Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Lugano Finanz Sp. z o.o.

Napisany przez Finanzpleite
Witajcie wszyscy,

właśnie dołączyłem i od razu przepraszam, jeśli coś tu podwójnie lub źle napisałem.

Otóż chodzi o to...

Od 01.06.2012 podjąłem pracę dorywczą na 325 euro, która trwała do 30.07.2012.

W tym czasie też przeprowadziłem się do swojego pierwszego własnego mieszkania i niestety nie mogłem opłacić pierwszego czynszu, ponieważ źle doradzono mi w sprawie otrzymywania pieniędzy!

No cóż, porozmawiałem z administracją budynku i powiedzieli, że wszystko jest w porządku.

Umowa dorywcza kończyła się 30.07.2012, ponieważ 01.08.2012 rozpocząłem naukę na stanowisku sprzedawcy, ale niestety zostałem zwolniony w okresie próbnym.

No cóż, nieważne!

Teraz również nie mogłem opłacić czynszu pod koniec listopada, a było to już drugie opóźnienie, a muszę jeszcze wpłacić kaucję za mieszkanie!

Dziś otrzymałem pismo od administracji budynku, że moje konto czynszowe ma deficyt w wysokości 940 euro, ponieważ...

277,50+277,50+385=940

Razem czynsz w wysokości 277,50 euro z końca czerwca 2012 roku

raz czynsz w wysokości 277,50 euro z końca listopada 2012 roku oraz 385 euro kaucji!

Woda naprawdę mi sięga do gardła i po prostu nie wiedziałem, co dalej robić!

Złożyłem wniosek o kredyt w Lugano Finanz GMBH na kwotę 5 000 euro.

Dzień później dostałem pismo z umową pośrednictwa, którą musiałem podpisać.

W tym piśmie jest napisane...

Szanowny Panie xxxxx,

Nasze renomowane przedsiębiorstwo odnosi duże sukcesy w mediowaniu rozwiązań finansowych i chcielibyśmy zaoferować Państwu nasze usługi w tym zakresie.

Cieszymy się, że możemy Państwu poinformować, iż od teraz mają Państwo dostęp do restrukturyzacji finansowej.

Chcielibyśmy potwierdzić nasze zobowiązanie do sfinalizowania Państwa zatwierdzonej umowy dotyczącej restrukturyzacji finansowej (odrzucenie wykluczone) w następującym zakresie:

Kwota umowy: 5 000,00 euro

Rata miesięczna: 54,05 euro

Okres kredytowania: 156 miesięcy

Więc już podpisałem i odesłałem umowę pośrednictwa, było to w środę lub czwartek (już dokładnie nie pamiętam)

Mam jednak kilka pytań...

1. Czy ktoś miał już doświadczenie z Lugano Finanz GMBH? Jeśli tak, jakie?

2. W moim piśmie jest napisana miesięczna rata, czy pobiorą rzeczywiście tylko tę miesięczną ratę z mojego konta, czy może więcej?

3. W piśmie jest również zawarte to, co wyżej wyjaśniłem (odrzucenie wykluczone), co to oznacza?

4. I ostatnie pytanie, kiedy mniej więcej mogę spodziewać się pieniędzy, bo dzięki nim mogę uratować swoją sytuację finansową z administracją budynku i uniknąć ryzyka utraty mieszkania!

Z góry dziękuję za szybką pomoc,

Bankructwo finansowe

Napisany przez Gell
Bankrut:

Czy przeoczyłeś ten post?:

viewtopic.php?t=6448

Tam nie dostaniesz ani jednego centa, wręcz przeciwnie: oni chcą od ciebie!

Prokuratura miasta Dortmund obecnie zajmuje się nimi.

SAT1 donosił o tym:
Schuldenschocker - Video - AKTE 20.12 - Sat.1

Prawda

Świetnie, a teraz co? Podpisałem umowę pośrednictwa z nimi i już odesłałem!

Napisany przez Gell
A więc co teraz?

Bald przyjdą bezwartościowe dokumenty pocztą: nie przyjmuj ich i odmów przyjęcia przesyłki! Złożenie sprzeciwu w ciągu 14 dni (na przykład z tekstu z wątku Luzern/Lugano pod numerem #140) listem poleconym. Zakładam, że sprzeciwy te i tak wylądują w koszu, ponieważ zazwyczaj są po prostu ignorowane. Ale wtedy będziesz miał coś w ręku, jeśli później będziesz musiał zgłosić sprawę na policję (na przykład z powodu groźb windykacji zgodnie z §123 Kodeksu cywilnego - oszustwem przez zatajenie faktów).

Mam nadzieję, że nie zaznaczyłeś ubezpieczenia od niewypłacalności od Würzburgera i podałeś swój numer konta bankowego. W przeciwnym razie od teraz będzie pobierane 30 euro miesięcznie z Twojego konta.
Gell

Nie mam tego, nie zaznaczyłem tego, i nie podałem moich danych bankowych.

Napisany przez finanzer33
Zawsze konieczne jest odwołanie!!!

Napisany przez Gell

Widerruf ist trotzdem notwendig!!!

Widerruf jest jednak konieczny tylko dla Luzern/Lugano.

Jeśli nie wybrano żadnej Würzburg i nie wprowadzono żadnych danych bankowych, nie trzeba niczego odwoływać w przypadku Würzburga.

Einverstanden

Napisany przez finanzer33
@Gell Ponieważ nie ukończył studiów w Würzburgu, mój post również nie odnosił się do niego

Napisany przez Timobaetza
Wziąłem kredyt w Lugano Finanz GMBH i podpisałem umowę. Dzisiaj przyszła do mnie poczta, żądając ode mnie opłaty w wysokości 415 € za pobraniem. Jednakże nie zapłaciłem. Co mam teraz zrobić? Czy ktoś może mi pomóc?

Napisany przez Timobaetza
Teraz napisałem/aś odwołanie, co powinienem/zm powinna/m teraz zrobić?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czy dokonałeś odwołania za pośrednictwem listu poleconego za potwierdzeniem odbioru? Aby mieć potwierdzenie nadania?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata