Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Analiza Micronas

Napisany przez Dany1

Cytat od svx_biker

Nie przywiązuję zbyt dużej wagi do celów banków - choć oczywiście czasem wpływają one na rynek przynajmniej krótkoterminowo.

Zgadzam się z tym, że krótkoterminowo oceny mogą wiele zmienić, ale po 2-4 dniach wszystko wraca do normy.

świetnie David, toż wszyscy się zgadzamy. Brak uwzględnienia wspomnianych ocen w twoich wywodach z 23.1. mnie zaskoczył (mogły przecież odgrywać krótkoterminową rolę).

Napisany przez Globalist
Hedżerzy i spekulanci dają sobie rękę w firmie Micronas.
Wydaje się, że znaleźli nową zabawkę. :lol:
Nadal obstaję przy celu kursowym 20.-

Napisany przez ADMCI4
KZ 20?! Musiałby nastąpić znaczący spadek na rynku, aby osiągnąć wartość 20. W przeciwnym razie nie nastąpi to przed połową roku. (To, co się stanie potem, jest trudne do przewidzenia.)

Napisany przez ADMCI4
@svx_biker

Czy moje strachy były naprawdę tak bezsensowne??? Mówiłem przecież, że ten trend wzrostowy nie potrwa długo...

Napisany przez Globalist
West LB obniżył akcje z Reduce na Sell.
Wesołych Świąt Wielkanocnych!

Napisany przez David
Cześć Globaliście,

Czy piszesz z zasady tylko wtedy, gdy masz rację, czy się mylę?

Oczywiście, zawsze będziesz miał rację, oczywiście Micronas ponownie spadnie, dlaczego miałoby być inaczej, prawda?

Ani razu w swoich około 30 wpisach dotyczących Micronas nie powiedziałeś, że trwa rajd. Nigdy się nie odważyłeś powiedzieć, że teraz cena rośnie. Ale wiesz co, pewne osoby osiągnęły zysk 25%.

Napisany przez Dany1

Cześć Globalisto,

Czy piszesz z zasady tylko wtedy, gdy masz rację, czy ja się mylę?

Oczywiście, zawsze będziesz miał rację chociaż raz, jasne, Micronas znowu spadnie, dlaczego miałoby być inaczej?!

Ani razu spośród swoich około 30 wpisów dotyczących Micronas nie powiedziałeś, że jest tam rajd. Nigdy nie odważyłeś się powiedzieć, że teraz idzie w górę. Ale wiesz co, pewne osoby osiągnęły zysk na poziomie 25%.

Cześć David
czasami chyba najlepiej po prostu ignorować...

Napisany przez David
Tutaj aktualizacja wykresu i potwierdzenie:

Od 22.01 do 23.01 kurs znacząco spadł, powodując lukę kursową między poniedziałkiem/wtorkiem. To było sygnałem dalszego spadku kursów. W ciągu kolejnych dwóch dni kurs trochę się zdołał odzyskać, lecz nie udało mu się przełamać linii oporu. (Kurs zamknięcia) W piątek był znowu dzień niedźwiedzia, a kurs ponownie spadł na poziom z wtorku. Dzisiaj, w poniedziałek, zaczęło się znowu bardzo ponuro, a kurs otworzył poniżej kursu zamknięcia z piątku i dalej spadał w ciągu dnia. Również dzisiaj widać ponownie lukę, co oznacza, że kurs najprawdopodobniej będzie kontynuował spadki. Następne wsparcie widzę około 28.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Dawidzie!

Dziękuję za Twoje szczegółowe opisy.

Dzisiaj na cashdaily
- wygląda na to, że amortyzacja wartości niematerialnych i prawnych może zostać wprowadzona.
- wyniki mogą znowu rozczarować

Nawet wsparcie na poziomie 28 franków teraz nie pomoże.. Mam nadzieję bardzo, że pojawi się wsparcie na poziomie 30 franków PRZED ogłoszeniem wyników (chociaż jest mało prawdopodobne). Czy teraz znowu będziemy mieli do czynienia z 26 frankami?

Napisany przez Globalist
Bieżący stosunek
Kupno : Sprzedaż
1 : 400

Napisany przez Globalist
Zgodnie z numerem Crash z czwartku, Micronas stoi w obliczu poważnych problemów. Azjatyckie odpowiedniki oferujące podobny asortyment mają wszystkie trudności z sprzedażą. W przypadku Micronas również spodziewane są podobne trudności. Dane (ostrzeżenie dotyczące obrotów?) pokażą drogę.

Napisany przez ADMCI4
Przeczytałem to także. Wygląda na to, że oczekiwany od dłuższego czasu zwrot sytuacji ponownie się opóźnia.

Micronas może być w dłuższej perspektywie warte zainwestowania. Produkują oni bardzo specjalistyczne układy scalone, którymi Acer już teraz się chwali. Micronas dostarcza również układy scalone do branży motoryzacyjnej?! Inwestują dużo w badania i rozwój, co może być na dłuższą metę atutem.

Napisany przez Globalist
No więc nie zawsze tak jest. Na przestrzeni czasu także inne osiągają postępy.
Faktem jest: Układy scalone w Azji są po prostu produkowane taniej i są zatem preferowane. Myślę, że Micronas będzie miało trudności w nadchodzących latach. Firma się skurczy. Najlepszym rozwiązaniem byłby sprzedaż tego działu lub całego biznesu większemu graczowi.

Napisany przez ADMCI4
JUTRO SIĘ ZACZNIE!!!

Jestem bardzo podekscytowany

Napisany przez David
Możesz być tego pewien, pytanie tylko w którą stronę. Jutro o 06:00 na pewno dostanę e-maila, potem będę mógł się przez 3 godziny fizycznie i psychicznie przygotować. :!:

Napisany przez ADMCI4
Już o 6:00? Wtedy jutro też muszę wstać wcześnie i sprawdzić na ich stronie (oby też to wcześnie udostępnili?!)

Napisany przez David
Kiedy dziś rano spojrzałem na liczby, pomyślałem O mój Boże, gorzej już być nie może.

Kiedy zobaczyłem otwarcie, świat mi się poplątał.

A gdy spojrzałem na cenę zamykającą, cóż, Micronas może się cieszyć, że nie stoi znowu na poziomie 24.

Ale co się stało rano? Kto kupował w takich ilościach i po tak wysokich cenach? Czy są jakieś informacje na ten temat?

Oto jeszcze wykres z tagami, wolumen o 9:00 jest ogromny.

Dodatkowe informacje:
1365 17:36:17 27.452752 178920 Off-Ex = 5 mln.

Napisany przez Globalist
Cześć przyjaciele, to koniec.Micronas ogłasza: Perspektywa NEGATYWNA.Słowo, które długoterminowo spowoduje spadek kursu akcji.

Napisany przez Springer
Dla wszystkich, którzy chcą wygodnie czytać tutaj i jeszcze tego nie usłyszeli (źródło Cash), byłoby to rozsądne, aby wchodzić do firmy, gdy wszyscy są pesymistyczni. Ale poczekaj jeszcze trochę, wtedy będą jeszcze sezonowo tracić pióra.

Micronas z niższymi przychodami i stratą czystą - perspektywy negatywne (dod.)

Zurych (AWP) - Obciążony wysoką presją cenową, dostosowaniami magazynowymi po stronie klienta i tradycyjnymi sezonowymi wahaniem Micronas w roku obrotowym 2006 musiał zmierzyć się z spadkiem przychodów. Ponadto po raz pierwszy od 1998 r. wynik netto okazał się ujemny. Rozpoczęcie bieżącego roku obrotowego również może być trudne dla producenta półprzewodników.

Oprócz skonsolidowanych przychodów, które spadły z 845,1 mln CHF do 812,6 mln CHF, również marża brutto koncernu technologicznego spadła z 37,1% do 31,6%. Operacyjny wynik przed opodatkowaniem (EBIT) koncernu technologicznego wyniósł -16,97 (poprzedni rok wyniósł +75,5) mln CHF. Strata netto wyniosła 1,6 mln CHF, po ubiegłorocznym zysku w wysokości 49,0 mln CHF, ale to było skorzystane z ulgi podatkowej w wysokości 16,8 mln CHF.

Sektor konsumentów, który przyczynił się do około trzech czwartych skonsolidowanego przychodu grupy, miał do czynienia z bardzo napiętą sytuacją rynkową, powiedział przewodniczący rady nadzorczej Thomas Lustenberger przed mediami.

Spadek sprzedaży telewizorów przed mistrzostwami świata w piłce nożnej spowodował wyraźne dostosowania magazynowe po stronie klienta. Przychody z działalności spadły o 8,6% do 618,0 mln CHF. Ze względu na dalsze dostosowania magazynowe oczekuje się kolejnego spadku o 15-20% w pierwszym kwartale 2007 roku.

Z kolei zarząd uważa rozwój w mniejszym dziale Automotive za zadowalający. Tutaj przychody wzrosły o 15,4% do 194,6 mln CHF; firma spodziewa się wzrostu przychodów z działalności w pierwszym kwartale o 15-20%.

NIE PLANUJE SIĘ ODKUPU AKCJI - PERSPEKTYWA KWARTALNA NEGATYWNA

Co do obecnie atrakcyjnych rezerw gotówkowych w wysokości 217,2 mln CHF, nie zdecydowano jeszcze, co z nimi zrobić - powiedział dyrektor finansowy Manfred Häner. W każdym razie w tym roku nie planuje się programu wykupu akcji, dodatkowo Micronas jest dobrze ustawiony pod względem gotówki w porównaniu z przemysłem.

Dyrektor generalny Wolfgang Kalsbach stanowczo zaprzeczył również domysłom, że jego firma mogłaby rozważać przejęcie lub sama stać się obiektem zainteresowania nabywców.

W pierwszym kwartale roku obrotowego 2007 Micronas spodziewa się osłabienia przychodów na poziomie grupowym o 7-12%, w porównaniu z poprzednim kwartałem, w którym osiągnięto przychody w wysokości 178,4 mln CHF. W połączeniu z ujemnym rozwojem marży brutto wynikającym z warunków rynkowych, spowoduje to stratę kwartalną w wysokości 15-18 mln CHF.

Firma nie będzie już wydawać prognoz na przyszłość, która wybiega poza następny kwartał. Tylko co do rozwoju marży brutto wypowiedział się dyrektor finansowy Häner: W tym roku nie wzrośnie ona znacząco ponad obecny poziom, ale na dłuższą metę ponownie może osiągnąć poziom 38-40%.

PONADZIEJ NADZIEJĘ NA COŚ PRZEWYŻAJĄCEGO OCZEKIWANIA - NOWI CZŁONKOWIE RN-I

Aby przygotować się na nadchodzące wydarzenia, Micronas wzmocnił swoją radę nadzorczą. W miejsce odchodzących członków RN Alfreda M. Niedera i Franza Betschona koncern przyciągnął dyrektora generalnego sunrise Christoph Brand oraz specjalistę od IP-TV Moshe Lichtman.

Micronas nieco przekroczył oczekiwania analityków za rok 2006. Jednak zestawienie liczb było mało zachęcające, jak powiedziano w ZKB. Perspektywy na nadchodzący kwartał również spotkały się z małym zainteresowaniem wśród społeczności analityków.

Inwestorzy wydają się jednak uważać, że dno zostało osiągnięte: Do godziny 15:30 akcje zyskują 0,7% i kosztują 27,20 CHF, na początku sesji notowano wzrost o ponad 8%. Całkowity rynek (SPI) obecnie notuje minus 0,76%.

Napisany przez ADMCI4
Ktoś tutaj zrobił bardzo dużo spekulacji, mam takie wrażenie (ktoś chciał wejść tanio)!

Chociaż już to raz gdzieś wrzuciłem (dla tych, którzy już widzieli), to jednak interesujące jak ktoś chciał tanio kupować na spadające kursy!

Code:

08.02.2007 09:17:55 29 335067

08.02.2007 09:20:45 28.65 7545

08.02.2007 09:23:50 28.45 25607

08.02.2007 09:26:32 28.5 39793

08.02.2007 09:29:58 28.3 35137

08.02.2007 09:32:56 28.25 28966

08.02.2007 09:35:01 28.15 930

08.02.2007 09:38:55 27.7 32438

08.02.2007 09:41:41 28 16878

08.02.2007 09:44:39 27.75 9223

08.02.2007 09:47:57 27.6 69168

08.02.2007 09:50:27 27.4 39059

Napisany przez Globalist
Jeśli bliżej przyjrzeć się krótkiemu wzrostowi o 9:00, był to dla mnie typowy pułapka. Twierdzę: Ktoś tu w dużej skali WYSZEDŁ! (patrz: Przepływ pieniężny wejście-wyjście) i to w samodzielnie ustalonym kursie! Wygląda na to, że szczęśliwiec koniecznie chciał uzyskać więcej niż 27 franków za swoje drogie akcje Micronas. Sprytne, muszę przyznać.

I jeszcze jedno słowo z gildii analityków: Citigroup pozostawia ocenę akcji Micronas na poziomie sprzedaj i potwierdza cel cenowy na poziomie 16,70 CHF.

Napisany przez ADMCI4
16.70 to po prostu śmieszne!

Od kiedy istnieją takie zabawne cele kursowe?? Już ponad 6 miesięcy, czy się spełniły? nie.

Nadal uważam granicę 26 za najniższy poziom.

Pan Brand będzie zapewniał dobry impuls wsparcia.

Napisany przez Globalist
No cóż. Uważam, że cena docelowa dla Citigroup jest również przesadzona.

Teraz ważne jest obserwowanie trendu i uderzenie w odpowiednim momencie. Micronas znowu będzie odwracać. Kiedy wszystko się ustabilizuje, warto kupić. Przedtem nie. Kiedyś cena była 8.50! ... nie tak dawno temu. Ja jednak spodziewam się raczej 20.-.

Teraz nie rób niczego pochopnie. Cena spadnie. To wszystko potrwa przynajmniej pół roku. Następnie powoli ustawi się pozycja. ?

Napisany przez David
Cześć Globalisto, Co się stało? Po raz pierwszy od roku zgadzam się z tobą. Poza liczbą 20, postawiłbym na 24 (najniższy poziom roczny), w przeciwnym razie zgadzam się z tobą całkowicie. Od 22.01.2007 roku znajdujemy się w trendzie spadkowym, który trochę ustabilizował się tuż przed wynikami. Teraz pytanie, co się stanie w przyszłym tygodniu, gdy inwestorzy przetrawią wyniki przez weekend. Nawet dzisiaj wieczorem ponownie przemieszczano większe pakiety: 653 17:47:32 26,8177 8589 Off-Ex 652 17:45:16 26,8177 2526 Off-Ex 651 17:34:07 26,776034 70000 Off-Ex 650 17:30:28 26,6 679 649 17:30:28 26,6 20000 648 17:30:28 26,6 15708

Napisany przez Globalist
Teraz zaczyna się. Banki chcą zobaczyć Micronas poniżej 20 franków.
Stosunek
KUPNO: SPRZEDAŻ
1:100

Nowe minimum roczne przy 23 frankach będzie niedługo testowane.

Napisany przez David
Cześć Globalisto.

No dobrze, każdy chce jak najlepiej dla siebie. Jasne, jeśli chciałbym kupić tanie akcje Micronas, zrobiłbym wszystko, aby je zdobyć, ale czy osiągną 20, zobaczymy.

Średnioterminowo akcja postanowiła zrobić rajd, ale teraz, tuż przed ogłoszeniem wyników, zgubiła czerwoną nitkę. Dopóki wsparcie w wysokości 24 zł utrzymuje kurs w kanale, widzę boczną tendencję, która jest bardzo dobra do handlu. Jednak teraz, gdy wyniki oraz perspektywy nie są zbyt optymistyczne, trzeba jeszcze zobaczyć, czy 24 zł jest wystarczająco silne, aby powstrzymać te negatywne wieści.

Napisany przez ADMCI4
20 fr.. śmieszne.

Firma sama już sprawdza, czy kurs nie spadnie poniżej 24 fr., co ostatecznie zapewnia wsparcie przy 25 fr....

Napisany przez Springer

20 fr.. lächerlich.

Die Unternehmung selbst schaut schon, dass der Kurs nicht unter 24 Fr. rutschen wird und dadurch bei 25 fr. eine unterstützung bekommt....

Czy mógłbyś dokończyć swoje myśli, nie do końca rozumiem, o co chodzi, lub jakie działania mogą zapobiec dalszej deprecjacji? Zwiększenie przepływu informacji? Zakupy akcji?

P.S. Byli już inwestorzy, którzy nie wierzyli, że Micronas spadnie do 25.-... the sky is the limit :roll:

Napisany przez ADMCI4
Na ostatniej stronie Cashdaily napisano niedawno, że Micronas agresywnie wykupuje akcje, aby uniknąć kursu poniżej 25 franków (kiedy cena spadła dzień po publikacji wyników).Pozdrawiam

Napisany przez Springer
ok. to byłby wyjaśniony dziękuję, ale możliwe tylko krótkoterminowe, przecież nie będą oni w ogóle kupować własnych paczek na stałe...ponadto inwestorzy raczej nie dadzą się łatwo oszukać taką polityką interesariuszy? Cenowić nie utrzyma się pewnie z takimi środkami, Micronas musi zaoferować więcej, ale to tylko moje osobiste zdanie.

Napisany przez ADMCI4
Oczywiście, masz rację!

To był chyba tylko krótkoterminowy sposób na przetrwanie najgorszego. Teraz wygląda na to, że sytuacja stoi w miejscu, dopóki nie pojawią się nowe plotki lub coś innego......

Pozostawię je po prostu w moim depozycie..

Napisany przez ADMCI4
gdybym miał micronas, natychmiast bym je sprzedał

sprzedają najwięcej w segmencie konsumenckim i nie są konkurencyjni z perspektywy średnioterminowej, ponieważ nie produkują sami, a tylko projektują

w sektorze motoryzacyjnym mają niewielki udział w sprzedaży ogólnej

czujniki halla na pewno dobrze się sprzedają, ale przyszłość czujników jest zaniedbywana i celowo hamowana (ważni eksperci opuszczają firmę (w kolejności czasowej) - blossfeld (wynalazca hall-ic, wiele patentów), igel (wynalazca czujników-bio/gaz/opto, wiele patentów), sieben (kreatywny wizjoner, wiele patentów), lehmann (ostatni odpowiedzialny za przyszłe czujniki)

Napisany przez David
Cześć hvolt

Dziękuję za Twoją ocenę.
Moim zdaniem trudno przewidzieć, co się wydarzy w Micronas w średniej perspektywie czasowej. Najwcześniej w połowie lub pod koniec roku zobaczymy, czy wydarzy się coś pozytywnego, czy nie.

Mam nieco inne zdanie na temat szybkiej sprzedaży. Nie mam wrażenia, że ktokolwiek chce pozbyć się swoich akcji po najniższych cenach. Ale ten, kto przegapił moment sprzedaży, znalazł się prawie na 32 CHF na początku stycznia, co odpowiada stratzie 20%.

Napisany przez Globalist
Dzisiaj piękna odwrócenie intraday. Ten, kto był na bieżąco, mógł dzisiaj zarobić niewielkie majątki. Niemniej jednak była przerwana roczna dolna granica z dołem przy 23.- i nadal sprzedażowa.
Ostrzeżenie?

Napisany przez David

Dzisiaj piękna odwrócenie intraday. Ktoś, kto był w grze, mógł dziś zarobić mały majątek. Mimo to zostało przełamane niskie z tegorocznego roku, z dołkiem na poziomie 23.- i nadal skłonność do sprzedaży.
Ostrożnie?

Cześć Globalist, miło znowu coś od Ciebie usłyszeć

Gdzie dokładnie widzisz te 23.- ?
Ja widziałem tylko 23.90
Gdzie widzisz nowe niskie z tego roku?
Ten poziom 23.90 już istniał (05.12.2006), więc nie jest to nowe najniższe notowanie z tego roku, chyba że uwzględniasz tylko 2007 rok (2 miesiące), wówczas oczywiście masz rację.
Dzisiaj piękna odwrócenie intraday
Dobrze widziane...

Oto aktualizacja mojej analizy wykresu:

Moim zdaniem absolutnie się nic nie zmieniło, zarówno technicznie jak i firmowo nie pojawiły się nowe informacje; dlatego nadal mamy boczną tendencję między 24.-/28.-

Napisany przez Globalist

Gdzie dokładnie widzisz te 23.- ?
Ja widziałem tylko 23.90
Gdzie widzisz nowe najniższe w skali roku?
Ta cena 23.90 istniała już (05.12.2006), więc nie jest to nowe najniższe w skali roku, chyba że liczysz tylko dla 2007 roku (2 miesiące), w takim razie masz oczywiście rację.
Dziś fajny intraday reversal
Dobrze zauważone...

to było 08.03 intraday. 23 CHF
Weź wykres w wysokiej rozdzielczości!

W 2007 roku to było nowe najniższe od dawna, prawie od 2005 roku
Nadal spodziewam się spadków kursów. Tylko intraday można zarobić tutaj. Fundamentalnie tytuł praktycznie we wszystkich firmach stoi na SPRZEDAJ. Odpowiednio dla klientów korzystających z usług Masn.

Napisany przez David

to było w ciągu dnia 08.03. 23 CHF
Weź wysokiej jakości wykres!

W 2007 roku było to nowe minimum roczne i prawie od 2005 roku
Nadal oczekuję naciskających kursów. Tutaj można zarobić tylko w ciągu dnia. Fundamentalnie tytuł praktycznie we wszystkich domach maklerskich jest na SPRZEDAJ. Odpowiednio klientela, która korzysta z Masn.

Cześć po raz drugi

Więc z ZKB nigdy nie miałem problemu z wykresem. Ale 08.03. był dzisiaj i dzisiaj z pewnością nie byliśmy nigdy na 23:00.

Ale możesz podać mi źródło, to już ci uwierzę...

Dzięki

Napisany przez speedskater

Również nie miałem nigdy problemu z wykresami ZKB. Ale 08.03. to był dzisiaj, a dzisiaj na pewno nie było 23:00.

Ale możesz mi podać źródło, a wtedy Ci uwierzę...

Dzięki

Zgadzam się z Davidem. Sprawdzałem u innych dostawców danych, czy mogę znaleźć to nowe minimum roczne, ale nie udało mi się. Być może te 23.- odpowiadają oczekiwanej zlecenie zakupu Globalist!? :lol:

Napisany przez Globalist

Cytat od Globalisty

To było 08.03 intraday. 23 CHF
Weź wykres o wysokiej rozdzielczości!

W 2007 roku było nowe minimum roczne i prawie od 2005 roku
Nadal spodziewam się nacisków na kursy. Tutaj można zarobić tylko intraday. Zasadniczo tytuł jest praktycznie na SPRZEDAŻ we wszystkich domach maklerskich. Odpowiednio, klientela obsługiwana przez Masn.

Cześć po raz drugi

Nigdy nie miałem problemów z wykresem ZKB. Ale 05.03. był dziś i na pewno dzisiaj nie byliśmy na poziomie 23.00.

Ale możesz mi podać źródło, a wtedy ci uwierzę...

Dzięki

Przepraszam, data to była 05.03. a nie 08.03. Mały błąd w pisowni.
Weź minutowy wykres od Rolotec. Wszystkie giełdy i wszystko za darmo.

Napisany przez David
Sali Globalist

Niestety wciąż nie znalazłem 23. Chętnie zobaczyłbym zrzut ekranu, ponieważ sam nie potrafię tego zrobić.

Sprawdziłem również u klientów Rolotec, takich jak UBS, ale tam również nic nie znalazłem. Dlatego liczę na Twoją pomoc.

Pozdrowienia, David

Napisany przez David
Produkcji dostosowany telewizor LCD HD firmy Micronas i IKONVERGENZ® eliminuje rozmycie ruchu i migotanie obrazu

Producenci telewizorów mogą natychmiast rozpocząć seryjną produkcję telewizorów LCD 100/120-Hz w wersjach ATSC i DVB-T

San Diego, USA, 5 marca 2007 r. - Micronas (SWX Swiss Exchange: MASN), wiodący dostawca innowacyjnych, zastosowań specyficznych rozwiązań systemowych w postaci układów scalonych dla elektroniki użytkowej, prezentuje na dziewiątej konferencji DisplaySearch FPD, która odbywa się od 6 do 8 marca 2007 r. w San Diego, USA, serię produkcyjnych telewizorów LCD Kentaurus 3, która wyposażona jest w technologie eliminacji rozmycia ruchu (Motion Blur Removal) i migotania obrazu (Film De-Judder).

Aby zwiększyć wydajność nowoczesnych telewizorów LCD i umożliwić szybkie wprowadzenie produktów na rynek, udane produkcyjne rozwiązania serii Kentaurus® zostały rozszerzone o model Kentaurus 3. Architektura systemu Kentaurus 3 oparta jest na procesorze telewizyjnym VCT-Pro All-in-One€ i przetworniku częstotliwości klatek HD High-Definition Frame Rate Converter (FRC-H) od Micronas. Kentaurus 3 jest oferowany w różnych wariantach, aby móc zaspokoić rynki telewizji cyfrowej (ATSC i DVB-T) oraz rynki produktów HD-Ready.

Kentaurus 3 został zoptymalizowany tak, aby producenci telewizorów mogli skorzystać z zalet systemu VCT-Pro + FRC-H i oferować swoim klientom jak najlepszą jakość obrazu. Nasza technologia 100/120 Hz zapewnia płynne odtwarzanie nieskazitelnych i bez smug obrazów, sprawdzając się na rynku i już wykorzystywana w wielu znanych markowych urządzeniach na całym świecie, mówi Władimir Punt, Dyrektor Marketingu ds. TV w Micronas. VCT-Pro i FRC-H zostały zaprojektowane do wspólnego wykorzystania w platformie systemowej, która eliminuje rozmycie ruchu i migotanie obrazu, jakie występuje szczególnie w większych telewizorach HDTV z płaskim ekranem.€

Producenci telewizorów, którzy korzystają z modelu Kentaurus 3, mogą natychmiast integrować rozwiązania eliminujące Motion Blur i Film Judder do swoich produktów na rynkach PAL, NTSC, SECAM, ATSC i DVB-T, mówi Torsten Frings, Dyrektor Zarządzający w IKONVERGENZ. Takie rozwiązanie jest konieczne dla telewizorów LCD o przekątnej ekranu 32 cali lub większej, ponieważ takie zakłócenia są widoczne w znaczny sposób na większych telewizorach.€

Eliminacja migotania obrazu (Film De-Judder)
Prawie wszystkie filmy są nagrywane, edytowane i masterowane z częstotliwością obrazowania 24 klatki na sekundę (fps). Jednak te filmy są przesyłane i wyświetlane na telewizorach LCD z częstotliwością odświeżania 50 lub 60 Hz. Prosty proces konwersji częstotliwości obrazowania (konwersja częstotliwości klatek) z 24 fps na 60 fps odbywa się za pomocą procesu zwanego Inverse 3-2 Pull-Down€, który powoduje powtarzanie określonych klatek. W wyniku powstaje irytujące migotanie obrazu, zwane także migotaniem filmowym. Kentaurus 3 wykorzystuje technologię High-Definition Film-De-Judder od Micronas, która zamiast powtarzania klatek generuje dodatkowe klatki pośrednie, zwiększając tym samym częstotliwość obrazowania.

Usuwanie rozmycia ruchu (Motion Blur Removal)
Najlepszą metodą zapobiegania rozmyciom ruchu na telewizorach LCD jest podwojenie częstotliwości odświeżania ekranu z 50/60 fps na 100/120 fps. Ta technika jest lepsza od metod niskobudżetowych innych producentów, takich jak Black Field Insertion lub Backlight Scanning. Kentaurus 3 dostarcza wyraźne obrazy dzięki technologii 100/120 Hz FRC-H.

O ile pewne ograniczenia zaistniały, panele LCD mogą zapewnić doskonałą jakość obrazu. Jednakże, aby uzyskać najlepsze obrazy z tych paneli, potrzebna jest najlepsza elektronika górnej części strumienia. Dzięki VCT-Pro od Micronas i FRC-H klienci doświadczają prawdziwej jakości telewizji LCD bez rozmycia ruchu i migotania obrazu.

Projekty Kentaurus-3 są dostępne już teraz na licencji. Jak wszystkie inne produkty firmy IKONVERGENZ, są gotowe do natychmiastowego wdrożenia w produkcji. Lista materiałów i dokumentacja projektowa są dołączone do dostawy.

Odwiedź stoisko firmy Micronas na dziewiątej konferencji DisplaySearch FPD w San Diego, USA, od 6 do 8 marca 2007 r.

Źródło: https://www.micronas.com/pressroom/pr...tml&newslang=2

Napisany przez Globalist

Sali Globalist

Niestety nadal nie znalazłem 23. Cieszę się, że możesz opublikować druk scrin, bo nie potrafię tego zrobić.

Sprawdziłem jeszcze u klientów Rolotec; np. UBS, ale tam także nic nie znalazłem. Dlatego polegam na twojej pomocy

Pozdrowienia David

No cóż, Dawidzie,
Logiczne, że nic nie znajdziesz, przecież to nie są klienci Rolotec. :P

Uważaj, 23. były widoczne na wykresie intraday. Niestety nie mogę ponownie przywołać wykresu z 05.03., ponieważ był to czas intraday i jest już przeszłością. :lol:
Ale nie musisz długo szukać. Moim zdaniem 23. wkrótce zostaną znacznie przekroczone. Następne wsparcie znajduje się wtedy na poziomie 19,50.

Napisany przez David

Wierz mi, poziom 23.- był widoczny na wykresie intraday. Niestety nie mogę odzyskać wykresu z 05.03., ponieważ to już przeszłość z uwagi na charakter intraday. :lol:
Ale nie musisz długo szukać. Moim zdaniem poziom 23.- wkrótce zostanie znacząco przebity. Następne wsparcie znajduje się na poziomie 19.50.-

Cześć Globalist,

1. Według ciebie Micronas powinien już od dawna być w cenie 16 franków.
2. Jeśli kurs spadł do poziomu 23.- w ciągu dnia, można by to także zobaczyć na wykresie tygodniowym lub miesięcznym. Powinno ci to być jasne... ale jeśli nigdy tak się nie stało, nie można stworzyć Print Scr...!
3. Dlaczego w ogóle jeszcze piszesz cokolwiek na temat Micronas? Wszyscy zrozumieli, że twój poziom to 20.- i dopóki kurs jest powyżej tego poziomu, nie chcesz mieć nic wspólnego z Micronas?!

Napisany przez Globalist

Hej Globalisto,

1. Według ciebie Micronas od miesięcy miałby już być w cenie 16 franków.

Nie, to nieprawda. Tylko przewiduję, że cena spadnie poniżej 20 franków.

Cytat autorstwa Davida

2. Jeśli kurs osiągnąłby dzienne minimum wynoszące 23 franki, można by to zobaczyć także na wykresie tygodniowym lub miesięcznym. To powinno być dla ciebie oczywiste... ale jeśli to nigdy nie miało miejsca, to nie można też utworzyć Print Scr!

Niestety, to również nie jest prawdą. Jeśli minimum, jak miało miejsce, występuje w ciągu dnia handlowego, a potem jednak zamyka się wyżej, nie zobaczysz tego, chyba że na wykresie intraday z 05.03.2007.

Cytat autorstwa Davida

3. Dlaczego w ogóle jeszcze piszesz cokolwiek o Micronas, skoro wszyscy rozumieli twoje stanowisko od 20 franków i dopóki kurs jest powyżej tego poziomu, i tak nie chcesz mieć nic wspólnego z Micronas?!

No cóż, Dave,
widocznie jednak nie wszyscy. Albo powiedzmy sobie jasno: Ja jako nieposiadacz akcji Micronas przedstawiam informacje o tej spółce obiektywnie. Zrobiłbym to w przeciwieństwie do lokalnych opinii nawet gdybym posiadał ich papiery. Otwartość i odwaga są najmniej znane w środowisku giełdowym. Bezsensowne gadanie w oparciu o własne interesy i chciwość są powszechne na forach. Próbuję nieco temu przeciwdziałać. :lol:

Napisany przez David
Cześć Globalisto,

Oto mały wykres; co widzisz tutaj?

Dokładnie: cena początkowa, cena końcowa; wysoka, niska & wolumen

Teraz zaproponowałeś mi następujące: Weź wykres o wysokiej rozdzielczości! Weź wykres minutowy z firmy Rolotec. Wszystkie giełdy i wszystko za darmo. Narzędzie niestety nigdy nie zostało znalezione... Ale mimo wszystko nie możesz czegoś takiego stworzyć? Czy rysujesz swoje wykresy tygodniowe i miesięczne sam, czy jak? Wszystkie inne są bowiem niedokładne. Jeśli następnym razem będę potrzebować dokładnego wykresu, zadzwonię do ciebie, ponieważ mój jest nieszczegółowy...!

Cóż, Dave, widocznie jednak nie wszyscy. Albo powiedzmy tak: Ja, jako nie posiadacz akcji Micronas, relacjonuję tę wartość obiektywnie. Zrobiłbym to w przeciwieństwie do lokalnych opinii nawet gdybym miał ich papiery. Odporność obywatelska jest najmniej znana w środowiskach giełdowych. Głupie gadanie, które powstaje na bazie własnych interesów i chciwości, jest bardzo powszechne w forach. Staram się trochę temu przeciwdziałać.

Dziwne; zawsze myślałem, że przekazałem zarówno pozytywne, jak i negatywne komunikaty, ale chyba tak nie jest; z drugiej strony zawsze piszesz tylko negatywne rzeczy i zawsze to samo. No cóż, pozostawmy to, najwyraźniej to nic nie daje.

Napisany przez Dany1
Cześć Dawid,
Wygląda na to, że to było 23,90 i nie ma powodu, aby w to wątpić. Dyskusja na pewno nic nie da, ale zignorowanie już dużo więcej. Powinienem bardziej trzymać się tego zasady :mrgreen:

Napisany przez Globalist
\
Cześć Globalisto \
Oto mały wykres; co widzisz tutaj? \
Dokładnie: \
Cena otwarcia, cena zamknięcia; wysoka, niska & wolumen \
Zaproponowałeś mi coś takiego: \
Weź wykres o wysokiej rozdzielczości! \
Weź wykres 1-minutowy od firmy Rolotec. Wszystkie giełdy i wszystko za darmo. \
Niestety nigdy nie znalazłem takiego narzędzia... \
Ale mimo wszystko nie potrafisz takiego wykresu stworzyć? Czy rysujesz swoje wykresy tygodniowe, miesięczne samodzielnie, czy jak? Wszystkie inne są przecież niedokładne. \
Kiedy następnym razem będę potrzebował dokładnego wykresu, zadzwonię do Ciebie, skoro mój jest niedokładny...! \
\
Nie David, tego nie potrafię. Nie mogę i nie chcę narysować ani wywołać intradayowego wykresu z poprzedniego dnia. \
To byłoby naprawdę z koniem przed bryczką. Nie uważasz też? Po prostu miej trochę zaufania i nie wpadaj w rozpacz.

Napisany przez speedskater
Musisz go jednak narysować, aby otrzymać niską cenę od 23.00, w innym przypadku jest to niemożliwe, ponieważ to nie istnieje!Przycisk „Ignoruj” dla poszczególnych użytkowników znacząco upiększyłby życie!

Napisany przez Globalist

Ale musisz go narysować, żeby dostać cenę 23.00.-, inaczej to po prostu nie jest możliwe, ponieważ nie istnieje!

Nie robimy tu rzeczy połowicznie! Po prostu poczekamy, aż cena spadnie poniżej 23.-.

Napisany przez Marktinsider
Ostatnio cena akcji Micronas (MASN) zdecydowanie nigdy nie spadła do 23,00 CHF. Najniższa cena, po której akcje ostatnio były notowane, to już kilka razy wspomniane 23,90 CHF. Koniec dyskusji! Koniec. Finisz. Koniec. Punkt. Finito. Fakty i koniec dyskusji! :wink:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata