naprzód, dawaj, powiedz coś!! - czy to było jak zawsze tylko gorące powietrze?

Powiedz mi szczerze, czy nie czujesz się trochę dziwnie, gdy żadna z Twoich wypowiedzi się nie sprawdza? Osobiście nie potrafię sobie przypomnieć ani jednego przypadku, choć zawsze bardzo uważnie śledziłem Twoje wypowiedzi.Podobno przypisana Ci pośpiechowi, to chyba nieprawda. Już raz proponowałem Ci przeproszenie wszystkich zainteresowanych i zniknięcie. Proszę, zrób tym przysługę nam wszystkim, a w szczególności tym, którzy mieli gorzkie doświadczenia. Uważam, że żaden poszkodowany nie chce ciągle czytać pustych obietnic. To tylko rani i czuje się dodatkowo oszukany.J.B. był, jest i pozostanie oszustem i znachorem - podobnie jak mój były doradca finansowy, który chyba także należał do jego wyznawców.

Napisany przez schneemann
@ Betrogener:

W związku z tym, że to może boleć, ale na przeprosiny od forsuma lub podobnego musisz czekać tak samo długo jak na uznanie, bo nie sądzę, że forsum nie wiedział dokładnie, komu trzyma sztandar i co przez te wszystkie lata wspierał swoimi nonsensownymi wpisami. Jego zachowanie, po prostu znikać w milczeniu, dobrze wpisuje się w to obraz: dopóki przyjdzie nam do głowy cokolwiek - nawet jeśli jest to absurdalne - aby oczernić krytyków, będziemy nieustannie pluć na wszystko i wszystkich. A gdy w końcu nie będzie już nic do oczerniania, znikniemy tak szybko, jak tylko się da.

Z zimowym pozdrowieniem
Bałwan

Napisany przez CFO
Jeśli byłbym Forsum, zmieniłbym lepszą nazwę użytkownika. Może pasowałby Kelvin, nawiązując do zera bezwzględnego. Aktualnie osiągnąłem ten punkt co do zaufania do wpisów Pro-Dividium. To samo dotyczy zaufania do Dividium, Dividiumcapital, Dividiummedia lub jakkolwiek inaczej mogą nazywać oszustwo wokół JB. Pozdrowienia, CFO

Forsum, wstydź się - jesteś bezdusznym istotą. A może to nawet sam oszust J.B.? Tym razem na pewno nie sądzę pochopnie. Szanowny CFO, nie łam sobie kości podczas jazdy na nartach. Ludzie tacy jak ty i Bałwan są jeszcze potrzebni na tym świecie, w przeciwieństwie do forsum i towarzyszy. Twój dosyć zdeprymowany oszukany

Forsum, forsum, czy chociaż się zastrzeliłeś czy powiesiłeś? - W takim przypadku wybaczyłbym twoją ciszę. Podsycać nadzieję itp., to wszystko możecie robić bez wyrzutów sumienia i prawdopodobnie nadal żyjecie znacznie lepiej niż ja i większość poszkodowanych.

Już prawie nie ma przyjemności na świecie, gdy waszego rodzaju ludzie rozmnażają się coraz bardziej. Niestety, mój były zarządca majątku również do was należy.

W całym moim życiu nigdy nie napisałem tak złowrogiego komentarza i tym samym sprawa jest zakończona.

Jeszcze raz serdeczne podziękowania dla Schneemanna i CFO. Daliście mi siłę na moją sprawę, która prawdopodobnie będzie miała miejsce w kwietniu. Strona przeciwna chce ją oczywiście przenieść do Szwajcarii - co wydłuża całą sprawę.

Będę informował.

Oszukany

Napisany przez CFO
Dziękuję za wyjaśnienia i pochwały, które chciałbym z przyjemnością zwrócić. Niewielu miało odwagę pisać o swojej straty finansowej. Powodzenia w procesie sądowym! Nawet jeśli ostatni zwolennik na forsum zamilkł, cały blog można uznać za wartościowy. Wartościowy, ponieważ Dividium pokazał model biznesowy, który występuje dość często w świecie biznesu. Przyciąga on wielu naiwnych inwestorów wysokimi, zabezpieczonymi stopami zwrotu. Tylko że wysokie stopy zwrotu i zabezpieczone nie istnieją w świecie inwestycji. Nawet Dividium musi poddać się prawom rynku finansowego: Wysokie stopy zwrotu ZAWSZE wiążą się z wysokim ryzykiem. Wniosek: Zanim zdecydujesz się na tak atrakcyjną ofertę, jaką oferowało Dividium, przeczytaj kilka fragmentów tego bloga i najprawdopodobniej unikaj takich wytworów wyobraźni. Dla wszystkich, którzy chcą pozwać: Największe szanse na sukces są w procesie przeciwko pośrednikom. Zazwyczaj mieszkają oni w kraju powoda i odpowiadają za te oczywiście niedbale prowadzone transakcje finansowe swoim majątkiem prywatnym - nieograniczonym (jeśli istnieje taki). Pozdrawiam, CFO PS: „Gesellen” wyraźnie znowu stają na drodze! Tym razem działa się to bardzo bezczelnie! Ponownie oczarowuje się, że jest dostępna duża ilość kapitału. Wydaje mi się, że forsum wkrótce znów będzie aktywne. Więc: Trzymajcie się z dala od Creation Finance Ltd. (która powinna już być na czarnej liście) https://www.dividiummediagroup.net/Us...1703283734.pdf

Dziękuję CFO, przeczytałem tekst. Zostałem bez tchu, bo określenie dreist jest zdecydowanie niewystarczające. Czy nawet rosyjska mafia nie była w stanie tego zrobić? Mają przecież jak kota, wiele żyć. Po prostu przechodzi się obok trupów na drodze. Wielu oszukanych już się nie liczy. Nawiasem mówiąc, mój rzekomy przyjaciel i zarządca majątkiem jest tej samej maści. Teraz wymyśla kłamstwa i zarabia głównie na tzw. zarządzaniu długami - czyli interesach na biedzie. Doskonale do siebie pasują.

Zszokowany oszukany

Napisany przez peterm

PS: Leutchen najwyraźniej znów stali się aktywni - tym razem całkiem bezczelnie! Ponownie udaje się, że dostępny jest ogromny kapitał. Przypuszczam, że forsum wkrótce znów stanie się aktywne.
Tak więc: Trzymajcie się z daleka od Creation Finance Ltd. (która powinna już być na Czarnej Liście)
https://www.dividiummediagroup.net/Us...1703283734.pdf

Najwyraźniej ci ludzie niczego się nie nauczyli, a ich wiedza fachowa nadal jest na tak niskim poziomie, że trudno byłoby ją przewyższyć nawet Forsums.

Następujące zdanie powinno się dobrze przeanalizować:
To inwestycja przynosi nadzwyczajne i stałe zyski, a dodatkowo zapewnia zabezpieczenie kapitału oraz gwarantuje minimalną stopę zwrotu, którą osiągniesz jedynie w Dividiumcapitalgroup.

Droga Dividium: Jeśli wasza inwestycja naprawdę przynosi stałe nadzwyczajne zyski, dlaczego konieczne jest zapewnienie zachowania kapitału oraz minimalnej stopy zwrotu?

Szczególnie śmieszna jest również strona, na której chcą sprzedawać swoje złote monety. To, że nie podają czystości złota w procentach, a waga monety jest istotnym, ale tu brakującym szczegółem, wyraźnie nie zostało nauczone dobry Blashchak na swojej elitarniej szkole.

Pozdrowienia
Peter

@peterm:

Więc proszę, zdarza się, że ktoś opuści wykład. Może JottBeh akurat nieobecny był, gdy prowadzono zajęcia z oszustwem związanych z złotymi monetami. Być może akurat odbywał karę więzienia, wtedy jego nieobecność byłaby nawet usprawiedliwiona.

I to, że szefowie DC kontynuują swoją grę jak gdyby nigdy nic, nie powinno nas dziwić. Motywacja jest oczywista: Dlaczego ktoś miałby ograniczać swój standard życia, skoro każdego dnia ktoś głupi się budzi (stare hasło motywacyjne sprzedaży). W końcu chodzi tylko o to w tym modelu inwestycyjnym. Pod względem logicznym nie można nawet mówić o schemacie piramidy, ponieważ tylko szefowie a nie starzy inwestorzy partycypują w wpłatach nowych inwestorów. Już to kiedyś powiedziałem: To się nigdy nie kończy...

Pozdrowienia od
Bałwanka

Napisany przez ProperSoul
Och, ludzie lol...
Handel złotymi monetami ala Dividium... Rozpoczęcie przedsprzedaży oznacza w języku niemieckim: Wyślijcie nam TERAZ swoje pieniądze. Monet złotych nigdy od nas nie otrzymacie.
Ludzie, jeśli chcecie kupować złote monety, szukajcie WIARYGODNYCH sklepów internetowych, takich jak pro aurum lub 321goldundsilbershop.de, albo sprawdźcie listę sprzedawców na gold.de. I PROSZĘ, kupujcie tylko PRAWDZIWE monety, takie jak Maple Leaf, Wiener Philharmoniker, Krügerrand, Libertad, Panda, Nugget, Eagle, Buffalo... a nie puste obietnice ala Dividium.
Naprawdę dostaję mdłości od tej zbieraniny...

Ale kto wie, być może można oderwać folię aluminiową od monet złotych Jottbehs i natknąć się na czekoladę... Kiedy byłam mała, często dostawałam te rzeczy, zazwyczaj podczas świąt Bożego Narodzenia...

Napisany przez CFO
Nie sądzę, że w monetach JBs znajduje się coś tak wartościowego jak czekolada. Raczej chodzi o śmieci, które w latach dziewięćdziesiątych nielegalnie wywoził, które teraz wychodzą na jaw.Więc dla wszystkich, którzy mieli zamiar kupić Divids (co za sensowna nazwa): Nie wszystko złoto, co się świeci. W tym przypadku raczej wychodzą na jaw śmieci.Strona internetowa mówi wszystko: Złote monety nie są w pełni setne (%).Ponadto: Trzymajcie się z daleka od wszystkich interesów firm oznaczonych JB, bo tam także znajdziecie JB (= śmieci).Z poważaniem, CFO

Napisany przez verlorene zeit
Wczoraj odbyła się rozmowa telefoniczna z panem H. W. z JBL, prawy but firmy, z przedstawicielem RA w Monachium, który nie zamierza już niczego zwracać. Cześć forsum, co teraz? Teraz nawet prawnicy kłamią? Byłoby mi wstrętne reprezentowanie takich ludzi. Ale w Rumunii to norma. Mołdawia też nie jest zła. Nawiasem mówiąc, nowy adres firmy w Hongkongu jest także interesujący. Ale operacja koparką wymaga specjalnych umiejętności. Potrzebne jest prawo jazdy. Nawet jeśli nic nie widać. Również nie widać interesów inwestorów.

Forsum, jak można być tak tchórzliwym świnią? - Przyznaję, że też jestem oszukiwany, ale również przyznaję się do swojej głupoty. Pomyśl o tym!!!

Napisany przez CFO
@Betrogener

Nie sądzę, żeby można było spodziewać się czegoś innego od człowieka JB. Myślę, że obecnie to też taktyka, że nic tu nie komunikuje, ponieważ znowu coś wielkiego się dzieje z dividiummediagroup.net i Creation Finance Ltd., wszystko zatwierdzone przez władze w Hongkongu. Poniższy fragment prospektu SPV wyśmiewa wszystkich, którzy stracili swoje pieniądze (cytat):

Zawsze uważaliśmy, że małe inwestycje powinny mieć takie same szanse jak duże inwestycje. To skłoniło nas do stworzenia produktu, który odpowiada wymaganiom dzisiejszego rynku finansowego. Ważne dla nas było osiągnięcie najlepszych możliwych zwrotów przy wysokiej wydajności i zarządzaniu ryzykiem. Dividiumcapitalgroup po raz kolejny jako pierwsi zdołali połączyć te trzy składniki w najlepszy możliwy sposób. Nasze banki partnerskie pomagają nam dostarczyć instrumenty zabezpieczające, dzięki czemu kapitał inwestycyjny i minimalne wyniki są zabezpieczone.

(Koniec cytatu) Znowu ta głupia gadka o zabezpieczeniach. Ten, kto teraz zainwestuje jakiekolwiek pieniądze w plany Dividium, naprawdę już nie ma pomocy. Myślę, że teraz Chińczycy są ciągnięci po raz kolejny za nos.

Pozdrawiam CFO

Chińczycy.... Teraz nastąpił *Click*... Chińczycy importują obecnie złoto, złoto i jeszcze więcej złota. Nic dziwnego, że JB, stary oportunista, próbuje teraz zwieść kilku naiwnych Chińczyków swoimi złotymi monetami.

Napisany przez CFO
Tutaj jeszcze coś z zakamarków tajemniczej Dividium. Załączam wycinek tekstu dotyczący inwestycji w SPV (Special Purpose Vehicle). To NIE jest tekst satyryczny:Anlagen des SPV mogą być związane z znacznymi ryzykami kredytowymi / kontrahenckimi, rynkowymi, walutowymi, zmiennościowymi, płynnościowymi, ratingowymi i politycznymi, gdy emitenci standardowi lub odpowiednie wartościowe papiery lub ich związane aktywa bazowe, które nie mogą być zrealizowane lub są niespełnione, mogą spowodować całkowitą utratę inwestycji przez inwestorów.Więc jednak: Całkowita utrata! SPV to narzędzie inwestycyjne. Decyzja inwestycyjna należy do Ciebie. Kupuj tylko produkt od wykwalifikowanych i autoryzowanych pracowników Grupy Kapitałowej Dividium, ponieważ tylko te osoby posiadają niezbędną wiedzę o tym produkcie. Produkt jest wyłącznie promowany za pomocą sprzedaży własnej i oferowany wyłącznie poprzez własną sieć dystrybucyjną.Dobry komentarz na ewentualne pozwyskania przeciw pośrednikom. Ci są definiowani jako pracownicy Dividium.....Dywideny z uczestnictwem nie są gwarantowane. Podlegają one decyzji zarządcy i dywidendy mogą być wypłacane z kapitału. Wypłata dywidend z kapitału spowoduje erozję kapitału i tym samym ograniczy wzrost kapitału. Dystrybucja pozytywnej stopy zwrotu nie oznacza, że istnieje pozytywna stopa zwrotu.Trzeba dobrze przemyśleć ten tekst. Opisuje dokładnie, co Madoff praktykował przez lata. Dystrybuował stopę zwrotu, pomimo że jego inwestycje przynosiły straty. Właściwe organy mają to czarne na białym w tekście, że dochodzi do oszustwa......Inwestycja obarczona ryzykiem. Przeszła wydajność nie jest wskaźnikiem przyszłej wydajności. Prosimy zapoznać się z dokumentacją ofertową w celu uzyskania dalszych szczegółów, w tym odniesienie do czynników ryzyka. Dokument nie został zatwierdzony przez Komisję Papierów Wartościowych i Futures.Znowu: Brak gwarancji, mimo że Dividium stale to propaguje.Dokument jest przeznaczony wyłącznie do celów informacyjnych. Żadne wyrażone opinie nie mogą być interpretowane jako oferta ani rekomendacja spółki Dividium Asia Ltd. Dividium Asia Ltd. nie ponosi odpowiedzialności za szkody poniesione przez osobę, która podejmuje decyzje w oparciu o te informacje. Każda osoba powinna uzyskać niezależną poradę zawodową, która niezależnie oceni jej inwestycje i doradzi co do odpowiedniości lub nieodpowiedniości inwestycji.W skrócie: Każdy zyskuje na tym, że zainwestuje swoje pieniądze gdzie indziej, ale nie w DividiumWydano przez Dividium Capital Group International Holding Ltd.Czy to przedsiębiorstwo w ogóle nadal jest autoryzowane?Jak łatwo zauważyć szanującemu czytelnikowi, tutaj działają ludzie pochodzący z bezinteligentnej strefy.Dodatkowo jest to również interesujące, że rejestr handlowy w Hongkongu nie zna Creation Finance Ltd., dlatego każdy jest dobrze doradzony, aby trzymać się z daleka od takiej inwestycji.Jestem ciekawy, jak długo władze w Hongkongu będą nadal przyglądać się tym gorączkowym działaniom.Z poważaniem CFO

Ja, przy takim tekście nie powinniśmy się martwić o oszukanych inwestorów. Kto na to się nabierze, sam jest winny. Cały - zresztą w dużej mierze pozbawiony sensu - tekst czyta się, jakby jakaś szablon został przetłumaczony przez złe program tłumaczeniowy na język niemiecki. Odpowiedzialni za to muszą się zastanowić, dlaczego wypłata dywidend prowadzi do wyczerpania wpłat, skoro według własnych informacji Dividiumcapitalgroup udało się zabezpieczyć zarówno minimalną stopę zwrotu, jak i kapitał za pomocą instrumentów zabezpieczających partnerujących banków. Dla DC i innych to już nic nowego, że ich wypowiedzi ponownie nie mają sensu lub są ze sobą sprzeczne. Nic nowego. Jestem pewien, że forsum ma odpowiednie wyjaśnienie dla tego absurdalnego zachowania. W związku z tym, że nawet ludzie tacy jak forsum uczą się, teraz trzymają się z daleka i stosują strategię “Mikado”: czekają lub siedzą z założonymi rękami. Bardzo interesujące wydaje się zdanie, które mówi, że wypłata dywidend zależy od decyzji menedżera. To oznacza zapewne, że znowu to jedynie inicjatorzy decydują, czy i ile inwestorzy kiedykolwiek zobaczą ze swoich wpłat - NIC. Oznacza to, że wszystko zostaje po staremu, tak jak było w przeszłości. Pozdrowienia od ⓒ Schneemann

Napisany przez verlorene zeit
No cóż - JBL się poddaje z dividium - forsum i co robi likwidator, z niczego nie można nic nie uzyskać, a następnie kontynuować działalność z nowym przedsiębiorstwem - jak ograniczone umiejętności mózgowe trzeba mieć, aby zabić stare przedsiębiorstwo, wprowadzić nowy szyld i kontynuować działalność, śmieszna mądrość koparki, być może wkrótce będzie drugie forum, jak głupio trzeba być, aby być likwidatorem prowadzącym firmę windykacyjną, należy rzucić okiem na raport gomopa, to mówi wszystko

Napisany przez forsum

O tak - JBL rezygnuje z dividium - forsum i co robi likwidator, z niczego nie może być niczego, a następnie kontynuuje z nowym towarzystwem - jak ograniczone muszą być zdolności umysłowe, aby zabić stare towarzystwo i kontynuować z nowym prykładem i tak żałośnie głupie może być zarazem mądrość koparkowca możliwe, że wkrótce powstanie drugie forum jak głupi trzeba być likwidator, który prowadzi firmę windykacyjną powinien spojrzeć do raportu gomopa, to mówi wszystko

Wpis został zmieniony:
Po otrzymaniu pisma od inwestora, dowiedziałem się o bieżącej sytuacji. Wygląda na to, że faktycznie istnieje podejrzenie, iż JB nie będzie w stanie osiągnąć zaplanowanych celów w wyznaczonym przez siebie czasie, dlatego zdecydował się na opcję likwidacji, która dla osób z zewnątrz wydaje się raczej nietypowa. Istnieją jasne wskazówki, kto ponosi odpowiedzialność za opóźnienie i zaistniałą sytuację. Według najnowszych informacji faktycznie istnieje realna szansa na osiągnięcie zamierzonego porozumienia przez firmę odpowiedzialną za likwidację. Szczegółowe informacje mają zostać wkrótce opublikowane na stronie internetowej odpowiedniej firmy.

Napisany przez CFO
Tak więc jedyną rekomendacją dla inwestorów jest pozwanie pośredników.
Prawie popłakały mi się oczy, kiedy czytałem linijki o tak biednym JB, z którym świat finansów, prawnicy, organy regulacyjne, oszukani inwestorzy i pośrednicy, krytycy i inni naprawdę nie mają dobrze....
..... ale raczej płakałem ze śmiechu. Dawno nie czytałem takiego nonsensu (JB posiada aktywa, JB zostaje zniszczony itp.).
Faktem jest, że nadal ukrywa się przed wymiarem sprawiedliwości i dokładnie wie, dlaczego to robi.

Na pewno istnieją inne firmy niż Dividium. Na przykład Creation Finance Ltd, nowa firma, aby oszukać inwestorów.

Pozdrowienia, CFO

Napisany przez forsum

Dlatego jedyną rekomendacją dla inwestorów pozostaje pozwanie pośredników.
Prawie popłakały mi się oczy, gdy czytałem wiersze o tym, jak biedny jest JB, z którym świat finansów, adwokaci, organy regulacyjne, oszukani inwestorzy i pośrednicy, krytycy itp. naprawdę nie są zbyt łaskawi......
..... ale raczej były to łzy ze śmiechu. Dawno nie czytałem takich bzdur (JB ma aktywa, JB jest zwalczany itp.).
Faktem jest, że nadal unika sprawiedliwości i doskonale wie, dlaczego to robi.

Istnieje wiele innych rzeczy poza Dividium. Na przykład Creation Finance Ltd, nowa firma, aby oszukać inwestorów.

Pozdrowienia, CFO

Tak, rzeczywiście, pomysł nie jest taki zły, pod warunkiem, że wszyscy pośrednicy mają coś do przełożenia na straty. Na podstawie mojej wiedzy, wielu inwestorów Dividium sami był pośrednikami i zainwestowali tam prawie cały swój kapitał, dlatego większość pośredników Dividium powinna znajdować się w raczej skromnej sytuacji. Być może lepiej byłoby zastanowić się, jak przekształcić dostępne aktywa, które moje informacje wskazują jako głównie w formie papierowej, w gotówkę. Już z powodu czarnej listy ta próba byłaby z pewnością obarczona liczymi wyzwaniami... czy może tym razem masz jakąś rozsądną radę na zmianę?

Jednakże musisz mi wyjaśnić jeszcze raz swoją uwagę dotyczącą ukrywania się przed wymiarem sprawiedliwości...

Ale serio, przestańcie wreszcie - jako silnie poszkodowany czuję, że żołądek ściąga mi się ze zmęczenia tym nonsensem. Czuję się jeszcze bardziej dręczony przez was. JB miał zawsze ogromne wartości na papierze. Na przykład przepisanie wartości, które istniały tylko na papierze, słynne certyfikaty złota - które mój zarządca majątku propagował jako pewne w stu procentach. Więc nie użyłbym tych papierów nawet jako zastępników w toalecie. Czy wam nie przeszkadza sumienie - ciągle rozbudzacie nadzieje u zdesperowanych, a potem zrzucacie winę na innych.

Zawstydzacie się.

Gorzko oszukany.

16 maja odbędzie się mój główny proces przeciwko zarządcy majątku. Proszę uczestniczących w forum osobistości o solidne trzymanie kciuków - dziękuję.

Napisany przez CFO
@Betrogener: Gratulacje za postępowanie. Nawet jeśli szanse na pełne odszkodowanie są małe, takie negocjacje mogą stworzyć kolejny precedens i zachęcić pozostałych poszkodowanych do walki z tego typu oszustami.

@forsum
W zasadzie nie mam porady dla oszustów - nawet dla odmiany!
Sprawa związana z wymiarem sprawiedliwości nie musi być bliżej wyjaśniana. Po prostu warto cofnąć się o kilka stron w postach tutaj lub przejrzeć strony internetowe licznych kancelarii prawnych, które niestety muszą się zajmować - chętnie to powtórzę - sprawą oszustwa Dividium (system piramidy finansowej).

Pozdrawiam
CFO

Napisany przez CFO
Dodatkowa informacja
Załączam film, który pokazuje działanie firmy Dividium i podobnych dostawców, którzy handlują oszukańczym schematem piramidy finansowej

YouTube - Voll Normaaal Norbert z potrójną stopą zwrotu

Ten film powinien być obowiązkowy dla wszystkich, którzy tracą zmysły z powodu wysokich zwrotów (nie należy traktować tego zbyt poważnie)

Pozdrowienia CFO

Dlaczego zawsze, gdy słyszę nazwisko lub widzę obrazek JB, myślę Nadęty lub 100% gorące powietrze?

Szanowny CFO, Twój wpis jest wyśmienity. Widzę znowu mojego zarządcę majątkiem, tylko że on pobiera ode mnie coroczne opłaty za zarządzanie za swoje wspaniałe usługi. Ten z wideo zastępuje chyba wiedzę fachową odważnym zachowaniem, ale przynajmniej płaci mi 1000 €. Mój zarządca poza tym przeprowadzał nieuprawnione zwroty prowizji, czyli brał kasę z obu stron. Ci typowi powinni zniknąć z powierzchni ziemi. Pozdrawiam, Oszukany

Napisany przez forsum

Ale proszę, przestań już wreszcie traktować mnie, jako ciężko poszkodowanego, bo z powodu takiego bezsensu mdleje mi żołądek. Czuję się przez ciebie jeszcze bardziej drwiony. Na papierze JB zawsze miał ogromne aktywa. Na przykład, przypisy, które istniały tylko na papierze, słynne certyfikaty złota, które mój menedżer majątku propagował jako stu procent bezpieczne. Nawet jako papierów bym nie użył w toalecie.

Czy nie masz wyrzutów sumienia - ciągle rozbudzając nadzieje u zdesperowanych, a następnie zwalając winę na innych.

Czy nie wstydzisz się?

Zgorzkniały Oszukany

16 maja odbędzie się mój proces przeciwko menedżerowi majątku. Proszę uczciwych uczestników forum, aby trzymali mi mocno kciuki - dziękuję.

Tak jakbyście posiadali jednoznaczne dowody, że JB jest odpowiedzialny za ten skandal. W międzyczasie się zorientowałem i nie dziwi mnie, że tak nie jest.
Jak dotąd nie ma na to dowodów, więc uważam takie oskarżenia za bezczelne. W razie wątpliwości na korzyść oskarżonego... Jak dotąd są to tylko plotki!
Oczywiście odpowiedzialne osoby muszą być pociągnięte do odpowiedzialności, tylko prokuratura wyraźnie ma w tym poważny problem. Nie wszystko jest takie, jak nam ciągle wmawiano przez pewne osoby, również tutaj na forum. Rozumiem oczywiście twoje oburzenie, szczególnie że koncepcja inwestycyjna Dividium na końcu zakładała nawet zabezpieczenie aktywów złotem, a być może twój menedżer komunikował ci to w ten sposób. Jednak jeszcze wszystko nie zostało rozstrzygnięte, jestem pewien, że uda się odnaleźć prawdziwych przestępców i pociągnąć ich do odpowiedzialności. Kiedy sam chciałem zainwestować, poinformowano mnie między innymi o możliwości całkowitej utraty środków. Wówczas nie było jeszcze mowy o złocie. Równie mało mówiono o jakichkolwiek gwarantowanych zyskach. Jeśli sprzedano ci rzekomo bezpieczną inwestycję, oczywiste jest, że należy ustalić, kto za to jest odpowiedzialny.
Oszustwo niestety jest możliwe w każdej firmie, ale pociągnięcie pośrednika do odpowiedzialności za taki rozwój wydarzeń, którego raczej nie mógł kontrolować, a w większości przypadków sam jest poszkodowanym, zamiast rzeczywistego złoczyńcy, uważam również za przestępstwo, o ile nie jesteś w sytuacji jak ty, gdzie jest to firma zarządzająca majątkiem, która zgodnie z umową ponosi odpowiedzialność za transakcje, zakładając, że umowy z Dividium nie podpisałeś samodzielnie. Życzę ci wszystkiego dobrego i mam nadzieję, że wszystko ułoży się pomyślnie.

Napisany przez CFO
Oryginalny post Forsuma z dnia 26.04.2009 (!) Post #83:

Cześć drodzy czytelnicy,

po konsultacji z Dividium Capital, wszystkie środki znajdujące się na kontach DC zostały zabezpieczone, co oznacza, że straty są niemal wykluczone. Ponieważ nie tylko ja sam jestem świadkiem faktycznego realizowania transakcji handlowych, potępiam z całego serca oskarżenia CFO i proszę CFO, aby zaniechał takich dyskryminujących insynuacji.

Moim zdaniem próba takiego porównania jest bezczelnym chamstwem, dlatego apeluję do operatorów forum o usunięcie wpisu CFO.

DC w ciągu tego tygodnia wyda oficjalne oświadczenie, że wszystkie środki inwestycyjne zostały zabezpieczone za pomocą weryfikowalnych zabezpieczeń bankowych, a nowy kapitał inwestycyjny będzie także zabezpieczony odpowiednimi instrumentami bankowymi najwyżej klasy.

Ponadto DC podejmie kroki prawne przeciwko wszystkim osobom, które rozpowszechniały nieprawdy na temat koncernu. Oświadczenia o zaprzestaniu zostały moim informacjom zgodnie już przesłane.

Pozdrowienia

Forsum

Komentarz zbyteczny !!!!

Pozdrawiam CFO

Ostrzeżenie przed powtórzeniem:

forsum, idź do domu!

Tak, Schneemannie, wszystko zostało powiedziane w twoim krótkim zdaniu. Fakt, że forsum uważa za przestępstwo działania przeciwko pośrednikom, pozwala domyślać się związków. Ponownie stara piosenka z teorią ofiary - biedny J.B. Czy nie chcemy zorganizować zbiórkę pieniędzy dla niego?   Pozdrowienia Twój oszukany

Napisany przez CFO
Na podstawie ostatnich wpisów jasno wynika główna wiadomość odnośnie Dividium:

Co mnie obchodzi moje wczorajsze gadanie

Jeśli ktoś obejrzał wideoblogi JB i przeczytał całą nonszalancję na temat Dividium tutaj na forum, to powyższe zdanie było programem w Dividium.

I tak będzie także w przyszłości, pomimo nowej strony internetowej lub nowej nazwy.

Naucz się: To, co słyszymy dzisiaj od Dividium - JB, jutro już nie będzie obowiązywać. Czy powinieneś powierzyć swoje pieniądze takiej organizacji?

Pozdrowienia CFO

Napisany przez manu-21
Cześć wszystkim,

Jestem jednym z poszkodowanych, który posłuchał 20-letniego doradcy bankowego, który teraz nazywa siebie doradcą finansowym.

@CFO / Osoby oszukane: Czy jesteście może w posiadaniu numeru referencyjnego (AZ) lub możecie mi powiedzieć, jak go uzyskać (Stuttgart - Pośrednik ponosi odpowiedzialność za szkodę)?

Chciałbym odwiedzić mojego prawnika w ciągu tygodnia.

Bardzo, bardzo dziękuję z góry!!!

Pozdrawiam Osobę Oszukaną XXXXVII

Napisany przez forsum

Oryginalna wiadomość od Forsuma z dnia 26.04.2009 r. (!) Wiadomość #83:

Witam drogich czytelników,

po konsultacji z „Dividium Capital” wszystkie środki znajdujące się na kontach DC zostały zabezpieczone, co oznacza, że straty są praktycznie wykluczone. Ponieważ nie tylko ja osobiście jestem świadkiem faktycznego prowadzenia transakcji handlowych, stanowczo potępiam wypowiedzi CFO i proszę o powstrzymanie się od takich dyskryminujących insynuacji.

Moim zdaniem to skandaliczne porównanie, dlatego apeluję do operatorów forum o usunięcie wpisu CFO.

DC jeszcze w tym tygodniu wyda oficjalne oświadczenie, że wszystkie fundusze inwestorów zostały zabezpieczone za pomocą weryfikowalnych zabezpieczeń bankowych, a nowy kapitał inwestorski będzie zabezpieczony odpowiednimi instrumentami bankowymi najwyższej klasy.

Ponadto DC podejmie kroki prawne wobec wszystkich osób rozpowszechniających nieprawdziwe informacje na temat koncernu. Jak wynika z moich informacji, odpowiednie oświadczenia o zaniechaniu zostały już złożone.

Pozdrowienia

Forsum

Komentarz zbędny !!!!

Pozdrawiam CFO

Oczywiście, zrozumiem, że niektóre rzeczy można bardzo dobrze zrozumieć. Jednakże wydaje się, że niektórzy zawsze chcą patrzeć na rzeczy z tej samej perspektywy, z której chcą je zobaczyć. Prawda czy fałsz, wiedza czy niewiedza, dla tych ludzi po prostu nie mają znaczenia. Mam nadzieję, że na końcu prawda zostanie odkryta we wszystkich szczegółach. Wtedy nawet moje wypowiedzi ulegną cudownej metamorfozie nawet u najbardziej zagorzalych krytyków i nie zdziwię się, jeśli nadal będą pojawiać się różne zwroty akcji. Proszę o cierpliwość! Nie potrwa już zbyt długo, zanim światło zajdzie wszystko. Koła boże mielą wolno!

Napisany przez CFO
@manu-21 Nie mam AZ, ale sądy są świadome odpowiedzialności pośredników, co najmniej od czasu sprawy Englera. Powinien być tego świadomy także twój prawnik. Doszło nawet do przypadku, w którym pośrednik systemu piramidy finansowej Englera po jego upadku pośredniczył w inwestycjach w Dividium. Również ten przypadek został rozpatrzony przez sądy, które zdecydowały na korzyść powodów. Perspektywa, że pośrednik zostanie pociągnięty do odpowiedzialności za szkodę spowodowaną w systemie piramidy finansowej Dividium, jest zatem duża. Czy jest w stanie zapłacić za tę szkodę oraz koszty sądowe, jest wątpliwe. W każdym razie warto podjąć kroki prawne, ponieważ tylko w ten sposób pośrednicy takich oszukańczych inwestycji będą zmuszeni do przemyślenia swojego postępowania. Pozdrawiam, CFO PS: @forsum Gdy dokładniej przyglądam się dacie twojej rejestracji, wiele się wyjaśnia: Wszystkie twoje wpisy należy traktować jako primaapryl, tak właśnie. Zwłaszcza ostatni był jakże boską inspiracją. Z tego wynika: Nawet kochający Bóg kocha realną satyrę!

Napisany przez manu-21
Dziękuję bardzo, CFO!

@Forsum: Przypuszczam, jak wielu innych, że także jesteś pośrednikiem Dividium.

Mam zamiar, podobnie jak Betrogener, szybko powstrzymać takie osoby.

Miłego dnia...

Napisany przez peterm

Panie z soi, zachowuje się Pan, jakby miał jednoznaczne dowody na to, że JB jest odpowiedzialny za ten skandal. W międzyczasie zrobiłem sobie małe rozeznanie i nie dziwi mnie, że tak właśnie nie jest.

Dzień dobry,

Drogi Forsum, znowu dał się Pan nabrać przez tych ludzi! Naprawdę powinien Pan nauczyć się skupiać na istotnych sprawach!

Oto dobre przykład: Istotne nie są żadne dowody, ale fakt, że Josef Blashchak uciekł z pieniędzmi inwestorów i teraz ich nie oddaje.

Cytat od forsum

[...]ponieważ koncepcja inwestycyjna Dividium przewidywała nawet zabezpieczenie przez złoto, co być może zostało Panu również przekazane przez swojego zarządcę.

Nieprawda. Rzekome zabezpieczenie złotem było już stopniowo przed końcem Dividium propagowane jako niepodważalny fakt - również przez Pana samego. Oczywiście bez dostarczenia jakichkolwiek dowodów na istnienie tego złota.

Cytat od forsum

Oszustwo niestety nie może być wykluczone w żadnej firmie, ale to pośrednik, który prawdopodobnie nie powinien ponosić za to odpowiedzialności, a w większości przypadków nawet sam stać się poszkodowanym, zamiast zmuszać do płacenia własnym kosztem prawdziwego oszusta, uważam również za przestępstwo.

Ja nie widzę tego jako przestępstwa. Pośrednik ma zawsze możliwość odwołania się do Dividium. Ponieważ poza miliardowymi zabezpieczonymi środkami na kontach Dividium, w ich sejfach znajduje się również tony złota, nie powinno to stanowić problemu.
Gdy patrzę na dane klientów i pośredników Dividium, widzę, że istnieje kilka osób o tym samym nazwisku i adresie. Jednak mało prawdopodobne jest, aby ktoś pozwał własnych członków rodziny.

Pozdrowienia
Piotr

Oczywiście, potrafię zrozumieć niektóre rzeczy bardzo dobrze. Jednakże wydaje się faktem, że niektórzy zawsze chcą patrzeć na rzeczy z tej samej perspektywy, z jakiej chcą je postrzegać. Prawda czy fałsz, wiedza czy niewiedza, dla tych ludzi po prostu nie mają znaczenia. Chciałbym, aby na końcu prawda została odkryta we wszystkich szczegółach. Wtedy moje wypowiedzi zdumiewająco przeszłyby metamorfozę nawet u najzagorzalszych krytyków, i nie zdziwię się, jeśli wówczas nadal wystąpią różne odchylenia. Proszę zaczekać! Nie potrwa już zbyt długo, zanim światło przeniknie ciemność. Młyny Boże mielą po prostu nieco wolniej!

Istnieje bardzo prosty sposób na znalezienie prawdy... Jednakże ten sposób wymagałby, że JB MA ZAINTERESOWANIE prawdą i stawi czoła organom ścigania. Jeśli i KIEDY JB byłby w stanie ZAWIĄZAĆ wszystkie plotki, które rozpuścił (takie jak zabezpieczenie złota i inne), wówczas można by ponownie rozważyć jego postawę jako krytyka. Jednakże do momentu jednoznacznego udowodnienia, co dokładnie działo się/zdarzyło się w Dividium, wypowiedzi forsuna/JB nie mają żadnej wartości.

JB/Dividium do tej pory nie przedstawił żadnego przełożonego dowodu. Forsum ciągle tylko zapowiada: Wkrótce wszystko się wyjaśni, Niedługo krytycy ucichną, Wkrótce światło przeniknie ciemność. itp... Jednak do tej pory nie ujrzałem żadnych dowodów... Dokładnie, DOWODÓW, drogi forsum... To znaczy dokumentów, które potwierdzają wypowiedzi Dividium przez oficjalne instytucje.

Dopóki nie zostanie przedstawiony jakiś dowód, obowiązuje to, co napisał schneemann:

forsuum, idź do domu!

Napisany przez forsum

Dzień dobry,

Mój drogi Forsum, znowu dałeś się omamić tym ludziom! Naprawdę powinieneś nauczyć się skupić na istotnych kwestiach!

Oto dobre przykład: Istotne nie są żadne dowody, a faktem jest, że Josef Blashchak uciekł z pieniędzmi inwestorów i teraz ich nie zwraca.

Źle. Miała miejsce rzekoma zabezpieczenie złotem już długo przed końcem Dividium, co, jak również sam potwierdziłeś, zostało uznane za niepodważalny fakt. Oczywiście, bez dostarczenia jakiegokolwiek dowodu na istnienie tego złota.

Nie uważam tego za przestępstwo. Pośrednikowi zawsze przysługuje regres wobec Dividium. A ponieważ na kontach Dividium oprócz miliardowych, zabezpieczonych aktywów znajduje się również tony złota w ich sejfach, nie powinno to stanowić problemu. Gdy spojrzę na dane klientów i pośredników Dividium, zauważam, że pojawia się tam kilka osób o tym samym nazwisku i adresie. Natomiast mało prawdopodobne jest, że ktoś pozwałby własnych członków rodziny.

Pozdrowienia
Peter

Jeśli tylko poświęciliby Państwo czas, aby zgłębić prawdę, doszlibyście do innych wniosków, tak jak ja. Ale aby rzeczywiście móc odróżnić dobro od zła, trzeba się ruszyć albo po prostu wiedzieć, jaka jest przyczyna jednego lub drugiego. Wydaje się, że niektórym krytykom, którzy strzelają z hebanem bez zastanowienia, zupełnie nie zależy na tym. Będziecie musieli przeprosić za niektóre sprawy, to jest definitywnie pewne, kiedy fakty ujrzą światło dzienne!

...i pozostaję przy tym. Pośrednik może jedynie sprawdzić umowy i firmę, ale nie to, co potem robi bank lub instytucja finansowa, która stoi za nimi. Uważam więc, że prawo pozwalające traktować pośrednika jako winnego sytuacji, za którą nie jest odpowiedzialny, nadal jest czystym akcjonizmem. Trzeba jednak zauważyć, że sądy obecnie podejmują istotne różnice. Gdy winni katastrofy DC zostaną ujawnieni, na pewno sprawy przybiorą inny obrót...

Napisany przez CFO
To musi być naprawdę dobra trawa, którą palą byli pośrednicy w sprawach Dividium. Musiała ona w jakiś sposób dotrzeć z libijskich zasobów do Rumunii. Inaczej nie potrafię wytłumaczyć sobie porównywalnego apokaliptycznego, wręcz biblijnego tonu ostatnich dwóch postów. Jeśli nie kilka osób straciłoby swoje pieniądze w oszukańczym schemacie Dividium, byłoby to śmieszne aż do bólu. Niestety, przy bezczelności takiego postępowania, zniknięciu JBa i teraz bezmyślnej reakcji jednej osoby, śmiech dusi się w gardle. @forsum Posty takie jak ostatnie dwa - wraz z nieszczęsnym kopiowaniem naszych postów - mogą być zamieszczane gdzie indziej, ale tutaj zdecydowanie nie pasują. Pozdrowienia Dyrektor Finansowy

Napisany przez peterm

Jeśli tylko poświęcisz sobie trud, aby zgłębić prawdę, doszedłbyś do innej wiedzy, jak ja.

Istnieje tylko jedna prawda, a ta ukazuje się na wyciągu z konta. Prawda ta jest sprawdzana przez poszkodowanych okresowo pod koniec miesiąca.

Cytat od forsum

...i trzymam się tego. Pośrednik może jedynie sprawdzić umowy i firmę, nie zaś to, co bank lub instytucja finansowa zrobi później. Dlatego nadal uważam, że prawo umożliwiające oskarżenie pośrednika za sytuację, za którą nie jest on odpowiedzialny, jest czystym akcjonizmem.

Sprawdzenie umów i firmy doprowadziłoby do ujawnienia następujących faktów:
a) Firma działa bez niezbędnych zezwoleń
b) Kierownictwo firmy działa na podstawie sfałszowanych życiorysów
c) Firma obiecuje nadzwyczaj wysokie zwroty bez ryzyka,
co jest samo w sobie niemożliwe.
d) Przedstawiciele firmy posługują się narzędziami (np. Akredytywami dokumentarnymi), które są często stosowane w systemach oszustw
e) Instrumenty inwestycyjne firmy są całkowicie nieprzejrzyste. Nikt nie może wyjaśnić, skąd takie zyski mogą pochodzić.
f) Umowy przewidują formę prawną joint venture, przez co
jasne jest, że - przynajmniej tutaj w Szwajcarii - wiele przepisów ochrony inwestorów nie obowiązuje.
g) Umowy są takie skonstruowane, że inwestor nie powinien ich zrozumieć.

Już jeden z wyżej wymienionych punktów powinien skłonić poważnego pośrednika do powstrzymania się przed dodaniem instrumentów Dividium do swojego portfolio.
W powyższej sytuacji uważam, że pośrednik zachowuje się co najmniej rażąco niedbale, sprzedając instrumenty Dividium.
Jeśli prokuratura ustali, że dany pośrednik zwerbował ponad dwudziestu klientów, później odzyskał swoje 10000 euro inwestycji, ale nie ruszył palcem dla swoich klientów, to granica oszustwa prawdopodobnie zostanie przekroczona.

Pozdrowienia
Peter M.

Napisany przez CFO
@peterm
Podziwiam Pańską cierpliwość wobec forsum. Odpowiedzialność pośredników jest dobrze znana od dłuższego czasu, istnieją też prawomocne wyroki w tej sprawie - zwłaszcza w przypadku Englera. Część z tych pośredników to ci sami. Można powiedzieć tylko jedno na ten temat: Urodził się głupi i niczego się nie nauczył!
Wpisy forsuma trzeba postrzegać jako swoisty ucieczka do przodu. Jednakże przewiduje on, że droga do przodu jest usiana minami przeciwpiechotnymi.

Pozdrawiam, CFO

Forsum przypomina jedną rzecz, mówiąc, że pośrednikom nie jest możliwe widzieć oszustom kart. Ale proszę, przecież to oczywiste, ponieważ nie mają żadnych sukcesów do pokazania.

Jednak Forsum znów się myli, uważając prawo uzasadniające odpowiedzialność w tym kontekście za czysty akcjonizm. BGH wymaga od pośrednika inwestycyjnego nie tylko, aby sprawdził prawdopodobieństwo modelu inwestycyjnego na podstawie dostępnych dokumentów (już na tej przeszkodzie upada instrument inwestycyjny DC); co więcej, BGH wymaga również oceny zdolności kredytowej emitenta. I na tej przeszkodzie na pewno upada JB, który tak chwali Forsum. Jego haniebna przeszłość i sprawa z fałszowaną sprawą powinny zniechęcać każdego myślącego racjonalnie do dawania JB pieniędzy na cele inwestycyjne.

Więc pozostaję przy swoim: Forsum, idź do domu!

Pozdrowienia od

Bałwana

Napisany przez ebi74
Cześć wszystkim,

ponieważ nie ma nic do wzięcia od mojego pośrednika, czy powinienem teraz zacząć próbę z likwidatorem czy nie?

Oferta zwiększenia opłaty związanej z sukcesem nie została zaakceptowana, nie chcę inwestować więcej pieniędzy, jeśli szansa na uzyskanie jeszcze czegoś jest zbyt niska.

Dzięki i pozdrowienia.

Napisany przez CFO
@ebi Moją wiedzą jest, że termin na zgłaszanie roszczeń wobec upadłych szwajcarskich firm już minął. Dlatego uważam, że teraz mało przynoszącym sukcesy pomysłem jest zgłaszanie roszczenia u likwidatora. Ponadto spodziewa się, że dywidenda upadłościowa wyniesie poniżej 5%. Jeśli 2% tej dywidendy będzie pochodzić z aktywów możliwych do zbycia (np. meble biurowe itp.), to przy wkładzie 10000 euro otrzymasz tylko 200 euro. To także nie jest żadne rozwiązanie. W przypadku pośrednika sytuacja wygląda inaczej. Jeśli roszczenie zostanie zgłoszone, nie ulega ono przedawnieniu. Istnieje szansa, że zostanie odzyskane pieniądze (np. zapis w testamencie itp.). Dlatego dochodzić swoich praw, zgłaszać roszczenie, przypuszczać o jego istnieniu. Często roszczenie może zostać sprzedane profesjonalnemu biuru windykacyjnemu. Wtedy podejmują oni wszelkie możliwe kroki w celu jego odzyskania. Powodzenia! Pozdrawiam CFO

Napisany przez CFO
......i teraz staje się jeszcze bardziej groteskowe!

Po tym, jak instytut wymieniony w poniższym liście znalazł się na Czarnej Liście Dividium w zeszłym roku, teraz zajmuje się windykacją dla Dividium.

https://www.deasa-Dom.com/fileadmin/u...6.03.11_dt.pdf

To można nazwać cudowną przemianą.

Zgodnie z listem (który otrzymało oczywiście wszystkich 1700 wierzycieli Dividium), - inwestorzy, którzy zostali oszukani przez Dividium, powinni przekazać 10% kwoty przestępstwa. Na zarejestrowaną w Santo Domingo firmę (tj. stan prawny!).

List ten daje nadzieję, że nadal powinny być dostępne pieniądze lub że od dłużników z Czarnej Listy można odzyskać pewne kwoty. Nadzieja umiera ostatnia.

Moja opinia: Jeśli faktycznie doszło do kontaktu Deasa / JB, to jest to prosta forma dodatkowej działalności na plecach już oszukanych osób.

Moja dalsza rekomendacja: Dochodzić środków od pośredników za pośrednictwem prawników. Dividium i JB to tylko gorące powietrze, nie będzie można nic od nich uzyskać, również nie za pośrednictwem karaibskich biur windykacyjnych. Radziłbym trzymać się z dala od tego i w żadnym wypadku nie wpłacać pieniędzy. To dodatkowo i definitywnie stracone.

Pozdrawiam CFO

PS: Prawdopodobnie to była biblijna zapowiedź Forsuma. Jeśli tak, to się nie udało
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 41

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata