Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Apple i inne.

Napisany przez beta
Handel poza godzinami otwarcia obecnie powyżej 100$. https://www.mactechnews.de/?id=16426 N8 8)

Napisany przez beat
To także było przekonujące...

Przychód 5,26 mld oczekiwany 5,17
Zysk na akcję 0,87 USD oczekiwany 0,64

Macs 1,517 mln oczekiwany 1,45
iPods 10,550 mln oczekiwany 11

Na ostatniej prezentacji Maci byli jednym drobnym problemem, co tym razem zdecydowanie nie będzie miało miejsca. iPody raczej mniej będą problemem, bo tam wszystko jest trochę przetasowane z iPhoneem.

Rada nadzorcza także poparła Jobsa. No cóż, są go potrzebni...

Napisany przez Pegasus
Gratulacje dla wszystkich inwestorów;

25.04.2007 22:47
Apple: Akcje po wynikach +8%

Apple Computer (Wiadomości/Kurs akcji) przedstawił po zakończeniu sesji na Wall Street wyniki kwartalne, które okazały się lepsze od podwyższonych oczekiwań.

Zysk wzrósł o 88% w porównaniu do ubiegłego roku, osiągając 770 milionów dolarów lub 87 centów na akcję, w porównaniu do 410,0 miliona dolarów lub 47 centów na akcję w poprzednim roku. Przychody wzrosły o 21% do 5,26 miliarda dolarów.

Analitycy z First Call wcześniej oszacowali konsensusowe prognozy, zakładając zysk na akcję w wysokości 63 centów oraz przychody w wysokości 5,17 miliarda dolarów.

W trakcie kwartału sprzedano, według dalszych informacji, 1,51 miliona komputerów Mac, co znacząco przekroczyło oczekiwania wynoszące 1,4 miliona. Sprzedaż iPodów wyniosła 10,5 miliona, co mieściło się w oczekiwaniach. Marża brutto wzrosła do 35,1%, między innymi dzięki niższym kosztom komponentów, co ponownie przewyższyło oczekiwania. Oczekiwano 30%.

Na trzeci kwartał Apple prognozuje zysk na akcję w wysokości 66 centów, co jest jednak niższe od prognoz konsensusowych wynoszących 67 centów. Przychody również są oceniane poniżej oczekiwań. Powinny wynieść 5,1 miliarda dolarów, podczas gdy prognozowano 5,47 miliarda dolarów. Apple jest jednak znany z tego, że daje bardzo ostrożne prognozy.

Akcjonariusze świętują wyniki. Akcje Apple wzrosły po sesji o 8% do 103,01 dolarów. W regularnym handlu akcje zakończyły się wzrostem o 2,2% i wyniosły 95,35 dolarów.

Apple postępuje w bardzo sprytny sposób, prezentując ostrożne prognozy. Tak trzymać.

Napisany przez Pegasus
Znowu chwyt prasy do kosza na śmieci, tuż przed ogłoszeniem tych optymalnych wyników News-Q, czy to nie typowa manipulacja kursami, z której można skorzystać, jeśli jest się przekonanym o fundamentalnych danych firmy.

Napisany przez Pegasus
MACS zdobywają udziały rynkowe trzy razy wyższe niż średnia branżowa, co naturalnie wywołuje zazdrość;

https://www.handelsblatt.com/news/_pv/_p/201197/_t/ft/_b/1259714/default.aspx/ind ex.html

Napisany przez Pegasus
Apple radzi sobie całkiem nieźle, co jest korzystne, gdy nie nastąpi zbyt duże przecenienie, które później trzeba będzie naprawić.

Poniżej ciekawy punkt widzenia inwestora w Apple;

Apple sprzedaje komputery MAC jak dojrzałe jabłka, zmiana na układy Intela przynosi już efekty.

https://www.yeald.de/Yeald/a/66181/article.html

- nowe wszechczasowe maksimum po wynikach...;

https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2007-04/artikel-8136215.asp

Napisany przez Pegasus
Blocktrade Apple 778774 akcji po $ 99.86.

Kto to zrobił? Proszę się zgłosić.

https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2007-04/artikel-8139287.asp

Napisany przez 2cybercrash
Byłoby dobrze, gdyby użytkownik Pegasus przedstawiał swoje decyzje dotyczące tradingu/inwestycji - kupna/sprzedaży - z użytecznym czasowaniem i krótkim uzasadnieniem. W ten sposób postępuje obecnie większość użytkowniczek i użytkowników w wzorowej dyscyplinie i w formie bezpośrednio użytkowej! Brawo.

Forum nie ma na celu zalewania go nieskończonymi komunikatami nonsensu i banalizmami, lecz udokumentowanie profesjonalnej strategii tradingu/inwestycji wraz z odpowiednimi transakcjami.

Użytkownik Pegasus znajduje się gdzieś na drugim lub trzecim od końca miejscu na liście moich ulubionych przydatnych postów. Nie chciałbym już podejmować tego tematu!

Napisany przez Pegasus
Cybercrash,

Nie jestem dziennym inwestorem, który goni dziennie zysk w wysokości 2-5 %, ale inwestorem długoterminowym. Tak należy rozumieć moje opinie.
Po prostu patrzę na to z innej perspektywy.
Jak sugeruje Twój pseudonim, jesteś jasnym byłą ofiarą kryzysu, które możesz mieć swoje zastrzeżenia, ale nie zawsze musisz je okazywać w taki arogancki i lekceważący sposób wobec innych użytkowników.
W końcu wszyscy jesteśmy ludźmi i wszyscy mamy swoje małe wady.

Cybercrash, sztywne i przerażające metody oceny (tylko wskaźnik KGV i wykres) zdecydowanych kandydatów do zmiany, takich jak Von Roll czy ABB cztery lata temu, nie tylko są całkowicie bezużyteczne, ale wręcz szkodzące wizerunkowi, publicznie rozprzestrzenione w forum, mimo to nigdy nie przyszłoby mi do głowy żądać od niego milczenia albo nawet zniknięcia z forum. Chętniej cieszę się z ponad 100 % zysku z obydwu papierów.

Teraz staje się to osobiste i zalecam użytkownikowi Pegasusa, że
powinien się pożegnać z forum! Powyższy post jest całkowicie zbędny!
Napisać odpowiednie zgłoszenie do webmastera.
Dziękuję i do widzenia!

PS: Doświadczeni inwestorzy długoterminowi radzą sobie z odpowiednio mniejszą liczbą postów!

Napisany przez beat
Być może jesteśmy trochę wybredni, co uważam za dobrą rzecz.

Ponieważ Pegasus jest CrossPlattformPosterem - jednym z tych, którzy zawieszają tę samą wiadomość w jak największej liczbie miejsc - możemy to porównać do Borsalino. Byłoby interesujące poznać statystyki dotyczące wszystkich pozostałych forów, na których zostały opublikowane posty, aby to ocenić.

Zatem w Borsalino po prostu pozwala się mu rozładować swoje rzeczy. Mają oni do czynienia z zupełnie innymi problemami, co nie iwązuje zdziwienia.

Niedawno miałem wymianę zdań w ramach rubryki Straumann z Pegasusem. Jeśli nie widzisz pewnych rzeczy lub nie możesz ich zobaczyć, to dyskusja nie ma sensu.

Mieliśmy podobną sytuację niedawno na stole. W końcu musi pojawić się rozwiązanie z kontrolą dostępu, jeśli chcemy utrzymać poziom.

P.S.: Cybercrash może chętnie bardziej podkreślić swoje posty odnoszące się do fundamentalnych stanów firm. Jednak to zaniedbanie występuje u około 95% użytkowników na forum. Są to po prostu nieszczęśliwi gracze. Ale z małą ilością można żyć raczej niż z małym czymś i tego za dużo.

Napisany przez Pegasus
Czy ktoś może mi powiedzieć, czy kursy Pre-Market na rynku Nasdaq są również dostępne dla kupujących z Europy (wywołujących zakup lub sprzedaż) czy tylko dla oficjalnej wymiany.

Napisany przez Pegasus
No więc, proszę bardzo, Apple obecnie jest na plusie, prawdopodobnie dzisiaj zamknie na zielono, przy wszystkich tych dobrych i bardzo dobrych rekomendacjach zakupu od czołowych adresów dzisiaj.

Jestem trochę zaskoczony, że ta lukratywna inwestycja długoterminowa jest tu tak zaniedbywana.

Nie ma sensu szarżować przy inwestowaniu w akcje, szczególnie w przypadku Apple.

Teraz biorę jeszcze przyjemność z pięknej pogody, nie zapomnij o tym.

Napisany przez Pegasus
Uważam, że bardzo dobrze, że tutaj Pro & Contra są przedstawiane możliwie obiektywnie, ćwicząc tolerancję, nawet jeśli opisywany stan faktyczny nie zawsze zgadza się z własnym zdaniem.

Uważam, że kolejny atak na Stevea Jobsa w kwestii opcji jest obecnie w 80% możliwy, jest niemal nieunikniony. Dlatego część moich udziałów wystawiłem na sprzedaż po $103 w celu zrealizowania zysku, co nastąpi w przyszłym tygodniu. Niższe ceny zostaną jednak wykorzystane do zakupu ponownego, ta strategia sprawdziła się również bardzo dobrze w przypadku ABB od 2003 roku. Jak wcześniej wspominałem, nie jestem zwolennikiem krótkoterminowych inwestycji, jest za dużo wysiłku, a zyski są zbyt niewielkie.

Oto link do świetnej reklamy iPhonea Applea w wideo;

https://hardware.silicon.com/pdas/0,39024643,39165056,00.htm

Nawet konkurencja robi świetną REKLAMĘ iPhoneowi;
(coś dla duszy lub mięśni śmiechowe)

https://www.pinkbullets.nl/2007/01/filmpjes/wat_is_de_iphone_toch_handig

Miłego i radosnego weekendu

Napisany przez Pegasus
Ma prawdziwe problemy z poziomem 100 dolarów.

Jutro zabierze głos Steve Jobs, co może ostatecznie przywrócić kursowi nieco wigoru.
Podział akcji także byłby pomocny w utrzymaniu kursu przez zarząd. Dlaczego właściwie nie?

Napisany przez richard100

Dzisiaj po raz pierwszy ponownie osiągnął poziom 26€ przy cenie ropy naftowej około 65$/baryłka.
Ceny w USA i Morzu Północnym zostały wyrównane po kilku tygodniach.
Celem jest osiągnięcie 28€, bez określonego terminu.

A dzisiaj jeszcze wyniki finansowe. Wyglądają nie tak źle. Kurs teraz znacząco powyżej 26 euro.
Pozdrowienia Rich

Haga (aktiencheck.de AG) - Brytyjsko-holenderska Royal Dutch Shell plc (Amsterdam: RDSA.AS - Nachrichten) (ISIN GB00B03MLX29/ WKN A0D94M), drugi co do wielkości koncern naftowy w Europie, poinformował w czwartek, że zysk netto w pierwszym kwartale wzrósł o 6 procent, co wynikało z wyższych dochodów w dziale chemikaliów oraz z przerobu ropy naftowej na benzynę i olej napędowy.
Zysk netto przed udziałami mniejszości wyniósł 7,28 miliarda dolarów, w porównaniu do 6,89 miliarda dolarów z poprzedniego roku. Skorygowany zysk (CCS) wyniósł 6,93 miliarda dolarów (+14 procent). Skorygowany zysk z uwzględnieniem określonych efektów jednorazowych wyniósł 6,6 miliarda dolarów. Analitycy oczekiwali wcześniej zysku w wysokości 5,61 miliarda dolarów.
Przychody koncernu wyniosły w okresie sprawozdawczym 73,48 miliarda dolarów, w porównaniu do 75,96 miliarda dolarów z poprzedniego roku. Całkowita produkcja ropy naftowej i gazu wyniosła 3,51 miliona BOE (baryłek ropy naftowej ekwiwalentu) dziennie (-6,3 procent).

Akcje Royal Dutch Shell zyskują obecnie w Londynie 1,97 procent, osiągając 1801,00 pensów. (03.05.2007/ac/n/a)

Podziękowania dla Richa za świetne raporty i dobre wskazówki dotyczące RDSA. Ponieważ nagle mamy maj, zabezpieczyłem dolny handel z netto marżą na poziomie 4%, żeby nie wyślizgnął się nam spod kontroli?

Ponieważ niespodziewanie mamy maj, zabezpieczyłem dolny Trade, który zapewnia przynajmniej 4% marży netto, żeby przypadkiem nie zsunął się?

Weź ten tytuł pod uwagę jako inwestycję długoterminową... razem z BP. Dla mnie jest to jeden z tych tytułów, których produkt najlepiej rozumiem. Dobra, regularna dywidenda.
Choć oczywiście nie wykluczam sprzedaży powyżej 28 euro.... :wink:
Zależnie od nastroju. :lol:
Tak, ten drogi maj, co jeszcze nam przyniesie. Ostrożność zdecydowanie jest na miejscu. Ogólnie jednak myślę, że nie będzie żadnego krachu...... ale oczywiście to nie ja decyduję, to inni. Być może banki chcą przywrócić życie na giełdzie, czyli więcej pobierać prowizji.
Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Pegasus
Apple obecnie staje w miejscu, niestety, dwa kroki do przodu, dwa kroki do tyłu.

Oto możliwy powód;

03.05.2007 - 20:28
Apple: Wkrótce nowe iMaki?

W amerykańskich mediach krąży plotka, że Apple planuje wprowadzić na rynek nowe iMaki. Koncern rzekomo planuje wprowadzić czarnego iMaka, aby skorzystać na popularności czarnego iPoda. Jako termin prezentacji podaje się Worldwide Developers Conference w czerwcu.

Nowe komputery rzekomo mają być cieńsze i szybsze. Ponadto urządzenia mają być wyposażone w większe ekrany.

Akcje Applea jak dotąd niewiele zyskują na tej plotce. Tytuł Nasdaq traci obecnie 0,2%, notując wartość 100,15 dolarów. Rzekomo papier obciążony jest obecnie negatywnymi opiniami analityków na temat iPhonea, który oficjalnie zostanie zaprezentowany w czerwcu. (MG)

Napisany przez Pegasus
Co mówią nasi specjaliści od analizy wykresów na temat aktualnej sytuacji? W czerwcu planowane jest wprowadzenie iPhonea. Jaki jest celowy kurs, a gdzie znajduje się wsparcie?

Napisany przez Pegasus
ma dziś 1. Oznaki, że spodziewany czasowo dobrze się uda.

07.05.2007 17:11
AT&T: Zakaz urlopowy z powodu Apple iPhone

W liście kierownictwa amerykańskiego dostawcy telekomunikacyjnego AT&T (Wiadomości/Cena akcji) poinformowano pracowników o wprowadzeniu zakazu urlopowego. Zakaz urlopowy obowiązuje w dniach od 15 czerwca do 15 lipca, przewidywanego terminu wprowadzenia na rynek Apple (Wiadomości/Cena akcji) iPhone. Chcielibyśmy podziękować za zrozumienie, ponieważ prawdopodobnie będzie to największy okres sprzedaży od wielu lat - czytamy dalej w liście.

Akcje Apple na giełdzie Nasdaq zyskują dziś +2,36%, osiągając wartość $103,20,
kolejny opór na poziomie $106, wsparcie na poziomie $94,65.

Napisany przez Pegasus
spadł o $ 105,2, zbliżając się do dziennej najwyższej wartości, więc jutro $ 106 jest celem. Trend wzrostowy pozostaje nietknięty, cel do piątku 110 $. Dzisiaj odnotowano bloktransakcję na Apple w wysokości 750 000 udziałów. To również pozytywny sygnał. https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2007-05/artikel-8204153.asp Nadchodzący iPood generuje dobre naciski zakupu, co mi odpowiada. JUTRO ZWRÓCIĆ UWAGĘ NA DECYZJĘ WS. OPROCENTOWANIA FED W USA. W obecnej chwili nie widzę żadnego powodu nawet do częściowej sprzedaży.

Napisany przez Adrian
Proszę oszczędź nam głupich postów na forum o wypadkach. Brak treści, brak wartości i ci, którzy chcą czytać wiadomości o Apple, znajdą wystarczająco wiele wiarygodnych stron w sieci. Dlatego proszę, oszczędź nas swoim codziennym bełkotem. Dziękuję

Adrian nie stoi sam ze swoim żądaniem! Dla mnie użytkownik Pegasus
z jego kiepskimi copypasteami dawno stał się zbędnym nachalnym
złem. Wśród wielu wpisów nie ma ani jednej przydatnej wskazówki! Wszystko to balast do usunięcia, niepotrzebnie obciąża
platformę! Całkowicie nieprofesjonalny, chciwy tani hazardzista.

Napisany przez Pegasus
Witaj Adrianie,

le ton fait la musique, także pod względem treści rozumiem Twoją wiadomość, ok, wzajemne zauroczenie nic nie wnosi.

Dokupiłem sporą ilość przy $90.50, obecnie +16%.

Jak widzą doświadczeni stare wygi obecną sytuację Applea?. Uważam, że do końca tygodnia $106-110 jest możliwe. Istnieje ryzyko, że komunikat dotyczący opcji/Stevea Jobsa może ponownie skierować kurs na południe w dowolnym momencie, niezależnie od premiery iPhonea w czerwcu.

Forum jest miejscem do wymiany opinii, więc podzielcie się swoimi poglądami. Dziękuję.

Napisany przez Adrian
Pegasus, dźwięk pochodzi stąd, że kilkakrotnie zauważono, że nie jesteśmy tutaj na forum Cash. Codzienne wpisy typu: ""Dzisiaj Apple wzrósł o 2 %, może jutro do 106 USD, może jednak nie!"", nie są dla nikogo tu pomocne. To, co jest tolerowane na forum Cash, tutaj nie znajduje akceptacji. Tutaj spotyka się wielu użytkowników, którzy w ostatnich 1-2 latach odwrócili się od forum Cash właśnie z tego powodu.

Czego tu potrzebujemy to wskazówki, wymiana poglądów i uzasadnione rekomendacje zakupu i sprzedaży. Prosimy więc o powstrzymanie się od licznych niepotrzebnych postów.

Wróćmy do tematu:

Sam jestem zainwestowany w Apple po cenie wejścia na poziomie 84,5 USD. Jako trader raczej krótkoterminowy, wkrótce zamierzam zrealizować część mojej pozycji. Mam dla tego wystarczająco powodów. Silny wzrost, akcje mocno wykupione, indeksy na szczytach i zbliżają się, niepewny miesiąc maj, itp. Ponadto zawsze dobrze jest zrealizować część pozycji z ładnym zyskiem. Nie mówię, że Apple obecnie nie może wzrosnąć do 110-115 USD, jednak ryzyka w tej chwili nie są adekwatne do dodatkowego zysku. Każdy doświadczony trader wie, że nigdy nie znajdziesz optymalnych punktów wejścia i wyjścia. Najważniejsze jest właściwe rozważenie ryzyka i szans oraz ścisłe trzymanie się tego. Dla mnie Apple ma potencjał z punktu widzenia analizy technicznej i fundamentalnej, być może do poziomu 130-140 USD do grudnia. Podkreślam - potencjał. W przypadku korekty, obecne cele cenowe to 96 USD lub potem 92-93 USD. Jeśli Apple spadnie w ten zakres, zwiększę ponownie swoją pozycję.

Z poważaniem

Adrian

Temat Apple został dotychczas doskonale pokryty przez następujących kompetentnych użytkowników, którzy ozdobili go wieloma doskonale umieszczonymi wskazówkami dotyczącymi zakupu/sprzedaży, za co im dziękuję: użytkownicy: beta, beat, svx-biker, adrian, dany i inni. Na komentarze użytkownika Pegasus na temat Apple chciałbym zrezygnować! Chciałem to jeszcze raz wyraźnie skomunikować zgodnie z punktem widzenia webmastera Salamandra. Tolerancja powinna jednak być naszą gwiazdą przewodnią i nadal nas oświetlać.

Napisany przez beat
Może to jest zmiana pokoleń...

Jakakolwiek by to nie była zmiana, nie chce ciągle powtarzać tego samego. Najpierw nieświadomie, teraz coraz świadomiej, zaczynam się coraz bardziej oddalać od pewnych wątków. W tym Apple. Mimo że ma u mnie wysoką wagę w portfelu, to nie zostaje zaniedbane. Po prostu jest mi za głupie. Moje inwestycje w AAPL nie były gorsze przez moje oddalenie się od nich, bo oczywiście dalej aktywnie śledzę rynek Apple. Brakuje mi jednak pewnych inspirujących dyskusji, które być może są rzadziej prowadzone na innych forach.

Są pewne wątki - na szczęście jeszcze nie zasypane spamem - gdzie można wciąż przyjemnie i inspirująco rozmawiać oraz czytać. Cieszę się z tego i także się angażuję, z zasadą dawać i brać. Gdzie tego nie ma, szkoda, ale też nie tragedia, bo świat jest duży, a inwestorzy ciekawi nowych rzeczy.

Kiedyś - w dawnych czasach - byliśmy związani z Crashem, potem Salamanderem, potem XXX. To nasz czas, codzienne zmiany, postępy. Tak jak z akcjami, jeśli się nie rozwijają, szukamy nowych. Jako mały inwestor nie możemy ich zmienić.

Oczywiście szkoda, że takie zmiany w forum są spowodowane tylko przez pojedyncze elementy zakłócające harmonię - którym pozwala się działać swobodnie. Przeciętny użytkownik ma wystarczające umiejętności społeczne, aby poruszać się w takiej grupie lub zauważyć, kiedy on - albo jego działania - nie pasują...

Napisany przez Pegasus
Adrianie, zauważam również możliwość drobnych korekt, ale nie spodziewam się wyprzedaży, którą wielu obawiało się zwłaszcza w maju.

Obecnie Apple jest bardzo silne, ale planuję częściowo zrealizować moją pozycję w najbliższym czasie. Większa część zostaje, ponieważ nadal spodziewam się wzrostu cen.

Dziękuję za merytoryczną odpowiedź i powodzenia.

Pozdrowienia, Pegasus

Napisany przez beta
W Apple należy po prostu być świadomym ryzyka. To jest powoli zapominane.... ponieważ większość osób tutaj to raczej spóźnialsi i wskoczyli na fali hypeu, ale tak naprawdę nie mają pojęcia.

W roku 98 zakończono produkcję Newtona. PDA był swojej epoce daleko wyprzedzony. Za daleko. Innymi słowy, pojawił się na rynku zbyt wcześnie.

W 01 roku było bardzo gorąco w Apple. Z jednej strony oczywiście pęknięcie bańki internetowej, ale doszły do tego także inne czynniki. Na przykład BŁĄD MATERIAŁOWY w nowych, właściwie super innowacyjnych produktach.... Te produkty musiały zostać wycofane z rynku, a akcje spadły znów o prawie 50 proc.

W 07 ma teraz nadejść iPhone, w zasadzie zmodernizowana wersja Newtona PDA (mówiąc w sposób złośliwy). Data wprowadzenia na rynek jest ważna, ale dużo ważniejsza jest użyteczność codzienna. I czy ta rzecz jest dobra, czy tylko o, super, muszę to mieć pokaże się jeszcze. Wiele zależy od iPhonea, nie chcę nawet myśleć o BŁĘDACH MATERIAŁOWYCH! ! !

Oczywiście Apple jest dzisiaj dużo szersza niż jeszcze w 01 roku, ale nikt nie powinien dziwić się, że przy 120$ może znowu gwałtownie spaść. Innowacyjne produkty/firmy niosą ze sobą pewne ryzyko. Kto tego nie zrozumiał, powinien kupić Microsoft.

Zresztą zgadzam się z beats: Ten wątek śmietnikowy jest martwy.

Kupiłem dziś więcej akcji BP. W euro na Eurex.
Powód: Kurs bardzo ucierpiał w ciągu ostatnich tygodni z powodu różnych negatywnych doniesień. Teraz nowe zarządzanie. Mam nadzieję, że ci nowi będą lepsi. ?
Tytuł wydaje się być tani ze względu na niski wskaźnik PE.
Dobra dywidenda w wysokości 4% netto. Wypłacana co kwartał bez potrącenia podatku dochodowego.
Produkt łatwy do zrozumienia. Może być również rozważany jako inwestycja długoterminowa, podobnie jak RDSA.
Bez dywidendy od 14.5.
Pozdrowienia, Rich

Wymiana giełdowa zawsze zaskakuje. Dziś prezentuje złe liczby. Ponadto zapowiedziano strajk pracowników organizacji Verdi. Waegelin także uważa, że ​​dziś kurs spadnie mocno...... Ale co robi? Wzrasta. :lol:
Kto jeszcze rozumie świat giełd?
Pozdrowienia, Rich
Strajk pracowników rozpocznie się już w ten piątek, powiedział negocjator Verdi Lothar Schröder w czwartek podczas konferencji prasowej w Bonn. To jest skandal, że dotknięci nimi pracownicy muszą zrezygnować z dziewięciu procent płacy i pracować dłużej. Rozpoczniemy teraz działania strajkowe i będziemy wywierać presję. Verdi przygotowuje się do długotrwałego konfliktu pracowniczego. Dow Jones Newswires BONN (Dow Jones) - Słabe wyniki wewnętrznego rynku ciągle utrudniają Deutsche
Telekom AG. Największe przedsiębiorstwo branży w Europie zanotowało na początku roku, pomimo nieznacznie wyższych przychodów, spadający wynik operacyjny i
zaskakująco silnie obniżony zysk netto. Problemy pojawiły się
głównie w dziale telefonii stacjonarnej, gdzie Deutsche Telekom stracił wielu klientów i zarobił znacznie mniej w pierwszym kwartale. Z kolei segment telefonii komórkowej ponownie odnotował wyraźny wzrost zysków.

Napisany przez Pegasus
beta, rozwój kursu Apple na przestrzeni całego wykresu jest mi dobrze znany. Ostrzeżenie zawsze jest dobre, ale strach przed Apple w 2007 roku to już coś innego. Jak słusznie zauważono, Apple jest obecnie obecne na rynku w szerszym zakresie niż przed 2000/01 rokiem. Dlatego nie można tego porównywać. Nawet w przypadku komputerów Mac, aktualny wskaźnik wzrostu jest trzykrotnie wyższy niż u konkurencji. Apple jako przyszły Microsoft, być może to wcale nie jest przesadzone, w 2008 roku dowiemy się więcej. iPhone teraz napisze kolejną historię Apple, podobną do iPoda. Apple rozumie, gdzie przyszłość odgrywa swoją muzykę, zawsze znajdując się 2-4 lata przed trendem. Apple dzisiaj wykonuje to jeszcze sprytniej - nowy produkt, a następnie co 4-6 miesięcy jeszcze lepszy model. W chwili obecnej porusza się w oderwaniu od reszty. Rosną bez opamiętania, właściwie jakby nie było jutra. To, co robi reszta rynku, jest zupełnie obojętne. Obecnie notowane po $108,21, +1,20%.

Napisany przez Pegasus
Obecnie naprawdę sprawia wiele radości; :roll: 8) :roll:

https://www.fimatex.de/conseils/detail_conseils.phtml?&news=4182365

Wszystkim inwestorom życzę powodzenia.

Napisany przez Pegasus
Przeglądając nieco starsze wpisy tutaj, zrozumiałem teraz, dlaczego praktycznie nie odbywa się tutaj już niezmuszona wymiana poglądów. Wielu jest bardzo zniechęconych własnymi błędnymi interpretacjami i konsekwentnie poniesionymi dużymi stratami, głównie przewoźnikami lub na przykład użytkownikiem, który poszedł na krótko przy $90.

Sam dokonałem 12.04.07 kolejnego znaczącego zakupu przy $90,50, wbrew głównie pesymistycznym opiniom tutaj na pokładzie, co przyniosło mi dziś zysk w wysokości 20,15%. Moje różnorodne argumenty, które skłoniły mnie do tego zakupu, mogą zostać - jak obecnie opublikowane przez 2 renomowanych analityków, praktycznie odczytane w kolejnym linku, co jest zrozumiałe dla zainteresowanych z lekkim opóźnieniem. Analitycy zwykle nie są najszybsi, zwykle dochodzą do wniosków na podstawie tego, co już się stało.

Mimo wszystko warto przeczytać, nikt nie jest zmuszany, bo to bardzo liberalne forum, które pozwala na różnice zdań. Merci.

https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2007-05/artikel-8232502.asp

Napisany przez Pegasus
Zbyt dużo powściągliwości, ani strach nie zawsze jest dobry (co zrobić w takim razie z gotówką?) jak dowodzi poniższy komentarz, który wyczerpuje moje myśli:

giełda Go
Wall Street: Niespodziewanie to niedźwiedzie są odpowiedzialne za wzrosty

Sobota 12 maja 2007, godz. 00:53
Nowy Jork (BoerseGo.de) - Wygląda na to, że korekty stają się coraz krótsze. Wczorajsza korekta nie przetrwała nawet 24 godzin. Dziś już po niej sięgnęli polujący na okazje. Do tego zachętę dały przede wszystkim łagodne dane inflacyjne, które znowu wzbudziły nadzieję na obniżkę stóp procentowych. Do tego przyczyniły się także słabe dane detaliczne.

Jak paradoksalnie to brzmi: Niespodziewanie wielu niedźwiedzi przyczynia się do wzrostu cen. Wielu inwestorów, w tym wiele menedżerów funduszy, nie zdążyło na pociąg. Pesymiści siedzą na wysokich zapasach gotówki i z rozżalaniem czekają na okazję do wejścia na rynek. Szczególnie źle
Reklama
idzie wielkiej liczbie krótkosprzedających. Pożyczyli oni akcje od banku i wrzucili je na rynek, w nadziei, że będą mogli je odkupić taniej. Wielu zostało zaskoczonych szybkim odbiciem.

Kto zauważa swoje działania w tym?

Napisany przez Adrian
14.05.2007 - Apple: Osiągnięto cel cenowy - Autor: A. Beutler

Nasz cel cenowy w wysokości 110 USD został osiągnięty dzisiaj na rynku. Konsekwentnie zamykamy naszą pozycję i sprzedajemy po cenie 109,8 USD. Nasz wynik z inwestycji w Apple w ciągu niecałych trzech miesięcy wynoszący +30 % robi wrażenie.

W pewnym momencie ponownie zainwestujemy w spółkę Apple, ale obecnie zauważamy spadkową dynamikę i silnie wykupiony wolny oscylator stochastyczny, co wskazuje na korektę. Jako potencjalny cel korekty widzimy poziom 100 USD lub w przypadku bardziej znaczącej korekty poziom 96 USD.

Napisany przez Globalist
Amerykański obserwator twierdzi w internecie, że premiera iPhonea zostanie przesunięta na październik. Oficjalnie planowany jest termin premiery w czerwcu.
Kurs akcji cierpi.

Napisany przez Pegasus
Cześć globalisto, Adrianie, Beat,

Dzisiaj miało burzliwy przebieg, gwałtowne spadki po plotce na temat 103,42 USD, ale równie szybkie odbicie po natychmiastowym dementi ze strony Apple. Wygląda na to, że niedźwiedzie nie mogą już dłużej odepchnąć wartości Apple w dół.

Czy korekta już minęła? Skłaniam się ku odpowiedzi TAK.

A jak wy, specjaliści od wykresów, widzicie dalszy rozwój kursu, bez żadnej odpowiedzialności czy gwarancji oczywiście.

Miłego wieczoru,

Pegasus

Napisany przez Dany1

Amerykański obserwator twierdzi w internecie, że premiera iPhonea zostanie przełożona na październik. Oficjalnie zaplanowano czerwiec jako termin rozpoczęcia.
Kurs akcji cierpi.

Szwajcarski obserwator forum twierdzi w internecie, że jesteś przekornym człowiekiem... Forum cierpi.

Przez pewien czas było dość spokojnie, prawie żadnych globalnych odchodów.
Ale teraz znowu leżą wszędzie te śmierdzące kupy
na czystych podłogach i przyciągają muchy.
Przypominam, że wiele użytkowniczek i użytkowników
czuje się odstraszonych przez takie warunki.
W dzisiejszych czasach nie jest łatwo utrzymać miejsca publiczne
w czystości i akceptowalnym dla mieszkańców stanie?

RDSA dzisiaj wreszcie wchodzą na długo oczekiwaną, wytęsknioną przód. :lol: Czy to będzie trwałe? Czas był już dawno dojrzały. Dla mnie niezrozumiałe było, dlaczego taka akcja została po prostu zignorowana. Nie znaleziono żadnych nowości. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Pegasus
Apple iPhone otrzymuje licencję w USA Napisano: 17.05.2007 - 23:39 Hi cybercrash, Dany, Licencjonowanie ostatecznie zaowocowało dzisiaj, jutro również można się spodziewać dalszego wzrostu. Tutaj mało pomagają techniki wykresowe, nawet przekupienie rynku nie ma znaczenia, decydujące są informacje. 17.05.2007 22:11 Apple: iPhone otrzymał certyfikację w USA Cupertino (BoerseGo.de) - Fani Applea mogą odetchnąć z ulgą. Teraz to oficjalne: iPhone otrzymał certyfikację odpowiedniego urzędu w USA. Apple zapowiedział dostawy na koniec czerwca. Akcje Applea podnoszą się o 2% na zamknięciu do 109,48 dolarów. Jesteście jeszcze w grze? Czy jutro ponownie dołączycie, czy nadal czekacie, w nadziei na dalszy spadek kursu? Skoczyć na ten pociąg, gdy już mocno ruszył, nie jest takie proste. W tej sytuacji zaciekawi mnie, co nasi doświadczeni traderzy zalecają. Kupować czy sprzedawać przy 110 dolarach? Mam nadzieję tym razem na merytoryczną odpowiedź, przecież ciągle się uczymy. Miłego wieczoru Pegasus

Napisany przez Pegasus
Cześć Adrianie,

Jaka jest Twoja dzisiejsza ocena - po cofnięciu się do $103,42 - czy zamierzasz dziś odkupić 1/3 i w jakiej cenie?

Co mówi Slow Stochastik? Wygląda dość zielono, ale nie ma gwarancji. Dzięki.

Pozdrowienia,
Pegasus

Napisany przez Pegasus
Adrianie, czy może wyjść z połową swoich akcji Apple w okolicach 108 dolarów. Dnia 16.6. sprzedałem 1/3 moich akcji Apple (z zyskiem) również po 108.12 dolara. Następnego dnia, pod wpływem ataków niedobrze mówiących o spółce, cena spadła aż do 103.42 dolara, po czym szybko odzyskała wartość powyżej 109 dolarów. Niestety, nie ustawiłem od razu limitu kupna, mimo zbliżającego się wygaśnięcia opcji w tym tygodniu, to byłoby oczywiście okazją do kupna po 104 dolarach. Teraz uważam, że to sprzedanie części akcji było wielkim błędem, Apple potwierdziło plotki o premierze iPhonea w czerwcu, iPhone otrzymał też wczoraj licencję w USA. Jak teraz postępujesz? Jaka jest Twoja ocena? Inna sprawa, czy nikt inny spośród specjalistów od analizy wykresów nie odważy się podać swojej własnej, niezobowiązującej, aktualnej oceny? Nikt już nie inwestuje, nie ma własnego zdania, czy tylko brakuje odwagi? Dzięki. Pegasus

Napisany przez Dany1

Nikt więcej nie inwestuje, nie ma własnej opinii, czy po prostu brakuje odwagi?

Dzięki

Pegasus

nie mam ochoty, Pegasus, po prostu nie mam ochoty... przecież to nie jest żadne życzenie

Napisany przez Pegasus
Hej Dany1,

Przeglądałam komentarze na forum Apple z przeszłości i teraz rozumiem frustrację wielu traderów tutaj, ponieważ latem 2006 roku wielu z nich dość mocno się przypaliło. Szkoda, ale teraz przynajmniej rozumiem ich zachowanie.
Od 2000 roku mam sporo zainwestowane, dokupiłam 5 razy, zrealizowałam zysk 406,3% ogólnie (na całą inwestycję) w tym tygodniu 1/3 po cenie 108,12 $, więc fajne zyski w dolarach. Zaufanie do strategii firmy i długoterminowej pozycji opłaciło się.
1. Obraz jest uhuuere Gruuuuusig & 2. Musisz zastąpić jabłko przez dolary, wtedy będzie wyglądać przyjemniej.

W ciągu następnych 14 dni cena spadnie ponownie do około 103 $, co da możliwość dobrej okazji do dokupienia. Jeśli wzrośnie wbrew oczekiwaniom bez korekty, co uważam za raczej mało prawdopodobne, to też mi pasuje.
Pamiętam lepsze komentarze od ciebie Dany (np. Golden-Apple), byłeś wtedy czystym fanem Apple, przede wszystkim samodzielny, teraz wielu po prostu bezrefleksyjnie podąża za 1-2 zfrustrowanymi guru, bez własnych opinii, a to naprawdę mi przykro. Dlatego to forum jest praktycznie martwe, co najwyżej totalnie zfrustrowane przez golden-Apple.

Miłego weekendu
Pegasus

Napisany przez beta
Poza tym, że zachowujesz się tutaj dość śmiesznie, poza tym inwestowanie moim zdaniem nie ma nic wspólnego z odwagą czy kto ma większego, chciałbym mimo wszystko polecić Ci wątek Rekomendacje zakupu. ....Więc moje opcje zakupu wzrosły o ponad 100% w ciągu miesiąca, hah.

Ale nasza Peggi oczywiście ma ostatnie słowo....

RDSA dzisiaj wkracza na długo oczekiwaną, upragnioną przód. :lol:
Czy to będzie trwać? Był już dawno na to czas. Dla mnie było niezrozumiałe, dlaczego ten papier po prostu był ignorowany.
Nie znaleziono żadnych nowości.
Pozdrowienia Rich

Następujące wieści w FuW.:
Nastroje w Amsterdamie były przyjazne. Wielu inwestorów skorzystało z długiego weekendu z okazji Wniebowstąpienia Pańskiego. giełda była jednak otwarta także w czwartek. Indeks AEX zamknął się w piątek na poziomie 536,69, co oznacza wzrost o 1% w porównaniu z poprzednim tygodniem. Indeks średnich przedsiębiorstw AMX wzrósł o 0,3% do 738,77. Solidny wzrost gospodarczy spowodował wzrost rentowności dziesięcioletnich obligacji skarbowych o 13 punktów bazowych, do poziomu 4,35%.
Największymi zwycięzcami tygodnia byli Royal Dutch Shell (+5,9% do 27,41 euro). Akcje koncernu energetycznego skorzystały na plotkach rynkowych, jakoby zarząd prowadził rozmowy dotyczące przejęcia lub fuzji. W tym kontekście wymieniano nazwę brytyjskiego konkurenta BP. Ponadto cena ropy naftowej wzrosła do najwyższego poziomu od sierpnia ubiegłego roku.

Pozdrowienia Rich

Napisany przez Dany1

Pomijając fakt, że zachowujesz się tutaj dość śmiesznie, i pomijając fakt, że moim zdaniem inwestowanie nie ma nic wspólnego z odwagą lub kto ma najdłuższe, chciałbym mimo wszystko polecić Ci wątek Kaufempfehlungen. .... Więc moje Calli zyskały w ciągu miesiąca ponad 100%, niunia.

Ale nasza Peggi oczywiście ma ostatnie słowo....

Cześć Beta

Twoje Calli zostały zauważone przez doświadczonych czytelników i jeden z nich nawet je ślepo kupił. :mrgreen: Jeśli rozejrzysz się po sklepach, zauważysz, że pomimo złego marginesu, Interdiscount, Media Markt oraz Fust oferują najnowsze MACi i iPody. (co nie do końca jest w moim guście, ale obrót handlowy jest najważniejszy) Jeśli teraz spojrzysz na całą infrastrukturę do odtwarzania muzyki z iPodów, zobaczysz tam także wielkie marki takie jak JBL, Logitech czy Bose. Wiedzą dokładnie, gdzie przyszłość się odgrywa. Z iPhonem presja na sklepy i dostawców akcesoriów będzie jeszcze większa. Tak czy inaczej, być użytkownikiem Applea to czysta przyjemność. Ach tak, jeszcze szybko spojrzenie na Calli; teraz notują cenę między 160 a 180 $.

A teraz idę trochę do ogrodu, muszę pielęgnować moje jabłonie.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 21

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata