Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Gdzie jest moje pieniądze?

Napisany przez PeterPan507
Trochę naiwne pytanie: wczoraj przelałem 2000 € z jednego z moich kont na drugie. Pieniądze zostały od razu pobrane z pierwszego konta. Na drugim koncie pieniądze wciąż nie pojawiły się do dzisiaj. Typowe zachowanie. Gdzie są pieniądze w tym czasie? Chyba nie są one przewożone przez okolicę na worku na ośle. Czy istnieje na to sensowne wytłumaczenie?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Inny partner bankowy? Inne miejsce bankowe albo taka sama lub podobna BLZ jak wcześniej? W przeciwnym razie poczekaj na zaksięgowanie w poniedziałek z datą waluty. W razie potrzeby sprawdź w regulaminie, co partner bankowy mówi o ogólnych księgach. Jednak w erze bieżącej prędkości internetu przekazywanie pieniędzy od obcej banku do obcej banku online jest możliwe i wykonalne.

Napisany przez PeterPan507
Technicznie rzecz biorąc nie ma powodu, dla którego pieniądze nie powinny być widoczne na drugim koncie sekundy później. Chyba że pieniądze są inwestowane w Luksemburgu. Chociaż obecnie nie przynosi to właściwie żadnych zysków.

Napisany przez Cici
Tutaj w gruncie rzeczy chodzi tylko o wpisy w bazie danych w różnych bankach zaangażowanych. W zależności od tego, jak są zaprojektowane systemy księgowe, pieniądze mogą przyjść wcześniej lub później. Przelewy natychmiastowe są dla banku samego siebie droższe, jeśli dobrze pamiętam, dlatego wolimy raczej klasyczne/wolniejsze transakcje. Pieniądze same w sobie nigdzie nie są, są to po prostu wpisy w bazie danych, które są zmieniane w różnych momentach.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć PeterPan507, pieniądze nie są również lokowane pomiędzy rezerwacjami w Luksemburgu :-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata