Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Akcje i indeksy i analizy.

Napisany przez Forexyman
na 6280 ładnie zginęły długoterminowe zatrzymania)))))))
teraz inwestorzy muszą się ustawić na nowo)))))

pozdrowienia

Napisany przez Forexyman

następna stacja 6280

cel osiągnięty, teraz flat

chyba że natrafię na bardzo korzystną okazję do daytradingu

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
gdzie jest nasz trader CFD Ole?
dzisiaj zupełnie o nim nie słyszałem

Napisany przez ole111

gdzie jest nasz trader CFD Ole?
dziś o nim w ogóle cisza

Dzisiaj trochę spokojniej.
Zastanawiam się nad wejściem w długoterminową pozycję na złocie.

Napisany przez Forexyman

Dzisiaj trochę spokojniej.
Zastanawiam się nad wejściem w długie pozycje na złocie.

uiiiii, to już trochę za późno, chciałem Ci polecić pozycję na koronę

Stopp-Buy 6310
Market Sell 6325, szkoda, że tak się nie stało

Pozdrowienia

Napisany przez ole111

Dziś trochę spokojniej.
Zastanawiam się nad długą pozycją na złoto.
[/quot
uiiiii ale wydaje mi się, że nieco za późno, chciałbym polecić Ci pozycję na Krönung

Stop Kup 6310
Sprzedaż na rynku 6325, ale też coś by z tego było, szkoda, że nic nie można zrobić

Pozdrowienia

Złoto rośnie. Łatwo zebrać żołędzie wiejskim wiewiórkom.

Napisany przez ole111
DAX rośnie również ładnie. Zobaczymy, co z tego wyniknie.

Napisany przez Forexyman

DAX rośnie również ładnie. Zobaczymy, co z tego wyniknie.

tak, takie to może być przekręcone w świecie giełdy, gdy spojrzysz na DOW, który ciągnie DAX w górę, z kryzysem nie ma śladu, ale wszystko to nie powinno być trwałe, a jedynie traktowane jako nastroje świąteczne. Po Wielkanocy powinniśmy ponownie stanąć przed rzeczywistością

Życzę wszystkim Wesołych i Wypoczynkowych Świąt Wielkanocnych

Pozdrowienia

Napisany przez Karat
Właśnie zamknąłem swoją długą pozycję na DAX tuż przed godziną 20:00. Zostało mi małe jajko wielkanocne w wysokości około 100 euro! Dziś po prostu nie miałem czasu, żeby spojrzeć na DAX. Praca, praca, praca, a poza tym jeszcze remontowanie domu i rozmowy z rzemieślnikami i najemcami. Trochę za dużo! Ale nie chciałem zostawić długiej pozycji na Wielkanoc. Co pozostało z tego tygodnia? Minus 598,60 euro! Poprzedni tydzień +1200 euro.

Karat

Napisany przez Forexyman
Hej

DAX

Wsparcie z euro i cen ropy naftowej, które krótkoterminowo znajdują się w konsolidacji, powoduje, że indeks jest wzmocniony przez optymistów obawiających się, że mogą coś przegapić, inaczej nie można wytłumaczyć siły, która ostatnio została zaprezentowana, ponieważ kryzys, który początkowo rozpoczął się jako kryzys hipoteczny, stopniowo przekształcił się w kryzys finansowy, których długofalowe następstwa są wciąż trudne do przewidzenia związane z sentymentem, lata wyborcze były dotychczas dobrymi latami na giełdzie, ponadto wysiłki Fedu we współpracy z EBC w celu przeciwdziałania globalnemu kryzysowi finansowemu poprzez politykę niskich stóp procentowych również należy postrzegać optymistycznie, ale wszystkie te wysiłki mogą zapewnić tylko krótkoterminowe wzmocnienie, średnio- i długoterminowo stoimy przed finałem

Technicznie

Po złamaniu obszaru 6380 kurs został znacząco wykupiony w obszarze małego wsparcia na poziomie 6168, co sugeruje, że krótkoterminowo obszar 6650 punktów może być celem, jeśli obszar 6400 zostanie odzyskany, to kolejny ruch ku górze aż do obszaru 7000 nie jest już wykluczony

Pozdrawiam

Napisany przez Forexyman
Cześć

oto interesujące argumenty za i przeciw dla rynków finansowych

Pozdrowienia

Argumenty za spadającymi kursami

Będzie kolejne bankructwo

Obecnie najważniejszym argumentem przemawiającym za dalszym spadkiem kursów akcji jest najgorszy kryzys finansowy od czasów drugiej wojny światowej, który niewątpliwie spowoduje kolejne ofiary wśród banków. Najbardziej palącymi pytaniami są: czy jeszcze inne duże instytuty zostaną dotknięte, i na ile ta oczekiwana sytuacja jest już wliczona w kursy akcji. Jak pokazały ostatnie miesiące, żaden ekspert rynkowy nie jest w stanie udzielić na to jednoznacznych odpowiedzi. Ta niepewność nie sprzyja trwałym wzrostom kursów.

Fala odpisów

Nawet jeśli większość banków przetrwa - miliardowe odpisy z tytułu złych kredytów, obligacji, a teraz także aktywów akcyjnych będą trwały. Nawet w Europie istnieją pewne segmenty na rynku obligacji, które z powodu braku zaufania między bankami zostały dosłownie wyczerpane. Następstwem tego są obniżki wartości aktywów, dla których czasami nie można już uzyskać sensownych cen rynkowych. Banki na całym świecie w tym roku będą osiągać mniejsze zyski lub nawet ponosić straty.

Miecz Damoklesa nad funduszami hedgingowymi

Problem odpisów ciąży jednak nie tylko na bilansach banków. Dotychczasowo ze strony funduszy hedgingowych panowała podejrzliwa cisza, które zaangażowały się na rynku obligacji i akcyjnym przy pomocy miliardowych kredytów. Specjaliści obawiają się kolejnej fali likwidacyjnej z tej strony: jeśli wartość zabezpieczających aktywów spada, wierzyciele wymagają części swoich pożyczek z powrotem. Ci mocno zadłużeni fundusze mogą to zrobić tylko poprzez sprzedaż papierów wartościowych - co dalej obciąża rynek akcji.

Zyski firm spadają

Optymiści ucichli - to, że USA znajdują się już w recesji, jest obecnie niemalże powszechnie uznawane przez ekonomistów. Zawahanie zaufania między bankami skrajnie ograniczyło udzielanie kredytów. Znikając kredyty, znika jednak istotne smarowanie dla wzrostu gospodarczego. Jeśli produkowana jest mniej, cierpią zyski firm. Zyski te są jednak długoterminowo najważniejszym czynnikiem wpływającym na kursy akcji.

Argumenty za wzrostem kursów

Interwencje państwowe

Robią coś - tak teraz rynki akcji interpretują liczne interwencje rynkowe Rezerwy Federalnej i rządu USA. Co interwencje te spowodują w dłuższej perspektywie, jest bardzo kontrowersyjne. Na razie jednak wywołały one nowe nadzieje na rynkach finansowych. Szczególnie skuteczna wydaje się być specjalna linia kredytowa Fedu dla amerykańskich banków inwestycyjnych.

Możliwe są dalsze szeroko zakrojone akcje pomocowe - aż do państwowych gwarancji kosztem podatników. Obecnie spekuluje się na przykład o masowym skupie zabezpieczonych hipotecznie papierów wartościowych, aby ustabilizować ten całkowicie zapaśniknięty rynek i złagodzić problem odpisów. Każda spekulacja w tym kierunku obecnie może pobudzić rynki akcji.

Sentiment

Ta radość reakcji w górę związana jest z nastrojem na rynkach akcji, tzw. sentymentem. Przez miesiące na siebie nakładała się jedna zła wiadomość na drugą, co doprowadziło do zniechęcenia nawet utartym optymistom. Nastroje na giełdach były ostatnio tak mroczne, że każde dane, które okazały się mniej złe niż oczekiwano, były świętowane jako ulga.

Cykl wyborczy w USA

Bez względu na to, jakie środki przyjęła administracja USA lub jakiekolwiek inne czynniki - statystyki jednoznacznie dowodzą, że lata, w których wybierany jest prezydent USA, należą do lepszych lat na giełdzie. Na przykład, w ubiegłym wieku indeks Dow Jones zwykle wzrastał w drugiej połowie roku wyborczego o ponad osiem procent. Związek ten budzi nadzieję u wielu uczestników rynku także na drugą połowę 2008 roku.

Antycypacja ożywienia

Na giełdzie handluje się przyszłością; to stwierdzenie aktualnie potwierdza się, zwłaszcza w kontekście relacji między giełdą a koniunkturą. Z doświadczenia wynika, że rynek akcji z wyprzedzeniem reaguje na zmiany koniunkturalne kilku miesięcy wcześniej. Według tego argumentu, wejście na rynek w najbliższych miesiącach może przynieść długoterminowe korzyści. Problem polega jednak na tym, że nikt nie jest w stanie przewidzieć, jak długo potrwa recesja w USA. Ostatecznie związek ten tylko potwierdza, że najlepszy moment na zakup akcji związany jest z pierwszymi oznakami ożywienia gospodarczego.

Napisany przez Karat
Zakupiłem wczoraj niewielką krótką pozycję na DAXa w okolicach 6560. Obecnie jestem na fajnym zielonym terytorium! Jak tam dzisiejsza podróż? Cele wędrowca DAXa mogłyby być następujące: Krótka trasa: 6470 - 6579 Duża trasa: 6370 - 6600 Dla zdobywców szczytów możliwe byłoby osiągnięcie 6700. Ale tylko przy dobrej pogodzie i czystej widoczności. Jaka jest wasza trasa wędrówki? Karat

Napisany przez Karat
Z małym zyskiem zatrzymanym (ustawiłem dość wąski SL), teraz jestem długo w grze. Karat

Napisany przez Forexyman

Zostałem zatrzymany na małym zysku (ustawiłem stosunkowo wąski SL) i teraz jestem długoterminowy.

Karat

jak to się mówi

za dużo tam i z powrotem robi pusty portfel)))

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Żaden dzień na zarabianie pieniędzy

Short próbuje, ale obszar 6480 jest dobrze wspierany
więc krótka pozycja krótkoterminowa

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman

Hallo

DAX

Wsparcie dla euro i ceny ropy naftowej, które krótkoterminowo znajdują się w konsolidacji, potęguje obawy o czymś, czego optymista może być nieświadomy, a siła, która została zaprezentowana w ostatnim czasie, nie jest łatwa do wyjaśnienia, ponieważ kryzys, który rozpoczął się jako kryzys hipoteczny, stopniowo przekształcił się w kryzys finansowy, którego długofalowe skutki nie są jeszcze do przewidzenia ze względu na sentyment, lata wyborcze były dotychczas dobrymi latami na giełdzie, a także wysiłki FED we współpracy z EBC w zakresie niskiej polityki stóp procentowych w celu przeciwdziałania globalnemu kryzysowi finansowemu, również można postrzegać optymistycznie, ale wszystkie te wysiłki powinny zapewnić siłę jedynie krótkoterminowo, a średnio- i długoterminowo stoimy przed finałem

Technicznie

Po przebiciu poziomu 6380 kurs został znacząco odkupiony w obszarze małego wsparcia przy 6168, co sugeruje, że krótkoterminowo może być celowane strefa 6650 punktów, jeśli obszar 6400 zostanie odzyskany, następujący wzrostowy ruch do obszaru 7000 nie jest już wykluczony

Pozdrowienia

Hallo

DAX

W środku tygodnia na rynkach akcji obok ostrzeżenia przed zyskiem Deutsche Bank
pojawiły się zwykłe komunikaty o kryzysach z USA, mimo tych negatywnych wiadomości, niemiecki indeks akcji konsoliduje się na wysokim poziomie

Technicznie

Pozytywna dywergencja wskaźnika Momentum pokazuje, że
choć można oczekiwać małego cofnięcia, kierunek nadal będzie skierowany na wzrost odzysku

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Cześć DAX (Intraday) dla daytraderów Dla inwestorów spekulacyjnych teraz obszar 6570-80 oferuje możliwość odwrócenia gry i zawarcia krótkiej pozycji Poziom SL powinien być ustawiony nieco powyżej dziennej wysokości Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman

Cześć

DAX (Intraday) dla Daytraderów

Dla inwestorów spekulacyjnych teraz obszar 6570-80 oferuje możliwość całkowitego odwrócenia sytuacji i otwarcia pozycji krótkiej
Poziom stop loss powinien być umieszczony nieco powyżej dziennej wysokiej ceny

Pozdrowienia

6570 osiągnięto
SL umieszczony zgodnie z zaleceniem

Pozdrowienia

Napisany przez ole111

Cytat od Forexymana

Cześć

DAX (intraday) dla daytraderów

Dla spekulacyjnych inwestorów teraz obszar 6570-80 oferuje możliwość odwrócenia całej gry i skrócenia
Poziom stop loss powinien być ustalony trochę powyżej dziennej wysokiej wartości

Pozdrowienia

6570 zostało osiągnięte
SL ustawiony zgodnie z podanymi wytycznymi

Pozdrowienia

Świetne: doskonałe wskazówki. Niestety, byłem w pracy.
Tak trzymaj Pöng

Napisany przez ole111
tak szybko zmienia się sytuacja. Jestem teraz w grze. Short kk78. Zobaczymy.

Napisany przez Karat
Odważny, właśnie z powodu dzisiejszych prognoz chciałem sprzedać moją krótką pozycję po cenie nabycia i przejść do długiej.
Karat

Napisany przez ole111

tak szybko obraca się kierunek.
Teraz również jestem w środku. Short kk78.
Zobaczymy.

zatrzymany.

Napisany przez Karat
Jeszcze tu jestem.
Karat

Napisany przez Forexyman
dziś znowu są ustawieni na pozycjach zabijania
moja pozycja prawie została zlikwidowana
ale niebezpieczeństwo jeszcze nie minęło

Pozdrowienia

Napisany przez Karat
Czy jesteś nadal krótki?

Napisany przez Forexyman

Fx jesteś nadal krótki?

tak

jesteśmy z powrotem tam, gdzie wczoraj nasza miłość się rozpoczęła)))))
(Karat, nie ty jesteś obecny, nie martw się, chodzi o kurs)))))))

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
To jest trudne do uwierzenia czy
im gorsze są wiadomości, tym mocniejszy kurs
Wiadomości coraz częściej okazują się być przeciwnym wskaźnikiem

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman

Cześć

Dla spekulacyjnych inwestorów teraz obszar 6570-80 oferuje całą grę na odwrócenie i sprzedaż krótką
Stop loss powinien być ustawiony trochę powyżej dzisiejszego maksimum

Pozdrowienia

Aby ograniczyć straty, dostosujmy teraz stop loss do dzisiejszego dnia

Stop loss trochę powyżej 6605

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
z wyrażeniem wpadamy oczywiście natychmiast w statystyki, gdzie są umieszczone SL`s Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Nasza marka SL została właśnie zaatakowana ponownie

Napisany przez Forexyman
Puhhhhhhhh na to wygląda już o wiele przyjemniej

Napisany przez ole111

Puhhhhhhhh na to wygląda już o wiele przyjemniej

GW było jednak z trudem.

Napisany przez Forexyman

Ale KGW był bliski.

ale dobrze dla poziomu adrenaliny, skacząc z klifów lub samolotów. Wolę handlować tym))))

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
6535 wydaje się być dobrym poziomem wsparcia na razie

Napisany przez Forexyman

trudno uwierzyć, że
im gorsze wieści, tym silniejszy kurs
Wiadomości coraz bardziej okazują się kontraindikatorem

Pozdrowienia

NEW YORK (Dow Jones)--Indeks nastrojów konsumentów w USA obliczany przez Uniwersytet Michigan na zlecenie agencji informacyjnej Reuters spadł w marcu, zgodnie z wynikami drugiego badania, do 69,5. Informacja ta została podana w piątek. Jest to najniższy poziom indeksu od 1992 roku. Po pierwszym badaniu w marcu wynik wynosił 70,5, a w poprzednim miesiącu indeks wynosił 70,8 punktów.

Konsumenci w USA odgrywają kluczową rolę w gospodarce USA, ponieważ około 70% PKB zależy od konsumpcji prywatnej.

Indeks oczekiwań na marzec wyniósł 60,1 (poprzedni miesiąc: 62,4), a indeks oceny obecnej sytuacji wyniósł 84,2 (83,8). Oczekiwania inflacyjne konsumentów na pięć lat spadły w marcu do 2,9% (poprzedni miesiąc: 3,0%). Natomiast na przestrzeni dwunastu miesięcy oczekiwania inflacyjne skoczyły do 4,3% (3,6%).

i nic się nie dzieje)))))))) to już wszystko dziwne

Napisany przez Forexyman

Cytat od Forexymana

Cześć

Dla spekulacyjnych inwestorów teraz obszar 6570-80 oferuje możliwość odwrócenia sytuacji i przejścia na sprzedaż
Poziom SL powinien być ustawiony nieco powyżej dzisiejszego szczytu

Pozdrowienia

Aby ograniczyć straty, dostosowujemy teraz SL do dzisiejszego dnia

SL trochę powyżej 6605

Pozdrowienia

Ponowne dostosowanie poziomu SL

Aby uniknąć strat

SL przesunięty na obszar wejścia 6575

Napisany przez Forexyman
Co można na to powiedzieć, można tylko z tego zironicznie się uśmiechnąć Dax zignorował Wall Street od Detleva LandmesseraTo się rzadko zdarza: najpierw Dax zignorował słabe sugestie ze Wall Street, a teraz ledwo zareagował na dobry początek handlu w Nowym Jorku.Amerykańskie rynki nieco się otrząsnęły na początku handlu po wczorajszych stratach. Niewielkie obniżenie zaufania konsumentów w USA nie zaburzyło nastrojów. Wskaźnik Uniwersytetu Michigan spadł z 70,8 do 69,5 punktów według ostatecznych obliczeń. Eksperci oczekiwali nieco mniejszego spadku do 70,0 punktów

Napisany przez Forexyman

Cytat od Forexymana

Cytat od Forexymana

Cześć

Dla spekulacyjnych inwestorów teraz obszar 6570-80 oferuje możliwość odwrócenia gry i skrócenia
Poziom SL powinien zostać ustalony nieco powyżej dzisiejszego szczytu

Pozdrowienia

Aby ograniczyć straty, teraz dostosowujemy nieco SL do dzisiejszego dnia

SL trochę powyżej 6605

Pozdrowienia

ponowne dostosowanie SL

aby uniknąć strat

SL przesunięty do obszaru wejściowego 6575

Pozycja zamknięta na 6550

Napisany przez Forexyman
Burzliwy tydzień dobiegł końca wreszcie można powiedzieć teraz czas na odpoczynek, życzę wszystkim udanego weekendu i dobrego wypoczynku Pozdrowienia

Napisany przez Karat
Cześć Forexyman,
W sumie zakończyłem ten tydzień pozytywnie. Krótką pozycję sprzedałem z zyskiem i jestem flat! Nie chciałem przenosić niczego na weekend. Kto wie, co może być na tapecie w przyszłym tygodniu. Ponieważ giełda zawsze trochę wyprzedza rzeczywiste warunki gospodarcze, może się okazać, że już od przyszłego tygodnia spodziewać się wzrostu cen. Ale na razie wszystko jest możliwe.
Pozdrawiam,
Karat

Napisany przez Forexyman

Cześć Forexman
Ogólnie w tym tygodniu zakończyłem z wynikiem pozytywnym. Krótką pozycję sprzedałem jeszcze z zyskiem i jestem flat! Nie chciałem przenosić niczego na weekend.

Karat

Bardzo dobrze

Gratulacje

Pozdrowienia

Napisany przez willi
Avaloq Witam wszystkich Mój przyjaciel pracuje w branży IT. W rozmowie wspomniał o firmie Avaloq. Avaloq jest dostawcą oprogramowania dla banków. Powiedział, że firma znacząco rozbudowuje swoje centrum hostingowe, ponieważ jest bardzo obłożona. Na stronie internetowej wymienieni są znani klienci głównie ze Szwajcarii. Firma nie jest notowana na giełdzie, ale sądzę, że należy do pewnej holdingu, być może nawet Crealoxis. Może ktoś mi pomóc i podać dokładnego właściciela? Z góry dziękuję i życzę miłego weekendu. Willi

Napisany przez Forexyman

Avaloq

Może ktoś mi pomoże i poda dokładnego właściciela
Z góry dziękuję i życzę miłego weekendu
Willi

Pozdrowienia

Napisany przez willi
Cześć Forexyman,
Dziękuję za szybką odpowiedź. Podejrzewam, że to była dawniej firma M. Ebnera, której siedziba również jest zarejestrowana w Freienbach. Jeśli tutaj na forum nie pojawi się więcej informacji, po prostu zadzwonię w przyszłym tygodniu i dodam firmę matkę do listy obserwowanych.
Do zobaczenia później,
Willi

Napisany przez Forexyman

Cześć Forexyman
Dzięki za szybką odpowiedź. Przypuszczam, że to był był spółka M. Ebnera, której siedziba też jest zarejestrowana w Freienbach. Jeśli tutaj na forum nie pojawi się nic więcej, po prostu zadzwonię w przyszłym tygodniu i umieszczę główną firmę na liście obserwowanych.
Do zobaczenia później
Willi

Cześć Willi

Z chęcią

Obawiam się, że strategia, którą chcesz tutaj zastosować, niestety się nie powiedzie. Nie bądź tak lekkomyślny w obchodzeniu się z pieniędzmi
Jeśli masz coś do rozdania, lepiej wydaj je na szlachetny cel, z pewnością istnieją lepsze firmy, w które można zainwestować swoje pieniądze niż te dwa budki z jedzeniem

zawsze ten gracz)))))

Pozdrowienia

Napisany przez willi
Cześć Forexyman
Masz oczywiście rację, to naprawdę mała firma.
Oczywiście nie mam pieniędzy do rozdania
Ale nie zaszkodzi obserwować ich
Willi

Napisany przez Forexyman
Cześć

DAX

niedźwiedzia hossa, którą indeks aktualnie próbuje osiągnąć, w zeszłym tygodniu została zablokowana przez słabe indeksy amerykańskie

Z technicznego punktu widzenia

DAX nadal znajduje się w fazie konsolidacji, czas jest wykorzystywany do złagodzenia lekkiego przegrzania
gdyż kolejny wzrost będzie możliwy dopiero po pokonaniu poziomu 6700, dlatego nadal należy powstrzymać się od wielkich inwestycji, a sytuacja zakupowa pojawi się dopiero po przekroczeniu poziomu 6380, aby powstała formacja Candle Morning Star na wykresie tygodniowym straciła swoją wartość

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman

Cytat od Forexyman

Cytat od Forexyman

Cytat od Forexyman

Witaj

DAX (intraday) dla daytraderów

Dla spekulacyjnych inwestorów teraz obszar 6570-80 oferuje możliwość odwrócenia sytuacji i zawarcia pozycji krótkiej
Poziom Stop Loss powinien być ustawiony nieco powyżej dzisiejszego maksimum

Pozdrawiam

Aby ograniczyć straty, dostosowujemy teraz Stop Loss trochę do dzisiejszego dnia

Stop Loss trochę powyżej 6605

Pozdrawiam

ponowna korekta Stop Loss

Aby uniknąć strat, Stop Loss został przesunięty do obszaru wejścia w okolicach 6575

Pozycja zamknięta przy 6550

Szkoda, że to, co miało się stać w zeszłym tygodniu, dzisiaj dopiero się stało; zawsze wiedzą, kiedy coś zrobić, no cóż.
Wkrótce można będzie ponownie wejść długoterminowo, po stronie krótkiej można było na chwilę osiągnąć ładny zysk, ale wiedzmy, że giełda nie jest miejscem spełniania życzeń, tutaj nic nie jest darmowe, wszystko musi być ciężko zarobione

Pozdrawiam

Napisany przez Karat
Dzisiaj rano trochę za późno wszedłem na krótko. Teraz sprzedałem z zyskiem 20 euro i jestem znowu w pozycji flat! Co teraz? Szanse wydają się być 50 : 50 na PRZYCZ lub SPADK! Karat

Napisany przez Forexyman

Co teraz? Szanse są raczej 50:50 na PO lub PRZECIW!
Karat

nie, dalej 70:30 po stronie krótkiej
to jest wyraźnie widoczne dzięki dzisiejszej przerwie
niestety ryzyko zysków/strat już nie pasuje, dlatego na razie pozostaję bez pozycji

Pozdrowienia
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 17

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!