Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Temat: Dividium Capital Ltd.

Napisany przez CFO
@forsum
Ostatni post wygląda na próbę ograniczenia szkód.

Faktem jest, że osoba na zdjęciu w poniższym artykule jest identyczna z tą na stronie głównej Dividium.

Faktem jest, że nazwiska wymienione w artykule można łatwo uzupełnić.

Ultima Hora Digital

Kolejnym faktem jest, że trzech protagonistów Dividium Capital zostało aresztowanych.

Faktem jest, że nie było to z powodu tego forum.

Faktem jest, że informacje na stronie internetowej Dividiumgroup są jasne (wszyscy, którzy przekazali umowę, otrzymują teraz 80% od 0.-, jak przewidywano).

Faktem jest, że JB jest nieuchwytny.

Logicznym następstwem byłoby wystawienie międzynarodowego nakazu aresztowania przeciwko głównemu bohaterowi.

Jeśli znajdę czas, jeszcze raz spokojnie przeczytam posty na forum napisane przez zwolenników DC.

Z jednej strony cieszę się, że sprawa jest prowadzona właściwymi metodami, z drugiej zaś współczuję inwestorom, którzy dosłownie zostali oszukani przez pośredników za pomocą pustych broszur o wysokim połysku.

Z zadowoleniem

CFO

Napisany przez CFO
@wszyscy

Cytat ForSum z dnia 10.09.09

Firma w najbliższej przyszłości, można przypuszczać, że będzie prezentować się przekonująco, dlatego warto poczekać na zmiany...

Wczorajsze wystąpienie Dividium Capital było naprawdę przekonujące!

W międzyczasie wydaje się, że tworzy się próżnia informacyjna ze strony DC. Nie jest to zaskakujące, ponieważ zarówno niektórzy gracze DC siedzą w więzieniu, jak i inni zniknęli.

Teraz jestem ciekawy, kto poniesie winę za upadek DC, przecież sam DC był niewinny (ziewanie).

PS: Gdyby inwestor DC zainwestował 7000 euro w złoto w październiku 2008 roku, miałby dziś przy obecnym kursie złota 10000 euro - to przy niewielkim lub średnim ryzyku. Z depozytem 7000 euro w DC w tym samym czasie, dzisiaj miałby 0 euro. Czyli z pozornie zerowym lub niewielkim ryzykiem! Różnica między złotem a DC = -100% (nie +300%)! Takie proste jest obliczanie procentów.

Napisany przez finpap
Tutaj jest niemiecka wersja. Gratulacje dla oszustów z Dividium. Dotarliście nawet do gazety Bild:

Millionen-Betrüger: Deutsche Goldfinger-Bande auf Mallorca gefasst - News - Bild.de

Mam nadzieję, że ten bandyta zostanie na zawsze zamknięty za ten bezczelny oszust i miesiącami trwające przeciąganie sprawy. A szefowie pewnie wcześniej czy później też zostaną złapani.

Do Forsuma: Skoro nadal jesteś tak NAIV i nadal wierzysz, że Dividium to SOLIDNA firma, mam nadzieję, że nie wpakowałeś się w to także ty i pewnego dnia również zostaniesz aresztowany.

Dostajesz zapłatę od Dividium za to, że zawsze tak POZYTYWNIE piszesz o Dividium na forum? Mam nadzieję, że teraz to się skończy. A jak masz na imię? Czy przypadkiem nie nazywasz się przypadkiem Josef?

Jestem pewien, że nawet gdyby wszystkich szefów złapano, nadal twierdziłbyś, że wszystko było zgodne z prawem i wszyscy inwestorzy odzyskają swoje pieniądze.

Forsum, radzę ci, lepiej zamilknij na zawsze. Lub chcesz znowu twierdzić, że jest całkowicie logiczne wyjaśnienie dla tego, że zostałeś aresztowany przez policję, czy może złapano niewłaściwe osoby? Czekamy na twoje wyjaśnienie, jak zawsze.

Pozdrowienia od poszkodowanego przez Dividium.

Napisany przez CFO
@finpap Niestety, krytyczne głosy zostały wyśmiane, zastraszane, obalone dowodami przeciwnymi itp., itd. Zarówno Schneemann, Frühling, peterm i jakkolwiek się nazywają, wiedzieli, o czym piszą - w przeciwieństwie do zwolenników DC na tym forum. Jeśli teraz pojawi się jakiś pozytywny komentarz na temat działań jednowładcy JB i jego Imperium Dividium Capital (dziel i rządź), to autor tego komentarza powinien zostać uznany za potencjalnego przestępcę. Tę samą opinię można by odnieść również do wcześniejszych wpisów. Zakładam, że raczej nie będzie to miało miejsca, ponieważ motto DC brzmi (także biblijnie): Po mnie potop! PS: Strona internetowa Grupy Dividium jest nowa i w trakcie budowy. Raczej powinno być napisane: pod kryminalną inwestygacją. PS2: Z pewnością niektóre bezczelności JB mi nie są obce, ale odwołanie się do rosyjskiej mafii to już za wiele honoru

Napisany przez schneemann

PS: Strona internetowa Dividium Group jest obecnie w trakcie budowy. Raczej powinno to być pod śledztwem kryminalnym

Witajcie Szanowni Dyskutanci,

czy ktoś zWas zapisał filmy z strony dividiumgroup.com? Teraz powinny być one znaczące, nie tylko dla nas, ale również dla organów ścigania.

Pozdrowienia od
Bałwanka

Napisany przez Hawkeye
Międzynarodowa Firma Inwestycyjna LTD

Napisany przez CFO
@schneemann
Filmy są już na właściwym miejscu.
Wydaje się, że forsum myślał, że wie nieco więcej niż wszyscy inni o wydarzeniach w Anglii, Szwajcarii i Hiszpanii. Tyle tylko - forum dostarczyło cenne wskazówki!

Poniżej reprodukcja newslettera kancelarii zajmującej się ewentualnymi roszczeniami przeciwko bandyckiej grupie przestępczej:

Szanowni klienci i poszkodowani przez Dividium,
w tym bezpłatnym biuletynie chcemy poinformować o ważnych nowościach dotyczących Dividium lub International Invest.

1. Szanse na powodzenie w działaniach przeciwko Dividium wzrosły

Wczoraj wieczorem otrzymaliśmy interesujące informacje od Landeskriminalamt Stuttgart w związku z trwającymi dochodzeniami w sprawie Dividium. W wyniku międzynarodowych dochodzeń odkryto aktywa Dividium Capital Group Ltd. o wartości co najmniej 700 000 € znajdujące się na kontach bankowych w Szwajcarii i Anglii. Nie byłoby dziwne, gdyby odnaleziono więcej aktywów. Konta zostały tymczasowo zablokowane przez instytucje bankowe.

2. Pierwsze aresztowania

Międzynarodowe postępowania karne przeciwko osobom z otoczenia Dividium są już dobrze zaawansowane. W odpowiedzi na lawinę zawiadomień poszkodowanych inwestorów, w Hiszpanii doszło do pierwszych aresztowań wysoko postawionych pracowników Dividium.

3. Pilne działanie

Wspomniana kwota z pewnością nie wystarczy do zaspokojenia roszczeń wszystkich poszkodowanych inwestorów i innych wierzycieli. Należy się więc obawiać, że po ujawnieniu tego sukcesu śledczego rozpocznie się „wyścig wierzycieli” o pozorno utracone roszczenia. Ponadto konta zostały jak dotąd jedynie tymczasowo zablokowane, a odnalezione aktywa nie zostały tymczasowo skonfiskowane przez organy ścigania. Dlatego konieczne jest szybkie działanie.

4. Pilna ochrona prawna i pozew

W obliczu nieoczekiwanych i zaskakujących wydarzeń zalecamy przeprowadzenie procesu przeciwko Dividium Capital Group Ltd. lub International Invest Ltd. drogą sądową w celu egzekwowania swoich roszczeń. Dochodzenie swoich roszczeń przed sądem wiąże się z dobrymi szansami na sukces. Co więcej, możliwości skutecznej egzekucji w aktywa spółek znacznie wzrosły.

Dla zabezpieczenia swoich roszczeń można przed wniesieniem pozwu w drodze pilnej ochrony prawnej uzyskać tzw. „areszt rzeczowy” w odnalezionych aktywach Dividium Capital Group Ltd. Taki sposób postępowania prawdopodobnie zapewniłby ci dobrą pozycję w „wyścigu wierzycieli” i zapobiegłby ponownemu dostępowi pracowników Dividium do odnalezionych aktywów.

Prosimy o kontakt z nami najpóźniej do środy, 23.09.2009 roku, jeśli są Państwo zainteresowani sądowym dochodzeniem i zabezpieczeniem swoich roszczeń przez kancelarię prawną XY.

Nie wymieniam nazwy kancelarii celowo, ponieważ nie jestem poszkodowanym ani nie mam zamiaru reklamować kancelarii - tyle tylko, że na ich stronie internetowej regularnie pojawiają się aktualizacje dotyczące sprawy.

Teraz na jaw wyjdzie jeszcze kilka nieprzyjemnych szczegółów. Jak już kiedyś powiedziałem: To jest sytuacja, kiedy odbywa się konfrontacja - teraz stało się to w pełni.

Pozostań spokojny i delektuj się kolorami jesieni. To, co jest wartościowe na tej ziemi, nie jest materialne, albo inaczej: To, co błyszczy, nie zawsze jest złotem!

Napisany przez MAW
Hej wszystkim,

wreszcie stało się faktem to, co jako już definitywnie poszkodowany inwestor można było przewidzieć od dawna i co najgłębiej wewnętrznie od marca/kwietnia 2009 roku także wiedziałeś lub obawiałeś się. Ale mimo że nadzieja jak wiadomo umiera ostatnia, teraz boli nie mniej.
Oczywiście trzeba przyznać rację wszystkim krytykom, którzy nie potrafią zrozumieć, jak można dać się nabrać przez DC. Jak to się mówi? Po fakcie każdy jest mądrzejszy. Te (gorzkie)doświadczenia musiały dotknąć wielu dotkniętych ostatnimi miesiącami lub aktualnymi (bankowymi)upadłościami.

Osobiście chciałbym tutaj jeszcze raz jasno zaznaczyć, że dla mnie wcale nie chodziło o chciwość ani inne rzeczy, aby zainwestować finansowo w DC. Jestem uczciwą osobą i uczciwie zainwestowałam ciężko zarobione i przez lata oszczędzane pieniądze w pięciocyfrowej kwocie. I często nienachalna chciwość jest zarzucana inwestorom przez stronniczych lub nieposzkodowanych osób trzecich, a zaczyna się to już w tym przypadku. Jednak nie należy szybko osądzać, nie znając wszystkich osobistych motywów. Dla mnie to był raczej wielki osobisty nadzieja i również częściowo desperacja, które skłoniły mnie do podjęcia tej decyzji latem 2008 roku. Jak się teraz okazuje, to (kolejna) błędna decyzja w moim życiu. Ale tak właśnie jest i stało się to, jestem o gorzkiej wiedzy bogatszy i o wiele biedniejszy.

Niech to nie będzie odbierane jako lament i biadolenie. W końcu wszyscy poszkodowani są i byli pełnoprawnymi obywatelami i tym samym ostatecznie sami ponoszą pełną odpowiedzialność za podjętą decyzję inwestowania w ten system lub tę formę inwestycji. Każdy inwestor miał prawdopodobnie różne powody, by ufać temu systemowi i/lub tej inwestycji i udzielać im wiary. Teraz każdy musi się sam z tymi powodami zmierzyć.

Pytanie do CFO: Chciałbym dołączyć do zbiorowego pozwu, ponieważ finansowo nie jestem w stanie dać rady sam. Moje pieniądze są teraz jednak prawdopodobnie przepadłe. Jak się dowiedzieć, od jakiej kancelarii jest teraz newsletter? Ponieważ nie mam żadnych doświadczeń w tym zakresie i jestem równie naiwny, jak się okazało przy inwestowaniu moich oszczędności, byłbym naprawdę wdzięczny za informację na ten temat. A jeśli 23.9. jest terminem ostatecznym zgodnie z newsletterem, to sprawa musi się trochę śpieszyć. Czy masz jeszcze jakiś pomysł/sugestię na zbiorowy pozew oparty na swoich doświadczeniach? Jak poszkodowani mogą się ze sobą w ogóle skontaktować? Będę bardzo wdzięczny za dalsze informacje!!!

Do wszystkich poszkodowanych: nie poddawajcie się pomimo prawdopodobnej panującej desperacji, złości, rozczarowania lub innych uczuć. Jako zbiorowość możemy być może jeszcze się bronić, jeśli ktoś pokaże nam drogę.

Do CFO, Schneemann, Frühling i wszystkich innych, którzy byli zaangażowani w tę historię, i na pewno będą nadal: po prostu dziękuję! chociaż ostatecznie to już nic nie dało, ponieważ zwrócono uwagę na nadchodzącą katastrofę zbyt późno. Mimo to wszyscy wykazaliście wzorowy zaangażowanie i dużo odwagi. Mam nadzieję, że poszkodowani teraz też to zrobią, ponieważ zbiorowość potrafi więcej niż jednostka!

Napisany przez MAW

dzisiaj dowiedziałem się, że ostatni dyrektor generalny Emmrich podobno zrezygnował w poniedziałek i Kopenhagi znów są na szczycie!? Czy to prawda? Co się właśnie dzieje za kulisami???

Co zawsze pozostanie dla mnie zagadką (to prawdopodobnie pokazuje, że naprawdę jestem zielonym w tych sprawach, jestem i chyba zawsze będę), to fakt, że zawsze zastanawiałem się (i nadal zastanawiam), skąd niektórzy uczestnicy forum mieli te / takie informacje?
Ponieważ sam nic nie dowiedziałem się mimo licznych prób, te informacje wstępne jakoś mi pomogły. Bo patrząc wstecz, zawsze było w nich coś. Dlatego także Dziękuję wszystkim, którzy czują się zaadresowani. Gdzie i kto by nie był źródłem tych informacji!

Napisany przez Ricci
...sami zorganizowali wszystko, dlatego wiedzą wszystko.

Napisany przez CFO
@MAW przesłałem Ci połączenie w prywatnej wiadomości. Osobiście nie będę miał nic do czynienia z tą sprawą, dlatego też nie będę aktywny w podejmowaniu działań prawnych. Twoje wywody są przepełnione dużą samoświadomością, co robi na mnie wrażenie. Tutaj nie ma miejsca na poczucie szkadenfraude. Lekcje wyniesione z tego konfliktu powinny być następujące: Pomimo całej euforii należy brać poważnie krytyczne opinie! Co do informacji poufnych: Faktycznie, wśród zwolenników DC można było często zauważyć rzeczy, które mógł znać tylko ktoś, kto dostaje informacje pierwszej ręki. Mogę Ci zagwarantować, że krytycy bardzo sprytnie zbierali informacje, ale nie mieli nigdy lub bardzo rzadko bezpośredniego kontaktu z DC. W związku z tym doświadczenie, połączone z zdrowym rozsądkiem, sprawiło, że krytycy opracowali pewien rodzaj "to nie może być takie" czujności. Dlatego moja rada: nawet w przypadku rzekomo pewnych sytuacji, używaj krytycznie oczu i uszu.

Napisany przez ebi74
Cześć CFO, dzisiaj po raz pierwszy dowiedziałem się o tym z Bild-Online i chciałbym również dołączyć do zbiorowego pozwanego. Czy mógłbyś przesłać mi informacje tak jak to wcześniej życzył sobie mój poprzednik MAW? Ponieważ 23.09. jest terminem ostatecznym, byłbym wdzięczny za szybką odpowiedź. Dziękuję i pozdrawiam.

Napisany przez CFO
@ebi74
właśnie się wydarzyło.
Jeśli szukasz współpracowników lub MAW i chcesz zaangażować wspomnianą kancelarię, możesz moim zdaniem wystawić ogłoszenie na forum. Ja tego nie zrobię, ponieważ nie podnoszę spraw sądowych i nie chcę reklamować konkretnego biura.

Pozdrawiam

CFO

Napisany przez MAW
Cześć bałwanie,

proszę o pilny kontakt! Dziękuję!

Witajcie, współtowarzysze i poszkodowani,

podejście związane ze zbiorowym pozwem zbiorowym jest niewłaściwe. Prokuratura skonfiskowała środki finansowe i miejmy nadzieję, że znajdzie i zabezpieczy kolejne środki. Zgodnie z niemieckim prawem, konieczne jest podjęcie działań w ramach tymczasowego środka ochrony prawnej, czyli złożenie wniosku o aresztowanie, dzięki któremu część zabezpieczonych środków może zostać aresztowana dla danego wierzyciela. Ta część pieniędzy może zostać wypłacona tylko danemu wierzycielowi aresztującemu. Po doręczeniu decyzji o aresztowaniu, dany wierzyciel aresztujący musi niezwłocznie zainicjować postępowanie główne, w którym dochodzenie roszczenia dotyczącego aresztowanej części łupu zostanie stwierdzone. Dopóki znalezione środki nie zostaną przekierowane do masy upadłościowej, nadal obowiązuje tzw. wyścig Windhundrennen, oznacza to, że ten, kto jako pierwszy złoży wniosek o aresztowanie, nadal może coś otrzymać. I proszę, nie może być aresztu zbiorczego. Sprzeciwiałby się to sensowi i celowi tymczasowego środka ochrony prawnej.

Pomysł na tani zbiorowy pozew, który nie istnieje w niemieckim prawie, jest zasadniczo pozytywny, ale błędem jest sądzić, że wciąż można coś uzyskać. W międzyczasie wierzyciele aresztujący, którzy próbują samodzielnie egzekwować swoje roszczenia, mogą już zabezpieczyć łup dla siebie. Moja rada: Skontaktujcie się z prawnikiem, który zna się na tym. Osobiście - i musicie to zrozumieć, biorąc pod uwagę moje zaangażowanie tutaj na forum - trzymam się z dala od tej sprawy, ponieważ nie chciałbym, aby któregoś dnia prezes sądu zarzucił mi zdobycie mandatów za pomocą wyjątkowo publicznych metod. Tak więc, jeśli mnie pytacie, każdy powinien zwrócić się do prawnika swojego państwa macierzystego i zajmować się prowadzeniem postępowania aresztowego. Co do (zbiorowego) pozwu przeciwko sprawcom, zawsze można o tym porozmawiać, interesujące jest jednak dowiedzieć się, jakie są możliwości egzekwowania, czy jest tam jakaś masa majątku.

W innym przypadku muszę powiedzieć, że nie jestem szczególnie zaskoczony wynikiem sprawy. Mimo to, także w kontekście różnych zniewag i groźb, nie odczuwam żadnej satysfakcji. Została ona znacząco zepsuta ze względu na znaczne uszczerbki poniesione przez inwestorów. Być może po zakończeniu strony karnej pojawi się pewne poczucie zadośćuczynienia. Zobaczymy.

Jako nauka, uczestnicy, w tym także pośrednicy tej nonsensownej inwestycji, powinni w końcu wyciągnąć naukę dla siebie, że cudowne i bezpieczne pomnażanie pieniędzy nie istnieje. I nigdy nie będzie.

Do zobaczenia

śnieżny człowiek

Szanowni poszkodowani,

obecnie ilość zapytań e-mailowych wzrosła znacznie. Proszę o publiczne zadawanie pytań na forum, ponieważ odpowiedzi mogą zainteresować większe grono osób. Jednak ogólne warunki przedstawiają się następująco:

1. Nie, nie będę reprezentować poszkodowanych przez DC, mogą to zrobić równie dobrze inni. Ci inni nie brał jednak udziału w dyskusjach na forum, w przeciwieństwie do mnie.

2. Zapytajcie swoich prawników o przeprowadzenie postępowania zabezpieczającego, uważam to za sensowne, jeśli Prokuratura faktycznie zabezpieczyła środki pieniężne w ramach pomocy przy odzyskiwaniu.

3. Proszę skontaktować się wyłącznie z wyspecjalizowanymi prawnikami (np. tymi, którzy już otrzymali informacje od KWP).

4. Dopuszczalność zbiorowego pozwu jest przez wiele sądów niekwestionowana, choć niemieckie prawo nie zna takiej instytucji, tylko subiektywne skupienie roszczeń po stronie aktywnej (czyli po niemiecku: wielu powodów w jednym pozwie), co w pewnych przypadkach jest możliwe, ale formalnie nie, ponieważ inwestorzy nie mają ze sobą nic wspólnego. Każdy dąży tylko do rekompensaty za własne szkody. Ostatnio sam złożyłem zbiorowy pozew, LG N. w B. nie miał zastrzeżeń. Natomiast kolega L. z M. w B. miał kiedyś inne doświadczenia w sprawie GG, co spowodowało, że zbiorowy pozew z około 100 powodami został rozdzielony na wiele pojedynczych spraw (co oznacza, że pierwotna oszczędność kosztów została wyeliminowana).

Pozdrawia
Schneemann

Napisany przez CFO
@schneemann
Wyraźnie jesteś bardzo obeznany w sprawach prawnych - nie mam zamiaru i zdolności nadążać za Tobą.
Tyle mogę powiedzieć: Wszyscy poszkodowani powinni wypowiedzieć się tutaj na forum, aby ukazać, jakimi oszukańczymi metodami posługiwali się przedstawiciele Dividium. Byłoby również interesujące usłyszeć kilka wypowiedzi pośredników, którzy teraz pewnie trochę gorzej śpią (Czy pamiętają Czarnego Rycerza?).

Może skrucha ze strony pośredników może wpłynąć łagodząco na karę - ale nie jestem ekspertem w tym temacie.

Im więcej teraz zostanie odkryte, tym lepiej dokumentowani będą organy ścigania i adwokaci, a tym jasniej i efektywniej można będzie działać przeciwko bandzie oszustów.

Więc poszkodowani przez DC: Wykażcie się odwagą i opiszcie szczegóły, w jaki sposób Joseph Blashchak i jego wspólnicy was oszukali. To może pomóc albo zapobiec takim machinacjom w przyszłości, albo je wcześniej rozpoznać i zatrzymać.

Pozdrowienia, CFO

Napisany przez ebi74
Dzień dobry wszystkim,

rozmawiałem z kancelarią XY i powiedziano mi, że reprezentują tylko klientów z terenu Niemiec. Chociaż jestem Niemcem, mieszkam od kilku lat w Zurychu i szukam teraz prawnika w Szwajcarii, który jest już zaznajomiony z moją sprawą. Być może można wspólnie pójść, aby podzielić się kosztami dochodzenia itp., Sąd wydaje się być możliwy tylko indywidualnie, jak już wspomniano powyżej.

Jeśli więc ktoś zna szwajcarskiego prawnika lub także mieszka w Szwajcarii i chce się przyłączyć, proszę o kontakt.

Dzięki i pozdrawiam
ebi74

@ CFO und wszystkie poszkodowane strony zainteresowane,

tak, rzeczywiście znam się na temacie sądowego dochodzenia roszczeń odszkodowawczych w prawie rynku kapitałowego (dotyczy to tylko prawa niemieckiego). Mam nadzieję, że moje wyjaśnienia nie będą brzmiały zbyt pouczająco ani nie zostaną odebrane w taki sposób. Szczególnie zależy mi na tym, aby poszkodowani nie tracili teraz czasu i zwracali się do odpowiednich adwokatów. Ważne jest również, aby było jasne, że dobra rada jest droga, a poszkodowani inwestorzy ze Szwajcarii są teraz w niekorzystnej sytuacji, ponieważ moi szwajcarscy koledzy zarabiają zdecydowanie więcej niż my – co im się należy.

Zależy mi również na tym, aby wszystko było właściwie załatwione, dlatego chciałbym zwrócić uwagę na to, że – zakładając zawsze, że prokuratura faktycznie zabezpieczyła środki w ramach pomocy w odzyskaniu – może obecnie toczyć się wyścig wierzycieli aresztu. Jeśli nie chodzi o masę upadłościową, można zabezpieczyć swoje roszczenia indywidualnie poprzez „areszt + postępowanie główne” (wcześniejsze wykonanie z wydaniem orzeczenia potwierdzającego roszczenie).

Jeśli chodzi o pośredników w sprawie nieszczęsnych inwestycji, teraz muszą się określić i zdecydować, czy chcą wesprzeć inwestorów w dochodzeniu roszczeń odszkodowawczych przeciwko sprawcom z DC. Pod tym względem uważam propozycję CFO za sensowną, aby publicznie przedstawić na tym forum, w jaki sposób szkoleniową działalność dotyczącą inwestycji w DC przeprowadzali pośrednicy. Ponieważ często – moim zdaniem – pośrednicy są zobowiązani do pokrycia poniesionej szkody, jednak w praktyce często nie ma tam nic do wzięcia. W takich przypadkach inwestorzy powinni rozważyć zrzeczenie się skargi przeciwko pośrednikowi, jeśli zobowiąże się on z kolei do uchylenia się od odpowiedzialności za przeszkolenie w sprzedaży i pośrednictwo w inwestycji. Jak powiedział już CFO, tylko odwaga i wyjście z ukrycia. Wyjaśnijmy ten skandal do końca.

Pozdrawiam walcząco,
Schneemann

Napisany przez imaisi
Cześć wszystkim,

Od czerwca 2009 roku nagrywam wszystkie rozmowy telefoniczne z moją osobą do kontaktu Achimem Volk.
Opowiada on bajki o Alasce i Rosji.
Jeśli dla kogoś (śledczych) jest to interesujące, proszę o kontakt prywatną wiadomością.

Napisany przez CFO
@imaisi Gratulacje! Nie jestem śledczym, dlatego nie będę zadawać pytań. Ale idziesz dobrym przykładem, chcąc coś ujawnić. Będę się teraz rzadziej odzywać, chyba że chodzi o informację ogólną. Na zakończenie Dividium trzeba jeszcze trochę statystyk zebrać. Posty na forum stanowiłyby książkę liczącą około 300 stron, a na pewno byłaby fascynującą lekturą. Tutaj apeluję do administratora. Posty - zwłaszcza tych, którzy byli zwolennikami - mogą mieć znaczenie dla dochodzenia. Jedni i drudzy mogą być przynajmniej pośrednikami w sprawie Dividium i tam trzeba dochodzić odszkodowania. Prawdopodobnie jednak zwolennicy podali fałszywe adresy - to by mnie nie zdziwiło. Mój jest prawdziwy, bo też nie mam nic do ukrycia. 2.2. scherm (prawdopodobnie wielu znany) zaczął robić reklamę dla tak wspaniałych produktów DC. 15.4. nie mogłem dłużej milczeć i powiedziałem wtedy po łacinie: Świat chce być oszukany. Bankructwo zapowiedziałem na jesień, a co do ścigania przestępstw, trzymałem się z daleka. Uwierz mi: Wolałbym, gdybym się mylił, a oszukani mieliby jeszcze swoje pieniądze. Krytycy wielokrotnie zwracali uwagę, że dochodzenie ewentualnych roszczeń odszkodowawczych będzie bardzo trudne - już z powodu konstrukcji kraju. Dokładnie to robią, żeby oszukiwać i usunąć się spod prawa. Twierdzę, że tu mamy kilku pośredników, a także ludzi z wąskiego kręgu znajomych DC - jak scherm, dende, allerley, dasdi1970, eismann (tu jednak bardzo wątpię w inteligencję), Schwarzer Ritter i - na koniec forsum. Twoje wypowiedzi cieszę się teraz najbardziej. Szkoda, że teraz nie ma już nic pozytywnego do zgłoszenia, co? Byłoby dla mnie również niespodzianką, gdyby jakakolwiek wiadomość nadal pochodziła z twojej strony. Przepraszam tych zwolenników, których nie wymieniłem. Wszyscy przyczyniliście się do tego, że historia DC stała się jeszcze mniej wiarygodna. Wszyscy zasługujecie na Order Barona von Münchhausena za szerzenie kłamstw. Zachowaj spokój

Napisany przez CFO
@administrator
Czy można zmienić tytuł z Dividium Capital Ltd. na Przypadek oszustwa Dividium Capital Ltd.? Wtedy wszyscy zainteresowani forum finansowe od razu wiedzieliby, o co chodzi w tym wpisie.

Dziękuję za życzliwą ocenę

Z poważaniem

CFO

Napisany przez MAW
Cześć wszystkim poszkodowanym i zainteresowanym nieposzkodowanym,

również nawiązałem kontakt z kancelarią XY i po pierwszej telefonicznej rozmowie w poniedziałek oraz przesłaniu dokumentów mandatowych we wtorek, zostałem wczoraj całkowicie zaskoczony i zirytowany, gdy zostałem odrzucony jako klient. Powód: w ostatnich dniach przyjęto już zbyt wiele mandatów, a kancelaria osiągnęła swój limit. Wniosek o areszt na dzisiaj został już przygotowany dla dotychczasowych klientów... Nie ma możliwości, aby dołączyć do tego pociągu.

Co mam teraz z tym zrobić? Czy w ogóle opłaca się szukać nowego adwokata i dalej starać się o spotkanie oraz wniosek o areszt? Faktem jest, że cała sprawa wiąże się z wysokimi kosztami, które mogą lub będą rosły w trakcie dalszych postępowań i nie każdy, tak jak ja, będzie w stanie sobie na to pozwolić, jak w Nieskończonej Historii. Zastanawiam się, czy nie lepiej jest po prostu zapisać pieniądze zamiast wydawać je na drogich adwokatów. W końcu zostanie Ci naprawdę absolutnie nic. Żadnych szans na odzyskanie przynajmniej części straconych inwestycji, a także utrata reszty skromnych oszczędności poprzez zatrudnienie i działalność adwokata! Dobrych rad teraz jest naprawdę (za)drogo...

Czy ktoś ma jakieś zdanie na ten temat i/lub doświadczenia z ostatnich dni z adwokatami i ich opiniami? Wydaje się, że nawet w przypadku wniosku aresztowania nie ma gwarancji, że odzyska się chociaż trochę pieniędzy. Przy znanych zabezpieczonych 700 000 EUR w porównaniu do szkody wynoszącej około 1,5 mln EUR, być może nawet 33 mln EUR w Europie lub na świecie, to i tak nie wystarczy, aby zaspokoić wierzycieli. Usłyszałem z kancelarii XY, że czasem korzystne jest po prostu poczekać, co się wydarzy. Sprawa wydaje się rzeczywiście tak nieprzejrzysta, że wiele rzeczy obecnie wydaje się być w sferze spekulacji.

Mimo wszystko życzę wszystkim poszkodowanym szczęśliwej ręki, aby tym razem podjęli (być może) właściwą decyzję. To wystarczająco trudne, zwłaszcza gdy, jak to przeżyłem osobiście, utrata zaufania jest tak ogromna, nie wspominając o poniesionej finansowej stracie. Ten, kto może sobie pozwolić na proces lub potencjalnie długotrwałe postępowanie, ma zdecydowanie lepsze karty.

Napisany przez imaisi
https://www.dividium.ch/depotauszug/

tutaj zawsze można zobaczyć swoje Depot....

Napisany przez CFO
@Schwarzer Ritter
oto Polowanie na Czarownice, które organizuje Dividium.

Jedynym odpowiedzialnym za ten bałagan jest Josef Blaschchak, który ostatecznie podpisuje się jako jedynie odpowiedzialny.

Mam nadzieję, że trzej wymienieni rzekomi szefowie natychmiast zgłoszą się do władz i zareagują na fantastyczne twierdzenia. To typowe dla Dividium:

Tkwić po uszy w gnoju i potem szkalować innych!

Więc Schwarzer Ritter: Zanim zaczniesz rzucać tu nazwiskami, lepiej dokładnie zbadać sytuację. Trochę późno, ale bardziej zgodny z prawdą jest artykuł w Thurgauer Zeitung z 2 października 2009 roku:

Thurgau: Dividium Capital: Zarząd aresztowany na Majorce - Aktualności Thurgau: Kanton - thurgauerzeitung.ch

Jedynym głównym szefem tutaj jest Josef Blaschchak, były związkowiec (ten od skandalu z odpadami).

A jeśli naprawdę nabrał się na tzw. szefów, to powinien dostać karę dożywotniego pozbawienia wolności za swoją głupotę -

Nie spodziewałem się już reakcji przedstawicieli Dividium, ale taka bzdura może pochodzić jedynie od kogoś z kierownictwa (=Augsburska Kukiełkowa) Dividium.

Tak więc długo w słoneczną niedzielę

Napisany przez peterm
Cześć wszystkim,

Zauważyłem, że ortografia naszego czarnego przyjaciela znacznie się poprawiła.
Czyżby zastąpił go zastępca?

Pozdrowienia
Peter

Napisany przez SchwarzerRitter
Cześć Peter,

Jesteś uważnym gościem, najwyraźniej otrzymujesz zasiłek Hartz 4 i masz dużo czasu.

Ale masz wyostrzone oko!!!
Jesteś pierwszą osobą, która zauważyła, że Czarny Rycerz nie składa się z jednej osoby.
Byłoby to dobre dla twojej publiczności, gdybyś poinformował o tym pozostałych uczestników.
Wtedy absurdalne twierdzenia w ogóle by nie powstały.

Pozdrowienia...

Zespół Czarnego Rycerza

Napisany przez peterm

Sie ein wachsames Kerlchen, offensichtlich sind Sie ein Hartz 4 Emfänger und haben sehr viel Zeit.

Hallo Ritter,

Ja ja, nawet my beneficjenci Hartz IV od czasu do czasu trafiają...

Pozwól, że zgadnę, również Ty masz mój adres IP i prawdopodobnie ty i Twój
Zespół opublikujecie moje imię.

Pozdrowienia, Peter

Napisany przez CFO
Zespół durniów w puszce.
Widocznie znowu działa jakiś informator.

Co ma do związku z Dividium Christian Shu? Czy miał on coś wspólnego z Dividium, będąc w radzie nadzorczej Tingsus AG? Jak Christoph Kurath był powiązany z Dividium? Był on tylko w radzie nadzorczej Temrom AG i Santran AG. Czy te firmy miały coś wspólnego z Dividium? Czy może jeszcze jakiś Kurochkin, Sergey, obywatel rosyjski w Moskwie (RU) był zaangażowany?

To wszystko pytania, na które z łatwością mogą odpowiedzieć celofani, bo przecież do nich należą.

Ciekawe, jaka będzie odpowiedź, bo i tak to bzdura... jak ostatni absurdalny wpis. Po prostu odwracanie uwagi od faktu, że Blashchak z paroma sługusami stracił całą gotówkę.

PS: Barrington Investment Group Schweiz nie istnieje

Napisany przez CFO
@Czarny Rycerz Im większe litery, tym uboższa treść. Czy w ogóle przeczytałem, co piszę? CFO (Chief Financial Officer - być może teraz domyślasz się, czym zajmuję się zawodowo przez cały długi dzień) to angielskie określenie na Kierownika Finansowego, a ten nie zajmuje się tylko kontrolą, wpływami i wydatkami - jeśli wiesz, o co mi chodzi. I nagle pewien frank Bell z CEO i Head of Financial affairs (co dla ciebie to oznacza?) mutuje w CFO. Już sam ten myśl jest tak absurdalny, że reszta historii to czysty bełkot - tu Dividium, a raczej głowa tej bandy oszustów ma swoje doświadczenie. Twoja historia byłaby materiałem na tani roman obyczajowy trzeciej kategorii, tak żałośnie jest skonstruowany - i w żaden sposób nie odpowiada rzeczywistości. Teraz dochodzimy do sedna: Dividium ciągle marudzi o czarnych kampaniach i zniesławieniach, a sam daje pełny przykład - jednak w najdalsze out. Poza tym totalnie zawiodłeś się podczas badania. Sakura AG istniała od 1990 roku. W tym roku została zlikwidowana. Pan Shu był już w połowie lat 90-tych tam. Klub nie został założony w celu jakichkolwiek mafijnych machinacji - raczej były to bardziej ziemskie potrzeby. Jak kiedyś pięknie powiedział forsum: Nie interesuje mnie, jakie interesy finansowe prowadzi szef finansów poza pracą, ważne, że dobrze wypełnia swoje obowiązki. Jeszcze jedno: Kierownik Finansowy przeprowadza transakcje, które dostaje od zarządu - byli to Achim Volk i Ojciec Prawny Blashchak. Więc zakładam, że Aston Martiny były przeznaczone dla tych ostatnich. Nie Pan Kurath, ale Pan Blashchak był przewodniczącym rady nadzorczej przy zakładaniu Temrom AG i Santran AG. Prezes, który nie wie, co się dzieje w swoich firmach, jego działanie można już nazwać przestępczym. Pan Kurath z pewnością zajął stanowisko wobec prawdziwie mylnych wypowiedzi Wściekłej Gwardii. @administrator: Pytanie brzmi, na ile takie artykuły można tolerować na blogu, skoro już wcześniej usunięto kilka mniej obelżywych uwag. Jeszcze raz @Czarny Rycerz i jego zespół najwyższej klasy. Mniej metalu, mniejszy krój czcionki i stwierdzenie, że Blashchak został zdemaskowany przez jego prowadzony przez niego system piramidy finansowej - historia jest prosta!

Napisany przez admin

@administrator: Pytanie brzmi, na ile takie artykuły można zaakceptować na blogu, skoro wcześniej usunięto już kilka mniej obelżywych komentarzy.

Cześć CFO,
Masz rację. Usunąłem te nieakceptowalne komentarze
od SchwarzerRitter. Zarówno treść, jak i forma nie były zgodne z zasadami forum i nie są do zaakceptowania dla innych użytkowników. Chcemy, żeby dyskusja na ten temat była żywa, oczywiście także krytyczna. Jednak należy zachować pewną formę i szacunek wobec innych członków.

Chcemy tu kulturalnie i merytorycznie dyskutować na ten temat!
Prosimy, nie zamieszczać w tym forum obraźliwych, obscenicznych, wulgaryzujących, oszczerczych, gloryfikujących przemoc ani z innych przestępstw powodujących treści.
Naruszenie tych zasad skutkuje natychmiastowym i stałym zablokowaniem.

Prosimy o przestrzeganie zasad naszego forum!

Napisany przez peterm
Cześć wszystkim,

Zastanawiam się, którą część z

Proszę nie zamieszczać żadnych treści obraźliwych, obscenicznych, wulgarnych, zniesławiających, gloryfikujących przemoc lub z innych przyczyn karalnych w tym forum.

Czarny Rycerz nie zrozumiał.

Jeśli chodzi o jego pistolet rabunkowy, mam przypadkowo dokument o pięknym tytule „Organigram sprzedaży”, w którym przynajmniej niektóre z wymienionych nazwisk pojawiają się z odpowiednimi udziałami w obrotach:

Achim Volk: 10%
--IntInvest: 10%
----Morph Ltd, F. Bell + C. Shu: 5%
--Regina Kopenhaga: 10%
----Sigvard-Gunnar Kopenhaga: 8%
------Jens Kopenhaga: 5%

Wcięcia oznaczają odpowiednio kolejny niższy poziom. Związek między obrotem a udziałem w obrocie już wymieniłem w jednym z poprzednich postów.

Pozdrowienia, Peter

Napisany przez CFO
@admin Nie musisz usuwać wpisu Czarnego Rycerza z mojego powodu. Ponieważ nie jestem ani Panem Shu, ani Panem Schmalzem, nie czuję się ani zagrożony, ani obrażony @Czarny Rycerz Jeśli Twoje badania są tak kiepskie, jak Twoje ostatnie dwa wpisy, to nie spełniasz wielkiego zadania dla Dividium. Chciałbym prowadzić Aston Martina, niestety starczyło tylko na BMW - jednak opłaciłem go samodzielnie (na szczęście nie zainwestowałem pieniędzy w tak wspaniałą inwestycję od Dividium). Niestety moje życie jest tylko o połowę tak ekscytujące, jak opisujesz w swoim ostatnim wpisie. Bycie dyrektorem finansowym notowanej na giełdzie spółki jest raczej nieco niespektakularne i nudne. Ale cieszę się, że mnie tak oceniasz, jak opisałeś - cieszę się, że nie dowiedziałeś się absolutnie nic o mnie. Chętnie wydrukuję Twój raport i podzielę się nim z moimi znajomymi - aby: 1. Dowiedzieli się czegoś o moim tajemniczym podwójnym życiu 2. Mogli się pośmiać do łez Jedynym burdelem, do którego obecnie zaglądam, jest oszukańcza konstrukcja wokół Dividium, przede wszystkim z głównymi winowajcami Josefem Blashchakiem (uciekł), Achimem Volkem i Panią i Panem Kopenhagenem (obecnie za szwedzkimi kratami). Możesz spróbować sprzedać tę historię spiskową Bild am Sonntag w dziale Kuriositäten und weitere Hirngespinste. Przejrzałem sobie niektóre artykuły z ostatnich 24 stron Co tam pewien Dende powiedział? Dende 15.4.09 Jak już wspomniałem w poprzedniej wiadomości. Pan Shu lub Pan Bell nie są odpowiedzialni za moje zyski, tylko za zarządzenie firmą. 3 traderzy w Londynie siedzą przed 15 ekranami i naciskają przyciski. Nawet jeśli Pan Shu prowadzi klub saunowy, to moje inwestycje nie są zagrożone. i chcę tutaj zacytować sam siebie: CFO 18.7.09 Cieszę się na przeglądanie wpisów od 19.7. - 31.10. czyli od rozpoczęcia postępowania likwidacyjnego DC. I to jest fakt: Czarny Rycerzu, Twoje wpisy przyczyniają się co najwyżej do ogólnego śmiechu, ale nie wpisują się w obszar rozpatrywania sprawy oszustwa Dividium, w której obecnie oskarżana i wcześniej wspomniana ekipa kierownicza za pomocą systemu piramidy wyssyła pieniądze ludziom z kieszeni. Wierz, kim chcesz, że jestem. Jeśli sprawia Ci to szczęście, rozpowszechniać absolutny nonsens wielkimi literami, to ciągnij dalej - czytelnicy, którzy nie używają głowy tylko do mycia włosów, mogą sami wydać osąd na temat kogoś, kto wypuszcza tak niekwalifikowaną... (@administrator: ocenzurowałem to sam, zanim to zrobisz) o sobie. Jestem pewien, że wkrótce ponownie przeczytamy coś merytorycznego na temat sprawy oszustwa (nie intrygi) Dividium. Nocne pozdrowienia (nie z burdelu) i nie od Christiana Shu ani Schmalza, ani kogoś innego CFO

Napisany przez CFO
... i mam jeszcze jeden:

Wyciąg z HR na Majorce:

400516 - DIVIDIUM CAPITAL SL (R.M. PALMA DE MALLORCA).
Konstytucja. Rozpoczęcie działalności: 1.06.09. Przedmiot działalności: Doradztwo biznesowe we wszystkich dziedzinach. Działalność na oficjalnych rynkach kapitałowych, która będzie realizowana wyłącznie na własny rachunek. - Budowa wszelkiego rodzaju, drobne naprawy i konserwacja wszelkiego rodzaju konstrukcji. - Budowa i promocja gruntów miejskich... Adres: C/ GRAN VIA ASIMA 20 -LOCAL 9 (PALMA DE MALLORCA). Kapitał: 3 006,00 euro. Mianowania. Jednoosobowy zarząd: HADER JOSEF BLASHCHAK. Dane rejestrowe. T 2397 , F 182, S 8, H PM 64534, I/A 1 ( 9.09.09).

Dla tych, którzy nie są zbyt dobrze zaznajomieni z językiem hiszpańskim, najważniejsze tłumaczenia :

Spółka SL (niemiecka GmbH) rozpoczęła działalność 1.06.09. w obszarze doradztwa biznesowego. Ponadto jest niezależnie zaangażowana w handel giełdowy. Ponadto firma zajmuje się utrzymaniem i pośrednictwem w sprzedaży posiadłości na Majorce.

To wszystko nie jest takie istotne. Co jest o wiele ważniejsze, to fakt, że Hader Josef Blashchak (jak złożona kombinacja) jest jedynym członkiem zarządu i spółka została wyposażona w kapitał w wysokości aż 3006 euro (słownie: trzy tysiące sześć) - a z kieszeni wypada jej kilka miliardów złota!

Konkluzja: To także dowodzi, że jedynym architektem oszustwa Dividium jest wspomniany powyżej jednoosobowy wykonawca.

@Schwarzer Ritter
Spróbuj tego wieczoru ze stanowiskiem CFO = frank Bell. Jestem pewien, że wymyślisz do tego szczególnie ekscytującą opowieść. Zimowe wieczory są długie i zimne, więc potrzebuję jeszcze kilka dobrych historii, którymi mogę się pochwalić po nartach. Rzadko kiedy tak się śmiałem jak wczoraj wieczorem i w biurze już mam przezwisko Hells Angel

No cóż, jesteśmy zatem ciekawi dalszych wyników śledztwa. Przypuszczam, że Kottan prowadzi śledztwo!

Napisany przez CFO
@Black Knight (w różowych rajstopach) Dokładnie taka odpowiedź zawsze była moim marzeniem. Możesz otworzyć moje błędy, gdzie i kiedy chcesz (ale nie do końca rozumiem, jak można otwierać błędy - czy to tak samo jak otwieranie zamków błyskawicznych?). Już nie mogę się doczekać nakazu aresztowania. Czy mogę go otrzymać na piśmie - na nieco twardszym papierze? Chciałbym powiesić go w moim biurze. Takiego czegoś nie dostaję codziennie. Niemniej jednak, moje oddziały chuliganów pewnie będą walczyć o ten nakaz aresztowania - jeśli rozumiesz, o co mi chodzi. Co do „Regendrogen”, nie do końca rozumiem o co chodzi. Czy one spadają z nieba? Czy są płynne? Czy miałeś na myśli tęczę? Czy handluje się tęczami? W jakiej cenie są one wymieniane? Czy są one tak drogie jak uncja złota? Jak widzisz: pytania na pytania w kosmosie i tylko kilka odpowiedzi. Tak, masz rację, jestem zagrożeniem dla ludzkości, ponieważ czasami rozluźniam fakty. Robię to tylko dlatego, że nie mogę już dobrze gryźć i dlatego nie mogę w pełni cieszyć się twardymi faktami. :eek:. Widocznie bardzo „wkroczyłem w gniazdo os” z hiszpańską Dividium Capital SL, skoro jest ona tak prominentej kilkakrotnie wspomniana. Nie czuję się jak firn, tego raczej doznaje śnieg wysoko w górach latem, dlatego tak się nazywa. Poza tym jeżdżę moim BMW nie częściowo, a raczej zazwyczaj jednym kawałkiem. Powinieneś też wiedzieć, że wybór między BMW a Audi to kwestia sumienia, która w najrzadszych przypadkach jest mieszaną - tak też nie jest w moim przypadku. Gdybym miał jeździć innym samochodem, to raczej wybrałbym Daimlera! Nie siadam za kierownicą Audi - żeby to również było jasne. Więc: jeżeli jakieś Audi jest ogłoszone w poszukiwaniu, to dla mnie jest to obojętne. To poszukiwanie mogłoby spokojnie odbywać się nawet na Wyspach Owczych. Cieszę się również na listę odwiedzających Bor de ll. Prawdopodobnie będzie to wypadkowa książki telefonicznej Augsburga - bowiem to pasuje do rycerskiej metody badawczej. Na koniec: Argumenty przeciwko oszustwu Dividium (powtarzam System „kulki śnieżne” wprowadzony przez Josefa Blashchaka) są wciąż aktualne. Tu obnażają się wyznawcy DC. Chcesz przykładów? Jakieś 6.7.09 @ wszystkich krytyków Już niedługo będziecie musieli zawrócić! Ciekawe jest, czy wtedy okaże się wystarczająco dużo charakteru, by przyznać, że to tylko fałszywe oskarżenia i same spekulacje były rzucane w DC. Już się nie mogę doczekać Czy dalej, 7.10.09, nie możesz się doczekać? Czekam na każdy wpis od zespołu komików „Czarny Rycerz”, gdyż w przypadku oszustwa Dividium sprawa już jest wystarczająco poważna. Niemniej jednak wpis z treścią ze strony „złotej bandy” byłby już dawno oczekiwany! Ciao

Napisany przez onki
Wow, tutaj działo się sporo od mojej ostatniej wizyty... :eek:

W sumie nie ma tutaj już wiele do powiedzenia - jedyną rzeczą, która mnie jeszcze dziwi, jest to, że administracja forum zawsze zapowiada, że natychmiast zablokuje obraźliwych użytkowników, ale potem pozostaje tylko przy tych zapowiedziach. Dlatego apeluję jeszcze bardziej:

@Admin: Ponieważ Czarny Rycerz nie wypowiada się w sposób rzeczowy i dodatkowo w dużym stopniu obraża inne osoby - proszę bardzo, proszę bardzo - oszczędźcie nam jego komentarzy i interweniujcie! Dziękuję bardzo!

Napisany przez CFO
UiuiUiUi
@Czarny Rycerz
do poprzedniego raportu poprawka: Nie jest tajemnicze, raczej jest preclowe. To nieco zmieniona forma izolacji - po prostu z preclami i wodą......

....... tego nie da się już poważnie traktować.

@administrator
W rzeczywistości to nie jest platforma dla tych, którym przepalają bezpieczniki, podobnie jak w przypadku marzeń o 2-3% stopie zwrotu, a jednocześnie pieniącej się od chciwości ślinie. Pozostawiam to państwu, czy chcą ostatecznie wyłączyć Josefa Blashchaka pseudonimem Czarny Rycerz. Jego wpisy nie wniosły, ale absolutnie nic do tematu. Z drugiej strony nasza społeczeństwo żyje z wolności wypowiedzi i niestety trzeba czasem przymknąć oba oczy.
Mimo wszystko myślę, że zrobiliby państwo mi i innym uczestnikom forum przysługę, gdyby usunęli te wpisy albo przynajmniej mogliby ustawić czcionkę na rozmiar 2. Zajmują już zbyt wiele miejsca wyłącznie pod względem wizualnym - pomimo pustych treści. Wystarczyło, że Josef Hader kiedyś zasypywał okolicę nielegalnymi wysypiskami śmieci.

Z góry dziękuję. Jedno mogę zagwarantować innym uczestnikom forum. W przypadku Dividium nie wyciągnę nawet pół butelki brudu, ani nie będę dotknięty mdłymi wypowiedziami.

Serdeczne pozdrowienie w tym samym czasie (w tym samym czasie? Czy to nie jest ulubione określenie forsumu? Gdzie on zniknął? Być może się zmienił??

CFO

Napisany przez ADMCI4
Cześć SchwarzerRitter, Osobiście nie mam nic wspólnego z Dividium. Przypadkiem natknąłem się tutaj na Waszą rozmowę na forum finansowym... Temat jest naprawdę gorący. Powiedz mi, czy jesteś detektywem, policjantem czy prawnikiem? Skąd czerpiesz wszystkie te informacje? A może jesteś częścią Dividium? Szczerze mówiąc, czytając Twoje wypowiedzi, większość wydaje się dość przesadzona, zmyślona i mocno rozbudowana... Dlatego interesuje mnie (na pewno także innych czytelników), kim jesteś, czym się zajmujesz zawodowo. I przede wszystkim, co Cię łączy z Dividium??? Widzę, że tutaj na forum jesteś zupełnie sam i rywalizujesz z resztą, takimi jak CFO, Schneemann, itd...??? A kim jest Twoje zespoł? Masz stronę internetową? Czy zarobiłeś pieniądze przy współpracy z Dividium?? Przepraszam, że zasypuję Cię pytaniami, ale te informacje byłyby przydatne do lepszego zrozumienia Twoich chaotycznych wypowiedzi... Po prostu zastanawiam się, dlaczego zajmujecie się tym (sprawą oszustwa) i walczycie tutaj. Już prawie 850 wypowiedzi!! Niech poszkodowany wynajmie prawnika. To zadanie prokuratorów i sędziów... Wy wykonujecie ich zadania @ do wszystkich czytelników: Byłoby miło, gdyby ktoś mógł w kilku zdaniach wyjaśnić mi i innym czytelnikom forum, dlaczego tu tak się toczy walka i jakie rezultaty osiągnięto. (żeby przeczytać całą sprawę, potrzebowałbym kilku godzin). Pozdrowienia Ryan

Napisany przez CFO
@Ryan
Masz rację. Czasem zastanawiam się, jak udało nam się osiągnąć aż 850 postów na ten temat. Jednakże wyraźnie istnieje potrzeba informacji, skoro jest prawie 60000 wyświetleń. Przypuszczam, że wielu zniechęconych inwestorów informuje się między innymi na tym forum, jaka jest sytuacja.
Zdaniem krytyków, którzy aktywnie zaangażowali się na początku marca, celem było zwrócenie uwagi na oszukańczą piramidę finansową Dividium Capital. Ponieważ Dividium wyraźnie jest kwestią wiary, która ma niewiele wspólnego z faktami, niektórzy zwolennicy DC ujawnili się jako prawdziwi specjaliści finansowi. Robili to poprzez opowiadanie historii, które są tak niewiarygodne, jak to możliwe.
Wszelkie krytyczne pytania były albo obalamiane przez przemówienia półekspertów, wyśmiewane, reagowano na nie groźbami itp. (patrz także aktualna aktywność Czarnego Rycerza).
W międzyczasie wszyscy wiemy, co stało się z DC. Oszukańczy schemat piramidalny został odkryty, niektórzy protagonistów zatrzymani na Majorce, wszczęto postępowanie upadłościowe, Blashchak jest na liście gończej.
A teraz w akcie desperacji podają się różne teorie spiskowe i intrygi, opowieści nie mogłyby być bardziej absurdalne.
Dlaczego w ogóle reagować? Prawdopodobnie ostatni pozostali pośrednicy ruszą do ataku, będą chcieli udowodnić, że winni za klęskę są inni. Dlatego ważne jest moim zdaniem, aby udzielać trafnych odpowiedzi - jako wsparcie dla tych, którzy stracili pieniądze w tym oszukańczym systemie.
Masz zatem rację, że nie warto już reagować na wpisy Czarnego Rycerza w sposób rzeczowy. Może zauważyłeś, w jaki sposób odpowiadam w moich ostatnich wpisach. Będę postępować tak również w przyszłości i ewentualnie dodawać posty, gdy w sprawie oszustwa Dividium będą się działy rzeczy.
Jednak warto przejrzeć wpisy lub wyszukać w Google informacje na temat Dividium Mallorca. Dzięki temu zdobędziesz bardziej zróżnicowany obraz tego, co ostatecznie stało się z Dividium i przede wszystkim, kto stracił całe pieniądze.

Napisany przez forsum
Cześć CFO,

oczywiście od czasu do czasu zaglądam, co zostało napisane w postach. Jednak muszę stwierdzić, że niewiele z tego odpowiada prawdzie. Jedną rzecz jednak należy jeszcze wyjaśnić. Pan J.B. nie zniknął, ani nie pracuje dla organizacji przestępczej. Kilka razy zasygnalizowałem, że utrzymujemy z nim powiązania biznesowe. Dotąd nie było w tej kwestii żadnych zastrzeżeń!

Ze względu na obecną sytuację zalecono panu J.B. zrezygnowanie z planowanego i już zaawansowanego projektu. Według jego informacji, inwestor został już znaleziony. Planuje się, że jak tylko odpowiednie fundusze z sprzedaży wpłyną... według jego informacji powinno to nastąpić do końca miesiąca... wszyscy inwestorzy zostaną wypłacone. W ciągu listopada powinny więc natrafić do inwestorów kwoty związane z inwestycją na poziomie 20 KW. Dotychczas nie ma mowy o oszustwie lub innych twierdzeniach. Jednakże wygląda na to, że faktycznie część zgromadzonych zysków została użyta w sposób niewłaściwy przez byłych pracowników firmy. Kilka czas temu zasugerowałem, że prokuratura prowadzi śledztwo w różnych kierunkach. Zaangażowani nie powinni czuć się bezpiecznie, bo jestem pewny, że prawda wyjdzie na jaw, i nie będzie taka, jak sobie niektórzy życzą.

Jednakże interesowałoby mnie, jak byś się usprawiedliwił, gdyby ostatecznie okazało się, że niektóre z publikowanych wyników badań przez Czarnego Rycerza również się sprawdziły? Niektóre informacje przekazane organom są zdecydowanie nieprawdziwe, i jestem pewien, że wkrótce to zostanie ujawnione. Poczekajmy zobaczymy...

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez PI112
To naprawdę jest sen. Obecnie rano nie trzeba czytać gazety dla rozrywki, wystarczy spojrzeć na wpisy kolegi z branży. Jednak teraz, gdy nasz znany stary znajomy Forsum nagle się pojawił, muszę też wrzucić swoje trzy grosze.
Dla mnie jest jasne, że Forsum i nasz geniusz ortografii to dwie różne osoby. Obydwaj nie wnoszą zbyt wiele treści (dzisiaj mam dzień dyplomatyczny), ale przynajmniej można wyczuć sens w wypowiedziach Forsuma, podczas gdy u rycerza nie zawsze, zwłaszcza gdy rzuca się tutaj fałszywymi określeniami.
Ale czasem też chciałbym poprosić o te narkotyki, które pobiera, aby móc wygłaszać takie mowy. Szczególnie przed niektórymi rozmowami z pracownikami.
Teraz jestem ciekawy, kiedy ten totalnie zmieszany mnie zdemaskuje. Do tej pory zawsze uważałem się za siebie, ale kto wie

Jeszcze jedno na temat Forsuma: Jak już kilkakrotnie wspomniano, w każdym wpisie ujawnia się Pan jako bezpośredni pracownik Dividium. Pozwolę Panu teraz zgadnąć, czym Pan się wydaje, może też Wam zdradzę, ale tylko jeśli uprzejmie powiecie proszę.

Napisany przez CFO
@onki
Ledwie napiszesz nieco krytyczny komentarz, już jesteś na liście gości albo po prostu pod ogólnym podejrzeniem – tak łatwo to działa. Próby zastraszania są po prostu śmieszne!
@forsum
O, o, inwestor dla projektów JB został już znaleziony. Za ile można kupić Ltd z kapitałem 1000 funtów i samymi bezwartościowymi papierami? Och tak, byłbym niemal zapomniał: Goodwill jest z pewnością wart kilka miliardów. To znów stary chwyt. Pod koniec miesiąca przychodzą pieniądze, wtedy inwestorzy – którzy tymczasem awansowali na inwestorów – są wypłacani. Albo lepiej – w twoim ulubionym stylu formułowania – powinni być wypłacani. Tak, czas przyszły pozwala na wiele.
Cytuję: Jednak zastanawia mnie, jak byś się usprawiedliwił, gdyby okazało się, że niektóre z opublikowanych przez Czarnego Rycerza wyników badań okazały się być prawdziwe?
Do takiego czegoś nie dojdzie, bo jak dotąd żadne z twoich możliwości nie spełniły się. Dlatego również nie będzie niczego do usprawiedliwienia. Poza tym dniem, gdy Wielkanoc i Zielone Świątki przypadną na jedną datę.

Chcą nas przekonać bohaterowie DC, że superinteligentne kierownictwo Dividium (zresztą ukończone na Banking School w Chicago, która niestety nie istnieje) zostało oszukane przez jeszcze bardziej superinteligentnych dyrektorów finansowych i zarządców. O kurczę, musiało to zabłysnąć inteligencją, tak jak w przypadku spotkania Astona Martina z Range Roverem.
Uważam nadal: Prawdziwi ludzie siedzą w więzieniu, a odpowiedzialność za całą aferę oszustwa spada na właściwą osobę.
Jeszcze jedna mądrość rynkowa:
sbs 26.4.09
A propos: Wysokie zyski przy niskim ryzyku są sprzeczne z prawem ekonomicznym - każdy student zarządzania biznesem uczy się tego na początku studiów.
@Schwarzer Ritter
Proszę, napisz dla odmiany historię, w której pojawia się kosmita. Myślę, że za tym musi kryć się spisek z kosmosu, czyli działalność wyższej sztucznej inteligencji.

...i teraz, beam me up, Scotty!

Napisany przez peterm

Inwestor, jak twierdzi, już został znaleziony.

Witajcie wszyscy,

Po tym, jak wszyscy na forum wydają się ożyć, oczywiście też nie mogę pozostać w tyle i godnie reprezentować front Hartz IV :-)

Cóż, to naprawdę dobra wiadomość. To znaczy, że finansowanie - czego by to nie dotyczyło - zostało zapewnione i nie szukają już dodatkowych inwestorów ani inwestorów.
Poza tym, drogi Forsum, jestem trochę zdziwiony. Władze DC są albo aresztowane, albo uciekły, a ty wciąż wierzysz w to, co mówią?! Przed taką wiarą Hiob musiałby zazielenieć z zazdrości.

@Zespół Czarnego Rycerza:
Wygląda na to, że od ostatnich kilku wpisów znowu pracują tu 50% zespołu, których można określić jako granicę zdrowego rozsądku (nie, granicę zdrowego rozsądku to NIE jest komplement!). Proszę, oddajcie klawiaturę osobie, która używa normalnego pisma i akceptowalnej ortografii.

Z serdecznym podziękowaniem,
Peter

Napisany przez forsum
Cześć CFO,czy jest możliwe, że ponownie nieprawidłowo przeczytałeś informacje lub być może źle się zorientowałeś?Skąd pochodzi informacja, że projekt rzekomo nie istnieje?Czy mogłabyś mi łaskawie podać imię i nazwisko osoby, która to twierdziła, zanim skrytykujesz to, co napisałem?PozdrowieniaForsum

Napisany przez onki

@onki
ledwo napiszesz nieco krytyczny komentarz, a już jesteś na „liście gości” albo po prostu pod ogólnym podejrzeniem – tak łatwo to działa. Próby zastraszania są po prostu śmieszne!

Cześć CFO,

zgadzam się i dlatego najłatwiej jest po prostu zignorować te wpisy...

Napisany przez forsum
Cześć Peter,

po nawiązaniu kontaktu z Panem J.B., niektóre wpisy po prostu nie są dla mnie zrozumiałe... Robi się przypuszczenia, stawia się zarzuty, ale rzadko kwestionuje się to w sposób merytoryczny... Gdy fundusze zostaną zwrócone, w tym forum naturalnie nie usłyszymy już nic więcej od krytyków, dlatego życzę „Czarnemu Rycerzowi” wielu sukcesów w swoich dochodzeniach w zakresie IP... nawet jeśli sukces w tej kwestii byłby cudem....
Naprawdę starałem się rzetelnie wyjaśnić tła sprawy i zrozumiałymi słowami zwrócić uwagę na pewne kwestie... Krytycy również to próbowali... Jednak opierali się praktycznie wyłącznie na informacjach urzędowych. Ponieważ jednak instytucje te otrzymały teraz udokumentowanie fałszywych informacji, wkrótce prawdziwi odpowiedzialni pojawią się tam, gdzie ewentualnie spędzą dużo czasu na przemyślenie swojego postępowania. Jednak to ma niewiele wspólnego z wiarą...

Pozdrawiam

Forsum

Napisany przez CFO
.....tak, a w październiku wszystko zostanie wypłacone, z potrójną stopą zwrotu zgodnie z wtedy ogłoszoną kwotą.
Wtedy nie będziemy mieć tu nic więcej do napisania.

Założę tu mojego BMW, że w listopadzie wszyscy nadal będą czekać na swoje pieniądze, a płatność nie mogła się odbyć z jakiegoś innego powodu.

Nie muszę tutaj nic udowadniać: kierownictwo DC jest w więzieniu, Dr. Kimble (znany także jako Blashchak) jest na ucieczce, a ostatni pilni pisarze nadal piszą o jakichś projektach, których nazwy wydają się zastępcze.

Tak, samymi staraniami to jednak nie wszystko. Jak mówi przysłowie: Pokazuje się, ma trudności i stara się

Napisany przez forsum
Cześć CFO,

Nie mogłeś zobaczyć handlu, ani nie chciałeś uznać, że DC nigdy nie reklamowało zysków w wysokości 2-3% miesięcznie. Ponadto, ryzyko handlowe zostało wskazane, przynajmniej w mojej umowie.
Jeśli mógłbyś jeszcze raz przemyśleć swoje wypowiedzi w Twoim ostatnim wpisie... Pan J.B. nie ucieka, on dostarcza organom ścigania rzetelnych informacji... Dlaczego nie poczekać na swoje przemyślenia zamiast wylewać żółć... Nie inwestujesz, nie możesz nic zmienić w tej sytuacji, a mimo to piszesz, jakbyś miał coś do stracenia...
Pewnie nie ominęło to niektórym uwagi...
Mam jednak jedno pytanie... Który kierownictwo, według Ciebie, przebywało tymczasowo w więzieniu?

Pozdrawiam

Forsum

Napisany przez CFO
To prawda, że nie inwestuję pieniędzy w takie oszukańcze konstrukcje i dlatego też nic nie tracę.
No cóż, zobaczymy, wszystko dzieje się bardzo szybko. To, co mówię o kierownictwie, możesz przeczytać kilka razy, gdy wyszukasz dividium i mallorca w Google, nie ma więcej do dodania.

Do zobaczenia w listopadzie, chyba że wyjdą na jaw dalsze negatywne informacje z kuchni zatrutego Dividium.

Na razie

PS: JB - szczerość = sprzeczność wewnętrzna

Napisany przez Gast2
@forsum:

Thurgau: Dividium Capital: Führungskräfte auf Mallorca verhaftet - Nachrichten Thurgau: Kanton - thurgauerzeitung.ch

FINMA - Zakaz reklamy

FINMA - Zakaz reklamy

Droga/e Forsum, przeczytaj proszę te trzy artykuły. Wszystko stanie się jasne.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 41

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata