Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Doświadczenie z MyFinance.

Napisany przez dom_auditore
Dzień dobry,
Wysłałem zapytanie o kredyt do firmy Myfinance poprzez Certo Finanz. Dzisiaj otrzymałem wniosek o kredyt pocztą, zawierający wszystkie dane, brakuje tylko mojego podpisu. W liście kilkakrotnie podkreślono, że to jest wiążące zobowiązanie, a odmowa jest wykluczona. Dodatkowo należy uiścić opłatę manipulacyjną w wysokości 234,19 €.
W regulaminie jest napisane, że mam 2-tygodniowy okres wypowiedzenia, a w przypadku rezygnacji jako zlecający jestem zobowiązany do pokrycia powstałych strat.
Co to dokładnie oznacza i co powinienem teraz zrobić?

Napisany przez Sam
... to oznacza, że nie należy się na to godzić, czyli udokumentować to na piśmie i przestać reagować na kolejne listy. Jeśli otrzymasz nakaz zapłaty, skonsultuj się z prawnikiem, ale najpierw zaniechaj zgody.

W tej sytuacji właśnie bym postąpił/a!

Napisany przez dom_auditore
Czy wystarczy wypowiedzenie wysłane e-mailem, czy lepiej użyć faksu/lub listu poleconego?

Napisany przez Sam
Drogi, polecam wysłać list polecony z potwierdzeniem odbioru. Zobacz tutaj: viewtopic.php?t=13572 Czy to ta Bern connection?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Z Wysyłką Poleconą ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru zawsze masz potwierdzenie nadania przy sobie, gdybyś kiedyś musiał się spotkać przed sądem.

Napisany przez Gell
Oczywiście, Cervia, Private-Plan, Bern-Finanz, Ascona-Finanz, Myfinance…..
To dokładnie ci sami oszuści.
Nawet odpowiedzialni są widoczni w reportażu telewizyjnym (od znacznika czasu 7:50)
https://www.youtube.com/watch?v=gRFg7OuLJkA
Pan, który niby nic nie wie w tym wideo, kontynuuje swoje działania z kilkoma innymi „towarzyszami”.
Tutaj znajdziesz listę oraz wiele linków dotyczących powiązań firm:
Die Cybertainer | Abzocknews.de

Jedyną taktyką wobec tych ludzi jest:
Nie kontaktować się.
Nie dzwonić.
Nie odpowiadać.
Nie podpisywać.
Bez e-maili, faksów, listów poleconych.
Po prostu nie reagować.
Bez znaczenia, czym się chwalą lub grożą.

Rozumiesz

Napisany przez Sam

W związku z tymi ludźmi jest TYLKO jedna taktyka:

Nie pisz.
Nie dzwoń.
Nie odpowiadaj.
Nie podpisuj.
Żadnych e-maili, żadnych faksów, żadnych listów poleconych.
Po prostu udawaj martwego.
Zupełnie obojętne, czym oni zachęcają albo grożą.

Gell

W rzeczy samej, masz całkowitą rację!!

@Sam, po prostu nie reagowanie na takich oszustów jest niestety bardzo trudne.
Niestety wielu nieświadomych osób boi się, że coś się stanie i dlatego płaci.
Dlatego forum jest miejscem do uświadamiania i sporządzania listy oszustów.

Napisany przez Kass Finanz
Te firmy są z pewnością znane również wśród porad dla konsumentów. Zaleca się skontaktować się z nimi w celu zapytania o sytuację prawna. W przypadku posiadania ubezpieczenia ochrony prawnej, pomocny może być również adwokat. Proszę sprawdzić, jakie podpisy zostały dotychczas złożone. Niestety te firmy powodują, że uczciwi pośrednicy, którzy pracują na zasadzie sukcesu, muszą cierpieć z powodu złego wizerunku.

Napisany przez Lbger
Dobry wieczór....poprosiłem o NIEZOBOWIĄZUJĄCĄ ofertę w myfinance.
Teraz dostałem list po jednym dniu z prośbą o podpisanie...

Teraz pytanie....czy już teraz muszę złożyć odwołanie? Jeszcze nie podpisałem.

Dzięki & Pozdrowienia

Najłatwiej jest złożyć odwołanie listem poleconym za potwierdzeniem odbioru.

Napisany przez Osgut
Cześć, otrzymałem również ofertę restrukturyzacji finansowej, ale nic nie podpisałem i nie odesłałem. Ponieważ opłaty za przetwarzanie nie mogą już być pobierane. Nie ma również podanego oprocentowania. Czy teraz mogę spodziewać się dalszych sankcji, mimo że nic nie zostało podpisane? Dzięki Osgut

Napisany przez kreditefinden

Cześć,
również dostałem ofertę rekapitalizacji finansowej, ale nic nie podpisałem i nie odesłałem. Ponieważ opłaty manipulacyjne nie mogą już być pobierane. Nie ma również podanego oprocentowania.
Czy teraz muszę spodziewać się dalszych sankcji, mimo że nic nie zostało podpisane?
Dzięki Osgut

Nie,

Nie martw się. W mojej opinii to oszuści, którzy próbują oszukać ludzi w potrzebie finansowej. Jeśli dostaniesz więcej listów, oto mój sugestia: Rozerwij i wyrzuć.

Pozdrowienia Niko

https://kreditefinden.com

Napisany przez sassy85

Oczywiście, Certo, Cervia, Private-Plan, Bern-Finanz, Ascona-Finanz, Myfinance…
Chodzi dokładnie o te same osoby wyłudzaczy.
Odpowiedzialni są nawet widoczni w reportażu telewizyjnym (od znacznika czasu 7:50)
https://www.youtube.com/watch?v=gRFg7OuLJkA
Pan w wideo, rzekomo niewiadomy, jednak wciąż aktywnie działa z kilkoma innymi „towarzyszami podróży”.
Tutaj znajdziesz listę oraz wiele linków dotyczących powiązań firm:
The Cybertainer | Abzocknews.de

Tylko jedna taktyka działa z tymi ludźmi:

Nie odpisywać.
Nie dzwonić.
Nie odpowiadać.
Nie podpisywać.
Bez e-maila, faksu, listu poleconego.
Po prostu się ukrywać.
Całkowicie obojętne, czym reklamują się czy grożą.

Gell

Cześć Gell, wydajesz się mieć dobre pojęcie. Rozpocząłem zapytanie i od razu otrzymałem ofertę finansowania, jednak na razie nie podpisałem nic, i nie chcę już tego robić. Jak teraz powinienem postępować?

Napisany przez sassy85
Mam też ofertę finansowania. Nie podpisałem jeszcze niczego i nie chcę tego robić. Co powinienem zrobić?

Po prostu nie reaguj, albo wyślij wiadomość z odwołaniem prośby o kredyt. Proszę dołączyć listem poleconym, aby mieć od razu potwierdzenie odbioru.

Napisany przez BenniG
Albo zaoszczędź te pieniądze... Dopóki nie podpiszesz, nic nie powinno być dokonywane.

Napisany przez Hilfesucher1811
Cześć, mam ogromny problem i mam nadzieję, że ktoś mi pomoże... Moja mama złożyła wniosek o kredyt w my finance i już dostała list i odesłała go podpisany. Teraz boi się, że będzie oszukana... Moja siostra już została oszukana w tym miejscu... Co teraz możemy zrobić?? To bardzo ważne, proszę pomóżcie mi

Czego podjętego decyzji zostało podpisane i odesłane? Czy masz kopię tego, co wysłałeś?
Ogólnie rzecz biorąc, możesz również odwołać wniosek o kredyt. Wystarczy napisać odwołanie, zrobić kopię i najlepiej odesłać je listem poleconym za potwierdzeniem odbioru.

Napisany przez scarlet
Cześć, mam problem z MyFinance, pewnie nadal muszą przyjść. ;-( Podpisałem i odesłałem wniosek o pośrednictwo kredytowe, po kilkukrotnych prośbach dostałem akceptację, w której napisano bez przedpłaty, teraz kurier stanął przed moimi drzwiami i chciał ode mnie 321,30 euro, nie zapłaciłem i nie odbiorę tej przesyłki od poczty. Co teraz na mnie czeka??? Czy muszę zapłacić pieniądze? Byłbym wdzięczny za pomoc. Dziękuję z góry.... pozdrawiam scarlet

Po prostu odwołaj się za pomocą listu poleconego i zachowaj kopię pisma. W innym przypadku tutaj również znajdziesz informacje na temat ochrony konsumentów: https://verbraucherschutz.de/wer-hat...ge-1/#comments

Napisany przez Crybaby
Cześć, również złożyłem wniosek w myfinance, ale nie zapłaciłem ani nie podpisałem niczego. Mimo to doradzono mi sporządzenie odwołania. Czy ta formuła jest w porządku:

Odwołanie związane z zawartą umową o konsolidacji finansowej ,
Niniejszym korzystam z prawa odstąpienia i odwołuję moją powyższą umowę zawartą dnia **.**.****, w ramach przewidzianego ustawowo okresu. Proszę o pisemne potwierdzenie..

Chciałbym się upewnić, czy ta formuła jest odpowiednia??
Pozdrawiam

Cześć płaczko, sformułowanie wygląda całkiem nieźle.

Jaka jest wysokość twojego żądania kredytu?

Napisany przez Crybaby
Dzień dobry,
dziękuję, rozważę usunięcie tej kwoty. 2000€

Po złożeniu przez Ciebie odwołania tutaj nie powinno już nic więcej przyjść.

Możesz także wysłać odwołanie za pomocą przesyłki poleconej w celu uzyskania numeru do śledzenia przesyłki

Napisany przez karinu
Cześć kochani,
Dostałem również list i podpisałem umowę pośrednictwa!
Otrzymałem list w wysokości 244,67 €, ale nie zapłaciłem go.
Czy teraz muszę zapłacić całość i zaakceptować kredyt, czy te firmy są naprawdę oszustami, że mogę to zignorować?
Pozdrowienia, Karinu

Wysłałbym sprzeciw za potwierdzeniem odbioru na piśmie i nie reagował dalej.
Zachować kopię pisma.

Napisany przez karinu
Ale czy ja nic nie muszę zapłacić?
Jeśli nie zapłacę tych 244 €, to nic mi tam nie zrobią?
Rozmawiałem dzisiaj z pracownikiem tam...
Bardzo nieprzyjemny! Prosiłem go spokojnie, aby wszystko wyjaśnił mi normalnie, czy mogę się wycofać, czy coś w tym rodzaju
a on był naprawdę zdenerwowany...
Pracownik powiedział mi, że muszę zapłacić tę sumę, ale nie muszę brać kredytu i nie ponoszę żadnych dodatkowych kosztów, czy to prawda?
Na pewno jesteście tu większą pomocą niż pracownicy tam.
Pozdrowienia!

Napisany przez Lars04
Cześć Karin,

Chciałbym najpierw zaskarżyć umowę z powodu oszustwa, ponieważ stwarza się wrażenie, że otrzymuje się kredyt, co jednak nie jest prawdą. Ponadto w liście zagroziłbym użyciem adwokata i sądu. Bardzo ważne: Wysłać list polecony.

Napisany przez Gell
Co mówi adwokat:

Oszustwo pośredników kredytowych: Wyjaśnienie finansowe
W przypadku „wyjaśnienia finansowego” chodzi faktycznie o usługę, która miała być pomocą zewnętrzną w odbudowie finansów dłużnika. Oznacza to, że zewnętrzny doradca interweniuje w sytuację finansową osoby zadłużonej, sprawdza ją i pomaga następnie przywrócić kontrolę nad sytuacją finansową przy pomocy dostępnych dochodów itp. Nie ma tu udzielania pożyczki. Tak przynajmniej powinno być.

Faktycznie rzekomy specjalista od wyjaśniania finansowego prezentuje jednak, że dostaniesz pożyczkę w wysokości żądanej kwoty bez konieczności sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej.
W rzeczywistości umowa podpisana jako „wyjaśnienie finansowe” to wspomniana wcześniej usługa, która po prostu odbiera Ci pewne zadania. Kwota kredytu nie powinna być wypłacona.
Problematyczne jest jednak to, że do czasu podpisania umowy o odbudowie finansowej klientowi wmawia się, że faktycznie otrzyma pożyczkę. Firma odbudowy finansowej nie mówi jednak klientowi o tym, że w rzeczywistości podpisuje się umowę o odbudowie finansowej.
Cała umowa, informacje kontraktowe i formularz do wypełnienia są tak spreparowane, że wprowadzają klienta w błąd co do możliwości uzyskania pożyczki. Pożądany kredyt, okres spłaty i miesięczna rata są wyraziste i wyraźne. Dawkuje to przekonanie klientowi, że jest to zwykła pożyczka, ponieważ kluczowe cechy są wyraźnie wyeksponowane. Prawdziwa treść umowy jest drukowana małym drukiem i niezrozumiałymi frazami. Konieczne jest dokładne przeczytanie umowy i ewentualne skorzystanie z porady dotyczącej praw konsumentów, aby laik prawny mógł zrozumieć, że faktycznie nie chodzi o umowę kredytową, ale raczej o pułapkę umowną dotyczącą bezwartościowej usługi.
Kiedy klient firmy odbudowy finansowej raz podpisze umowę o odbudowie, wpada w pułapkę. Nawet później ofiara oszustwa nie jest informowana o prawdziwych okolicznościach. Klientowi wmawia się przez długi czas, że jest to rzeczywista pożyczka, a wypłata kredytu nastąpi wkrótce. Początkowo klient powinien zapłacić już wymienioną w umowie „opłatę manipulacyjną”. Pobranie tej opłaty stanowi jedno z głównych źródeł dochodu dla firmy odbudowy finansowej, ponieważ pieniądze te są zatrzymywane, nie świadcząc zazwyczaj żadnych dodatkowych usług.
Jeśli stałeś się ofiarą oszustwa odbudowy finansowej, możesz zakwestionować umowę ze względu na popełnione oszustwo.
Unieważnienie umowy prowadzi do tego, że nie musisz płacić ani jednorazowej opłaty określonej w umowie o odbudowie, ani ewentualnej miesięcznej raty ustalonej umownie.

Wykonywanie unieważnienia:
Unieważnienie jest dokonywane poprzez złożenie oświadczenia drugiej stronie umowy. W przypadkach oszustwa musi to nastąpić w ciągu roku. (nie ma tu kwestii 14-dniowego prawa do odstąpienia).

Tak więc: Unieważnij umowę ze względu na oszustwo

Może to wyglądać tak:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Marian Miejscowicz-
Ulica Mistrzowska 99
11111 Miejscowość Mistrzowska

List polecony z dowodem odbioru
Adres dostawcy Data
Unieważnienie umowy nr. ______ z dnia _______ Numer klienta: __________

Szanowni Państwo,
Zostało mi przedstawione nieprawdziwe twierdzenie, że otrzymam od was pożyczkę. Zgadzałem się na zawarcie umowy jedynie z tego powodu.
Jednakże chodziło tutaj o usługę (dla mnie) bezwartościową (odbudowa finansowa).
Dlatego niniejszym unieważniam moje oświadczenie o umowie z dnia __________ z powodu oszustwa (§§ 119-123 BGB)
Proszę o potwierdzenie unieważnienia na piśmie, a na otrzymanie odpowiedzi ustaliłem sobie termin do __________ (dzień dzisiejszy + dwa tygodnie).
Z poważaniem (Podpis)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Czy rzeczywiście istnieje biuro przy Kirchgasse 33, to inna historia.

Prawda

Napisany przez karinu
Dziękuję bardzo!
A tak, firma faktycznie sprawia, że mam wrażenie, iż pieniądze są już gotowe i właściwie mogą zostać wypłacone.
Czyli powinienem z tym przejść?
Bo dziwne jest to, że jestem bezrobotny, a mimo to chcą mi udzielić kredytu, to już nietypowa sytuacja.
Pozdrowienia!

@karinum firma, która wysłała Państwu tę wiadomość, NIE jest bankiem.

Dlatego nie ma uprawnień do udzielenia kredytu. Mimo to w drobnym druku znajdzie Pani/Pan kwotę, którą musi zapłacić.

Jest Pani/Pan bezrobotny/a? Zrozumiałem/a.

Nie rozumiem jednak, dlaczego składa Pani/Pan wniosek o kredyt?

Jakie zabezpieczenia posiada Pani/Pan, które pozwolą Pani/Panu spłacić pożyczkę?

Napisany przez karinu
@SpecjalistaBankowości
Mam podstawową pracę i myślałem, że będę mógł ją opłacić...
Teraz wiem, że to był ogromny błąd z mojej strony.

@karinu, Wczoraj o godzinie 18:08 napisała Pani, że jest bezrobotna, a teraz o godzinie 8:52, że ma Pani podstawową pracę.

Co to jest praca podstawowa?

Napisany przez xlarge
Google jest twoim przyjacielem: https://www.google.de/search?q=basisjob

Napisany przez Lars04
"
@Bankowiec
Mam podstawową pracę, myślałam, że będę w stanie ją opłacić...
Wszystko było ogromnym błędem z mojej strony, teraz to też wiem.

Błędy zdarzają się w życiu. Musisz jednak być naprawdę ostrożny! Jak już zauważyłeś, nie jest łatwo otrzymać [url]kredyt[/url], gdy jest się bezrobotnym. Nawet podstawowa praca niewiele pomaga, gdyż dochód jest pomniejszany przez urząd pracy, a brak jest zabezpieczeń, aby pokryć te koszty.

Dlatego, jak już wspomniano, podjęcie kroków i wysłanie wszystkiego listem poleconym!
Możesz nas tutaj informować na bieżąco."

Napisany przez Hologramm13
Uwaga na firmę oszukańczą, chcieli właśnie ode mnie 578,60 euro, nie zapłaciłem. Nikt nie zamawiajcie na Myfinance, trzymajcie się z daleka

Napisany przez Bitte
Cześć, przypadkowo trafiłem na forum, ponieważ po prostu zainteresowało mnie (robienie rozpoznań).

Krótka informacja:

Dnia 19.09.2016 podpisałem umowę pośrednictwa. Pisemne zawiadomienie zostało wysłane faksem do myFinance dnia 22.09.2016 oraz listem.

Skorzystałem z prawa odstąpienia od umowy pośrednictwa z myFinance i złożyłem pisemne odstąpienie listowne faksem dnia 27.09.2016 oraz listem poleconym.

Dziś, 29.09.2016, przyszedł do mnie list formatu A4, który miałem zapłacić za pobraniem (270 euro); odmówiłem uiszczenia płatności, ponieważ dnia 27.09.2016 odstąpiłem od umowy pośrednictwa. (Możliwe, że wystąpiło nakładanie się zdarzeń).

A teraz moje pytanie:

Do tej pory nie otrzymałem informacji zwrotnej od myFinance dotyczącej odstąpienia od umowy. Czy mogą mi z tego wyniknąć jakieś negatywne konsekwencje?

Napisany przez Gell
#Proszę
To jest bez znaczenia, wysłałeś Wniosek o odstąpienie w TERMINIE (w ciągu 14 dni) i listem POLECONYM.
Jeśli mimo to otrzymasz groźby, po prostu je zignoruj! Nie martw się!
Ponadto mamy do czynienia z ustawowym oszustwem (§§ 119-123 BGB), które może spowodować kłopoty TYLKO MyFinance.

Prawda

Proszę, nie poniesie Pani/Pan żadnych konsekwencji, postąpiła Pani/Pan słusznie.

Zawróciła Pani/Pan i teraz nie musi się już niczego obawiać.

Napisany przez Lars04
Dopóki możesz to udowodnić (co jest możliwe, jeśli wysłałeś to listem poleconym), nie powinno ci nic się stać. Ale jestem pewien, że oni również nie będą się już szybko kontaktować i nic się nie wydarzy, a jeśli tak, to powinieneś zagrozić prawnikiem. Zazwyczaj wtedy takie firmy stają się bardzo ciche. Zarabiają pieniądze na ludziach, którzy się boją i po prostu płacą kwotę.

Napisany przez Bitte
Mam wszystko zapisane, także odpowiedzi na e-maile. Dziwne jest to, że gdy odpowiadam na taki e-mail, otrzymuję tę odpowiedź. To wszystko jest dziwne i pytające, jeśli chodzi o e-maile, oni mogą coś wysłać, ale ja nie mogę!!

Sehr geehrte(r) ......................., ta wiadomość jest przetwarzana automatycznie i służy wyłącznie do przyjmowania elektronicznych dokumentów (PDF, JPG itp.). Proszę nie kierować na ten adres indywidualnych pytań, ponieważ nie zostaną one tutaj przetworzone.

Zapytania dotyczące naszych produktów:
Zależy nam na tym, abyście mogli znaleźć odpowiedzi na pytania wynikające z naszych ofert już w odpowiednich broszurach produktowych i/lub dokumentach umownych. Nie jesteśmy w stanie odpowiedzieć na każde e-maila indywidualnie, w większości przypadków możecie rozwiązać niejasności dotyczące naszych produktów, czytając uważnie odpowiednie dokumenty. Jeśli Wasza sprawa wymaga natychmiastowej odpowiedzi, zalecamy skontaktowanie się telefonicznie z naszym działem obsługi klienta lub pisemnie pod nasz adres korespondencyjny.

Zapewniamy, że stale pracujemy nad doskonaleniem naszych usług. Mamy nadzieję, że w przyszłości będziemy mogli Was zaliczyć do naszych zadowolonych klientów. Prosimy pozostawić numer zgłoszenia 9185--- oraz dotychczasową korespondencję mailową dla lepszej identyfikacji Waszego zapytania.

Pragniemy zauważyć, że wiadomości przesyłane przez Internet za pomocą e-maila mogą być zmienione lub sfałszowane. E-maile nie są zabezpieczone przed dostępem osób trzecich. Oświadczenia woli możemy więc akceptować w ten sposób jedynie wtedy, gdy podpiszecie swojego e-maila kwalifikowanym podpisem elektronicznym zgodnie z ustawą o podpisie elektronicznym. W innym przypadku przyjmujemy oświadczenia woli wyłącznie w formie pisemnej (tj. osobiście podpisane). Oczywiście akceptujemy je również w formie załącznika do e-maila (PDF, skan lub odpowiedni format) lub faksem.

Z góry dziękujemy!

--
myFinance Vermittlungs AG
Kirchgasse 33
CH-8302 Kloten

Napisany przez Lars04
Oto, jak to jest ustalone. Ten e-mail jest wysyłany automatycznie, więc nie ma potrzeby zadawania pytań ani oczekiwania na dodatkowe odpowiedzi.

Napisany przez Bitte
Tak, zgodnie z moimi informacjami, teraz jest tam informacja o wypowiedzeniu umowy.

Napisany przez Lars04

Tak, teraz to zostało potwierdzone moimi informacjami dotyczącymi wypowiedzenia umowy.

Szczerze mówiąc, nie do końca rozumiem teraz problemu. Albo straciłam wątek.

Napisany przez Bitte

Szczerze mówiąc, nie do końca rozumiem teraz problem. Albo straciłem związek.

Wrócę do tego.

Dostajesz e-mail na przykład od pracownika firmy MyFinance. Na ten e-mail można odpowiedzieć, aby zachować kontekst sprawy.

Po wysłaniu e-maila otrzymujesz powyższy komentarz z powrotem. Chodziło mi o to.

Napisany przez Bitte
Otrzymałem to dzisiaj pocztą elektroniczną!!

W zgodzie z warunkami umowy pośrednictwa, którą otrzymaliśmy od Państwa, wysłaliśmy Państwu umowę o restrukturyzacji finansowej pocztą.

Niestety nie udało się dostarczyć listu i zgodnie z umową nie było możliwe żądanie wymaganej kwoty za pobraniem.

Ważna informacja: Ustalona opłata pośrednictwa jest wiążąca zgodnie z umową pośrednictwa, którą Państwo podpisali.

Przypomnienie o płatności jest zapisane w formacie PDF. Aby móc otworzyć pliki PDF, konieczne jest bezpłatne oprogramowanie Acrobat Reader. Jeśli nie jest ono zainstalowane na PaPaństwa komputerze, można je bezpłatnie pobrać z adresu https://get.adobe.com/de/reader/.

W razie dalszych pytań jesteśmy do Państwa dyspozycji telefonicznie pod numerem 0041 445159641* lub drogą mailową pod adresem support@myfinance.ag.

Z poważaniem

Państwa myFinance

--

myFinance Vermittlungs AG
Kirchgasse 33
CH-8302 Kloten

Adres do korespondencji w Niemczech:
Mail to Swiss Service MYF1
Ludwigstr. 8
80539 Monachium

W załączonym pliku PDF znajduje się rachunek (275,81 euro), a na samym dole rachunku napisano, że należy przelewać w ciągu 7 dni. Dopiero po otrzymaniu płatności będę mógł przekazać Państwu Państwa już posiadającą i zatwierdzoną umowę finansową. (Co stanowi sprzeczność). Zobacz obraz.

Czy powinienem coś z tym robić, czy nie robić??

Napisany przez katalog49
Wyrzucić do kosza lub odpowiedzieć tak:

Szanowni Państwo,

po podpisaniu umowy finansowania proszę podać mi nazwę banku wykonawczego. Zlecię mu obniżenie kwoty kredytu o opłatę pośrednictwa i przekażę Państwu tę kwotę.

Z poważaniem, Proszę

Zobaczymy, co się wydarzy. Albo nic, albo To nie działa!

Tutaj wystarczy wysłać pismo ze wskazaniem na odwołanie, najlepiej za pomocą przesyłki listem poleconym.

Napisany przez Gell
ZWERYFIKUJ UMOWĘ, tak jak opisałem w wpisie #30!
Wtedy będzie spokój z oszustami!

Prawda

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata