Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Stopa obciążenia i KFW.

Napisany przez Grym
Czytałem kiedyś, że Münchener Hyp nie wlicza kredytu KfW do limitu obciążenia. Jednak w ich broszurze kredytowej napisano coś innego. Jak jest właściwie i jakie są ogólne możliwości poprawy limitu obciążenia w przypadku głównego kredytu?

Napisany przez NaTwoim13
Nie robi tego wielu banków.

Kiedy wreszcie zdecydujesz się skonsultować z ekspertem stronę??????????

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czemu tak zależy Panu/Pani na poprawie limitu obciążenia lombardowego?
Czy obecne warunki nie są dla Pana/Pani wystarczająco dobre?

Napisany przez Grym
Naja, ponieważ na przykład Allianz finansuje jedynie do 80% wartości obciążenia w bazowym finansowaniu. Jeśli policzy się koszty samej działki (bez notariusza/podatków/opłat), koszty budowy domu i zagospodarowanie terenu, to jesteśmy tuż poniżej 80%. Ale jeśli teraz dokona się jeszcze obniżki o 10-20%, to już nie. Nie byłoby to jednak problemem, finansowalibyśmy to w inny sposób, na przykład przez pożyczkę/ darowiznę rodzinna, ale trzeba by było wiedzieć wcześniej, w jaki sposób dokładnie bank, do którego się zwracamy, wycenia to konkretne obiekt. To z kolei może znacznie się różnić w zależności od banku.

Napisany przez volltilger
No, powietrze staje się dość rzadkie tam na górze, co nie? Nadal zaoszczędź trochę przez najbliższe lata, a potem możesz zacząć.

Napisany przez NaTwoim13
Grzmoci, nie poddajesz się, co nie?
W międzyczasie moi klienci mieli już potwierdzenie, przede wszystkim obliczyli swoją wartość hipoteczną, a jeśli chodzi o Allianz - mają oni czas na przetworzenie wniosku 5-6 tygodni - przynajmniej masz pewność. Nadal spekuluje, myślisz, że coś wiesz, układasz to sobie, pytasz o to tutaj, ale nie idziesz dalej
Trzymajcie nas dalej na bieżąco
Allianz jest w porządku, ale jak, co nie? Dlaczego nie zadzwonisz do Allianz i nie poprosisz o poradę?

Napisany przez wurmwichtel
Troll pozostaje trollem - taka jest przynajmniej moja opinia na temat gryma.

Napisany przez Grym

Troll pozostaje trollem - przynajmniej taka jest moja impresja na temat gryma.

Mam nadzieję, że chociaż dostrzegasz autoironię w swoim wpisie. :-)

To nie jest ironiczne. Po prostu zauważyłem, że nikt nie przeszkadza ci korzystać z tego urządzenia do wyszukiwania informacji przed nosem. Co najmniej 95% pytań zostaje w ten sposób samoczynnie rozwiązanych. Problem: jesteś zbyt leniwy, żeby szukać. Nie trzeba zakładać nowego wątku za każdym razem dla każdej pierdoły ani utrzymywać swojego dogmatu pomimo przekonujących argumentów specjalistów! ;-)

Napisany przez Grym

Zauważyłam jedynie, że nikt nie powstrzymuje cię przed korzystaniem z tej rzeczy przed nosem do poszukiwań. Przynajmniej 95% pytań odpowiada sobie samoistnie.

To samo pytanie dotyczące Münchener Hyp zostało kiedyś odpowiedziane tutaj w inny sposób, mianowicie Münchener Hyp nie uwzględniała tych środków KFW. Teraz się to zmieniło. Moje pytanie było więc bardzo istotne i dotychczas tutaj nie zostało odpowiedziane.
Jeśli teraz jeszcze raz spokojnie przeczytasz ten temat (już nie tak wściekle z pulsującym złością tętnem, jak to się wydaje, że powstały twoje dotychczasowe odpowiedzi), zauważysz, że posty trolli znajdują się w #5 i #7. Troll w #7 nazywa innych trollami, jak ironiczne. :-)
Edycja: Chętnie podam ci także link do przeciwnego wpisu dotyczącego Münchener Hyp i KFW:
viewtopic.php?p=70814
Proszę bardzo!

O kurcze, proszę, przestań, tu jest błoto. Szukasz pełnych warunków refinansowania i bawisz się tutaj z KFW i przewodem dofinansowania...

Napisany przez Grym

No cóż, ponieważ na przykład Allianz w ramach podstawowego finansowania udziela tylko do 80% wartości obciążenia. Jeśli rozważymy koszty tylko działki (bez opłat notarialnych/podatków/opłat), koszt budowy domu i terenów zewnętrznych, to jesteśmy trochę poniżej 80%. Ale jeśli teraz dodamy 10-20% obniżkę, to już nie. Nie byłoby to jednak problemem, jeśli bylibyśmy w stanie sfinansować inaczej, na przykład poprzez pożyczkę/ darowiznę rodzinną, ale trzeba by było wiedzieć z góry, jak bank, do którego się zwracamy, teraz dokładnie wycenia ten obiekt. Będzie to jednak znów wyraźnie różnić się w zależności od banku.

Tu kontynuuje się temat, dla tych, którzy stracili orientację:

No cóż...Nie byłoby to również problemem, gdybyśmy mogli finansować się w inny sposób, na przykład poprzez pożyczki lub darowizny rodzinne, ale trzeba byłoby o tym wiedzieć z wyprzedzeniem...

Jeśli to nie problem, po prostu zrób to od razu z pożyczką lub darowizną rodzinna, to pytanie w ogóle się nie pojawi? O, zapomniałem, te pieniądze są prawdopodobnie zainwestowane w światowe ETF-y i muszą przynosić zyski... muszę pilnie przeanalizować swoją koncepcję finansową, pojawiły się nowe impulsy!

Napisany przez Spiagei
Mężczyzno, o mężczyzno. Po prostu złoż teraz zapytanie w Allianz i w ciągu 6 tygodni dowiesz się, czy się uda czy nie!! Gdzie jest problem?
Nikt tutaj nie będzie w stanie ci odpowiedzieć, chyba że ma magiczną kulkę.
I tak naprawdę nigdy nie zrozumiesz, jak Allianz wycenia obiekt.
Złóż wniosek i tyle

Cześć!
Koniec.

(Ta wymiana transmisji została zakończona i nie oczekuje się odpowiedzi.)

Napisany przez NaTwoim13
Okropne, Okropne, Okropne!!!!!!!!
Ten post pochodzi z 2013 roku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
Już od 2014 roku te dwie banki KfW nie wyłączają z wartości obciążenia hipotecznego!!!
Jest tylko jeden bank, który nadal postępuje w ten sposób!!!!!!!!!

Napisany przez Grym

Człowieku. Po prostu złoż zapytanie do Allianz i w ciągu 6 tygodni dowiesz się, czy się uda czy nie!! Gdzie jest problem?
Nikt tutaj nie będzie w stanie ci odpowiedzieć, chyba że ma kryształową kulę.
I tak naprawdę nigdy nie zrozumiesz, jak Allianz wycenia obiekt.
Złóż wniosek i koniec

A czy np. Allianz powie mi, że wnioskowałeś o 245 tys. euro, ale możemy sfinansować tylko 232 tys. euro? Resztą zajmiemy się my i koniec?
Dlaczego nie miałbym zrozumieć, jak Allianz wycenia ten obiekt?

Napisany przez Grym

Grym,Grym,Grym!!!!!!!!
Ten post pochodzi z 2013 roku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
Już od 2014 roku te dwie banki KfW nie wliczają już do wartości zastawu!!!
Istnieje tylko jedna bank, która wciąż postępuje w ten sposób!!!!!!!!!

Dlatego zadałem pytanie ponownie, ponieważ rzeczy się zmieniają. Który bank wciąż uwzględnia KfW w obliczeniu wartości zastawu?

...Moje pytanie było więc bardzo istotne i dotąd tutaj nie było na nie odpowiedzi...

Można też nosić spodnie zaciskając je szczypcami!
Specjalnie dla Ciebie!

Napisany przez Grym
Okej, dzięki. Ale sprawa z Münchener Hyp jest już wyjaśniona.
Co muszę wyszukać w Google, żeby znaleźć bank, który wyklucza KFW z limitu obciążenia hipotecznego?

Napisany przez Sophia

Można też zapiąć spodnie za pomocą szczypiec!
Specjalnie dla Ciebie!

Bardzo fajne

Napisany przez NaTwoim13
Wprowadź to.

Albo wygeneruj listę wszystkich banków i zadzwoń do każdego z nich.

Albo zgłoś zaginięcie naszym organom porządkowym.

Napisany przez Grym

Daj to tak.
Albo wyświetl listę wszystkich banków i zadzwoń do każdego z nich.
Albo zgłoś zaginięcie naszym stróżom prawa.

Zabawna gra w zgadywanie, co nie? To może Signal Iduna? Jeśli tak, to szkoda. Wygląda na to, że finansuje tylko do 20 lat i potem ma gorsze oprocentowanie niż Allianz lub Münchener Hyp na 30 lat...

Napisany przez NaTwoim13
Bzdura, zwyczajna bzdura!!! Podawałam nazwę banku kilka razy, a jeśli chcesz wszystko zrobić sam, musisz sam znaleźć ten bank!
Co do Signala. Nie należy on tylko do maksymalnie 20 lat i tak dalej. Jeśli Allianz nie potwierdzi wartości twojego zabezpieczenia, to te świetne warunki 80% nie dadzą ci nic i nie rozumiem po co brać zbyt drogie warunki, tylko po to, aby mieć 5 lat więcej pewności co do oprocentowania. Przynajmniej w przypadku Signala, problem przedłużenia ubezpieczenia nie występuje tak często jak w przypadku Allianz. Dlaczego? Zgadnij.
Nie rozumiesz całej złożoności, nie masz nawet szans, musieliśmy tego nauczyć się podczas szkolenia i doskonalić w praktyce w kolejnych latach, co do mnie, perfekcjonować. To wszystko pod kątem bycia zawsze na bieżąco dzięki współpracom, otrzymywaniu informacji codziennie, selekcjonowaniu rynku, być ciekawskim i chcieć się uczyć!!

Napisany przez Grym
Zgodnie z informacjami na Biallo.de maksymalny okres kredytowania wynosi 20 lat, a stopa oprocentowania wynosi 2,35% przy 80% obciążeniu nieruchomości. Ale dobrze, na stronie internetowej jest napisane, że maksymalny okres kredytowania to 30 lat.
Ale to nie ma znaczenia – ta bank to jednak nie ten, któremu nie zależy na uwzględnieniu KFW? Dlaczego dajesz rady? Na moje stwierdzenie, że chodzi o Signal Iduna, odpowiadasz: Absurd, po prostu absurd!!!
Nie chcę robić wszystkiego samodzielnie!? Ale przecież mogę trochę poszukać informacji zanim pójdę do instytucji finansowej?

Napisany przez Daukind
To lepsze niż kino. A jeśli jeszcze przeczytasz wszystkie Twoje posty na różnych innych forach, będziesz miał rozrywkę na wieczory.

Napisany przez NaTwoim13
Twoja głupota na temat maksymalnie 20 lat to bzdura!!!!
Robisz wszystko sam/a, a przy tym wszystko jeszcze źle!!!!! Jak chcesz znaleźć instytut?????? Już podczas oglądania popełniasz błędy!
Skonsultuj się z ekspertem, ale powiedzmy sobie szczerze, że teraz już tego nie ma!!!!

Napisany przez Grym

To wszystko robisz sam i jeszcze wszystko źle!!!!!

Co ja robię źle?

Cytat noelmaxim
Już podczas patrzenia robisz błędy!

Takie jakie?

Cytat noelmaxim
Zwróć się do eksperta, to już naprawdę nie istnieje!!!!

Oczywiście. To jeszcze przyjdzie.

Napisany przez Spiagei
Szukane przez Ciebie informacje nie są dostępne w internecie. Są to wewnętrzne dane banków, do których klienci nie mają dostępu. Te informacje uzyskuje doradca.

A teraz powiedziane prosto: znajdź sobie doradcę, zanim będziesz dalej wymyślać kolejne teorie spiskowe i nie zrozumiesz wielu rzeczy.

Wychodzę.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata