Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: ubezpieczenie samochodu dla początkujących

Napisany przez Diana1
Cześć. Jaką ubezpieczalnię samochodową polecacie? Mam 20 lat i nie mogę ubezpieczyć swojego auta na rodziców. Czy są dostępne jakieś specjalne ceny dla studentów? Czekam na wasze wskazówki. Diana

Napisany przez wolfgang
Cześć Diana, znalezienie korzystnego ubezpieczenia samochodu dla początkujących nie jest łatwe. Powodem są wypadki, których doświadczeni kierowcy lub młodzi kierowcy są sprawcami. Na rynku istnieje wiele różnic cenowych. Jeśli nie masz możliwości zarejestrowania swojego samochodu za pośrednictwem rodziców, powinnaś bardzo dokładnie zapoznać się z rynkiem ubezpieczeń. Opłaty początkowe wynoszą od 100 do 200%. Mogę Ci doradzić, abyś nie skupiała się tylko na początkowej opłacie. Zamiast tego, zwróć uwagę na roczną składkę. Zdobądź wiele ofert od renomowanych dostawców ubezpieczeń. Powodzenia. Pozdrowienia, Wolfgang

Napisany przez autofreak
Jeśli Twoi rodzice zarejestrują Twój samochód jako drugi pojazd, możesz rozpocząć od klasy bonusowej 85%. Jednak jeśli jesteś początkującym kierowcą w okolicach 18 lat, trudno będzie Ci uzyskać 85%. Najprawdopodobniej będziesz musiał liczyć się z 140% w swoim ubezpieczeniu samochodowym!

Napisany przez ramonciko
ubezpieczenie samochodu z zasadą drugiego samochodu obowiązuje tylko wtedy, gdy kierowca drugiego samochodu ma co najmniej 23 lata. Jeśli Twoi rodzice nie mogą Ci pomóc, będziesz sklasyfikowany/a na 140%! Powinieneś koniecznie porozmawiać z doradcą ubezpieczeniowym i zasięgnąć porady. Możesz również porównać oferty ubezpieczeń samochodowych dla młodych kierowców online. Istnieje kilku atrakcyjnych dostawców. Na przykład bezpośredni ubezpieczyciel Allianz24 oferuje ubezpieczonemu nadzwyczajne prawo do wypowiedzenia umowy, jeśli składka ubezpieczeniowa wzrośnie. Pozdrowienia ramonciko

Napisany przez ADMCI4
Cześć, drodzy kierowcy początkujący :-) Tylko dlatego, że moi rodzice mieli ubezpieczone auto, mogłem ubezpieczyć swoje auto z bonifikatą SF 140%. W tym przypadku nie miała znaczenia firma ubezpieczeniowa. W przeciwnym razie zostałbym sklasyfikowany jako kierowca początkujący z bonifikatą SF 230! Mam ubezpieczenie w HUK24. Jestem bardzo zadowolony z HUK24. Należą do jednych z najtańszych ubezpieczeń samochodowych. Pozdrowienia Klaus

Napisany przez Der Makler
Cześć Diana! Proszę skontaktuj się z agentem ubezpieczeniowym w Twojej okolicy. On dla Ciebie za darmo znajdzie ubezpieczenie, które ma świetną cenę i dobre warunki. Z pewnością możesz zaoszczędzić sporo pieniędzy.

Napisany przez Finanz-Duell
Istnieje kilka możliwości: 1 => Dziadkowie - wnuki ubezpieczenie od Victoria (Super start dla wnuków) 2 => W pewnych warunkach AXA oferuje 100% od początku 3 => Dla dzieci klientów Allianz oferuje 95% (konieczna umowa dodatkowa) 4 => Nürnberger oferuje zmiennie 85% (2 umowy dodatkowe) Informacje pochodzą z szumu ulicy, więc prawdziwość nie jest gwarantowana w 100%...

Napisany przez Marras
-Stawka ubezpieczenia 40%, początkujący kierowcy 60% dla samochodów osobowych -Stawka ubezpieczenia 50%, początkujący kierowcy 70% dla samochodów ciężarowych do 3,5 t Wszystko jest możliwe... trzeba tylko mieć odpowiednie kontakty. Pozdrowienia Marras Ja sam po 10 latach bezwypadkowej jazdy (!) mam 35%

Napisany przez mbcenter
Cześć marras, przeczytałem Twoją wiadomość w internecie z dnia 23.04.2009 r., że istnieją korzystne stawki procentowe dla nowych kierowców. Potrzebuję taniego ubezpieczenia, proszę pomóż mi, podaj mi nazwę firmy ubezpieczeniowej.

Z góry dziękuję.

mb center

Napisany przez admin
Początkujący kierowcy biorący udział w programie Jazda z opiekunem od 17. roku życia mogą wykupić ubezpieczenie samochodu bez dodatkowej opłaty związanej z wiekiem kierowcy. Więcej informacji tutaj: https://ci4.pl/forum/viewtopic.php?t=2930 Pozdrawiam Administrator

Napisany przez ADMCI4
Diana1 pisze: Cześć. Jakie ubezpieczenie samochodu polecilibyście mi? Mam 20 lat i nie mogę zarejestrować auta na rodziców. Czy istnieją też stawki dla studentów? Czekam na wasze wskazówki. Diana
tak, z 70% dla początkujących. informacje pod numerem 08241-806325 pozdrowienia

Napisany przez Marvin73
Tak więc dla wszystkich nowych kierowców (ogólnie dla wszystkich szukających ubezpieczenia) polecam porównanie ubezpieczeń online. Zawsze można tam znaleźć idealne ubezpieczenie dla siebie.

Napisany przez Naseweis
Świetny post ........ r n r n a skąd ten początkujący kierowca ma informacje, z jakim stopniem SF może zacząć? r n r n Tutaj także trzeba przypuszczać zdolności jasnowidzenia przy korzystaniu z tego kalkulatora porównawczego. r n r n Pozdrowienia, Wścibski

Napisany przez Mike Spezi
Dlaczego ciągle odgrzewane są te STARE WPISY!!??? A do tego o takiej mocy wyrazu, jak pusty kosz na śmieci!

To naprawdę nikomu nie pomaga!

Napisany przez Manni-Bode
Być zwięzłym: ubezpieczenie przyczepy nie jest drogie. Płacę 35 euro rocznie

Napisany przez Naseweis

Po krótce: ubezpieczenie przyczepy nie jest drogie. Płacę 35 euro rocznie

Temat całkowicie pominięty!

Tutaj mamy do czynienia z początkującym, a nie z przyczepą.

Napisany przez DeinMakler24
Jeśli szukasz portalu porównawczego, który oferuje również wsparcie, na przykład w zakresie oceny dla nowych kierowców, mogę polecić ten tutaj:

Porównanie ubezpieczeń samochodowych

Napisany przez BaMi
Cześć, Negotiowaliśmy taryfę, która jest obliczana niezależnie od wieku kierowcy. Główne cechy: Brak limitu kilometrów Brak obowiązku korzystania z garażu Brak podwyższenia opłat w przypadku mieszkania czynszowego Brak rozróżnienia między właścicielem a ubezpieczającym Brak podwyższenia opłat dla używanych pojazdów Brak ograniczenia kierowców Brak minimalnego ani maksymalnego wieku kierowcy Sprawdź: Start | SIGUN Finanz | Tworzymy nowoczesne ubezpieczenia! BaMi

Napisany przez Naseweis
Czyli ponownie mamy tutaj wskazówki dotyczące porównywarek!

Zastanawiam się tylko, po co w ogóle potrzebne jest forum.

To o wiele łatwiejsze.

Wystarczy odwiedzić Panią Google i wpisać pojęcia porównywarki + ubezpieczenie samochodu, a już otrzymuje się wyświetlonych 12 300 000 stron internetowych.

Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez BaMi
Po prostu: Zazwyczaj specjalne rozwiązania nie są prezentowane przez kalkulatory porównawcze. Skąd miałby wiedzieć? BaMi

Napisany przez Naseweis

To proste:

Rozwiązania specjalne zazwyczaj nie są pokazywane przez kalkulatory porównawcze. Skąd miałby wiedzieć?

BaMi

i każdy makler ubezpieczeniowy lub właściciel kalkulatora porównawczego twierdzi wtedy - mamy najlepsze rozwiązanie specjalne i hop
pojawia się tysiące wpisów tutaj na forum.

Napisany przez BaMi
Nie napisałem, że mam najlepsze rozwiązanie.

Ale byłbym gotów porównać.

Czy masz może jakieś urazy w sobie?

BaMi

Napisany przez Naseweis

Nie napisałem, że mam najlepsze rozwiązanie.

Ale chętnie porównam.

Czy masz może jakieś urazy?

BaMi

Skąd w ogóle taki pomysł?

Co do tematu forum, znalazłem taką definicję:

Forum (Kultura), realne lub wirtualne miejsce, gdzie mogą być wymieniane opinie, zadawane pytania i udzielane odpowiedzi.

Napisany przez Isabelle
Cześć, również szukam taniego ubezpieczenia samochodowego. Mam już prawo jazdy od jakiegoś czasu, ale do tej pory nie mogłem sobie pozwolić na samochód. Po długim oszczędzaniu udało mi się wreszcie kupić wymarzone auto i teraz szukam tylko taniego ubezpieczenia. Przeszukałem Google i znalazłem tę stronę tutaj.

Napisany przez Gerd
Strona błędu 404 jest interesująca

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata