Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Jak stać się bogatym?

Napisany przez ADMCI4
Marzę o nowoczesnej baśni. Dostaję dużo pieniędzy od bogatego człowieka, z którymi muszę postępować odpowiedzialnie. Dom, samochody, rodzina, a potem cieszyć się życiem...

Napisany przez RSpecunia
MLM pomaga!!!

Napisany przez Silbermarkt
Jak zostać bogatym?

Po prostu znajdź coś, co generuje duże zapotrzebowanie i gdzie rynek nie jest jeszcze nasycony.

Napisany przez Franziska_Palme
Cześć,

myślę, że droga do zostania milionerem jest długa. Ostatnio uruchomiłem własny projekt internetowy. Polega on na pokazywaniu użytkownikom kody rabatowe renomowanych sklepów internetowych. Sklepy online płacą mi prowizję za wykorzystanie kodów rabatowych przez użytkownika. Mogę ci powiedzieć, że to nie jest łatwe. Nie zostanie się milionerem w try miga. Ale wierzę, że jeśli mimo porażek ciągle zaczynasz od nowa, podnosisz się i masz odwagę realizować kreatywne pomysły biznesowe, działając z determinacją i zdecydowaniem, to masz dobrą szansę. Jeśli mój projekt z kodami rabatowymi nie wypali, to być może się uda z kolejnym. Chciałbym dać ci kupon na Bycie milionerem i z powrotem - ale niestety, takiego czegoś nie ma.

Napisany przez ADMCI4

Być może już tego nie osiągniesz. Wpłacaj 50 euro miesięcznie na plan oszczędnościowy funduszu inwestycyjnego dla noworodka, a gdy będzie miał 60 lat, Twoje dziecko będzie milionerem. Być może wtedy coś ci odstąpi?
Nie, serio. Przez pracę nic się nie zdziała. Albo dziedziczyć, poślubić bogatą osobę, wygrać w loterii albo popełnić przestępstwo.....

bardzo dobrze przemyślane

Napisany przez ADMCI4
Czy ten pomysł już do Ciebie dotarł? - napisanie i wypromowanie dobrej książki (ala Harry Potter) Pozdrowienia Alexander Irmscher Twój niezależny doradca finansowy i ubezpieczeniowy z regionu Jeziora Bodeńskiego

Napisany przez Spekulatius
Tutaj już zostały zamieszczone pewne bardzo interesujące wskazówki (obok bardziej lub mniej zamaskowanej autopromocji), myślę, że moje nie są już potrzebne. Dlatego chciałbym teraz po prostu dodać filozoficzne podejście:
Bogactwo nie oznacza gromadzenia wartości materialnych, ale ubóstwo w potrzebach.

Więc powodzenia przy jednej lub drugiej.

Napisany przez ADMCI4
Na przykład jako inwestycyjny bankier zarabiasz najwięcej...

Ogólnie rzecz biorąc, jest to dość proste: musisz mieć bardzo dobre oceny w szkole, później możesz pójść na bardzo dobrą uczelnię (Mannheim, Frankfurt, Hamburg) i studiować zarządzanie. Jeśli ukończysz tam również dobre studia, możesz ubiegać się o pracę w dobrym banku inwestycyjnym. Jeśli dobrze sobie poradzisz w pracy, awansujesz. Teraz dobrze zarabiasz. Z tą gotówką spekulujesz na giełdzie. Dzięki odpowiedniemu nosowi lub dobrej strategii inwestycyjnej możesz nawet zostać milionerem...

Oczywiście, wszystko to wiąże się z ogromną pracą... nagle bogacieć można chyba tylko za pomocą loterii lub mając odpowiednich rodziców

Niko

Napisany przez Micha

Jeśli naprawdę chcesz dowiedzieć się, jak można legalnie zarabiać pieniądze w internecie, i to nawet w ciągu kilku tygodni, i nie chcesz mitycznych opowieści, po prostu kliknij w ten link. Sam zarobiłem dokładnie 76,43€ w moim pierwszym tygodniu i z tygodnia na tydzień zarabiam coraz więcej...

Następnie przejdź na stronę, gdzie ten oszustwo będzie demaskowane.
Kliknij

Edycja: Dlaczego teraz post został usunięty?

Napisany przez marketmaker2

Następnie proszę przejść na stronę, gdzie ten oszustwo zostanie wyjaśnione.
Klik

Edytuj: Dlaczego teraz usuwa ten post?

Prawdopodobnie dlatego, że administrator - zupełnie słusznie - usunął 3 identyczne posty tego użytkownika i zablokował jego nick!?

@Admin: Dziękuję.

Napisany przez 2Bolitho
Czy reklama schematu piramidy finansowej jest tutaj dozwolona? No cóż, zgłosiłem ten post...

Napisany przez ADMCI4
Sprawdź tych naprawdę bogatych ludzi. Nie stali się bogaci jako pracownicy, ale (a) poprzez przedsiębiorczość (na którą niestety w Niemczech jest niewiele zachęt) i (b) poprzez skrupulatne oszczędzanie. (b) można kontrolować, (a) tylko w pewnym stopniu. Tak to właśnie jest...

Napisany przez 2Bolitho
a) jest kwestią perspektywy. Osobiście uważam, że wielu ludzi kryje się za wymówkami. Brak zachęt dla przedsiębiorczości w Niemczech oznacza po prostu: Nie jestem gotowy wziąć odpowiedzialności za swoje szczęście i ryzyko na siebie. Oczekuje się prowadzenia za rękę na początku, wsparcia i instruktażu gdy wszystko działa, oraz ratunkowego parasola gdy coś idzie nie tak. Taki sposób myślenia stoi w sprzeczności z duchem przedsiębiorczości. Ten, kto nie jest gotów samodzielnie wyruszyć, zrealizować swoje pomysły i w razie potrzeby ponieść z tego konsekwencje, ten lepiej odnajdzie się w zatrudnieniu.

b) mam inne zdanie. Zaciekawiająca oszczędność w zakresie konsumpcji jest z pewnością słuszna. Oszczędzanie w sensie gromadzenia pieniędzy jest zdecydowanie błędne. Pieniądze muszą płynąć, a wielcy przedsiębiorcy to zrozumieli. Pieniądze są zawsze w obiegu dzięki nowym inwestycjom. Skąpstwo jest rzadkością.

Chciałbym dodać jeszcze c). Zazwyczaj zarabia się na tym, że problemy ludzi są ROZWIĄZYWANE PROSTO, ZRÓWNOWAŻONIE i WYSOKO JAKOŚCIOWO.

Napisany przez Grambo
Każdy z nas ma marzenia...

Napisany przez 2Bolitho
Co dokładnie jest nie tak z moim postrzeganiem?

Napisany przez ADMCI4
To dziwne, ale jeśli naprawdę czegoś szukasz, to zazwyczaj w jakiś sposób się to zdarza. Mogłabym podać wiele przykładów, ale tego nie zrobię. Zazwyczaj to ludzie, którzy mieli najgorsze warunki, idą najdalej, ponieważ są najbardziej zaciekawieni sprawą. Życzę wszystkim powodzenia!

Napisany przez Outlaw
Jeśli codziennie rano wstajesz i mówisz sobie: Tak, będę milionerem, wtedy ucieknę stąd natychmiast, może się udać! W każdym razie, jeśli macie jakieś pomysły, proszę wyślijcie mi, być może wtedy też stanę się milionerem^^

Napisany przez wodim

Co dokładnie jest nie tak z moim postrzeganiem?

To, że widzisz to bardzo idealistycznie. Praktyka w tym kraju mówi niestety inny język. Oczywiście możliwe, że mieszkasz w dobrej okolicy, czego nie jestem w stanie teraz ocenić.

Cytat autorstwa Bolitho

Chciałbym dodać jeszcze punkt c). Zazwyczaj zarabia się na tym, że problemy ludzi są rozwiązywane w prosty, zrównoważony i wysokiej jakości sposób.

Tak, też tak myślę. Więc zobacz, co możesz zrobić, jeśli chodzi o kwoty, o których być może nie wspominasz. Które jednak mogłyby rozwiązać wiele problemów.

Ale zobaczcie, co właśnie dostałem mailem (nota bene nie mam karty Visa). :wink:

Witaj Gościu Visa Europe,

Twoja karta kredytowa została zawieszona, ponieważ wykryliśmy problem na twoim koncie.

Ustaliliśmy, że ktoś użył Twojej karty bez Twojej zgody. Dla Twojego bezpieczeństwa zawiesiliśmy Twoją kartę kredytową. Aby zdjąć tę zawieszenie, kliknij tutaj i postępuj zgodnie z instrukcjami w celu zaktualizowania informacji na swojej karcie kredytowej.

Uwaga: Jeśli tego nie zrobisz, będziemy zmuszeni zawiesić Twoją kartę.

Dziękujemy za współpracę w tej sprawie.

Dziękujemy,

Obsługa klienta.

Oczywiście nie skopiowałem tutaj linku i nie zamierzam go kliknąć ani odpowiadać na ten e-mail.

Napisany przez 2Bolitho
Wodim, Nie znam Twojej sytuacji. Tak, istnieją ludzie, którzy próbują wszystkiego, podejmują różne działania i mimo to nie odnoszą sukcesów. Ale sądzę, że stanowią oni mniejszość. Przeważająca większość ludzi ukrywa się za wymówkami i dostosowuje swoje życie do nich. To nie musi być kosztem innych, można również spokojnie żyć jako pracownik etatowy itp. I to również jest w porządku. Oznacza to, że nie wszyscy jesteśmy przedsiębiorcami. Kto podejmuje decyzję, że ryzyko jest zbyt duże, nakład jest zbyt wysoki, godziny pracy są zbyt długie itp., ten po prostu tak zdecydował. I to jest w porządku. Tylko ta osoba nie powinna narzekać i zrzucać winy na innych.

Wszyscy żyjemy z filtrami percepcyjnymi i postrzegamy świat tak, jak oczekujemy. Rozwinięcie tego w odpowiednim stopniu wykracza poza ramy tego tekstu. Postanowiłem żyć w świecie pełnym możliwości i poprzez moją decyzję rzeczywiście żyję w tym świecie. Wszystko, co mi się przydarza, opiera się na moich decyzjach. Dlatego jestem odpowiedzialny. To jest moja najważniejsza zasada. A jeśli mi się to nie podoba, to muszę to zmienić. Jeśli nie potrafię, to muszę szukać czegoś innego.

Napisany przez wodim

Wodim, nie znam twojej sytuacji. Wiem, że na pewno są ludzie, którzy próbują wszystkiego i mimo to nie osiągają sukcesu. Ale sądzę, że stanowią oni mniejszość. Zdecydowana większość ukrywa się za wymówkami i dostosowuje swoje życie do nich.

Nie mogę ocenić, co jest większością, ale ja na pewno nie używam wymówek.

Cytat od Bolitho

To nie musi być kosztem innych, można też spokojnie żyć jako pracownik czy w inny sposób zatrudniony. I to też jest w porządku. Myślę, że nie wszyscy jesteśmy przedsiębiorcami. Kto podejmuje decyzję, że ryzyko jest zbyt duże, koszty zbyt wysokie, godziny pracy zbyt długie, ten po prostu tak zdecydował. To w porządku. Tylko niech taka osoba nie narzeka i nie obarcza winą innych.

Nie wiem, co chcesz tym powiedzieć - mnie to nie dotyczy. Ryzyko przedsiębiorcy to rynek i konkurencja, a gdyby moje przedsięwzięcie na tym poległo, nie mógłbym się skarżyć. Nie nastąpi to jednak - przecież oparte jest na latach badań rynkowych.

Cytat od Bolitho

Żyjemy wszyscy z filtrami percepcyjnymi i postrzegamy świat tak, jak się go spodziewamy.

Bez tego nie przetrwałbyś dnia.

Cytat od Bolitho

Zdecydowałem się żyć w świecie pełnym możliwości i moją decyzją żyję w tym świecie. ... Wszystko, co mi się przydarza, wynika z moich decyzji.

I te decyzje podejmujesz sam/a ze względu na swoje oczekiwania?

Napisany przez 2Bolitho
Filtry percepcyjne:
YouTube - test uwagi selektywnej
tyle na temat przetrwania :-)

Gdy mogę wybierać, wybieram opcję, która sprawia, że jest mi lepiej. To słynne szklanka wody. Nikt nie zmusza nas, aby widzieć ją na pół opróżnioną. A gdy widzimy ją jako na pół pełną, czujemy się lepiej.

Chcę to ująć ostrożnie, ale mam wrażenie, że się przed czymś ukrywasz. Niesprawiedliwy system społeczny, niekompetentni menedżerowie spraw ... ale przecież nie znam Cię naprawdę. I nie musisz mnie przekonywać.

Napisany przez wodim

Jeśli mam wybór, decyduję się na opcję, która sprawia, że czuję się lepiej. To jest ten znany pusty lub pełny kubek wody. Nikt nie zmusza nas, byśmy widzieli go jako pusty. A jeśli patrzymy na niego jako na pełny, czujemy się z tym lepiej.

Tak to rozumiesz, ok: Pesymista nosi zarówno pasek, jak i szelki jednocześnie, optymista kupuje sobie z ostatnich pieniędzy portfel.

Cytat autorstwa Bolitho

Chciałbym to uważnie sformułować, ale mam wrażenie, że lubisz się ukrywać za pewnymi rzeczami. Niesprawiedliwy system społeczny, niekompetentni menedżerowie spraw

System społeczny jest niesprawiedliwy jedynie w takim sensie, że muszę żyć na jego koszt, zamiast samemu płacić podatki przez długi czas. A jeśli chodzi o menedżera spraw, to chyba chodzi o pracę aż do emerytury, czyli w sumie może być to nawet 30 lat, z pracą przed nosem, zamiast samemu płacić podatki przez długi czas, i mam im za to być wdzięczny. To nie jest niesprawiedliwe, to jest absurdalne.

Cytat autorstwa Bolitho

... ale przecież nie znam cię naprawdę. Nie musisz mnie przekonywać.

Byłoby to niezłe, w naszym wszystkim interesie, jak już wspomniałem.

Napisany przez 2Bolitho
powinniśmy się zdecydować na jeden wątek!! :-) 2 wątki plus PW jest trochę za dużo dla mnie. Kto mówi, że powinieneś być wdzięczny? ... Uważam, że system też nie jest dobry. To powoduje wykluczenie. Dlatego opowiadam się za bezwarunkowym dochodem podstawowym.

Napisany przez wodim

musimy się zgodzić na jeden wątek!! :-) 2

Ok, zaczynamy tutaj, jeśli moderacja nie ma nic przeciwko.

Cytat Bolitho

Kto powiedział, że powinieneś być wdzięczny?

Ci, od których otrzymuję świadczenia socjalne. A ci, którzy do tej pory najlepiej potrafili zapobiec mojej jedynej wykonalnej alternatywie.

Cytat Bolitho

... Nie uważam też, że system jest dobry. On wyklucza. Dlatego popieram wprowadzenie bezwarunkowego dochodu podstawowego.

Przestań z tym. To tylko powiększyłoby armię bezrobotnych - wtedy każdy przedsiębiorca (nawet ten, który teraz myśli trochę społecznie), zrobiłby wszystko, by zredukować wszystkich pracowników, których nie potrzebowałby koniecznie, i zmusiłby pozostałych do pracy „na pełnych obrotach”. Lub przeniósłby jeszcze więcej produkcji do krajów o niskich kosztach pracy. Koszty świadczeń socjalnych wzrosłyby dalej - rząd mógłby oczywiście zrekompensować to tylko podnosząc podatki...

Efekt końcowy: Niemcy krajem, w którym może tylko 20% pracować na rzecz pozostałych 80%. Dlatego musielibyśmy ponownie zbudować mur, ale tym razem w całą Niemcję.

Bezwarunkowe wynagrodzenie z podstawową przedsiębiorczością jest więc nierozwiązywalnym sprzeciwem, zauważmy to tylko pobocznie.

Napisany przez 2Bolitho
Na tej podstawie nie będę tego z Tobą dyskutować. Nie zdajesz sobie sprawy ani z koncepcji bezwarunkowego dochodu podstawowego, ani z podstawowych założeń przedsiębiorczości.

Jeśli jesteś gotowy/a, aby się tym naprawdę zająć:
Grundeinkommen | kult.kino

Napisany przez wodim

Jeśli jesteś gotowy/a, aby się tym poważnie zająć:
Dochodzenie podstawowe | kult.kino

Po co? Dochód podstawowy był już szeroko omówiony w innych forach. Kiedyś istniało coś podobnego w postaci porozumień zbiorowych - negocjowanych przez związki zawodowe i stopniowo podkopywanych przez przedsiębiorstwa. Logiczne - ignorowały one produktywność pojedynczej firmy, poszczególnych pracowników oraz ich konkurencyjność.

Cytat Bolitho

Na tej podstawie nie będę z Tobą dyskutować. Nie masz pojęcia ani o bezwarunkowym dochodzie podstawowym, ani o przedsiębiorczości, które realizują najbardziej fundamentalne podstawy.

Ta wymówka ma swoje dobre miejsce na mojej indywidualnej liście przebojów. Jeśli brakuje argumentów, przerwuje się dyskusję. Przedsiębiorczość to po prostu Entrepreneurship: Przedsiębiorczość ? Wikipedia

Napisany przez 2Bolitho

Przedsiębiorczość po niemiecku po prostu oznacza przedsiębiorczość: Przedsiębiorczość – Wikipedia

Tak, brak odpowiedniego słownictwa w języku niemieckim. Jednakże oznacza to coś innego. Zrozumienie tego staje się jasne dopiero w kontekście angielskim/amerykańskim i ich języku. Przedsiębiorczość – Wikipedia, wolna encyklopedia

Układy zbiorowe pracy lub podobne rzeczy są czymś zupełnie innym niż bezwarunkowy dochód podstawowy. Aby móc z tobą o tym dyskutować, musisz przynajmniej zrozumieć podstawy. Jednakże na podstawie twoich postów jestem w stanie to wykluczyć. Możliwe, że rozmawialiście o czymś w innych forach. Jednak z pewnością nie miało to nic wspólnego z bezwarunkowym dochodem podstawowym.

Napisany przez wodim

Ja, brakuje mi odpowiedniego słownictwa w języku niemieckim. Chodzi jednak o coś innego. Właściwie staje się to jasne dopiero w kontekście angielskim/amerykańskim i w ich języku. Przedsiębiorczość - Wikipedia, wolna encyklopedia

Układy zbiorowe pracy lub podobne rzeczy są czymś innym niż powszechne dochodzenie podstawowe. Aby móc z Tobą o tym dyskutować, powinieneś jednak przynajmniej znać podstawy. Ale na podstawie twoich postów mogę to wykluczyć. Być może dyskutowaliście o czymś w innych forach. Jednak z powszechnym dochodzeniem podstawowym z pewnością to nie miało nic wspólnego.

Podstawy mojego planu rozumiem od dawna, inaczej by nie doszło do skutku - ale ty widocznie nawet nie masz podstawowych rozumieć dla tego, co propagujesz w swoim podpisie (bardziej demokratyczny system gospodarczy i tak dalej). Na pewno tego nie osiągniesz za pomocą powszechnego dochodzenia podstawowego - raczej spowodujesz, że związek pracodawców całkowicie przystąpi do lewicy, która w następnych wcześniejszych wyborach parlamentarnych uzyska przynajmniej dwie trzecie większości, a naszą Angelę poprosi, by znów wygrzebała swoją bluzkę FDJ i złożyła wniosek o ALGII, aby zobaczyła, co narzuciła swojemu ludowi.

Więc nie widzę powodu, aby rozpoczynać któraś z dziesiątek nieskutecznych dyskusji politycznych, które trwają od lat w dziesiątkach forów. Dla mnie od dawna liczy się tylko działanie, to nawet ty musiałeś w międzyczasie zrozumieć. I nie mogę tego zrobić sam (tak jak nikt na tej planecie - powiedz jeszcze jedną rzecz: to były wszystkie twoje decyzje), ale ten, kto mi pomaga, otrzymuje to natychmiast z powrotem z odsetkami. Nazywa się to myśleniem ekonomicznym.

Napisany przez 2Bolitho
Oto link do dalszej treści:
viewtopic.php?p=37553

Napisany przez wodim

Tutaj kontynuacja:
viewtopic.php?p=37553

Szkoda.

Napisany przez icewalk1973
Myślę, że jeśli chcesz osiągnąć większy sukces i zarabiać więcej pieniędzy, powinieneś zwrócić się do kogoś, kto wie, jak to zrobić - kogoś, kto odniósł już sukces. Na przykład milionera. W tym celu przeprowadziłem wiele badań. Najbardziej podobało mi się prowadzenie sukcesu przez samo urodzonego wielomilionera Helmuta Amenta. Tam przez ponad 4 miesiące DZIENNIE otrzymuje się konkretne instrukcje, co należy zrobić. Zrobiłem to - i naprawdę było warto. Podobało mi się również, że można bezpłatnie przetestować pierwsze 14 dni.
www.IHR-ZUSATZ.Helmut-Ament.de

Napisany przez 2Bolitho
Opowiedz mi szczegółowo!? P.S.: Twój link nie działa, a jeśli działa, upewnij się, że nie jest to system poleceń. Wówczas zostanie szybko usunięty.

Napisany przez Kruegerrand
Można się wzbogacić, sprzedając lub produkując coś taniej i sprzedając z powrotem drożej. Łatwe to nie jest :-) I to tak dużo, jak to możliwe.

Napisany przez aliciamoreno
W zasadzie bogactwo powinno być definiowane jako - (finansowo bogaty jesteś zawsze tak samo, jak się czujesz)
Nie ma ogólnie obowiązującej formuły na zdobycie bogactwa, ale kilka drobnych wytycznych.

Właściwe bycie we właściwym miejscu we właściwym czasie

Mieć zawsze oczy i uszy otwarte we wszystkich kierunkach

Wykonywać jedynie działalność, na której się zna, w przeciwnym razie szybko to będzie kosztowne

Nie wydawać pieniędzy na bezmyślny shit (telefon, telewizor itp.), ale najpierw zainwestuj w swój pomysł/biznesowy rozwój

Pozostać konsekwentnym, zaczerpnąć rady od innych, ale nie daj się wcześnie zniechęcić. Częściej używać kalkulatora i przeliczać

Napisany przez 2Bolitho
W pierwszym punkcie myślałem, że idziemy w złym kierunku. Ale od drugiego punktu mogę się zgodzić. Być może należy dodać złamać stare konwencje!?

Stanie się bogatym zazwyczaj wcale nie jest celem. Większość ludzi pragnie naprawdę czegoś innego. Na przykład pięknego domu nad Morzem Śródziemnym lub życia, które jest kształtowane przez naukę/podróżowanie (a nie przez pracę). Bycie bogatym pozwala na realizację tych marzeń, ale zawsze można to zrobić inaczej i bez bogactwa.

Poza tym, bycie bogatym nie sprawia, że jest się szczęśliwszym. Poziom szczęścia wzrasta tylko do rocznego dochodu około 40 000 EUR. Po osiągnięciu tej kwoty wzrost szczęścia jest marginalny.

Napisany przez WilhelmHH

powiększać dalej armię bezrobotnych - wtedy każdy przedsiębiorca (nawet ten, który teraz jeszcze trochę myśli społecznie) zadba o to, aby zwolnić wszystkich pracowników, których naprawdę nie potrzebuje, a tych, którzy pozostaną, będą zmuszeni do pracy na maksa. Bądź przenieść jeszcze więcej produkcji do krajów o niskich płacach.

To jest jednak praktykowane już od dawna i nie zależy więc od bezwarunkowego dochodu podstawowego.

Napisany przez 2Bolitho
To ma związek. Ale w inny sposób. Racjonalizacja nie byłaby już potępiana. Ponieważ gospodarka dba o utrzymanie społeczeństwa. A jeśli każdy ma zapewnione swoje utrzymanie, to źle płatna praca musiałaby być inaczej wynagradzana. A jeśli się to nie opłaca, to po prostu zostanie zracjonalizowane. Ale czy ta źle płatna praca była w ogóle warta zachodu? Wszystko to w kontekście faktu, że każdy ma zagwarantowane swoje wyżywienie.

Napisany przez ADMCI4
Od dłuższego czasu zajmuję się tą kwestią i staram się działać z myślą o oszczędzaniu na przyszłość, inwestując w fundusze emerytalne itp. Ta możliwość budowania pasywnego dochodu wymaga wielkiej cierpliwości, ale w późniejszym wieku można będzie cieszyć się lepszym życiem (co byłoby sensowne w obecnej sytuacji gospodarczej).

Drugą możliwością jest zastosowanie przeciwnej zasady... zawsze należy robić coś przeciwnego do tego, co robią nieudolni ludzie ;-) Większość ludzi zawsze robi to samo lub podąża za ich nieudanymi pomysłami... co nam to mówi? Może warto bardziej kierować się w życiu przykładami osób sukcesu, które również były kiedyś w naszej sytuacji i naśladować je, co może zapewnić nam lepsze i piękniejsze życie...

Ale są pewne warunki: zawsze wierzyć w siebie, ciągle pracować, nawet gdy wszystko wydaje się beznadziejne, i zawsze robić coś przeciwnego do reszty świata...

Myślę, że to jest kluczowy czynnik sukcesu, bogacenia się lub przynajmniej prowadzenia dobrego życia.

Pozdrawiam, Pascal

Napisany przez 2Bolitho
Przyjmowanie przeciwnej pozycji do większości jest przynajmniej na giełdzie dobrym pomysłem! Nie wiem, czy jest to zasadniczo tak. Ale co do reszty drugiego akapitu mogę z pełnym przekonaniem się zgodzić.

Obawiam się jednak, że za pomocą oszczędzania na cele mieszkaniowe nie osiągniesz zbyt dużego sukcesu, jeśli chcesz zbudować pasywne źródło dochodu. Oprocentowanie jest zbyt niskie, a istnieje ryzyko, że w najlepszym przypadku zakończysz na zerowym poziomie, a może nawet stracisz pieniądze. O wiele bardziej odpowiednią drogą są fundusze, choć należy również zwrócić uwagę na obniżenie kosztów i mądrze rozdzielić ryzyko.

Napisany przez PasNat2010
oszczędzanie budowlane wydaje mi się sensowne, ponieważ chcę budować, a kredyty i oprocentowanie są tam wyższe. Kiedy spłacam, korzystam z banku hipotecznego, ponieważ tam oprocentowanie kapitału i odsetek jest niższe. Rzecz w tym, że można to zrobić, trzeba tylko pozyskać wiele informacji i przede wszystkim być na bieżąco, wtedy nie ma się czego obawiać... ponieważ kredyt oszczędnościowy pozostaje w mocy... Wierzę w dobrobyt i zgodnie z tym żyję szczęśliwie i zadowolony z tego, co mam obecnie... Jestem zawsze przekonany, że można osiągnąć więcej, kto jest pozytywnie nastawiony, ten będzie mu się lepiej wiedziało, co robi... Jeśli mam dziś pomysł, jak w pełni wykorzystać swój dobrobyt, podzieliłbym się pomysłami, dlaczego nie;-) Ale sądzę, że każdy może osiągnąć ponadprzeciętne życie, jeśli naprawdę tego chce... z niczego nie ma nic ;-) Dziękuję za Twoją opinię, być może coś z moich myśli też Cię zainteresuje :-) Pozdrowienia Pascal

Napisany przez ADMCI4
Wszyscy jesteście głupi, pomyślcie ludzie.
Ile ludzi żyje w Niemczech? Prawidłowa odpowiedź to 80 milionów.
A teraz pomyślcie, co można by z tym zrobić?
To może ci nie przynieść milionów, ale spokojnie możesz zarobić NA PEWNO 3000 € miesięcznie, zależy tylko od tego, jak często to robisz.

Napisany przez 2Bolitho
No cóż, nie mogę się powstrzymać od rozpoczęcia...

Napisany przez 2Bolitho

Twoje dochody można zwiększyć, gdy będziesz się dalej kształcić w pracy lub znajdziesz dodatkową działalność. Nawet jeśli masz tylko pracę za 400 euro obok, to jest to dodatkowe pieniądze każdego miesiąca.

Bardzo dobry post!!

Ale proszę zastanów się nad tym cytatem. To typowe myślenie pracownika. Możesz również zwiększyć swoje dochody na wiele innych sposobów. Zwłaszcza jeśli jesteś ekspertem w jakiejkolwiek dziedzinie, otwiera się przed tobą mnóstwo możliwości.

Napisany przez suzzi
Większości ludzi w życiu nie udaje się osiągnąć naprawdę dużego sukcesu, ponieważ skupiają się wyłącznie na doskonaleniu swoich kompetencji zawodowych.
Jednak dalsze kształcenie zawodowe to tylko jeden czynnik przyczyniający się do większego sukcesu i rzadko prowadzi do spektakularnego sukcesu.
Dlatego ważne jest, aby nie ograniczać się tylko do kwalifikacji zawodowych, lecz stosować kilka metod sukcesu.
Bez świadomego lub nieświadomego stosowania metod sukcesu nikt nie osiągnie w życiu naprawdę dużych sukcesów.
Ważne są następujące dwa zasady: musisz wiedzieć, jak to działa, i zastosować tę wiedzę w praktyce. Brzmi to prosto i takie jest. Jednak mimo że to takie proste, większość ludzi nie trzyma się tego. Niewiele osób zastanawia się codziennie, jak mogą stać się bardziej skuteczni w przyszłości.
Dlatego bardzo ważne jest nauczenie się skutecznych metod sukcesu potrzebnych do osiągnięcia sukcesu i konsekwentne postępowanie zgodnie z nimi...

Napisany przez 2Bolitho
Ładny blog i udana reklama.

Zgadzam się z Twoim postem. Ale nie wierzę w JEDNĄ uniwersalną metodę sukcesu. Niektórzy ludzie nie potrzebują żadnej metody, ponieważ intuicyjnie robią właściwe rzeczy i nie robią wielu innych rzeczy źle. Nie wierzę również, że stanie się się sukcesem, jeśli z desperacją dąży się do sukcesu. Pasja jest ważna, tak, ale do jednej sprawy. Jeśli ktoś się w nią angażuje, to automatycznie osiągnie sukces. Niektóre rzeczy się nie zmusi. Sukces i bogactwo są dla mnie ważne.

Napisany przez PeterPan

Piękny blog i udana reklama.

Zgadzam się z Twoim wpisem. Ale nie wierzę w JEDNĄ uniwersalną metodę sukcesu. Niektórzy ludzie nie potrzebują żadnej metody, bo intuicyjnie robią właściwe rzeczy i nie wiele innych rzeczy robią dobrze. Wierzę również, że nie stanie się się od razu sukcesem, jeśli bardzo chcemy odnieść sukces. Pasja jest ważna, tak, ale dla jednej sprawy. A jeśli ktoś się w tej dziedzinie rozwija, to stanie się prawie automatycznie sukcesem. Pewnych rzeczy nie można wymusić. Sukces i bogactwo są dla mnie związane.

Cześć
ktoś mówi mi prosto z serca

Każdy musi iść własną drogą, a niektórzy nawet nie stawiają sobie za ceł pracę tylko po to, by się wzbogacić...
W każdym razie trzeba jednak wnosić odpowiednie zaangażowanie w swoją sprawę, wtedy przynajmniej powinna być dana możliwość odniesienia sukcesu w zawodzie i być może nawet wzbogacenia się.

Ach tak... tutaj można również rozpocząć dyskusję na temat bogactwa, ponieważ każdy definiuje bogactwo inaczej, czyż nie?

Pozdrowienia
Piotr

Napisany przez 2Bolitho

Ach tak... tutaj można by również zacząć dyskusję na temat bogactwa, ponieważ każdy definiuje bycie bogatym w inny sposób, prawda?

Dzięki za podziękowanie!

To cytowanie było dla mnie ważne, ponieważ wypowiedziane zostało prosto z serca. ;-)

Napisany przez hannesschulte
Więc chcę także dorobić się...Jeśli masz dobry pomysł, najlepiej taki, który jest również moralny, to daj znać...Myślę, że albo trzeba mieć szczęście, żeby się dorobić, albo po prostu być bez skrupułów

Napisany przez 2Bolitho
To bardzo mi przykro dla Ciebie. W takim świecie nie chciałbym chcieć żyć... ;-)

Ale z takiego zdania można również wyczytać Twój stosunek do bogactwa. W Twoim świecie bogaci mieli szczęście lub są bezwzględni. Oznacza to, że według Ciebie nie ma bogatych, którzy naprawdę na to zasłużyli. Bogactwo samo w sobie staje się więc cechą negatywną. I nie chcemy naprawdę odpowiadać takiemu obrazowi. To także powód, dlaczego tak wielu zwycięzców loterii traci swoje bogactwo. Bo myślą, że mieli tylko szczęście i nie zasłużyli na to.

Kocham moje pieniądze. I zarobiłem każdy euro. A nawet znacznie więcej.... ;-)

Napisany przez 2Bolitho
na temat:
Wywiad euro Jak zostać bogatym | Wiadomości | finanzen.net

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata