Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Doświadczenia z Auxmoney

Napisany przez syvell
Ale pytanie brzmi: Czy całkowita kwota pierwotnego kredytu w wysokości 10 938 euro zmniejsza się z powodu wcześniejszej spłaty?
Czy muszę praktycznie zapłacić dwukrotnie pełne odsetki: raz 2 938 euro od pierwotnego kredytu i około 1 600 euro od kredytu dodatkowego?
Jeśli tak, to ten kredyt nie miałby naprawdę sensu.
Dodatkowo obowiązują jeszcze prowizje pośrednictwa w wysokości około 2%...

Napisany przez 6Bankkaufmann
To pytanie powinno być łatwe do odpowiedzenia. Ponieważ za Auxmoney stoi bank, w zasadzie mamy do czynienia z zwykłym kredytem ratalnym. Jeśli zostanie on spłacony wcześniej, oszczędzone odsetki są odejmowane od całkowitej kwoty brutto. W rezultacie, przy spłacie nowego kredytu ratalnego nie płacisz pełnych odsetek od pierwszego kredytu ratalnego.

Napisany przez syvell
Jestem mimo to niepewny: teraz zapłaciłem już 16 rat po 184 euro każda. Gdybym teraz po raz kolejny pożyczył prawie tę samą kwotę, miałbym tylko kilkaset euro na rękę - pomimo niższych odsetek....

Prawdopodobnie nie umiem myśleć prawidłowo (szczególnie dzisiaj rano), ale jakoś nie dostrzegam prawdziwej korzyści....

Masz umowę kredytową na całą kwotę brutto. Kwota brutto obejmuje kwotę netto kredytu oraz odsetki.
Pytanie zwrotne. Czy już wiesz, ile odsetek zaoszczędzisz, wykonując wcześniejszą spłatę?

Napisany przez syvell
Nie mam jeszcze nowej umowy, mam tylko starą (wartości patrz powyżej).

Nie wiem, ile odsetek mogę otrzymać z powrotem, niestety to nie jest podane.

Przepraszam, ale jeśli nie znasz tych informacji, to nie możesz w ogóle argumentować, ponieważ to kluczowe pytanie, czy opłaca się to czy nie. Oczywiście MUSI Pan/Pani zostać poinformowany/a o aktualnym kapitale pozostałym do spłaty, jeśli chce Pan/Pani teraz spłacić kredyt przed czasem.

Napisany przez syvell
Poproszę o informacje w Auxmoney. Jednak moim doświadczeniem jest to niestety NIE przekazywane.

Zapytaj SWK

Napisany przez syvell
A więc dzisiaj otrzymałem umowę:

Kwota netto kredytu: 8250
Prowizja pośrednika: 243,38
Kwota wypłaty: 8006,62
Stałe oprocentowanie: 1640,40
Całkowita kwota: 9.890,40

Moje pytania dotyczące kwoty spłaty, lub kwoty wypłaty, Auxmoney odpowiedziało następująco:

Auxmoney: kwota spłaty to około € 8021,00

Ja: ale w takim razie nie pozostaje żadna kwota do wypłaty, prawda?

Auxmoney:
Nasz model nie zmienił się. Jeśli wniesiesz prośbę o zwiększenie kwoty, bieżący kredyt zostanie spłacony. Było to również przypadkiem ostatnich dwóch kredytów i jest to również wyraźnie wspomniane podczas tworzenia projektu.
W naszym systemie możemy jedynie rozpoznać bieżące saldo, a nie kwotę spłaty. Proszę pamiętać, że Bank SWK w momencie spłaty oblicza również odsetki do daty salda.

Innymi słowy: nie opłaca się, prawda??

Nie wydaje się opłacalne na pierwszy rzut oka.

Napisany przez syvell
Chyba lepiej tego nie zrobić.

Napisany przez syvell
Zgodnie z informacją od SWK Bank, kwota wykupu po odjęciu odsetek wynosi 6 472,68 €.

To już bardziej opłacalne, prawda?

To jest ogromna różnica i wygląda już o wiele lepiej.

Napisany przez syvell
Wartość wypłaty wynosiła dokładnie 1 613,71.

Więc jednak nie jest tak źle.

Czyli refinansowanie okazało się dla ciebie opłacalne.
Gratulacje!

Napisany przez wappen
Cześć, wziąłem kredyt od tych ludzi i na razie wszystko jest w porządku, nie ma żadnych problemów, tylko polecam

Napisany przez MarcelJ
Cześć,

radziłbym również trzymać się z dala od pożyczek prywatnych. Nie jest też trudno otrzymać kredyt w banku, a przy pożyczkach prywatnych zawsze stoi jakaś instytucja bankowa - firmy pośredniczące takie jak Auxmoney i inne.
Kto dobrowolnie płaci 15% odsetek? Istnieją również inne sposoby na zdobycie dobrego kredytu:

*Werbung Entfernt* escorpio

A za *** nie stoi żadny bank? To po prostu platforma pośrednictwa.

Napisany przez BenjaminS
Witaj wszystkich,

od pewnego czasu interesuję się rynkiem kredytów typu P2P i prowadzę blog w ramach moich studiów. Wkrótce zamierzam napisać coś na temat doświadczeń związanych z auxmoney i chciałbym uwzględnić wasze opinie. Na przykład, tutaj znajdziecie doświadczenia z Lendico: p2p-kreditmarktplatz.de lub Smava. Podchodzę do tego tematu bardzo krytycznie, dlatego chętnie przyjmę wasze opinie na temat auxmoney. Jeśli ktoś chce podzielić się swoimi doświadczeniami, proszę śmiało pisać.

Napisany przez ReneD
Czy w ostatnim czasie coś się zmieniło w Auxmoney? Czy użytkownicy mieli jakieś doświadczenia w tej sprawie?
U mnie było tak, że utworzyłem projekt kredytowy i dosyć szybko dostałem informację, że kwota pieniędzy jest teraz dostępna i muszę jedynie odpowiedzieć na kilka pytań.
Następnie, jak zapowiadano, zadzwoniła pracownica i powiedziała, że teraz wszystko będzie działo się bardzo szybko, wystarczy tylko przesłać wyciągi bankowe z ostatnich trzech miesięcy (????) oraz numer konta, na które mają być przelane środki. Potem trwa to około 10 dni, zanim pieniądze byłyby na moim koncie.
Wykonałem te kroki i po kilku godzinach dowiedziałem się, że jednak nie chcą mi zlecać płatności, mimo że 40 użytkowników chciało zaangażować się w finansowanie, nie mam negatywnej oceny w Schufa (sprawdzane przed projektem kredytowym) i kilkakrotnie potwierdzano, że wszystko będzie działo się bardzo szybko z udanym finansowaniem.
W e-mailu napisano, żebym mógł zadzwonić, aby uzyskać informacje na temat powodów. Zadzwoniłem, ale powiedziano mi, że telefonicznie nie mogą udzielać informacji, a jedynie za pośrednictwem e-maila z dołączoną kopią dowodu osobistego.
Przesłałem również to, ale nie dostałem odpowiedzi, a konto w Auxmoney zostało zablokowane.
To wszystko nie jest zbyt poważne, ale czuję się zaniepokojony tym, że najpierw żądane są ode mnie wszystkie dane potrzebne do stworzenia projektu, później napisano mi, że mam przyznaną pożyczkę, aby w końcu żądać ode mnie kolejne bardzo prywatne dane, a potem nagle bez podania przyczyny przerwać kontakt.
Czy ktoś może mi to wyjaśnić?

Napisany przez MC Muffin

Przegapiłem jeszcze coś, co chciałem zauważyć: O ile mi wiadomo, Auxmoney udziela również [url]kredytów[/url] osobom, które nie mają dobrej oceny w Schufie. Jest to oczywiście szansa dla kredytobiorców, ale zwiększa również ryzyko dla inwestorów. Oceny w Auxmoney są przyznawane od AAA do X, przy czym X oznacza najwyższe ryzyko niewypłacalności. Do oceny wiarygodności stosowany jest wewnętrzny algorytm oraz raport z Schufy.

Lendico korzysta z tego samego systemu, ale udziela [url]kredytów[/url] tylko osobom z nienaganną oceną w Schufie. Około 90% wniosków kredytowych jest odrzucane.

Każdy, kto chce inwestować na takich platformach, powinien zacząć powoli i inwestować małe kwoty. Dobre zdywersyfikowanie jest tutaj oczywiście szczególnie ważne. Dlatego lepiej na początku zainwestować tylko 500 [url]euro[/url], rozłożone na 20 projektów kredytowych, i po prostu poczekać rok, aby zobaczyć, jak się to wszystko rozwija. Dzięki temu można sprawdzić, czy strategia inwestycyjna działa, i chronić się przed większą stratą.

Ogólnie rzecz biorąc, nie powinieneś inwestować całych swoich pieniędzy tylko w jedną formę [url]lokaty[/url]. Możesz na przykład kupić kilka udziałów w funduszu indeksowym, zainwestować część pieniędzy na jednym lub kilku rynkach [url]kredytów[/url] P2P, a nawet coś odłożyć na książeczkę oszczędnościową (zawsze lepsze niż pod materacem). Istnieje wiele sposobów na lokowanie pieniędzy, najlepiej poświęcić trochę czasu na zastanowienie, ponieważ zazwyczaj zarabianie pieniędzy zajmuje znacznie dłużej niż ich inwestowanie (lub tracenie).

Pozdrowienia

Wskazówka dla kredytobiorców P2P: Zdecydowanie złożcie zapytania na kilku stronach (bezpłatne) i wybierzcie na końcu najlepszą ofertę.

Tutaj kilka lekkich poprawek.
AM posiada ratingi od AAA do E. X nie oznacza najgorszej oceny, ale po prostu brak oceny.
Najbardziej sensowne dla kredytobiorców jest przedstawienie projektu w grupie inwestorów, na przykład na stronie p2pclub.de. Istnieje ponad 300 grup inwestorowskich. Jeśli komuś się spodoba, do inwestowania dołącza wielu innych członków grupy.
Szczególnie dla nowych inwestorów warto dołączyć do takiej grupy, aby wymieniać doświadczenia i unikać błędów początkujących.
Istotne jest bowiem przestrzeganie kilku zasad, aby odnieść sukces.
Tylko taka mała wskazówka.

Pozdrowienia

Napisany przez ReneD
To teraz staje się coraz lepiej. Po odrzuceniu telefonicznej informacji i skierowaniu mnie do zwrócenia zapytania pisemnego (prawdopodobnie również nie otrzymam odpowiedzi), otrzymuję ostrzeżenie od osoby kierowniczej, że jeśli wspomnę o tym w forach, to poczuję pełnię prawa.

@ReneD
Auxmoney nie jest bankiem. Nawet jeśli inwestorzy finansują projekt, to po cichu bank udziela pożyczki.
A jeśli Twoje dane w rejestrze dłużników nie są czyste lub coś nie pasuje, to po prostu zostanie to odrzucone przez bank.
Przecież nawet Smava współpracuje z bankiem SWK....

Napisany przez ReneD
To rozumiem, ale nadal nie wiem dlaczego po sprawdzeniu wszystkich danych i historii kredytowej dostaję zapewnienie pocztą elektroniczną i telefonicznie, a potem po podaniu ostatnich danych kontaktowych lub podaniu danych bankowych dostaję odmowę. Na pytanie nagle reagują z wyjątkową agresją i natychmiast blokują konto. Mogliby mi od razu powiedzieć, że nie udzielają żadnych informacji. Pierwotnie zostało mi to zaoferowane telefonicznie, potem miało być e-mailem, a teraz na piśmie. Na koniec otrzymuję groźbę od kierownika.

Czy odebrali Państwo groźbę telefonicznie czy drogą mailową?

Napisany przez ReneD
Mam to dostępne w formie elektronicznej, wysłanej e-mailem

Posiadają Państwo email od Auxmoney, w którym pracownik Auxmoney grozi Państwu lub ostrzega?
Serio?
Pokażcie to urzędowi ochrony konsumenta...

Napisany przez ReneD
Tak, otrzymałem.
Email dostałem wczoraj o 20:30.
Przedstawię to mojemu prawnikowi. Nie jest mi jasne, jakie konsekwencje grożą mi, jeśli chcę omówić tę sprawę na forach internetowych.

DLaczego wniosek kredytowy nie powinien być przedmiotem publicznej dyskusji? Chodzi o to, że ty i inni możecie zrozumieć, dlaczego wniosek kredytowy został odrzucony. Niemniej jednak musisz zdać sobie sprawę, że nie ma 100% pewności, że otrzymasz pożyczkę, jeśli twój projekt jest w 100% finansowany przez inwestorów. Inwestorzy nie dają ci pieniędzy, ale bank stojący za nimi. I ten bank może również - tak jak w twoim przypadku - odrzucić wniosek kredytowy. Co można omawiać, to powód odmowy w twoim przypadku. Bezkarna, prowadzenie konta...itp...

Napisany przez ReneD
Mam podejrzenie, że tutaj po prostu mają być pobrane dane pod pretekstem wypłacenia już obiecanego pożyczki.

@ReneD, od kogo zabezpieczenie?
O ile mi wiadomo, nie ma gwarancji, czy projekt zostanie opłacony.
Zawsze jest bank, który może odmówić.

Napisany przez MC Muffin

Mam podejrzenia, że tutaj po prostu dane miały zostać wykradzione pod pretekstem chęci wypłaty już zobowiązanego kredytu.

Auxmoney zarabia pieniądze poprzez udzielanie kredytów i unikanie ich anulowania. Powody tego nigdy nie zostaną podane, jest to normalne w obsłudze klienta. Doświadczyłem tego będąc w pracy z dużym kontaktem z klientami.
Powodem jest unikanie długich i bezsensownych dyskusji.

Firma podaje powód,
klient oczywiście widzi to inaczej i nie, to niemożliwe, ale...
druga strona ma rację bo....
itd.
itd.
itd.

Jest to bezsensowne przede wszystkim dlatego, że dyskusja w żadnym wypadku nie zmieni decyzji.

Powodami odrzucenia mogą być na przykład zeznanie majątkowe, bankructwo
i na pewno jeszcze kilka innych powodów, których nie znamy.
Ogólnie rzecz biorąc, przyznanie kredytu w AM jest dość luźne, co widać po wysokich wskaźnikach windykacji.

Ach tak, groźby używania środków prawnych nie są zagrożeniem, lecz jedynym dozwolonym rodzajem groźby.

Oczywiście, na Auxmoney i Smavę idzie się tylko wtedy, gdy nic innego nie działa.

Napisany przez Crowdinvesting
Cześć wszystkim!

Do tej pory miałem tylko do czynienia z auxmoney i Lendico jako inwestor.

Do tej pory doświadczyłem zarówno pozytywnych, jak i negatywnych rzeczy. Cztery osoby, którym współfinansowałem projekt kredytowy, teraz są w windykacji i najprawdopodobniej nie zwrócą mi pożyczonej kwoty. Inni z kolei regularnie spłacają miesięczną ratę bez problemu. Czyli mogą się zdarzyć różne rzeczy - czasem coś pójdzie źle, a czasem bardzo dobrze (myślę, że tak jest wszędzie).

Osobiście nie miałem doświadczenia jako kredytobiorca tam, ale przynajmniej mogę twierdzić, że mam pewną wiedzę na temat Auxmoney.

Ponieważ zawsze mówi się, że Auxmoney to pułapka kredytowa, moim zdaniem muszę się z tym nie zgodzić. Na przykład jest tam wielu przedsiębiorców z naprawdę świetnymi projektami, którzy po prostu nie dostaną kredytu w banku (nawet samozatrudnieni z dobrym miesięcznym dochodem często mają trudności z uzyskaniem kredytu w swoim banku).

Jeśli chcesz sfinansować kredyt w Auxmoney lub Lendico, koniecznie napisz świetny opis projektu kredytowego. Tutaj powinieneś przewidzieć godzinę i nie pisać czegoś szybko bez namysłu.

Po prostu zastanów się, czy zainwestowałbyś w swój własny projekt z tym opisem, jeśli nie, koniecznie zmień tekst.

Dobry opis to już połowa sukcesu. Przekonaj pożyczkodawców, dlaczego potrzebujesz tego kredytu. Spróbuj udowodnić, że jesteś w stanie spłacić kredyt.

Dla mnie jako inwestora jest to jedna z najważniejszych spraw. Na przykład już inwestowałem w wszystkie rodzaje kredytów, nawet te z najgorszymi ocenami (w Auxmoney jest to ocena X). Inwestowałem w te projekty tylko ze względu na opis, który wydawał mi się logiczny i dlatego uważałem, że mimo złej oceny jest to dla mnie dobra inwestycja.

Jeśli jesteś zainteresowany: Moje wszystkie doświadczenia z Auxmoney i Lendico zamieszczam na moim blogu. Blog jest dostępny pod adresem google.at, podając niemieckie konto bankowe. Powinno być na pierwszym miejscu deutsches-bankkonto.at.

Osoby prowadzące działalność gospodarczą mają szczególny problem, gdy nie mogą przedstawić adekwatnych decyzji podatkowych dotyczących dochodu.

Napisany przez Schneeweiss

Potrzebuję pilnie pieniędzy na zakup. Mam problem, ponieważ od banków nic nie dostaję, ponieważ samodzielne dochody, które uzyskałem, nie wystarczają bankom. Przeszukałem trochę internetu, aby znaleźć rozwiązania. Czy ktoś z was miał doświadczenie z Auxmoney? Na stronie była także informacja o Smava (Private-Geldgeber-Test.de). Co sądzicie o tych dwóch?

Pozdrowienia Buldt

Ile pieniędzy mogę tam pożyczyć?

W zasadzie tyle, ile chcesz. Ale uwaga! Twój projekt musi być sfinansowany i zatwierdzony przez towarzyszący bank (SWK).

Napisany przez LaTraviata
Po zatwierdzeniu kredytu online po prostu zadzwoń tam! Moje doświadczenie? Osoba, która nie jest w stanie zainwestować w profesjonalnie szkolony personel Centrum Obsługi Telefonicznej, nie budzi mojego zaufania jako dostawca kredytu.

Napisany przez Soli4
Cześć wszystkim,

moja żona i ja musimy rozbudować strych z powodu przyjścia dziecka, szacowane koszty to około 10 000€. Oczywiście możemy wziąć kredyt w banku, jednak nie jestem zadowolony z warunków oferowanych przez easyKredit.
Moje pytanie: do kogo byście się zwrócili? Czy istnieją tańsze warunki?

Pozdrawiam, Soli4

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata