Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Czy fundusze V+ są rzetelne i bezpieczne?

Napisany przez vplusler
W dniu dzisiejszym wszyscy inwestorzy funduszy MIG otrzymali e-mail z informacją o sprzedaży technologii IDENT, o następującej treści (w tym przypadku inwestor funduszu MIG 3):

Szanowna/y Inwestor/ko,

z przyjemnością informujemy, że spółka funduszu MIG Fonds 3, podobnie jak inne zaangażowane fundusze MIG, z powodzeniem zrealizowały w lutym 2012 r. swoje udziały w IDENT Technology AG. Spółka Microchip Technology Inc. z USA zakupiła wszystkie akcje IDENT Technology AG za łączną kwotę 30 mln euro.

W międzyczasie nabywca zgodnie z umową zapłacił cenę zakupu, z której 90% dostępne jest odpowiednim spółkom funduszowym w zależności od udziałów. 10% służą jako zabezpieczenie udzielonych gwarancji na koncie notarialnym i będą dostępne dla funduszy w marcu 2013 r. - o ile nie wystąpi naruszenie gwarancji.

W tej transakcji ponownie potwierdziły się zarówno aktywne zarządzanie udziałem przez MIG Verwaltungs AG, jak i umowne postanowienia w odpowiednich umowach o udziałach. Dzięki odpowiednim warunkom Twój fundusz został potraktowany uprzywilejowanie i może ubiegać się o wyższą cenę sprzedaży niż wynika to z samego udziału.

Fundusz MIG Fonds 3 zainwestował około 2,2 mln euro w IDENT Technology AG. Z sprzedaży udziałów fundusz MIG Fonds 3 otrzymuje łącznie około 2,2 mln euro, z czego około 1,98 mln euro już wpłynęło na konto spółki funduszowej.

Zasada funduszy MIG oznacza teraz, że jako inwestor decydujesz, co chcesz zrobić ze zdobytymi środkami ze sprzedaży. Decyzję w tej sprawie podejmiesz w drodze pisemnego głosowania. Odpowiednią korespondencję otrzymasz w ciągu najbliższych dni, najpóźniej na początku maja 2012 r.

Zarząd spółki funduszowej zaproponuje zdecydować o wypłacie zaliczki. Oznacza to, że znaczna część dochodu ze sprzedaży w wysokości 1,95 mln euro zostanie wypłacona tobie i innym inwestorom w funduszu MIG 3 zgodnie z twoim udziałem. Odpowiada to wypłacie około 3,9% od całkowitego kapitału funduszu, a tym samym około 3,9% wpłaconej przez ciebie kwoty udziałowej w funduszu (bez agio). Wypłata ta nastąpi po zatwierdzeniu odpowiedniej uchwały wspólników prawdopodobnie w czerwcu lub lipcu 2012 r.

Masz jeszcze jakieś pytania? Chciałbyś dowiedzieć się więcej o sprzedaży udziałów w IDENT Technology AG?! Prosimy o kontakt z doradcą finansowym lub konsultantem ds. majątkowych lub chętnie zapraszamy do Biura Obsługi Inwestora Alfred Wieder AG, z przyjemnością na ciebie czekamy.

Z poważaniem

A... W...
- Zarządca -

A... W... AG

To była świetna transakcja!

Napisany przez unteregi
Z odpowiednimi regulacjami twój fundusz inwestycyjny mógł zostać potraktowany w sposób uprzywilejowany i może domagać się z tego tytułu wyższej ceny zakupu niż wynika to z czystej wysokości udziału.

????????

Cóż, można to też tak interpretować! Moich zainwestowanych środków zostało zainwestowanych jedynie około 75%. Nawet tego nie odzyskam w całości. To wszystko bez uwzględnienia odsetek, ratek wynagrodzenia i nadwyżek. Ale jak mówi się, że lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu.....

Dlaczego nie osiągnęliśmy więcej z ewentualnej sprzedaży zostało już omówione tygodnie temu, nie chcę dalej pytać. Jednak przedstawienie tego teraz jako super sukcesu jest bardzo wątpliwe.

Napisany przez cottbus13
Do dzisiaj V+ prezentuje niesamowitą przejrzystość! Pośrednicy i klienci nie są informowani ani o super wspaniałym wyjściu, ani o wielu wypłatach. Ten sklep jest naprawdę do zapomnienia. Jak szalony trzeba być jako pośrednik, żeby ciągle robić klientom te same niespełnione nadzieje? W tym momencie trzeba naprawdę wierzyć, że sklep został otwarty tylko po to, aby wydoić klientów z kasy na koszty! Teraz już nawet mówi się o V+ 4! Wszystko mi się jeszcze nie wydaje! Takich inicjatorów i pośredników można przecież pociągnąć tylko do pełnej odpowiedzialności i tym samym zrujnować. Na pewno w przyszłości wielu klientów skorzysta z tej możliwości. Co najmniej mam taką nadzieję!

Napisany przez Gast 2012
Cześć wszystkim, niestety także w 2009 roku dałem się nabrać na tę firmę i rzeczywiście pozwoliłem mojej ówczesnej przyjaciółce wykorzystać mnie. Od pewnego czasu nie opłacam już żadnej kwoty i na razie też nic od nich nie przyszło. Czy ktoś może mi dać wskazówkę, jak się z tego wydostać? Moje bank i również stowarzyszenie konsumenckie nie wiedzą, co robić. Byłbym naprawdę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam

Napisany przez davidg2k12
Cześć, aby mieć możliwie bezpieczną i dochodową inwestycję, najpierw musisz zapoznać się z wiarygodnością firmy. Mamy dla Ciebie rozwiązanie. Napisz do mnie na davidg2k12@gmail.com i dowiedz się więcej o nowej i bezpiecznej przyszłości w finansach.

Do zobaczenia, wszystkiego dobrego
David G.

Napisany przez Ratgeberspezi
Także tylko klienci są przyciągani, czy gdzie są dzisiaj rzekome wiele dwóch firmowych wyjść i więcej, wiele rzeczy w tej firmie sprowadza się do popisów

nie wpłacaj już więcej pieniędzy, ale wpłacone środki możesz odzyskać

Napisany przez cottbus13

Tak też tylko nakłania się klientów,
czy gdzie są dzisiaj rzekomo liczne 2 firmy wyjścia i więcej, które stały się realizacją wielu rzeczy, wiele rzeczy w tej firmie to przecież tylko pokazówka

Potwierdzam to w całości. Chociaż zamiast wiele rzeczy w tej firmie to przecież tylko pokazówka użyłbym wszystko.

Moim zdaniem chodzi tylko o koszty. To, co się tam zarabia, jest w pełni wystarczające. Pozytywny rozwój byłby tylko dodatkowym bonusem.

Nikt nie powinien być karany za niezamierzone błędne inwestycje.

Napisany przez cottbus13

nic więcej nie wpłacaj, ale możesz odpisać wpłacone pieniądze

Tak było do tej pory.

Napisany przez Gast 2012
Cześć RatgeberSpezi, od kilku miesięcy również nie płacę. Jednak dostałem pismo w sprawie wezwania do zapłaty. Czy mieliście osobiste doświadczenia, jak to się potem rozwija? Dzięki

W przypadku braku zapłaty wkrótce otrzymasz powiadomienie o rozwiązaniu umowy

W 2010 roku wielu klientów i pośredników zostało zwabionych fałszywymi informacjami na tychże spotkaniach, co powinno się odbyć w 2010 roku (przynajmniej 4) i 2011 roku w zakresie sprzedaży firm, następnie doszło do tej jednej częściowej sprzedaży, podczas której również powstało dużo kosztów

Napisany przez ADMCI4
Cześć drodzy ludzie,

Odnaleźliśmy ten produkt z pomocą naszego doradcy podatkowego i znajomy makler skonsultował go z prawnikiem! Wyniki były tak pozytywne, że po zakończeniu naszej oceny postanowiliśmy dołączyć do inwestycji!!! Odpowiedź naszych klientów jest również bardzo pozytywna! Pierwszą wypłatę zysku z sprzedaży udziału w firmie otrzymali już nasi klienci!!!
Podsumowanie: Mega super produkt inwestycyjny w super innowacyjnej formie!!! W razie hiperinflacji lub reform walutowych nasi klienci mogą się zrelaksować, ponieważ ich pieniądze są chronione!!!
Miłego dnia!

Pomysł jest dobry, ale realizacja już niekoniecznie. To po prostu kopia tej firmy i wiele twierdzeń na ich stronie również nie jest prawdziwych, na przykład liczba firm partnerskich w poszczególnych funduszach, jeśli nie zna się wielu zależności, można mówić tak, jak oni to robią. Kopie są replikami oryginalnych i często w rezultacie pozostają daleko w tyle za oryginałem.

Przy wypłacie udziału w zysku powstało więcej kosztów niż to miało sens, po prostu pokaz

Napisany przez JamesBlond
Zakończenie
100 mln euro dla CorImmun

02.07.2012 - Martinsriedzka firma CorImmun AG zawarła znaczącą transakcję. Sprzedaż ta może być jednym z najbardziej lukratywnych zakończeń inwestycji dla niemieckich inwestorów.
Amerykański koncern farmaceutyczny Johnson & Johnson kupuje CorImmun AG. Jak ustaliło transkrypt.de, Amerykanie płacą około 100 mln euro za firmę z Martinsried. Do tego mogą dojść dodatkowe płatności ustalone na podobnym poziomie. Jednak Johnson & Johnson lub jego spółka córka Janssen Cilag GmbH, przez którą odbyła się transakcja, interesuje się wyłącznie substancją COR-1. Wszystkie inne substancje z pipeline zostaną przeniesione do nowego przedsiębiorstwa, które będzie prowadzone przez zespół CorImmun z Martinsried, składający się z 23 pracowników. COR-1 to cykliczny peptyd, który jest syntezowany i ma być stosowany w leczeniu niewydolności serca po reakcji autoimmunologicznej. Zmodyfikowany fragment receptora β, wynaleziony na Uniwersytecie w Würzburgu, ma na celu powstrzymać autoimmunologiczne przeciwciała. COR-1 aktualnie znajduje się na wstępnym etapie II fazy badań. Nie ma jeszcze danych dotyczących skuteczności u ludzi. Dla akcjonariuszy założonej w 2006 roku firmy sprzedaż jest dobrą transakcją. Do tej pory w trzech rundach finansowania zainwestowano jedynie 13,5 mln euro. Największym akcjonariuszem są fundusze MIG, które posiadają 27% udziałów w firmie. Firma mająca siedzibę w Pullach wpłaciła około 4 mln euro w dwóch transzach w latach 2008 i 2010. KfW także ma udział w wysokości 23%. Inni akcjonariusze to fundusz High-Tech-Gründerfonds, Bayern Kapital oraz BioM AG z Martinsried. Założyciele nadal posiadają znaczną część udziałów w firmie. Martin Ungerer i Götz Münch zrezygnowali z pozyskiwania kapitału ryzyka na początku działalności firmy. Zamiast tego wniesiono do firmy różne dotacje BMBF, takie jak dwie dotacje GO-Bio oraz środki z konkursu klasterów doskonałości. Łącznie przekazano fundusze w wysokości 3,6 mln euro, nie wpływając na kapitał akcyjny. Münch i Ungerer już się nauczyli swojej lekcji. Ich pierwsza wspólna firma, finansowana przez VC, Procorde GmbH, została ostatecznie połączona z brytyjską firmą Trigen Holdings plc w nieudanej fuzji. Powstała z tego Trigen Holdings AG zbankrutowała po odejściu obu przedsiębiorców.

Napisany przez cottbus13

Wyjście
100 milionów euro dla CorImmun

02.07.2012 - Martinsriedzka firma CorImmun AG zawarła zauważalną umowę. Sprzedaż ta może być jednym z najbardziej lukratywnych wyjść dla niemieckich inwestorów w historii. ...

To naprawdę dobra wiadomość dla wszystkich inwestorów GCF, MIG 5 & 11 (trzy fundusze są zaangażowane).

Ponieważ V+1 zainwestował jedynie 401.500,- euro & V+2 zaledwie 84.000,- euro w udziały MIG 5, a V+1 zaledwie 1.700.700,- euro w GCF & V+2 zaledwie 101.700,- euro w GCF na rynku wtórnym, może to ponownie się zakończyć dla inwestorów V+ stratą, w najlepszym przypadku zerowym wynikiem lub lekkim zyskiem.

Można z całą pewnością zapomnieć o wypłacie, ponieważ minimalne progi do tego celu nie zostaną osiągnięte.

W rezultacie inwestorzy V+ ponownie odchodzą jako przegrani z pola!

Napisany przez unteregi
Nie cała prawda o Jamesie Bondzie, cena sprzedaży nie wynosiła 100 mln EUR, a 100 mln USD. Odpowiada to około 80 mln EUR. Mimo to sukces dla posiadaczy MIG

Napisany przez Tamerlan
Nie całkowita prawda o Jamesie Blondzie, Cena sprzedaży nie wynosiła 100 mln euro, lecz 100 mln dolarów amerykańskich. Odpowiada to około 80 mln euro. Mimo to udany sukces dla posiadaczy MIG. A jaki piękny sukces pozostaje teraz dla klientów V+ pytający Posiadacza umowy oszczędnościowej V+, który od lat (prawie) niczego poza wspaniałymi zapowiedziami o wkrótce nadchodzących fantastycznych wypłatach słyszy i czyta od strony sprzedaży?

Napisany przez cottbus13

A jaki piękny sukces pozostaje teraz dla klientów V+ pyta posiadacz umowy oszczędnościowej V+, który od lat (prawie) nie słyszał ani nie czytał nic poza wspaniałymi zapowiedziami o już wkrótce nadchodzących fantastycznych wypłatach ze strony działu sprzedaży?

Niestety NIC!!!

Napisany przez Tamerlan
Więc znowu nic!

Nie, że chcę tylko narzekać na Innych, czyli społeczeństwo V+, w końcu podpisałem umowę z wolnej woli, ale stopniowo coraz bardziej poczuwam się do tego, że wtedy byłem jakby zwariowany.
Niestety, sprzedaż takiej umowy wiąże się z wielką stratą, inaczej mógłbym natychmiast się na to zdecydować.
Wiara w takie wypłaty, czy to wkrótce, czy w ogóle, szybko znika.

Prawdopodobnie niedługo spróbuję przynajmniej częściowo uratować swoje (czyli przeznaczone na satysfakcję dla sprzedawców i zarządzania lub zarządu) zainwestowane pieniądze, oferując umowę do sprzedaży i wyciągnąć z tego lekcję.

Dziękuję za krytyczne i pouczające komentarze niektórych użytkowników.
W przeciwnym razie praktycznie nie znajdziesz nic na ten temat w sieci.

Napisany przez roadie123
Cześć, widziałem, że rozmawialiście o venture plus. Chciałbym dowiedzieć się więcej na ten temat ze względów osobistych... Nie mam pojęcia, o co chodzi z venture plus. Czy mógłbyś mi trochę wyjaśnić, czy to coś dobrego, czy złego? Byłbym wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam

Napisany przez cottbus13

Cześć,
widziałem, że rozmawiacie o venture plus.
Zastanawiam się, czy mógłbyś mi trochę o tym wyjaśnić, ponieważ chciałbym się o tym więcej dowiedzieć ze względów osobistych.. niestety nie wiem nic o venture plus.. więc nie mam pojęcia, co o tym myśleć.. czy to dobre, czy złe.. itp.
Byłbym bardzo wdzięczny..

Pozdrawiam

Nie rozumiem twego posta.

W tym wątku jest prawie 300 postów. Kto tu nie mógłby się zorientować?

Napisany przez roadie123
Nie widzę tutaj bezpośredniego opisu, czym jest Venture plus. Poza tym, mając zaledwie 16 lat, nie mam zbyt dużego doświadczenia w tego typu sprawach, choć chciałbym się nad nimi więcej nauczyć. Dlatego zapytałem/zapytałam, ale teraz wygląda na to, że muszę ponownie przeczytać te prawie 300 postów i samodzielnie się zorientować. Niemniej jednak dziękuję bardzo za pomoc.

Napisany przez cottbus13

Nie uważam, że tutaj jest bezpośrednio opisane, co to jest Venture Plus. I ogólnie rzecz biorąc, nie mam zbyt dużego doświadczenia w takich sprawach jak na moje 16 lat, ale chciałbym. Dlatego zapytałem, no cóż, teraz będę musiał przeczytać te prawie 300 postów jeszcze raz i sobie wyrobić własne zdanie. Mimo wszystko dziękuję za pomoc.

No dobrze, chcę teraz krótko opisać to z mojego punktu widzenia.

Scharlatanem nazywa się osobę, która niewłaściwie twierdzi, że posiada określoną wiedzę lub umiejętności.

Pochodzenie tego terminu wynika z połączenia nazwy miejscowości Cerreto i włoskiego słowa ciarlare („gadać“). Cerretani, mieszkańcy włoskiej miejscowości Cerreto di Spoleto, mieli w średniowieczu złą reputację wędrownych artystów, którzy wabią naiwnych ludzi sztuczkami i oszustwami, by wydobyć pieniądze z ich kieszeni. W związku z tym termin Scharlatan szybko stał się synonimem dla ogólnie wędrującego ludu, jak również alchemików czy przyzywaczy duchów.

Źródło: Scharlatan ? Wikipedia

Myślę, że to całkiem nieźle oddaje! Teraz zaoszczędziłeś czas i możesz zająć się znowu rozsądnymi sprawami życiowymi!

Napisany przez roadie123
Bardzo serdecznie dziękuję.

Napisany przez fakt2010

To naprawdę dobra wiadomość dla wszystkich inwestorów GCF, MIG 5 & 11 (trzy fundusze są zaangażowane).

Ponieważ V+1 zainwestował tylko 401 500 euro & V+2 tylko 84 000 euro w akcje MIG 5 oraz V+1 tylko 1 700 700 euro w GCF & V+2 tylko 101 700 euro w GCF na rynku wtórnym, znowu można się spodziewać straty dla inwestorów V+, w najlepszym przypadku może dojść do wyjścia na zero lub lekkiego zysku.

O wypłacie zysków z pewnością można zapomnieć, ponieważ minimalne progi nie zostały osiągnięte.

W rezultacie inwestorzy z V+ ponownie odchodzą jako przegrani z biegu!

Wczoraj przyszła następująca wiadomość na temat dystrybucji V+ za pośrednictwem oficjalnych wiadomości email.

Szanowni Państwo,

Cieszymy się, że możemy Państwu przekazać kolejne wyjście z portfela naszych funduszy docelowych. Sprzedano udział w firmie Martinsrieder corlmmun GmbH.
To wyjście dotyczy 2 z naszych funduszy docelowych. Według naszych informacji, dochód z wyjścia zostanie przypisany do naszych funduszy wiosną 2013 r. i będzie wypłacony również w 2013 r.

Informacja prasowa pod adresem:

Transkrypt: Deal: 100 mln USD dla CorImmun

Z pozdrowieniami
...

Chciałbym poznać wyliczenia dotyczące wypłat. Co chcecie wypłacić przy tak niewielkich sumach zaangażowania (patrz powyższy cytat)?

Znowu tylko gra pozorów, aby utrzymać dystrybucję w dobrym nastroju i trzymać klientów za pomocą baśni o ogromnych zyskach.

I czy mam wam coś powiedzieć? Znowu to zadziała, dopóki wszyscy nie zorientują się, że znowu nic nie wyjdzie! Ale na pewno mają już kolejną historię (baśń) w zanadrzu. Jak można być tak naiwnym?

Napisany przez pecunia
Przynajmniej odpowiedzialni za V+ -reklamę zdołali przekonać zdecydowaną większość swoich pośredników do swojego pomysłu oraz powagi firmy. Wielu pośredników, jak sądzę, również inwestuje. Dla mnie jako klienta utrudnia to oczywiście prowadzenie obiektywnej i merytorycznej rozmowy doradczej. W związku z tym chciałbym podziękować za wiele pomocnych wpisów w tym wątku. Czy ktoś wie, ile klientów/inwestorów udało się już przekonać do V+? W innym forum przeczytałem coś o porównaniu V+ do sekty... Na pewno zręcznie zorganizowane, a wyznawcy pewnego dnia będą się śmiać z nas, niewiernych - albo i nie. To pozostaje ciekawe. Cały wątek i tak czytam jak kryminał...

Napisany przez cottbus13
Kto chciałby przeczytać coś na temat aktualnych wypłat, znajdzie kilka wskazówek na temat na forum viewtopic.php?p=59017.

Teraz trzeba tylko poznać udziały V+ w poszczególnych funduszach, żeby stać się mądrzejszym!?

Napisany przez fakt2010
MIG 3 wypłacił 01.08.2012 dywidendę od sprzedaży technologii Ident. swoim klientom.

Przy sumie udziałów w wysokości 10 000 euro wypłacono prawie 400 euro, co stanowi około 4%.

Jeśli spojrzymy na okres trwania, każde konto oszczędnościowe generowałoby większe zyski.

Kiedy i jakie stawki rentowności obecnie wypłaca V+ swoim klientom?

Napisany przez cottbus13

MIG 3 wypłacił swoim klientom dywidendę za sprzedaż firmy Ident Techn. 01.08.2012 roku.

Przy kwocie udziału w wysokości 10 000 euro otrzymano niemal 400 euro dywidendy, co stanowi około 4%.

Jeśli spojrzymy na okres trwania, każde konto oszczędnościowe przyniosłoby większe zyski.

Kiedy i jakie stopy zwrotu V+ teraz wypłaca klientom?

Wygląda na to, że klientom V+ nie będzie można wypłacić niczego, ponieważ dopiero od kwoty 250 000 euro można wypłacić zyski klientom (z mojej wiedzy).

Napisany przez ihrtraumtaenzer
To prawda, nie do wiary! Po ponad roku wracam i okazuje się, że wciąż są ludzie, którzy mają czas na takie bzdury jak V+. Chyba teraz już wszyscy zrozumieli, że te fundusze zostały założone wyłącznie dla wygodnego dochodu zarządców. Nie ma żadnego zwrotu z inwestycji ani żadnego cudownego pomnażania pieniędzy, zapamiętajcie to! A jeśli nawet tak by było, to wypracowane pieniądze są po prostu wpłacanymi środkami nowych inwestorów. Bajka o pieniądzu, który pracuje i pomnaża się, pozostaje nadal bajką. Pracować mogą tylko ludzie, a zwroty powstają tylko wtedy, gdy koła w hamsterkach kręcą się szybciej. Jednak na razie zupełnie to nie wygląda! Pieniądze są po to, abyście je konsumowali, a potem znowu zarabiali, wszystko inne to bzdura. Zarabianie pieniędzy bez wysiłku (czyli odbieranie innym przez zlegalizowaną oszukaństwo) to przywilej, który posiada tylko kilka osób. W tej grze to właśnie wy jesteście tymi, którym każdego dnia bezpiecznie odbierają z rąk tancerza marzeń, i tak będzie zawsze!

Napisany przez ADMCI4
Cześć drodzy ludzie,

Skonsultowaliśmy ten produkt z naszym doradcą podatkowym, a nasz sympatyczny makler skonsultował go ze swoim prawnikiem! Wyniki były tak pozytywne, że po zakończeniu naszej weryfikacji postanowiliśmy dołączyć do udziału!!! Odpowiedź od naszych klientów również jest bardzo pozytywna! Pierwsze wypłaty zysków ze sprzedaży udziału w firmie już otrzymali nasi klienci!!!
Podsumowując: To mega super produkt inwestycyjny w super innowacyjnej formie!!! Kiedy nadejdzie inflacja lub reformy walutowe, nasi klienci mogą spokojnie odetchnąć, ponieważ ich pieniądze są zabezpieczone!!!

Miłego dnia!

Napisany przez CFO
Na jakiej stacji do prania mózgów można obejrzeć zwiastun reklamowy Rafaela Gerharda?

Pozdrowienia, CFO

Napisany przez VplusGegner
@ihrtraumtänzer: Całkowicie się zgadzam mój drogi - nie ma absolutnie nic więcej do dodania!!!
Jednakże jest bardzo smutno obserwować, jak zbyt wiele osób nadal pozwala sobie zmanipulować swoje umysły przez podejrzane zarządzanie firmy V+ (reprezentowane przez pracowników terenowych, z których duża część jest oszołomiona) w ramach systemu Scientology i traci przy tym bardzo dużo pieniędzy... Proszę obudźcie się wszyscy - to byłoby dobre dla was, waszych portfeli i w konsekwencji dla waszej przyszłości finansowej!!! A jako drugi krok wszyscy ci ludzie powinni złożyć zbiorowy pozew przeciwko firmie V+GmbH i ich zarządowi w Sądzie Rejonowym lub Sądzie Krajowym, aby raz na zawsze powstrzymać ww. przed dalszym brudnym działaniem. Ja na pewno skontaktuję się z programem Akte 2012 (Sat 1) i złożę zbiorowy pozew z innymi poszkodowanymi w Sądzie Rejonowym lub Sądzie Krajowym.
Kto złoży pozew razem ze mną???

Napisany przez Trader60
Cześć, jestem również zdania, że V+ jest na skraju bankructwa. Sukces historia trwa, to było stwierdzenie od funduszu inwestycyjnego, pytanie jednak brzmi, komu ten sukces przyniósł korzyści. Pisma do zarządu są ignorowane, nie ma już żadnych reakcji, jestem także za wszczęciem procesu przeciwko V+

Napisany przez VplusGegner
Mam nadzieję, że dołączy jeszcze wielu ludzi do procesu wspólnotowego przeciwko firmie V+GmbH, zanim będzie za późno (= upadłość, itp.). Zainteresowani proszeni są o szybki kontakt - chodzi o WASZE pieniądze!!!

Napisany przez mainzer
Jestem aktywnym pośrednikiem w V+ od 2006 roku i obawiam się, że V+1 grozi bankructwo, ponieważ ostatnia wypłata nie została dokonana.

Czy ktoś otrzymał pieniądze z V+1?

Napisany przez Trader60
o jakim rozliczeniu mówimy, mainzerze??

Napisany przez mainzer
Z zeszłotygodniowego rozliczenia prowizji, w czwartek 29.11.2012!

Napisany przez realist
Ostatecznie zdecydowałem się w zeszłym tygodniu dowiedzieć się o rzetelności firmy V+ i zadzwoniłem do Stowarzyszenia Konsumentów. Tam skierowano mnie od razu do adwokata ze względu na doświadczenia. Byłam już w kontakcie z nim i muszę powiedzieć, że to było bardzo dobre posunięcie i powinnam to zrobić już dużo wcześniej. Otworzył mi oczy i mogę tylko powiedzieć, że osoby dotknięte, nie zastanawiajcie się zbyt długo i postępujcie dokładnie tak samo!!! Jeszcze nie jest za późno.

Napisany przez Trader60
A co mówią panowie z zarządu? Jak sytuacja wygląda z funduszem V2? Według zarządu V+ to jednak sukcesowy model

Napisany przez mainzer

Jestem aktywnym pośrednikiem w V+ od 2006 roku i martwię się, że V+1 grozi upadłość, ponieważ ostatnie rozliczenie nie zostało wypłacone.

Czy ktoś otrzymał pieniądze od V+1?

W międzyczasie V+1 zapłacił.

Powód brzmiał: Problemy wewnętrzne!

Cokolwiek by to znaczyło.

Napisany przez Meins
Ciężko się tutaj zorientować. W takich forach ludzie często wylewają swoje żale, którzy poczuli się oszukani przez sprzedawców lub którzy uważają inne strony za niesympatyczne. Jeśli „wtrącani” piszą raczej w imieniu firmy, to również nie jest pomocne. „Obiektywne” komunikaty o sukcesie są bardzo rzadkie, ponieważ ten, kto jest naprawdę zadowolony, nie ma powodu, aby rejestrować się na forum, prawda?

Oto moja opinia:

Zalety według V+ (które podzielam):
- Niemieckie firmy bez długów bankowych z przyszłościowymi dziedzinami działalności, nie w fazie startupowej, ale już o krok lub kilka dalej. Jeśli udziały rzeczywiście są sprzedawane za 3- lub nawet 10-krotną cenę i wypłaty są dokonywane, to jest to miła sprawa. Pieniądze są zarządzane przez zawodowego opiekuna (GmbH prawnicza, no cóż...)
- Dywersyfikacja branżowa - jeśli jedna firma upadnie, co zawsze może się zdarzyć, fundusz nie pójdzie na dno, a zabezpieczenie złotem.

Wady:
- Pozostaje niejasne, ile pieniędzy jest zainwestowanych w co (nie w %, ale w euro), ile z 100 mln zostało już zainwestowanych gdzieś. Kilka szczegółów wydaje się podejrzanych: W informacji o odstąpieniu znajduje się klauzula, że zrezygnowano z oświadczenia o przyjęciu. Wymyślony indeks etyczny to dość tania sztuczka marketingowa. Jeśli ktoś dobrze przeczyta prospekt sprzedaży, znajdzie na pewno coś jeszcze. Kto nie rozumie ryzyka lub nie chce go brać, powinien to solidnie przemyśleć (choć po przeczytaniu ulotek dołączonych do opakowań również nie powinno się już brać żadnego leku). Dostępne są prognozy na lata 2010-2013, ale gdzie są dane faktyczne (bilanse, rachunek zysków i strat, stan inwestycji w spółkach) przynajmniej od 2010 do 2011?

Na podstawie tego można teraz wyciągnąć wnioski. Albo i nie. Powinno się być świadomym, że w dzisiejszym świecie finansów nie można być nigdzie naprawdę bezpiecznym.

Czy ktoś ma jakieś nowe informacje na temat V+1? Czy były wypłaty? Bilanse spółek Vplus 1,2,3?

Napisany przez Meins
Czy ktoś wie coś nowego o V+1? Czy były jakieś wypłaty? Jakie są bilanse spółek Vplus 1,2,3?

Dodatkowa informacja: pod adresem bundesanzeiger.de można znaleźć rzeczywiste bilanse. Całkowita wartość aktywów w V+3 w 2011 roku była jeszcze dość skromna.

Napisany przez Trader60
Również w 2012 roku nie było żadnych wypłat

Napisany przez realist
Nikogo to nie dziwi! I w 2013 roku również nie wystąpi.

Napisany przez Trader60
Mainzerze, czy możesz mi coś powiedzieć na temat sprawozdań rocznych? Czy wychodzą one na czas, czy wypłacane są prowizje za stan, jaka jest atmosfera w drużynie??

Napisany przez Chris Leach
Od pewnego czasu śledzę to forum. Szkoda, że od jakiegoś czasu nie pisze się w nim tak intensywnie.
Po zatrzymaniu S&K, myślicie, że Venture Plus też może przejść taką samą drogę?

Manager Magazin, ProContra, nawet BILD pisały o tym...

Napisany przez leily
Cześć,

Dzisiejszego wieczoru, 30 marca, otrzymałem mój certyfikat od V+ GmbH & Co Fonds 3 KG i postanowiłem sprawdzić w Google, co dokładnie podpisałem.
Trafiłem na forum i przeczytałem cały wątek. Teraz muszę powiedzieć, że mam w związku z tym spore obawy. Pośrednik brzmiał bardzo zachęcająco.

Teraz nie wiem, co mam zrobić? Póki co nie zainwestowałem tam żadnych pieniędzy, a z początkiem kwietnia miałem zacząć płacić 140 euro miesięcznie. Depozyt pochodzący z polisy na życie (którą anulowano za pośrednictwem LV Doktor) prawdopodobnie jeszcze nie został zainwestowany.

Czy można odwołać lub wypowiedzieć umowę i ewentualnie żądać zwrotu zapłaconych składek.

Zgodnie z certyfikatem umowa została zawarta 27 marca 2013 r.

Byłbym bardzo wdzięczny za szybką odpowiedź
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!