Cześć wszystkim!
Do tej pory miałem tylko do czynienia z auxmoney i Lendico jako inwestor.
Do tej pory doświadczyłem zarówno pozytywnych, jak i negatywnych rzeczy. Cztery osoby, którym współfinansowałem projekt
kredytowy, teraz są w windykacji i najprawdopodobniej nie zwrócą mi pożyczonej kwoty. Inni z kolei regularnie spłacają miesięczną ratę bez problemu. Czyli mogą się zdarzyć różne rzeczy - czasem coś pójdzie źle, a czasem bardzo dobrze (myślę, że tak jest wszędzie).
Osobiście nie miałem doświadczenia jako kredytobiorca tam, ale przynajmniej mogę twierdzić, że mam pewną wiedzę na temat Auxmoney.
Ponieważ zawsze mówi się, że Auxmoney to pułapka kredytowa, moim zdaniem muszę się z tym nie zgodzić. Na przykład jest tam wielu przedsiębiorców z naprawdę świetnymi projektami, którzy po prostu nie dostaną
kredytu w banku (nawet samozatrudnieni z dobrym miesięcznym dochodem często mają trudności z uzyskaniem
kredytu w swoim banku).
Jeśli chcesz sfinansować
kredyt w Auxmoney lub Lendico, koniecznie napisz świetny opis projektu kredytowego. Tutaj powinieneś przewidzieć godzinę i nie pisać czegoś szybko bez namysłu.
Po prostu zastanów się, czy zainwestowałbyś w swój własny projekt z tym opisem, jeśli nie, koniecznie zmień tekst.
Dobry opis to już połowa sukcesu. Przekonaj pożyczkodawców, dlaczego potrzebujesz tego
kredytu. Spróbuj udowodnić, że jesteś w stanie spłacić
kredyt.
Dla mnie jako inwestora jest to jedna z najważniejszych spraw. Na przykład już inwestowałem w wszystkie rodzaje
kredytów, nawet te z najgorszymi ocenami (w Auxmoney jest to ocena X). Inwestowałem w te projekty tylko ze względu na opis, który wydawał mi się logiczny i dlatego uważałem, że mimo złej oceny jest to dla mnie dobra inwestycja.
Jeśli jesteś zainteresowany: Moje wszystkie doświadczenia z Auxmoney i Lendico zamieszczam na moim blogu. Blog jest dostępny pod adresem google.at, podając niemieckie
konto bankowe. Powinno być na pierwszym miejscu deutsches-bankkonto.at.