Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Doświadczenia z Bern Finanz?

Napisany przez Tatzy08
Cześć,
Moi teściowie otrzymali ofertę od pośrednika kredytowego, BernFinanz.
Czy ktoś ma doświadczenia z BernFinanz myFinance Vermittlung AG? Jak wiarygodna jest ta firma?
Czy to też jest po prostu firma oszustów, która wymaga wpłaty pieniędzy z góry, ale potem nigdy nie zwraca ich?
Liczę na Wasze doświadczenia.
Dzięki

Napisany przez Tatzy08
Czy ktoś ma doświadczenia z Bern Finanz?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czy możesz zeskanować ofertę i przesłać ją do mnie w formie poufnej?

Napisany przez Tatzy08
Nie, niestety nie....

Otrzymaliście Państwo ofertę od firmy. Jeśli nie możecie zeskanować, powinno być napisane drobnym drukiem, czy trzeba zapłacić opłatę.

Napisany przez Gell
Zadzwoń najpierw do Luzern Finanz lub Lugano Finanz. kredyt bez sprawdzania w bazie dłużników, restrukturyzacja finansów………. A oto mamy to: Doświadczenia z Kredytem Bern Finanz (umowa pośrednictwa) Cytat: …..Chcą 245 euro za opłatę manipulacyjną……. Prawda?

ale nie do końca poprawne, gdy na STRONIE GŁÓWNEJ oferuje się to za darmo
Witaj w Bern Finanz
Oczywiście jestem zdecydowanie przeciwny pobieraniu opłaty za przetwarzanie

Napisany przez MehrWert
Również dostałem ofertę, ale niestety jest nieodpowiednia, dlatego postanowiłem skontaktować się z firmą. Na stronie internetowej nie ma formularza kontaktowego, a osoba do kontaktu nie odpowiada ani na maile, ani na telefony. Na stronie internetowej jednak jest napisane:
Tutaj klient jest królem.

Zawsze staramy się przygotować dla Państwa najlepszą ofertę, dopasowaną specjalnie do Państwa indywidualnych potrzeb. Indywidualność naszych klientów jest dla nas najważniejsza.

Dotychczas wszystko w porządku, ale jak mam się skontaktować, aby uzyskać odpowiedzi na moje pytania? Nie chcę podpisywać umowy na kota w worku, bo wydaje mi się to podejrzane: podpisać i być zobowiązanym do zapłaty? nie, dziękuję, to dla mnie nie jest profesjonalne!

Napisany przez Sunny1974
Cześć Tatzy, jestem w tej samej sytuacji co ty z opłatą manipulacyjną w Bern Finanz. Jestem bardzo niepewny, czy powinienem opłacić te opłaty. Jak postąpiliście? Byłbym wdzięczny, gdybyś mógł mi dać znać. Pozdrawiam i dziękuję

W razie wątpliwości nie wybieraj Płacenia ani innych dostawców

Napisany przez Sunny1974
Dziękuję za odpowiedź.
Jestem tylko zaniepokojony(a), że otrzymałem(a) od innych dostawców odmowę, a od tego przedsiębiorstwa zgodę bez problemów. Gdybym był(a) pewny(a), że otrzymam kredyt, nie miałbym wątpliwości. Opłata za przetworzenie była również w umowie, którą podpisałem(a). Czy jest to zgodne z prawem?

Napisany przez Gell
#Sunny1974

Czy w Twojej umowie jest coś takiego jak: ...pośrednictwo w restrukturyzacji finansowej...?
Jeśli tak, to sprawa jest dla Ciebie już załatwiona.
Nie dostaniesz tam kredytu i musisz dodatkowo zapłacić 250 euro z własnej kieszeni.

Restrukturyzacja finansowa to nie jest kredyt. Więcej informacji tutaj:
Niegodziwi pośrednicy kredytowi - Adwokat Thomas Hollweck - Berlin

Ten schemat jest od dawna znany. Po prostu zobacz pierwszy post tutaj:
viewtopic.php?t=6448

Ekspi

Napisany przez Sunny1974
Dziękuję, dokładnie to było zawarte w umowie.
Pośrednictwo w restrukturyzacji finansowej.
Teraz napiszę odwołanie i wyślę je listem poleconym do firmy Bern Finanz.
Na szczęście termin jeszcze nie minął.
Mam nadzieję, że uda mi się bezproblemowo wyjść z zawartej umowy.
Bardzo dziękuję, prawda.

Napisany przez szyslak
Niestety nie byłem wystarczająco ostrożny i teraz mam do czynienia z przypomnieniem o płatności od Bern Finanz.

Nie reagują na żadne pisma ani emaile.

Jestem ciekaw, jak się ich pozbyć... Niestety termin na odwołanie minął.

Napisany przez alteria
Oczywiście, że oni nie chcą się angażować w nic, chcą tylko pieniądze. Spróbuj skontaktować się z Twoim biurem ochrony konsumentów, być może będą mogli Ci dalej pomóc.

Napisany przez Falke 123
Cześć
Czy jest tutaj ktoś, kto otrzymał pośrednictwo kredytu przez firmę Bern Finanz??? Pomimo opłaty wstępnej???

Napisany przez Gell

Cześć
Czy jest tutaj ktoś, kto otrzymał pośrednictwo w uzyskaniu kredytu od firmy Bern Finanz??? Pomimo opłaty z góry ????

Tutaj nie, ale Papa Schlumpf (i prawdopodobnie także Miss Piggy) otrzymali:

https://www.youtube.com/watch?v=H-qjotqaZ0Q

Prawda

Napisany przez alteria
Link poniżej wideo mówi wszystko, prawda? Warto zobaczyć!

Napisany przez bEnJi
Cześć,

także dałem się oszukać tym oszustom.

W czwartek otrzymałem przesyłkę za pobraniem przez DHL o wartości 270€.
Jednak nie przyjąłem przesyłki.

Zadzwoniłem do firmy, gdzie rozmawiałem z pracownikiem, chyba szefem, który był niezbyt przyjazny i powoływał się na umowę.

Dlatego dzisiaj wysłałem faksem odwołanie.

Otrzymałem następującą odpowiedź:

Szanowny Panie XY, Wymagał Pan wyraźnie, abyśmy zrealizowali Pański zamówienie przed upływem ustawowego terminu na odwołanie. Otrzymaliśmy od Pana wymagane, odrębne podpisanie, odpowiednie do tego postępowania zgodnie z § 356 Abs. 4 S. 1 BGB.

W związku z tym nie możemy uwzględnić Pana prośby o odwołanie w tym momencie.
Odsyłamy do dokumentów umownych: Uznanie: Wymagam i wyraźnie zgadzam się na to, że zaczną Państwo realizację usługi stanowiącej przedmiot planowanej umowy jeszcze przed upływem terminu na odwołanie. Ponadto jest mi wiadome, że po pełnym spełnieniu umowy stracę prawo do ustawowego odwołania. [Pański podpis]

Z pozdrowieniami | Best regards | Cordialement | Atentamente Marko Koch

Co mogę zrobić, aby wydostać się z tej cholernej umowy? Czytam same negatywne opinie o tej firmie.

Napisany przez Gell
#benji

Zgadza się, od czerwca 2014 roku obowiązują nowe przepisy dotyczące prawa odstąpienia od umowy.

Nie jestem prawnikiem ani specjalistą, ALE:

Zgodnie z § 356 ust. 4 zd. 1 BGB n.F., odstąpienie od umowy dotyczącej usług przestaje obowiązywać wcześniej tylko wtedy, gdy przedsiębiorca wypełnił usługę w całości przed upływem normalnego terminu odstąpienia na wyraźne życzenie konsumenta i dodatkowo poinformował konsumenta przed świadczeniem usługi, że od tego momentu przestaje obowiązywać prawo odstąpienia konsumenta.

Więc:
Czy Bern Finanz wypełnił usługę w CAŁOŚCI?
Na pewno chciałeś/łaś otrzymać kredyt (-> pieniądze), a nie renowację finansową (-> makulaturę w kopercie za z góry zapłaconą kwotę).
W przypadku występowania §123 BGB - podstępu

Prawda

Napisany przez bEnJi
Cześć Gell,

tak właśnie wygląda.

W takim razie napiszę do tego idiocy jeszcze raz i zaznaczę zgodnie z § 356 ust. 4 zd. 1 BGB n.F.

Dziękuję bardzo

Napisany przez Franky1105
Nie ruszaj. Straciłem 250 €. Tylko automatyczne wiadomości udające być pisane osobiście.

Nigdy nie płacimy z góry pośrednikowi, niezależnie od tego, co nam obiecuje.

Napisany przez Franky1105
Dziękuję..dziś jestem też mądrzejszy, skonsultowałem się już z prawnikiem, ale spodziewa się niewielkich szans. Ok.. zapisane jako koszt nauki i głupoty.

Powodzenia na spotkaniu z prawnikiem

Napisany przez Gell
Jeśli spojrzysz na następującą stronę, zauważysz, że (w przypadku My Finance Vermittlungs AG założonego w maju 2014 roku) nowym członkiem rady nadzorczej jest:
M****** Christof Ralf, obywatel niemiecki, Schwabach (DE)
My Finance Vermittlungs AG, Kloten - dane z rejestru handlowego i informacje biznesowe

A oto interesujące informacje o M****** Christofie Ralfie, 91126 Schwabach:
antiabzockenet.blogspot.com: Christof Michael

- Cervia Finanz GmbH (z Schwabach)
- Private Plan GmbH
- HAG Finanzsanierung Limited
- ViWa Invest GmbH
Wszystkie to starzy znajomi, prawda?………

Czyli chodzi prawie o te same osoby i tę samą oszustwę (sanacja finansowa zamiast kredytu) i nawet te same dokumenty i formularze internetowe:
https://www.youtube.com/watch?v=gRFg7OuLJkA

Rozumiesz

Napisany przez bEnJi
E-maile otrzymywane z Bern-Finanz są po prostu automatycznymi e-mailami...

Napisałem im głupoty i teraz dostałem odpowiedź na e-mail, który otrzymałem kilka dni temu

Być może warto jest osobiście tam się pojawić i zwyczajnie obejrzeć firmę na miejscu.

Napisany przez RefHes
Dobry wieczór,

Niestety, jestem tak głupi jak byłem i dałem się oszukać, opłaconą kwotę za przesyłkę. Czy ktoś może podać jakieś wskazówki, jak teraz postępować? Znalazłem wiele wpisów na ten temat, ale tylko pojedyncze niekompletne propozycje rozwiązania.

-Zgłoszenie przestępstwa przeciwko firmie Bern Finanz oraz HAG Finanzsanierung Ltd.
-Wycofanie się za pośrednictwem listu poleconego z świadkami (może nawet pokazać list policji?)

Co jeszcze powinno się wziąć pod uwagę, byłbym wdzięczny za każdą odpowiedź. Jeśli chcesz, mogę również zeskanować dokumenty i udostępnić je.

Pozdrowienia

Cześć
trzeba uważać, że zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa nie odbije się człowiekowi.
Zawiadomienie o co?
W tej kwestii zdecydowanie należy skonsultować się z prawnikiem.
Gdzie mieszkasz na obszarze kodu pocztowego?

Napisany przez RefHes
W jaki sposób może to stać się bumerangiem?

Po zastanowieniu, zgłoszenie oszustwa z zamiarem działania przyszło mi na myśl po przejrzeniu kilku stron. Zatrudnienie adwokata wydaje mi się sensowne.
Kod pocztowy to 344xx

Tak jak już powiedziałem, na twoim miejscu poszedłbym również do prawnika. Ale wydrukuj całą korespondencję mailową.
Zawsze chodzi o kwestię posiadania dowodów.

Napisany przez Peter H aus E

Odejdź. Straciłem 250 €. Tylko automatyczne maile udające być napisane osobiście.

Cześć, również poprosiłem o dokumenty finansowe 2 tygodnie temu. Musiałem zapłacić 250 € za przesyłkę pobraniową. Mam teraz plan finansowania w domu - nie podpisałem jeszcze i nie odesłałem nic. Dzwoniłem tam z pewnością 20 razy, ponieważ chciałem zapytać, czy nadal będą na mnie nałożone jakiekolwiek koszty wstępne. Lub jeśli odeslę podpisany wypełniony kontrakt i będą potrzebować ode mnie dodatkowych danych oraz wysłać mi kolejny formularz do wypełnienia - czy znowu będę musiał zapłacić 250 € za przesyłkę pobraniową.
Za każdym razem czekałem w 15-minutowej kolejce, po czym ogłoszono, na którym miejscu się znajduję. Kiedy w końcu do mnie dodzwoniłem, połączenie zostało przerwane. Wysłałem również kilka e-maili - BEZ odpowiedzi.

Nie odeślę dokumentów i skoro nie podpisałem niczego, co byłoby na piśmie u nich, po prostu zostawię to. Oczywiście irytujące jest to, że moje 250 € naprawdę przepadły. Za nic. I znowu za nic.

To najgorsze oszustwo. Odejdź !!!

Napisany przez Gell

Może warto byłoby uprzejmie osobiście się tam pojawić i po prostu zobaczyć firmę na miejscu.

Trudne...
To zawsze wygląda tak samo: zakłada się firmę, a kilka tygodni lub miesięcy później wprowadza (zazwyczaj) zupełnie nieświadomego nowego dyrektora.
Gotowe - firma jest gotowa.
Jeśli pojawią się problemy, nowy (często bez środków) dyrektor zostaje na nie z łapką.
Bankructwo załatwia resztę.

Kilka przykładów:
Pośrednictwo kredytowe Cervia Finanz i Private Plan albo: Jeśli wycofanie staje się ponownym zaangażowaniem | Abzocknews.de

A co do adresów firm, po prostu obejrzyj film od minuty 7:20:
https://www.youtube.com/watch?v=gRFg7OuLJkA

Prawda?

Napisany przez Gell
Mam teraz plan finansowania w domu - nic jeszcze nie podpisałem i nie odesłałem.
Niestety, to nie ma znaczenia, ponieważ Bern Finanz już otrzymał to, czego NAPRAWDĘ od ciebie chciał: 250 euro za przesyłkę pobraniową.
Ten "plan finansowy" jest mniej więcej tak cenny jak oblizany plastikowy pokrywkę od jogurtu.

Przy okazji: 0041 to numer kierunkowy dla Szwajcarii. Warto o tym pamiętać, dzwoniąc tam. Skoro tutaj chodzi o zwykły numer telefonu, to prawdopodobnie połączenie w kolejce nie będzie dla Ciebie bezpłatne (15 połączeń po 15 minut każde).

Dość przygnębiająca sprawa to wszystko.....

Prawda?

Napisany przez Gordana87
Niestety musiałem zauważyć, że wpłaciłem ogółem 450 €, a nie widziałem żadnego kredytu.
Teraz nie mówi się już o kredycie, ale o restrukturyzacji finansowej.
LUDZIE TRZYMAJCIE SIĘ Z DALA OD NICH, TO OSZUSTOWSKA PODBÓDKA.
Moja sprawa jest obecnie prowadzona przez mojego adwokata od 2 dni.

Bardzo dobrze, warto również, gdy autor wątku opisuje tutaj nazwę, którą powinno się znaleźć w wynikach wyszukiwania w Google.

Napisany przez Pandamann
Cześć wszystkim ,

21.08.14 dostałem list od Finanz Bern, który podpisałem .
kilka dni później dostałem list, Inkasso 274 euro ?
odrzuciłem , około miesiąc później dostałem list .
Przypomnienie o płatności , z opłatą za zwłokę . Zadzwoniłem tam ,
nieuprzejmy mężczyzna odebrał telefon , zagroził mi windykacją i że
będzie to jeszcze droższe dla mnie .

Do tej pory nic nie zapłaciłem , czy muszę zapłacić ?????

Czy można ewentualnie złożyć zbiorowe pozew ?

Dziękuję z góry za Waszą pomoc .

Napisany przez Pandamann
Mój kontrakt

274 EUR za pożyczkę w wysokości 5 400 EUR? To jest szokujące. Jednak kwota jest wyraźnie pogrubiona. Mimo to nigdy nie płacisz z góry! Bez względu na to, jak to nazwano, nie płacisz również żadnej opłaty. Nigdy nie płacisz, zanim to, czego oczekujesz, nie zostanie zrealizowane, czyli wypłata pożyczki.

Napisany przez Gell
#Pandaman

NIE PŁAĆ NIC!
ZIGNORUJ WSZELKIE GROŹBY! (zarówno ze strony Bern Finanz, jak i z jakiegokolwiek innego windykatora).
Nawet jeśli zapłacisz, nie dostaniesz ani grosza od Bern Finanz!
Nie martw się, nic więcej się nie wydarzy.

Oszustwo związane z restrukturyzacją finansową funkcjonuje od wielu lat i dotychczas nikt, kto poszukiwał kredytu od nich, nie był sądowo ścigany. Byłoby to absolutnie absurdalne.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zapytaj lokalne biuro ochrony konsumentów (hasło restrukturyzacja finansowa):
Uważaj na oferty kredytów - Gospodarka - Gospodarka - Wiadomości - morgenweb

Lub udaj się do każdego biura doradztwa dla dłużników oferującego bezpłatne porady.

Pamiętaj

Napisany przez Gell
A teraz także w ochronie konsumenta:

Bern Finanz: Paczka pobraniowa, za którą miałem zapłacić 331,14 euro - Verbraucherschutz.de

Odpowiedź od ochrony konsumenta (na samym dole):

Szanowny PanieXXXX,
Nie płac Pan w żadnym wypadku, zignoruj wszystkie pisma, które teraz otrzymasz!
Proszę przeczytać nasz artykuł o „Lugano Finanz” oraz komentarze innych dotkniętych konsumentów, ponieważ to absolutnie ta sama sztuczka.

Gell

Cześć
to naprawdę świetnie wygląda, kiedy ochrona konsumenta oficjalnie to potwierdza.

Napisany przez Oterio
Musisz dokładnie przeczytać... Nie chodzi tutaj o kredyt, ale o odbudowę finansową.
Zobacz tutaj jest wyjaśnienie, o co chodzi w odbudowie finansowej

Napisany przez Gell

Musisz dokładnie przeczytać...

Nie złość się, ale:

Komu tak naprawdę mówisz Ty?

Cytat od Oterio

Tutaj nie chodzi o kredyt, ale o restrukturyzację finansową.

Już dawno jasne...

Cytat od Oterio

Spójrz, tutaj jest wyjaśnienie, o co chodzi w restrukturyzacji finansowej

Nie, lepiej tutaj nie zaglądać.
Skąd w ogóle masz takie informacje?
Żeby nikt nie wpadł na pomysł czegoś tam załatwiać.
Spójrzmy tylko na główny adres firmy „Direct Invest Europe Ltd”:
Internetowy oszustwo - brytyjskie połączenie
Już samo LTD (Limited) powinno wzbudzić alarm.
Słuchaj:
Adres w Wielkiej Brytanii. 145-157 St John Street, Londyn, EC1V 4PY. Według raportu BBC, ten adres jest wykorzystywany przez firmę, która sprzedaje jego użycie jako adres siedziby firmy. Ponieważ nie wydaje się, że istnieje obowiązek sprawdzenia, czy użytkownicy tej usługi są legalnymi firmami, przyciąga to przestępców. Według BBC, ten adres jest powszechnie używany przez fałszywe firmy prowadzące „bezpośrednie wykłady” w ramach fałszywych oszustw związanych ze sprzedażą udziałów.

Jasne?
Prawda

Napisany przez Pandamann
Dziękuję za wasze wskazówki.

Mam pytanie, czy ten egzekutor może mi zaszkodzić?

Czy powinienem napisać list do tego faceta (o prawie do odstąpienia od umowy i oszustwie)

Jeśli otrzymałeś list z treścią dotyczącą oszustwa, możesz skontaktować się z ochroną konsumentów lub prawnikiem. W żadnym wypadku nie dokonuj płatności.

Napisany przez Gell

Chciałbym zadać pytanie, czy windykacja może mi zaostrzyć sprawę?

Oczywiście (na pewno są zaprzyjaźnieni i współpracują ręka w rękę, czasem bez zezwolenia). Po prostu zignoruj.

Cytat od Pandamann

i czy powinienem napisać list do tego faceta (prawo do odstąpienia i oszustwo)

Odstąpienie jest i tak wykluczone przez twoje podpisanie (na dole pod „Otrzymanie informacji”). Cała ta sytuacja jest dosyć podstępna (a nawet legalna). Powinno to jednak być jednoznacznie zrozumiałe.
Szkoda, że wielu ludzi nie zada sobie trudu z zbadaniem lub zapytaniem, gdy coś w umowie jest niejasne lub niezrozumiałe.
Nawet jest napisane, że Bern Finanz nie pośredniczy w kredytach. Dlaczego więc oferują takie usługi?

To jednak nie zmienia w tej historii: Zignoruj wszystko.
Nie martw się, setki poszkodowanych osób przeszły tą samą drogą i teraz mogą znowu spokojnie spać (po pewnym czasie groźby samoistnie ustają).

Prawda

Napisany przez Gell
I tutaj ktoś zapytał prawnika o finanse w Bernie:

https://www.justanswer.de/verbraucher...rde-gerne.html

Gell

Tak, RA Hüttemann punktuje jak postępować ogólnie z oszustami opłat wstępnych.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata