Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Mig Fundusze Pomocowozasadowe

Napisany przez JamesBlond
Mam już GCF.Po udanym wyjściu z Etkon, dołączyły jeszcze MIG 4,5,7 i 9.Brak rozcieńczenia poprzez zakupy poprzez kontakty sieciowe.Nie rozumiem, czy mógłbyś mi to wytłumaczyć?

Wysłałem Ci wiadomość prywatną

Napisany przez Glasklar

Mam już GCF.

Po udanym Etkon Exit pojawiły się jeszcze MIG 4,5,7 i 9.

Brak rozmycia poprzez zakupy przez kontakty w sieci.

Nie rozumiem, czy mógłbyś mi to wyjaśnić?

Przyjmijmy, że wcześniej wiedziałeś, że Google będzie prawdziwym hitem, gdy jeden z programistów powiedział Ci tuż przed momentem wejścia na giełdę, z pewnością na 100%, czy zainwestowałbyś?

Bosch wie już teraz, czego może dokonać ten chip i kto i w jaki sposób będzie go wykorzystywał (sieć), czy wtedy możesz sobie wyobrazić, że to dobry interes, aby teraz jeszcze przed sprzedażą dołączyć? Albo. Sprzedawać licencje potencjalnym nabywcom. Umowa licencyjna z Infineon przyniosła 140 milionów na rozwój bez produktu. Ile zarobi z produktem? Patrz na myszkę Logitech Couch M515, już sprzedano ją ponad 100 milionów razy, a to tylko jeden produkt. Dlatego uważam, że to była sprytna gra Boscha! Dlatego brak rozmycia ;O)

Pozdrowienia
Glasklar

Napisany przez KrankerKeks
Mogę zdecydowanie polecić następującą stronę: Einmal mit Erfolg | Startseite Przy niewielkim zainwestowaniu można pomnożyć swoje pieniądze, a jednocześnie krok po kroku być prowadzonym w swoich inwestycjach

Cześć Glasklar! Tutaj mamy partnera sieciowego. Co myślisz, czy to będzie również nabywca naszych udziałów? 21 września 2011, 4:00 rano EDT IDENT Technology AG i AU Optronics Corporation zawierają partnerstwo w celu opracowania pierwszego na świecie 3D ekranu Multi-Touch kontrolowanego gestami. IDENT Technology AG i AU Optronics Corporation ogłosiły dzisiaj strategiczne partnerstwo w celu wspólnego opracowania nowej generacji ekranów multi-touch i 3D z zintegrowanymi zdolnościami kontroli gestów 3D na duży dystans. Oprócz innych segmentów, pierwszy zaplanowany jest szybko rosnący rynek tabletów PC.

Napisany przez Robertimk
Cześć,
co do Antysensu, to są jeszcze wysokie spekulacje. Choć intensywnie negocjują, to wciąż nie dostają tyle pieniędzy, ile chcieliby.
Teraz dostałem informację, że ktoś dostał już list, w którym było napisane, że MiGi sprawią mu ogromną przyjemność jeszcze w tym roku. Musi być w tym trochę prawdy. Ja jeszcze nie dostałem takiego listu, ale zobaczymy. Wiem jednak, że chcą zdecydowanie sprzedać, pod presją samych inwestorów. Coś się szykuje, ale nie wiem dokładnie co. Nawet jeśli moje informacje pochodzą z dosyć wysokiego źródła.

Pozdrawiam

Dziękuję za informację.Naprawdę trzyma w napięciu, mam nadzieję na szczęśliwe zakończenie dla nas.

Napisany przez Glasklar
I będziecie mieli jeszcze dużo zabawy *fg*

Napisany przez Robertimk
Mam nadzieję.

Jasne jak słońce, czy masz dla nas jakieś kolejne wiadomości? Dzięki

Napisany przez Ratgeberspezi
jeśli coś jest dobre, dlaczego miałoby się to dodatkowo uzupełniać wieloma innymi średnimi produktami, wpis na stronie Fundacji Warentest jest już około 6 lat stary, od tego czasu nie zajmowali się już tym tematem (fondusze Mig), chociaż firmy w ostatnich latach zrobiły wielki postęp, a wiele nowych firm znacząco się rozwijało w ostatnich latach. Obecnie 26 firm w sojuszu Sensior Partner Dietmar Hopp od SAP oraz bracia Stüngmann z byłej firmy Hexal.

Napisany przez Glasklar

Glasklar

czy masz dla nas kolejne wiadomości?

dzięki

Stało mi się wiadome, że obecnie trwają 4 negocjacje sprzedaży. Istnieją również dwie kolejne, które jednak będą trwać co najmniej jeszcze 2 lata z powodu przeglądów!! Które przedsiębiorstwa z węższego grona są do sprzedaży, podzielę się, jak zawsze, kiedy zdołam to udowodnić.
W przypadku Identu przy stole pozostało zaledwie 24 ofertujących, którzy intensywnie pracują nad kształtowaniem ceny ;O). HP się wycofało.
Po zamknięciu obecnych funduszy 10 i 11, pojawi się kilka pozytywnych komunikatów!! Gorąco polecam wszystkim zakupienie 11.

Pozdrowienia
Glasklar

Napisany przez Ratgeberspezi
Czy informacje pochodzą z Rzymu, jeśli pochodzą z góry czy z dalszej góry

Napisany przez Robertimk
Zobaczymy, co przyniesie przyszłość. W najbliższe fundusze na pewno mam zamiar zainwestować. Niestety większość ludzi nie rozumie, że proces wypłaty kapitału trwa. Wielu pośredników jest winnych, ponieważ często mówią, że co roku jest planowana wypłata kapitału. Dlatego wielu ludzi się śpieszy i chce informacji, wszyscy myślą, że ich pieniądze zniknęły, tylko dlatego, że pośrednicy mówili głupoty. Trzeba to jakoś zatrzymać.

Napisany przez Glasklar

Zobaczymy, co się wydarzy. W następnych funduszach na pewno zamierzam zainwestować. Niestety większość ludzi nie rozumie, że proces wyjścia z inwestycji (exit) może potrwać. Wielu pośredników jest winnych, ponieważ często mówią, że co roku ma być planowany exit. W rezultacie wielu ludzi napiera i chce informacji, myśląc, że ich pieniądze zniknęły tylko dlatego, że pośrednicy mówili głupoty. Trzeba to jakoś zatrzymać.

Dziękuję, dziękuję, dziękuję. Osobiście zalecam każdemu inwestorowi, aby przygotował się na okres inwestycji od 4 do 7 lat przed pierwszym exit!!
Wydaje się, że w nowych pokoleniach funduszy MIG ten proces powinien być szybszy.

Pozdrowienia
Glasklar

Napisany przez Robertimk
To też robi mój ojciec. Ludzie są wtedy lepiej przygotowani. Mówię o tym, że pieniądze dawno przepadły, to też ludzie muszą wiedzieć. To nie ma sensu, jeśli wszystko jest im ładnie ubarwione, a po kilku latach nie mają już pieniędzy na spłatę rat. Niestety, znam ludzi, którzy w ten sposób stracili swoje fundusze. Ale jeśli mam rację, to przedstawiciele powinni tak mówić na początku, ponieważ Alfred wieder AG chyba miało w tej sprawie inne plany. Ale teraz nie chcę się na to zdecydowanie zobowiązywać

Zanim zaczniecie się teraz obsypywać wzajemnymi podziękowaniami.

Powinno być jasno podkreślone.

Po 8 latach inwestorzy z MIG nie zarobili ani grosza zysku, nie mówiąc już o zwrocie swoich pieniędzy.

4-7 lat, jak piszesz, nikomu by nie przeszkadzało, gdyby nie to, że od czasu jedynego dotychczasowego wyjścia z Etkonu, od 5 lat znów jest beznadziejnie ciemno.

Napisany przez Glasklar

Zanim się wzajemnie obsypiecie siebie wzajemnymi podziękowaniami.

Jedna rzecz powinna być jasna.

Po 8 latach inwestorzy z MIG nie zarobili jeszcze ani grosza zysku, nie mówiąc już o odzyskaniu swoich pieniędzy.

4-7 lat, jak piszesz, nikt by nie narzekał, gdyby nie fakt, że od jedynego dotychczasowego wyjścia ze spółki Etkon, od tamtej pory jest ciemno jak w kubeł.

A czasem życie pisze scenariusze inaczej niż się myśli ;O)
Masz rację co do pierwszych generacji aż do MIG 7, ale od Generacji 9 będzie wyglądać inaczej w przyszłości!! Nie ma już dużo czasu do rozwiązania pierwszych funduszy. Oznacza to, że teraz musieliśmy oczekiwać na więcej wyjść.
Ponownie obowiązuje zasada, że kto chce sprzedać #udziały, chętnie je odkupię, pod warunkiem, że nie przekracza to mojego ram finansowego.

Pozdrowienia
Glasklar

I czasem rzeczywistość potrafi zaskoczyć ;O)
Masz rację od pierwszego do MIG 7, ale od generacji 9 przyszłość wygląda inaczej!! Nie pozostało już wiele czasu, zanim pierwsze fundusze powinny zostać rozwiązane. Co oznacza, że teraz musi pojawić się więcej wyjść.
Ponownie przypominam, że jeśli ktoś chce się pozbyć udziałów, chętnie je przyjmę, o ile nie wykraczają poza mój ram finansowy.

Pozdrawiam
Glasklar

Były inwestor słyszał już wiele takich stwierdzeń, lecz dotychczas prognoza została przekroczona przez rozwój zdarzeń w przyszłości i obalona.

Mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej i ostatecznie sprzedawcy będą dotrzymywać swoich obietnic.

Napisany przez Anderson
Cześć

Czy nadal są ludzie, którzy wierzą w ten system piramidy finansowej?.

Możecie czekać do końca świata, zanim odzyskacie pieniądze.

Jedynymi osobami, które zarabiają na tym systemie, są ponownie i ludzie tacy jak Wyraźny, którzy wam wyjmują pieniądze z kieszeni.

Jako nagrodę dostajecie kilka tajemniczych aluzji, ale nigdy nie spodziewajcie się konkretnych oświadczeń od ludzi takich jak Wyraźny.

Napisany przez Glasklar

Hallo

Gibt es tatsächlich immer noch Leute, die auf dieses Schneeballsystem hoffen.

Da könnt ihr bis zum Sankt Nimmerleinstag warten, bis ihr Kohle zurückbekommt.

Die einzigen, die bei diesem System Kohle sehen, sind Wieder und Leute wie Glasklar, die euch das Geld aus der Tasche ziehen.

Als Belohnung gibt es ein paar geheimnisvolle Andeutungen, erwartet aber nie konkrete Aussagen von Leuten wie Glasklar.

Danke für deinen Beitrag, ich nehme diese als konstruktive Kritik an. Werde versuchen noch genauere Angaben zu machen, sofern ich sie beweisen kann.

Gruß
Glasklar

Napisany przez risikokapital
Koszty są zdecydowanie zbyt wysokie...ponad trzecia część..
trzecią część kupili zbyt drogo...trzecia część najczęściej nic nie znaczy,,
Dla zwrotu z powrotem..ten od 2005 roku zarobił już ponad 70 milionów..
i uważa wszystkich inwestorów i pośredników za głupich.
A wszystkie wcześniejsze fundusze, takie jak German Austria, Inova ag. Health Base..był też obecny nieskuteczny zarządca funduszu Motschmann, które zostały spalone do zera!!
Ponadto jest to czysta sprzedaż strukturalna, gdzie tylko się kłamie, pracownicy są okradani z pieniędzy (udział w zyskach Etkon) po prostu nie są wypłacani!
Potem zawsze mówi się tylko o dobrych firmach..ale trzeba spojrzeć na udziały procentowe..w GCF jest tylko 4 % identycznych...i muszą one zostać sprzedane za 200 milionów, aby Klient otrzymał zwrot 17 %..ale te identyki nie mają żadnego obrotu i są sprzedawane maksymalnie za 30-50 milionów...
to jest zasadnicza wada

Antysens jest całkowitą stratą... cała branża farmaceutyczna to już wie... dlatego założyciele, Schlingensiepen, zrezygnowali... za zaledwie 500 tysięcy... to pokazuje, jak wiele jest warte? Zero!!! Ponadto cały czas wymieniani są wszyscy pracownicy!! Dlaczego tak jest?
Brain nie odnotowuje wzrostu obrotów od 5 lat i stoi na poziomie 5,8 milionów... firmy istnieją od 18 lat... i nie ma postępu!!

AFCs to czysta struktura kosztów wstępnych... takie firmy strukturalne powinno się zlikwidować!!
Nie oznacza to jednak, że nie mają one dobrych firm... z pewnością tak, ale jeśli się ma jedną, to udziały w poszczególnych funduszach są tak małe, że inwestor nie osiągnie dobrej stopy zwrotu!!
Ale AFCs jest to całkowicie obojętne... siedzi w swojej luksusowej willi w Hiszpanii i śmieje się do utraty tchu.....

Nie otrzymuje się również obrotów spółek docelowych... dlaczego wohl ?
Nawet Affiris ma jeszcze 5 lat do wejścia na rynek... Insajderzy dają jej tylko 25 % szans na sukces!!
Ale ponad 33 % kosztów w funduszach, to właściwie mówi wszystko!
Trzymajcie się z daleka...nieodpowiednie dla drobnych inwestorów...i duży inwestor nie pokrywa kosztów, ani nie uzyskuje 25 % udziału w zyskach!
A co do braci Strüngmann...tylko Hexal im się udał...w pozostałych większości inwestycji stracili wszystko!
Poza tym, oni też przekupują prasę...nagrodę za założycieli można kupić za 5000 euro...Wplatają dużo pieniędzy w maszynę propagandową...a bez pieniędzy prasa finansowa nie pisze nic!
Również bilans osiągnięć nie jest niezależny i jest pisany przez własnych ludzi!!

W branży VC (venture capital) można zobaczyć dobry przykład w firmie Dynamic Solution,
technologicznym przedsiębiorstwie z Linzu, które również adresuje rynki wartomiliardowe!

Dynamic Solution miała w ubiegłym roku obroty w wysokości 30 milionów i w tym roku osiągnie 50 milionów, a w tym lato została sprzedana za 120 milionów dolarów amerykańskiej firmie!

Na ile powinna zostać sprzedana Ident?

Nie ma żadnych obrotów, a firma jest już przestarzała... nawet jej założyciele (dostając minimalną odprawę w wysokości 500 tysięcy) zrezygnowali!
Podają tam wyssane z palca liczby, które są kompletnie nierealistyczne!
Nawet w najlepszym przypadku klient otrzymuje tylko ułamek swojego kapitału z powrotem.
Absolutnym wyłudzaniem pieniędzy od klientów są programy oszczędzania miesięcznego... klient czeka 25 lat, a nabywane są tylko mikroskopijne udziały w celowych przedsiębiorstwach.
Zgodnie z ostrzeżeniem Izby Pracy i Ochrony Konsumentów, fundusze MIG nie mają sensu.
A udział w zyskach, jak w przypadku Etkon, pobierany od klientów zanim ci odzyskają swoje wpłacone kapitały, przypomina bardzo schemat piramidy finansowej, więc żaden uczciwy dostawca nie robi takich rzeczy!

Super oferta w Ident będzie, gdy Ident zostanie sprzedany za 200 milionów, co z dzisiejszej perspektywy wydaje się kompletnym nonsensem..
otrzyma 17% zainwestowanego kapitału z powrotem.

Jeśli dostaną 50 milionów, co również jest zbyt dużo, ponieważ sami teraz zakupili za jedyne 30 milionów, to klient otrzyma z powrotem zaledwie 4% swojej całkowitej wpłaty u GCF!
Podobnie jest w przypadku funduszy Mig 1..i innych!
Super oferta, prawda? Tylko dla kogo?

Na zarabianiu na tym zarabiają jedynie inicjatorzy i dystrybutorzy.!
Dystrybutor otrzymuje prowizję od transakcji w wysokości 11 procent...pozostałe 22 procent zdobywa całkowicie bez ryzyka.
Ryzyko ponosi tylko klient!

Podpisuje on kilka razy całkowite ryzyko utraty, inicjator i cała jego rodzina przecież nie mieszkają w Hiszpanii za darmo!!!!!

Napisany przez Glasklar
[Cytat=risikokapital;49213]Antysensu będzie całkowitą stratą... już cała branża farmaceutyczna to wie... dlatego założyciele, Schlingensiepen, odeszli... za jedyne 500 tysięcy... pokazuje to, jaka jest jej wartość? Zero !!! Ponadto cały czas wymieniani są wszyscy pracownicy !! Dlaczego, zresztą?
Od pięciu lat Brain nie odnotowuje wzrostu obrotów i osiąga zaledwie 5,8 miliona... ta firma istnieje od 18 lat... i nie ma postępu!!

Firma Wieder ag. to czysta oszustwa kosztowe... tego typu firmy uczęte powinny być wyeliminowane !!
Chodzi mi jednak nie o to, że niektóre z firm nie są dobre... z pewnością są, ale jeśli ktoś ma taką firmę, to udziały w danej funduszu są zbyt małe, by inwestor osiągnął dobrą stopę zwrotu !!
Ale dla Wiedera to zupełnie obojętne... on siedzi w swojej luksusowej willi w Hiszpanii i umiera ze śmiechu.....[/Cytat]

Czy potrafisz swoje twierdzenia udokumentować i udowodnić!?
Co do Antysensu: Tylko 1-2 substancje czynne spośród 100 000 w ogóle przechodzą do fazy 3!! A tu decyduje fakt, że jeśli w mediach nie pojawią się żadne negatywne informacje, to dobrze działa! Dr Schlingensiepen zresztą zasiada w radzie nadzorczej, został po prostu usunięty z zarządu. Pan Schlingensiepen jest narodzony do badania, a do kierowania firmą powinni być wyznaczeni bardziej właściwi ludzie. Zresztą to również jedno z objawów tego, że sprzedaż może być planowana! Tego nie mogę udowodnić, dlatego jestem ostrożny w wypowiedziach.
Brain: Dziwne, że firma odnotowuje zyski i ma już 60 partnerstw. Liczba pracowników ciągle rośnie.
To, że wyniki są obiecujące, wynika z nowych nadchodzących partnerstw. Żaden koncern nie przepuszcza dobrowolnie pieniędzy przez okno ;O) czy masz może inne zdanie na ten temat.
Technologia Ident: Wygląda na to, że wkrótce pojawią się konkretne liczby. Ach, jeszcze mi się przypomniało, jeśli byłoby to przestarzałe, to nie mogę zrozumieć, dlaczego największy producent monitorów na świecie teraz buduje urządzenia z tą technologią ;O) i z tego wyraźnie nie można zarobić pieniędzy, a sukcesem sprzedażowym jest Myszka do czyszczenia (2D Chip) od Logitecha, to chyba był błąd. Ach, i Bosch zawsze wiedział jako najbogatsza spółka, jak marnować pieniądze.

Pozdrowienia
Glasklar

Większość zawodzi w fazie 3 !!
Jasne jak słońce... nawet nie znasz obrotu docelowych firm... to jest dla AWAG księga z siedmioma pieczęciami !!
Schlingensiepen zasiada w radzie nadzorczej? to jest tylko chwyt marketingowy (motywacja) AWAG!
Mysz Logi Tech jest zdecydowanie za droga w sprzedaży i stoi na półce!
Jasne... zapytaj, ile obrotów generuje Ident... nie dostaniesz odpowiedzi !!!
Brain nie odnotował wzrostu obrotów od 5 lat, tylko 5,8 miliona !!!
To są fakty... wszystko inne to tylko nadzieja i fantazja !!!

Napisany przez Glasklar
Jaki jest Twoim zdaniem właściwy sposób na inwestowanie?

Inwestycja, w której klient ma realną szansę... gdzie na początku nie znika 33% w kieszeniach inicjatorów, którzy prowadzą z tego olbrzymi luksusowy tryb życia !!

Dlaczego inwestor musi zarobić wcześniej 100 milionów...może zarobić pieniądze dopiero wtedy, gdy klient odzyska 100% swojej wpłaty...i dopiero wtedy osiągnie zyski powyżej oprocentowania książeczki oszczędnościowej....ale nie WCZEŚNIEJ !!!!!!!

Napisany przez Glasklar
Brak odpowiedzi na moje pytanie. O co dokładnie chodzi?? Odpowiedzi na dane dotyczące obrotu zostaną dostarczone. Pozdrowienia Glasklar

jasne.. czy możesz mi wytłumaczyć dlaczego Antisense zostało kupione 5 lat temu za 200 milionów, a teraz jest wycenione na 30 milionów !!!

A Brain został kupiony przy wycenie 100 milionów w Mig 5, dla firmy, która nie generuje żadnych zysków i ma stały obrót w wysokości % milionów !! To śmieszy każdego !!!!!

Po prostu brak substancji.. tylko duże ryzyko !!!!!!!
I są firmy, które być może odniosą sukces, ale zostały one kupione za dużo pieniędzy lata temu, to wtedy jakie to ma znaczenie dla inwestora !!!!

To tylko trochę przeciętne zarządzanie w VC. ****** i życie na wysokim poziomie luksusu kosztem klientów

Brain generuje obroty nie przekraczające 5 milionów... 3 lata temu wynosiły 15 milionów... i teraz kupili firmę Affiris za 10%, płacąc 10 milionów... zdecydowanie za drogo... To samo dotyczy praktycznie wszystkich firm przez lata!!!! Dlaczego teraz kupili Affiris za tylko 10 milionów? Jeśli firma byłaby tak dobra, inne firmy farmaceutyczne zapłaciłyby 50 milionów lub więcej... Ale dlaczego tak nie jest? Powodem jest ogromne ryzyko... i to, że firma potrzebuje jeszcze 5-8 lat, a szansa na jej sukces wynosi jedynie około 25%. Dlaczego teraz kupili Ident po tak długim czasie za ponad połowę taniej? W MIG nie udzielają informacji na temat faktów i obrotów firm. Faktem jest również to, że przez lata firmy zostały kupione za zbyt wysoką cenę, co wyraźnie widać po emisjach kapitałowych!!!!

Napisany przez Glasklar
I nadal nie odpowiadasz na moje pytanie....
Czy możesz mi jeszcze raz bezpośrednio powiedzieć, co robisz z systemami, którego mogę się nauczyć!

Pozdrowienia, Glasklar

P.S.: Przekażę Ci dane dotyczące przedsiębiorstwa później. Brain miał w 2006/2007 roku obrót w wysokości 15.442.613,41 € ;O) Źródło: Rejestr handlowy, z 45 pracowników wzrosło do prawie 100 pracowników.

Wszystko inne, gdy będę mógł to udowodnić.

Dla większości lepiej jest spłacić swoje długi i zainwestować w swoje cztery kąty! Brain ma tylko 5,8 miliona...można to zawsze sprawdzić w sieci...ale kosztuje 50 euro! Widziałem bilans przez 5 lat! Jak głupi musi być zarząd, żeby kupić MIG 5 za 100 milionów

Napisany przez Sparfuchs
Cześć, znalazłeś nowe forum, gdzie chcesz zaniepokoić innych? Zwykle byłeś aktywny na Wallstreet Online. Nadal jednak nie znalazłeś żadnych dowodów na swoje twierdzenia. Chociaż chociaż masz nową nazwę. Sposób, w jaki piszesz i argumentujesz, pozwala ci zawsze się zdradzić. Jeśli tutaj też nikt nie odpowie, możesz ponownie odwiedzić Wallstreet Online.

Dowód można jednak znaleźć w każdym miejscu... Antisense został zakupiony za 200 milionów w MIG 1, a teraz za 30 milionów w MIG 9!
Strata 85% - to fakty!!
Brain został kupiony za 100 milionów w MIG 5, firma nie osiągająca zysków i realizująca śmieszne obroty w wysokości 5,8 miliona, i to samo przez ostatnie 5 lat!
Każdy chce zawsze widzieć tylko pozytywy i robić sobie bogactwo, ale niestety rzeczywistość wygląda inaczej... jak widać teraz po danych!!

dowód można znaleźć w każdym miejscu...antisens został kupiony za 200 milionów w MIG 1, a teraz w MIG 9 za 30 milionów!
Strata 85%, to są fakty!
Brain został kupiony za 100 milionów w MIG 5, firma, która nie generuje zysków, a ma śmieszny obrót w wysokości 5,8 miliona... i to się nie zmienia od 5 lat!

Każdy chce zawsze widzieć tylko pozytywne strony i robić sobie bogactwo, niestety rzeczywistość wygląda inaczej... widać to teraz po liczbach!

O kurczę, MIG 9 za 30 mln, skąd masz te informacje?
Być może wziąłeś jakieś leki i jesteś obecnie niezupełnie przy zdrowych zmysłach.

Jeśli twoje urojenie jest trwałe, współczuję ci.

W Delirium są tylko Fundusze MIG.
Blond..masz GCF, gdzie teraz po ciągłych zwiększeniach kapitału akcyjnego pozostało tylko 4% identycznego kapitału...Bosch właśnie zakupił się wyceniając na 30 milionów!
Ile % zostanie zwrócone w GCF po sprzedaży? 1,2 miliona w funduszu 30 milionowym...po odliczeniu udziału w zyskach to około 3%...wspaniała inwestycja, po tylu latach, co nie? Przy 200 milionach tylko 17%
Ale mówią o 200 milionach, co jest kompletnym nonsensem, ponieważ Dynamic Solution właśnie została kupiona przez amerykańskiego VC za 120 milionów i ma obroty w tym roku wynoszące 50 milionów i adresuje miliardowe rynki...a ile obrotu ma IDENT?

Każdy może sobie sam to ocenić...Faktem jest, że raczej przeciętne zarządzanie wtedy znacznie przepłaciło za firmy!
I istnieją także dobre firmy, ale czego skorzysta inwestor, jeśli zapłacili za nie znacznie powyżej ceny, albo jeśli w danym funduszu jest za mało kapitału akcyjnego?

w Delirium są tylko fundusze MIG.
Blondynko...masz przecież GCF, gdzie teraz po ciągłych zwiększeniach kapitału jest tylko 4 % kapitału zakładowego...Bosch właśnie dokonał inwestycji wyceniającej firmę na 30 milionów!
Ile procent otrzyma GCF z powrotem, jeśli teraz zostanie sprzedana? 1,2 miliona przy funduszu wartości 30 milionów...czyli po odjęciu udziału w zyskach jest to około 3 %...wspaniała inwestycja, po tylu latach, co nie? Przy 200 milionach tylko 17%
Ale oni mówią o 200 milionach, co jest zupełnym absurdysem, bo Dynamic Solution właśnie zostało kupione przez amerykańskiego VC za 120 milionów i ma obroty w tym roku na poziomie 50 milionów, a adresuje miliardowe rynki...a ile ma obrotów IDENT?

Kto chce, ten sobie sam zrobi opinię...Faktem jest, że raczej przeciętne zarządzanie spowodowało przesadzone ceny zakupu tych firm w przeszłości!
I oczywiście są też dobre firmy, ale co z tego ma inwestor, jeśli zostały one kupione za zbyt wysoką cenę, albo fundusz ma za mało kapitału zakładowego?

Twoje liczby są nieprawidłowe.

GCF nie posiada 4%, a 2,2% udziałów w Ident.

Wszystkie inne liczby niestety również są nieprawidłowe.

Musisz podać poprawne dane, bo w innym przypadku to nie ma sensu.

nie chcę się już tłumaczyć, każdy powinien sam sobie wyrobić opinię!
Liczby i fakty mówią same za siebie!
Jednak widać, że firmy VC mają jeszcze daleko do celu i zazwyczaj dwie trzecie, choć w przypadku MIG nie przyznają się do tego, bo są utrzymywane przy życiu dzięki nowym inwestorom i ciągłym podwyżkom kapitału, aby nie powstała zła atmosfera.
Faktem jest także, że kilka lat temu zostali zbyt drogo kupieni!

I gdy ktoś znowu mówi, że nie ma rynku wtórnego, bo nikt nie chce sprzedać swoich udziałów, to po prostu kłamstwo!
Po prostu jesteśmy oszukiwani i oszukiwani, od lat!
Wiele z tych firm celowych nie osiąga przełomu, jedna trzecia to koszty, a jedna trzecia została zbyt drogo kupiona... Zarządzanie w branży biotechnologicznej jest po prostu nie do ogarnięcia, myśleli, że będzie łatwiej!
Życzę wszystkim, aby pieniądze wróciły!

I teraz wychodzę z forum!

Napisany przez Glasklar

nie chcę już się tłumaczyć, każdy powinien sam sobie wyrobić opinię!
Liczby i fakty mówią same za siebie!
Widzi się jednak, że firmy VC wciąż mają daleko do celu i zazwyczaj dwie trzecie, w przypadku MIG nie przyznają się do tego, ponieważ są utrzymywane przy życiu dzięki nowym inwestorom i ciągłym podwyżkom kapitału, aby nie dopuścić do złego nastroju.
I fakt, że kupili za drogo już lata temu, również jest pewny!

I jeśli ktoś teraz znów mówi, że nie ma rynku wtórnego, ponieważ nikt nie chce sprzedać swoich udziałów, to po prostu kłamstwo!
Po prostu zostajesz oszukany i okłamany, i to przez lata!
Wiele z docelowych firm nie osiąga przełomu, trzecia część to koszty, a trzecia część została zakupiona zbyt drogo... Zarząd w branży biotechnologicznej jest po prostu przytłoczony, myśleli, że będzie to łatwiejsze!
Życzę wszystkim, aby pieniądze wróciły!

A teraz wychodzę z forum!

Muszę się zgodzić z JamesBlondem. Prawie żadne z twoich danych nie są poprawne. Z drugiej strony, niektóre udziały zostały dokupione po cenie pierwotnej, ponieważ było to zawarte w umowach udziałowych.
Temat kosztów, najpierw 30%, a potem nagle ponad 40%. Co teraz.
Ponadto część kosztów jest zwracana. Istnieje również rodzaj odsetek od zainwestowanych pieniędzy przy wyjściu. Jednak najwięksi krytycy nie są zadowoleni, chyba że z następnym wyjściem, które nadchodzi ;O)
Miło, że jestem wśród was ;O)
Pozdrawiam
Glasklar

Napisany przez Glasklar

każdy może znaleźć dowód...Antisense została kupiona za 200 milionów w MIG 1, a teraz w MIG 9 za 30 milionów!
Straty 85%, to są fakty!
Brain została kupiona za 100 milionów w MIG 5, firma, która nie osiąga zysków, a jej obroty wynoszą żałosne 5,8 miliona... i to się nie zmieniło od 5 lat!

Każdy chce widzieć tylko pozytywy i się wzbogacić, ale niestety rzeczywistość wygląda inaczej... jak widać po danych!!

Zabawnie zapytane, a co zrobisz, jeśli wszystkie twoje twierdzenia zostaną obalone przez Real Exit?? Wielu ludzi będzie ci bardzo wdzięcznych, że ich odstraszyłeś.

Brain jest obecnie bardziej usługodawcą niż producentem. Mimo to pracują na plusie. Adresowany rynek obecnie wart 80 miliardów, z tendencją wzrostową.

Napisany przez Millionenalfred
Cześć Sentab, kapitał przyszłości i teraz kapitał ryzyka,

miło, że jeszcze żyjesz i nadal w typowy sposób opowiadasz. Jak zawsze w przeszłości, gorliwie i zdecydowanymi słowami. Czy ta metoda nie przysporzyła Ci kiedyś poważnych kłopotów? Słychać było pewne plotki.

Nie jestem w stanie ocenić, na ile podane przez Ciebie liczby są poprawne czy fałszywe. Co najmniej masz rację w jednej kwestii, nic się nie zmieni i do końca 2011 roku nie będzie żadnych dobrych wieści dla inwestorów. Aktualny stan jest taki sam jak w zeszłym roku lub dwa lata temu - mglisty i tajemniczy. Wspaniałe perspektywy, imponujące raporty, interesujące powiązania, znaczący biznesmeni i naukowcy. Tylko brakuje rezultatów, jak zawsze, jak zawsze.

Zrozumienie dla argumentacji Pana Wiedera i jego działu sprzedaży osiągnęło swoje granice. Ciągłe podkreślanie sukcesów w najbliższej przyszłości nie jest odpowiednie.

Jakie Twoim zdaniem będą właściwe kroki, aby dowiedzieć się, jakie potencjał tkwi w tych firmach? Udział w wydarzeniach nie prowadzi do niczego. Nic nie słychać o Motschmannie. Hallweger od dawna nie pojawił się na scenie.

Proszę o sugestie.

Jeszcze raz.....

gdy zaglądamy do rejestrów handlowych Sądu Okręgowego w Darmstadt pod numerem HRB 24758, otrzymujemy dane dotyczące Brain :
w roku 2007 miała obroty w wysokości 6,165358 miliona
2008 w wysokości 6,2 miliona
2009 w wysokości 6,2 miliona
i zerowe zyski
Motschmann zasiada w radzie nadzorczej i pobiera królewskie wynagrodzenie jako dyrektor zarządzający!

Szaleństwo tej dynamiki wzrostu obrotów !!!!!!!
MIG 5 posiada 5,89 % kapitału zakładowego i została sprzedana wówczas za szalone 100 milionów ... dzisiaj ma wartość maksymalnie 10-15 milionów... nikt już by nie zapłacił tyle !!
Doskonały rozwój wartości, prawda? Gorzej już być nie może !
I tak jest praktycznie we wszystkich firmach !!!!

Jasne, piszesz że Brain miał w 2007 roku przychód rzędu około 15 mln. <
>
Kapitał podwyższony na ryzyko wskazuje na lata 2006-2009 od 6 mln i brak wzrostu przychodów.

W nowym magazynie finansowym na stronie 68 zarząd Mig reklamuje się.
W wywiadzie Dyrektor odpowiada na pytanie, czy istnieje rynek wtórny:

Nie ma rynku wtórnego, ponieważ praktycznie nikt nie chce sprzedać swoich udziałów!
To wręcz okropna KŁAMSTWO...setki starych inwestorów od ponad 2 lat desperacko próbują pozbyć się papierów z ogromnym rabatem, inwestorów miesięcznych z ponad 60% stratą, i jednorazowych inwestycji z nawet 40% stratą...bez szans... albo tylko pojedyncze przypadki!!

Dlaczego pozwalacie, by was przez lata tak oszukiwano, wszyscy zawsze liczą tylko na to, co najlepsze!! To jednak nie tak, to rekiny, chcące z was wyciągnąć tylko jak najwięcej...Wasze pieniądze!!

Czy nie zauważacie, że wszelkie raporty prasowe są tylko pozytywne i jedynie przygotowane marketingowo przez AWAG!
Każdy artykuł prasowy to reklama i nie ma najmniejszego związku z rzeczywistością.
Widać to teraz dokładnie, przy obecnym artykule....starsi inwestorzy gotują się ze złości po przeczytaniu tego!!!

Napisany przez Anderson

Jasne, piszesz, że Brain miał w 2007 roku obroty rzędu około 15 milionów.

Kapitał ryzyka mówi o latach 2006-2009 z rocznymi obrotami w wysokości 6 milionów i brakiem wzrostu obrotów.

Na takie pytania dotyczące faktycznych osiągnięć udziałów, od osób takich jak Glasklar nie dostaniesz odpowiedzi.

Dla tych przedstawicieli handlowych to drugorzędne, co faktycznie osiągają udziały, ważne jest, żeby udział dostarczał dobrą historię, którą mogą wykorzystać, aby pobudzić wyobraźnię i chciwość, które każdy z nas ma w sobie.

Dla handlu interesujące są 30% koszty, które wy płacicie.

Kiedyś, jeśli przestaniecie wierzyć w zamki na piasku i przestaniecie inwestować, karawana ruszy dalej.

Wtedy może was Glasklar sprzedać, jakąś sensacyjną fundację nieruchomościową, albo wyjątkowy fundusz solar.

Tak to właśnie działa, i zna tylko jednego zwycięzcę.

tak, dokładnie... żadna poważna firma nie oferuje planów oszczędnościowych na miesięczne miesiące... ponieważ pierwsze 5 lat wpłat klienta są po prostu marnowane na wzbogacenie się... są kupowane tylko minimalne udziały w małych firmach, żeby tylko dziecko miało nazwę...

A według statystyk większość rezygnuje po 6 latach... wtedy i tak wszystko zniknie... ale nie dla AWAG, oni zarobili 35% zakładanej kwoty, jak gdyby klient wpłacał przez 25 lat! Pośrednicy są poddawani praniu mózgu i wierzą w te przekupione artykuły prasowe! A co do znanych inwestorów... jeśli bliżej przyjrzeć się ich inwestycjom z ostatnich lat, zauważymy, że 90 procent tych udziałów poszło na boczny tor... patrz Strüngmann!!

Niesamowity wzrost BRAIN:

Rejestr handlowy w Darmstadt. Numer telefonu: 0625193310
HRB 24758

Obroty 2007 6,16 miliona
2008 6,2 miliona
2009 6,2 miliona
2010 5,8 miliona
2011 6,2 miliona, spodziewane obroty na 01.04.2011 !!

Firma rozwijająca się ?? Firma miliardowa ??? Nagroda ekologiczna ??? Najlepsza firma ???? Ta firma istnieje od ponad 18 lat ???

Jasnawoda...to są fakty...i ciągle jesteś oszukiwany!!!
Zadzwoń tam...zapłacisz 11 euro...wtedy otrzymasz TE DANE...i nie ciągle kłamane, przez AWAG !!!!!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata