Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Temat: Dividium Capital Ltd.

Napisany przez forsum
Cześć Wiosno, Sądzę, że po prostu nie chcesz zaakceptować prawdy i dlatego inicjujesz swoją własną wersję za pomocą nieczystych i nieprawdziwych argumentów. Znowu apeluję... Proszę trzymaj się prawdy! Historia ta w ogóle nie miałaby szansy się rozwinąć bez oszczerstw i fałszywych, ale świadomie wywołanych oskarżeń, które nie mają najmniejszego uzasadnienia. Niestety nie ma żadnych podstaw prawnych, które umożliwiłyby mi dochodzenie odszkodowania za każdego nierozważnie piszącego kłamcę, takiego bowiem uważam każdego autorującego tu nieprawdziwe twierdzenia, bez odpowiednio przeprowadzonych badań. Wtedy tutaj szybko zapanowałby spokój. Proszę nie angażuj się w spekulacje i nie komentuj informacji od innych, których sam nie sprawdziłeś w tym forum. Wkrótce zostaniesz sam z twoim poglądem, jeśli szybko się nie zmienisz, bo prawda niebawem stanie się dla wszystkich oczywista. Jednakże muszę przypuszczać, że wcale nie jesteś zainteresowany prawdziwymi informacjami... w przeciwnym razie dawno temu, jak wielu innych gości forum, wysłałbyś prywatną wiadomość z pytaniami. A więc podejrzewam cię o celową deprecjację! Pozdrowienia, Forsum

Napisany przez imaisi
Cześć wiosno,

od kwietnia jestem obserwatorem,
ale od dzisiaj już ci nie wierzę.

Jesteś też kłamcą i aktorem....
przepraszam, na pewno tylko zarabiasz na życie.

Napisany przez fruehling
Cześć imaisi,

bardzo mi przykro, cofam moje twierdzenie, że forsum i Ty to ta sama osoba.

Jeśli chodzi o Twoje oskarżenia, że jestem kłamcą: mogę tylko powiedzieć, że każdy, dosłownie KAŻDY punkt, który identyfikuje schemat piramidy finansowej, dotyczy DC. Po prostu przejrzyj sam taką listę, a zobaczysz. (na ten temat było już sporo napisane).

Jeśli chodzi o moją motywację pisania na tym forum: naprawdę martwię się o osoby mi bliskie, które zainwestowały w DC i chcą kontynuować inwestycje. Nie zarabiam na tym ani grosza, poświęcam bardzo dużo czasu na zaangażowanie tutaj. Robię to z nadzieją, że uda mi się odwrócić NIESZCZĘŚCIE od innych ludzi!

Pozdrowienia,

Frühling

Tak ogólnie: Byłoby dobrze, gdybyś podał źródła swoich badań w prasie. Odniesienie do źródeł jest m.in. podstawą pracy naukowej, sprawia, że twierdzenia są zrozumiałe i wiarygodne.

Napisany przez fruehling
Cześć forsum,

jaka prawda? Prawda Boga? W swoim wpisie przybrałeś wręcz proroczy ton... To, co zostanę i co nie, pozostaw moją troską.

Cała historia rozpoczęła się zresztą dlatego, że (żeby powtórzyć to po raz niezliczony) DC NIE POSIADA ZGODY NA DZIAŁANIE NA RYNKU FINANSOWYM w Szwajcarii, a NIE dlatego, że rzekomo jacyś zirytowani pośrednicy chcą zniszczyć DC! I równiez NIE dlatego, że ja lub ktokolwiek inny rzekomo dopuszczamy się zniesławiania, proszę pana. Być może teraz to zrozumiałeś, napisałem to specjalnie dużymi literami.

Również kilkakrotnie zaznaczono, że DC MOGŁBY SAMODZIELNIE UŚWIADOMIĆ WSZELKIE ZARZUTY - z jakiejkolwiek strony to by nie było. Aby dać wskazówkę:

1. Można starać się o zgodę
2. Można rzetelnie poinformować wszystkich zainteresowanych. Rzetelne oznacza, prezentowanie zrozumiałych faktów publiczności, a nie ciągłe stosowanie propagandy ustnej (głosiciel: forsum), w celu rozsiewania plotek.

Ponadto mam nadzieję, że lepiej poinformowałeś ludzi, którzy wysłali Ci wiadomości prywatne, niż resztę na forum.

Mam jeszcze jedno pytanie: Na jakie informacje od osób trzecich mam się w ogóle powoływać?

Wiosna.

PS: @forsum: Napisz do mnie kilka wiadomości prywatnych, może z konkretnymi informacjami. Wszystkim jest znane, czego wszyscy chcemy się dowiedzieć.

Napisany przez sbs
@forsum:
Rozumiem, dlaczego do tej pory nie zamieścili Państwo żadnych faktów na tym forum. Zaledwie napisanie nieco więcej ujawnia zupełną niewiedzę:
Rzekomi oszuści - czyli banki - obecnie mogą pożyczać pieniądze od EBC po stopie procentowej wynoszącej obecnie 1% rocznie (stopa dyskontowa). Jak łatwo można sprawdzić w internecie, banki udzielają kredytów na nieruchomości w okolicach 3% oprocentowania rocznie, co oznacza różnicę wynoszącą 2%. Jednak z tych 2% bank musi ponosić ryzyko niewypłacalności kredytobiorcy, a także wszystkie koszty związane z obsługą (m.in. koszty filii itp).
Przy kredycie w wysokości 100 000 EUR, bankowi pozostaje marża w wysokości 2 000 EUR. Jeśli z 50 kredytobiorców jeden zbankrutuje, a bank nie będzie mógł sprzedać zabezpieczonej nieruchomości, z całej transakcji wyjdzie z zerowym zyskiem. W mojej opinii, to nie jest oszustwo.

Napisany przez CFO
Na zewnątrz pada deszcz, co daje mi czas, aby ponownie przywołać niektóre z postów dostarczonych tutaj przez Pro-DC: 7.4.09 Forsum Dividium Capital podobno już wszczęła odpowiednie środki prawne i sądzę, że już wkrótce dojdzie do pełnego wyjaśnienia sytuacji. 8.4.09 Forsum Wkrótce FinMa zapewne zajmie w tej sprawie stanowisko. 8.4.09 Forsum Finma (CH) wszczęła dochodzenie na podstawie skargi kilku z partnerów sprzedaży zwolnionych przez Dividium Capital, jak dotąd wiadomo. Jednakże, na podstawie dostarczonych mi dokumentów jestem niemal pewny, że wkrótce stwierdzono, że wszystko jest w porządku. 8.4.09 Forsum Z dostępnych mi informacji wynika, że Dividium Capital szybko zakończy działalność i zamknie filię w Szwajcarii. 15.4.09 Forsum Po rozmowie z Dividium Capital wszystkie środki znajdujące się na kontach DC zostały zabezpieczone, co niemal wyklucza jakiekolwiek straty. 20.4.09 Dende Dodatkowo dzisiaj ponownie potwierdzono mi, że FinMa wkrótce oficjalnie ogłosi, że były fałszywe oskarżenia i że praca w Szwajcarii będzie kontynuowana jak dotychczas. 23.4.09 Forsum Teraz ostatecznie wycofuję się z dyskusji. Czas to pieniądz przecież!!! To by było na tyle. Można by jeszcze rozszerzyć ten nonsens na kilka stron. Mam nadzieję, że ten malutki fragment sprzeczności wystarczy, aby ostatecznie wyjaśnić inwestycje w Grupie Dividium. Jestem zdania: Jesień 09 oznacza ostateczne zgaszenie świateł w DC. Pozdrawiam w deszczowy dzień CFO

Napisany przez forsum
Wiosna,

proszę najpierw umówić się na spotkanie z Finma, wtedy będziemy mogli kontynuować dyskusję. Ponadto pewnie państwu nie sprawi problemu zrozumienie, że w otwartym postępowaniu sądowym nie publikuje się istotnych szczegółów.

SBS,

Wiedzą państwo dokładnie, że w odniesieniu do pozycji refinansowania banków jest inaczej, niż państwo opisują. Proszę więc nie udawajcie, że jesteście mniej rozumni, niż jesteście... Moim zdaniem można już w niektórych przypadkach mówić o wyłudzaniu, gdy za korzystanie z debetu żąda się na przykład 16,5% odsetek i dodatkowo opłatę za ubezpieczenie na wypadek niewypłacalności. W zamian na książeczkę oszczędnościową obecnie otrzymuje się zaledwie 0,75% lub maksymalnie 3% odsetek rocznych. Niektóre banki doskonale potrafią wykorzystać ten system. Proszę przyjrzeć się dokładniej aktualnym znacznym zyskom tych banków... o ile uzyskają państwo możliwość, aby wnikliwie przyjrzeć się sytuacji... Sądzę nawet, że DC mogłoby być szybko zapomniane...

CFO,

jak dotąd nie pojawił się żaden inwestor na forum, który wyraziłby swoje obawy co do ewentualnych strat. Z pewnością istnieją indywidualne powody, dla których ktoś nie chce inwestować w DC, na przykład może istnieć lepsza oferta, jednak te, które państwo podali, z pewnością do nich nie należą.

Gdyby starali się państwo choć trochę znaleźć prawdę, dyskusja miałaby sens. Proszę jednak nie mieć mi za złe, że bronię się przed Twoimi komentarzami, które są zmyślone przez dziennikarza z Thurgauer Zeitung, ponieważ ta akcja kosztowała mnie znaczną kwotę z powodu utraconych dochodów. Czy naprawdę wierzysz, że gdyby istniały jakiekolwiek wątpliwości co do umówionej inwestycji środków, wypowiedziałbym się na tym forum?

Tak czy inaczej, w jednej sprawie

23.4.09 Forsum
W końcu zamykam dyskusję. czas to pieniądz!!!

zdecydowanie się z tobą zgadzam i będę o tym pamiętać również planując urlop. Bo kto naprawdę chce się czegoś dowiedzieć, ma możliwość zapytania o to poprzez prywatną wiadomość.

Być może w niedalekiej przyszłości na forum pojawią się bardziej konstruktywne wpisy...

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez imaisi
.... Byłoby również dobrze, gdybyś podał źródła swoich badań prasowych. Wskazanie źródeł jest między innymi podstawą pracy naukowej, czyni twierdzenia zrozumiałymi i wiarygodnymi.

Źródło: FOCUS Online - Nachrichten

Napisany przez fruehling
Cześć Forsum,

Wydajesz się coraz bardziej ujawniać. Po co mam umawiać się na spotkanie z Finma? Ponadto wynikało z pisma Finma do DC - które DC specjalnie opublikowało na swojej stronie internetowej (!) - że Finma wyraźnie podchodziła do DC intensywnie, ale DC NIE WSPÓŁPRACOWAŁO. Wygląda na to, że Finma wyraźnie proponowała spotkania... ts ts ts ...

Żeby wskazać kolejne sprzeczności dotyczące taktyki Forsum polegać na bezpośrednim pozyskiwaniu informacji u kierownictwa: Pan Blashchak usprawiedliwia tajemnicze certyfikaty złota stwierdzeniem (na stronie internetowej DC!), że autentyczność nie może zostać potwierdzona poprzez telefon do Helvetic! Nie? Jak więc? W przypadku DC informacje są zawsze przekazywane ustnie, przez telefon lub osobiście (a następnie nic nie jest zapisane na papierze )... ach, tu jest tyle sprzeczności...

Mogę Ci powiedzieć, dlaczego tak niewielu inwestorów się zgłasza: ludzie nadal chcą wierzyć w DC, ponieważ sądzę, że chodzi o zdesperowanych ludzi, którzy nie są szczególnie bogaci. DC wciąż odsuwa ich od wypłaty (zwracam uwagę, że konieczne jest zebranie wystarczających środków z Europy Wschodniej, aby móc dokonać wypłat). To działa, ponieważ wszystko do tej pory działało na zasadzie zaufania opartego na kontaktach osobistych zamiast na faktach! (Logika schematu Ponziego!). Ponadto jest to oczywiście żenujące, wpaść w sidła bandy oszustów.

Zgodnie z prawem okres walutowy wynosi 3 dni, wtedy pieniądze muszą być na koncie. Jak jest z terminem walutowym DC? Bank może zostać pozwany natychmiast, jeśli nie zsie kredytowany na rachunku bieżącym pieniądze w ciągu 3 dni. W przypadku DC wydaje się, że mija tygodnie albo nawet miesiące zanim pieniądze (jeśli w ogóle) wpłyną.

Więc teraz zastanawiam się naprawdę, czy warto wysłać Ci prywatną wiadomość. Twoje informacje wydają się BYĆ BARDZO tajne, skoro przesyłane są tylko za pomocą prywatnych wiadomości. Ale myślę, że i tam ludzie są zasilani tylko sugestiami na temat oszustw banków i innymi rozmowami na poziomie rozmów przy piwie, zamiast odpowiadać na konkretne pytania. Te psychologiczne sztuczki są naprawdę skuteczne, ponieważ trafiają w samo sedno u osób, które być może czują się zawiedzione życiem i widziały w DC promyk nadziei. Myślę, że DC i także rzecznik Forsum prowadzą dość nikczemną strategię.

Zdumiewające jest to, że ZGADZASZ SIĘ z TWOIMI WŁASNYMI stwierdzeniami tylko W JEDNYM punkcie (czy to nie jest trochę zabawne?). Mianowicie, że teraz żegnasz się z dyskusją. Ale również obiecałeś to tak wiele razy, a jakoś... nigdy się tego trzymałeś.

Wiosna

Napisany przez forsum
Cześć Wiosno,

mogę Ci tylko doradzić, abyś zrobiła to, co już kilkakrotnie polecałem. Zrób własne dochodzenie!

Gwarantuję Ci, że dojdziesz do zupełnie innych wniosków.

Jeśli tego nie zrobisz, wszyscy czytelnicy powinni być ostrzeżeni przed twoimi zmyślonymi i spekulatywnymi opiniami, ponieważ jasno prowadzisz działania na szkodę czyjegoś reputacji!!!

Jako inwestor widziałem fakty, do których Ty jako osoba z zewnątrz zapewne nigdy nie miałaś dostępu, dlatego dla nas nie było najmniejszych wątpliwości co do inwestycji w DC. Skoro już odezwało się do mnie wielu inwestorów, którzy odzyskali swoje środki, to podejrzewam, że celowo i z premedytacją rozpowszechniasz fałszywe informacje.

Twój próbaw odwiezienia znajomych od inwestycji jest równie absurdalny jak próba ostrzegania ludzi przed inwestowaniem w DC. Prawdopodobnie już wszyscy wiedzą, że obecnie DC nie oferuje bankowego zabezpieczonego inwestycji dla małych oszczędzających.

Prawdziwe powody Twojej nagonki prawdopodobnie, jak już zauważyłem, leżą gdzie indziej.

Za około 14 dni Twoje nieprzekonujące argumenty i tak miną się z celem... Myślę, że możesz się domyśleć dlaczego...

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez CFO
Cały czas pada deszcz......
29.4.09 allerley (gdzie jest teraz?)
Teraz nie ma już o tym mowy, ponieważ FINMA znowu wycofała się z niektórych obszarów firmy. (To nie pasuje do propagandowej machiny pewnych panów tutaj!) Przykro mi dla Was
3.6.09 Oszukany
Zresztą po dziesiątkach telefonów do Frauenfeld, pracownicy mają gotowe wymówki szybciej niż mysz znajduje dziurę !!!!!!!
5.6.09 allerley
Poczekajmy i zobaczymy, co się stanie, gdy bieżące sprawy zostaną załatwione. Wtedy zobaczymy, co będziecie mieli do napisania.
15.6.09 allerley
Twierdzę, że wszyscy inwestorzy otrzymają nie tylko wpłacone pieniądze, ale również osiągnięte zyski. Proces likwidacji został już rozpoczęty, a każdy posiadający konto w DC wkrótce otrzyma informację.
28.6.09 Claudia001
Zainwestowałam pieniądze w International Invest i od około 6 tygodni czekam na wypłatę.
8.7.09 forsum
Myślę, że wkrótce wszystko zostanie wyjaśnione z zadowoleniem wszystkich. Jednakże wszyscy ci, którzy swoimi zmyślonymi twierdzeniami przyczynili się do zatrzymania transakcji handlowych, pewnie niedługo nie będą mieli co śmiać.
13.7.09
Po wyjaśnieniu nam pracy z ekranem, nawet ja mogę zrozumieć, dlaczego nie ma potrzeby ujawniania FINMA tajemnic firmowych.

Ostatnie było pewnie świetną prezentacją PowerPoint - innymi słowy: dużo gorącego powietrza

Cieszę się już na przeglądanie postów od 19.7. do 31.10. czyli początek postępowania likwidacyjnego DC.

Napisany przez fruehling
Cześć Forsum,

nie, nie wiem, co będzie za 14 dni, ale na pewno szybko nas poinformujesz, prawda?

Pozdrowienia,

Wiosna

Napisany przez ADMCI4
@ forsum
Nie czytam tej bzdury, którą CFO, Snowman, Spring i wszyscy inni anty-DC rozpraszacze tutaj wygadują. To zawsze te same spekulacje, ale nikt nie ma prawdziwej wiedzy. Ci pseudo Robin Hoodowie wierzą, że czytelnicy tutaj są głupi, a tylko moi wyżsi znają informacje poufne. Niestety, te wpisy są faktycznie pełne niewiedzy. Czasami boli, czasami mogę tylko się uśmiechać. W każdym razie mam takie same informacje jak Państwo i jestem również na bieżąco z aktualnymi zdarzeniami. Więc możemy zrelaksować się na urlopie i z optymizmem patrzeć w przyszłość. Ja osobiście zaglądam tutaj tylko sporadycznie, dla zabawy, ponieważ praktycznie nikt tu nie jest otwarty na informacje, mają tylko zadanie podsycić ogień - ale nie będą w stanie zaszkodzić naszym przyszłym sukcesom.
W tym duchu, nie tracąc tutaj zbyt dużo czasu, ale zainwestujmy w to, aby osiągnąć nasze cele z D(C).

Wszelkiej maści

Napisany przez imaisi
14.07.2009 Klienci Kaupthing w Szwajcarii zostaną w pełni wypłacone Komunikat prasowy Inwestorzy i wierzyciele Kaupthing Bank Luxembourg S.A., do której należy również oddział w Genewie, zostali w pełni wypłacony. Stało się to możliwe, ponieważ plan restrukturyzacji niewypłacalnej Kaupthing Bank Luxembourg S.A. został pomyślnie zrealizowany i uzyskał wymaganą zgodę. FINMA mogła ponownie odwołać środki, które nałożyła na zabezpieczenie wierzycieli i inwestorów Kaupthing Bank Luxembourg S.A. w Szwajcarii decyzją z dnia 3 lutego 2009. Zostało to zrobione we współpracy z luksemburskimi organami nadzoru. Stało się to możliwe po zabezpieczeniu pełnej kwoty potrzebnej do wypłaty roszczeń wierzycieli oddziału we Genewie w postępowaniu upadłościowym i po zaksięgowaniu jej na koncie bankowym w Szwajcarii. Dzięki temu można w całości zaspokoić zarówno wszystkie jeszcze niezapłacone depozyty, jak i wszystkie inne roszczenia wobec oddziału genewskiego uznane w postępowaniu upadłościowym. Wypłata pozostałych środków i roszczeń we wrześniu 2009 roku W pełni zostaną zwrócone również kwoty udostępnione przez banki i dealerów papierów wartościowych w ramach systemu gwarantowania depozytów w łącznej wysokości około 28 mln CHF. Po zwróceniu wszystkich małych depozytów do 5000 CHF już 16 i 17 października 2008 roku ze środków banku przez wówczas powołanych przez Federalną Komisję Bankową EBK (poprzedniczkę FINMA) komisarzy do spraw audytu, pozostałe depozyty do wówczas zabezpieczonej maksymalnej kwoty 30000 CHF mogły być zwrócone do końca października 2008 roku ze środków systemu gwarantowania depozytów szwajcarskich banków i dealerów papierów wartościowych. Jutro, w środę, zostanie przedstawiony plan kolokacji w postępowaniu upadłościowym oddziału w Genewie. Następnie, przy zgodzie FINMA, likwidatorzy upadłości będą mogli przystąpić do wypłaty wierzycielom. FINMA i jej likwidatorzy upadłości zrobią wszystko, aby wszyscy inwestorzy otrzymali swoje salda wraz z odsetkami w sierpniu 2009 roku, o ile nie zostały one już zwrócone przez system gwarantowania depozytów szwajcarskich banków i dealerów papierów wartościowych w październiku 2008 roku. Termin ten dotyczy również wszystkich innych wierzycieli, których roszczenia zostały ostatecznie uznane w planie kolokacji. Pomyślna restrukturyzacja w Luksemburgu Tłem dla tego jest realizacja planu restrukturyzacji Kaupthing Bank Luxembourg S.A., do której należy oddział Kaupthing Bank w Szwajcarii. Pomyślne zakończenie restrukturyzacji w zeszły piątek osiągnięto między innymi dzięki wsparciu państwowemu z Luksemburga i Belgii. Konieczna była również zgoda właściwego sądu luksemburskiego i akceptacja Komisji Europejskiej. Restrukturyzacja spowodowała podział banku i utworzenie Banque Havilland S.A., który jest kontrolowany przez nowym akcjonariuskim. Bank nie ma już oddziału w Szwajcarii. Taki oddział musiałby zostać ponownie zatwierdzony przez FINMA. Dzięki temu rozwiązaniu walki o restrukturyzację i tym samym o czas niepewności dla wierzycieli po ponad ośmiu miesiącach działalności udało się zakończyć pozytywnie. Kontakt Tobias Lux, rzecznik prasowy, tel. +41 (0)31 327 91 71, tobias.lux@finma.ch Niestety, firma jest również na liście negatywnej..... :-( Relacje inwestorskie Corp.

Napisany przez sbs
@imaisi:

Na szczęście FINMA podjęła odpowiednie środki. Jak wszyscy wiemy, bank Kaupthing na Islandii jest niewypłacalny. Inwestorzy oddziału w Szwajcarii stracili wszystkie swoje depozyty. Dzięki interwencji FINMA środki inwestorów zostały zabezpieczone i będą wypłacone w przyszłości.

Dlatego nie mogę zrozumieć twojego niestety. W interesie ochrony inwestorów ważne i słuszne jest, że FINMA interweniowała w przypadku Dividium Capital - w celu ochrony środków inwestorów. Oczywiście właściciele DC mają inną perspektywę - ale chodzi tutaj o inwestorów - którzy wielokrotnie zostali oszukani przez zarząd DC.

Napisany przez sbs
@forsum:
Wiosna wyraźnie dobrze dla ciebie zbadana. Można to zauważyć po twojej reakcji, więc mogę tylko powiedzieć: pusty naczynie dźwięczy głośno. Nie masz żadnych argumentów, tylko mówisz o oszczerstwie i innych teoriach spiskowych. To jest żenujące. Faktem jest, że DC nie miało wystarczających uprawnień do prowadzenia działalności w Szwajcarii i jak się zdaje, do dzisiaj nie złożyło wniosków o te uprawnienia. Dlaczego tak się dzieje?
A co do twojego argumentu, że tak trudno otworzyć bank: w Norymberdze też się udało - poczytaj o tym, jak powstał Cortal Consors. Wygląda na to, że dla niektórych jest możliwe założenie banku obok tych największych - ale może to, że DC nie osiągnęło sukcesu wynika po prostu z tego, że nie są tak dobrzy, jak twierdzą. Patrząc na życiorysy osób zajmujących się zarządzaniem firmą, nie byłbym tym zaskoczony.
Chyba nie potrafisz odpowiadać na argumenty, co nie? Wciąż czekam na twoje wyjaśnienie, dlaczego banki są takimi oszustami. Pokazałem ci moje punkt widzenia - poddałeś się, czy dostałbym jeszcze twoją odpowiedź?
A jedna prośba - jeśli jest możliwe, bez frazesów o moich dogłębnych badaniach, jak mi zostało zapewnione, albo jak poinformowała nas kierownictwo.
Czy możesz nam jeszcze powiedzieć, co ma się wydarzyć za 14 dni?

Napisany przez fruehling
wszystko zdaje się ściśle związane z osobami stojącymi za DC, być może nawet jest jednym z tych "tak zwanych" osób. Cytat z dnia 19.07.09: Osobiście zaglądam tu tylko od czasu do czasu, głównie dla rozrywki; praktycznie nikt tu nie jest dostępny do informacji, mają oni tylko zadanie podsycać ogień - jednak nie będą w stanie powstrzymać naszych przyszłych sukcesów. Oczywiście sukcesy dla DC to dalsze okradanie ludzi z pieniędzy, zakładanie nowych firm i prowadzenie wygodnego życia. Jako zwykły inwestor nikt pewnie nie mówiłby o naszym sukcesie! Warto jeszcze raz podkreślić: jedynymi, którzy nie dostarczają tu sensownych informacji, są zwolennicy DC!!! Byłem na jednym z spotkań informacyjnych i muszę powiedzieć, że nawet tam nie otrzymuje się naprawdę przydatnych informacji. Inni uczestnicy forum także już to zauważyli. Informacje dostarczane przez kierownictwo DC - oczywiście wyłącznie ustnie - regularnie się sprzeczają. Nawiasem mówiąc, próba popisania się przez twierdzenie, że tu zagląda się tylko dla zabawy, nie działa. Nie daje to złudzenia, że zwolennicy DC próbują przetrwać, opierając się na gadaniu. Bez faktów - to oczywiste. Wiosna

Napisany przez CFO
@DC-Jünger (pseudonim Forsum, allerley itp.) Absurdalności, które napisałem w ostatnich dwóch postach, pochodzą głównie od Ciebie. Nie wierzę w to, że czytanie postów ma na celu rozrywkę, chyba że ktoś uważa za zabawne wyciąganie pieniędzy od małych inwestorów, łamanie istniejącego prawa i pójście na ryzyko celowej upadłości grupy firm. Wszystko jest bardzo bardzo śmieszne, dlatego jako zwolennik DC możesz się pośmiać z tego, co mówią krytycy dobrze znanego i często kopiowanego systemu piramidy finansowej. Być może zbyt daleko wysunąłem się z prognozą bankructwa w jesieni 2009 roku. W ostatnim przypadku pomylłem się o 3 tygodnie. Jeśli sytuacja potoczy się podobnie, zwolennicy DC mają przynajmniej trochę czasu, aby rozkoszować się moją błędną oceną.

Napisany przez ADMCI4
@ frühling
Najpierw przeczytaj uważnie wpisy, zanim znów zostaną wystawione fałszywe twierdzenia: Mój wpis był adresowany do forsum! Tak więc my odnosi się do forsum i mnie!
Ślepy przed akcjonizmem, takie szczegóły są ignorowane, a od razu robi się z tego historię - typowe dla tego forum!

Ale chciałbym zobaczyć jakieś dowody na całą tę propagandę. Do tej pory różni ludzie tylko stawiali twierdzenia.
Więc:
Jakie są dowody na schemat piramidy w Dividium?
Jakie są dowody na to, że inwestorzy nie odzyskają swoich pieniędzy?
Jakie są dowody na to, że firma prowadzi oszukańcze interesy?
Jakie są dowody na to, że nie ma dostępnych pieniędzy ani złota?

Proszę, nie sam banał, ale jak już domagała się nasza naukowiec frühling, z odniesieniami do wiarygodnych źródeł. W przeciwnym razie proszę o oszczędzenie komentarza.

allerley

Napisany przez Analyser
Jakie są dowody na istnienie piramidy finansowej w przypadku Dividium? Pośrednicy zarabiają na pośrednikach... Pewnie nigdy nie byłeś na spotkaniu informacyjnym?! Jakie są dowody na to, że inwestorzy nie odzyskają swoich pieniędzy? Jeśli nawet byli pracownicy nie dostali swojej pensji, myślisz o inwestorach?!? Jakie są dowody na to, że firma prowadzi nieuczciwe interesy? FINMA udzieliła upomnienia DC, likwidacja spółki z CH zostanie wkrótce wszczęta... Czy to wystarczający dowód? Jakie są dowody na to, że nie ma pieniędzy i złota? Skrytka w Security House w Zurychu?! Ta firma już nie istnieje! Uważam, że każde słowo napisane na forum finansowym dotyczące tej firmy to stracony czas!

Napisany przez fruehling
@hengist

Chcę to ponownie podkreślić - DC nie stanie się automatycznie lepsze poprzez pokazywanie złych stron innych.

@allerley

Zgadzam się w pełni z argumentacją Analysera.
Chciałbym jeszcze dodać coś odnośnie miliarda złota: po prostu dowiedzcie się, ile złota jest wydobywane rocznie na całym świecie. Ponieważ DC twierdzi, że pozyskało wszystko z kopalni złota, wystarczy krótka kalkulacja, aby zrozumieć, jak małą szansę ma DC na posiadanie tak dużej ilości złota. Tak naprawdę jest to równoznaczne z zerowym prawdopodobieństwem. Bądźcie odważni i prezentujcie solidne informacje!
... Jeśli jeszcze spojrzymy na wszystkich specjalistów finansowych (właścicieli burdeli, kierowców ciężarówek, kolegów z więzienia) na czele DC, to nic już nie może pójść nie tak. Jeśli byłoby tak łatwo z tym złotem, to każdy by to robił!

Dokładnie, typowe dla tego forum jest to, że zwolennicy DC zupełnie nie posiadają żadnych argumentów i nie są w stanie zaprezentować żadnych interesujących wiadomości. Ta platforma daje im możliwość dyskusji, prezentacji kontrargumentów. Ale żaden z zwolenników DC tego nie robi! Zamiast tego można tylko obelgać i krytykować innych. Wszystko to świadczy o nieznajomości zjawiska przez DClerów, którzy tworzą swoje wpisy według zasady: kto nie ma argumentów, zaczyna krzyczeć lub pleść bzdury...

Pozdrowienia,

wiosna

Napisany przez onki

W związku z tym prawdopodobnie do końca miesiąca wszyscy inwestorzy będą mieli do dyspozycji wpłacone środki, włącznie z dochodem wypracowanym do KW 20.

Ciekawe, jakie usprawiedliwienie będziesz miał na koniec tygodnia, Forsumie.
Jeśli wolisz, możesz zacząć się tłumaczyć dopiero za 10 dni. Jeśli wziąć cię za słowo, to depozyt na DC przynajmniej powinien zostać rozwiązany do końca TEGO tygodnia, ponieważ trzeba przewidzieć 5 dni, wliczając weekend, na przelewy po całej Europie (przypuszczam, że nie tylko poszkodowani pochodzą z Niemiec lub mają niemieckie konta).

@allerley: Chciałbym to jeszcze raz wyraźnie powiedzieć: Nie jesteśmy w sądzie, więc nie ma domniemania niewinności. Wręcz przeciwnie. Firma, która chce pozyskać środki od inwestorów (oczywiście z czystych pobudek charytatywnych ) musi mieć absolutnie czyste ręce i być w stanie natychmiast zdyskredytować każde oskarżenie o nieuczciwość lub podobne, mając do dyspozycji wszelkie możliwe dowody.
Ponieważ tego jednak nie ma, rada dla każdego inwestora i potencjalnego inwestora może być tylko jedna!

Napisany przez fruehling
@hengist

aby to jeszcze raz podkreślić - DC nie staje się automatycznie lepsze przez pokazywanie złych stron innych.

@allerley

w pełni popieram argumentację Analysera. Chciałbym dodać coś na temat złotych miliardów: po prostu dowiedz się, ile złota jest wydobywane na całym świecie w ciągu roku. Mając na uwadze, że DC twierdzi, że wszystko pochodzi z kopalń złota, po krótkim czasie obliczeń staje się jasne, jak niska jest prawdopodobieństwo posiadania przez DC takiej ilości złota. Wynosi ono dokładnie 0. Miej odwagę korzystać z rzetelnych informacji!
... a gdy spojrzy się na wszystkich specjalistów od finansów (właścicieli burdeli, kierowców ciężarówek, braci zza krat) pracujących w szeregach zarządu DC, nic już nie może pójść nie tak. Gdyby zdobywanie złota było takie proste, każdy by to robił!

właśnie, właśnie w tym forum jest typowe, że zwolennicy DC nie mają ABSOLUTNIE żadnych argumentów i nie są w stanie zaprezentować żadnych interesujących informacji (mogliby). Ta platforma daje im możliwość dyskutowania i przedstawiania przeciwwag. Ale nikt z zwolenników DC tego nie robi! Zamiast tego tylko obelgi i krytyka innych. Wszystko to świadczy o niewiedzy ludzi z DC, którzy kreują swoje wpisy według zasady: kto nie ma argumentów, zaczyna krzyczeć lub mówić bzdury...

pozdrowienia,

wiosna

Napisany przez forsum
@hengist

aby to jeszcze raz podkreślić - DC nie stanie się automatycznie lepsze przez pokazywanie złych stron innych.

Analyser
Udowodnij, że DC nie radzi sobie porządnie. Udowodnij, że DC nie ma pieniędzy (DC sam naprawdę nie ma zbyt dużo złota).
Może teraz jednoznacznie udowodniono, że DC powinno zostać zrujnowane przez ludzi takich jak ty, opowiadających sobie dowolne historie. Do tej pory dobrze to działało, czyż nie? Pośrednicy, którzy przed 01 marca chcieli zaliczkę, otrzymali ją zgodnie z umową! Zapytaj Finmę, dlaczego po tym nie można było już dokonywać wypłat.
Analyser... znowu złapani za kłamstwo... Udowodnij swoje twierdzenia... Dlaczego Finma się wtrąciła? Z powodu różnych insynuacji... Nic z tego do tej pory nie zostało udowodnione przez Finmę, nigdy nie będzie w stanie tego udowodnić, ponieważ są to tylko plotki...
To, że Finma nie chce teraz uznawać licencji mimo wielokrotnie udokumentowanych próśb o terminy... to dość mocne, ale znowu dowodzi, że istnieją rzeczy, których nie można by było sobie wyobrazić! DC był od samego początku towarzyszone przez FSA. Czy możesz podać mi powód, dlaczego DC miałby popełnić taki błąd i zakładać oddział bez odpowiednich zezwoleń w budynku dla firm start-up.

Ograniczając się do terminu... pozostało jeszcze 10 dni...

Wiosna...
w argumentacji w pełni zgadzam się z Analyserem.

Nie spodziewałbym się niczego innego...
...jasne, jako człowiek, który nawet nie wie, jak zbudowany jest marketing wielopoziomowy... naprawdę genialne, żeby usprawiedliwiać piramidę finansową... AVD i w innych dużych marketingach wielopoziomowych działa to dokładnie tak... Jednak wynagrodzenie nie pochodzi z zysku, jak w DC, ale zwykle z agio, które klient dodatkowo płaci... Wydaje się, że krytycy nadal tego nie pojmują. Jeśli DC nic nie zarobi, to nie będzie wynagrodzenia dla dystrybutorów... wynagrodzenie zależne od sukcesu! Dobre dla klienta... nie tak dobre dla dystrybutorów... klient jest królem!!! (Oczywiście pod warunkiem, że można było kontynuować pracę zgodnie z planem)
Wiosna...
Chciałbym dodać jeszcze coś na temat miliardy złota: dowiedz się po prostu, ile złota jest wydobywane na świecie w ciągu roku (ok. 2400 ton), ponieważ DC twierdzi, że wszystko pochodzi z kopalń złota, wkrótce widać, jak niska jest prawdopodobieństwo posiadania przez DC takiej ilości złota. A mianowicie, równa 0. Odwagi z rzetelnymi informacjami! Oberfinanzgenie, który znów powtarza bezsensowności... Skąd masz informację, że złoto pochodzi z wydobycia przez DC?
Wiosna...
... gdy spojrzymy na całą fachową ekipę związana z DC (właściciele burdeli, kierowcy ciężarówek, bracia z więzienia), to po prostu nie ma szans na niepowodzenie. Gdyby praca z złotem była tak prosta, każdy by to robił!

Czy możliwe, że ktoś tu bardzo przesadza, chcąc dyskryminować pewne zawody i w innych przypadkach przeprowadził badania jednostronnie i błędnie, aby celowo zaszkodzić reputacji firmie?

Wiosna...
dokładnie, jedna typowa cecha tego forum to fakt, że zwolennicy DC absolutnie nie mają żadnych argumentów i nie prezentują żadnych interesujących nowości (nie potrafią). Ta platforma dałaby im możliwość dyskutowania i przedstawiania kontrargumentów. Jednak żaden ze zwolenników DC tego nie robi!

A niektórzy krytycy, jak Wiosna, którzy w ogóle nie czytają argumentów innych i dlatego wylewają tu tyle absurdów!

Wiosna...
zamiast tego mogą tylko obelżywie wygłaszać i czynić zło. wszystko to dowody na nieznajomość zwolenników DC, którzy tworzą swoje posty z zasady: kto nie ma argumentów, zaczyna krzyczeć albo pleść głupoty ...

i powinni się przyjrzeć sobie sami...

Napisany przez CFO
@forsum
Ten post jest równie chaotyczny jak koncepcja Dividium. Im większe litery, tym słabsze argumenty.

Odliczanie trwa, prawdopodobnie codziennie pojawi się teraz jakiś post aż do fajerwerków tutaj w Szwajcarii. 1 sierpnia to Święto Narodowe.

Napisany przez onki
Do Forsum: Ewentualnie powinniśmy już teraz pomóc w znalezieniu jakichś wiarygodnych wymówek dla niezwrotu środków klientów do 01.08. Co powiesz na to: Lista TAN do przelewów się skończyła, FINMA przeszukuje pocztę i skonfiskowała nową listę?!

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim pasjonatom dyskusji,

ledwo tylko zniknęłam na kilka dni w sprawach biznesowych, a dyskusja rozwija się w tempie, którego trudno nadążyć. Przecież jest zupełnie bezcelowe zajmować się postami forsum i jego stronników, ponieważ to, co forsum uporczywie pomija, to fakt, że NIE MA żadnych dowodów na rzekomo tak skuteczną działalność DC. Gdyby takowe istniały, na pewno zostałyby już przedstawione, bo co mieliby wtedy ukryć.

A szczególnie @ forsum:
Twoje już teraz zbędne powtórzenia nt. rzekomych dowodów (na rzekomo udane transakcje handlowe), które rzekomo pokazano Ci podczas osobistej rozmowy, a których my, krytycy, rzekomo odmawiamy złośliwie, ponieważ jeszcze nie pojawiliśmy się u was w Frauenfeld, są - o czym już tutaj wielokrotnie wspominano - zupełnie niewystarczające, by nadać jakikolwiek charakter seriozności działalności DC. Ponieważ, jak wszyscy wiemy z nauki i kościoła, tylko takie dokumenty, które zostały zaakceptowane przez osoby trzecie, nadają się do oceny inwestycji. Możemy chyba przyjąć, że jeszcze żaden niezależny biegły rewident nie zajrzał do ksiąg DC, bo żaden zwolennik nie wspomniał tutaj o zweryfikowanych liczbach. Jeśli więc tajni właściciele DC pokazują w czasie rozmowy prywatne wyciągi bankowe czy cokolwiek innego, by przekonać jeszcze niezdecydowanych, to wciąż poruszamy się w obszarze, w którym polegamy na tym, że przedstawione dowody są autentyczne.

Przypomnę tutaj tylko o skandalu Phoenix lub skandalu związanym z F&P AG z Kassla (wariacją na temat Phoenixa). Oba to były schematy piramidowe i w obu przypadkach biegli rewizorzy przez lata wydawali świadectwa, mimo że przedstawione im dokumenty wszystkie były bez sensu. Nie zauważyli, że są przedstawione im księgi handlowe, które były kompletnie sfałszowane. W erze komputerowej to już żaden problem, myślę, że nawet w tym się zgodzimy. Więc musicie wymyślić coś więcej niż tylko ciągłe powtarzanie swojej rzekomej przewagi wiedzy, wynikającej z tego, że tajni właściciele DC pozwalają Ci spojrzeć na karty. Nawet gdyby to było prawdą, to wypowiedź w nich zawarta byłaby BEZCENNA. Gdzie są zweryfikowane dowody? To już ponad rok. Gdzie jest roczne sprawozdanie finansowe?

Prawie wszystkie Twoje wpisy cierpią na to, że ciągle chodzi tylko o rzekome informacje, których my tutaj odmawiamy. Nie będę wspominać o sprzecznościach w Twoich wpisach, które wskazał CFO. Ale chciałbym podjąć jedną rzecz: W dyskusji wcześnie pojawiło się stwierdzenie (może nie było Ci to), że DC oczywiście posiada wszystkie wymagane zezwolenia, ponieważ jest większościowym udziałowcem w banku Allconi. Pomijając to, że zezwolenie instytucji finansowej nie obejmuje posiadacza znaczącego udziału, krótko potem w kolejnym wpisie wszelkie kontakty biznesowe między DC a Allconi były vehementemente zaprzeczane. Widzisz, DC miał z uwagi na postępowanie zarzutowe wszelkie podstawy, by grać fair, złożyć wniosek o zgodę, a następnie kontynuować udaną historię firmy. Podaj nam jeden powód - i proszę nie ponownie teorie spiskowe dotyczące oczyszczania rynku i nielegalnego zachowania FinMa -, dlaczego DC zamiast tego próbuje grać tą samą grę na nowym terenie.

@Admin: Jakimi kryteriami są usuwane wpisy (także moje) z pozoru arbitralnie?

Pozdrowienia
Śnieżek

Napisany przez Analyser
@forsum
Nie mam żadnych wątpliwości, że DC skończyli pieniądze! Jednakże są one z pewnością nie na szwajcarskim koncie, więc żadne kredytory, roszczenia płacowe oraz w końcu fundusze inwestorów nie zostaną wypłacone.
To wszystko zmyślone?! Uważam, że szwajcarski system sądowniczy jest wystarczająco solidny, aby nie zamknąć firmy od razu za oszczerstwo! Jedyną luką w systemie, według mnie, jest fakt, że tacy przestępcy mogą zakładać kolejne firmy w Szwajcarii bez odpowiedzialności karnej.

Powinien Pan zdjąć różowe okulary i być może skonsultować się z lokalnym źródłem informacji, a nie z członkiem Zions!
Wypłaty nie są realizowane, ponieważ szwajcarskie konto nie ma wystarczających środków, by wszystkie roszczenia zaspokoić. Na pierwszym miejscu zawsze stoją roszczenia pracowników dotyczące wynagrodzenia. Prawdopodobnie kwota na szwajcarskim koncie nie wystarcza nawet na zaspokojenie tych roszczeń.

Finma interweniowała, ponieważ zaproszony dziennikarz przeprowadził dochodzenie w internecie i uzyskał różne detale na temat tak zwanego zespołu zarządzającego. Likwidacja oddziału w Szwajcarii jest praktycznie już ustaloną sprawą. Naprawdę mi przykro z powodu byłych pracowników (którzy faktycznie powinni zgłaszać oszustwa) i inwestorów, którzy stracili dużo pieniędzy!

Napisany przez forsum
Witaj Analyzerze,

Przypuszczam, że przeczytałeś posty. Jeśli nie, powinieneś to szybko zrobić. Być może wtedy również zacznie działać u Ciebie penny drop... Od kiedy DC ma swoją siedzibę w Szwajcarii? Była to tam tylko mała filia, w której znajdowała się księgowość oraz dział sprzedaży dla obszaru niemieckojęzycznego... to tyle. Główna działalność odbywa się w innych krajach. Środki inwestorów DC nigdy nie były więc w Szwajcarii.

Dalsze informacje powinieneś jeszcze raz dokładnie sprawdzić, ponieważ większość inwestorów już otrzymała zainwestowane środki wraz z zyskiem. Do kilku dni temu, sytuacja stanie się tak samo dla pozostałych inwestorów... i wtedy, sądzę, niebawem pojawią się pewne publikacje dotyczące rzekomych obrońców inwestorów w Szwajcarii... Poczekajmy zobaczymy...

Zresztą, uważałbym skargę ze strony pracowników przeciwko rzeczywistym odpowiedzialnym całkiem za uzasadnioną...

Serdeczne pozdrowienia

Forsum

Napisany przez forsum
Cześć, Snieżynko,

dla Ciebie, podobnie jak dla wielu innych krytyków, wyrażam zdziwienie, że nie chcecie sobie sprawić trudu przeczytania tego, co napisałem. Nie przeprowadziliście także własnych badań. Jesteście jak większość krytyków, powtarzacie bezmyślnie i rozpowszechniacie plotki. Czy chcecie mi wmówić, że dochody wygenerowane na własnym koncie nie zostały zarobione, tylko dlatego, że wyciągi z transakcji nie są publikowane tutaj na forum? Po prostu przestańcie sprzedawać jako rzeczywistość wszystko, czego nie wiecie i co nie zostało przez Was samych sprawdzone, i wróćcie do rzeczywistości. Przykro mi... szczerze liczyłem na większą roztropność ze strony Ciebie.

Z poważaniem
Forsum

Napisany przez CFO
@forsum
Tak, ogólnie zakładamy, że DC osiągnęło jakieś zyski z zainwestowanego kapitału, dopóki niezależny organ tego nie zweryfikuje i dane nie będą wystarczająco zrozumiałe dla CFO, którą zresztą jestem, pod względem wyceny oraz dopóki niezbędne dokumenty do audytu nie będą podpisane przez zarząd.
Państwa stwierdzenia dowodzą pewnych kwestii. Inwestycje kapitałowe są zdeponowane w zagranicznych firmach. Firma dystrybucyjna, zarządzająca lub administracyjna - jakkolwiek ją nazwiesz - znajduje się w Szwajcarii, pobiera nadmiernie wysokie opłaty i po katastrofie znika lub zakłada nowe przedsiębiorstwa. Schemat jest stary, ale wciąż działa.
Tak więc: Niezależny zweryfikowany wyciąg z konta byłby dla nas przekonujący - jednak nie istnieje.

Wkrótce to konstrukcja dobiegnie końca, a następna na pewno jest w trakcie rozwoju.

Napisany przez sbs
@forsum: Czy możesz mi odpowiedzieć, dlaczego DC nie wystąpiło o wymagane zezwolenia w Szwajcarii?
Daję ci wskazówkę:
W Niemczech istnieją określone powody, dla których licencja bankowa nie jest udzielana - można przeczytać o tym na Wikipedii pod hasłem Licencja bankowa:
Kolejnym powodem odmowy może być brak odpowiednich kwalifikacji osobistych wnioskodawcy. Pod pojęciem kwalifikacji osobistych rozumie się odpowiednie wykształcenie, dobre imię i brak przeszłości kryminalnej (§ 33 KWG, ust. 1, pkt 2-4.). W § 33 KWG, ust. 1, punkty 5-8, określono kolejne przyczyny odmowy.
Już na etapie braku przeszłości kryminalnej kończy się to na przedsiębiorstwie Dividium Capital. Trudno też mi sobie wyobrazić odpowiednie kwalifikacje osobiste u właściciela burdelu i kierowcy ciężarówki.
Innymi słowy, twórcy DC są wystarczająco mądrzy, aby wiedzieć, że nigdy nie otrzymają licencji bankowej. Nie dlatego, że uzyskanie takiej licencji jest trudne, ale po prostu dlatego, że nie posiadają odpowiednich kwalifikacji zawodowych. Mogę jedynie powiedzieć, Szewc, trzymaj się swojego fachu.

Napisany przez sbs
@forsum:

Jeszcze jedna rzecz: Wyciągi z handlu niczego nie dowodzą - ja także mogę dla Państwa przygotować wyciąg z handlu, na którym będzie napisane, że na Państwa koncie znajduje się 10 milionów euro. Jeśli zechcą Państwo wypłacić sobie pieniądze, po prostu zrobię wszystko, żeby się wymigać. To jest strategia DC... strategia kryminalna.

Napisany przez fruehling
hallo forsum,

chciałbym poprosić jeszcze raz o prawidłowe cytowanie i nie mieszanie naszych postów. Proszę poukładać swoje zdania, dziękuję.

Aby odpowiedzieć na twoje pytanie dotyczące złota (nigdy nie odpowiadasz na moje pytania):
DC sam przecież informuje, że posiada kopalnie złota! 2 sztuki! Już przeprowadziłem badania na temat Hopemining (strona DC)... więc w ciągu jednego roku jeszcze można uzyskać miliard. Proszę bardzo. Zdjęcia na stronie DC można śmiało datować na XIX wiek. Kiedyś kopalnie złota także się wyczerpią. A ta rzekoma kopalnia złota w Brazylii. Po prostu oblicz to... weź cenę złota, ilość wydobywaną i wtedy możesz wywnioskować, jaka jest szansa, że DC pozyskał miliard złota tylko w ostatnim roku. Po prostu całkowicie absurdalne.

I ogólnie - teraz możemy jeszcze raz zaśmiać się głośno:

cytat forsum z 21.07.09:
Ty finansowy geniuszu, który znowu papla głupoty... Skąd masz informację, że złoto zostało wydobyte przez DC?

więc proszę się trzymać, ponieważ na stronie DC znajduje się pod linkiem
Dividium Capital: Home

Gerd Stanszus (1945) jest Dyrektorem ds. Zarządzania Projektami Dividium Capital Ltd. od października 2008 r. W tej roli nadzoruje projekty holdingu, który działa zarówno w dziedzinie farmacji, jak i wydobycia złota. [...] Wydobycie złota z kopalni Hope Mining w Alasce jest obecnie najważniejszym projektem Gerd Stanszusa, ponieważ znacząca część działalności firmy opiera się na własnym wydobyciu złota, co również odgrywa istotną rolę w portfelu inwestycyjnym.

więc czy forsum znów próbował zwodzić ludzi poprzez sztuczki z dezinformacją (co tydzień pojawia się nowa wersja superinformacji o DC)? z przykrością - i tym razem się nie udało!

(Niestety, musiałem to wszystko przepisać, ponieważ DC sprytnie zaprojektowało stronę internetową w taki sposób, że nie można niczego skopiować (i tym samym udowodnić), a także pojedyncze słowa / nazwy nie są dostępne w wyszukiwarkach.)

Mam zamiar oczerniać zawody? Właściciel burdelu i kolega więzienny to już zawody dla ciebie?

pozdrowienia

wiosna

Napisany przez forsum
Cześć SBS, Czy przeczytałeś to, co napisałem... Powtarzam... jeśli przychody na własnym koncie pochodzą z udokumentowanych transakcji handlowych, które zostały wcześniej ustalone umową i zostały potwierdzone poprzez rozliczenia, moim doradca podatkowy nie dostrzega żadnych problemów. Oczywiście, być może nie wszyscy krytycy będą zadowoleni z faktu, że została ustalona poufność. Nawiasem mówiąc, jest to powszechnie stosowana i legitymizowana procedura, która zwykle umożliwia uporządkowane przeprowadzenie transakcji handlowych. Każdy, kto naprawdę jest zainteresowany dodatkowymi informacjami, ma zawsze możliwość wysłania prywatnej wiadomości. Ponieważ do tej pory tak się nie stało, można podejrzewać, że przynajmniej niektórzy przeciwnicy DC, swoimi zainicjowanymi plotkami, chcą zasiać niepewność. Patrz najnowsze oskarżenia ze strony dyrektora finansowego dotyczące oddziału w Szwajcarii. pobiera niewspółmiernie wysokie opłaty i po katastrofie znika Po prostu wymyślone i znów nieprawidłowo zbadane lub celowo niewłaściwie przedstawione, kto tak naprawdę pobiera niewspółmiernie wysokie opłaty i to konto, na które pozostało około 100 000 €, po prostu zostało obrabowane z zyskiem na rzekome opłaty... to nie było Dividium, to było Revitrust, która po prostu pochłonęła tę opłatę za udokumentowaną bezczynność. Oczywiście, trochę więcej pracy wymaga samo zbadanie sprawy i nie poleganie tylko na reporterze lub na kilku powtórzycielach, ale jak widać, ma to sens, nie sądzisz? Pozdrowienia Forsum

Napisany przez CFO
@wiosna

a gdy się pomyśli, co już Pan Stanszus zrobił.
Od franczyzowego biznesu kawowego po terapię komórkową.....

Dołącz do Rewolucyjnej Zmiany TERAZ

(Stager45 jest pseudonimem Gerd Stanszusa)

...... to są najlepsze warunki do zajmowania się kopalniami złota.
Jedyną kopalnią złota w DC są inwestorzy.

Chociaż przynajmniej jeden ma pojęcie o zasadzie piramidy finansowej

Napisany przez forsum
Cześć Wiosno,

proszę przeczytać moje wpisy uważniej, wtedy dowiesz się, skąd pochodzi złoto przeznaczone jako zabezpieczenie. Obszar górniczy DC nie ma z tym nic wspólnego.

Co masz tak naprawdę do pana Stanszusa? Robi świetną robotę nawet bez twojej wiedzy. To samo dotyczy pozostałych dwóch panów, których pomawiasz na podstawie artykułu prasowego. Proszę poświęć chwilę i zorientuj się, jakie pozytywne rzeczy osiągnęli ci krytykowani przez ciebie panowie w przeszłości. Wydaje się, że tutaj nikt nie jest tym zainteresowany, co nie? Przez długi czas pominęło się też kto naprawdę steruje losami firmy. Specjalnie poszukiwano negatywnych informacji, jednocześnie pomijając znacznie istotniejsze detale. Dotyczy to także reportera gazety Thurgauer, jak i kilku plotkarzy i rozpowszechniaczy plotek na tym forum.

Nie wszystko, czego chcesz się dowiedzieć, znajdziesz w gazetach. Niestety, nawet tam nie zawsze jest prawda. Działalność dziennikarza opiera się na robieniu zysków. Przeważnie znajduje się tam wszystko, co nadaje się do sprzedaży, a są to głównie kuriozalne historie... czy są one zawsze prawdziwe czy nie! Często kulisy pozostają ukryte, co może prowadzić do zupełnie błędnego obrazu krytykowanej osoby lub firmy. Jednostronna relacja nazywana jest między innymi zniesławieniem!

Dlatego przez gazetę, jak również na stronie internetowej DC, niestety nie zawsze dowiesz się wszystkiego, co również krytykuję, dlatego trzeba nieco bardziej się postarać, aby uzyskać wewnętrzne i przede wszystkim prawdziwe informacje. Jednakże w przypadku kompleksowych informacji dotyczących wysokodochodowych inwestycji, które tu są kwestionowane... i dobrze, że tak jest... są stosowne klauzule poufności, dlatego nie wszystko może być ujawnione publicznie. Tak więc... raz jeszcze, kto jest zainteresowany dalszymi informacjami, może wysłać mi prywatną wiadomość. Kto nie... może nadal spekulować.

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez ADMCI4
@forsum:
Czy w ogóle nie zauważasz, że twoje taktyki ignorowania faktów i unikania rzeczywistych zarzutów już dawno nie działają? Teraz mam być powtarzaczem i rozpowszechniaczem plotek? Nie jestem powtarzaczem, lecz osobą, która miała już do czynienia z zbyt wieloma systemami oszustw, więc mam dość duże doświadczenie w tej dziedzinie. Oczywiście, że jestem otwartym krytykiem DC, po tym jak opisałem przebieg rozmowy sprzedażowej i dostałem materiały sprzedażowe, ponieważ pośredniczka (według niektórych tutaj na forum) była na tyle głupia, żeby wydać te materiały. Pamiętam tylko, jak zostałem obrażony po tym, jak poinformowałem tutaj, że dostarczyłem te dokumenty do BAFin i gazety Thurgauer Zeitung. Co więcej, wielokrotnie wystosowałem wezwanie do zwolenników DC, aby przedstawili dowody na to, że ich model biznesowy jest rzetelny, co jednak, jak nietrudno się domyślić, zakończyło się niepowodzeniem. Nie możesz nam też zarzucić, że mamy udowodnić, iż działalność biznesowa nie jest uczciwa. Czy kiedykolwiek słyszałeś o poszlakach, które czasem tak się gęstnieją, że rozważny mieszkaniec nie może ich już zaniedbać w swoich wnioskach? Fakty przemawiające jednoznacznie przeciwko DC nie będę teraz powtarzać, są znane.

Nigdy nie twierdziłem też, że rzekome zyski DC nie powstają dlatego, że ty nie udostępniasz swoich wyciągów konta online. Może powinieneś przejrzeć nasze posty jeszcze raz.

A proszę: Nie znamy się w ogóle, skąd więc zarzut braku wizji? W tym forum wymieniłem prawie 10 dużych modeli oszustw z ostatnich lat, w których inwestorzy wpadali w piramidę finansową, w przypadku niektórych omówiłem, że perfidna manipulacja dokumentami biznesowymi nie została nawet zauważona przez audytorów. Zawsze była to ta sama sztuczka: obiecujemy gigantyczne zyski i oczywiście nigdy nie ponieśliśmy strat, zresztą wszystko jest w 100% zabezpieczone złotem (miałem też już 100% zabezpieczenia AAA-papierami od emitentów o najlepszej zdolności kredytowej, zabawne, co?), więc ryzyko nie istnieje. I jak nietrudno się domyślić, ty również nie odnosisz się do tego słowem, zresztą interesująca strategia obronna, polegająca na pomijaniu argumentów przeciwnika i zamiast tego prowadząca do wyżywania się (powtarzacz, rozpowszechniacz plotek, nie macie zielonego pojęcia o czym mówicie). Powinieneś już dawno zauważyć, że na to nie dajemy się nabrać. Mimo to właśnie ty zarzucasz brak widzenia dalekowzroczności? Kiedy patrzy się na to, jak TY ignorujesz wszystkie fakty przemawiające przeciwko DC, i dodatkowo w tym forum prowadzisz tak sprzeczne argumenty, to przychodzi mi na myśl tylko przysłowie o rzucaniu kamieniami z szklanego domu. Skoncentruj się na faktach, które są tu omawiane, i przestań uważać za głupców każdego, kto odmawia dawania się omamić miejscowym sprawcom.

I proszę, nie opowiadaj już raz tego bajkopisarstwa o złej FinMa, która - zdalnie sterowana przez zazdrosne duże banki - nie pozwala na sukces sprawcom DC. Duże banki, pomijając ich sukcesy, przynajmniej publikują coroczne sprawozdania finansowe, które zostały zweryfikowane przez firmy audytorskie. Sprawcy DC wydają się prowadzić inną strategię, która może być opisana w ten sposób: Po prostu zakładamy nową firmę co roku i ...

Schneemann

Napisany przez CFO
A więc pozwólmy, że fakty przemówią

Były oszust od odpadów, 2 osoby bez nazwisk prowadzą instytucję bankową i właściwe spółki zarządzające.

Te 4 firmy są obecnie pod nadzorem FINMA, co obecnie dotyczy około 20 instytucji (w Szwajcarii jest ponad 1000 banków i instytucji bankowych).

DC to jedna z 11 niezatwierdzonych instytucji zarejestrowanych w rejestrze handlowym.

To nie jest takie straszne. Wykwalifikowany ekspert patrzy na złote kopalnie, dlatego ryzyko jest minimalne, gdyby nie powtarzacze (może zostać słowem roku 2009, ponieważ w tym forum już wiele razy używano tego terminu).

Czy ktoś może mi wytłumaczyć, dlaczego powinienem zainwestować (=zgubić) tylko jednego centa w DC? Jestem pewien, że odpowiedź przyjdzie wkrótce. W niebieskiej lub czerwonej, kursywą albo pogrubioną, dużą czcionką lub podkreśloną, ważne, żeby zwróciło uwagę i nie miało sensu.

Słoneczne pozdrowienia CFO

PS: Jeśli ktoś jeszcze ma ochotę, aby usłyszeć głos pana Stanszusa (....I always look for a way to expose on the internet.......)
FreeViral.com - Darmowy ruch wirusowy dla Twojej strony internetowej
(przewiń trochę niżej - link od enjoy2.healthycoffeepro.com prowadzi - tak jak inwestycje w DC - do nikąd)

Napisany przez forsum
Cześć CFO,

kto w ogóle chciałby Cię mieć jako inwestora... Żartuję

Naprawdę jesteś niepoprawny... Firmy były oddziałami, przy czym jedna firma została wchłonięta przez drugą. Kto odrzucił komunikację i działania DC w Szwajcarii oraz kto stoi za tym, dowiesz się wystarczająco wcześnie.
Gdybyś dobrze zbadał tło, sam byś to odkrył.

Poza tym nikt nie jest zmuszany do inwestowania w DC...

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez onki

Ponadto... jeszcze raz, jeśli ktoś jest zainteresowany dalszymi informacjami, może przesłać mi Wiadomość Prywatną. Jeśli nie... proszę kontynuować spekulacje

@Admin: Chciałbym zaproponować, aby zareagować na tę kolejną próbę wyraźnie niepożądanej publicznej dyskusji na forum, np. poprzez usunięcie odpowiedniego posta.

@Forsum: Ponownie ujawniasz swoją śmieszność. Twierdzisz, że masz umowę o poufności z DC - więc nie możesz udzielać dalszych informacji. Pojawia się pytanie, dlaczego anonimowo oferujesz dalsze informacje każdemu w internecie. Poza tym, wygląda to na oczywistą próbę zakończenia publicznej dyskusji i wątpliwe, czy faktycznie możesz rzucić światło na tę sprawę.

Napisany przez forsum
Cześć Onki,
Jeśli zrobiłeś swoją pracę domową, to nie wpadłbyś nawet na pomysł zacytowania tego tutaj. Najlepiej byłoby najpierw odwiedzić seminarium branżowe, gdzie możesz nauczyć się obchodzenia się z poufnymi danymi w tej niezwykle delikatnej dziedzinie finansowej... czy masz zamiar celowo rzucać cień na firmę? Czy zauważyłeś, że wszyscy inwestorzy, którzy żądali wypłaty zysków przed interwencją Finma, otrzymali wypłatę zgodnie z umową, a cała inwestycja została wstrzymana z powodu tej interwencji i obecnie wszyscy inwestorzy są wypłacani? Czy chcesz pokryć utracone zyski? Do tej pory żaden inwestor nie ucierpiał! Jednak wypłaty zostały już wielokrotnie przerwane z powodu decyzji wywołanych dzikimi spekulacjami...
Pozdrowienia
Forsum

Napisany przez PI112
Cześć,

Od jakiegoś czasu śledzę tę dyskusję z zainteresowaniem, czasami też z rozbawieniem. Zwróciłem uwagę na dwie rzeczy. Po pierwsze, Forsum regularnie odchodzi z dyskusji jak obrażone dziecko, tylko po to, by po najdalej dwóch dniach zmartwychwstać jak Feniks z popiołów i podwoić swoją częstotliwość wpisów. Po drugie, Forsum udziela szczegółowych informacji o stanie konta DC. Jako rzekomy obserwator nie może i nie powinien posiadać tych informacji.
Jak wytłumaczyć wypowiedź o koncie płac DC w Wpisie #389 z wczoraj o godzinie 23:37?
@forsum:
Czy nie uważasz, że nadszedł czas, aby przedstawić się prawdziwym imieniem i zrzucić już dawno obalony maskę zadowolonego inwestora?

Pozdrowienia, Chris

Napisany przez onki

Cześć Onki,

gdybyś wykonał/a swoje zadanie domowe, nie wpadłabyś/chciałbyś nawet na pomysł, by zacytowane przez Ciebie tutaj zostawić.

Ale Panie Forsum... po prostu nie staraj się zawsze odwracać uwagi.

To, że łamiesz zobowiązanie do zachowania poufności (niestety nie mogę teraz znaleźć odpowiedniego wpisu, być może go edytowałeś?) poprzez publiczne ogłaszanie, że chcesz przekazywać anonimowo informacje, to po prostu niepodważalne.

Ponadto sama oskarżenie, że nie mam wystarczającej wiedzy zawodowej, aby właściwie ocenić sytuację, jest obrazą. Skąd masz informacje na temat mojego zawodu?

Jeszcze jedno pytanie do Pana, Panie Forsum:
Piszesz, że DC powstało z inwestycji międzynarodowych. Dlaczego firma ta znajduje się w postępowaniu upadłościowym od końca 2008 roku??
Chcąc uniknąć zarzutu braku poprawności badań, chciałbym podać jako źródło brytyjski rejestr handlowy, dostępny publicznie na stronie
Companies House
następnie wybierz search comanies information
wpisz numer rejestracyjny 04935903
i kliknij lub informacje o tej firmie

Napisany przez forsum
Cześć Chris,

ponieważ sam jestem poszkodowanym inwestorem, sprzeciwiam się jedynie zarzutom, które są nierzetelne na podstawie moich własnych doświadczeń. Ponadto wszyscy inwestorzy, którzy o to prosili, otrzymują od DC nieregularne informacje na temat aktualnej sytuacji, między innymi informacje o jedynym koncie w Szwajcarii i działaniach Finma... Wszystko jest całkiem proste... ale nawet na wakacjach nie mam nieograniczonego czasu, aby odpowiadać na wszystkie pytania, zwłaszcza że oczywiście nie jestem informowany o wszystkich szczegółach... Jednak oczywiście pozostaję na bieżąco... Ataki osobiste na moje argumenty dotychczas praktycznie zawsze odpowiadałem...

Jeszcze jedna odpowiedź na temat Onki... Międzynarodowa Inwestycja powinna być już dawno zlikwidowana. Zostało to jednak opóźnione przez interwencję Finma. Czasami naprawdę zastanawiam się, czy pisałem po włosku czy po hiszpańsku. Potrafisz czytać? W jednym z moich ostatnich postów już się do tego ustosunkowałem.

Pozdrowienia,

Forsum

Zanim pojawią się dodatkowe pytania... Jestem poszkodowanym inwestorem, bo moje zyski zostały skradzione od 21. tygodnia przez interwencję Finma!!!

Napisany przez Tortilla
Ha-ha-ha-ha-ha.......
tylko JA bawię się tutaj....

Napisany przez sbs
@forsum: To, co piszesz tutaj, to wolność w najlepszym wydaniu!!!!

Twierdzisz, że FINMA ukradła Twoje pieniądze!?? Czyli uważasz, że szwajcarskie państwo jest skorumpowane? Przy poparciu faktów dotyczących kierownictwa DC - które przynajmniej w części spędziło już czas w niemieckich więzieniach, co udowadnia, że w przeszłości wykazało skłonności do przestępczości - przedstawiasz ich jako białych rycerzy - bardzo zabawne - rzadko kiedy tak się śmiałem.

Ponadto, chciałbym zwrócić uwagę, że udział w systemie piramidy finansowej (pozycja pośrednika) może być karany pozbawieniem wolności do 2 lat. Osobiście zastanowiłbym się, czy chcesz rozpocząć jakiekolwiek działania pośrednictwa poprzez prywatne wiadomości.

Jak dotąd nie zgłosiłem osobiście zarzutów przeciwko osobom odpowiedzialnym za dystrybucję, ale dla mnie sprawa jeszcze nie jest zakończona.

Napisany przez CFO
Więc teraz nadzór jest winny utraconych zysków. Po tym, jak DC zaniedbało zdobycie niezbędnych licencji do prowadzenia instytutu bankopodobnego w rozsądnym czasie. Po tym, gdy wielokrotnie zwracano uwagę, że najbardziej wykwalifikowani założyciele i najbardziej wykwalifikowane zarządzanie mogą nie być wystarczająco wiarygodne. Po tym, jak stało się wiadome, że główny gracz był zamieszany w oszustwo i że w tych okolicznościach uzyskanie licencji na instytut bankopodobny jest niemal niemożliwe.

Argument: Winny jest nadzór jest porównywalny do tego, jak silny palacz mówi: Koncerny tytoniowe są winne mojego uzależnienia. To argument działa co najwyżej w USA. Bardzo łatwo jest zrzucić odpowiedzialność - zjawisko, które w ostatnich latach silnie się rozwinęło.

Fakt, że inwestorzy, którzy zaangażowali się na samym początku, odnieśli zysk, jest typowym cechą piramidy finansowej - jak widać, mówią tu fakty.

@forsum: Wykonałem kilka, chociaż mniejszych inwestycji - zawsze bardzo krytycznie. Ogólnie, ta krytyczna postawa była doceniana. Jeśli nie, nie dokonywałem inwestycji i obie strony rozstawały się w porozumieniu. W jednym projekcie objąłem przewodnictwo w radzie nadzorczej 2 lata temu. Jednakże firma działa w przemyśle twórczym i obecnie osiąga EBIT zaledwie 18% rocznie. I - jak już wielokrotnie wspomniano - nie zainwestowałbym ani grosza w DC i doradziłem to wszystkim, którzy mnie o to pytali.

Napisany przez forsum
Cześć SBS,

niestety muszę powstrzymać się od wyrażania swojej reakcji w Państwa przypadku trochę... ale myślę, że wkrótce także Państwo zmienią zdanie na temat (nie)sprawiedliwego systemu prawnego. Po prostu poczekajcie jeszcze kilka dni... Termin już się kończy.

Ale proszę, przestańcie pisać o systemie piramidy. Gdybyście trochę lepiej się zorientowali, wiedzielibyście, że ta insynuacja to plotka, która nie ma najmniejszego związku z prawdą. Ponieważ byłem klientem, mogę to dość dobrze ocenić... Ponieważ handel został zawieszony, zostałem oszukany o moje (niegwarantowane) zyski od tygodnia 21... to jest niepodważalne. Handel został zawieszony, ponieważ pewne jednostki rozpowszechniały plotki. Przeczytaj jeszcze raz... rozpowszechniały plotki... w związku z tym Finma uznała, że istnieje możliwość, że faktycznie coś jest nie tak... Proszę zaczekać jeszcze trochę... ponieważ wkrótce będzie można przeczytać całe to szaleństwo, jak z komara staje się słonik...

Ale widzę, że także Państwo z premedytacją inicjujecie nieprawdy, dlatego bardzo możliwe, że należycie do tego kręgu rozpowszechniaczy plotek.

Czy byliście pośrednikiem czy zainwestowaliście w DC? Czy nie odzyskaliście jeszcze swoich środków lub jakie macie ambicje, pisząc tutaj? I zamierzacie złożyć również skargę, jak już zrobili to niebiorący udziału, opóźniając wypłatę poprzez tymczasowe postanowienia. Mogę Państwu jednak już teraz powiedzieć, że DC skonsultowało już się z prokuraturą. Zresztą wkrótce nie będzie już powodu do dalszych dochodzeń. Skarżący, tacy jak Państwo, którzy nie inwestowali i mają zupełnie inne motywy, będą oczywiście jeszcze przez jakiś czas obciążać podatnika. Szkoda, że ten grupa osób nie musi pokryć kosztów, jakie spowodowali. Czy nie chcecie wkrótce ujawnić się i przyznać, że celowo chcecie zniszczyć firmę, bo być może zazdrościcie osiągnięć DC...

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez onki
[cytat=forsum">
Jeszcze jedna odpowiedź dotycząca Onki... International Invest już dawno powinno być likwidowane. Jednakże zostało to opóźnione przez interwencję Finmy.
[/cytat]
Cześć Forsum,

Ty jako uczony mężczyzna powinieneś znać różnicę między likwidacją a niewypłacalnością. Myślę, że nie muszę ci tutaj pomagać zrozumieć tego. Rejestr handlowy też nie pozostawia w tym temacie żadnej możliwości nieporozumienia.

Dlatego jeszcze raz moje pytanie: dlaczego poprzednia firma DC znajduje się od grudnia 2008 roku w postępowaniu upadłościowym?
Proszę, odpowiedz wreszcie na te pytania albo zakończ tę dyskusję. Przez pewien czas było zabawnie obserwować twoje elokwentne manewry unikowe - ale jak wiadomo, każda przyjemność kiedyś się kończy.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 41

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata