Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualizacje i rozszerzenia w środowisku forum.

Re: Portal giełdowy - Linki

Napisany przez webmaster
Ankieta: Lista linków Co sądzisz o nowym designie i obsłudze nowej listy linków na portalu giełdowym? Nowy design ma na celu poprawę wydajności w budowie strony internetowej. Niepotrzebne ikony linków zostały pominięte, ponieważ spowalniały budowę strony z linkami. Lista linków wymaga minimalnej rozdzielczości ekranu 1024x768 i została przetestowana z przeglądarkami internetowymi IE4, IE5, IE6, IE7 i Firefox. Salamander

Napisany przez Adrian
Uważam, że pomysł jest dobry, ale pasek powinien otworzyć się dopiero po kliknięciu!! Gdy jesteś już w pasku i przewijasz w dół, nie możesz dostać się tam, gdzie chcesz. Mała uwaga: Jeśli podmenu jest dość duże, to będą wchodzić w małe bannery. Adrian

Napisany przez 2cybercrash
Podczas najechania na inne obrazy dolne linki nie są widoczne i trudno z nimi działać. Pomysł jest dobry, ale wszystko nakłada się na siebie i trudno wybrać dolne linki. Czy to występuje tylko na moim laptopie? Aby wybrać dolne linki, trzeba przesuwać myszkę wzdłuż krawędzi ramki po prawej stronie, działa to tylko na około 5 mm. Propozycja: Zmniejszyć loga i umieścić je na górze. Ramka dla forum powinna być jak najbardziej przestronna. Zredukować krawędzie ramek tak ciasno, jak to możliwe. Być może trzeba zdefiniować ramkę dla rozwijanej listy, aby zachować odległość od loga? Pozytywny efekt: Strona będzie ładowała się znacznie szybciej.

Napisany przez beat
Na 17-calowym ekranie i większym działa bez zarzutu. Uważam, że nawigacja bez ikon jest trochę zbyt pusta i nie do końca odpowiada duchowi czasu. Nawet mała ikonka - przynajmniej dla głównych kategorii - działa cuda dla łatwości odnalezienia. (Tak jak na górze ikony logowania, wyszukiwania itp.). Nie muszą to być super wyczarowane ikony ze wszystkimi pięknymi efektami. Poprawa wydajności/efektów ikon może wiele zdziałać. To zajmuje trochę czasu... Jeśli komuś idzie za wolno, może spróbować poprawić ustawienia komputera, które zapisują ikony, aby przyspieszyć działanie, albo może czas na szybsze łącze?

Napisany przez Adrian
Z monitorem ma to niewiele wspólnego. To tylko rozdzielczość ma znaczenie. Mam monitor 19 cali i nie jest poprawnie wyświetlany.

Napisany przez svx_biker
Przemieszczając się od góry do dołu po liście, jest praktycznie nieprzydatna, ponieważ na końcu podlisty pomija się kilka list głównych. Poruszając się od dołu do góry po liście głównej jest nieco lepiej. Mimo to: dotychczasowa wersja zdecydowanie bardziej mi się podobała!

Napisany przez beat
Adrian pisze: Z monitorem to ma niewiele wspólnego. To tylko kwestia rozdzielczości. Mam monitor 19 cali i nie jest poprawnie wyświetlany.
Masz rację. Powinno to brzmieć: z przeciętnym monitorem 17 cali, który praktycznie zawsze ma rozdzielczość SXGA (1280x1024), to działa. Oczywiście, 24-calowy z rozdzielczością 680x400 nie wystarczy. Aby kontynuować konstruktywnie, wydaje się, że pytanie brzmi: do jakiej rozdzielczości należy zapewnić bezproblemowe działanie? Prawdopodobnie dotyczy to donic typu średnia jakość z rozdzielczością 1280x800. Ale to tylko jedno pytanie...

Napisany przez Springer
Bardzo podobała mi się poprzednia lista ikon, słodkie ikony były również jakoś oryginalne. Nigdy nie zauważyłem żadnych utrudnień podczas ładowania strony. Ponadto, również mnie denerwuje najechanie myszką = podmenu w lewej ramce. Wielu użytkowników przez pewien czas może mimo to kliknąć, z przyzwyczajenia :wink:

Napisany przez beta
Generalnie uważam, że jest wspaniale i konieczne, aby przewijanie w lewej ramce miało swoje zakończenie. Twoje rozwiązanie jeszcze nie działa w pełni. Od dołu do góry tak, ale od góry do dołu menu nie jest przydatne, wręcz przeciwnie. Ponadto, czasami przy szybkim najechaniu kursorem pozostaje otwarte 2-3 punkty menu (tylko w przeglądarce Safari, nie Firefox), co naturalnie przesuwa (długą) listę nad banerem. Bannery trochę przeszkadzają - może jako losowy obraz GIF w górnej ramce? Na przykład, gdy najadę/kliknę na Währung (Waluta), ta sekcja powinna pozostać otwarta do momentu kliknięcia na następny punkt menu (np. Narzędzia) . . . Bez automatycznego zamykania się gdy wskażę myszą na lewy panel ((Safari). W Firefoxie menu zawsze się zamyka na Macu). Nie próbowałem na Windowsie ;-) Ikony nie są konieczne... to prawdopodobnie kwestia przyzwyczajenia. Tutaj jest bardzo proste i niezawodne oprogramowanie: https://www.opencube.com Może ci to pomoże. Jest płatne, ale warte swojej ceny. Musisz po prostu umieścić przycisk PayPal Donate w portalu finansowym ;-) Z rozdzielczością 1280x800 (na MacBooku 13,3) jesteś dobrze ustawiony. Podsumowując: Istnieje możliwość poprawy, brak automatycznego zamykania się (pomocne byłoby to, że menu nie zamyka się automatycznie dopóki użytkownik nie kliknie na następny punkt menu). No cóż, niełatwe do opisania :-) Pozdrowienia PS: Kliknąłem lepiej, ale trzeba jeszcze nad tym popracować.

Napisany przez webmaster
Dziękuję za dotychczasowe opinie. Oferuję lepsze rozwiązanie. Za dalsze sugestie dziękuję z góry. Salamander

Napisany przez svx_biker
To nazywam szybką reakcją. Brawo. Czy drugi temat został celowo zablokowany? Ta wersja nie jest zła, ale dla mnie nie lepsza niż oryginalna: 1. Obszary same się otwierają, a kiedy dotrę do następnego ostatniego, niektóre główne tematy zostają już za mną. Na przykład: Przechodzę przez waluty. Po ostatniej linii nie otwiera się Metale + Surowce, tylko Analizy rynku. 2. Przy mniejszej rozdzielczości (1024x768) czcionka nad logotypami Traders, Stocks i Dukascopy jest prawie nieczytelna.

Napisany przez svx_biker
Fajna sprawa z dzisiejszymi rozwijanymi podmenu. Gdyby tylko sekcję Narzędzia można było umieścić nieco wyżej, nawet przy rozdzielczości 1024x768 loga Traders, Stocks i Dukascopy nie wchodziłyby w siebie. Jeszcze nie jestem pewien, czy naprawdę tęsknię za paskiem przewijania z lewej strony. W końcu teraz mogę rozwijać menu indywidualnie, gdy jest mi to potrzebne.

Nowe rozwiązanie jest o wiele lepsze, jedynym problemem jest to, że podmenu narzędzi na moim laptopie zasłaniają trzy logo i stają się prawie nieczytelne. Jeśli rozwinie się kilka podmenu, wszystko znika w dół i nie można już niczego wybrać. Przewijanie i klikanie było naprawdę wygodne i przejrzyste. Podobało mi się. Być może warto umieścić trzy logo w górnej ramce w mniejszym formacie?

Napisany przez webmaster
Nowa lista linków od poniedziałku 15.01.2007 - 00:01 Lista została zaktualizowana i ewentualne błędy zostały naprawione (o ile wykryto jakieś!). Lista linków wymaga minimalnej rozdzielczości ekranu 1024x768 i została przetestowana na przeglądarkach internetowych IE4, IE5, IE6, IE7 oraz Firefox. Testy na MAC-Safari i innych przeglądarkach są jeszcze przed nami. Być może użytkownicy Maca dadzą opinie :-) Ankieta została zresetowana ze względu na nową zaktualizowaną listę linków aktywną od poniedziałku 00:01. Proszę wziąć udział w ankiecie ponownie. Salamander

Napisany przez Karat
Cześć Salamander U mnie lista linków w ogóle nie jest teraz widoczna! Pozdrawiam

Napisany przez Adrian
u mnie również

Napisany przez ADMCI4
Też nic nie widzę. Chyba niezbyt przyjazne dla firewalla, co?

Napisany przez svx_biker
Badanie: Lista linków Jak oceniasz nowy design i obsługę nowej listy linków na portalu giełdowym? Nowy design ma na celu poprawę wydajności budowy strony internetowej. Niepotrzebne ikony linków zostały pominięte, ponieważ spowalniały budowę strony z linkami. Lista linków wymaga minimum rozdzielczości ekranu 1024x768 i została przetestowana na przeglądarkach internetowych IE4, IE5, IE6, IE7 oraz Firefox. Salamander Lista linków po lewej stronie nie pojawia się w Internet Explorerze 6.0! Działa w Firefoksie.

Napisany przez svx_biker
Karat pisze: Cześć Salamanderze U mnie lista linków w ogóle nie jest teraz widoczna! Karat
Czy używasz przeglądarki Internet Explorer 6.0?

Napisany przez webmaster
Zazwyczaj mówi się: Nowy miotek dobrze zamiata. Ale tu coś się nie zgadza. Stara lista ikon linków została ponownie aktywowana. Niestety lista do przewijania nie jest jeszcze wyświetlana, więc nie może być przewijana. Dokonam tego jednak dopiero wieczorem po powrocie z pracy. Salamander

Napisany przez speedskater
svx_biker pisze: Czy używasz Internet Explorera 6.0?
U mnie działa również z IE 6.0

Dziękuję Salamandrowi za szybkie przywrócenie powszechnie lubianej i często używanej listy linków. Nadal mi się podoba i zawsze będę do niej wracał. W jakiś sposób przyzwyczaiłem się do tych uroczych ikon, pewnie jestem trochę staroświecki? Przewijanie także idzie mi całkiem dobrze. Przyzwyczaiłem się do obsługi strony. Pozdrowienia, cybercrash

Napisany przez Globalist
Szkoda, że coraz więcej miejsc zajmują bezwartościowe listy linków i irytujące banery reklamowe na tej cennej platformie do czytania. Rdzeń staje się coraz mniejszy. Już niedługo będzie jak w wypadku Crash. ?

Napisany przez Simona
Ale przynajmniej teraz nie widzę już podwójnie i przezrocznie, myślałam, że to przez moje oczy. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez webmaster
Globalist pisze: Szkoda Monster listy linków i bezwartościowe banery reklamowe zżerają coraz więcej cennej platformy do czytania. Rzeczywisty rdzeń staje się coraz mniejszy. Wkrótce będzie wyglądać jak w przypadku Crash. :cry:
Cześć Globalist, z twierdzeniem....zżerają coraz więcej.....muszę Cię rozczarować. Wszystkie ramki pozostały takie same wielkości! Ponadto nawet ramka stopki została usunięta, aby zrobić więcej miejsca. Definicja bezwartościowych banerów może być dla Ciebie trafna, ale to właśnie te dodatki pokrywają koszty operacyjne portalu giełdowego (bez uwzględnienia czasu pracy!). Ponadto nie są to migające i rozpraszające banery, które odwracają uwagę od rzeczywistej treści portalu giełdowego. Ponadto na portalu giełdowym dostępne są różne wykresy z transmisją w czasie rzeczywistym, które w innych miejscach trzeba drogo opłacać. Myślę jednak, że wszyscy powinniśmy być zadowoleni z obecnej wersji (która się niewiele zmieniła). Na dalsze opinie dotyczące poprawy portalu giełdowego czeka Salamander

Napisany przez Karat
Więc teraz jest znowu jak przed zmianą z 15.1.07. Mam na myśli , że jest tak dobrze. Sensowne ulepszenia zawsze są mile widziane. Ale tak jak jest, jest w porządku! Dziękuję Salamanderowi za nocne zmiany. Karat

Napisany przez fritz
Dziękuję Salamander, teraz wszystko jest znowu w porządku. Masz absolutną rację, że jeśli już oferujesz nam to wszystko za darmo, to przynajmniej powinieneś zarobić trochę na kilku reklamach. Jeśli ktoś absolutnie nie chce widzieć tych banerów, może po prostu na nie kliknąć jako podziękowanie i potem (przynajmniej w przypadku Firefoksa) je ukryć. ...zrobiłem to w ten sposób, ponieważ mam wolne połączenie i muszę płacić za każdy przesłany bajt... Pozdrowienia fritz

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata