Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Trzymaj się z dala od kredytów Solidia!!!

Napisany przez evafila1960
Uważaj na SOLIDIA e.K.!!!!!!
Szybka pożyczka ??? Poważnie ??? BEZPROBLEMOWO??? Bezpłatna obsługa??? z natychmiastową decyzją???. Zostałem oszukany bardziej niż kiedykolwiek...!!!!
Zapomnij i nie daj się oszukać tak jak ja. I nikt potem nie będzie z Tobą rozmawiał i tłumaczył Ci, co się stało... ktoś po prostu się rozłączył i po prostu..
Gwarantuję.. tam siedzą tylko bezczelni, aroganccy oszuści na telefonie, jeśli już przepadłeś i mają sprawić, że będziesz płacił tylko za tę nieużyteczną polisę przez 3 lata, zamiast obiecanej pożyczki..
obiecali mi 4000€ kredyt od maja 2014 roku, bo prawdziwe rekiny szybko zauważają, kto jest w potrzebie.. aż podpisałem umowę ubezpieczenia, ponieważ podobno było to ważne dla kredytu, który miałem od nich otrzymać
Od tego czasu była tylko korespondencja tam i z powrotem..co tydzień nowe pismo..najpierw chcieli jednego ostatniego zaświadczenia o zarobkach, potem owszem pieniądze mogłyby być już wypłacone, (za każdym razem mówili, że na decyzję o przyznaniu kredytu nie ma wpływu)..potem ostatnie 3 miesiące wyciągi z konta, potem znów musiałem udowodnić, dlaczego spłacam 50€ miesięcznie i komu, co tydzień nowy temat, aż w końcu teraz dostałem bezczelną odmowę..
Bardzo prawdopodobnie pozostaje mi tylko ostrzegać innych ludzi... zanim obiecano mi pożyczkę, wiedzieli o mojej sytuacji finansowej.. wypełniłem przecież formularz.. otrzymałem pozytywną decyzję, a teraz znów się okazuje, że zarabiam za mało... prawdziwi oszuści i wyzyskiwacze!!!!!! UWAGA LUDZIE!!! Dokładnie się zorientujcie i nie popychajcie tak jak ja do skrajności

Napisany przez 6Bankkaufmann
@evafila1960, miło, że opowiada Pani o swoim osobistym doświadczeniu.
Założę, że wie Pani, że internet nie jest bezprawnym miejscem.
To, co Pani pisze, to poważne oskarżenie.
Jeśli potrafi Pani udokumentować to, co pisze, w porządku.
Jednak jeśli nie jest Pani w stanie udowodnić oskarżeń, zalecałbym ostrożniejsze sformułowanie ze względu na ewentualne wezwanie do zaprzestania działań przez prawnika danej firmy.
Wspomina Pani jednak, że otrzymała Pani kilka pism...

Napisany przez BenjaminS
kredyty takich dostawców zawsze wiążą się z ryzykiem.
Ogólnie rzecz biorąc, zaleca się wcześniejsze zasięgnięcie informacji i wymianę poglądów z innymi osobami zaciągającymi kredyt - to chroni przed przykrościami.

Jak w ogóle trafiłeś na kredyt Silidia?

@BenjaminS
trzeba jednak uważać, że ten pośrednik jest tylko pośrednikiem, a nie bankiem.
Byłoby sensowne sporządzenie zestawienia wszystkich pośredników kredytowych, którzy żądają pewnego rodzaju opłaty wstępnej. Nie mam informacji, czy istnieje takie zestawienie? Czy ktoś wie więcej?

Napisany przez Arni2015
Cześć evafila1960, muszę przyznać panu Hillermannowi rację. Takie wypowiedzi mogą bardzo szybko obrócić się przeciwko tobie. Dlatego odpowiadam tutaj, że w Solidia nie musiałam zapłacić ani jednego dodatkowego euro, czyli obsługa była DARMOWA. Upewniłam się wcześniej telefonicznie w Solidia i także na ich stronie internetowej jest to zaznaczone w nagłówku, dlatego twoje stwierdzenie o oszustwie jest nieprawdziwe. Oszustwo bez pieniędzy - jak to możliwe? W sumie kredytu zawarta była ochrona przed niewypłaceniem raty, którą podpisałam, a wszystkie liczby były w umowie kredytowej, która nie była analizowana w Biurze Informacji Gospodarczej (BIG), bo moje wyniki tam nie są najlepsze. Ale masz to także w innych bankach. Po prostu normalne.
Inne koszty mi nie powstały.
Wygląda na to, że Solidia też dokładnie przejrzała twoje zgłoszenie, więc nie ma nic złego. Czy miałeś jakieś trudności z tymi 50 euro, które zapłaciłeś? Czekam na twoją odpowiedź.
Ja osobiście nie mam nic złego do powiedzenia na temat Solidia i nawet chętnie ich polecam.

Tak więc, co teraz jest prawdą?

Napisany przez Gell

W pozostałym zakresie nie poniosły mnie żadne koszty.

Zgadza się..... oprócz ubezpieczenia raty wykluczającej, które na pewno nie było potrzebne za 3500 lub 5000 euro.

Ten, kto potrafi czytać "prawidłowe" wpisy i takie jak "Jestem zatrudniony w stowarzyszeniu ochrony konsumentów...." lub "ostatnie informacje o naszych testach...." może SAM sobie wyrobić opinię:
doświadczenia z solidia e. k. (proszę o odpowiedź, dotyczące solida, internet)

Może nie są pobierane "opłaty", ale zamiast tego są wciskane umowy ubezpieczeniowe (udziały w spółdzielni mieszkaniowej, na przykład w Saxonia; ubezpieczenie rat).
Wygląda na to, że wnioski są również przekazywane do SigmaBank Liechtenstein.
Dlaczego więc nie zawrzeć umów bezpośrednio i bez dodatkowych umów? (SigmaBank tego nie wymaga). W ten sposób Solidia byłaby zbędna, tak samo jak te opisywane ponownie "doświadczenia": "zawsze odbiera ten sam nieprzyjazny typ przez telefon...."

Czy to jest dyrektorka Solidia w Chemnitz?:
Strona domowa

Widzisz

Napisany przez Gell
Solidia / Saxonia, również u nas:
viewtopic.php?t=2072

Cześć wszystkim! Również wpadłem w pułapkę Saxonia, chciałem otrzymać pożyczkę od pośrednika kredytowego Solidia, musiałem podpisać umowę z Saxonia, spóźniłem się z wypowiedzeniem, dopiero później zauważyłem, że okres wypowiedzenia wynosi 5 lat, zapłaciłem przez 3 miesiące, a potem już nie, teraz otrzymałem drugie upomnienie, co mam teraz zrobić?

oraz:

właśnie odwołałem moją umowę z VL u Saxonia. Chciałem dostać kredyt w Solidia, a dostałem najpierw umowę od Saxonia. Proces otrzymania kredytu trwał zbyt długo, bo później pojawiło się jeszcze inne ubezpieczenie, 10 dni później znowu coś innego, co rzekomo brakowało, i znowu i znowu. Wtedy stało się dla mnie zbyt kolorowo i od razu zrezygnowałem.

Rozumiesz

Napisany przez patrice999

Witam wszystkich! Również wpadłem w pułapkę Saxonia, chciałem dostać kredyt od pośrednika kredytowego Solidia, musiałem podpisać umowę z Saxonia, zrezygnowałem zbyt późno, dopiero potem zauważyłem, że okres wypowiedzenia wynosi 5 lat, zapłaciłem przez 3 miesiące, a potem przestałem, teraz otrzymałem drugie upomnienie, co mam teraz zrobić?

Dlaczego nikt już właściwie nie czyta dokładnie wniosku, jeśli już muszę złożyć wniosek u takiego pośrednika/kredytodawcy.
Zdrowy rozsądek mówi przecież, że jeśli jest to absolutnie nieznana firma, to najpierw trzeba zachować ostrożność. Właśnie wtedy jeszcze ważniejsze jest dokładne sprawdzenie dokumentów.
Tego rodzaju pułapki nie są znane od wczoraj.
Jeśli teraz zaprzestaniesz płatności, otrzymasz upomnienie, a jeśli to nie pomoże, otrzymasz żądanie od firmy windykacyjnej lub bezpośrednio nakaz zapłaty z żądaniem sądowym.
Nie przerywaj po prostu płatności.
W każdym przypadku oba rozwiązania prowadzą do znacznego zwiększenia długu.
Dlatego radzę, że nawet jeśli finansowo pewnie trochę boli, udaj się do prawnika i zasięgnij porady. Kwota za godzinę konsultacji jest tutaj z pewnością dobrze zainwestowana.

Napisany przez Gell
Cześć Patrice999,

Obie wpisy kursywą nie są ode mnie i pochodzą z 2012 roku (do przeczytania pod linkiem Saxonia).

Inaczej zgadzam się: najpierw dowiedz się o firmie w sieci, a następnie dokładnie przeczytaj umowy (również te napisane małą czcionką). Jeśli masz wątpliwości, zapytaj społeczność.

Pozdrawiam

Muszę zgodzić się z tobą w pełni. Warto poświęcić trochę czasu na przejrzenie informacji o danej firmie w sieci.

Napisany przez Kass Finanz
Podstawowo firmy pośrednictwa są niezależnymi usługodawcami, którzy pośredniczą między klientami a w tym przypadku bankiem. Zazwyczaj firma pośrednictwa otrzymuje prowizję od banku, która zależy od wielkości transakcji. Z tej prowizji musi być pokryty cały biznes, włącznie z wszystkimi kosztami.
W przypadku małej kwoty kredytu prowizja pośrednictwa jest odpowiednio mała. W związku z tym zainteresowanie dodatkowymi transakcjami jest duże, takimi jak ubezpieczenie spłaty kredytu itp.
Seriozna firma pośrednictwa będzie podstawowo omawiała te kwestie z klientem przed podpisaniem umowy i nie będzie promować niechcianych produktów. Oczywiście będą udzielane odpowiedzi na wszelkie pytania klienta.
Decyzję dotyczącą finansowania podejmuje jednak bank na podstawie przedłożonych dokumentów, które mogą skutkować dodatkowymi pytaniami. Ważne jest, aby klient był informowany o bieżącym statusie wniosku finansowego w dowolnym momencie. Obejmuje to również odpowiednią dostępność i wiedzę fachową.

Napisany przez Power55
Przepraszam, że piszę tutaj przeciwko trendowi, czyli oszustwu.
Zapytałem również w sieci o kredyt. Moje bank (Sparkasse) odmówił, ponieważ mam drobność w rejestrze z powodu mojego starego operatora telefonii komórkowej.
Zdecydowałem się więc na Solidia i złożyłem wniosek. I oto dostałem umowę kredytową od banku z Essen. Rozwiązali oni tę drobność w rejestrze. Wraz z ratą było także ubezpieczenie pozostałego długu. Ale teraz prawie każdy bank to robi, ponieważ nie mogą już pobierać opłat. ŻADNYCH dodatkowych opłat. Więc nie może to być prawda, co niektórzy anonimowi piszą tutaj. Nawiasem mówiąc, mam na imię Michael Knebel z Bad Soden i nie muszę się chować za anonimowymi komentarzami. Naprawdę, to jest głupota to, co niektórzy tutaj piszą.
Przecież każdy wie, że szukając kredytu przez pośredników w sieci, nie ma się najlepszego wyniku w rejestrze i co można wówczas oczekiwać: Dostanę najlepsze warunki - jaka bzdura. Dostosujcie swoją własną rzeczywistość.
Solidia mi pomogła i dobrze. Teraz na pewno znów pojawi się kilku szalonych, którzy twierdzą, że mam związki z Solidia. Ale można też zdarzyć się pozytywnie o kimś napisać, kto pomógł.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata