Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Rekomendacje zakupowe

Napisany przez svx_biker
[cytat=Karat">
PS: Z powodu braku zainteresowania zamykam DAX-Sentiment-Index.
[/cytat]
Jak doszedłeś do wniosku, że nie ma zainteresowania?

Napisany przez beat
WWDC zbliża się. Ponownie załadowano AAPHR po 1,70. Wygasające opcje prawdopodobnie przypięły gumę w przedziale 115 - 120. Następnie skok radości? Czy może wiadomości z WWDC zerwą gwóźdź? A może działanie blokady sprzedaży Cramera?

Napisany przez Karat
Jeśli spośród 150 członków tylko 8 (w tym ja) oddało swoje głosy, czyli zaledwie 5,3333%, można powiedzieć, że zainteresowanie nie było szczególnie duże. Wielu osób tutaj jedynie czyta i chce czerpać korzyści, ale nie są nawet gotowi wziąć udziału w głosowaniu poprzez jedno kliknięcie. Mogę przeznaczyć swój czas na coś innego. Jednakże to brak zainteresowania tutaj na forum wkrótce doprowadzi do migracji i usypienia forum giełdowego. Jeśli spojrzeć na to, kto tutaj pisze posty, zawsze są to te same, nieliczni członkowie. Dobrze, że zazwyczaj są to osoby, które piszą bardzo dobre posty. Ale tak naprawdę większość osób powinna się wypowiadać na forum, nawet jeśli czują, że ich wkład nie jest istotny lub nie potrafią pisać. Karat

Napisany przez beat
Dodano jeszcze trochę HOLMG po 3,66

Napisany przez beat
Ponieważ ludzie z Amro ponownie nie byli w stanie ustalić kursu przez większość dnia - dla HOLMG - wspierałem ponownie ZKB poprzez dźwignię na Holcim - HOLKF na poziomie 0,28. Przewinienia Amro wyglądają następująco: Kurs został po prostu zamrożony przy ostatniej transakcji. Zazwyczaj spread wynosi 5 Rappen, co jest wystarczająco dużo, a teraz wynosił 47 Rappen. Jednakże jest to tylko teoretyczne, ponieważ w ogóle nie był ustalony żaden kurs.

Napisany przez beat
Ponownie coś dodane do HOLKF po 0.22, z braku akcji atakujących wypuszczone wędkowanie.

Napisany przez beat
Różne banki mają pewne trudności z ustalaniem opcji na kurs akcji AAPL. Po cierpliwym oczekiwaniu w końcu się to jednak udaje. Nigdy nie zamierzam ani kupować, ani sprzedawać, ale i tak to skandal. Chcę być gotowy do działania.

P.S.: Z rzadka widziałem tak długotrwały ruch na opcjach. Dokąd to wszystko zmierza?

Napisany przez Adrian
Dobra rada Beat!

Właśnie również kupiłem sobie mały pakiet HOLKF.

Holcim stracił ostatnie cztery dni i znajduje się na dolnym krańcu pasma Bollingera z punktu widzenia analizy technicznej. Otwarcie za granicą było bardziej przyjazne niż się spodziewano. Niemieckie i szwajcarskie indeksy wydają się trochę się stabilizować.

Dlatego oczekuję, że w najbliższych dniach handlowych Holcim się odrobi. Jako cel sprzedaży HOLKF widzę około 0,3 Fr.

Z poważaniem

Adrian

Napisany przez beat
Znowu uderzył HOLKF o 0.17

Napisany przez beat
Do przechowywania jeszcze zakupiono trochę XAUEE po cenie 0,17.

Napisany przez 2cybercrash
Bądź ostrożny, ponieważ oficjalna korekta (CNBC) jest realizowana w mediach. Spodziewaj się co najmniej 2 tygodnie po czarownicy. Być może znowu pojawi się niewielkie popyt na zakupy, ale proszę, kupuj tylko jakość.

Napisany przez beat
Zawarto transakcję Coffee Cash Trade na XAUEE. Pięknie poruszał się od 0,17 do 0,21. Coś się dzieje. Po prostu się to bierze i gotowe. Przewidywania krótkoterminowego trendu w złocie są nadal dość niepewne.

Teraz pozostało mi tylko dźwignie w AAPHR, HOLMG oraz HOLKF, które pozostawiam do wzrostu...

Napisany przez Adrian
SPRZEDAM POŁOWĘ MOICH HOLKF. Po kilku dynamicznych dniach na giełdzie, spodziewam się mniejszego spadku w ciągu kolejnych dwóch-trzech dni handlowych. Po dobrym momencie ponownie zwiększę opcje kupna.

średnia cena zakupu: 0,205
cena sprzedaży: 0,26
Wynik: około 25%

Z poważaniem

Adrian

Napisany przez beat
Podążając pod prąd, zatwierdzono niewielką porcję ABBJA w cenie 0,17.

Napisany przez Adrian
Kupiłem paczkę ALVGF około 30 minut temu za 0,29 USD. Kontrakty terminowe na amerykańskie akcje wyglądają całkiem nieźle, być może nawet zdołają się jeszcze zmienić na plus.

Napisany przez Adrian
W tej chwili niedobre rzeczy dzieją się z niedźwiedziem..! Wczoraj złapałem małą paczkę: BAEKJ po 0.23.

Napisany przez Adrian
Wsparcie na poziomie 83,5-84 zostało utrzymane. Kurs powoli się podnosi. Spróbuję sprzedać opcje na przyszły tydzień za 0,3.

Napisany przez beat
Trochę AAPHR zostało wycofane z rynku, około 35%. Coś na zasadzie Texas Holdem przed premierą iPhonea.

Napisany przez Adrian
Sprzedałem swoje BAEKJ zgodnie z planem kilka minut temu. W ten sposób udało mi się dokładnie zrealizować mój plan sprzed tygodnia. Możliwe, że galop będzie kontynuowany w następnych dniach, jednak przeszłość nauczyła mnie, aby trzymać się mojego planu, realizować zyski i NIGDY nie stawać się zachłannym.

Cena zakupu: 0,23
Cena sprzedaży: 0,3
Perofmance: około 30%

Z poważaniem

Adrian

Napisany przez speedskater

Sprzedałem moje BAEKJ jak zaplanowałem kilka minut temu. Udało mi się dokładnie zrealizować mój plan z zeszłego tygodnia.

Może się zdarzyć, że galop będzie kontynuowany w ciągu następnych dni, jednak historia mnie nauczyła, żeby trzymać się swojego planu, brać zyski i NIGDY nie być zbyt chciwym.

Cena wejścia: 0,23
Cena wyjścia: 0,3
Wynik: ok. 30 %

Z poważaniem

Adrian

Gratulacje, udany trade. Niestety, wchodziłem trochę za wcześnie, dlatego teraz nie mogę jeszcze zrealizować zysków. Jednak ustawiłem sobie cele sprzedaży i zazwyczaj nie zmieniam ich, chyba że pojawią się przełomowe wiadomości. Więc przeważnie nie zmieniam! ops: :lol:

Napisany przez dagobert
Musiałem dziś puścić MBTATs po 0,38, co stanowiło około 45%.

Zysk z książki nie załatwi rachunków...

Pozdrowienia,
Dagobert

Napisany przez 2cybercrash
Muszę teraz pochwalić za zrozumiałe relacje w tej kategorii. Z uznaniem kłaniam się przed zręcznymi transakcjami opcji ryzyka z nadzorem i protokołowaniem 1:1.Ograniczony kapitał i możliwość zniesienia ewentualnej całkowitej straty są ważnym warunkiem dla doświadczonych traderów opcji.Czy naśladowanie jest zalecane tylko w ograniczonym stopniu dla niedoświadczonych?

Napisany przez beat
ABBJA zakończyła się z zyskiem 15% przy cenie 0,20. Nie rozwija się całkowicie zgodnie z moimi oczekiwaniami. Czy może być to tylko chwilowe odwrócenie sytuacji? Na razie pozostaję z akcjami. Obraz dla dźwigni finansowej jest dla mnie zbyt mało jednoznaczny.

Zamiast tego, po już dobrych doświadczeniach, zakupiłem trochę AAPHR po cenie 1,96. Poza premierą iPhonea, w dniu 25.07. będą także ogłaszane wyniki finansowe. Do tego czasu kurs prawdopodobnie jeszcze podskoczy do około 125.-. W innym przypadku inwestycja będzie trwać do końca roku, a teraz jest prawie w pieniądzu.

W międzyczasie sprzedałem NOBZS po cenie 0,08 dzisiaj za 0,15. Niestety nie zostało to udokumentowane, ponieważ zakupiono to podczas jazdy na rowerze.... Ważne, że krótka wyprawa opłaciła się.

Napisany przez beat
Przewiduję z krótkotrwałym wzrostem w przypadku AAPL. Być może jeszcze się pojawi z opóźnieniem...

Mam solidne zabezpieczenie w postaci piwnicy i szopy pełnej owoców na AAPL, które zamierzam utrzymać przynajmniej do końca roku. Jednakże dla dźwigni finansowej wydaje się, że przez najbliższe dwa tygodnie raczej zapowiada się trend boczny z potencjałem do spadku w związku z jakimiś problemami z iPhoneem, lub już sprawą z Universal, czy cenami w UE, lub komentarzem w Barrons. Wygląda na to, że z uwagi na całe doniesienia prasowe, chce się zobaczyć nieco niższe kursy.

Mimo to, wciąż istnieje potencjał wzrostu do końca roku. Jednakże, w międzyczasie względnie szybko wzrosła zmienność, co nie sprzyja pozostawaniu na dźwigniach.

Zastosowuję podejście do zachowania posiadanych pozycji i zamykam pozycję AAPHR z kwotą 1.98. Dzięki korzystnym warunkom dla produktów GS na platformie SQ, nawet możliwy jest niewielki zysk netto.

Napisany przez Adrian
Gratulacje Beat. Nie z powodu małego zysku, ale za konsekwentne działanie.

Doświadczeni traderzy oceniają sytuację codziennie na nowo i podejmują decyzje dotyczące zakupu i sprzedaży niezależnie od ceny zakupu. Szanse i związane z nimi ryzyka są ważone i oceniane obiektywnie. To, czy znajdujesz się powyżej czy poniżej ceny zakupu, powinno być pominięte.

Co do Apple:
Jak wiesz, ja również jestem fanem owoców. Patrzyłem raczej z rezerwą na całą premierę IPhonea, dlatego zainwestowałem tylko w średni pakiet akcji. Patrząc na wykres, obecnie wydaje się, że przejazd został zatrzymany, a nawet jest lekko malejący. Wielekrotne odbijanie się może być frustrujące i może spowodować miły wyprzedaż. Dlatego też obecnie również powstrzymałbym się od dźwigni finansowej i poczekał.

Z poważaniem
Adrian

Napisany przez beta

Zakupiłem (niezależnie od nadchodzących wyników AAPL) kilka dni temu wrześniowy Call,
AAPGR VON C 09/07 (AAPGR)
za 0,25.

Obserwowałem Call przez kilka dni i nie sprzedam go poniżej pewnej ceny :mrgreen: . Preferuję Cally od Vontobel, ...można nimi handlować na SQ od 08:00 do 21:50. Czasami przydatne.

Jeśli nie ma żadnych zastrzeżeń, teraz idę oglądać piłkę nożną :-)

Pozdrowienia

Właśnie sprzedałem połowę AAPGR za dolara, zysk 300%.
Zatem pozostałe 10000 szt. są praktycznie za darmo. Będę je trzymał jeszcze trochę czasu.
Teraz muszę oglądać tenisa ...

Pozdrowienia

Napisany przez Adrian
Po długiej walce, moja pozostała ilość HOLKF także się w końcu zakończyła.

Średni zysk: 0.205
Cena sprzedaży: 0.3
Wydajność: prawie 50%

Pozdrowienia

Adrian

Napisany przez Adrian
Właśnie kupiłem małe opakowanie ALVGF za cenę 0,2 Fr.

Planuję sprzedać za 0,3 w ciągu najbliższych 2-3 tygodni.

Pozdrowienia

Adrian

Napisany przez kandinski
Znowu mnie złapała gorączka zakupów... wysłałem małą paczkę CSGHA za 0,10 i sprzedam ją za 0,13. Nie jest to jednak 300%... Gratulacje dla Bety :!:

Napisany przez Adrian
Po dłuższym oczekiwaniu udało się. Złapałem małą porcję HOLKF za 0,24. Obecnie zdecydowanie ważne jest oszczędne używanie amunicji i regularne realizowanie zysków. Z poważaniem Adrian

Napisany przez Adrian
Przynajmniej jeszcze jedną bardzo małą porcję LOGKI po 0,11 złotego złapałam na lądzie. Spodziewam się przynajmniej krótkiej reakcji przeciwdziałającej w najbliższych dniach handlowych, ponadto ta taktyka sprawdziła się w przeszłości w przypadku Logitecha.

Z poważaniem

Adrian

Napisany przez beat
Dodałem jeszcze trochę HOLKF po cenie 0.23.

Napisany przez Adrian
Taktyka tym razem również się sprawdziła. I znowu zrezygnował z Logitech: EP: 0.11 VP: 0.15 Wydajność: +36% Z poważaniem Adrian

Napisany przez kurt1512
Cześć Adrianie. Właśnie odkryłem portal giełdowy. Widziałem Twoją transakcję zakupu LOGKI. Kupiłeś po 0,10 i sprzedałeś po 0,14. Dobry pomysł. Dzięki. Pozdrowienia, Kurt

Napisany przez Adrian
Zlecenie zakupu ABBJA po cenie 0,14 zostało zrealizowane rankiem, jeszcze przed lunchem. Dzisiaj znów wszyscy chętnie podbijają ceny. Wolałbym sprzedać pod koniec dnia albo przynajmniej przed weekendem.

Z poważaniem

Adrian

Napisany przez Adrian
Po tym, jak miałem możliwość sprzedać swoje ABBJA za 0.19, złożyłem zlecenie sprzedaży za 0.2!

Następnie kurs spadł i został sprzedany po 0.14, czyli mojej cenie zakupu. Człowiek czuje się jak ostatni osioł.

Cena zakupu: 0.14
Cena sprzedaży: 0,14
Wydajność: 0%

Pozdrawiam

Adrian

Napisany przez kurt1512
Przegapiłem całą historię ABBJA. Mimo to, nawet przy 0.19 bym nie sprzedał. Pozdrowienia, Kurt

Napisany przez Adrian
Właśnie kilka minut temu wszedłem na ABBLF po cenie 0,34. Czas do wygaśnięcia 03/08, Strike: 30 CHF

Z poważaniem

Adrian

Napisany przez dagobert
Dzisiaj także rozpocząłem małą grę z PGHVF po 0,08. Pozdrowienia, Dagobert

Napisany przez Adrian
Wsparcie w ABB, w okolicach 27,85 CHF, obecnie się utrzymuje. Spodziewaj się w najbliższych dniach handlowych technicznego odbicia.

Z poważaniem

Adrian

Napisany przez Forexyman
Cześć

Q-Cell AG/ ISIN: DE0005558662

Po tym, jak akcje Q-Cell konsolidowały się na linii trendu wzrostowego przez miesiąc, teraz znajdują się tuż przed sygnałem kupna potwierdzonym wzrostowym trójkątem
Dlatego w poniedziałek zostanie złożone zlecenie z limitem do 63 euro, które będzie zabezpieczone blisko 61 euro

WKN: DB90G2
Limit 1,35 euro
SL 0,92 euro

Pozdrowienia

PS: Mam nadzieję, że nikt nie ma nic przeciwko temu, że umieściłem to tutaj

Cześć

Limit osiągnięty i zrealizowany
SL umieszczono zgodnie z zaleceniem

Pozdrowienia

Napisany przez Adrian
Moja sprzedaż ABBLF wcześniej dziś:

Cena zakupu: 0,34
Cena sprzedaży: 0,37
Wydajność: 8,8 %

Pozdrawiam

Adrian

Napisany przez Forexyman
Cześć Q-Cells AG/ ISIN: DE0005558662 Koncern przekroczył oczekiwania podczas prezentacji kwartalnych wyników dzisiaj jako jedyna firma z branży solarniczej zarówno pod względem przychodów, jak i zysków. Niemniej jednak zyski dzienne oraz przyjazny początek handlu nie zostały obronione do końca, ponieważ dokonane zostały realizacje zysku. Ponieważ pozycja jest dobrze zabezpieczona, pozostaję nadal zainwestowany. Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman

Cześć

Q-Cell AG/ ISIN: DE0005558662

Po tym, jak akcje Q-Cell konsolidowały się przez miesiąc aż do linii trendu wzrostowego, teraz są tuż przed sygnałem kupna, potwierdzonym przez wzrostowy trójkąt.
Dlatego w poniedziałek zostanie umieszczone zlecenie z limitem do 63 euro, które zostanie zabezpieczone blisko 61 euro.

WKN: DB90G2
Limit: 1,35 euro
SL: 0,92 euro

Pozdrowienia

PS: Mam nadzieję, że jest w porządku, że to tutaj opublikowałem.

Cześć

Limit osiągnięty i wykonany
SL umieszczony zgodnie z wytycznymi

Pozdrowienia

Cześć

Pomimo braku konkretnego powodu dla korekty akcji, nadal jest ona wpływana przez sentyment ogólnego rynku i nadal spada.

Wyjście z pozycji

Pozdrowienia

Napisany przez kandinski

Znowu złapała mnie feeria zakupów... wysłałem małą paczkę CSGHA po 0,10 i teraz planuję sprzedać za 0,13. Nie jest to jednak 300%... Gratulacje dla Beta :!:

Otóż, przy bliższym przyjrzeniu się, sprzedał się call... Stop loss przy minus 50%. Za mało obserwowałem sytuację, transakcje były również prowadzone rzadko. Początkowo dobry ruch, ale teraz dla mnie zbyt krótkoterminowy, gdy punkt równowagi wynosi 100.-.

Kilka dni temu kupiłem NOBDL za 0,4, aktualnie jest lekko na plusie. Planuję trzymać do końca roku, ale dzisiaj był słabo wspierany, zobaczymy...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata