Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Mig Fundusze Pomocowozasadowe

Napisany przez Heineken
@Kalchas
Nie dostałem żadnych ofert, muszę sprawdzić to z moim prawnikiem, czy istnieje szansa. To naprawdę zła pora dla funduszy i inwestycji. Sprawdzę w sieci lub poszukam odpowiedzi.
Dzięki za Twój komentarz. Być może jeszcze jest ktoś, kto je chce kupić, nie chcę powiedzieć, że są złe.

Napisany przez Kalchas
Sam również sprawdziłem w Google. Znalazłem coś.

Sommerberg LLP ? Kancelaria dla inwestorów kapitałowych: Aktualności

Z wyprzedażą będzie raczej trudno w takiej sytuacji. Co najmniej sprzedawca może źle zareagować. Czy fundusze są złe, czy nie, to prawdopodobnie zadecydują sądy. Fundusze MIG znalazły się na mało chwalebnym spisie.

Napisany przez Heineken
Dziękuję Kalchas

Napisany przez Kalchas
@Heineken

jeszcze jedna uwaga dotycząca MIG 6. Czy ratyfikowane fundusze MIG mogą przynieść inwestorowi pozytywny wynik, był już wielokrotnie krytycznie analizowany. Jednak nie znam żadnych przykładowych obliczeń.

W informacyjnym arkuszu MIG 6 z dnia 31.01.2013 r. napisano, że do tego czasu fundusz zainwestował niecałe 7% z 85 milionów. Tylko 30% zostało zainwestowane w obiecujące firmy AMSilk i Efficient Energy. Oznacza to około 2% wartości funduszu. Czysto matematycznie obie inwestycje musiałyby przynieść astronomicznie wysoką stopę zwrotu, aby inwestycja miała sens.

Zgodnie z przepisami przejściowymi BaFin od dnia 21.07.2013 r. MIG 6 powinien móc inwestować jedynie w nowe spółki inwestycyjne, spełniając przepisy KAGB.

W ostatnio opublikowanym dodatku do prospektu MIG 12/13 fundusze MIG wspomniały, że istnieje ryzyko, iż MIG 12/13 nie spełni wymagań BaFin/KAGB.

W Twoim przypadku może to oznaczać, że nadal będziesz wpłacać pieniądze, a Twój fundusz

1 albo od 21.07. nie będzie mógł inwestować w nowe spółki inwestycyjne
2 albo będzie mógł inwestować w nowe spółki inwestycyjne, ale zdecydowanie wyższymi kosztami niż podane
3 albo fundusz może zostać zlikwidowany, ponieważ nie spełnia wymogów.

Sprzedaż ratyfikowanych funduszy MIG wydaje się w tych okolicznościach niemożliwa. Należy się przygotować na stratę. Może to nawet prowadzić do całkowitej utraty środków.

W tej sytuacji masz nadzieję na odzyskanie inwestowanych środków od MIG. Nie warto jednak zwlekać, bo inni inwestorzy już to zauważyli.

Inwestorzy w ratyfikowane fundusze MIG 10 mieliby nawet lepsze szanse na odzyskanie pieniędzy. Zmiany w przepisach były już ustalone, a MIG 10/11 był jeszcze w sprzedaży.

Napisany przez HELI
Cześć
Jestem nowy tutaj na forum.
Szukam Funduszy MIG 3 i 7.
Jeśli ktoś chce sprzedać, proszę o kontakt ze mną.
Z ceną oraz sumą wpłaty.

Napisany przez Agatho
Cześć,

jestem również nowy na forum.

Mam do sprzedania GAF, MIG2, MIG4, MIG6 i MIG7.

Pozdrawiam
Agatho

Napisany przez Kalchas

Cześć,

też jestem nowy tutaj na forum.

Mam do sprzedania GAF, MIG2, MIG4, MIG6 i MIG7.

Pozdrowienia
Agatho

W jednym z ostatnich postów ktoś chciał kupić MIG7.
Forum (autorzy i czytelnicy) na pewno byliby zainteresowani jakie ceny osiągają te fundusze.

Napisany przez Agatho
Były dwie prośby prywatne dotyczące MIG7.

Jednakże został on już sprzedany w inny sposób i będzie przekazany za wartość nominalną zgodnie z aktualnym stanem.

W przypadku innych funduszy nie było jeszcze żadnych zapytań.

Napisany przez Kalchas
Może to być interesujące dla forum.
Właśnie usłyszałem, że pod tym linkiem nie tylko jeden sprzedawca funduszy MIG znalazł coś interesującego.

Napisany przez Agatho
Za wartość nominalną należy tutaj rozumieć cenę zakupu bez agio.

Napisany przez roema
Cześć Wszystkim!

Przeczytałem tutaj posty i właściwie wiem, co myśleć o MIG. Niestety jestem również posiadaczem MIG 2 i w ciągu ostatnich lat często miałem z tego powodu bóle brzucha.

Wtedy (2005/2006) miałem za mało wiedzy i wdałem się w tę sprawę.

Wartość nominalna 30.000.-
Miesiąc 100€

Być może ktoś jest zainteresowany,

Pozdrowienia roema

Napisany przez Kalchas
Roema,

Myślę, że możesz to sobie darować. Fundusze MIG są teraz traktowane dokładnie tak samo jak fundusze statków. Pieniądze są praktycznie już stracone. Żaden inny inwestor nie kupi już czegoś takiego.

Możesz zadzwonić do swojego pośrednika, który sprzedał Ci fundusz. Zapytaj, ile by Ci zapłacili, jeśli chciałbyś sprzedać swoją część. W międzyczasie powinni być na tyle zaawansowani, żeby wypłacić inwestorów, zanim wpadną na inne pomysły.

Napisany przez roema
Cześć Kalchas!

Dzięki za Twoje informacje, napisałem już pismo do MIG bezpośrednio, ponieważ mój ówczesny przedstawiciel niestety już nie jest dostępny...

Chcę zrezygnować z już wpłaconych około 8000.-, po prostu chcę pozbyć się tego problemu.

Jeśli otrzymam odpowiedź, zamierzam podzielić się tutaj moimi spostrzeżeniami. Myślę, że się odezwą, ponieważ moje konto zostało zmienione i teraz nie ma możliwości obciągnięcia kolejnych opłat.

Pozdrowienia, Roema

Napisany przez roema
Po tym, jak maile pozostały bez odpowiedzi, dzisiaj zadzwoniłem do firmy FinTex Consulting, która według strony internetowej MIG zajmuje się administracją.

Osoba po drugiej stronie była wszystkim, ale nie przyjazna ani uczynna. Po krótkiej rozmowie na temat mojej sprawy powiedziano mi, że nie dokonują wykupów. Na moje pytanie o możliwości, powiedziano mi, żebym pozwolił dodać się do listy ofert, co jednak nie oznacza konieczności sprzedaży udziałów, również jasne.

Ceny sprzedaży wahają się między 30% a 60%.

Teraz zleciłem to na piśmie, zobaczymy, co dalej. Zaczynam już myśleć o innych rozwiązaniach, jeśli nie będzie standardowego rozwiązania.

Pozdrawiam, roema

Napisany przez Nordseejung
Cześć Roema,

Ja na twoim miejscu dalej wpłacałbym przez kolejne 3 do 5 lat. MIG2 stoi i upada z Efficient Energy. Moim zdaniem to dość dobra i bezpieczna inwestycja. Zajrzyj na stronę firmy Stulz, oni kupują produkty od Efficient Energy.

Pozdrowienia, Nordseejung

P.S.: Nie jestem pośrednikiem!

Napisany przez roema
Cześć Nordseejung!

Dziękuję za informację. Niestety zauważyłem, że negatywne doniesienia o funduszach MIG w internecie są bardzo liczne.

Nie wiem, co mam o tym myśleć. Rozmowa z firmą FinTex była wszystko, co innego niż konstruktywna. Wydawało mi się, że pani po drugiej stronie była bardzo zestresowana, zirytowana i nieprofesjonalna, co nie poprawiło wizerunku.

Podobnie jak zostało to już wspomniane na innym forum, byłbym skłonny zrezygnować z dużej kwoty już wpłaconego kapitału, gdyby ktoś chciał przejąć tę inwestycję.

Pozdrawiam, roema

Hej Roema,

Rozumiem, że masz dość żartów ze strony AWAG. To jasne, że twoje zaufanie osiągnęło absolutne minimum. W zeszłym weekend otrzymałem newsletter. Skopiuję tutaj tekst dla Ciebie, który może być istotny. Robię to nie po to, aby Cię przekonać, ale dlatego, że nie wiem, czy także otrzymałeś ten newsletter.

Inwestor finansowy Santo Venture Capital widzi duży potencjał w efficient energy GmbH. Firma inwestycyjna założona przez twórców Hexal, Andreasa i Thomasa Strüngmanna, przeznacza nawet do 50 mln euro kapitału własnego na dalszy rozwój.

Jesteśmy pewni, że ta inwestycja pozwoli finansować firmę, która w przyszłości zajmie kluczową pozycję na międzynarodowym rynku technologii chłodniczych i grzewczych - wyjaśnia menedżer Santo Venture Capital, Helmut Jeggle, podekscytowany zaangażowaniem.

Zdaje się, że kolejny raz wyczuli to fundusze MIG: są one zaangażowane w efficient energy od 2008 roku i w międzyczasie zaangażowały się w obecną rundę finansowania MIG 2, MIG 4, MIG 6, MIG 7, MIG 11 i MIG 13. Zostaliśmy wcześnie poinformowani o firmie przez anioła biznesu z naszej sieci, a dostrzegliśmy ogromny potencjał rynkowy wynikający z rewolucyjnej technologii, zwłaszcza w dziedzinie chłodnictwa, wyjaśnia Michael Motschmann, członek zarządu MIG Verwaltungs AG, motywy atrakcyjnego momentu wejścia. Efficient energy opracowała system chłodzenia oparty na bezpośredniej parowaniu wody, który nie wymaga stosowania szkodliwych substancji chłodniczych ani olejów i tłuszczów. Bawarscy inżynierowie opracowali m.in. specjalne sprężarki i silniki elektryczne.

Obecnie przygotowywana jest produkcja seryjna, a podpisano współpracę ze STULZ-Gruppe, jednym z największych na świecie dostawców techniki klimatyzacyjnej. Rynek chłodnictwa stale rośnie, głównie ze względu na coraz większe zapotrzebowanie na moc obliczeniową centrów danych, a efficient energy szacuje jego wartość na około 10 mld euro.

Dzięki naszemu wieloletniemu zaangażowaniu na rynku kapitału podwyższonego nawiązaliśmy wiele kontaktów, które przyniosły nam takie inwestycje jak efficient energy. Dzięki temu sukcesywnie zwiększaliśmy potencjał atrakcyjnych firm docelowych. Również w obszarze sprzedaży stawiamy na ciągły rozwój, tak aby pozyskiwany kapitał własny oraz lukratywne możliwości inwestycyjne szły ręka w rękę - mówi założyciel AWAG Alfred Wieder, ekskluzywny dystrybutor funduszy MIG, z zadowoleniem z aktualnego rozwoju, który wykracza poza konwencje branżowe.

Zaangażowane są fundusze MIG 2, 4, 6, 7, 11 oraz 13

Może ten tekst w niewielkim stopniu pomoże przywrócić Ci zaufanie do Twojej inwestycji. Rozumiem, że ten tekst pochodzi od AWAG. AWAG i zaufanie są obecnie sprzecznością. Mimo to wierzę, że ta firma ma świetną przyszłość. Udział MIG wynosi tylko około 40%, co oznacza, że miejmy nadzieję, jest wystarczająco wielu współinwestorów i założycieli, którzy skutecznie dokończą rozwój firmy.
Stan rzeczy dla mnie na 04.11.2013 r. jest taki:
Im większy udział procentowy MIG, tym gorsza sytuacja firm.

Pozdrowienia od Nordseejung

Napisany przez Andyk
Cześć, mam do sprzedania tutaj 2 fundusze, oferuję Mig 3 o wartości 8000 € Mig 5 o wartości 5000 €. Oddaję je, ponieważ odziedziczyłem je i nie mam z nimi związanej żadnej chęci, sprzedaję oba po dobrej cenie. W razie dodatkowych pytań, proszę o kontakt pod adresem e-mail: AndyK-andy@web.de lub tutaj na forum. Pozdrowienia i wszystkiego dobrego w nowym roku

Napisany przez Andyk

Witaj
Jestem nowy na forum.
Szukam funduszy MIG 3 i 7.
Jeśli ktoś chce sprzedać, proszę o PM do mnie.
Z ceną i sumą inwestycji.

Witaj, dowiedziałem się na forum, że również skupujesz fundusze, czy to prawda? Jeśli tak, mam dla Ciebie dobrą ofertę! Cieszę się z odpowiedzi.

Z poważaniem i szczęśliwego nowego roku
Andy K

Napisany przez Glasklar

Cześć Nordseejung!
Dzięki za Twoją informację. Niestety zauważyłem, że negatywne opinie na temat funduszy MIG w internecie roją się jak grzyby po deszczu.

Nie wiem już, co mam o tym myśleć. Rozmowa z firmą FinTex była wszystkim, tylko nie konstruktywna. Pani z drugiej strony wydawała się być bardzo zestresowana, zirytowana i mało profesjonalna, co z pewnością nie dodaje im reputacji.

Jak już wspomniano na innym forum, byłbym gotów zrezygnować z dużej części już wpłaconego kapitału, gdyby ktoś chciał przejąć tę inwestycję.

Pozdrawiam, roema

Może lepiej zerknij na informacje dotyczące firm!
Jeśli dla Ciebie są złe, próbuj dalej sprzedać.
Dobrze przemyśl, zanim zdecydujesz!
Pozdrowienia,
Glasklar

Napisany przez ver.Mig6
Witam, jestem tu nowy, ale od razu przejdę do rzeczy. Mam fundusz Mig 6 i niestety muszę go sprzedać z powodów osobistych. Czy ktoś może mi w tej sprawie pomóc lub nawet jest zainteresowany? To fundusz Mig 6, ubezpieczony na 15 000 euro, płacę 50 euro każdego miesiąca, a obecnie stan wynosi 3500 euro. Jeśli ktoś może pomóc lub jest zainteresowany, proszę pisać na prywatną wiadomość na adres renesusi@t-online.de

Napisany przez Paragraph 34f
Oferuję jednorazową inwestycję w MIG 3 w wysokości 3 100,- EUR do sprzedaży. Proszę o oferty na PW.
Sprzedane!

Aktualna oferta

Global Asset Fund - Oszczędnościowe - 12.000,- EUR (w pełni opłacone) - Oferty w trakcie sprawdzania

Global Chance Fund - 7.000,- EUR - Oferty w trakcie sprawdzania
Global Chance Fund - 23.000,- EUR - jeszcze bez ofert
Global Chance Fund - 10.000,- EUR - Oferty w trakcie sprawdzania
Global Chance Fund - 25.000,- EUR - jeszcze bez ofert
Global Chance Fund - 10.000,- EUR - Oferty w trakcie sprawdzania

MIG1 - 10.000,- EUR - Oferty w trakcie sprawdzania
MIG1 - 5.000,- EUR SPRZEDANE

Prosimy o oferty na PW

Dzisiaj nowo przybyłe!

Dzisiaj nowość!

Właśnie dotarło!

Dzisiaj dotarło nowe!

Dzisiaj nowość!

Napisany przez JamesBlond
Czy ta platforma stanie się teraz miejscem sprzedaży dla sklepów z artykułem ???

Czy to forum staje się teraz platformą sprzedażową dla interesów związanych z ustępliwością prawnej (Paragraf ???)

Dobre pytanie!
W tym forum poszczególni inwestorzy MIG szukają pomocy. Przez sprzedaż swojego udziału mogą ją otrzymać. Dlatego ci inwestorzy mają dostęp do rynku wtórnego, który w inny sposób nie istnieje. Mnie to dotyczy tylko w tyle, że zarządzam i zapewniają sprawne przeprowadzenie transakcji. Ci, którzy szukają pomocy i dla których to forum zostało stworzone, są za to wdzięczni.

W przypadku dodatkowych pytań i wątpliwości proszę o kontakt poprzez PW.

Napisany przez JamesBlond
OK, nie ma problemu. Ale dlaczego w przypadku dalszych pytań lub niejasności powinno to być załatwiane na prywatnej wiadomości? To nie jest zgodne z celem takiego forum. Możesz określić, z jakim procentem całkowitej kwoty transakcji sprzedawca może się liczyć?

bez znaczenia

Aktualna oferta

Wszystkie szczegółowe informacje na temat funduszy dostępne są pod adresem:
Global Asset Fund - Serdecznie witamy na stronie Global Asset Fund.
Global Chance Fund - Serdecznie witamy na stronie Global Chance Fund
Fundusze MIG: Strona główna
ALFRED WIEDER AG

Napisany przez Pajobi
Cześć!
Zastanawiam się nad sprzedażą mojego MIG 11 za kwotę udziału w wysokości 7.000 EUR.

Czy jest na to popyt?

Pozdrowienia
pajobi

Napisany przez Pajobi
Ojej, zapomniałem podać mój adres e-mail dotyczący MIG 11:
pajobi@live.de

Cześć Pajobi,

dlaczego chcesz sprzedać jedyny fundusz, który posiada znaczące udziały w Immatics? Poczekaj 12 do 18 miesięcy, wtedy sytuacja w MIG11 może być zupełnie inna.

Pozdrowienia z nad morza, Nordseejung

Aktualna oferta

Napisany przez Fox7
Cześć!
Chciałbym także sprzedać mój MIG 8, ale ze względów finansowych po prostu nie mogę sobie na to pozwolić. To nie jest polisa, którą można po prostu zrezygnować, tak się dzieje, kiedy ufa się dobrym znajomym. Wpłacono ponad 8 000,00 €, a miesięczna rata wynosi 50,00 €.

Aktualna oferta

Napisany przez Informer

Witaj!
Chciałbym także sprzedać mój MIG 8, ale niestety nie mogę sobie tego finansowo pozwolić, nie jest to ubezpieczenie, które można po prostu zerwać, tak jest, gdy ufa się dobrym znajomym. Wpłacono ponad 8 000,00 €, a miesięczna rata wynosi 50,00 €.

Witaj Fox,

W przypadku ubezpieczenia również nie jest inaczej! Możesz je zerwać, ale w pierwszych latach prawie nic nie odzyskasz.

Aktualna oferta

Napisany przez Penelope
Dlaczego wszyscy sprzedają MIG? Co się dzieje? Czy 3 jest tuż przed wypłatą?

Pozdrowienia, Kathleen

Cześć Penelope,

nie rozumiem także dlaczego sprzedaje się MIG3, MIG7 i MIG11. Gdyby marże nie były tak wysokie, chętnie kupiłbym sobie małego MIG3. Nie można zapominać też o tym, że fundusze podlegają opodatkowaniu.

Ale aby odpowiedzieć na Twoje pytanie, być może niektórzy zaczęli się bać. Przy tak słabych wynikach nie ma w tym nic dziwnego.

Pozdrawiam, Nordseejung

Napisany przez Penelope
Czy kiedykolwiek widziałeś pieniądze, gdy one bez końca się pomnażają? Jeśli jest opłacalny... to ja jeszcze jednego kupię...

Dlaczego wszyscy sprzedają MIG? Co się dzieje? Czy 3 nie stoi tuż przed wypłatą?

Pozdrowienia, Kathleen

Z różnych powodów.

Cześć Penelopo,

też nie rozumiem dlaczego sprzedaje się MIG3, MIG7 i MIG11. Gdyby nie duże marże, chętnie kupiłbym małego MIG3. Nie wolno zapominać, że fundusze podlegają opodatkowaniu.
Ale aby odpowiedzieć na Twoje pytanie, możliwe, że niektórzy zaczęli łapać zimne stopy. Przy tak słabej wydajności, to wcale nie dziwne.

do widzenia Nordseejung

Już rozmawialiśmy i już to Panu wyjaśniłem. Z różnych powodów.

Jeśli mówisz o wysokich marżach, nie do końca to rozumiem. Myślę, że wypłaty są tak ogromne? W takim razie to jednak uczciwa cena.

Napisany przez Penelope
Przepraszam....nie rozmawialiśmy przez telefon... Dlatego chciałem się dowiedzieć, czy przy wypłacie w końcu będzie tak dużo...

Czy kiedykolwiek widziałeś pieniądze, gdy bez końca zwiększają się zyski? Jeśli jest to opłacalne... Chętnie coś odkupię...

Złóż ofertę na pożądany udział w funduszu i miej szczeście lub właściwą cenę, aby otrzymać udział w funduszu. To proste.

Przepraszam....nie rozmawialiśmy przez telefon... Dlatego chciałam wiedzieć, czy po wypłaceniu wciąż zostaje tyle pieniędzy....

Oczywiście, że nie rozmawialiśmy przez telefon. (dotyczyło to Nordseejung)

Napisany przez angelina
Cześć, mam na sprzedaż MiG-7 za 3000 euro i MiG-9 za 8000 euro. Szukam chętnego kupca!
Jeśli jesteś zainteresowany, proszę się skontaktować!
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata