- pt paź 17, 2014 4:21 pm
Cześć,
ta Schufa determinuje i kształtuje nasze życie
Interesuje mnie, jakie aspekty mogłyby poprawić mój wynik w Schufie - tuż przed Hartz4 zdecydowałem się na samozatrudnienie jako wolny zawodowiec i zarabiam naprawdę dobrze jako konsultant, co za zmiana. tuż przed przepaścią.
1) Spłacenie małego kredytu (5 000 euro) terminowo, teraz zakończony,
2) Zamknięcie znanego Clever Card w Santander Bank, był to rodzaj
limitu, w końcu pozbyłem się Santandera
3) Przedterminowa spłata i/lub terminowa spłata mojego kredytu samochodowego.
4) Ewentualne zamknięcie karty kredytowej, mogę użyć karty kredytowej prepaid
W skrócie: zamknięcie kilku kredytów - czy to wpłynie pozytywnie na punktację, czy nie ma to znaczenia?
A co jeśli chodzi o inne sposoby poprawy wyniku - krótkoterminowo?
Kontekst: jako wolny zawodowiec tak naprawdę potrzebuję lepszego samochodu, ale musiałbym zaoszczędzać jeszcze około 3 lata, żeby móc go kupić za gotówkę. Leasing byłby opcją, ale prawdopodobnie również wpłynie na Schufę. Chciałbym jednak poprawić mój wynik.
ta Schufa determinuje i kształtuje nasze życie
Interesuje mnie, jakie aspekty mogłyby poprawić mój wynik w Schufie - tuż przed Hartz4 zdecydowałem się na samozatrudnienie jako wolny zawodowiec i zarabiam naprawdę dobrze jako konsultant, co za zmiana. tuż przed przepaścią.
1) Spłacenie małego kredytu (5 000 euro) terminowo, teraz zakończony,
2) Zamknięcie znanego Clever Card w Santander Bank, był to rodzaj
limitu, w końcu pozbyłem się Santandera
3) Przedterminowa spłata i/lub terminowa spłata mojego kredytu samochodowego.
4) Ewentualne zamknięcie karty kredytowej, mogę użyć karty kredytowej prepaid
W skrócie: zamknięcie kilku kredytów - czy to wpłynie pozytywnie na punktację, czy nie ma to znaczenia?
A co jeśli chodzi o inne sposoby poprawy wyniku - krótkoterminowo?
Kontekst: jako wolny zawodowiec tak naprawdę potrzebuję lepszego samochodu, ale musiałbym zaoszczędzać jeszcze około 3 lata, żeby móc go kupić za gotówkę. Leasing byłby opcją, ale prawdopodobnie również wpłynie na Schufę. Chciałbym jednak poprawić mój wynik.