Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Finanse w Bernie

Napisany przez Dummbeutel1968
Cześć wszystkim,
chciałbym dostać mały zastrzyk gotówki i dostałem ofertę od Bern Finanz. To było w czwartek. W sobotę listonosz zapukał do drzwi, mówiąc, że należy zapłacić 270 euro za przesyłkę za dokumenty umowy.
Jednak w umowie jest napisane -bez zaliczki-. Skorzystałem z mojego prawa do odstąpienia/rezygnacji. W odpowiedzi dostałem e-mail, że nie jest to możliwe, ponieważ nalegam także na działania wstępne. (patrz drobny druk/szar...)
W moim prawie do odstąpienia wskazałem na § 123 BGB (Oszustwo polegające na fałszywym przedstawieniu informacji dotyczących finansowego wsparcia, a nie kredytu).
Czy ktoś ma pomysł, jak powinienem teraz postąpić?

Ach, tak... Nie odebrałem listu i jeszcze nic nie zapłaciłem.

Pozdrowienia
Dummbeutel1968

Napisany przez nouri
Cześć, mam ten sam problem. Dostałem dzisiaj PO z informacją, że muszę zapłacić 255 euro. Czy możesz mi powiedzieć, co zrobiłaś?

Napisany przez Gell
#nouri:

Tutaj znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania:
viewtopic.php?t=13572

No prawda

Napisany przez 6Bankkaufmann
Nic nie robić, nie reagować

Cześć, na pewno nie płac ...

Do tej pory nie dostałem żadnej odpowiedzi poza informacją, że odstąpienie od umowy jest oczywiście niemożliwe... Patrz mały druk na umowie. Ostatnie zdanie. Ale nie dam się zastraszyć i nie zapłacę nic.

Jak już wspomniałem, zdecydowanie nie płac na mocy § 123 BGB (oszustwo) i skorzystaj z prawa do odstąpienia.

Pozdrowienia
Dummbeutel1968

Och, oczywiście będę nadal informować o wszelkich dalszych postępach lub zmianach...

Tutaj również link do ochrony konsumenta, gdzie zaleca się niepłacenie:
Odpowiedź znajduje się na dole strony.

Bern Finanz: Przesyłka pobraniowa, za którą miałem zapłacić 331,14 euro - Verbraucherschutz.de

Dziękuję bardzo, przeczytałem link i postąpię dokładnie tak, jak sugerujesz. Innymi słowy, NIE ZAPŁACĘ ...
Jeszcze raz dziękuję...

Im bardziej znane stają się tego rodzaju machinacje, tym (oby) mniej naśladowców będzie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata