Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Koka Kola

Napisany przez Mustang98
Odkryłem, że nie ma jeszcze wpisu dotyczącego KO. ? KO ponownie wzrasta od roku. ? KO ponownie zanotował świetny kwartał, przekraczając wszystkie oczekiwania analityków. Wzrost sprzedaży i zysków. Jedynym smutnym faktem jest Ameryka Północna, gdzie sprzedaż spada nieprzerwanie od 2001 roku. Dla wszystkich zainteresowanych dywidendami: od 10 lat KO zwiększa dywidendy, nawet w trudnych latach na giełdzie. Obecnie USD 0.34 na akcję, około 2.7%. ? Długoterminowa inwestycja bardzo odpowiednia, jedynie ciągły spadek dolara obniża zwrot z inwestycji.

Napisany przez ADMCI4
Cola moim zdaniem wciąż znajduje się w depozycie orakulum z Oklahoma. Orakulum poszukuje jednak nowego szefa inwestycji i myślę, że nie można wykluczyć, że nowy szef zdecyduje się rozstać z colą. Ponieważ ta inwestycja jest bardzo duża, kurs może się obniżyć.

Napisany przez richard100
Mustang98 pisze: Długoterminowe inwestycje są bardzo odpowiednie, jedynie ciągły spadek wartości dolara obniża zysk.
Cześć Mustang98, Tak, masz rację, spadek wartości dolara rzeczywiście utrudnia sytuację. To samo dotyczy obligacji. Co mi po obligacji oprocentowanej 5%, jeśli dolar traci 10%. To jest kradzież skierowana przeciwko inwestorowi. :cry: W przyszłości będę się powstrzymywać od inwestycji w USA. Na podstawie uzyskanych doświadczeń. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Mustang98
peitschi pisze:Cola nadal, moim zdaniem, leży w depozycie or licensed by Oracle of Oklahoma. To prawda, Berkshire Hathaway posiada 8%, ale Sun Trust Bank również posiada 5%. Ale wtedy pod presją są również inne tytuły, takie jak Procter & Gamble, Wells Fargo i gdzie jeszcze jest zainwestowany. Cześć Richard100 Twój punkt widzenia, ale to samo dzieje się z jenem, który od 3 lat zna tylko jedną drogę. Mam nadzieję na dłuższą metę na silniejszego dolara, jestem stosunkowo silnie zainwestowany w USA, również z powodu licznych odkupień. Poza Anglią (podatek potrącania:wink:) największa pozycja. Pozdrowienia

[Cześć Richard100 Twoje zdanie, ale to samo dzieje się z jenem, który od 3 lat zna tylko jeden kierunek. Mam nadzieję długoterminowo na silniejszego dolara, jestem dość mocno zainwestowany w USA, także ze względu na wiele dalszych zakupów. Obok Anglii (podatek od wymiany: wink:) to największa pozycja. Cześć Mustang98 Znowu pokazuje się, że należy zwracać uwagę na zrównoważoną dywersyfikację. Problem leży w stopach procentowych. Tam, gdzie inwestorowi oferowane są dobre stopy procentowe, wartość ich waluty powinna rosnąć. Jen płaci żałosne odsetki. Osobiście nie zainwestowałbym tam, czyli kupować obligacje. waluty AUD, £ NZ$ rosną i rosną. Tam kuszą wydatne odsetki. Tym bardziej dla mnie niezrozumiałe jest to, że dolar słabnie, a przecież również tutaj kusi wydajny zysk w wysokości 4-5%. Można sobie zatem zadać pytanie, czy tutaj ma miejsce manipulacja. Nie mam pojęcia. Tylko, inwestorzy w obligacje czy akcje w $ stracili zysk w postaci utraty wartości waluty. :cry: Osobiście wyciągnąłem wnioski i znacznie zmniejszyłem moje akcje w $. Po prostu nie widzę oznak odzyskania przez $. Może z nowym rządem. Nadzieja umiera ostatnia. Jeszcze jedno pytanie. : Twoje inwestycje w Anglii: Czy kupujesz tam akcje w euro czy w £? To z niewymienialnością podatku jest dobry argument zakupu. Mam jeszcze kilka euro. Tylko £ nie chciałbym teraz kupować w tak wysokim poziomie.

Napisany przez Mustang98
richard100 pisze:[ Twoje inwestycje w Anglii: Czy kupujesz tam akcje w euro czy w funtach? Trzymam dwie duże pozycje w Anglii. BP i Diageo. BP kupiłem na SWX w CHF. Diageo w funtach w Londynie. Kiedy zobaczyłem rozliczenie, prawie dostałem zawału. Około 3% opłat w Raiffeisen (Von Tobel) :twisted: . To wszystko są inwestycje długoterminowe. Z dywidend Diageo i Coca-Coli karmimy fundusz dla naszej rocznej córki. Do jej 18 urodzin powinna uzbierać się spora suma. MAM NADZIEJĘ. :wink: Oprócz wysokiego funta, opłaty za zakup Glaxo w Londynie również mnie powstrzymały, więc zdecydowałem się na Pzifer na SWX, gdzie opłaty są jeszcze w miarę przystępne. Miłego dnia

Cześć Mustang98, Czy dobrze rozumiem, że w przypadku tytułów (BP), które kupiłeś na SWX, dywidenda jest wypłacana netto. To znaczy, że nie są pobierane żadne podatki od zysków kapitałowych? Pozdrawiam, Rich

Napisany przez Mustang98
To jest prawda. Ostatnia wypłata dywidendy wynosiła GBP 0,05258. Brut Brutto równa się netto. Następnie sprawdzam kurs wymiany, który wyniósł 2,360014, na twoją korzyść. Sprawdziłem to za pomocą kalkulatora, sprawdziłem też na stronie BP kwotę dywidendy, czy może po prostu odjąć kwotę. Wszystko w porządku. U znajomego pobierany jest podatek od dochodu brutto na liście rozliczeniowej, ale następnie jest ponownie doliczany. Ma Yellowtrade.

Cześć Mustang98, Dziękuję za informację. Zainwestowałem kilka euro, które mi zostały. Tytuł BPE5 Xetra euro 8.46 Powinno to się opłacić. Dobra dywidenda. Wydaje się być pewne, pomimo możliwych wahnięć kursu. Pozdrowienia, Rich

Mustang98 pisze: To jest prawda. Ostatnia wypłata dywidend wynosiła GBP 0,05258. Brutto równa się netto. Później kurs wymiany wyniósł 2,360014, na twoją korzyść. Przeliczyłem to za pomocą kalkulatora, sprawdziłem również kwotę dywidend na stronie BP, czy może być możliwe, że po prostu odjęli tę kwotę. Wszystko w porządku. U znajomego z Abrechnung zostaje odprowadzony podatek od dochodu brutto, ale później jest on ponownie doliczany. Ma Yellowtrade.
Przepraszam, jeśli to wciąż jest ważne dla KO, ale tak wynika z dyskusji. Jednak nadal mówimy o BP. Odpowiedź banku brzmi Drogi Panie ... Rozliczenie jest tylko częściowo poprawne Sytuacja/Przykład: Klient otrzymuje kwartalnie wypłatę w wys. GBP 0,05241 (wygląda jak 100% na rozliczeniu). ALE: faktycznie firma wypłaciła 120%, więc zostały potrącone około 20%, bez wiedzy laika na rozliczeniu, odpowiednio można to zobaczyć w dodatkowych informacjach: 11.11% to kredyt podatkowy, a 9.99% to ryczałtowe odliczenie podatku w Szwajcarii. Długie pisanie, krótko mówiąc: ten szczegół nie działa (20% zostało już pośrednio odliczone). ... a uwzględniając dodatkowy opłatę skarbca w Anglii w wysokości 0,5%, to nie opłaca się. To jest teraz stanowisko banku. Ja widzę to trochę inaczej. Kupiłem część na SWX (SFR i część na Eurex w euro. SWX faktycznie nalicza dodatkowy opłatę skarbca w wysokości 0,5% podczas zakupu. Eurex nie robi tego. Liczy się zwrot z inwestycji. i netto wynosi 4%, jeśli trzymam tytuł dłużej w PF. Lepsze niż RD. RD wynosi netto około 2%. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Simona
:?: Czy powinno się ponownie przyjrzeć bliżej firmie Coca-Cola? 17 lipca będą tutaj prezentowane wyniki finansowe za pierwsze półrocze. W ostatnim czasie Coca-Cola na pewno nie sprawiła radości inwestorom. Ale jak będzie wyglądać przyszłość, jeśli firma będzie się rozwijać? Informacje poniżej: https://www.thecoca-colacompany.com/ https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2007-07/artikel-8548595.asp Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Mustang98
Cześć Simona Muszę ciebie niestety poprawić. Ten wykres dotyczy Coca-Cola Bottling, to są wypełniacze butelek :wink: Coca-Cola Co zyskała 10% od 01.01.07 r., a nawet 23% w ciągu ostatnich 52 tygodni. Trzymam akcje od dawna, mają jeszcze wiele do nadrobienia, ale dywidendy są corocznie podnoszone. Pozdrowienia, teraz sobie zrobię przerwę na Coca-Colę (oczywiście oryginalną) :wink:

Napisany przez Simona
Dziękuję za informację, również właśnie zauważyłam, że coś tu nie gra. Sprawdzę to ponownie. Przepraszam. Pozdrawiam, Simona

Napisany przez Simona
Mustang98 pisze: Cześć Simona chyba musisz mnie poprawić. Ten wykres jest dotyczy Coca-cola Botteling, czyli produkcji butelek :wink: Coca-Cola Co zyskała 10% od 01.01.07, a od 52 tygodni nawet 23%. Trzymam akcje od dłuższego czasu, mają jeszcze wiele do nadrobienia, ale dywidenda rośnie każdego roku. Pozdrowienia i teraz zasługuję sobie na Colę (oczywiście oryginalną) :wink:
Mam nadzieję, że delektowałaś się Colą. To tutaj jest właściwa wersja. Tak, to wygląda zupełnie inaczej. Można być z tego zadowolonym. Prawdopodobnie można nadal... Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Forexyman
Cześć Coca ColaInteresująca sytuacja w przypadku Coca Cola.Po wybiciu akcji z trwającej od kwietnia bocznej fazy ruchu teraz ten próbny wybicie okazało się fałszywym przełamaniem, ale ponieważ średnioterminowy trend wzrostowy nadal jest nietknięty, może to okazać się korzystną okazją do wejścia.Wejście w pozycję długą na Open w poniedziałek.Stop loss w okolicach 50,50.Pozdrowienia

Napisany przez Simona
Cześć :lol: Moin, moin i także cześć! Zobaczymy się tutaj. Trzymaj się. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Mustang98
One tak, akcje, które rosną nawet w złych czasach. Coca-Cola wczoraj osiągnęła nowe pięcioletnie maksimum na poziomie 54,79 dolara. Oczywiście, korzystając z kursu walutowego, jesteśmy jeszcze daleko od 90 franków Szwajcarskich, które firma osiągnęła w 2000 roku. Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Cześć Coca Cola czas na ponowne dodanie do portfela dobrej akcji Technicznie, akcja oferuje potencjał wzrostowy do obszaru 65,50 USD w związku z tym zostanie złożone zlecenie Stop-Buy na rynek Stop-Buy 61,08 SL 59,49 Pozdrawiam

Napisany przez Forexyman
Forexyman pisze: Witaj Coca Cola nadszedł czas, aby ponownie dodać dobrą akcję do portfela Technicznie akcje oferują potencjał wzrostowy aż do poziomu 65,50 USD dlatego też zlecenie Stopp-Buy zostanie wprowadzone na rynek Stopp-Buy 61,08 SL 59,49 Pozdrowienia
Witaj Ponieważ oczekiwany ruch wzrostowy nie wystąpił, została dokonana odpowiednia korekta w przypadku Coca Cola Stopp-Buy 59,90 SL 56,50 Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Forexyman pisze: Cytat Forexymana Cześć Coca Cola nadszedł czas, aby ponownie dodać tę dobrą akcję do portfela Technicznie akcja oferuje potencjał wzrostowy do obszaru 65,50 USD dlatego też zostaje wprowadzone zlecenie Stop-Buy na rynek Stop-Buy 61,08 SL 59,49 Pozdrowienia Cześć Ponieważ oczekiwany ruch wzrostowy nie wystąpił, zostaje dokonana odpowiednia dostosowanie w przypadku Coca Cola Stop-Buy 59,90 SL 56,50 Pozdrowienia
Cześć Ponieważ kurs jest zbyt daleko od obszaru wejścia, zostaje anulowany Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata