Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: bezpłatna karta kredytowa

Napisany przez maxi95
Cześć wszystkim,
Od dłuższego czasu szukam darmowej karty kredytowej. Karta ma służyć tylko do płatności online. Czy istnieje karta kredytowa bez ukrytych opłat i bez konta osobistego?
Czyli bez opłat za:
Opłatę roczną
Opłatę za transakcje w obcej walucie
Transakcje
Czyli praktycznie kartę, którą mogę doładować pieniędzmi, aby płacić online?
Dzięki

Napisany przez Daukind
Advanzia - oprócz tego, że nie musisz lub nie możesz doładować karty, otrzymujesz co miesiąc rachunek, który musisz uregulować samodzielnie (to znaczy: brak płatności automatycznych).

Napisany przez geldtipp
Dlaczego chcesz założyć kartę prepaid, a nie „normalną” kartę kredytową? W końcu tych drugich jest wiele darmowych.

Napisany przez Malapascua
Barclays. Bez opłat i bez konta. Jednakże bez karty prepaid, do czego jej potrzebujesz, pozostaje dla mnie tajemnicą.

Napisany przez Daukind

Barclays. Bez opłat i bez konta. Jednakże bez karty prepaid, dlaczego chcesz ją mieć, jest dla mnie zagadką.

Która bezpłatna Barclays nie pobiera opłat za waluty obce?

Napisany przez Grossfuss
Na myśl przychodzi mi spontanicznie karta kredytowa DKB. Bezpłatna i szczególnie atrakcyjna dla tych, którzy dużo podróżują za granicą ze względu na darmowe wypłaty za granicą. Jednak jest związana z rachunkiem bieżącym w DKB, jakoś trzeba przecież zarobić pieniądze!

Napisany przez Sikor
Z mojej obecnej wiedzy wynika, że Advanzia faktycznie jest jedyną bezpłatną kartą kredytową bez opłat za obcą walutę. Testowałem ją już z powodzeniem w Chorwacji i Turcji. Jestem bardzo zadowolony z karty Advanzia, ale nie jest to odpowiedni wybór dla osób, które nie kontrolują dokładnie swoich finansów, nie czytają warunków umowy i zapominają o przelewach! Fakturę trzeba opłacać samodzielnie co miesiąc, nie ma możliwości automatycznego pobierania z konta bieżącego. Karta nie nadaje się do wypłat gotówki. Chociaż nie przewidziana jest opłata za wypłatę, naliczane są od razu odsetki. Dlatego lepiej użyj innej karty kredytowej do darmowego wypłacania gotówki. Jeśli jednak zdarzy się wypłata gotówki z Advanzia, natychmiast dokonaj ręcznej weryfikacji salda na koncie. Nie można doładowywać konta kartą Advanzia. Nie rozumiem również (tak jak moi poprzednicy), do czego miałoby to być dobre.

Napisany przez peer
Daukind pisze: Która bezpłatna karta Barclays nie pobiera opłat za transakcje w obcych walutach?
Jest to karta Barclay Visa (nie New Visa)! - Bezpłatna - Brak opłat za transakcje w obcych walutach - Bez konieczności posiadania dodatkowego konta osobistego - Obecnie nawet 25€ bonusu początkowego dla nowych klientów

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata