Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Temat: Dividium Capital Ltd.

Napisany przez schneemann
Bardzo interesujące, co takie rzeczy wychodzą na jaw. Jednak nie dziwi mnie to specjalnie. Pogrążanie w kłopotach finansowych własnego syna nadaje całej sytuacji nową jakość. Relacja między matką a synem jest teraz prawdopodobnie bardziej lub mniej nadwątlona.

Napisany przez Betrogener
Schneemann, z tym podszorowanym stosunkiem też tak sądzę. Mój doradca majątkowy napisał mi wtedy: Przecież jesteśmy przyjaciółmi i czy teraz pokazuję moją prawdziwą twarz - śmieszne, prawda, po tym jak moja emerytura została przegra w sytuacji zagrażającej mojemu życiu.

W jakiś sposób wszyscy ci ludzie wyraźnie nie mają właściwego odczucia dla realistycznych rzeczy i absolutnie żadnej świadomości popełnionego przestępstwa. Inaczej nie potrafię wyjaśnić bezsensownych postów na forsum. Zgodnie z zasadą: Bo nie może być tego, czego nie może być.

Napisany przez CFO
Cytat na 10.5. (!):

Po prostu poczekajmy, aż zostaną opublikowane najnowsze ustalenia. ...... ......Jestem pewien, że również Ty będziesz zaskoczony wynikiem!!!

Nie, nie jesteśmy zaskoczeni, że forsum zniknął z pola widzenia, ponieważ nie ma ani nowych ustaleń, ani cudownych niespodzianek. Zarówno likwidacja firm, jak i dochodzenie w sprawie oszustwa Dividium zajmują sporo czasu. Dlatego jako inwestor nie oczekiwałbym zbyt wielu niespodzianek, a jeśli już, to raczej na kolejne negatywne wieści dotyczące kręgu JB / Dividium.

Pozdrawiam CFO

Napisany przez peterm
Czy Pani R. z Albstadt to Forsum, nie wiem. Jednak z moich dokumentów wynika, że istnieje rzeczywiście Pani R. z Albstadt wśród pośredników Dividium. Była dość aktywna i zwerbowała ponad 80 innych inwestorów. Ponieważ jest zarejestrowana pod firmowym nazwiskiem, w którym prawdopodobnie działała jako dyrektor z jednoosobowym upoważnieniem do podpisywania, możliwe, że działała nawet w imieniu tej firmy. Ta firma nadal istnieje pod zmienioną nazwą i nową siedzibą. Została zwerbowana bezpośrednio przez Achima Volka. Ze względu na jej bardzo niski numer konta inwestycyjnego (225), zakładam również, że informacja, iż była już bardzo wcześnie zaangażowana, jest prawdziwa. Wreszcie, nie znalazłem żadnej transakcji dla tego konta. Wygląda na to, że kobieta była wystarczająco bystra, żeby nie inwestować osobiście. Pozdrawiam serdecznie, Peter

Napisany przez verlorene zeit
nasza pani r. roztrwoniła pieniądze swojego syna, który miał siłownię z jego partnerem panem m. Kiedyś była związana z panem av, tak samo jak pani k, była dziewczyna, a potem żona gv. Sales manager, która obecnie współpracuje z panem w., teraz pełniącym funkcję kontaktową dla dividium, uprzednio prowadziła interesy dla swojego syna. Tam już zainwestowała pieniądze z Liechtensteinu. W Turcji również. Potem miała dziwacznego adwokata z jej regionu jako partnera. Ma pojęcie o finansach tak jak nasze dziecko o handlu fx. Każdego miesiąca przelała na swoje konto 25 000 euro, najpierw do UBS, potem do PostFinance, całkowicie zdalnie. Numer depozytu jej syna z pewnością był gdzieś między 103 a 105, od 101 to się zaczęło. Pierwszy to był lekarz av.

Cześć stracony czas,

jako jedna z najlepszych osób obeznanych w tej sprawie, mam pytanie:

Czy znasz Globe Advantage AG lub Ullricha Günthera w Zurychu?

Dziękuję za odpowiedź, a jak trochę więcej się dowiem, to prawdopodobnie też się do Ciebie odezwę.

Napisany przez forsum

Cytat dla forsum z 10.5. (!):

Po prostu poczekajmy, aż najnowsze odkrycia zostaną opublikowane. ...... ......Jestem pewien, że nawet Ty będziesz zaskoczony wynikiem!!!

Nie, nie jesteśmy zaskoczeni, że forsum zniknął z horyzontu, ponieważ nie ma ani nowych odkryć, ani cudownych niespodzianek. Proces likwidacji firm oraz śledztwo w sprawie oszustwa Dividium zajmują dużo czasu. Dlatego jako inwestor nie podążałbym zbyt mocno za niespodziankami, a jeśli już, to raczej za kolejnymi negatywnymi doniesieniami związanymi z kręgiem JB / Dividium.

Pozdrawiam CFO

Nie zniknąłem z horyzontu, jestem po prostu obecnie zajęty czymś innym.. i po prostu poczekajmy na publikację najnowszych informacji!!!

Czy nowo narodzone w tym tygodniu będą tego doświadczać, co sądzisz?

Napisany przez CFO
@forsum
Jeśli zajęcie czymś innym oznacza odsuwanie niezadowolonych inwestorów z Dividium, to mogę zrozumieć, dlaczego jesteś bardzo zajęty.

@Betrogener
Może nie nowo urodzeni w tym tygodniu, ale może ich wnuki. Mieliśmy pewne doświadczenia z czekaniem ze strony forsum. A od Einsteina wiemy: Czas jest relatywny.

Pozdrawiam, CFO

Napisany przez forsum

@forsum
Jeśli jesteś zajęty odrzucaniem niezadowolonych inwestorów w Dividium, to rozumiem, że jesteś bardzo zajęty.

@Oszołomiony
Może nie nowonarodzeni w tym tygodniu, ale być może ich wnuki. Z forsum mamy doświadczenie z oczekiwaniem. I od czasów Einsteina wiemy: czas jest względny.

Pozdrawiam CFO

To, co ewentualnie celowo robisz, na skali oceny 1-10 dostałoby gładkie 10, jedni mogą to tak a drudzy inaczej oceniać. Uważam jednak, że poprzez swoje nieprzemyślane interpretacje do znacznego stopnia przyczyniłeś się do rozpływających się wypowiedzi kolegów. Każdy może zrobić swoją opinię na temat twojej interpretacji mojej wypowiedzi (że jestem bardzo zajęty czymś innym), jeśli oczywiście jest to jeszcze możliwe bez uprzedzeń. Wydaje się, że faktycznie z wszystkimi środkami próbujesz od samego początku zapobiec lub inaczej mówiąc, nie ma instrumentu, którego byś nie użył przeciwko Dividium, aby normalni czytelnicy nie zauważyli, co naprawdę się dzieje. Na szczęście nie każdy się na to nabiera. Niestety nie ma tutaj wyłudzania, ponieważ nikt na tym nie zyskuje... Twoja ewentualna radość z szkody prawdopodobnie też nie potrwa długo, ponieważ to, co zostało zapowiedziane, nadejdzie, nawet jeśli zajmie trochę więcej czasu!!!

To na pewno jest więcej niż nudne i żenujące, co wygadujesz - faktycznie nie ma - nasza babcia zawsze mówiła, że nie wolno kłamać - gdzie jest kupa psa, tam też wejdziesz - co trzeci to winni intryganci - oszuści - oszuści, zabawne, prawda? 5 osób miało dostęp do pieniędzy - czy sami się oszukiwali? 2 byli trusteeami, dlaczego po prostu nie wyjaśnicie, że jesteśmy zbankrutowani i koniec, nigdy nie wpadasz w kłopoty finansowe przez innych, istnieją zasady ekonomii, ale nie dla kopaczów czy tłoczących - to takie samo jakby dać naszą babcią w wieku 99 lat do zarządu firmy - jbl i av są bankrutami, chciałbym wspomnieć o tego, śmieję się z mirze shab, czytaj helvetia security house złożył wniosek o upadłość i wydał obligacje z jednego oddziału z 3 bankomatami royalbank of scotland i hindusem za ladą jako zabezpieczenie w kensington w londynie, wszystko fejki, pozdrawia prokuratura lugano, a hiszpański bank prywatny, gdzie ktoś wziął 1 mln, śmieje się do dzisiaj, ci dwaj panowie mieli znajomości w dziedzinie finansów, tak jak mój uczeń, wspominam tylko atlas, do tej pory się śmieję, jbl nigdy nie był w usa jako broker, tylko w więzieniu, fso z Wyspy Man nigdy nie zaakceptowało jego badania należytej staranności, są na czarnej liście na całym świecie, wszystko przez innych, nie lubię władz, ale głupie też nie są, pozdrowienia stracony czas

Napisany przez forsum

forsum es ist ja mehr als langweilig und peinlich was sie von sich geben - fakten gibt es definitiv nicht - unser oma hat immer gesagt du sollst nicht luegen - wo ein hundehaufen ist trittste in den naechsten - alle dritte sind schuld intriganten - abzocker - betrueger nur komisch 5 leute konnten ueber geld verfuegen - haben die sich selbst uebervorteilt? 2 waren treuhaender warum nicht einfach erklaeren wir sind pleite und das war es niemals kommt man wegen dritten in finanzielle not gesetz der betriebswirtschaft gibt es aber bei baggerfahrern und drucksetzern nicht ins gehirn ist das selbe, als wenn ich unser oma mit 99 jahre in einen firmenvorstand setze - jbl und av sind pleite errante moechte ich erwaehnen mirze mal shab lesen helvetia security house hat konkurs angemeldet und stellt bonds von einer filiale mir 3 bankautomaten der royalbank of scotland aus und einem inder hinter dem schalter als sicherheit aus in kensington london alles fakes staatsanwaltschaft lugano laesst gruessen und die spanische privatbank wo einer die 1 m abgegriffen hat lacht sich noch heute ins faeustchen
die beiden herren hatten kentnisse im finanzwesen wie mein azubi ich sage nur atlas lache ich mich noch heute scheckig jbl war nie in der usa als broker nur im knast die fso von isle of man akzeptierte nie seine due dilligence die sind weltweit black listed alles wegen dritten ich mag keine authorities, aber doof sind die auch nicht gruss verlorene zeit

Jeśli nadal nie masz żadnych faktów, oznacza to, że nie masz nic wspólnego z tą sprawą i być może uczestniczysz w tym forum z jakiegoś powodu, którego ewentualnie kiedyś nam ujawnisz. Bardziej niż prawdopodobne jest jednak, że inni zrobią to w odpowiednim czasie...

Napisany przez CFO
@forsum
Masz rację w jednym - Dividium nigdy nie miało racji bytu, a my nigdy nie mieliśmy prawa do jego kontynuacji - wszystko inne to bzdura. Po raz dwieście osiemdziesiąty szósty jest zasugerowane, że wszystko potoczy się tak, jak musi, choć nie wiadomo, co to oznacza.

Twoje komunikaty są tak puste jak dziury w szwajcarskim serze Emmental - ale ty jesteś jedyną osobą, która tego jeszcze nie zauważyła. Być może masz takie same oczy jak JB.

Pozdrowienia, CFO

Napisany przez forsum
@forsum
W jednym masz rację, Dividium nigdy nie miał uzasadnienia bytu, a my nigdy nie mieliśmy prawa kontynuacji - wszystko inne to bzdura. Po raz 286. podkreśla się w sposób ukryty, że to się stanie, jak musi, cokolwiek by to nie znaczyło.

Twoje komunikaty są tak puste pod względem treści, jak dziury w szwajcarskim serze Emmentaler - ale ty jesteś jedynym, kto tego nie zauważył. Być może masz jak JB problemy z oczami... albo po prostu lepsze źródła informacji.

Pozdrawiam CFO

Cześć Forsum, zupełnie nie znoszę groźb. Ludzie powinni raczej powiedzieć mi, kiedy i gdzie, chętnie spotkam się w połowie drogi. To jest łatwiejsze. Społeczeństwo dominikańskie wokół Pana S. o wątpliwej reputacji jest żałosne. Mam swoich przyjaciół w innych dziedzinach dla takich spraw. Zresztą, to mnie obrzydza. Jestem kulturalny, zawieram umowy i ich przestrzegam, w przeciwieństwie do innych. Podaj jeszcze raz imię i adres, a będziemy na miejscu. Istnieje numer w Forever, na który może trafić twoja groźba. Niech to będzie jak wrzód na żołądku. Zawsze uważnie stracony czas, prawda musi pozostać prawdą. Blabla, mówi mi moje dziecko codziennie, ale ono jest jeszcze małe. Śmieszne. Zdecydowanie dystansuję się od przemocy, z pewnością NIGDY nie dam się zastraszyć. To świadczy o jakości postów Forsum. Kiedy brakuje przekonujących argumentów, próbuje się kontynuować groźbami. Jak żałośnie można się jeszcze prezentować. Panie W. i Pani R., pozdrowienia dla Józefa. Być może wczoraj nawiedził go Duch Święty i przyniósł nowe mądrości.

Napisany przez CFO
@forsum
Jako były pośrednik w tej piramidzie musisz mieć lepsze informacje. Wątpię jednak, że te informacje pomogą zwrócić oszukanym ich pieniądze. Dzięki Twoim informacjom wiesz przynajmniej, w jakich odstępach czasu próbuje się uspokoić inwestorów.

Tymczasem możesz pisać, co chcesz - wszystko to już jest traktowane jako kawał. Czekamy tylko na tzw. stopień głupoty. Ma on również skalę od 1 do 10 (1 = dość znośny / 10 = bardzo głupi). Twoje wpisy od 1.7.2010 dostaną ode mnie wszystkie pełną 10.

Pozdrowienia CFO

Tragiczne, do jakich ciemności trzeba było i trzeba wciąż zapuszczać się. Pani R. zawsze zostawiała swoją kartę kredytową w biurze, zarządzaną przez członka gminy Zion. Forsum jest ograniczony finansowo. Każdy jest do kupienia. Ale tam, gdzie nic nie ma, nie można niczego znaleźć. W szkole nic nie wzbogaca, uważa się za wypracowanie rozważne fakty, w przeciwnym razie zamilczeć, to gadulstwo kobiet jest żałosne, albo mam albo nie mam, to jak w sklepie, kasjerka daje kasę forsum, jak głupi muszą być inni uczestnicy forum. Myślę, że wszyscy są bardzo wykształceni, po prostu nie głupi, bo inteligentni, dlaczego nasz JBL zanurza się ma lęk, że się za to osobiście wezmę i nie będę przypisywać winy innym, ale zawsze był człowiekiem, który nie chce brać odpowiedzialności i chce zrzucić wszystko na innych, sprawdź ostatnie przewinienie wyrwanie parkometrów w Austrii, chętnie umówię się osobiście, termin i adres można omówić rozsądnie i zgodnie z przepisami prawnymi, ale już wiem, że wynik będzie zerowy z dodatkowymi 25 000, prosić o informacje na temat tego, jak chciał oszukać kolegów z więzienia o sumę ubezpieczenia na życie 600 000. On odwiedzał go w zakładzie karnym w Hagen, a potem w Gelsenkirchen, tylko ten drugi nie był usposobiony na tę sztuczkę, mówię tylko o jednym miejscu w Zagłębiu Ruhry

Napisany przez CFO
Właśnie przeczytane:

Dividium Capital Asset Management AG w likwidacji,
w Frauenfeld,
CH-440.3.021.988-3, spółka akcyjna (SHAB Nr. 200 z
15.10.2009, strona 18, Publ. 5295942). Likwidacja zakończona. Społeczeństwo zostanie skreślone z rejestru. Numer rejestru dziennej aktywności 2530 z dnia 08.06.2011 / CH-440.3.021.988-3 / 06202530

Kolejny ważny krok we właściwym kierunku dotyczący Dividium. Ciekawe byłoby dowiedzieć się, jaka była wysokość dywidendy likwidacyjnej, 0%, 0,5% czy może nawet 1%.

To samo będzie teraz miało miejsce z wszystkimi spółkami, proces będzie przebiegał bardziej lub mniej szybko.

Pozdrowienia CFO

Napisany przez peterm

lub po prostu lepsze źródła informacji.

Cytat od peterm

Dividium nadal znajduje się na liście niewyraźonych instytutów.
Dividium nadal jest w fazie likwidacji.
Pieniądze inwestorów są nadal stracone.
Międzynarodowy nakaz aresztowania przeciwko Blashchakowi nadal obowiązuje.

Wiem, że nie powinno się się cytuje samemu siebie, ale ponieważ nie mam ochoty formułować tego samego za każdym razem od nowa, zrobię to mimo wszystko.

Jak widzisz, nasze źródła informacji są absolutnie aktualne i niezawodne.

Pozdrowienia
Peter

panowie jbl i av są na czarnej liście na całym świecie, jak mają prowadzić legalne interesy, skoro mają zakaz wykonywania zawodu w Szwajcarii, wciąż są w trakcie narkotyków, a w innych miejscach nie ma żadnych możliwości biznesowych, nawet na Majorce jest zakaz prowadzenia działalności, zawsze można spróbować w afrykańskich państwach, takich jak Nigeria, na pewno będą entuzjastycznie przyjmować nowe interesy, znajdują się w dobrym towarzystwie, obiecują wiele, a potem nie dotrzymują słowa

@ verlorene Zeit:

Ten pomysł zgłosiłem już wcześniej. Połączenie z Nigerią mogłoby dać JBL i AV zupełnie nowe pole działania.

Jako wabik lub model inwestycji proponuję ponownie wydobycie coltanu w Afryce Środkowej. Nasze główne bohaterowie znają się przecież doskonale na sprawach górniczych.

Jednak AV i JBL muszą zdawać sobie sprawę, że obyczaje tamtejsze nie zawsze są porównywalne z naszymi. Z długoterminowego punktu widzenia być może zdrowszym rozwiązaniem będzie zjeść śniadanie za darmo na koszt państwa w Niemczech, niż przeforsować się jako gość jednego z tamtejszych władców.

Decyzję muszą jednak podjąć AV i JBL sami, my tutaj możemy tylko złożyć propozycje. Ponieważ DC zostało całkowicie zlikwidowane, konieczne jest pilne znalezienie nowego modelu biznesowego.

Pozdrowienia od
Bałwanka

Nie sądzę, że jest to zdrowe. Był tam essenstraeger i zinker. Nie był tam popularny. Przegrał z Gauweilerem w Heißen Stuhl na Sat 1, jak tak często w życiu. Genialne było sprzedawanie kamieniołomu w Dubaju, który nigdy nie istniał. Nie wiem, czy coś takiego istnieje tam, a sprzedawanie go z 100% zyskiem w ciągu roku. Każdy głupi wie, że w Dubaju trzeba mieć licencję koncesjonarza. Ten miałby wtedy 51%. To model z dnia na dzień, być może pod nową nazwą, by znowu oszukiwać ludzi. Uważam, że to zachowanie jest po prostu nie do przyjęcia.

@verlorene Zeit:

Co można jeszcze powiedzieć na ten temat? Oszust pozostaje oszustem... Przynajmniej pozostaje wierny swojej sztuczce i skupia się na handlu górniczym, nawet jeśli mogą to być prawdziwe numery na powietrzu.

Dla pokrzywdzonych inwestorów to żadna pociecha, co pozostaje to rozczarowanie tym, że widok wysokich zwrotów nie dopuścił wątpliwości. Dopiero gdy to się zmieni, typy takie jak JB czy AV mają trudności ze swoimi modelami oszustw. Ponieważ poza kilkoma prywatnymi lokatami i bardzo ryzykownymi operacjami bankowymi oraz giełdowymi nie ma praktycznie żadnych inwestycji o wysokich zwrotach. Istnieją tylko schematy piramidowe lub takie modele jak DC, które nawet nie były schematem piramidowym, ponieważ od samego początku przewidywane były tylko wpłaty, a nie wypłaty. Schemat piramidowy natomiast żyje z wypłat z świeżo pozyskanych środków.

Miejmy nadzieję, że srebrne kajdanki zatrzymają odpowiedzialnych i ich współtowarzyszy wkrótce. Tego życzą sobie poszkodowani.

Pozdrowienia od bałwanka

Cześć drodzy uczestnicy forum,

Uważam, że sensowne jest podzielenie się z Wami postępami w mojej sprawie:

Po zdecydowaniu się na pozwanie w Szwajcarii, byłem mile zaskoczony szybkością reakcji szwajcarskiego adwokata. Po tygodniu znał on moją sprawę praktycznie lepiej niż moja niemiecka adwokat przez 19 bezsensownych miesięcy. Niemiecka sędzia zrzekła się właściwości w ciągu pół godziny, ponieważ podpisałem umowę o zarządzanie majątkiem przypadkowo w Zurychu. Został zatem zmarnowany cenny czas.

Ale nie da się tego już odwrócić. Dzięki szwajcarskiemu adwokatowi odzyskałem trochę odwagi. Ponieważ jest on opłacany przez moje ubezpieczenie ochrony prawnej, nie miałem dużej swobody wyboru w Szwajcarii. Teraz, patrząc wstecz, dokonałem jednak bardzo dobrej decyzji - również jeśli chodzi o szybkość.

Dziękuję więc szybkim Szwajcarom - są naprawdę szybcy.

Wasz
Oszukany

Napisany przez CFO
@Oszukany

Co za przykład dla wszystkich oszukanych przez Dividium. To powinno dodać im odwagi, aby postępować podobnie. Nawet jeśli to dobrzy koledzy lub nawet krewni, którzy wciągnęli cię w tę sytuację - tylko dzięki pozwy możemy doprowadzić cały brud na światło dzienne.

Trzymam za ciebie kciuki, że w ten sposób uda się jeszcze coś odzyskać, a co ważniejsze, że oszuści zostaną skazani prawomocnie, przynajmniej w Szwajcarii. Żeby wszystkim było jasne, że w twórcach (nie managerach) Dividium tkwi wysoki stopień przestępczej energii.

@Bałwan

Masz rację. W zasadzie można by obniżyć aferę oszustwa Dividium do próby piramidy finansowej. JB nie zasługuje aż na takie zaszczyty. Prawdopodobnie beneficjentami tych "piramid" są on sam i jego najbliższe kręgi wierzycieli - po prostu na więcej nie było go stać.

Pozdrawiam CFO

Do: No więc tak, zawsze rozumiałem system piramidy finansowej tak, że ​​starych inwestorów obsługuje się świeżymi pieniędzmi nowych uczestników, co przez jakiś czas działa, ale w końcu wymyka się spod kontroli, ponieważ trzeba również udawać zwroty (czyli wypłacać) i obsługiwać pośredników prowizjami. Tylko wtedy można zdobyć nowych inwestorów i przekonać dotychczasowych inwestorów do ponownego wejścia z jeszcze wyższymi wkładami. System pochłania więc sporo pieniędzy i może działać długoterminowo tylko wtedy, gdy uda się osiągać ciągle rosnące wyniki sprzedażowe. Kto więc planuje zainicjować system piramidy finansowej, ten musi już dobrze liczyć i przede wszystkim umieć dobrze zarządzać pieniędzmi. Ale jak można było przeczytać tutaj na forum, oszuści byli tak bardzo nastawieni na siebie, że nawet pośredników obsługiwali niepunktualnie lub nawet nieprawidłowo. Jest to wyjątkowo głupie, ponieważ pośrednicy są jak pomocnicy, których zawsze szuka się na wesołym miasteczku. A jeśli kasa nie przychodzi na czas, to znikają równie szybko, jak się pojawiły. Bez tych podróżujących karuzela nie kręci się. Dlatego system JB lub DC musiał być zaplanowany w taki sposób, aby szybko zarobić dużo pieniędzy. Wypłaty były oczywiście nieprzewidziane. Ale można to zrozumieć, bo luksusowe ciągniki - przepraszam, oczywiście luksusowe samochody - kosztują dużo pieniędzy. A co dopiero duże imprezy. Nadal mam ubaw, kiedy myślę o zabawnych zdjęciach pingwinów w muchopodobnych i białych szalach - po prostu cudowne! Z radosnymi pozdrowieniami Bałwan

Napisany przez CFO
@schneemann
Jeśli nie byłoby poważnego tła - licznych oszukanych - to stworzenie byłoby naprawdę wielkim śmiechem. Przede wszystkim JB jest największym komicznym elementem, ze swoim byłym występem internetowym i legendarnej Gali Pingwinów, tj. Gali Samochwalstwa. Założę się, że nigdy wszystkie rachunki nie zostały opłacone!

Coś rzuca się w oczy przez cały ten czas: mimo że JB posiada tutaj na forum własne - bardzo prawdopodobnie z fałszywymi informacjami - konto, nie napisał ani jednego posta, aby się z nami podzielić. Za to zrobił sobie wiele razy kpinę z siebie za pomocą swoich licznych audio- i wideoprzesłań. Tutaj na forum jedynie wysłał swoich sługusów do walki, tj. do kpin, bo sam był chyba zbyt dumny. Nie muszę podawać żadnych pseudonimów . Jedynie uwaga: Nie zawsze było tu rycersko.

Cóż, tchórzostwo z pewnością nie jest cnotą, a już na pewno nie jest skuteczną strategią biznesową.

Może to jest mądrość życiowa JB: Przeżyć życie za pomocą licznych osobistych i zawodowych kłamstw (Ciężko chory i kopalnie złota).

To także rodzaj......, ale bardzo specyficzny!

Pozdrawiam CFO

od 1933 do 1945 istniał także despotyzm. JBL zawsze był tchórzem, ale nie widzi swojego oszustwa, tylko inni są winni. Miał kontrolę nad wszystkim, nadzorował wszystkie płatności każdego dnia, udawał głupca i uciekał. Nic nie używa zającowi przed myśliwym, tylko wrodzona upartość, utrata rzeczywistości jest jego cechą charakterystyczną.

Nie ma poczucia niesprawiedliwości.

Ale gdy go masz i jest obecny, jest jak małe dziecko na telefonie i w internecie, biały rekin i w obecności małego chłopca duchowo i odważnie.

@ verlorene Zeit:

Czy chcesz powiedzieć, że Josef zaniedbuje rzeczywistość? Być może dlatego zmienił swoje imię...

Ludzie jak JB zawsze istnieli i zawsze będą istnieć. Mam nadzieję, że inwestorzy będą lepiej się informować, zanim oddadzą swoje pieniądze oszustowi obiecującemu złote góry.

Jak już wspomniałem, mam nadzieję, że go wkrótce schwytają i spędzi kilka lat w więzieniu. Wtedy może sprzedawać swoje lotne interesy w celi. A jeśli - jak się można było spodziewać - to się nie uda, przynajmniej nie będzie mógł uciec.

Pozdrowienia od
Bałwanka

Ja, to chcę wyrazić, najpierw czciciele diabła, potem Świadkowie Jehowy, następnie na wspólnotę Syjonu despotyczni cholerycy, aż JBL nie dostanie domu opieki, kontynuuje działania bez względu na innych. Znam całe jego życie zawodowe - w biurze zatrudnieni byli tylko słabeuszki ze wspólnoty Syjonu, kilku Szwajcarów na pozór, pan B., który nic nie umiał, nie potrafił, a zarabiał 13 000 CHF miesięcznie plus samochód służbowy, również nie wiedział, co powinien robić, ale za takie pieniądze można kręcić kciuki przez 8 godzin. Inny B., Amann z małej wspólnoty, zarabiał 16 000 CHF miesięcznie za 3 halowe dni obecności.

Napisany przez Amen
Cześć wszystkim uczestnikom,
czy ktoś miał pozytywne doświadczenia z firmą Deasa? Osobiście nie podpisałem umowy, ponieważ pan Gass nie zgodził się na mój pomysł podziału 50/50% potencjalnie odzyskanego kapitału. Do tamtej pory nie było nic poza kilkoma podejrzanymi papierami wartościowymi. Według pani Forsum, jednak powinno być fizyczne złoto zaparkowane w Dubaju.???? Dlatego też międzylądowanie w Dubaju, zanim ruszymy dalej do Hongkongu???

Pozdrowienia, Amen

@ verlorene Zeit:

No cóż, zaczyna się powoli wyłaniać, gdzie znikają pieniądze inwestorów. Wysokie wynagrodzenia i samochody służbowe dla nic nie robiących oderwanych od rzeczywistości, to może trwać tylko tak długo, jak długo można pozyskiwać nowe środki od inwestorów.

Śmiało opowiadaj więcej ze wewnętrznego kręgu, organy ścigania z pewnością z zainteresowaniem to czytają.

Pozdrawiam
Schneemann

Nie musisz się martwić, dostaną informacje zanim trafią na forum. Co do Amen w Dubaju, zapytania o złoto są ograniczone, znam osobiście największego handlarza złotem, który zawiera maksymalnie transakcje na 2 miliony. Pozdrowienia dla jbl

Napisany przez CFO
@amen
W międzyczasie wiemy: Wypowiedzi Forsuma mają wartość prawdy równą zeru. Więc nie ma również złota w Dubaju ani gdzie indziej. Jeśli coś wartościowego istnieje, to z pewnością nie jest to dostępne dla oszukanych.

Tuż za Braci Grimm, Forsum zostanie zapamiętany jako drugi największy baśniopisarz w historii. Przebija go tylko JB.

Pozdrawiam, CFO

Tylko to złe jest tym, że jbl wierzy w swoje bajki, ja też wciąż wierzę w Mikołaja i zająca wielkanocnego, nie ma tam nic, jest to absolutny relikt przeszłości w ucieczce doktora Kimbela, uciekającego z Majorki, który opłacił wynajem samochodu dla swojego brata, miał kiedyś jeden do dyspozycji, trzeba było nawet wskoczyć do niego w skafandrze nurkowym Can Pastilla wypożyczalnia samochodów pojazd ledwo przejechał 5 km, zanim się zepsuł, i kupowanie statków, nawet kamizelki ratunkowe nie pomogą, to wszystko wielkie kłamstwo, nie ma pojęcia o finansach, jak moja babcia zarządza swoją skarpetką oszczędnościową, pozwolił swojej miłej żonie Z. nawet przejąć kontrolę, zanim jego były kierowca ciężarówki o zarobkach 14 000 CHF i współwyznawca uspokoił sytuację, w zamian dostała pieniądze, które trafiły do Ukrainy, do jej także skazanej matki

@ verlorene Zeit:

Dlaczego nie napisać scenariusza opowiadającego historię DC? Z tego przekrętu mógłby powstać film. Dochody z jego dystrybucji mogłyby zostać przekazane do funduszu i następnie wypłacone poszkodowanym - ale nie w postaci fizycznego złota ani z zyskiem w wysokości 2-3% tygodniowo, tylko po prostu w euro lub frankach szwajcarskich.

Pozdrowienia od
Bałwana

Mógłbym to zrobić, nie miałbym też żadnych problemów z przekazaniem opłaty inwestorom. Wierz lub nie, znam się na wszystkim: międzynarodowych inwestycjach, dzieleniu się zyskami oraz sprzedaży materacy JBL AV GK. Nie ma dla mnie tajemnic ani innych barbarzyńców.

Napisany przez Amen
Cześć stracony czasie,
jeśli już piszesz scenariusz, proszę nie zapomnij o następujących rzeczach: rzekoma kariera handlowa JB, otwarcie kont na Majorce i Tangerze, fundusz węglowy w kopalni, ostatni krzyk o jeszcze więcej pieniędzy w marcu bieżącego roku i ponowne żądanie pieniędzy od Deasa i wiele innych.

Pozdrowienia Amen

hallo amen tanger nie znam, znam także kopalnię, ale życiorys jb znam pracownik w ojcowiznie różne kierowanie koparkami i hartz 4 i nowa orientacja jva na życzenie mogę przesłać cv jbl ma tyle wiedzy o giełdzie, transakcjach prawnych i prawie co mój pies i moje dziecko tylko ten burdel z resztkami złota pośredniczony przez firmę w Bernie i wyspę na Alasce, gdzie co roku dowożone jest złoto odbywa się tam tylko rolnik z owcami, poza tym jest tam tylko lód i trawa oraz jego kopalnia złota mining hope, atrakcja turystyczna, gdzie sprzedawane są kawałki złota i opłacany jest wstęp, złoto jbl nie ma żadnej wiedzy, słucha wiadomości i powtarza bzdury z nadajnika i uważa, że ma wiedzę, to byłoby interesujące scenariusz, potrzebny jest scenarzysta, na żądanie krótki prywatny mail

Napisany przez CFO
@amen und @verlorene zeit

Eigentlich hatte JB mit dieser Plattform und den Zeitungsberichten aus Mallorca schon zuviel Publizität.

Solchen LL-Typen (LL steht für double looser = Verlierer auf der ganzen Linie) darf nicht mehr Aufmerksamkeit geschenkt werden, die sollten irgendwo in der Versenkung verschwinden.

Mit seinen vermeintlichen Charity Programmen in Afrika und Zion Gemeinde Augsburg hat er sich schon zur Genüge - sogar zum Überdruss - aufgespielt.

Wenn JB von der Bildfläche verschwindet, ist das kein Verlust für die Menschheit - eher eine gute Tat.

Daher finde ich die Idee mit Drehbuch, Verfilmung usw eher nicht als eine gute, dass gibt ihm eine Plattform, die für die Menschheit völlig unnütz ist, auf die man sehr gut verzichten kann.

Das beste wäre, wenn er in Alaska mit seinen eigenen Händen nach Gold graben würde - das würde am besten zu ihm passen und er würde damit wenig Schaden anrichten. (Was allerdings bei seinen Fähigkeiten nicht sicher ist)

MFG CFO

jb jest modelem, który właśnie wychodzi z mody, ale on ciągle trzyma się. Zdaje się, że ma jeszcze kilka groszy w kieszeni, zawsze był looserem, jak Av i GK, król materacy. Scenariusz został raczej napisany z myślą o organach ścigania, bo nikt nie chce widzieć Jba na ekranie, tylko w więzieniu pod opieką psychiatryczną, albo niech idzie do szkoły dla niewidomych, może wreszcie zdobędzie dyplom umiejętności czytania w punkcie. Bo więcej to nie osiągnie, dostanie też swój kał i inni niewidomi nie zauważą, jaki w rzeczywistości jest.

Raczej myślałem o scenariuszu dla programu Aktenzeichen xy...

szukali mężczyzny o imieniu anioła, który był wzorcem i którego rekruci zostali później przeniesieni do jb za co dostanie 10 000 euro. Jest on również poszukiwany tylko w obszarze z trzema m w 2,5 roku na dzikim zachodzie ogłaszano go listem gończym, ale teraz to się zmieni i zostanie wysłany do Chin. Jednak stoi on pod ochroną gminy, która prawdopodobnie codziennie modli się za swojego dobroczyńcę. Warto wziąć udział w pewnym wydarzeniu dla zabawy i uzyskać oczyszczenie duszy. Można również zdecydować się na umieszczenie siebie w placówce psychiatrycznej, są one podobne do siebie, lub zawołać na klatkę z szympansami w zoo. Wszystko to jest farsą.

Cześć wszystkim, wkrótce, niebawem, w ciągu najbliższych dni to na szczęście bardzo rozciągliwe określenia, prawda? - Preferujesz być bezczelnym kłamcą lub głupcem i gadatliwcem. Co wolisz?

Co oczekują osoby oszukane przez oszustów? Przez całe życie nie zarobili uczciwymi transakcjami pieniędzy, nie rozumieją także poczucia niesprawiedliwości. Według moich badań, nasz przyjaciel nie jest w Chinach, myślę raczej, że jest w Rumunii albo Mołdawii. Ale zbankrutował bez końca. Będę informować, muszę skorzystać z moich kontaktów. To nie przynosi pieniędzy, ale wystarczy zadośćuczynienie. Forsum także siedzi w tym pięknym Sibiu, być może ma jeszcze łóżko polowe, zna przecież J.B. z zakładu karnego w Duisburgu.

Napisany przez CFO
@Oszukani / stracony czas
Ocena, że Dividium to konstrukcja oszukańcza, została wygłoszona przez niektórych w kwietniu 2009 (!) i niestety się potwierdziła.

W zasadzie nie trzeba już mówić o forsumie. Jeśli mogę stworzyć tzw. ranking słabiaków spośród poszczególnych uczestników bloga Dividium, to uplasowalibyśmy się na następujących miejscach medalowych (uzasadnione):

3. (Brąz) zorro
Nigdy nie udało mu się ułożyć spójnego zdania.
2. (Srebro) Czarny Rycerz
Udało mu się zarejestrować z tym samym zespołem A-Team, co świadczy o szczególnej głupocie.
1. (Złoto) forsum
Wytrwał najdłużej w wygadywaniu nonsensów i rymowania przepowiedni, które w 0% się sprawdziły.

W międzyczasie numer 1 również wycofał się z aktywnego udziału, co niekoniecznie należy traktować negatywnie. (Motto: Woda jest mętna, powietrze czyste, forsum musiał utonąć)

Czy są jeszcze jakieś inne sugestie? (np. sam JB z rejestracją na forum i 0 postami - nie zawsze był taki milczący).

W zasadzie pozostaje jeszcze zlikwidować to, co nie zostało już zniszczone przez twórców Dividium.

Nie spodziewam się reakcji właścicieli podanych powyżej miejsc na podium.

Pozdrawiam, CFO

lista rankingowa jest prawdziwa, nie miałem szczęścia, żeby musieć poznać osobiście niewerbalne przyjemności, niewygodny garnitur i inteligencję jak szafa, tylko tam można otworzyć drzwi i coś tam włożyć, a potem będzie tam, gdzie wiem, gdzie jest nasz jb, idziemy bezpośrednio do władz, które chciałyby go mieć. Ten człowiek musi zniknąć z pola widzenia, a on wie, że dostanie właściwe lata:eek: przynajmniej zasługuje na trzy posiłki dziennie, opiekę medyczną i być może osobę towarzyszącą na spacerze, ponieważ nie jest tylko ślepy w interesach, ale także zdrowotnie, prawdopodobnie będzie to usprawiedliwienie, że jego pracownicy wpoili mu podpisy mikrodruką. W każdym razie powinien nadal mieć stały kontakt ze swoją kochanką gth, prędzej czy później każdy dostanie swoje, nawet Osama

Napisany przez CFO
To już jest czas aby ponownie aktywować temat i dodać odwagę poszkodowanym za pomocą następującego wyroku:

WüTERICH & BREUCKER

Tak więc pośrednicy w finansowych produktach firmy Dividium są odpowiedzialni za straty, ponieważ

....Pośrednik inwestycyjny powinien przynajmniej sprawdzić koncepcję inwestycyjną pod kątem wiarygodności, w szczególności jej ekonomicznej wykonalności. Pośrednik błędnie przedstawił, że kapitał klienta jest bezpieczny. Pośrednik również nie sprawdził koncepcji inwestycyjnej pod kątem wiarygodności - nie informując o tym inwestora...

Wyciąg z orzeczenia Sądu Apelacyjnego w Stuttgarcie z dnia 19.08.2010 r.- 1 U 62/10

Trafiłem na to przypadkowo i podaję tutaj, aby termin przedawnienia ewentualnego pozwu nie minął. Prawdopodobnie nie warto niczego oczekiwać od tych firm. Jeśli pośrednik posiada prywatne środki majątkowe, to sprawa wygląda lepiej, ale kwota, którą trzeba dochodzić w sądzie musi być znacząca. W powyższym przypadku chodziło o 60 000 euro.

W przypadku pośredników w Niemczech, Austrii i Szwajcarii rozważyłbym pozew - nawet jeśli są nimi krewni.

Pozdrowienia, CFO

Bohaterowie Dividium całkowicie zamilkli. Czy są tylko uwięzieni czy już w więzieniu?

@CFO: To, co zostało zacytowane z wyroku OLG Stuttgart, w skrócie, odzwierciedla w przybliżeniu to, co zawsze pisałem tutaj o odpowiedzialności pośrednika. Za to zostałem przez niektórych potraktowany jak idiota. Ci uczestnicy forum przestali teraz się odzywać, co nie powinno nas zaskakiwać, ponieważ w końcu każdemu oszustowi kończą się wymówki i kłamstwa. I żaden inwestor nie pozwoli sobie na ponad 10-krotne zwlekanie. Koniec DC rozpisałbym tak: Koniec końców. Pozdrowienia z obecnie definitywnie zbyt gorącego Południa Bałwan

Napisany przez CFO
@schneemann Nie tylko na południu jest bardzo gorąco, ale także w Szwajcarii Centralnej upał wpływa na produktywność.Myślę również, że teraz można zdecydowanie ponownie poświęcić się ważnym sprawom w życiu, zatem wszystko, coś innego niż Dividium.W związku z tym można tu postawić kropkę kończącą dla Dividium: xxxxi+ ____|____ (........... ) | x R.I.P. xx | |x Dividium | |_______| MFG CFO
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 41

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata