Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Temat: Dividium Capital Ltd.

Napisany przez sbs
Do wszystkich inwestorów: Sztuczka DC polega na tym, że próbują odwrócić uwagę inwestorów poprzez nową firmę DC Asia. Jeśli do dnia 4 września 2009 r. (termin określony przez FINMA) nie zgłoszą swoich roszczeń wierzycieli wobec Revitrust, to najprawdopodobniej nie będą mogli ich już zgłosić, co oznacza, że nie zostaną uwzględnieni przy podziale masy upadłościowej. Nie pozwól Blashchakowi i Emmrichowi na oszustwo. Skorzystaj z pomocy adwokata! Skontaktuj się z organami ścigania!

Napisany przez forsum
TVN24 do #599 Czy nie uważasz, że przesadziłeś z Twoją ostatnią uwagą? Świadomie insynuujesz kłamstwa... czy to dla Ciebie obojętne? Czy twoje sumienie całkowicie zniknęło? W międzyczasie poznałem Twoje nazwisko. Żałuję Twojej osobistej sytuacji, do której sam się nie do końca niewinnie wplątałeś. Jednakże szkodzenie innym, zupełnie niezainteresowanym ludziom poprzez fałszywe rady, nie uważam za odpowiednie środkowe działanie. Zastanów się dokładnie, czy w ten sposób naprawdę osiągniesz swój cel... Pozdrowienia Forsum

Napisany przez fruehling
do spotkania grzewczych kocyków część 2

Pan Emmrich pojawił się w stroju typowym dla Ballermann na Majorce (niewypięta koszula, luzackie dowcipy)...

Poniżej kilka pytań i odpowiedzi z dzisiejszego spotkania:

Pytanie: Cześć, która firma przeprowadziła ekspertyzę kopalni? Czy była to być może Lloyd lub inna firma?
Odpowiedź pana Blashchak: Była to uznaną firmą audytorską z Anglii... co to właściwie jest firma audytorska? i znowu żadnych nazwisk... to byłoby możliwe do zweryfikowania... na przykład inwestor mógłby zadzwonić do tej firmy (!)pytanie: jak jest możliwe osiągnięcie wzrostu o 300% w ciągu roku?
odpowiedź: na początku otrzymują państwo certyfikat, na którym już jest napisane 300%. Ach tak? ciekawe, więc certyfikaty są wydawane na niewydobyte złoto? kto miałby to potwierdzić?pytanie: czy prowadzona jest zgodna z przepisami księgowość? odpowiedź Blashchak: tak, finma po prostu przybyła w niewłaściwym czasie. (analogiczny przykład z piłki nożnej: strzeliłem dobrze, tylko bramka była ustawiona źle)

pytanie: dlaczego rząd rosyjski przekazał kopalnię?
odpowiedź Blashchak: kopalnia jest w dużej mierze wyczerpana - pozostają odpady, które już nie interesują rosyjskiego państwa interesujące... czyli 1,1 miliarda dolarów to już odpady...

Pan Emmrich i pan Blashchak wydają się znać wszystkie teksty zamieszczone tutaj na forum. To zrozumiałe, są przecież forsum i schwarzerritter... (albo co najmniej podpowiadają im, co mają powiedzieć)

Panie Blashchak, zarzuca mi pan, że jestem chciwy??? To rzeczywiście szczyt! Chcę - chciałbym to jeszcze raz podkreślić - uchronić ludzi w moim otoczeniu przed dużą stratą finansową. TO jest moim motywem. NIE otrzymuję żadnych pieniędzy za to, co tutaj piszę! Natomiast pan oszukuje i okłamuje małych inwestorów!

Powiem panu teraz, jak funkcjonuje to forum:
to forum stara się uświadamiać inwestorów na temat różnych wydarzeń. DC natomiast stara się wszystko zatuszować i zbagatelizować. przecież mogliby się tutaj wypowiedzieć naprawdę rzeczowo i udokumentować swoje informacje. ale można śledzić ich amatorskie podejście do wypowiedzi na spotkaniach.
Panowie zamierzają założyć własne forum wkrótce. Krytyczne pytania z pewnością tam nie będą mile widziane, prawda?

Ach tak, panie Blashchak, a propos kryzysu gospodarczego. Dzisiaj zgłoszono wzrost zamówień o 5% na czerwiec. Tylko tak informacyjnie. Ale wydaje się, że informacje nie są wam bliskie.

pozdrowienia,

frühling

ps: mała wskazówka dla inwestorów: jeśli dostaną państwo certyfikat - idźcie z nim do banku. Jestem pewny, że będą się na was tak patrzeć:

pps: poinformowałem przyjaciół. Więc jeśli mi się coś stanie, to pan będzie odpowiedzialny, panie Blashchak!

Napisany przez forsum
Cześć wiosno,

nie siedziałem obok Pana B., ale nie mogłem się powstrzymać od śledzenia konferencji i zadawania kilku pytań.

Nagranie jednak zostało zapowiedziane...

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez peterm

Pieniądze mają być zabezpieczone albo poprzez zweryfikowane zabezpieczenia bankowe albo poprzez tzw. noty blokujące na kontach klientów.
Forsum

Cześć Forsum,

Piszesz:

Jeśli jednak pieniądze, które wpłacam, są zablokowane na koncie (przypuszczam, że ma to na celu spowodowanie takiej noty blokującej), jakimi pieniędzmi będą generowane zyski?

Ach tak, a moje inne pytania są wyraźnie pominięte, dlatego pojawiam się tutaj ponownie z prośbą o odpowiedź:

Która firma produkuje sztabki złota (lub jakie konkretnie sztabki i monety są faktycznie produkowane). To powinno być szczególnie interesujące dla inwestorów, bo do czego prowadzi zabezpieczenie złotem, jeśli złoto jest w postaci niemieszczącej się w obrocie?

Tylko z ciekawości: jak wygląda przyjazna dla środowiska procedura? Nie można powiedzieć, że przeróbka złota jest szczególnie przyjazna dla środowiska.

Ponieważ złoto nie jest wydobywane i rafinowane za darmo, jakie są marże zysku na kopalni? Tylko po to, abyśmy mogli się zdobyć obraz tego, ile złota faktycznie musiało być wydobyte, aby kapitał w wysokości 1,1 miliarda mógł być dostępny.

Dziękuję Ci Peter,

PS: Wpisałem pojęcie nota blokująca w Google, ale nie uzyskałem mądrego wyniku. Czy może mógłbyś krótko wyjaśnić na forum, czym to jest?

Napisany przez forsum
Cześć Piotrze, Proszę skieruj swoje pytania bezpośrednio do Grupy Dividium lub wyślij mi prywatną wiadomość... Pozdrowienia Forsum

Napisany przez sbs

SBS na #599

czy nie sądzisz, że przesadziłeś z twoją ostatnią uwagą?

Celowo oskarżasz o kłamstwa... czy to dla ciebie obojętne?
Czy twoje sumienie całkowicie zniknęło?

W międzyczasie poznałem twoje imię. Żałuję twojej osobistej sytuacji, w którą sam się niezupełnie niewinnie wmanewrowałeś. Jednak szkodzić innym, zupełnie niezwiązanych ludziom poprzez fałszywe porady, uważam że nie jest to odpowiednie narzędzie.

Dokładnie przemyśl, czy za pomocą tego sposobu osiągniesz swój cel...

Pozdrowienia

Forsum

@forsum: Bardzo interesujące! Jaka osobista sytuacja? U mnie wszystko w porządku. Proszę o wyjaśnienie!?

Napisany przez sbs
@forsum: Dlaczego pytania peterm nie są tutaj odpowiadane??

Napisany przez forsum
SBS, ponieważ właśnie brakuje mi czasu, aby odpowiedzieć... dzisiaj byłem praktycznie cały dzień w biurze i co jakiś czas mogłem rzucić okiem... niemniej jednak mam własną firmę, która od czasu do czasu również wymaga mojej uwagi... Dlatego zainteresowane strony powinny skontaktować się bezpośrednio z DC. Pracownicy tam zatrudnieni ostatecznie też za to są płaceni... czyż nie? Pozdrowienia Forsum

Napisany przez CFO
Niestety - lub raczej na szczęście - nie miałem przyjemności wysłuchania najnowszych wypowiedzi ze strony DC. Niemniej jednak fragment odpowiedzi, które uprzejmie udostępnił tutaj użytkownik frühling, zasługuje na uwagę. To, że pan Blashchak zajmuje się odpadami, samo w sobie nie jest niczym nowym, tylko odpadki stały się trochę bardziej ekskluzywne.
Odpowiedź dotycząca księgowości jest niesamowita. Jest w stylu: Tak, od czasu do czasu prowadzimy księgi, jeśli masz szczęście, zobaczysz jakieś wpisy, jeśli przyjdziesz w niewłaściwym czasie, po prostu pech.
A odpowiadanie na pytania przez pracowników DC też jest problematyczne. W międzyczasie nie wszyscy są już tam płatni - przynajmniej ci w Szwajcarii. Ale zawsze istnieje nadal możliwość zadawania pytań poprzez prywatną wiadomość do forsum. Wyraźnie jest bardziej oszczędne czasu odpowiedzieć dwadzieścia razy na to samo pytanie poprzez prywatną wiadomość niż raz na forum.
Z deszczowym pozdrowieniemCFO

Napisany przez peterm

proszę skontaktować się bezpośrednio z Dividium Group w przypadku pytań lub wysłać mi prywatną wiadomość...
Forsum

Cześć Forsum,

Myślę, że moje pytania są oczywiste, a Ty jako sprytny inwestor na pewno już zadałeś je zarządowi. Czy nie byłoby łatwiej, gdybyś skopiował odpowiedzi do nas na forum? Zakładam, że nie dałeś się zbyć ustnymi wyjaśnieniami. Ponadto mielibyśmy rzeczywiście kilka konkretnych faktów do dyskusji.

Ach, być może inni czytelnicy też słyszeli coś o notach blokowania i mogliby nas oświecić. W sensie ankiety byłoby również interesujące, kto poza mną jeszcze nic o nich nie słyszał.

Pozdrowienia
Peter

Napisany przez fruehling
hallo peterm,

tak, naprawdę interesujące, co wszystko przekazuje nam forsum. Ja również jeszcze nie słyszałem nic o notach blokujących. Ale wszystko znowu utrzymane jest kompletnie w retoryce DC, według zasady: wymyślamy kilka fajnych pojęć, żeby znowu trochę (ale proszę nie za dużo) imponować inwestorom. Oni i tak są głupi [myśli zarząd] i nie zauważają, że od samego początku zostali oszukani przez nas. Żenadą jest to, że nawet Google nie znajduje ani jednego trafienia na ten temat!!

pan blashchak jest naprawdę świetny w tworzeniu pojęć.. na spotkaniu 24.07. określa on przeciwników DC (czyli jedynych ludzi, którzy przedstawiają fakty) mianem tzw. pisarzy obrazów, którzy rzekomo są opłacani za swoje teksty tutaj. Wyjaśnia to także bardzo ładnie i przede wszystkim szeroko dla słuchaczy... co mogę powiedzieć, o pisarzach obrazów nigdy nie słyszałem.... i tutaj również brak trafienia w Google, tylko coś o nagrywarkach CD (image schreiber)...

za to natknąłem się niedawno na inne interesujące rzeczy:
de Niemcy zdają się być wyjątkowo podatni na oszustwa inwestycyjne:

Medard Fuchsgruber, 44 lata, jest jednym z najbardziej znanych detektywów gospodarczych w Niemczech. Od ponad 20 lat tropi on oszustów inwestycyjnych i zaginione pieniądze - na szarym rynku kapitałowym Niemcy tracą co roku kilka miliardów euro.

(cytat z sueddeutsche.de, klikając można czytać dalej, m.in. Niemcy jako Eldorado oszustów inwestycyjnych)

artykuł na manager-magazin.de daje dobry przegląd, jak odsłaniać nieuczciwe firmy. Nawet A-gwiazdy często dają się nabrać przez oszustów, tylko zazwyczaj im to nie szkodzi
tutaj wyciągnąłem kilka fragmentów (uwaga, artykuł obejmuje kilka stron, szczególnie interesujące części 2, 7 i 8 ):

Przy ofertach ze szarego rynku kapitałowego należy zachować największą ostrożność. Zanim inwestor się na to zdecyduje, powinien przeprowadzić szeroko zakrojone badania: sprawdzić wpisy w rejestrze handlowym, przejrzeć bazy danych takie jak biuro informacji gospodarczej Creditreform, zweryfikować dane firm dotyczące prominentnych partnerów współpracujących. Jeśli wystąpią nawet najmniejsze nieścisłości - trzymać się z dala.
Ponieważ gdy finansowi drapieżcy raz mają pieniądze inwestorów, często już ich nie ma - wytransferowane za granicę, albo poszły na luksusowy styl życia oszusta. Pomoc prokuratorów w większości przypadków przychodzi za późno.

zdanie, które szczególnie mi się podoba:

Czasami wystarczy tylko spojrzenie na życiorys, żeby dotrzeć na trop potencjalnego oszusta. tutaj wspomniana zostaje szkoła bankowości międzynarodowej w Chicago, która w ogóle nie istnieje...

smutne ale prawdziwe:

Szacuje się, że ochroniarze inwestorów oraz Federalny Urząd Kryminalny szacują szkody, jakie niszczą nieuczciwe i oszukańcze firmy na rynku kapitałowym, na około 40 miliardów euro rocznie.

pozdrawiam serdecznie,

frühling

Napisany przez forsum
Cześć Wiosno, Wywołujesz tu wrażenie, jakby ktoś bardzo Cię uraził. Jako ostateczność, próbujesz teraz zemścić się wszelkimi możliwymi środkami. Jednakże zapominasz, że istnieją środki prawne, które mogą zatrzymać Twoje częściowo zmyślone wywody nienawiści. Ponadto prawo przewiduje odpowiedzialność dla osób rozpowszechniających świadomie nieprawdy, jeśli ktoś złoży odpowiedni wniosek. Jednakże to nie jest moje zadanie. Staram się jednak, nawet jeśli nie jestem poinformowany o wszystkich szczegółach, podchodzić do tych spraw w sposób rzeczowy i oparty na badaniach. Osobiste spory, na przykład z Twoim bratem, zazdrość i nieprzychylność, to złe cechy! Jeśli jednak wyrażasz je publicznie na forum, skierowane do zupełnie niezainteresowanych osób, to jest to skandal! Zastanów się przez chwilę w samotnej chwili, co robisz nie tylko komuś zainteresowanemu informacjami, ale przede wszystkim sobie. Na zakończenie chciałbym wystawić wszystkim krytykom, którzy włączyli się w dyskusję dotyczącą notowania blokady, negatywną ocenę w zakresie badań i tym samym udokumentować, że nie są w stanie nawet znaleźć najprostszych rzeczy, nie mówiąc już o prawdziwych przyczynach, które doprowadziły do katastrofy DC. Jako notowanie blokady określa się określoną wartość papierów wartościowych z dziedziny inwestycji bankowych, na przykład MT 760, za pomocą którego kapitał na koncie własnym klienta jest blokowany na określony czas poprzez udzielenie gwarancji. Powiedziano mi, że w najbliższym czasie wszystkie pytania dotyczące firmy, oczywiście także dotyczące obecnych projektów, a także wszystkie fakty i kulisy oskarżeń zostaną udokumentowane i opublikowane na nowej stronie internetowej. Dzięki temu każdy będzie mógł korzystać z lepszych możliwości badawczych. Pozdrowienia Forsum

Napisany przez quichi
Kochanie czy raczej forsum,

W kwietniu byłem z przyjaciółmi, którzy całe życie zajmowali się finansami, na takim spotkaniu przedstawicielskim w Frauenfeld. Zostaliśmy dość nieprzyjemnie zamknięci w pomieszczeniu i dostaliśmy zupełnie nic nie mówiącą prezentację. Wzbudziło to wiele pytań. Ale największym zaskoczeniem było to, że żadne pytanie nie zostało dopuszczone. Kiedy potem skontaktowałem się z DC za pomocą e-maila i wyraziłem moje zdziwienie takim sposobem traktowania klientów, nawet nie dostałem odpowiedzi. My, ja i moi przyjaciele, zgodziliśmy się, że to nie może być poważna sprawa.

Teraz ciągle ogłaszacie, że do końca lipca wszyscy krytycy zostaną przekonani. Teraz mamy już połowę sierpnia, a wasze zapowiedzi wciąż są aktualne. Ile to jeszcze potrwa?

Quichi

Napisany przez fruehling
hallo forsum,

nie zamierzam się zemścić, przecież wy próbujecie to robić od samego początku. Wczoraj ponownie przeczytałem pierwsze wpisy na temat DC i zauważyłem, że zwolennicy DC w kwestii informacji nie posunęli się zbyt daleko. Zwolennicy DC zdają się być zniesmaczeni, ponieważ już teraz wymyślają kilka intymnych historii ze mojego życia, mając nadzieję trafić w sedno, cytując: „Osobiste nieporozumienia np. z Twoim bratem, zawiść i niechęć, to złe cechy” Jakie nieporozumienia? A przede wszystkim, o jakim bracie mówią? Naprawdę zabawne .. poza tym, nie powinniście już zauważyć, że wasze próby zastraszenia z gruntu spełzają na niczym, prawda?

Co robię osobom chcącym poznać informacje? Serio? Przecież zauważam po waszych reakcjach, że to forum wywołuje więcej rezonansu, niż DC by się spodziewało. Mam nadzieję, że wiecie, co robicie w swoim życiu.

Cytat forsum:

Blokada noty to określona przez określonego brokera z branży bankowości inwestycyjnej, np. MT 760, poprzez którą kapitał na własnym koncie klienta zostaje zablokowany na określony czas poprzez gwarancję.

--> Dlaczego nie można znaleźć w Google blokady noty, skoro jest to powszechnie używane pojęcie?

--> Czy kapitał jest blokowany na kontach klientów? Czy klient gwarantuje? (Myślałem, że DC powinno gwarantować, ale cóż)

--> Faktycznie, odnajduje się sporo informacji na temat MT 760, np. to:

wolę Ci powiedzieć, że obecnie każdy, kto nie jest instytucjonalny i nie jest klientem o wysokiej wartości obrotu, doświadczony i wszechstronny w skomplikowanych konstrukcjach finansowych, pytający swojego banku o MT760, zostanie zarejestrowany, poinformowany i zwykle tego samego dnia zamknie swoje konto.

Nie mówię, że nie istnieje, mówię, że jest to przeznaczone dla konkretnych celów i nadużycia oraz niewłaściwe wykorzystanie struktury przez szarą strefę zaniepokoiły większe banki, a mniejsze banki po prostu dostosowują się do zalecenia od SWIFT

Ze względu na szacunek, nie jesteś zbyt dobry w wyszukiwaniu informacji, co nie? Myślę, że inwestorzy chcieliby zobaczyć nie tylko coś na stronie internetowej, ale także potwierdzenia od osób trzecich!

Mam jednak niewielką nadzieję, że cokolwiek się zmieni...

Znowu mnie zdezorientowaliście .. po co mi zabezpieczenie bankowe, skoro wszystko jest zabezpieczone złotem? Czy istnieją jakieś niezgodności?

Pozdrowienia,

frühling

Napisany przez CFO
@frühling
tak jest. Zastraszanie DC o forsum, Czarny Rycerz itp. pasuje do opisów quichi i sposobu, w jaki panowie Blashchak, Emmrich i Vogt argumentują w swoim livestreamie z grzejnikami z 24.7. (gdzie jest archiwum 7.8.?).

Moje wypowiedzi są już kompletnie ignorowane. Teraz mógłbym być obrażony, ale przyjmuję to spokojnie i interpretuję to jako potwierdzenie, że moje wpisy trafiają w sedno historii.

Jedynie pytanie: Czy dowiedziałeś się, kto kieruje losami firmy i które firmy są odpowiedzialne za istotne sprawy?
nie mogłem ostatecznie odpowiedzieć. Ale na pewno osoby z branży będą mogły to zrobić i udostępnić odpowiedź tutaj na forum.

Więc w niedalekiej przyszłości będą rzucać się dalej śnieżkami.

Napisany przez ADMCI4
@fruehling u. CFO, po tym jak zdobyłem się na odwagę po szoku, który przeżyłem, kiedy CFO oskarżył mnie o handel narkotykami, chciałbym tym drogą zareagować i oczywiście stanowczo odrzucić to (pewnie nieważne) oskarżenie. Jednocześnie chciałbym zaproponować, żebyśmy przysiedli i sporządzili zestawienie dotychczasowych sprzeczności, moim zdaniem zaczyna być to niejasne, nie mamy już wystarczająco dużo czasu, aby śledzić tę sprawę. Pozdrawiam z mocnym polowaniem, Schneemann

Napisany przez forsum
Wiosna,

sprawa z blokadą jest zupełnie niezwiązana z DC. Do przeczytania: mt 760 - Google Search.
Ponieważ wiele razy już w tej formie inwestowaliśmy niezależnie od DC, znamy te genialne możliwości inwestycyjne dość dobrze.

Piszą Państwo o zastraszaniu... Po prostu zwróciłem uwagę, że możecie ponieść wiele negatywnych konsekwencji, jeśli rozpowszechniacie nieprawdy i inwestorzy mogą uznać Was osobiście za odpowiedzialnych za potencjalne szkody wynikające z Waszych wypowiedzi... jest na to wystarczająco przykładów ...
Dlatego ten apel... Szukajcie informacji w odpowiednich źródłach... ponieważ nawet CV pana J.B. jak mi zapewniono, jest poprawne...

Quichi...

znam również wiele grup, które skarżą się na złą politykę informacyjną firmy, zwłaszcza na mało informacyjne wydarzenia, które odbyły się w tym roku, z tego powodu niektórzy nie podjęli działań. Faktem jest, że można by teraz przypuszczać, że DC musiałoby się przed czymś ukryć.
Jednak wygląda na to, że to zależało wyłącznie od osób odpowiedzialnych za obszar dystrybucji, że informacje nie były przekazywane w wiarygodnym zakresie. Ale przynajmniej od aktywności Finmy, o której większość nie zdawała sobie sprawy, zaczęto już w grudniu zeszłego roku nakazywać, aby nie ujawniać żadnych informacji wewnętrznych. Kilka osób poinformowało mnie jednak, że być może na to zwrócono uwagę.

Jednakże ci, którzy mieli szczęście, tak jak my, rozmawiać bezpośrednio z twórcami, zostali w pełni poinformowani nawet o najdrobniejszych szczegółach.
Myślę jednak, że zarząd firmy zdaje sobie obecnie sprawę, dokąd prowadzi brak przekazywania detali pracownikom lub brak odpowiedniego ich szkolenia, aby motywować ich do przekazywania informacji.

Oczywiście pojawiło się wiele innych problemów dotyczących działu sprzedaży. Nie tylko wielu partnerów nie otrzymało żadnych honorariów, ponieważ nie wiedzieli, na jakiej podstawie mieliby żądać zaliczki. Nie było też żadnych uzgodnień dotyczących wynagrodzeń, ponieważ program komputerowy potrzebny do tego celu wykonywał błędne obliczenia z powodu wirusa. W początkowej fazie dotyczyło to także obliczeń dochodu. Długo czasu manipulacje w systemie i inne sprawy nie zostały zauważone. Dopiero gdy pojawiły się poważne problemy z księgowością, zatrudniono profesjonalistów, którzy odkryli, że manipulacje były celowo organizowane. Można by teraz oczywiście uznać za rzecz oczywistą, że DC powinno było od razu zatrudnić profesjonalistów.
Kto jednak mógł przewidzieć, że firma, w tamtym czasie jeszcze mała i niepozorna, zostanie zaatakowana w ten sposób?
W końcu na tamten czas wzrost firmy był nie do przewidzenia, zwłaszcza że nie był planowany. Firma stała się później jedną z najszybciej rozwijających się w całej Szwajcarii... W krótkim czasie konieczne było przeszkolenie i zintegrowanie nowych pracowników. Zrozumiałe jest, że nie wszystko odbywało się płynnie. Ale zakładam, że gdyby Finma zasiadła do stołu z DC, wszyscy zaangażowani inwestorzy, dział sprzedaży, a także władze byłyby obecnie zadowolone. Niestety, obecnie trwa zażarta rywalizacja, prowadzona z dużą surowością. Jednak DC właśnie na czas wyciągnęło niezbędne konsekwencje i posłuchało rady prawników...

Jeśli teraz wyciągniecie wnioski z tych doświadczeń, uważam, że firma będzie odnosić w przyszłości bardzo duży sukces na rynku.

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez fruehling
hallo forsum,

teraz znów postępują według metody: popełniamy kilka małych błędów, aby pokazać z chrześcijańskiego punktu widzenia, że jesteśmy tylko ludźmi, ale mimo wszystko uczymy się! To jest po prostu idealny świat ...

Wasz system miał wirusa?!? Jeśli ktoś ma wspaniałe programy jak DC, powinien zainstalować skaner antywirusowy! Czy specjaliści IT z DC (którzy w końcu OSOBIŚCIE zaprojektowali DC program giełdowy - unikalny na świecie!!!) może jeszcze nie słyszeli o takich rzeczach?

O, zaraz staraliście się również wplątać księgowość (której przecież w DC nie ma) do waszej argumentacji...

tak więc właściwie w DC panuje stale błędne koło.

1. na początku był malutki brak informacji po stronie pośredników

2. rzekomo rozczarowani pośrednicy zaczęli narzekać, dali zaprogramować wirusa specjalnie dla DC, który celowo wprowadza błędy w liczbach i dodatkowo zawiera dodatkową aplikację: potrafi on całkowicie samodzielnie informować finma (co oczywiście zrobił od razu mały łobuz)

3. finma interweniuje w DC i nie znajduje księgowości - oczywiście, ponieważ została zniszczona przez wirusa

--> widzicie? Wszystko ma cudowne wytłumaczenie.. to wina wirusa komputerowego!

jeśli teraz jednak wirus komputerowy zacznie zjadać dokumentację papierową DC... cóż, wtedy robi się trochę dziwnie ...

cytat forsum:

Wreszcie w tym czasie wzrost przedsiębiorstwa w ogóle nie był widoczny, a zwłaszcza nie był planowany.

--> o nie? już co najmniej półtora roku temu mówiono o przynajmniej 60% zysku!

oczywiście znowu jest przesadnie:

Jednak ten, kto miał szczęście móc rozmawiać bezpośrednio z twórcami --> powinni mówić nie o szczęściu, ale o wybranych

zatrudniono profesjonalistów --> prawdopodobnie tajnych profesjonalistów, tak tajnych, że tutaj nie można podać nazw firm!

zatrudniono profesjonalistów, którzy odkryli, że manipulacje były celowo zorganizowane --> przez krąg międzynarodowych rozczarowanych pośredników DC

Niestety, w międzyczasie toczy się zacięta rywalizacja, która jest prowadzona z wszelką surowością.

--> oczywiście, w otwartej koszuli i z wyglądem z plaży na Majorce, prawda? całkiem swobodnie jak na zaciętą walkę

pozdrowienia,

wiosna

Napisany przez forsum
Cześć, Wiosno,

Twoje dowcipne uwagi mogą być zabawne... ale naprawdę nie powinieneś robić się głupszy, niż jesteś... Jeśli chodziłoby o zwykły wirus komputerowy, prawdopodobnie bym o tym nie wspomniał. Jeśli jednak ktoś z personelu próbuje manipulować, to już zupełnie inna sprawa... prawda?

Twoje podświadome uwagi odnośnie luźnego ubrania w sali konferencyjnej traktuję z dużym spokojem.
Nie jestem w stanie ocenić, ile takich konferencji już obserwowałeś... jednak chciałbym zauważyć, że nawet w dużych korporacjach w gorących krajach taka sytuacja jest powszechna.

Twoje odwracanie uwagi na nieważne szczegóły jednak nie umknęło mojej uwadze, dlatego chciałbym jeszcze raz podsumować twoje główne stwierdzenie.

Ktoś, kto występuje jako prelegent w letniej stylizacji, nie może być uważany za wiarygodnego, nie musi obawiać się konkurencji, a przekazane informacje (niestety, taśma jeszcze nie jest dostępna), która nota bene, w przeciwieństwie do twojej interpretacji, zawiera wiele solidnych i zrozumiałych faktów, przez ciebie po prostu zostały zlekceważone... Wiele postów tutaj na forum z rzetelnym dziennikarstwem w ogóle nie ma wiele wspólnego... dlatego istnieje forum... Trochę więcej dyscypliny byłoby jednak mile widziane.

Nawet jeśli nie wierzysz lub nie chcesz tego zrozumieć... Byłem jedynie inwestorem i interesuję się dalszym biegiem sprawy z powodu zupełnie innego procesu biznesowego... Moje posty tutaj powinny być postrzegane jako bodziec, a nie ustawa.
Jeśli masz możliwość spojrzenia na coś z wielu stron, byłoby głupie opisywać tylko jedną... czy też nie sądzisz?
Wielu ludzi upraszcza sobie życie i patrzy na sprawę maksymalnie z dwóch stron. Ale jeśli sprawa jest np. kształtu trapezu, istnieją dodatkowe możliwości. A gdy sprawa jest bardzo duża, jak np. góra, aspekty stają się jeszcze bardziej złożone. Tak więc ktoś, kto stoi po jednej stronie góry i twierdzi, że pada deszcz, może mieć równie rację jak osoba stojąca po drugiej stronie góry i twierdząca, że słońce świeci. Czy nie byłoby miło spojrzeć na sprawy z góry... właściwie miałem zamiar przedstawić to zadanie jako ćwiczenie intelektualne... ale akurat dostałem gości...

Miłej zabawy podczas rozmyślania...

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez fruehling
Witajcie wszyscy,

tylko od razu: pracuję w dużej międzynarodowej firmie, a konkretnie w poważnej. Zanim znów zaczniecie rozpowszechniać jakieś bzdury, oto dresscode dla Hiszpanii i Portugalii z "Wirtschaftswoche":

Według Covadongi O’Shea, byłej redaktor naczelnej hiszpańskiego magazynu mody "Telva", ubiór jest dla Hiszpana "pierwszą wizytówką". Nawet w temperaturze 40 stopni w cieniu biznesmeni nie rezygnują z marynarki, koszuli z długim rękawem i krawata. Hiszpanie nie znają pojęcia "Casual" z zagranicznych oddziałów. [...]

Co do wirusa: O, więc teraz nawet własni pracownicy mają być manipulowani? Szczerze mówiąc, DC nie radzi sobie ze swoimi ludźmi...
Kto wie, może za całą tą manipulacją DC stoi amerykańska lub nawet rosyjska służba specjalna?!?

I - mogę jedynie powiedzieć, że rzadko kiedy słyszałem tyle bzdur podczas tych dwóch spotkań z grzewczymi kołdrami DC. Obejrzałem/posłuchałem oba na całłość (!) (tak, udało mi się, chociaż już na samym początku włosy mi stanęły dęba), ale infromacyjne były one naprawdę w czymś innym.

Pozdrowienia,

frühling

ps: Zadanie logiczne? Myślę, że już je rozwiązałem:
(cytat forsum) Osoba stojąca po jednej stronie góry i twierdząca, że pada deszcz, mogłaby mieć tak samo rację, jak osoba stojąca po przeciwnej stronie góry i twierdząca, że świeci słońce. --> dokładnie, dla ludzi stojących za DC słońce świeci, a inwestorzy stoją w deszczu, prawda?

Napisany przez CFO
@schneemann Chciałem jedynie zdyskredytować dochodzenia DC-Fahneder. Ktoś kto nazywa się Schneemann, handluje przecież śniegiem (lud. koksem), prawda? Żarty żartami, byłoby szkoda, gdybyśmy tutaj nie mogli już czytać twojego ostrych piór z dobrymi argumentami. To samo dotyczy wypowiedzi Frühlinga - tak trzymajcie! Mogę jedynie podać, że zgadzam się z tym co zostało napisane, szczególnie w odniesieniu do dresscodu. Tutaj możemy równiez dodać Włochy do tego zestawienia. Nigdy nie odważyłbym się pojawić na spotkaniach biznesowych nieodpowiednio ubranym w Hiszpanii czy we Włoszech. To być może tylko detale, ale przysłowie mówi: diabeł tkwi w szczegółach. Podobnie jak historia z wirusem: Jak trzeba być głupim, żeby wierzyć w tę historię. Pośrednicy nie są w stanie wyjaśnić tak inteligentnego modelu DC, ale potrafią we współpracy z obcą pomocą stworzyć wirusa, który manipuluje wszystkim i na końcu niszczy księgowość. Historie Jamesa Bonda po tych opowieściach sprawiają, że chce się ziewnąć! Prawdopodobnie ja jestem tą osobą, która wprowadziła ten wirus, kto wie? Być może CFO wcale nie oznacza Chief Financial Officer. Ale co to w takim razie oznacza? To również mała zagadka dla zwolenników DC. Życzę powodzenia w rozwiązaniu tego zagadki

Napisany przez forsum
Hallo Wiosno,

widziałeś Hiszpana na konferencji? Czy ja właśnie pisałem o hiszpańskim ubraniowym kodeksie? Niech sobie tam dalej się męczą, aż padną na zawał... Ubrania są moim zdaniem po to, by nas grzały... gdyby nie była tak duża pruderia i niektóre umysły tak chore, to często potrzebowalibyśmy znacznie mniej ubrań...
nie wspominając już o przysłowiu ubranie poznać człowieka

Jednakże zdaję sobie sprawę, że i tak szukasz tylko negatywów... Gdyby wyszukiwać coś pozytywnego, również to byś znalazł!

Więc proszę szukaj dalej...

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez fruehling
@forsum: Czy nie znajdują Państwo tego sprzecznego? Cytat 1 forsum Nie mogę ocenić, ile konferencji tego typu już obserwowaliście... chciałbym Wam powiedzieć, że nawet w dużych firmach w gorących krajach jest to normą. vs. Cytat 2 forsum Czy widzieliście Hiszpana na konferencji? Czy ja gdzieś wspominałem o hiszpańskim dress codzie...? Niech sobie dalej pocą się aż padną... Według mnie ubrania są po to, by nas ogrzewały... Gdyby nie ta pruderyjność i gdyby nie niektóre przewrócone mózgi, ubrań mogłoby być znacznie mniej... I teraz jeszcze obrażacie Hiszpanów? Naprawdę zaskakujące... Cytat 3 forsum Pomijając przysłowie ubranie czyni człowieka --> Dokładnie, ubranie czyni człowieka. Dlatego poważni biznesmeni zwracają uwagę na schludny wygląd. Ma to związek z zasadami oraz przede wszystkim z szacunkiem dla drugiej osoby! Nie, nie szukam jedynie negatywnych rzeczy, NIEZGODĘ niestety znajduję w Państwa wpisach. Wyobrażają sobie jakieś historie o ludziach tutaj na forum, pomijając fakt, że stale zaprzeczają samym sobie... z szacunkiem: jeśli... niektóre przewrócone mózgi Wiele pozdrowień, frühling

Napisany przez peterm
Cześć wszystkim,

W kwestii wirusów i specjalistów od bezpieczeństwa IT w DC mogę powiedzieć jako osoba, która od kilku lat pracuje m.in. dla banków w dziedzinie bezpieczeństwa IT, to:

Żaden bank ani instytucja bankowa nie powiadomi zwykłego inwestora, że nie tylko został zhakowany, ale że również zginęły pieniądze. W szczególności zewnętrzni eksperci muszą podpisać umowy o poufności z dość wysokimi karaimi umownymi za niezastosowanie się. Albo Forsum nie jest zwykłym inwestorem, albo DC prowadzi raczej dziwną politykę informacyjną.

Pozdrowienia
Peter

Napisany przez PI112
@forsum Mam jeszcze jedno pytanie do najbardziej poinformowanej osoby tutaj na forum. Drogi Forsum, skąd masz taką szczegółową wiedzę o interesach DC, ich małych zaniedbaniach, problemach z EDV i opłatach Revitrust w wysokości 100 000 SFR? Zadaję Ci to pytanie po raz trzeci. Byłoby naprawdę niespodzianką, gdybym wreszcie dostał odpowiedź. Osobiście uważam, że wiarygodność firmy inwestycyjnej, która przekazuje tak delikatne informacje byłemu (według twoich własnych słów) inwestorowi, nie istnieje. Nawet jeśli nie toczyłaby się ta dyskusja, nawet gdyby nie było żadnego wzmianki o podejrzeniach, nigdy nie powierzyłbym takiej firmie nawet ułamków swoich inwestycji. Pozdrowienia

Napisany przez forsum
Hej Wiosno,

powoli Twoja krytyka zamienia się w kpinę. Po co według Ciebie istnieje forum, jeśli nie wolno wyrażać swojej opinii?
Robisz to przecież cały czas, chociaż wiele z tego pochodzi głównie z plotek.

Teraz znowu kręcisz mi słowa w ustach i oskarżasz mnie o zniewagę całego narodu. Brawo...

Po tym, jak byłem i jestem zawodowo w wielu krajach, znam różne obyczaje, tradycje i zwyczaje danego kraju, które, dopóki jestem w danym kraju, oczywiście szanuję. W moim domu, niezależnie od tego, czy uważasz to za dobre czy złe, będę robił to, co odpowiada mojej rodzinie i co uważam za słuszne.

Jednak gdybyś wyraził się w normalny sposób, np. że wygląd prelegenta w budowanym właśnie tego typu przedsiębiorstwie powinien być spójny, nawet wtedy bym Ci nie sprzeciwił, bo przecież w pewnym stopniu prezentuje on również przedsiębiorstwo.
Ton nadaje muzykę...
Zarząd nie był przez Ciebie skrytykowany w kontekście ubioru, więc zakładam, że odpowiadał on Twoim życzeniom...

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez PI112
Teraz wreszcie wiem: Jestem bojkotowany!
Forsum nie chce zająć się moimi pytaniami!
Ale ma świetne english for runaways (zaawansowany angielski). Outlook niestety nie ma nic wspólnego z wyglądem. Zawsze pamiętaj: nie używaj słów obcych, których nie rozumiesz.

Napisany przez forsum
Cześć PI112

moje informacje pochodzą z różnych źródeł, między innymi jako były inwestor subskrybuję biuletyn, w którym publikowane są różne informacje. Po tym jak DC sam wyszedł teraz do opinii publicznej, przedstawiam niektóre punkty do dyskusji...

Fragment biuletynu z dnia 30.06.2009

... To pod płaszczykiem rzekomej ochrony inwestorów. Chcielibyśmy tutaj jasno oznajmić, że firma Revitrust zbiła z naszego jedynego konta znajdującego się w Szwajcarii tylko za miesiąc maj 2009 CHF 129.590,35, nie ureguluje faktur, bezprawnie przekazuje informacje osobom trzecim...

Mam nadzieję, że w ten sposób udzielam satysfakcjonującej odpowiedzi na Twoje pytanie...

Pozdrowienia

Forsum

PS: Co myślisz, dlaczego zinterpretowałem to w ten sposób w Outlooku... i tak to zmieniłem...

Napisany przez ADMCI4
@CFO do #626: Nie martw się, w tym momencie nie przyszło mi do głowy lepsze wytłumaczenie dla mojej nieobecności przez kilka dni. W przyszłości nie będę powstrzymywał się od trafnych uwag, chociaż obecnie fruehling (członek) wyprzedził mnie. Jeszcze kilka dni, a będę miał więcej swobody.

I gdybym tylko przewidział, jakie skojarzenia może wzbudzić nazwa ""Schneemann"", wybrałbym inną nazwę. Dla mnie, zawodowo, ma to przede wszystkim związek z zasadą kuligową.

@wszyscy: Kto wie, co stało się z zapowiedzią wypłaty inwestorów? forsum wydaje się unikać tego tematu jak diabeł wody święconej, chociaż bezustannie powtarzał, że pod koniec miesiąca nie będzie już niezadowolonych inwestorów. Jakbyśmy się tego nie spodziewali...

Z bojowym pozdrowieniem

Schneemann

Napisany przez forsum
Cześć Peterze,

Taka poufna informacja na pewno nie byłaby teraz przedmiotem dyskusji, gdyby to kryterium nie byłoby obecnie odpowiedzialne za większość zarzutów, między innymi tutaj na forum... I jak pewnie już zauważyłeś, poszukuję i przeprowadzam dochodzenie dzięki moim kontaktom w miejscach, do których dla osób z zewnątrz trudno lub niemożliwe jest dotrzeć.

Jednakże chciałbym Cię zapytać, skąd masz informację, że pieniądze zniknęły?

Poprzez manipulacje w danych dotyczących rozliczeń doszło do błędnych wydań, co znacząco opóźniło procesy. Wszelkie nieprawidłowości zostały poprawione we wszystkich przypadkach. Straty czasowe są jednak naprawdę ogromne, ponieważ na przykład cały system wynagrodzeń mógłby zostać uruchomiony dopiero w marcu tego roku... gdyby Finma nie zapobiegła temu wydając superprovisorische Verfügung...

Jak już wielokrotnie wspominałem, trudno mi zachować poufność niektórych istotnych informacji w tym przypadku. Jest to związane z tym, że DC podjęło wszelkie możliwe działania prawne w celu zdementowania postawionych zarzutów w pełni. Zapowiedziano, że w przyszłości na nowej stronie internetowej dokładnie odniesiemy się do zarzutów. Zapowiedziano również, że pan J.B. podczas konferencji online szczegółowo przedstawi działania Finma, po wcześniejszym wyjaśnieniu sytuacji prawnej.

Chciałbym jeszcze raz wyrazić moje osobiste wrażenia, zwłaszcza w odniesieniu do tego, że w DC nie wszystko jest takie, jak się obecnie może wydawać...

Oczywiście rozumiem obawy każdego inwestora w związku z obecnym ograniczeniem dostępu do swoich środków. W końcu kwoty te powinny być dostępne codziennie. Jednakże na podstawie mi znanych faktów, sądzę, że DC jest w stanie spełnić i spełnić nowe porozumienia, dzięki czemu każdy inwestor będzie mógł skorzystać z bardzo korzystnej rekompensaty przy prorogowaniu swojej umowy.

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez fruehling
hallo forsum,

sądzę, że osobiste wrażenia z DC nikogo tutaj już nie interesują. Wszyscy czytelnicy forum mają już pełną wiedzę na ten temat. W wątpliwościach: to było wirus komputerowy.

Czyż nie odwracam teraz Państwu słów w ustach? Oto jeszcze raz Państwa wypowiedź wytłuszczona:

cytat forsum:

Czy widział Pan Hiszpana na konferencji? Czy ja napisałem cokolwiek na temat hiszpańskiego dress codeu?... [Anm. czyli Hiszpanie] mogą pocić się do upadłego... Według mnie, ubrania służą do ogrzewania... gdyby nie tak wielka skromność i tak wielkie chore mózgi, często wystarczyłoby dużo mniej ubrania...

...to dopiero jest obelga!

Co ja uważam za nadzwyczajne - oprócz wszystkich sprzeczności i nieprawd opowiadanych przez DC - to to, że DC po prostu zatrzymuje pieniądze inwestorów! Zapytali mnie, czy nie mam wyrzutów sumienia, komentując w ten sposób. teraz ja pytam Was: czy nie macie Państwo sumień, wypowiadając się tu w ten sposób, i czy szefowie DC nie mają sumień, po prostu nie wypłacając już pieniędzy inwestorom? Czy zastanawiali się Państwo, co w sytuacji, gdy ktoś TERAZ pilnie potrzebuje tych pieniędzy? Zarząd DC (i forsum) złożyli przecież święte obietnice, że WSZYSTKO jest ciągle dostępne i WSZYSTKO jest zabezpieczone złotem!

NIC nie jest dobrze!!!

Możecie sobie zaoszczędzić fragment z rzekomego biuletynu DC. Myślę, że to, co interesuje wszystkich tutaj, to niezależne referencje dotyczące DC!
takie jak na przykład nazwy poważnych partnerów biznesowych lub niezależnych audytorów, albo też tej firmy audytorskiej (cokolwiek to jest, powinna mieć nazwę), którą pan Blashchak tak gorąco zapowiadał... tak samo artykuły prasowe (już jest kilka dość pouczających z gazety Thurgauer Zeitung oraz artykuł z Der Spiegel o byłym Haderze Blashchaka, wielkie dzięki dla gazet na ten temat), itp.... peterm także zadał kilka pytań dotyczących złota i o referencje (która firma produkuje sztabki złota itp.). Nikt tu chyba nie liczy na odpowiedzi.

@PI112

Czy forsum naprawdę napisał outlook zamiast Aussehen? Pewnie było mu to na tyle żenada, że to zmienił. Nic osobistego, ale kto tak dobrze zna angielski, ten pewnie z łatwością uwierzy, że pracuje w międzynarodowych korporacjach na całym świecie, prawda?

@forsum:

(cytat forsum) Nie mogę ocenić, ile konferencji tego typu Pan już obserwował... muszę Panu powiedzieć, że to [anm. ubrania stylu ballermann, koszula otwarta i wyjęta z spodni] jest powszechną praktyką nawet w dużych firmach w gorących krajach.

aby uniknąć faux pas w międzynarodowych korporacjach, istnieją słowniki angielskojęzyczne online, np. LEO Deutsch-Englisches Wörterbuch
już podałem linki do odpowiedniego dress codeu

pozdrowienia,

wiosna

Napisany przez forsum
Cześć Wiosno,

dla Twojej szkodliwej pomysłowości, która przekręca jednoznaczne fakty, aby celowo dezinformować inwestorów, wyrządziłaś już wystarczająco dużo szkód.

Jednak nie zapominaj, że kłamstwo ma krótkie nogi. Zacytowane przeze mnie fragmenty są w przeciwieństwie do Twoich insynuacji zweryfikowalne.

Pozdrowienia

Forsum

PS: Wybacz, jeśli dla Ciebie nie było to rozpoznawalne... inne osoby jednak właściwie oceniły sytuację.

Napisany przez quichi
forsum:
Jeśli miałbym coś do powiedzenia w DC i byłbym całkowicie pewny swojej nieskazitelnej przeszłości, nie pozwoliłbym sobie na takie oskarżenia, jakie tutaj ciągle się pojawiają, i pozwałbym autorów za zniesławienie, oszczerstwo, pomówienie i odszkodowanie.

Dlaczego tak się nie dzieje od jakiegoś czasu? Bo może jednak nie ma się tak nieskazitelnej przeszłości albo obawia się czegoś jeszcze gorszego?

Napisany przez fruehling
@forsum

które fakty przeinaczyłem? pytam tylko o przydatne (!) informacje ze strony DC. myślę, że jest to również zgodne z intencją wielu zainteresowanych tutaj na forum. Ponadto tylko podkreślam swoje sprzeczne deklaracje, aby każdy mógł sobie wyrobić własne zdanie.

jak gdzie co? już wystarczająco dużo szkód wyrządziłem? aha, wnioskuję z tego, że coraz więcej inwestorów składa skargi do DC za pośrednictwem prawnika. Ciekawe!

pozdrowienia,

frühling

Napisany przez CFO
Aby powrócić z ponownej wymiany bilateralnej do argumentacji multilateralnej:

Jedynymi osobami, które szkodzą interesom biznesowym w tym forum, są zwolennicy DC. Ktoś, kto po tak wielu niejasnościach dotyczących strategii DC, nadal inwestuje grosz w Dividium lub Dividium Asia, albo przedłuża umowę z DC Asia, naprawdę nie ma już pomocy!

Osobą, która w końcu wyrządziła szkodę, za którą powinna ponosić odpowiedzialność, ale jest niezdolna do jej zrekompensowania, jest DC.

Co do samoobrony DC, zwracam się znowu do zwolenników. Jak być może zauważyli, wniosek ten dotyczy obu stron, ponieważ argumenty merytoryczne wydają się już wyczerpane po stronie zwolenników.

Radzę wierzycielom zwrócić się ze swoimi roszczeniami do Revitrust. Tam przynajmniej są regularnie i rzetelnie informowani. Jednak szanse na odzyskanie kapitału, a co dopiero na zysk, są raczej mizerne.

Tego rodzaju zarządzanie, jakie stosuje DC, potocznie nazywa się zarządzaniem przez hipopotama (Woda po szyję, ale usta szeroko rozwarci)

Napisany przez forsum
Cześć Quichi,

proszę założyć, że również w tej kwestii wykorzystane zostaną wszystkie dostępne środki prawne. Koła sprawiedliwości tocą się jednak wolniej niż się tego oczekuje podczas okresu wakacyjnego...

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez peterm

tak poufna informacja z pewnością nie byłaby teraz przedmiotem dyskusji, gdyby to kryterium nie miało obecnie decydującego znaczenia dla większości krytycznych punktów, w tym również tutaj, na forum... a jak już pewnie zauważyłeś, przeszukuję i badam informacje poprzez moje kontakty w miejscach, do których trudno lub w ogóle nie ma dostępu dla osób z zewnątrz.

Cześć Forsum

Publikowanie tego rodzaju informacji przez instytucję finansową jest jednym z porządków. Jednakże nie zmienia to faktu, że ta informacja wydostaje się na zewnątrz przez ciebie, czyli - jak twierdzisz - zwykłego, byłego inwestora. Faktycznie oczekiwałbym, że tego rodzaju informacje będą przekazywane przez wyznaczonego rzecznika firmy, za pośrednictwem komunikatu na stronie internetowej lub w formie oficjalnego komunikatu prasowego. Czyżby DC nie potrafiło tylko chronić środków klientów przed hakerami, ale istnieją także inne wycieki informacji?

Ponadto przejrzałem jeszcze raz twoją stronę internetową (Dividium Capital: Home i Dividium Capital: Home), po tym jak zapewniłeś, że jest ona zabezpieczona przez zaangażowanych specjalistów od bezpieczeństwa, i znalazłem następujące rzeczy:
Wpisanie adresu URL https://dividium.com/?L=0 w celu przeglądania twojej strony internetowej w formie zaszyfrowanej prowadzi do błędu przeglądarki, albo zalecenia, aby nie odwiedzać tej strony. Wynika to stąd, że certyfikat bezpieczeństwa strony internetowej nie spełnia nawet najmniejszych wymagań przeglądarki internetowej, nie mówiąc o znacznie wyższych standardach bezpieczeństwa obowiązujących w branży finansowej. Co jednak bardziej niepokojące: certyfikat ten został nadany dla adresu URL webserver.ispgateway.de, jest samozatwierdzony (!!) i obsługuje długość klucza zaledwie 1024 bitów (standardem w branży finansowej jest 2048 bitów) dla asymetrycznych algorytmów szyfrowania.
Patrząc z punktu widzenia bezpieczeństwa komputerowego, mogę tylko powiedzieć Autch!.
Przypuszczam dalej, że webserver.ispgateway.de jest dostawcą, u którego DC hostuje swoją aplikację, czyli dane klientów są przechowywane u niemieckiego dostawcy, który jest absolutnie nieodpowiedni do przechowywania danych bankowych klientów, gdzie prawdopodobnie mogą być one łatwo przeglądane przez dowolnego administratora tego dostawcy. Podwójny autch!
Znam DC zbyt słabo, aby ocenić, czy podlega ona szwajcarskiej tajemnicy bankowej. Jeśli tak, to zwracam uwagę, że przechowywanie danych bankowych szwajcarskich klientów za granicą (przez szwajcarskie banki, itp.) jest zakazane, a FinMa, prokuratura lub jakikolwiek organ w takim przypadku nie może postąpić inaczej niż przyjrzeć się bliżej DC. Więc żadnej teorii spiskowej i złej konkurencji w tym przypadku. Aha, i popularny w Szwajcarii Pies Peera również się cieszy. Ponieważ dane różnych potencjalnych omijających podatki klientów znajdują się praktycznie przed jego nosem, w zasięgu jego ręki.
Z drugiej strony, gdy spojrzę na stronę https://www.dividium.ch/depotauszug/, którą klienci prawdopodobnie preferują odwiedzać, strona prezentuje certyfikat, który poprawnie został wydany dla Dividium Capital: Home i podpisany przez zewnętrzną jednostkę (czyli nie samodzielnie wykonany, to znaczy nie samozatwierdzony). Niestety, to jedyne pozytywne punkty. Również ten certyfikat obsługuje zaledwie 1024 bity. Ponadto jest to certyfikat QuickSSL Premium dla serwerów internetowych firmy Equifax. Strona internetowa tej firmy mówi o Aktach rejestracyjnych (to znaczy weryfikacji wnioskodawcy) następujące:

>Telefoniczna autoryzacja dwufazowa przeprowadzana w czasie rzeczywistym
>wymaga posiadania telefonu, aby złożyć zamówienie. W ramach tego procesu autoryzacji
>musisz odbierać połączenie od naszego systemu automatycznego pod numerem, który
>podajesz podczas rejestracji. Numer telefonu może być numerem twojej
>firmy lub prywatnym, albo numerem twojego telefonu komórkowego. Nie kontynuuj,
>jeśli nie masz dostępu do telefonu.

To oznacza, że wydawca certyfikatu bezpieczeństwa nie sprawdza nawet, czy firma wnioskująca ma wpis w rejestrze handlowym. Innymi słowy, każdy może bez trudu zamówić certyfikat serwera klasy wyżej dla adresu URL Dividium Capital: Home (lub dowolnego innego) i wystawić odpowiedni serwer w Internecie. W branży finansowej standardem są certyfikaty bezpieczeństwa, które otrzymują jedynie firmy i organizacje spełniające określone minimalne kryteria. Taki certyfikat kosztuje jednak znacznie więcej niż 299 USD, które DC wydało na swój.

Wreszcie sprawdziłem stronę nowej firmy, czyli rejestrację.
Jak łatwo zauważyć, tym razem zrezygnowano z szyfrowania. I znowu oszczędzono 299 USD...
Aha, dla tych, którzy docenili starania w dotarciu aż tutaj, należy dodać, że przedstawiony na https://www.dividiumgroup.com/ certyfikat bezpieczeństwa jest również samozatwierdzony, a wystawiony dla adresu URL plesk (sic!) i jednostki organizacyjnej Parallels. Plesk to oprogramowanie firmy Parallels. Więc nawet nie poświęcono wysiłku na wydanie certyfikatu bezpieczeństwa odpowiedniego dla serwera internetowego.

Moja rada dla DC: Zwolnij swoich specjalistów od bezpieczeństwa natychmiast, albo żądaj zwrotu pieniędzy od tych zaangażowanych specjalistów od bezpieczeństwa.

Pozdrowienia
Piotr

Napisany przez CFO
..... albo istnieje możliwość, że DC działa bez niezbędnych dla banków lub instytucji bankowych specjalistów ds. bezpieczeństwa? Czy takie specjalistów ds. bezpieczeństwa są w ogóle potrzebne, jeśli prowadzi się system piramidy finansowej? Z pewnością niedługo znajdziemy tutaj na forum uzasadnienie, które nas uspokoi, tak że będziemy mogli śmiało dalej inwestować pieniądze w DC, przedłużając już zainwestowane kwoty na czas nieokreślony za pośrednictwem umowy i cieszyć się z gwarantowanych na papierze zysków w wysokości aż 300%, podobnie jak kiedyś w baśniach braci Grimm

Napisany przez ADMCI4
@forsum: ja jako krytyk, idiot, domniemany pisarz wizerunku FinMa i co tam jeszcze, jak do cholery sam zostałem określony na tym forum, tak więc ja jako nieoświecony chciałbym w odniesieniu do zapowiedzianych przez Pana procesów o odszkodowanie: Który porządek prawny na tej ziemi gwarantuje ochronę dla nielegalnych działań? I żebyśmy się dobrze zrozumieli, przez nielegalne nie mam na myśli podejrzenia pojawiającego się na forum, że mogłoby to być piramida finansowa, czy pytanie, czy w ogóle prowadzono księgowość czy nie. Mam raczej na myśli fakt, że DC zostało zamknięte i likwidowane wyłącznie przez FinMa w Szwajcarii ze względu na naruszenie FinMaG. Nie ma tutaj ochrony i co za tym idzie nie ma też prawa do odszkodowania. Zamknięcie to - co doskonale wiesz - nie ma nic wspólnego z lokalnymi sprawami.

Ponadto zwróciłem uwagę, że obecnie proponowane pośrednictwo w gromadzeniu depozytów dla firmy spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego również według niemieckiego prawa jest działalnością bankową wymagającą zezwolenia, a mianowicie pośrednictwem w depozytach z krajów trzecich zgodnie z KWG. W związku z tym, moim zdaniem, również na mocy prawa niemieckiego nie ma prawa do odszkodowania, ponieważ prowadzenie działalności bankowej bez wymaganego zezwolenia jest niewłaściwe z punktu widzenia prawa, więc logicznie nie można żądać odszkodowania od osoby/lub osób, które wskazują na naruszenie prawa. Udowodnij mi coś innego, ale proszę tylko poprzez przedłożenie zezwolenia zgodnie z FinMaG lub KWG.

Z bojowym pozdrowieniem i mocnym okrzykiem łowieckim
Bałwan

Napisany przez ADMCI4
Usłyszałem, że Dividium Capital Ltd. oddział w Frauenfeld, CH, jest bez środków, co oznacza, że rzekome około 700 000, które DC twierdziło, że zostało zablokowane przez Finma, nie znajduje się na kontach szwajcarskiej spółki. Nie udało mi się dowiedzieć, czy te środki zostały przeniesione do innych firm DC w Szwajcarii (Tingsus,...) lub znajdują się na zagranicznych kontach. Z tego wynika, że nadzieje tych, którzy liczyli na zwrot swoich roszczeń w wyniku bankructwa oddziału DC w Frauenfeld, szybko maleją w nicość. Dlatego pytanie kierowane do Schwaren Rittera i Forsum - w jakiej spółce znajdują się te 700 000, o których DC cały czas mówi? Który przeciwnik DC je sobie przejął?

Napisany przez Mark
Drodzy współuczestnicy dyskusji,

chciałbym na razie pożegnać się z dyskusji. Moje próby współpracy, aby uzyskać odpowiedzi od Schwarzer Ritter i Forsum na istotne pytania dotyczące ochrony inwestorów i zabezpieczenia, spełzły na niczym.

Szczególnie ubolewam nad tym, że w ogóle nie otrzymałem żadnych odpowiedzi, a pytania zostały po prostu zignorowane. Wnioskuję osobiście, że DC nie jest naprawdę zainteresowane edukacją w interesie inwestorów, a raczej ochroną osobistych interesów osób działających, co daje rację wyznawcom DC.

Pozdrawiam serdecznie,
Mark

Napisany przez forsum
Cześć Marku,

co byś powiedział na to, żeby po prostu skontaktować się bezpośrednio z DC i zapytać, co naprawdę się dzieje. Czy nie sądzisz, że sięgając do źródła, mógłbyś uzyskać wszystkie istotne informacje first hand, nawet z popartymi faktami, zanim zbyt pochopnie wyciągniesz wnioski?
Wiem, że wiązałoby się to z pracą... ale zanim wyciągniesz pochopne wnioski, chciałbym po prostu prosić o tę przysługę...
Twoje spojrzenie będzie potem inne, jestem przekonany...

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez Mark
Cześć Forsum,

Zgodnie z Twoim żądaniem, skontaktowałem się z panem Emmrichem drogą mailową.

Pozdrowienia
Mark

Napisany przez forsum

wiem, że Dividium Capital Ltd. Oddział w Frauenfeld, CH, jest bez środków, oznacza to, że około 700 000 funtów, które miały być zablokowane przez Finma, nie znajdują się na szwajcarskich kontach spółki DC. Nie udało mi się ustalić, czy te środki zostały przeniesione do innych firm DC w Szwajcarii (Tingsus,...) czy też znajdują się na zagranicznych kontach.

W związku z tym szanse tych, którzy liczyli na zwrot swoich roszczeń w związku z upadkiem oddziału DC w Frauenfeld, drastycznie spadły prawie do zera.

Dlatego moje pytanie do Czarnego Rycerza i Forsuma - gdzie znajduje się 700 000 funtów, o których DC cały czas mówi? Który przeciwnik DC je sobie przywłaszczył?

....

Po prostu sprawdź konta Revitrust... Jestem pewien, że tam znajdziesz te kwoty....

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez sbs
@forsum:

To, co tutaj rozpowszechniasz, jest absolutnym chamstwem! Jak zawsze, winni są inni (FINMA, Revistrust, banki, Bafin itp.)

Kiedy zrozumiesz, że kierownictwo DC oszukuje inwestorów w sposób podstępny?

Napisany przez fruehling
czesc mark,

mam nadzieje, ze nie dajesz sie latwo nabrać panu emmrichowi, jeśli odpowiada. dopóki nie będzie bilansu DC, którego dokonał niezależny biegły rewident, należy niestety zakładać, że DC prowadzi nieuczciwy interes. a skoro nie ma żadnej księgowości...

pozdrowienia,

frühling

ps: być może należałoby sprawdzić konto forsum po tych 700.000

Napisany przez CFO
Jak to jest, forsum uwielbia systemy kulochodne. Inaczej nie da się zinterpretować jego komentarzy na temat grupy z Göttingen i firmy Securenta AG. Nawet żądanie, aby instytucje państwowe ponosiły odpowiedzialność za odszkodowania, nie jest nowe.Göttinger Gruppe: Czy inwestorom grozi podatek? - Prawo - FOCUS OnlineOchrona inwestorów: 13 znaków oszustwa - Ochrona inwestorów - FOCUS OnlineSzanowny czytelnik może sam zdecydować, czy chce zainwestować w taki system, jednak zaleca się tego nie robić.

Napisany przez forsum

Jakimś dziwnym trafem systemy kulą śnieżną przyciągają te forrsum. Inaczej nie da się zinterpretować jego komentarzy na temat grupy Göttinger i Securenty AG. Nawet żądanie, aby instytucje państwowe ponosiły odpowiedzialność odszkodowawczą, nie jest nowe.

Göttinger Gruppe: Czy inwestorom grozi konieczność zapłacenia podatku? - Prawo - FOCUS Online

Ochrona inwestorów: 13 znaków oszustwa - Ochrona inwestorów - FOCUS Online

Czytelnik może sam zdecydować, czy chce zainwestować w taki system, ale zaleca się jednak, aby tego nie robił.

CFO...

Zauważyli państwo! Istnieje nie tylko jeden przypadek, w którym decydującą rolę odegrała arbitralność państwa. Chętnie przyjrzę się trochę głębiej... i... od dawna nie wierzę we wszystko, co próbuje się nam wmówić...

Napisany przez ProperSoul
Tak więc ja jako - na szczęście - zupełnie niezainteresowany, mogę cieszyć się tutaj jedynie z ogromnej wartości rozrywki tej dyskusji.

Ten forsum jest prawdopodobnie jednym z manipulatorów za DC i dlatego broni własnego systemu piramidy finansowej...

Proszę, nie przestawajcie ^^
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 41

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!